Gość: Benek IP: *.toya.net.pl 27.11.08, 20:52 Nabory w UMŁ to fikcja. Przeczytajcie wrunki naboru bip.uml.lodz.pl/index.php?str=3565. A wiecie kto wygra? Osławiona Lidia FIDO. I co Wy Państwo Radni na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Praca w UMŁ IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 22:03 Też startuję. Zobaczymy czy mam szansę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Praca w UMŁ IP: *.toya.net.pl 07.12.08, 19:44 Spójrzcie na rozstrzygnięcie naboru na głównego specjalistę - Pełnomocnika Prezydenta Miasta Łodzi ds. Osób Niepełnosprawnych. Jeszcze przed rozstrzygnięciem konkursu pisałem kto wygra i oczywiście sprawdziło się - LIDIA FIDO. I to jest właśnie fikcja naborów. RADNI zajmijcie się tym, od czego jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby GPO IP: 80.63.56.* 08.12.08, 06:18 Zapisz się do GPO.Tam już co najmniej dwóch sobie pracuje w UMŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Czemu syn pułkownika nie może zostać generałem? IP: *.toya.net.pl 08.12.08, 18:10 Bo generał tez ma syna. przypomniało mi się jak startowałem kiedyś w konkursach z biuletynu służby cywilnej. Pierwszy urząd: Warunki w ogłoszeniu - niezbędne: Znajomość : ustawy Prawa Zamówień Publicznych, Ordynacji Podatkowej, ustawy o Rachunkowości, doświadczenie kilkuletnie Według BIPu warunki formalne spełniam ja i jeszcze jedna osoba. Na rozmowę kwalifikacyjną razem ze mną przychodzą trzy a nie dwie osoby – rozwiązujemy test składający się ze stu pytań dotyczących trzech ustaw – wyniki, poprawne odpowiedzi: osoba nie wymieniona w BIPie 100% ja 84 % trzecia osoba 78% Drugi urząd: Warunki w ogłoszeniu - niezbędne: Znajomość : ustawy Prawa Zamówień Publicznych, kilkuletnie doświadczenie. Pożądane: znajomość archiwistyki według BIPu warunki niezbędne spełniam ja i jeszcze trzy osoby. Rozmowa przed komisją kwalifikacyjną składającą się o osób o nazwiskach: Świnoga, Kulawiec, Szczotka i Strąk Komisja: Jak tam panie ze znajomością archiwistyki? ja: W jednej z firm, w której pracowałem prowadziłem archiwum zakładowe a poza tym poza prawem skończyłem historię-tam też tego uczyli. Komisja: ale kursu archiwistycznego pan nie masz? ja: nie ale.. Komisja: widzisz pan, jedna z osób startujących w konkursie na to stanowisko ma, ale my niczego nie przesadzamy… Jakieś pytania do nas? ja: a z zamówień publicznych państwo mnie spytają? Komisja: a po co, po tylu latach pracy zna pan je lepiej niż my. Trzeci urząd: Warunki w ogłoszeniu - niezbędne: Znajomość : ustawy Prawa Zamówień Publicznych, ustawy o Finansach Publicznych, ustawy o Rachunkowości, doświadczenie kilkuletnie, poświadczone zdolności empatyczne. Tu nawet nie szedłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolololo Re: Praca w UMŁ IP: *.mnc.pl 15.12.08, 14:22 Ale w Urzędzie Marszałkowskim wcale nie jest inaczej. Tam w pierwszej kolejności wrzuca się swoich a gdy tych ewentualnie zabraknie to z braku laku kogoś z naboru wezmą. Znam przypadek gdzie wygrał konkurs Pan X na stanowisko podinspektora (najniższe w urzędzie) a po niespełna miesiącu był p.o. dyrektora. No i niech ktoś mi powie że to nie był ustawiony konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... w BUŁ dyrektorem został przedstawiciel handlowy IP: *.toya.net.pl 16.12.08, 09:09 co to po knajpach czyściochę wciskał jeszcze dwa miesiące temu..Zastąpił Andrzejewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Praca w UMŁ IP: *.retsat1.com.pl 26.01.09, 21:18 UMŁ wykorzystuje pracownikow (glownie interwencyjnych), nagina prawo, podpisujac kolejne umowy bez stalego zatrudnienia, skandalicznie niskie pensje,Kropiwnicki musi za cos w koncu wyjezdzac do Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypuś dyrektor wydz.sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 12:26 To było chyba najlepsze rozdanie. Dyrektorem wydz. sportu została panienka, która nie wzięła książki do ręki, jedynie fikała nogami w zespole pieśni i tańca Podlasie, jej największym osiągnięciem była praca inspektora ds. szkoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:19 Nabory w UMŁ to fikcja.A wiecie kto wygra? Pacholarz Janusz i Banasiak Krzysztof. Układ Lechowicza i Ściborskiej bip.uml.lodz.pl/_plik.php?id=16390&PHPSESSID=9f647aedba82a37b98e4bfd4685dc374 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carin Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 20:31 Wszystko uklada Włodzimierz T. Sptawdzilam: zero szans. Wiedza, doświadczenie, umiejętności bez znaczenia. Liczy się ustawka Pierwszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergros Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:32 Włodzimierz Tomaszewski jest personalnym UML iwszystkich jednostek w mieScie takze spółek teatrów bibliotek szkół itd.To on decyduje kogo zatrudnic,kogo wyrzucic kogo przesunąc,kogo awansowac.wszędzie ma swoich ludzi bo przygotowuje się do schedy po Kropie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królik Rodzina królika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:45 Tylko dla rodziny królika nowe stanowiska www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/973273.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Rodzina królika IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 20:54 W wydziale edukacji też wygrała nabór pani Kukuła która wyleciała 2 lata temu za nieprawidłowości w paru szkołach w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikacja rodzina królika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 09:30 Próbowałem 2 razy. Skończyłem administrację publiczną i podyplomowe zarządzanie zasobami ludzkimi. Przegrałem: raz przyjeli dziewczynkę po liceum, drugi raz jakiegoś Pana z ZChn (rozmawiałem z nim na korytarzuy, nawet nie ukrywał ze już wygrał a jeszcze przed rozmowa). Całe nabory to fikcja A miało być "przeźroczyście" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Niektórzy maja po dwa etaty!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 11:55 Jest taka pani dyrektor wydziału prawnego UMŁ nazywa się Szpakowska, bardzo kontrowersyjna postać. wiele osób mówi z irytacją, że jest ona również zastępcą dyrektora (Komorowskiego) w powołanej przez UMŁ instytucji EC1- Łóź misto Kultury. Sprawa jest o tyle bulwersująca, że Gmina płaci tej Pani ogromne pieniądze za stanowisko dyrektora(ok 9 tys zł) i ww. stanowisko w EC1 jako wice (ok 20 tys zł). Jeśli jest to prawda to jest to prawdziwy skandal, gdyż oba etaty pani dyrektor wykonuje w ramach tych samych ośmiu godin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Niektórzy maja po dwa etaty!! IP: *.toya.net.pl 03.04.09, 21:47 To jeszcze nie wszystko. Pani Szpakowska jest też radcą prawnym w firmie Skańska, która to firma wygrywa przetargi. Czyli jednocześnie przy podpisywaniu umowy zatwierdza ją dla UMŁ i firmy Skańska ta sama osoba. To dopiero skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdech Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:07 Dwa etaty w urzędzie + etat w skanskiej i wszystko od 8 do 16-ej. To niezła jest z tej Szpakowskiej farciara - tylko chyba mija się to z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 12:16 Chyba nie farciara, tylko osoba, która nie ma hamulców. Na logikę to potrójny przekręt na dodatek jak można być prawnikiem u dwóch stron, które podpisują ze sobą umowę. Skanska napewno jej więcej płaci dlatego bardziej trzyma z nimi. Urząd miasta o tym nie musi wiedzieć, dlatego to jest jej wybór dla pieniędzy, że kręci na dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:35 To chyba sprawa dla reportera>?",,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:19 Nie tylko ta ,jest wiele innych . Ale cicho sza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:16 To znaczy, że gmina płaci tej samej osobie dwie pensje za dwa etaty przewidziane dla dwóch osób bo wykonywane od ósmej do szesnastej? - nie mogę uwierzyć. Na dodatek godzi się na trzeci etat u firmy, która jest jej kontrachentem! Gdzie jest jakaś kontrola, kto się na to godzi i przymyka oko. Takie postępowanie chyba nie jest zgodne z prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:31 Na kilka etatów pracują wszyscy w Biurze Prawnym - tak dziwnie, że także w firmach świadczących usługi dla UMŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:39 Moim zdaniem należy sprawę zgłosić do NIK-u i tyle. Takie sytuacje wprowadzają zamęt, a wzór idzie z góry. Co czują mieszkańcy. którzy mają świadomość, że są przekręty i nikt na to nie reaguje, a swoją drogą dziwię się Kropie - jeśli wszystko to prawda to machloje toczą się pod jego nosem. Z posadą EC 1-instytucja kultury to też jakiś przekręt. Miasto powołuje instytucję i jako zastępca dyrktora zasiada tam pracujący w UMŁ dyrektor biura prawnego!????????Szok!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 15:46 W innych instytucjach gminnych jest tak samo: oprocz urzędu jeszcze 2-3 półetaty. Wystarczy, aby prezydent nakazał złozenie stosownych oświadczeń przez radcow prawnych. Bo czemu mogą bić kasę w kilku miejscach, jesli reszta pracownikow samorządowych nie ma prawa ani pracowac w innych firmach, ani prowadzić dzialalności gospodarczej? Takie jest "równe traktowanie pracowników" przez ekipę Pana Kropiwnickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Trzy etaty??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 11:53 Co do Szpakowskie to nie jest mowa o pół etatach tylko całych etatach. Kto na pół etatu w EC1 łódx Instytucja Kultury zarabia jako wice około 20 tys, a w Skanskiej jest podobnie. Jeśli prawdą jest co napisał "radek" to ten brakk konekwencji i logiki w przypadku prawników UMŁ godzi w interes miasta bo w przypadku podpisywanych umów reprezentują nie tylko miasto, ale i drugą stronę. Nie chciałbym miec adwokata, który pracuje jednocześnie u mojego oponenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niektórzy maja po dwa etaty!! IP: *.acn.waw.pl 11.12.09, 19:28 Skanska, jeśli już prostaczku, po pierwsze. Po drugie najpierw poznaj osobę, a potem coś mów o niej. Inaczej prosta z Ciebie jak ich mało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:29 Te same praktyki są w administracjach. Radcy pracują i w urzędzie miasta i w administracjach. A przecież to są wszystko instytucje gminne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomTom Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 10:56 Taki system preacy radcow jest w całym urzędzie. Tylko inni, - "nie radcy prawni" - nie mają takiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saas trzy etaty-To jest nieetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:32 To jest nie tylko nieetyczne, ale chyba niezgodne z zasadami i etyką prawniczą. Nie można być jednocześnie prokuratorem i obrońcą i występować w sprawie jako prawnik oskarżonego i poszkodowanego. Dla pieniędzy jednak robi się wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesmak Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:38 Startowałem. Odpowiedziałem - dobrze - na wszystkie zadany pytanie. Spełnilem wszystkie warunki. Wynik: wygrał jakoś Pan podobno z ZCHN - pod rzwiami nawet nie ukrywał, że ma tą pracę w kieszeni. Slowem: pic na wodę, fotomontaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d[ Małgorzata Szpakowska-Korkiewicz IP: *.toya.net.pl 16.05.09, 09:46 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1000189.html "Prace zespołu, przygotowującego łódzkie kontrakty za setki milionów złotych, od lat nadzoruje prawnik, zatrudniony jednocześnie przez firmę, która na tych kontraktach zarabia. Łódzcy radni twierdzą, że nie mieli o tym pojęcia, a prezydent i wiceprezydent Łodzi wprawdzie mieli pojęcie, ale nie widzą w tym niczego niewłaściwego..." lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/999659.html lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1000189.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Rodzinne koneksje urzędników IP: *.toya.net.pl 03.07.09, 08:49 Łódzcy radni nie muszą czekać, by zobaczyć się z rodziną na wspólnym niedzielnym obiedzie. Coraz częściej spotykają się na korytarzach urzędu przy Piotrkowskiej 104 lub miejskich spółek. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1019827.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by jakie warunki zatrudnienia są U. Wojewódzkim bądź IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 01:03 Marszałkowskim?Serdecznie POzdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Warunki przyjęcia do urzędu: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:52 1. czapka na głowie, 2. religia katolicka i wpisy do listy ma mszy, 3. znajomości w ZCHN, PiS, PSl, 4. uległość i uwielbienie wielkiego szefa, 5. mierność, bierność ale wierność, 6. lubienie lodów "kolorków" barwiących na inny kolor niż brązowy język, 7. mała wiedza - bo wiedza generalnie przeszkadza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Praca w UMŁ IP: *.toya.net.pl 08.07.09, 21:34 bip.uml.lodz.pl/index.php?str=4380&PHPSESSID=9f647aedba82a37b98e4bfd4685dc374 Wiadomo kto wygra, fikcja te nabory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Rosset dyrektorem hali Arena IP: *.toya.net.pl 31.07.09, 12:25 "..Dariusz Gałązka, prezes spółki Arena Łódź, wyjaśnia, że dyrektor Rosset ma kontakty w branży muzycznej. - Liczymy, że wykorzysta je na obecnym stanowisku - mówi Gałązka..." http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1030990.html? ses_nm=7cc2dddd9658389eb92765e96c1894c2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Diana Rosset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 17:12 > "..Dariusz Gałązka, prezes spółki Arena Łódź, wyjaśnia, że dyrektor > Rosset ma kontakty w branży muzycznej. - Liczymy, że wykorzysta je > na obecnym stanowisku Miał kiedyś konto na Napsterze i ciągnął mp3-jki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-gosia Re: Diana Rosset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 13:06 Tak samo jest w UMŁ: startowałam dwa razy. Nieoficjalnie mialam najlepszy wynik rozmowy kwalifikacyjnej (pracowaław wiele lat w korpusie slużby cywilnej, zrezygnowalam z powodu urodzenia dziecka). Dodatkowo studia podyplomowe, zaliczone prawo, liczne mkursy organizowane przez mojego bylego pracodawcę. Praca magisterska nt. postępowań administracyjnych w samorządzie lokalnym. Efekt: przyjęto 19 letnią panienkę po ogolniaku - corkę przewodniczącego jednego z osiedli, a w drugim przypadku jakiegośc faceta z ZChN z Łasku. Śmiech, ale gorzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podobny Re: Diana Rosset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 12:52 Moje doświadczenie jest takie samo, tyle że dotyczy urzędu marszałkowskiego. Wszystkie te nabory to ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-ex Chyba wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 08:44 Tak jest nie tylko w Łodzi. Jaki,s czas temu byłó nabór w Aleksandrowie. Niby konkurs, niby szukanie najlepszego. Wygrał dość sympatyczny człowiek, oczywiście z PO, oczywiście nie ma żadnego pojęcia o tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piiiiiiiip Re: Praca w UMŁ IP: *.toya.net.pl 11.08.09, 08:12 Nie tylko UMŁ zachowuje się "dziwnie". Skarbówki to samo. Albo jakimś dziwnym trafem anulują nabory, albo mimo że się spełnia wymogi to nie dzwonią na rozmowy, a wyniki naborów się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha hubar na prezydęta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 15:45 hehehe ;)))))) No to ma zarąbiste kwalifikacje do pracy w Oddziale Gospodarki Odpadami Komunalnymi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piiiip Re: hubar na prezydęta! IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 20:49 no bez jaj. chyba nikt co go zna a nie jest jego strażą przyboczną w to nie uwierzy. a co z GPO? Juz zapominamy bo ciepla posadka zalatwiona? Rzygać się chce jak sie to wszystko widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicjaa Hubar nami rządzi! IP: *.toya.net.pl 22.08.09, 15:51 kolejny magister z WSHE vel AHE w UMŁ! bip.uml.lodz.pl/_plik.php?id=12956 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skunks Re: Hubar nami rządzi! IP: *.toya.net.pl 05.09.09, 17:00 A Skunk jego niesympatyczny kolega posadę w Straży Miejskiej podobno podłapał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Hubar nami rządzi!- zawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 13:53 o zazdrościcie?! --że został podinspektorem, gdyby był cwaniakiem chciałby dla siebie więcej. Zawiść to przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20lat temu odeszła Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:50 dziś pi 20 latach jako pracownik UM mówię jest SYF żal mi najbardziej rodzin tych stoczniowców i górników, którzy zginęli. To, o co walczyli nigdy się nie ziści. Brednie i dyrdymały. PRZYKRE. O uczciwych konkursach zapomnijcie, urzędy przypominają rodzinne konglomeraty, możesz być dupkiem i nic nie potrafić ale wystarczy ze jesteś po linii partyjnej, albo jeśli jesteś, zatrudnisz kogoś od kogoś z linii partyjnej (a i żony prominentów wyciskają piętno na swoich mężach aby zatrudnić). Mój prezydent ZCHN chrześcijanin a odzywa się jak cham i mówię mu dziś można upadać ale trzeba sie podnieść z HONOREM. WŁODEK to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrut Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 17:55 Tzw. rekrutacja to czysta kpina. Tylko obsadzanie stanowisk kolesiami z nadania partyjnego. Przykład: W.Roszkowski - jeszcze niedawno był najlepszy w konursie. Prace stracił z dnia na dzień, bo jest z PO. Ja nigdzie nie należę, więc szansy nie miałem. Panie w sekretariacie były tylko zdziwione moim zdenerwowaniem: miały rację - wszystko i tak było rozdane wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Praca w UMŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 19:45 Ktos usilnie podtrzymuje wątek, mimo, że sam wiem, że nabory są całkiem przyzwoicie przeprowadzane. Jak się komuś nie udało, to od razu oskarżanie o ustawianie. Sama procuję, przeszłam nabór, a nikogo w UMŁ nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś