Dodaj do ulubionych

Dzikie parkingi w Łodzi c.d.

IP: *.4web.pl 18.02.09, 20:44
"- Parkingi "park and ride" będą cztery. Każdy na tysiąc samochodów -
informuje Renata Borkowska-Kubiak, rzecznik Zarządu Dróg i Transportu. -
Powstaną na krańcówkach ŁTR: jeden przy zajezdni Chocianowice, drugi przy
skrzyżowaniu Zgierska - Włókniarzy. Dwa kolejne będą na krańcówkach
rozbudowywanej linii Retkinia - Olechów. Mają być gotowe do 2012 roku."

no normalnie mnie ubawiła ta kobiecina. spod Rynku Bałuckiego powinienem
jechac na róg zgierskiej i włokniarzy zeby darmo pojechac tramwajem do
Manufaktury - w trosce o "niezatłaczanie" ulic ?
Obserwuj wątek
    • Gość: anty Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 20:49
      długo będziemy pamiętać tych , którzy zarządzają tym miastem. tym
      teoretykom uszczęśliwiania łodzian wydaje się ,że pomysł , który
      wylęgnie się w ich głowach to panaceum na wszystko w tym na ich
      kompletny brak pomysłu na to miasto. wystarczy obejrzeć relację
      telewizyjną z warszawskiego parkingu typu park itd. i zobaczyć jak
      można ugotować zmarnować pieniądze - publiczne. jeżeli mamy jeżdzić
      tramwajami i rowerami to po nam 5000 miejsc parkingowych przy ikei/
      chyba będą puste/. jeżeli będą zajęte to znaczy,że łodzianie myślą
      inaczej niż ci chorzy uzdrawiacze miasta. jeżeli miasto będzie
      zakorkowane to znaczy, że łodzianie myślą inaczej, ale to też może
      pokazać jak daleko samorządowcy rozmijają się z wyborcami.odsyłam
      zainteresowanych życiem miasta nie do berlina paryża brukseli czy
      frankfurtu, ale do kielc, bo w małch kielcach opłaca się budować
      parkingi wielopoziomowe dla mieszkańców. stawiając na riksze jak
      środek lokomocji w centrum miasta samorządowcy ustawiają nas na
      poziomie azji w europie/ jednocześnie wielu azjatów zapomina co jest
      takiego - riksza/
    • Gość: . Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.gprs.plus.pl 18.02.09, 21:03
      Deklaracje deklaracjami, a plany magistrackich urzędników zamiast skupiać się
      na inwestowaniu w nowoczesny transport zbiorowy skupiają się na promowaniu
      inwestycyjnym transportu samochodowego. Kolejny przykład porażającego braku
      wizji :-/
      • Gość: urbi Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 23:23
        jeszcze raz przeczytaj artykuł, bo wnioski masz
        zaskakujące.pozdrawiam
        • Gość: michal Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 19:00
          obawiam sie, ze to ty powinienes jeszcze raz go przeczytac. pseudo zachecanie do korzystania z mpk, nie opiera sie na zadnych racjonalnych argumentach. do korzystania z mpk zachecaja tak: bedziesz zawsze spozniony, spedzisz dwa (lub 3,4) razy wiecej czasu w podrozy, zmarniesz i bedzie cie bolalo "siedzenie" (a podluzszej przejazdzce rowniez plecy.
          • Gość: urbi Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 20:36
            jeżeli ten artykuł promował transport samochodowy, to ja jestem
            zwolennikiem tej idei. ale budowanie parkingów na 1000 samochodów
            dla łodzian pod zgierzem i dla ikei za nasze pieniądze, to zwyczajna
            dywersja gospodarcza. może przeczytaj jeszcze raz artykuł i kolejne
            głosy. miasto podjęło kolejną próbę rozwiązania problemów
            parkingowych najtaniej jak można tzn. poprzez ograniczenie ruchu w
            centrum, tak jak zafundowało nam dreptak , ustawiając znaki zakazu.
        • skodabodzio Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. 23.02.09, 00:00
          To zwykly trol, forsujacy pod 20 nickami poglady o jedynie slusznej komunikacji
          zbiorowej. taki miejscowy folklor. Niestety patrzac na decyzje lodzkich
          urzednikow i ich pomysly ma sie wrazenie ze niestety ten folklor jest mocno
          zarazliwy albo ten troll jest jednym z urzednikow badz pomyslodawcow tych glupot
    • Gość: barnaba Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.lodz.msk.pl 18.02.09, 21:19
      Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł wyburzania kamienic, by zrobić
      miejsce pod parkingi?

Przykro mi. W większości miast europejskich brak miejsc parkingowych jest jednym
      z argumentów dla pozostawienia samochodu w garażu lub na obrzeżach miasta. Nigdy
      nie uda stworzyć się miejsc parkingowych dla wszystkich, którzy chcieliby
      podjechać bezpośrednio pod drzwi firmy, banku czy sklepu.
      • Gość: olek Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 22:06
        a to rewelacyjny pomysł
        tylko w wykonaniu władz łodzi
        nie wybudują na tym miejscu parkingu tylko biuro klasy A
        z kilkoma miejscami do parkowania dla managementu

h... z plebsem
        kto wybierał tych kre...?

--
        nasza-rp.pl
      • Gość: m Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 18:57
        a ty wogole masz samochod?
      • skodabodzio Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. 23.02.09, 00:02
        Na razie brak parkingow w centrum jest dla Lodzian argumentem by nie jechac do
        centrum tylko do ktoregos z centrow handlowych. Przerabiamy to od kilku lat,
        kiedy wreszcie ci teoretycy-amatorzy to zauwaza?
    • Gość: urbi zarząd dróg jest grożny dla miasta IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 21:35
      jeżeli łódzki tramwaj regionalny będzie dojeżdżał do pabianic i do
      zgierza to niech łódż wybuduje parkingi park and ride w pabianicach
      i zgierzu - to takie proste. wygląda na to, że miasto zafunduje ikei
      niby przypadkowo dodatkowe 1000 miejsc parkingowych w
      chocianowicach - a właściwie to o co chodzi/ chyba o pieniądze /.
      wnioskuję w związku z powyższm o likwidację parkingu przy umł i
      miejsc parkingowych na piotrkowskiej przy zarządzie dróg.
    • Gość: sirius Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 22:02
      "Będąc mieszkańcem dużego miasta należy liczyć się z tym, że nie
      wszędzie będzie odpowiednia ilość miejsc parkingowych"

taaaa oczywiście
      zróbmy kilka parkingów na 1000 samochodów na obrzeżach miasta i
      każmy jeździć komunikacją miejską

a kto k... z tym mających pomysł jeździł pomiędzy 7-8 rano super
      szybkim regionalnym tramwajem??
      przecież tam się mozna udusić bo tak grzeją nie mówiąc co wisi w
      powietrzu od kaszlących
      latem w autobusach skwar bo klima dla MPK to kwestia XXII może XXIII
      wieku

ja dziękuje ... już skorzystałem ... raz
      jeżdzę i będę jeździć samochodem
      parkuje w centrum bezpłatnie
      tylko trzeba wiedzieć gdzie
      ha ha ha

jak to wygląda:
      Łodzianin) a może by tak raz miast zbudowało parking w centrum
      miasta zamiast biur klasy A?
      Urzędnik) nie nie nie tu się Pan myli
      Pan sobie zaparkuje w pabianicach i dojedzie do pracy w centrum

--
      nasza-para.pl
    • Gość: cichy_bob Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 22:36
      Jak tak czytam wypowiedzi łódzkich urzędników to płakać mi się chce. Skoro
      chcemy zniechęcać do używania aut to po co magistrat kupuje sobie auta ?
      Powinny być bilety miesięczne. Parkingi park&drive będą stały puste ! To
      będzie największa klapa, bezsensowe wydanie publicznych pieniędzy. Dlaczego
      miasto nie może zburzyć ruder zagrażających bezpieczeństwo w pobliżu
      Piotrkowskiej i wybudować tam parkingów ze ścianą czołową w stylu kamienicy ?
      Jeżeli zrobić by to np na ul. Wschodniej to parking blisko Piotrkowskiej jest
      gotowy a przy okazji wzrósłby ruch (ludzi) na ulicach Rewolucji, Jaracza...
      Jako osoba posiadająca auto nie muszę zaparkować naprzeciw sklepu. Chciałbym
      mieć pewność, że jeśli będę chciał coś załatwić albo kupić w centrum to będę
      miał gdzie zaparkować. Jak jest teraz ? Pada deszcz przejeżdżam obok, nie ma
      gdzie się zatrzymać na spacer ochoty nie mam bo 40min w deszczu do przyjemnych
      nie należy - efekt jadę do supermarketu. Potem Pan a'la Augustyniak się dziwi
      czemu ul. Piotrkowska przegrywa z sieciami handlowymi i oprócz pubów i banków
      to praktycznie nic na niej nie ma.
      • Gość: loom Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 23:20
        a z tych zatroskanych twarzy taka bezmyślność emanuje, dlatego jest
        jak jest, a v-ce prezydent wieczorek będzie wraz ze swoim sztabem
        piotrkowska wymyślał jak zrobić z piotrkowskiej luksusową ulicę ,
        niszcząc ją innymi decyzjami-gratuluję skutecznej degradacji centrum
        miasta.
      • skodabodzio Wydrukowac gruba trzcionka 23.02.09, 00:05
        I wywiesic nad glowami urzednikow i tutejszych troli lobbujacych za jedynie
        sluszna komunikacja miejska.
    • Gość: Ania Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 22:41
      Nie wydaje mi się, że miasto zapewni odpowiednią ochronę na tego typu
      parkingach. Czyli będzie to prawdziwy hipermarket dla złodziei samochodów. Nic,
      tylko wybrać, odpakować i odjechać. I kto się przejmie?
      Że nie wspomnę, jak w godzinach szczytu będzie się z tych parkingów wyjeżdżać :D
    • Gość: cornic t tramwaje i rowery dobre jak socjalizm IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 23:32
      idee socjalizmu też miały uszczęśliwić ludzi jak idea park and ride/
      dobre bo angielskie/ , a co z tego wyszło będzie nam się odbijało
      czkawką jeszcze wiele lat.
    • Gość: codd Brednie starego ramola IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 23:40
      Pracuje i mieszkam w centrum. Mam wykupione dwa parkingi (jeden pod praca a
      drugi pod domem). Gdybym dal rade jeździć komunikacja miejską i tym samym
      zrezygnował z parkingu pod pracą, byłbym 250 zł miesięcznie do przodu. Dlaczego
      nie rezygnuję? Bo prędzej z pracy do domu dojdę na piechotę, niż doczekam się
      tramwaju jadącego w godzinach szczytu Kilińskiego w kierunku północnym. Ostatnio
      czekałem 30 minut i poddałem się. A kto to ten tytułowy bredzący ramol? To taki
      jeden pan co funduje miastu pseudometro za kilkaset milionów, ale w
      tramwaju/autobusie to go nikt nigdy nie widział. Sorry ludzie, dopóki z rozkładu
      będzie wypadał co drugi kurs, nikt z własnej woli tym shitem podróżował nie
      będzie. Mnie jest osobiście obojętne, mogę jechać w syfie, brudzie, wśród meneli
      i po szynach o kształcie makaronu, bylebym nie musiał godzinę czekać przy minus
      20 na tramwaj.
    • Gość: Ja Miasto będzie walczyć z dzikimi parkingami. Jak? IP: *.toya.net.pl 18.02.09, 23:46
      parkingi typu park-and-ride mają sens jedynie, jeżeli umiejscowione
      są blisko centrum, np. w okolicach górniaka czy rynku bałuckiego.
      Parking przy krańcówce tramwaju regionalnego to pomysł co najmniej
      śmieszny
    • Gość: mns Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.02.09, 00:11
      system Park & Ride w miastach poniżej miliona w ogóle się nie sprawdza, to jest
      dobre dla rozległych metropolii (Rzym, Paryż) posiadających duże przedmieścia i
      dość sprawną (Rzym) czy bardzo sprawną (Paryż) komunikację miejską, a i to pod
      warunkiem że istnieje metro czy inna kolej, która w 99,9% czasu jeździ zgodnie z
      rozkładem. W miastach do miliona w całej Europie jeździ się samochodami, chyba
      że ktoś nie ma dzieci albo pracy, albo dopiero co przybył z Afryki i jeszcze się
      nie zadomowił.
      • Gość: neex Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.11c.piotrkow.pilicka.pl 19.02.09, 10:09
        Z ust mi to wyjąłeś. Dokładnie. U nas co najwyżej można komunikację rowerową
        rozkręcić. Metro lub szybka kolej miejska w połączeniu z Park & Ride, a nie z
        tramwaj i godzinny dojazd do centrum. A parkingi w centrum powinny być piętrowe
        i podziemne.
        Mówicie, że w zastraszającym tempie rośnie liczba kierowców. No to powinniście
        się zorientować, że przy takiej polityce w zastraszającym tempie rośnie liczba
        waszych przeciwników.
    • Gość: janka Dzikie parkingi w Łodzi c.d. IP: *.4web.pl 19.02.09, 00:58
      No to poprosimy o przywrócenie dawnej trasy autobusu 95 i częstsze
      niż trzy na godzinę tramwaje nr 3. Wtedy może i pomyślę o
      zrezygnowaniu z samochodu. A urzędnicy też to zrobią? Mam nadzieję,
      że nasi radni dadzą nam przykład!!!
    • login-ka śmiech na sali - wizje Kropy 19.02.09, 07:04
      Wzruszające... miasto bez samochodów... Świetne. I co ? Mamy nadal jeździć leżąc na szybie w tramwaju, bo wsiada więcej ludzi niż się mieści? czy moż nadal wychodzić godzinę wcześniej do pracy, bo dwa kolejne autobusy nie przyjechały?
      A przepraszam - MPK zbliża ludzi. Rzeczywiście psychicznie i fizycznie, bo wszyscy leżą tak samo - jak sardynki w puszce i są podobnie zirytowani.
      Dzięki, o wielki wizjonerze Kropiwnicki!
    • Gość: pbp a kto zaczął ten hałas ??? IP: 195.117.255.* 19.02.09, 07:57
      Ptrzypominam że to Gazeta zaczęła cała zabawę ... uprzykrzając życie
      ludziom .... i wyszukując dzikich jak to nawali parkingów.
      • Gość: michal Re: a kto zaczął ten hałas ??? IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 19:07
        dla tego ja GAZETY JUZ NIE KUPUJE! czytam tylko czasem w necie, ale korzystam z
        ADD BLOCK PLUS w firefoxie, wiec zadne rekalmy mi sie nie pokazuja, a oni na
        mnie nie zarobia!

ciekawi mnie, czy ci pseudo-sprytni dziennikarze od podlizywania sie tym,
        ktorych nie stac na samochod, tez jezdza do swojej slicznej redakcji samochodwami...
    • Gość: tetetka5 żeby zachęcić ludzi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 08:20
      ...do korzystania z publicznego transportu, trzeba przygotować atrakcyjną ofertę-tak rzecze p. rzecznik Augustyniak. Czy pod pojęciem atrakcyjnej oferty rozumie np.:
      1)zmniejszenie ilości kursów na liniach 2, 3, 6 i 11 z 8 na 6 w ciągu godziny ?
      2) ŁTR, na którym tramwaje mają przeważnie czerwone światło ?
      3) zmniejszenie ilosci kursujacych autobusów w ciagu zaledwie 2 lat o około 30 sztuk, tj. 10 % kursującego taboru ? wystarczy powiedzieć, że w Łodzi jest około 400 sztuk autobusów miejskich, a w Krakowie mającym podobną liczbę ludności MPK posiada 500 autobusów+autobusy firmy "Connex".
      4) ciągłe wypadanie autobusów i tramwajów z rozkładu ?
      5)wszechobecny brud w tramwajach i autobusach ?

P.S.Przez cały rok jeżdzę rowerem-ale kiedy muszę skorzystać z komunikacji miejskiej, to po prostu często mnie odrzuca, z powodów, o których powyżej
    • Gość: Przygoda Jakie to smutne.. IP: *.lodz.mm.pl 19.02.09, 08:58
      Wielu lodzian ciagle najwyrazniej uwaza ze jest podzial na tych ktorych stac i
      jezdza wlasnym autem i tych ktorzy musza jezdzic nautobusem ale mam nadzieje ze
      niedlugo to sie zmieni, dobrze ze powstaja pasy dla MPK, jak kilku takich
      pajacow pomacha do klejnego mijajacego ich tramwaju to albo sie przesiada na
      tramwaj albo spedza w aucie pol zycia i nie beda pie...c glupot na forach!
      Nie ma szans by jakiekolwiek miasto a szczegolnie majace zabytkowe centrum
      zapewnilo parking kazdemu kto ma ochote tam wpasc, we Wloszech spotkalem sie z
      calkowitym zakazem wjazdu do centrum i ten pomysl mi sie podoba, w koncu
      piotrkowska stalaby sie naprawde deptakiem!
      Pozdrawiam wszystkich normalnych kierowcow!
      • Gość: profes79 Re: Jakie to smutne.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:28
        A teraz prosze isc na parking UMŁ i UW na tyłach urzędu i na pasażu Schillera i
        zobaczyc jak to urzędnicy korzystaja z komunikacji miejskiej.

Jakby sie jeden z drugim przejechał puszką sardynek (11 w godzinach szczytu -
        niezależnie czy PESA czy Citek) to by przestał pieprzyc głupoty.

Chca sklonic ludzi do przesiadki na KM - prosze bardzo; od 1 marca zrobmy dla
        WSZYSTKICH urzednikow tydzien bez samochodu. W koncu wiekszosc urzedow to
        centrum a do centrum samochody powinny nie miec wjazdu.

Ciekawe co powiedza...
      • Gość: m Re: Jakie to smutne.. IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 19:09
        he, he, po przeczytaniu twojego posta zrozumialem, ze zeczywiscie istnieje
        podzial na tych ktorzy jezdza samochodami i na tych ktorych nie stac.
        tyle zwisici i zazdrosci, skad to sie bierze....? ;)
        nie predko tramem pojedziesz szybciej niz samochodem.
        • skodabodzio Re: Jakie to smutne.. 23.02.09, 00:10
          To tylko tutejsze forumowe trole
    • Gość: Maga A żeby powietre było mniej zanieczyszczone IP: *.nordeabank.pl 19.02.09, 10:56
      proponuje używać lamp naftowych - elektrociepłownie będzie można
      wyłączyć.
    • prawy Wnioski 19.02.09, 11:08
      Po pierwsze...
      Ktoś już tu napisał, że w miastach do miliona (a przypomnę tylko niewygodną
      informację, że Łódź się coraz bardziej kurczy) system park'n'ride się nie sprawdza.

Po drugie...
      Podejrzewam, że najpierw wybudują parking na Olechowie a za kilka lat dociągną
      tu tramwaj, wcześniej namawiając, żeby korzystać z autobusu, bo przecież zawsze
      można się przesiąść.
      Obym się mylił.

Po trzecie...
      Przykład zawsze idzie z góry, niech cała łódzka władza zacznie korzystać z
      transportu publicznego żeby pokazać że "jest z ludu i dla ludu"
      Bo inaczej przypomina to system kolonialny

Po czwarte...
      Niektórzy mieszkańcy Londynu żartują, że któregoś pięknego dnia ich miasto się
      zapadnie, bo tam tunel metra na tunelu i jeszcze co chwila tunele dla samochodów
      i parkingi podziemne... a u nas w Łodzi jakoś wszyscy cholera boją się kopać w
      ziemi.
      Straszy tam, zaraza jakaś siedzi i czyha na budowniczych ?

Po piąte... i na finał.
      Jak nie wiadomo o co chodzi... to chodzi o pieniądze
      Czasem jeszcze o brak wiedzy, kompetencji czy zwykłego pomysłu na rozwiązania
      tego problemu.
      Połączenie obu powyższych daje bezradność.
    • brite Re: Dzikie parkingi w Łodzi c.d. 19.02.09, 11:17
      UMŁ jak żadne inne ciało potrafi zniechęcić do dobrych pomysłów. Wypowiedź o
      umiejscowienie parkingów na końcu świata musiała chyba zostać przekręcona, bo
      nie wierzę, by rzecznik prezydenta mógł palnąć taką głupotę. Albo celowo zraża
      do tego pomysłu - w co nie chce mi się wierzyć, bo takie działanie byłoby dywersją.
    • Gość: michał miasto chce? to gazeta zaczela ta GLUPIA AKCJE! IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 18:39
      co za beznadziejny pomysł! a gdzie legalnie można zaparkować kolo nowego
      wydziału prawa i administracji? kto wydal pozwolenie na budowę molocha przy
      którym nikt nie zaprojektował miejsc parkingowych? zresztą głupotę łódzkich
      planistów widać już na pierwszy rzut oka! podwójne światła przed przystankami
      na wyremontowanym odcinku piotrkowskiej! ładnie wyglądały, ale oprócz
      uniemożliwiania normalnego przejazdu, nic nie wniosły do ruchu drogowego na
      tym odcinku. dużo gorsza sytuacja jest na narutowicza. tam ogromna głupota
      dala o sobie znać! zanim nie przebudowano tego odcinka drogi, zarówno łatwiej
      było przejść przez ulice po pasach, jak i przejechać samochodem. teraz
      poustawiano tam tyle świateł, ze zaczęły robić się gigantyczne korki. czy ktoś
      z magistratu, albo zarządu dróg jest opłacany z zewnątrz (!) za zamawianie
      tych sygnalizacji drogowych? dobrze ze zarówno na narutowicza, jak i
      piotrkowskiej wyłączono cześć sygnalizatorów. źle, ze to my płacimy za
      głupotę, lub przekupność urzędników.
      pomysł z parkingami "park and ride" zakończy się kolejną klapą i wyrzuceniem
      pieniędzy w błoto! sonda nic nie znaczy, bo tak na prawdę głosują w niej
      również niezmotoryzowani! nikt przy zdrowych zmysłach nie przesiądzie się z
      samochodu do naszego zatłoczonego, brudnego, niepunktualnego i niebezpiecznego
      mpk!
      podsumowując, to od miasta należy wymagać odpowiedzialnego planowania, a nie
      wydawać bezmyślną walkę kierowcom, którzy po prostu nie mają ani gdzie
      parkować, ani nie mają żądnej(!) alternatywy do poruszania się samochodem.
      parking na obrzeżach miasta taką alternatywą nie jest i nie będzie! koszty
      inwestycji w sprawną i szybką komunikację miejską wielokrotnie przewyższają
      koszty zamiany dzikich parkingów w miejskie! tylko metro mogłoby zachęcić
      kierowców do porzucenia samochodów, ale nie wierze żeby przed 2050 udało się
      je wybudować.
      • Gość: Jadzia Re: miasto chce? to gazeta zaczela ta GLUPIA AKCJ IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 19:14
        Też mi się wydaje, że to łapówkarze przebudowują łódzkie ulice. Jest też drugi
        rodzaj przebudowujących - kompletni deb!le, którzy zamykają ulice 3-7 dni przed
        remontem, żeby nic na niej nie robić przez ten czas. Najbardziej interesujące są
        przebudowy, które odbywają sie partiami, z tygodniowymi przerwami podczas
        kolejnych etapów, kiedy to ulica jest zamknieta!

ZWOLNIĆ ICH WSZYSTKICH!
    • miejskie_narty Zdrowy rozsądek 19.02.09, 19:00
      Czy nie można wprowadzić testów na "zdrowy rozsądek" przy naborze na urzędników? Takich typu: "Jedziesz na rowerze i rozwiązała ci się sznurówka w bucie. Co robisz? A. Próbujesz zawiązać sznurówkę podczas jazdy. B Zatrzymujesz się, zsiadasz z roweru i zawiązujesz but. C. Jedziesz dalej, a jak ci się sznurówka wkręci w łańcuch, to się wtedy zastanowisz, co dalej."

Życie w łodzian i czytelników GWŁ stałoby się lepsze.
    • Gość: MARCIN Precz z gazetą która wymyslila ta akcje! IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 19:16
      PRECZ Z GAZETĄ KTÓRA WYMYŚLIŁA TĄ AKCJE!
    • kolasmar1950 Miasto będzie walczyć z dzikimi parkingami. Jak? 19.02.09, 20:07
      Za komuny władza wiedziała lepiej co społeczeństwu potrzeba, a
      urzędnik był nieomylny. W łódzkim magistracie chyba nie zauważyli,
      że od tamtych czasów minęło już kilkanaście lat. Ja nie życzę sobie,
      żeby mnie urzędnik do czegoś zniechęcał, ja sobie życzę, żebym miał
      gdzie zaparkować samochód jak będę miał potrzebę. Samochodu używam
      do pracy, z tej pracy płacę podatki z których urzędnicy i pracownicy
      zakładów komunalnych otrzymują pensję. Jestem zniechęcony do
      utrzymywania ludzi olewających moje potrzeby. Obiecuję, że wyraz
      swojemu zniechęceniu dam przy najbliższych wyborach. Do czego wzywam
      innych, lekceważonych Łodzian.
    • Gość: urbi urzędnicy rewolucjoniści IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 20:20
      zrobili jedną linię tramwajową i to nie do końca, a wydaję się im -
      naukowcom ,że są autorami rewolucji komunikacyjnej na świecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka