Gość: k jak kibol IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 18:56 Pani Redachtur, co to sa EVENTY? Ogolnopolski Zeitung a takie surprisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Szymczak Re: Co się stanie z Falą? IP: *.teoc.pl 19.01.09, 19:15 Fajny tekst, mam nadzieję że Fala nie upadnie, a jezeli miasto przejmie zarządzanie tym obiektem to nie straci on swojej tożsamości i nie zmieni się regulamin .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukol Re: Co się stanie z Falą? IP: *.toya.net.pl 19.01.09, 20:42 a jaki jest regulamin panie Piotrze? goło i wesoło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberta Re: Co się stanie z Falą? IP: *.toya.net.pl 19.01.09, 21:17 Jeśli miasto przejmie obiekt, to z całą pewnością zmieni się jego tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
maciego To sie nazywa kolega! 19.01.09, 19:22 4 mln miejskich pieniedzy, zeby uratowac miejsce pracy pana Rosseta. Niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: To sie nazywa kolega! IP: *.toya.net.pl 19.01.09, 20:41 z tego co wiem to Rosset tam nie pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: To sie nazywa kolega! IP: *.toya.net.pl 19.01.09, 21:16 Chyba jednak pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciego To sobie przeczytaj, 19.01.09, 22:10 jak pan radny glosuje za przyznaniem pieniedzy firmie, w ktorej sam pracuje na dosc wysokim stanowisku. Czy to aby nie konflikt interesow? polskatimes.pl/dzienniklodzki/74581,aquapark-fala-jednak-bez-dotacji-z-miejskiej-kasy,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiór Re: Co się stanie z Falą? IP: *.toya.net.pl 19.01.09, 22:27 Zapomnieli o jeszcze jednej opcji, która jest najbardziej opłacalna dla miasta. Fala ogłasza upadłość, sąd wprowadza syndyka, miasto tworzy bądź wysyła jedną ze swoich spółek po zakup Fali od syndyka np. upadłość Fali-syndyk-spółka X lub ZWiK Łódź kierowana przez Miasto=100% udziałów po bardzo atrakcyjnej cenie. To się nazywa cwaniactwo, działanie na niekorzyść spółki, bądź też polski biznes, w zależności kto to zrobi i jak potem na to spojrzy prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:43 "Radni dadzą 20 mln zł, a miasto przejmie większość udziałów. Wtedy zmieni się zarząd spółki na sprawniejszy, być może nawet podkupując menedżera zarządzającego innym aquaparkiem w Polsce. W zarządzie zasiądą fachowcy kontrolowani przez miasto, a nie na przykład bliscy współpracownicy partyjni Jerzego Kropiwnickiego czy Włodzimierza Tomaszewskiego." No co za bzdury. A Przecież już teraz mamy specjalistę z nadania kropy (W.rosset) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Co się stanie z Falą? IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 22:44 Moim zdaniem miasto nie powinno dofinansowywać prywatnych firm. Jeżeli radni dadzą te cztery miliony TO JEST TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Tutaj już dawno powinien siedzieć prokurator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:48 Wszędzie, gdzie miasto ma jakieś udziały jest afera. Przypadek? Miasto nie jest od robienia interesów, miasto ma tylko zarządzać majątkiem komunalnym. Fala za PRL-u to było kąpielisko, to obecnie to jakieś niedorobione bajoro. Aż się prosiło wybudować basen 50-metrowy aby móc organizować ogólnopolskie zawody. To jest biznes. Jest miejsce, ale projektanci wykonali tzw. minimalkę. Czyli jak najtaniej i byle jak. Jestem przeciwnikiem aby urzędasy próbowały zarabiać pieniądze wydając na to nasze podatki. One tego nie potrafią. Niech zostaną przy przerzucaniu papierków i ćwiczeniu ukłonów przed JE Flei Kropaszence, ambasadorowi żydowskiemu w Łodzi. A jak chcą robić interesy to trzeba otworzyć własną działalność i wydawać WŁASNE pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otylia kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:49 Proszę Państwa, Nauka pływania w nieregularnych i bezkształtnych basenach to bzdura. Do nauki pływania oraz do samego pływania potrzebny jest basen prostokątny, z torami pływackimi. Takiego na fali nie ma. Otylia Jędrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
maciego Nie wierze, ze napisala to "red." Gnacikowska. 19.01.09, 23:26 Wyglada na tekst przygotowany przez kogos innego. Za duzo przy tym myslenia. Ona sie tylko pod tym podpisala. Nie sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indygo Re: Nie wierze, ze napisala to "red." Gnacikowska IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.09, 01:24 Kropa zostanie dyrektorem a tomcio seplenicha zastępcą spoko jak CBA powywala za łapówki rezydentów z pietrynki to posadki dadzą kumple. A poparcie będą mieli u pani z TV za piękne mieszkanko za psie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacuś Co się stanie z Falą? IP: *.4web.pl 20.01.09, 06:11 trzeba pojechać do tropical-island.de i zobaczyć jak oni to roobia a to tylko 470 km a nie latać do israela a mówia ze podróże kształcą tylko nie wszyscy nadaja sie do nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Fala musi się po prostu zmienić IP: *.4web.pl 20.01.09, 07:58 jak dotąd nie zrobiła np. nic, żeby mnie zachęcić do pójścia tam. Często bywam w Wodnym Raju i lubię to miejsce. A co Fala może mi zaoferować? Wiem przede wszystkim o jakichś horrendalnych cenach biletów (w wakacje, w Wodnym Raju płacę uwaga: ZŁOTÓWKĘ za godzinę). Przykro mi, że to tak wygląda. Byłam kiedyś w Aquaparku w Krakowie i tam nie ma takich problemów... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrulex Co się stanie z Falą? 20.01.09, 08:19 w ostatnia sobote swietnie na Fali sie bawilismy i mamy nadzieje, ze sprawa dalszych losow aquaparku zostanie szybko wyjasniona. Za kolejne 3 miesiace mamy nadzieje znow na Fale przyjechac saunowac zgodnie z zasadami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eress Re: Co się stanie z Falą? IP: 91.193.96.* 20.01.09, 12:11 Za trzy miesiące???? No tak, ten łomot z głośników i papka reklamowa z telebimów kosztują sporo zdrowia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eress A niech upadnie - przyjdą mądrzejsi IP: 91.193.96.* 20.01.09, 12:19 Czy to już typowe dla Łodzi, że nawet w firmach, które powinny zarabiać decyduje nepotyzm i koneksje, nie profesjonalizm doświadczenie i kwalifikacje zawodowe? Toż to scenariusz jak z PRL-u. Od samego początku obserwuję losy nowej Fali i nic nie zachęca mnie do pójścia tam z rodziną - ceny, te nieszczęsne trzygodzinne bilety na starcie, telebimy jak na lotnisku, łomot, nawet logo sprawia wrażenie, jakby tworzyli i zatwierdzali je sklerotyczni towarzysze z powiatowej rady narodowej. Ludzie, na szczęście jest wolny rynek, który właśnie poddaje ocenie pracę wszystkich, którzy stworzyli cały tan bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Falę przejmie miasto. IP: *.pai.net.pl 20.01.09, 13:03 Jeżeli wzrosły koszty budowy, to również wzrosła wartość ziemi wniesionej aportem przez miasto. Domagam się rzetelnej wyceny ziemi, a co za tym idzie zwiększenia udziałów miasta do minimum 60 procent. ideałem był by zwrot realnych kosztów budowy i przejęcie całego obiektu Powstaje tylko pytanie, jak rozliczyć łapówy które Słoweńcy przelali na konta w Luksemburgu i Szwajcarii dla naszych notabli gnieżdżących się w Urzędzie Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Co się stanie z Falą? 3 możliwe scenariusze 20.01.09, 14:54 Powinni podnieść cene biletow do 100-200 zł, wtedy szybko wyszla by na swoje.Fale odwiedzali by wtedy bogaci ludzie (tacy jak ja i moi znajomi) którzy teraz teo nie robia bo nie chca bawic sie w jednym basenie z łódzkim pospólstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Konkurs na najgłupszą wypowiedź? 20.01.09, 17:07 Załóżmy przez chwilę że faktycznie "ty i twoi znajomi" są w stanie wyłożyć po 100-200 PLN za bilet. ;-))) I co dalej? Ilu was tam jest? Pięciu? Ośmiu? Ilu zblazowanych szpanerów się znajdzie? I jak często będa chodzić na basen? Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 bogacizna sobie wykupi 20.01.09, 20:19 zalobanarodowa napisała: > Powinni podnieść cene biletow do 100-200 zł, wtedy szybko wyszla by na > swoje.Fale odwiedzali by wtedy bogaci ludzie (tacy jak ja i moi znajomi) > którzy teraz teo nie robia bo nie chca bawic sie w jednym basenie z łódzkim > pospólstwem. Bardzo słusznie. Wy-bogaci sami sobie to bajorko wykupcie i tam się brzechatajcie we własnym sosie. Bez mojego podatkowego udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Co się stanie z Falą? IP: *.teoc.pl 20.01.09, 22:55 Nie dziwie się że ludu tam nie ma, byłem trzy razy z 6-letnim dzieckiem. Za pierwszym razem oczywiście zachwyt pięknie, ładnie, nowocześnie, kolorowo i ładnie. Dodam że było lato i otwarte baseny zewnętrzne więc także plac zabaw z piaskownicą lody i słońce. Ludzi tyle że brakło leżaków. Następne wizyty były jesienią i tu zaczynają się problemy. Tam po prostu nie ma co robić, oczywiście patrzę przez pryzmat pójścia z dzieckiem na cały dzień, bo chyba na takich klientach powinno zależeć najbardziej. Dzieci to najlepsza siła marketingowa nikt nie potrafi lepiej wyciągać pieniędzy z kieszeni dorosłych. Najlepszy przykład Mc Donalds głupia zabawka za 3 zł ściąga tłumy. A na Fali jeden brodzik dla maksymalnie 4-5 latków i dalej dziura, baseny z głębokością 1.35m czyli już przynajmniej 10-11 lat trzeba mieć by swobodnie i BEZPIECZNIE się w nich poruszać. W tych basenach są zainstalowane zjeżdżalnie gdzie jedna na niby pontonach jest tylko dla jednej osoby, więc razem nie da się zjechać, a zwykła zjeżdżalnia to już kompletna porażka krótka i bez rewelacji. Już zwykła pływalnia Wodny raj ma ciekawszą i przede wszystkim wypada się na płytką wodę. Kolejnym wynalazkiem jest basen z falą, fajny bajer tylko szkoda że pusty bo ile można kołysać się wśród fal? W dodatku z żałosną częstotliwością. Właśnie w tym basenie powinny być jakieś dodatkowe atrakcje dla dzieci bo woda zaczyna się od poziomu zero więc każdy i w każdym wieku może tam wejść. Będzie i bezpiecznie, nad morzem to standard wchodzisz do kolan, pasa i jest dobrze. Tak więc kończąc tą przydługą opowieść stwierdzam że w dzieciach naszych przyszłość nie tylko z resztą Fali, ale każdych obiektów dla mas. Wtedy nawet cena 55zł nie będzie zbyt wysoka. Zabawki są droższe, a niektóre z pewnością mniej zdrowe i nie dające tyle kontaktu z rodzicami. Więc proponuje zrobić ankietę wśród klientów co bym zmienił w aquaparku. Zamknąć póki zima, przebudować i od np. maja ruszać z marketingiem w szkołach i przedszkolach. Dla wszystkich będzie to z zyskiem (dlaczego za darmo im podpowiadam?) Jeszcze jedna mała rzecz, nazywać się największym nie znaczy najlepszym. Przestrzeń łatwo stworzyć, trudniej zapełnić ją życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Co się stanie z Falą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:49 popatrzcie kto zarządza falą a będziecie mieć odpowiedż na wszystkoobraski.w.interia.pl/www/media/galeria/base0.html Odpowiedz Link Zgłoś