Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK .........

IP: *.tnt6.st-petersburg.fl.da.uu.net 05.05.02, 18:57
    Czyzby Ci panowie chcieli powiedziec ze jesli Iwan nie pojedzie na mistrzostwa
    to oni maja to dupie i beda grac albo nie. Wywalic ich, trudno z takimi ludzmi
    cos zwojowac, a trzeba myslec o przyszlosci, eliminacje ME i budowac nowa
    druzyne bez nich. Nasze emocje na MS i tak sie skoncza najdalej na awansie z
    grupy.
    Obserwuj wątek
      • apispy Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... 05.05.02, 19:18
        Awans z grupy? W tym stanie rzeczy?Chyba żartujesz... Robi się z tego jakaś
        tragikomedia.Czy aby Jurek nad wszystkim panuje?
        • Gość: emo Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.05.02, 19:35
          no i sie porobilo jeszcze dojdzie do tego ze jak Iwan nie pojedzie to my
          tez.Jezeli taka atmosfera sie utrzyma do MS to moze byc zle, oby tak nie bylo
          pozdr.
      • Gość: kit Jeśli Iwan nie jedzie, ja też nie jadę! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 05.05.02, 19:41
        Niech się Engel wypcha!
      • Gość: Marek Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:47
        To jest jedna wielka klika. Iwan jest jednym z najbardziej bezproduktywnych
        polskich zawodników. Jak to możliwe, żeby w kadrze finalisty mistrzostw świata
        grał trzeci rozgrywający Austrii Wieden?? Engel ma rację - tylko po co dawał
        Iwanowi wcześniej tyle szans?
      • Gość: mazi Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 19:51
        ogląda ktoś canal niebieski.
        ŚWIERCZEWSKI TO PALANT.
        • Gość: kataryna Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:57
          a co jest w kanale niebieskim?
          • Gość: MAZI Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 20:00
            WYWIAD Z BOŃKIEM I ŚWIERCZEWSKIM.
            ŚWIERCZEWSKI BRONI IWANA
            • Gość: kataryna Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:09
              a czy jak już skończysz oglądać mógłbyś zdać relację? bardzo jestem ciekawa a
              nie mam kanalu
            • Gość: ????? ?????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:17
              Co z tym wywiadem????????????????????????????
      • whitepony Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... 05.05.02, 20:24
        Ja mam tylko pytania do naszych gwiazd piłkarskich: kiedy oni zagrali ostatnio
        w kadrze z pełnym zaangażowaniem i kiedy ostatnio w kadrze lub w klubie na
        reprezentacyjnym poziomie zagrał Iwan.Ja sobie nie przypominam.Od początku roku
        słuchać tylko ciągłe pretesje , a to ,że trzeba bło kręcić reklamówki a to ,że
        zawodnicy są przemęczeni.Ciekawe czym?Większość z nich nie występuje przecież
        regularnie w swoich klubach(opróćz Wałdocha,Hajto,Dudka,Świerczewskiego i braci
        Żewłakowów oraz graczy z ligi polskiej).Moim zdaniem niektórym piłkarzom awans
        do World Cup przesłonił realną ocenę swoim możliwości i umiejętności.Obawiam
        się,że się naprawdę może źle skończyć w Korei.
        • Gość: kataryna Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:34
          powiedzcie coś o tym wywiadzie, proszę!
      • Gość: mihal04 Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK w GW IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 22:47
        GW:

1.
        Jerzy Engel nie powołał Tomasza Iwana na ostatnie przed mundialem zgrupowanie
        reprezentacji Polski. - Decyzja trenera jest nie fair w stosunku do niego oraz
        drużyny. Nie wiem, czy sam o tym zdecydował - mówi "Gazecie" Piotr Świerczewski

Iwan przez wiele miesięcy nie grał, szukając klubu, ale Engel na niego stawiał.
        Wreszcie trafił do Austrii Wiedeń, gdzie jest rezerwowym. W ostatnim meczu
        towarzyskim z Rumunią 31-letni pomocnik miał prowadzić grę zespołu, ale
        kompletnie zawiódł. Świerczewski, Tomasz Wałdoch i Jacek Bąk chcą jednak
        wpłynąć na Engela, by zabrał Iwana na mundial.

- To dziwne. Cały czas był z nami, a teraz go nie ma. Wiem, że miał problemy ze
        znalezieniem klubu, ale w kadrze był przydatny. Nie można mieć do niego
        pretensji tylko za mecz z Rumunią, bo w Bydgoszczy wszyscy zagraliśmy słabo -
        mówi "Gazecie" Jacek Bąk.

Jerzy Engel powiedział "Życiu", że nie on sam zdecydował o niepowołaniu Iwana. -
        Skoro trener tak powiedział, powinien się teraz z tego wytłumaczyć. Do tej
        pory wydawało się, że to on stoi za wszelkimi tego typu decyzjami - powiedział
        w wywiadzie dla tego samego dziennika kapitan reprezentacji Tomasz Wałdoch.

- Jestem bardzo rozczarowany. Tomek był z nami od początku do końca tych
        eliminacji, grał niemal we wszystkich meczach, był kluczową postacią drużyny -
        mówi "Gazecie" Piotr Świerczewski. - Na pewno się za nim wstawimy. Awans był
        sukcesem i osiągnęliśmy go jako drużyna, a nie pojedynczy piłkarze.

- Piłkarze mogą się wstawiać, rozmawiać, ale decyzje podejmuje trener -
        twierdzi prezes PZPN Michał Listkiewicz. - Oczywiście rozmawiam z nim ja,
        wiceprezesi Boniek i Apostel oraz przedstawiciele Wydziału Szkolenia, do
        którego zresztą Jerzy Engel należy. Nie byłem świadkiem tego, by ktoś go
        namawiał do niepowoływania Iwana. Faktem jest, że piłkarz jest w słabej formie,
        nie gra nawet w Austrii Wiedeń. I to jest reakcja trenera Engela. On jest
        rozliczany za wyniki.

Dla "Gazety" Piotr Świerczewski rozgrywający reprezentacji Polski

- Trener Engel wybrał odpowiednich ludzi, wspaniale wszystko poukładał. Czas na
        zmiany i eksperymenty był chyba na początku roku. Ale w meczach z Japonią i
        Rumunią graliśmy w tym samym składzie. To po co były te mecze, skoro trener
        robi zmiany "za pięć dwunasta"? Ja nie ingeruję w decyzje szkoleniowca, ale sam
        zadaję sobie te pytania. Jako kibic.

Wiem, że trener Engel miał zaufanie do "Ajwena". I nagle go odsunął... Tomek
        jest załamany, ale nieprawdą jest, że nie trenuje, że chce skończyć karierę.
        Normalnie trenuje, a w Austrii nie gra, bo jugosłowiański trener wystawia na
        jego pozycji swojego rodaka.

Mam nadzieję, że Tomek wróci do naszej grupy. Przecież na prawej pomocy jest
        kłopot. Bartek Karwan ma kontuzję, Paweł Sibik jeszcze nigdy w tej kadrze nie
        był. Ja nie podważam jego umiejętności, ale jeśli jest dobry, to miejsce w
        samolocie powinno znaleźć się dla nich dwóch. Nie wyobrażam sobie wyjazdu bez
        Tomka.

2.

Kapitan piłkarskiej reprezentacji Polski, Tomasz Wałdoch zapowiedział, że
        upomni się o powołanie do kadry Tomasza Iwana. Kilka dni temu trener Jerzy
        Engel ogłosił skład reprezentacji na zgrupowanie przed MŚ, w którym zabrakło
        Iwana.

"Jestem zaskoczony zaistniałą sytuacją. Zdaję sobie sprawę, że decyzje trenera
        Jerzego Engela są niepodważalne, ale uważam, że jako kapitan mam coś do
        powiedzenia - powiedział PAP Tomasz Wałdoch. - Nie wiem jeszcze kiedy, ale
        zamierzam skontaktować się z selekcjonerem. Chodzi mi o brak w kadrze Tomasza
        Iwana.

- Przez jakiś czas Iwan miał perturbacje z klubami, nie był ostatnio w
        najlepszej formie, ale stanowił bardzo ważne ogniowo w naszej reprezentacji i
        powinien jechać na finały mistrzostw świata. Tak jak mówiłem zamierzam
        porozmawiać o tej sprawie z trenerem Engelem, z którym kilka dnie temu
        kontaktowałem się. Wówczas wyjazd Tomka na MŚ stał pod znakiem zapytania, a
        teraz okazało się, że nie ma go w kadrze" - powiedział Wałdoch.

Zmiany w kadrze są następstwem słabej postawy polskich piłkarzy w towarzyskich
        meczach przeciwko Japonii (0:2) i Rumunii (1:2). Po tym spotkaniach sztab
        szkoleniowy kadry postanowił zrezygnować z usług kilku zawodników, m.in. Iwana,
        Andrzeja Juskowiaka i Kamila Kosowskiego, a w ich miejsce powołać nowych
        zawodników - Arkadiusza Głowackiego, Macieja Murawskiego, Pawła Sibika i
        Cezarego Kucharskiego.

"Jestem trochę zaskoczony tymi powołaniami. Nie podważam umiejętności
        piłkarskich Głowackiego, Murawskiego, Sibika i Kucharskiego, ale ci zawodnicy
        nie przebywali ostatnio z kadrą i nie wiem jak ich obecność wpłynie na poprawę
        gry reprezentacji. Wierzę jednak, że trener Engel postąpił dobrze, bo to on
        decyduje o selekcji do kadry" - powiedział 31-letni obrońca Schalke 04
        Gelsenkirchen.

"Mecz z Japonią był dla nas zimnym prysznicem, ale spodziewałem się, że lepiej
        zagramy z Rumunią - przyznał Wałdoch. - Stało się inaczej, jednak trzeba
        pamiętać, że szyki pokrzyżowały nam kontuzje, zagraliśmy w innym ustawieniu.
        Wiadomo, że każdy by chciał, abyśmy wszystko wygrywali. My również. Należy
        pamiętać, że przed eliminacjami MŚ też nie wygrywaliśmy, remisowaliśmy z
        teoretycznie słabszymi przeciwnikami, a jednak, kiedy przyszedł pierwszy mecz w
        kwalifikacjach, przeciwko Ukrainie na wyjeździe, pokazaliśmy na co stać
        reprezentację i pokonaliśmy rywali. W tej chwili pod naszym adresem jest bardzo
        dużo krytyki, ale powinniśmy być rozliczani za wyniki w MŚ" - powiedział
        srebrny medalista olimpijski z Barcelony.

W opinii Wałdocha nieprawdą jest jakoby reprezentacyjni obrońcy popełniali w
        ostatnich spotkaniach więcej błędów. "Na swoim przykładzie wiem, że popełniałem
        błędy i będę je popełniał. Taka jest piłka nożna. W eliminacjach też myliliśmy
        się, ale wówczas konsekwencją tych błędów nie była utrata goli. Dlatego nie
        zgadzam się z opinią, że teraz obrońcy popełniają więcej pomyłek".

Pierwsze spotkanie w finałach MŚ Polacy zagrają za nieco ponad miesiąc.
        Wcześniej, od 12 maja czeka ich zgrupowanie w Niemczech oraz spotkanie
        towarzyskie z Estonią, 18 maja w Warszawie.

"Wydaje mi się, że na zgrupowaniu będziemy pracowali głównie nad taktyką i
        stałymi fragmentami gry. To są elementy, które teraz, w trakcie sezonu, możemy
        poprawić. W eliminacjach to były istotne punkty w naszej grze" - powiedział
        Wałdoch.

W opinii Wałdocha pierwszym celem polskiej reprezentacji na azjatyckich
        boiskach będzie awans z grupy. "Od początku mówiłem, że głównym faworytem do
        zajęcia pierwszego miejsca w naszej grupie jest Portugalia, zespół z czołówki
        europejskiej i światowej. Mecz z Japonią pokazał, że Korea Południowa będzie
        dla nas bardzo trudnym rywalem. Nie lekceważymy także USA, gdyż na MŚ nie grają
        drużyny przypadkowe. Pierwszym naszym celem pozostaje wyjście z grupy. Chcemy
        zająć pierwsze albo drugie miejsce w grupie D i będziemy walczyli dalej" -
        zakończył Tomasz Wałdoch.

Co to jest, cholerrra, kadra kolesi? Niech się lepiej zajmą sobą, sądzą że za
        mało wkurzają kibiców?
      • Gość: kiko Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.sgh.waw.pl 05.05.02, 22:54
        Swierczewskeimu zupelnie sie ostatnio popierdolilo w glowie... a to mu garnitur
        Vistuli nie pasuje a to telefon ery dzwoni nie tak jak trzeba, facet co miesiac
        dostaje gore pieniedzy i jeszcze pieniadze za wywiady chce, wmowil mu Engel ze
        jest liderem zespolu i mu sie mozg zlasowal. A w Korei powtorzy sie tragi -
        komedia z Bratyslawy panem S. w roli glownej i bedzie wstyd na caly swiat.
        • Gość: grs4eva a kim wy ... jestescie? IP: *.ae.poznan.pl 06.05.02, 08:15
          zeby ich oceniac
          sami skonczcie ...ic, ryje w ksiazki, albo do roboty, ... mac
          • Gość: Arco Re: a kim wy ... jestescie? IP: *.tnt3.st-petersburg.fl.da.uu.net 06.05.02, 14:52
            A kogo ty bronisz? Swierczewski ktoremu jak cos strzeli do pustej glowy, znowu
            narobi wstydu jak w Bratyslawie, to z to jest palant i za cos takiego nie
            powinien nigdy grac w reprezentacji z orlem na piersi.
            • Gość: kajo95 Re: a kim wy ... jestescie? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 14:55
              Gość portalu: Arco napisał(a):

> A kogo ty bronisz? Swierczewski ktoremu jak cos strzeli do pustej glowy, znowu
              > narobi wstydu jak w Bratyslawie, to z to jest palant i za cos takiego nie
              > powinien nigdy grac w reprezentacji z orlem na piersi.

... i nie tylko za to. faktycznie zapomniałem już, że wówczas tym drugim
              pierdolcem obok koseckiego był nasz gwiazdor swierczewski.
      • Gość: sixa Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.aft.pl 06.05.02, 08:40
        No i wychodzą polskie przywary narodowe. Oni mają grać w piłkę za to im płacą,
        a nie za komentarz decyzji trenera. Wyobrażacie sobie że w swojej pracy
        idziecie do szefa i sugerujecie Mu żeby niewywalał kogoś za to że coś
        spieprzył ! Skandal. A Świerczewski to tylko gadać i kłócić się na boisku
        potrafi. Nie wiem co w nim inni widzą, mnie jego gra się nigdy nie podobała. A
        z MŚ tak szybko wrócimy, jak szybko na nie awansowaliśmy i tyle.
      • Gość: andres Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.mpis.mpg.de 06.05.02, 09:37
        Swego czasu Engel powiedzial, ze w kadrze na mistrzostwa swiata nie moze byc zadnych niesnasek. W domysle
        miala to znaczyc, ze Wichniarek nie ma zadnych szans. Oto teraz wlasnie sie caly cyrk zaczal. Testy
        wydolnosciowe Iwana sa na poziomie testow wiekszosci uczestnikow tego szanownego Forum. Uwazam, ze kazdy
        z nas w takiej sytuacji powinien pojechac na mundial. Cala ta selekcja i solidarnosciowe wypowiedzi kilku kopaczy nie
        maja sensu.

Gość portalu: Arco napisał(a):

> Czyzby Ci panowie chcieli powiedziec ze jesli Iwan nie pojedzie na mistrzostwa
        > to oni maja to dupie i beda grac albo nie. Wywalic ich, trudno z takimi ludzmi
        > cos zwojowac, a trzeba myslec o przyszlosci, eliminacje ME i budowac nowa
        > druzyne bez nich. Nasze emocje na MS i tak sie skoncza najdalej na awansie z
        > grupy.

• dryfulec Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... 06.05.02, 10:55
          Za takie dyskusje z decyzjami trenera powinno sie walic kary dla zawodnikow. Co
          sobie te pacany mysla? Ze mozna wykrzyczec wycieczke do Korei dla kumpla? A
          niech sobie kupi Iwan bilet i pojedzie. Niech sie ciesza, ze sami jada -
          szczegolnie Waldoch po swoich ostatnich popisach w meczach towarzyskich
          powinien siedziec cicho. Swierczewski jak chce kierowac druzyna, to niech
          wystartuje do konkursu na szefa PZPN albo na selekcjonera. Dopoki nim nie jest
          morda w kubel i pokornie realizowac zadania wyznaczone przez trenera. Dziwie
          sie, ze w tym gronie znalazl sie Bak, bo lubie kolesia i uwazalem go za
          sensownego. Zawiodl mnie niesamowicie.

Jesli Engel ulegnie tym naciskom, to nie dosc, ze okaze slabosc, to jeszcze
          bedzie mial jedno miejsce w reprezentacji stracone. Moze niech Iwan pojedzie
          jako czlonek ekipy towarzyszacej. Zeby rozbawiac innych pilkarzy - w tym podono
          jest dobry.
          • Gość: andres Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.mpis.mpg.de 06.05.02, 11:06
            Za zaslugit to Matysek pojedzie na te wycieczke.

dryfulec napisał(a):

> Za takie dyskusje z decyzjami trenera powinno sie walic kary dla zawodnikow. Co
            >
            > sobie te pacany mysla? Ze mozna wykrzyczec wycieczke do Korei dla kumpla? A
            > niech sobie kupi Iwan bilet i pojedzie. Niech sie ciesza, ze sami jada -
            > szczegolnie Waldoch po swoich ostatnich popisach w meczach towarzyskich
            > powinien siedziec cicho. Swierczewski jak chce kierowac druzyna, to niech
            > wystartuje do konkursu na szefa PZPN albo na selekcjonera. Dopoki nim nie jest
            > morda w kubel i pokornie realizowac zadania wyznaczone przez trenera. Dziwie
            > sie, ze w tym gronie znalazl sie Bak, bo lubie kolesia i uwazalem go za
            > sensownego. Zawiodl mnie niesamowicie.
            >
            > Jesli Engel ulegnie tym naciskom, to nie dosc, ze okaze slabosc, to jeszcze
            > bedzie mial jedno miejsce w reprezentacji stracone. Moze niech Iwan pojedzie
            > jako czlonek ekipy towarzyszacej. Zeby rozbawiac innych pilkarzy - w tym podono
            >
            > jest dobry.

• Gość: Realista Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.05.02, 22:21
              Ja bym wykopal te trojke a powolal innych np. Ratajczyka , Wegrzyna, P. Nowaka,
              Ledwonia lub Drumlaka.
          • Gość: kaczy Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 06.05.02, 11:41
            Ci panowie chyba uwazaja ze sa wielkimi gwiazdami a kadra to jest ich prywatna
            włanosc i grają tam bo sa dobrymi kolegami a nie dobrymi pilkarzami. Za takie
            wypowiedzi powinni zostac na jakis czas odsunieci od gry w kadrze, aby zajeli
            sie gra a nie wygadywaniem glupot. A Swierczewski to ostatnio wogole wiecej
            gada niz gra, a to jedno mu przeszkadza, nastepnym razem znow inna rzecz,
            prawdziwa gwiazda sie z niego zrobila, a takie gwiazdy ktorym woda sodowa
            odbija do glowy powinno sie troche ostudzic. W sumie w polskiej lidze paru
            takich ktorzy mogliby zastapic Swierczewskiego i jemu podobnych na pewno by sie
            znalazlo
            • dryfulec Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... 06.05.02, 14:42
              A tymczasem juz niedlugo Iwan nawet do Izolatora Boguchwala sie nie zalapie.
              Austria Wieden chce go wykopac!!!

Jak pisze "Tempo", menedżer Austrii Wiedeń Peter Svetits nie ukrywa, że chce
              się pozbyć Tomasza Iwana, jednak na razie nie ma chętnych Polaka, który cały
              czas siedzi na ławce.

Jeden ze współpracowników austriackiego klubu powiedział nawet, że Iwan jest po
              prostu słaby.

"Dziwię się żalom tego piłkarza, który nie ma miejsca w klubowej jedenastce.
              Przecież to normalne, że nie wszyscy muszą jechać na mistrzostwa świata" -
              dodał.

Według obserwatorów ligi austriackiej, Iwan prezentuje się w klubie gorzej od
              Adama Ledwonia, dlatego nie dostaje zbyt dużo szans od trenera Didi
              Constantiniego.
              • Gość: TOYA Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 06.05.02, 14:58
                Ludzieeee, ludziskaaaa !! o co tu się kłócić ?
                Czy Wy wszyscy sądzicie że nasza reprezentacja wygra choćby jeden mecz ? naprawdę
                tak sądzicie ??????? Tak na poważnie ? seriooo?? No to pogratulować optymizmu.
                Grajcie w takim razie w totka. Efekt przecież powinien być taki sam.. Pzdr.
              • Gość: wojtek Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 15:01
                Boniek mi się średnio podobał jako prezes ale tym razem celnie skomentował
                żądania Wałdocha
                "Tomek Wałdoch trochę się zagalopował, bo on jest od tego, żeby dobrze grać […]
                dziwię się, iż jako kapitan nic nie wspomina o Wichniarku, który strzela gole
                za golem" – powiedział Boniek.

sport.onet.pl/1071785,0,0,wia,488981,ms_2002.html
                • Gość: rudy Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: 212.244.27.* 06.05.02, 15:41
                  Sprawa jets prosta - Engel powinien wyp.....c z reprezentacji Świerczewskiego,
                  Wałdocha i Bąka. Trudno, zbuduje nową drużynę na eliminacje ME, w MS czy z nimi
                  czy bez nich i tak gówno zdziałamy.
                • Gość: peter Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.ir.com.pl 06.05.02, 15:44
                  A kto powiedział, że Świerczewski czy Wałdoch muszą mieć pewne miejsce w
                  kadrze. Przecież niczego wielkiego nie reprezentują. Jedyne co mają to stałe
                  miejsce w bardzo przeciętnych drużynach zachodnich. Za kilka miesięcy w kadrze
                  może nie być ani Świerczewskiego ani Wałdoch. Dlatego Boniek ma rację: Zamiast
                  bronić Iwana niech się lepiej martwią o własną dupę. Dlaczego Zidane czy Figo
                  nie robią takich problemów? Może dlatego, że nie prezentują tej klasy co
                  Świerczewski.
                  • Gość: Arco Re: WALDOCH, SWIERCZEWSKI, BAK ......... IP: *.tnt3.st-petersburg.fl.da.uu.net 06.05.02, 16:50
                    Gdyby w klubie zaczeli tak dyskutowac, to prezesi klubow szybko by im to wybili
                    z glowy (co niektorzy sie o tym przekonali), a i druzyna wygrala lige i nikt po
                    nim nie placze. Piersze kary pieniezne i nie 500ZL, a $10000 moze ostudzi
                    pajaca glowy i zaczna grac a nie pir.... , jak to nie pomoze wypieprzyc i
                    czesc. Tylko patrzec jak w imie solidarnosci z Iwanem Swierszczu cisnie
                    koszulka o murawe, dopiero bedzie wstyd.
      • Gość: kiko Re: WALDOCH, SWIRCZEWSKI, BAK ......... IP: *.sgh.waw.pl 06.05.02, 15:57
        Engel do spolki z Bonkiem "umyli" Iwana i teraz chlopakom brakuje czwartego do
        brydza i ...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka