Dodaj do ulubionych

po co te daszki

IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.79.* 20.11.03, 23:23
mam pytanko, czy ktos orientuje sie dlaczego pod wiaduktem na waltera-janke
znajduje sie miejsce na torowisko tramwajowe oraz daszki nad trakcja? jestem
ciekaw czy planowano wydluzenie trasy tylko na lotnisko, czy moze dalej-
wzdluz ulicy. mom skromnym zdaniem przydaloby sie wydluzyc waltera janke
(razem z tramwajem) az do pabianickiej , a moze i do rzgowskiej...
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: łażej wątek poboczny IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 20.11.03, 23:56
      Nie chcę już zakładać drugiego wątku, więc dopiszę w tym. Czy planowano kiedyś
      przedłużyć linię tramwajową za krańcówkę 9 w stronę osiedla Mireckiego (do
      skrzyżowania Jarzynowej i Srebrzyńskiej). Bo za krańcówką 9 wygląda tak jakby
      wycięto pas drzew dla poprowadzenia jakiegoś liniowego tworu - być może lini
      tramwajowej??

pozdrawiam
      • Gość: luki Re: wątek poboczny IP: *.toya.net.pl 21.11.03, 00:27
        Gość portalu: łażej napisał(a):

> Nie chcę już zakładać drugiego wątku, więc dopiszę w tym. Czy planowano
        kiedyś
        > przedłużyć linię tramwajową za krańcówkę 9 w stronę osiedla Mireckiego (do
        > skrzyżowania Jarzynowej i Srebrzyńskiej).

Tak

pzdr,
        luki
        • Gość: łażej Re: wątek poboczny IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 21.11.03, 00:32
          Szkoda, że tego nie zrobiono. Tramwaj jadący przez park na Zdrowiu wyglądałby
          cudnie. Kiedy były takie plany?? I czy po ewentualnym wybudowaniu linii za
          krańcówką 9 planowano likwidację linii wzdłuż al. Unii??
          • michal.ch Re: wątek poboczny 21.11.03, 13:42
            Łażej, weź jakiś dokładny plan miasta. Popatrz na plan alejek w parku. Widać
            jak na dłoni, którędy miały biec nowe tory.
            • Gość: łażej Re: wątek poboczny IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 21.11.03, 15:03
              michal.ch napisał:

> Łażej, weź jakiś dokładny plan miasta. Popatrz na plan alejek w parku. Widać
              > jak na dłoni, którędy miały biec nowe tory.

Ale ja nie pytam o to którędy miały biec tory, bo to można zobaczyć idąc po
              parku. Ja pytam kiedy były robione te plany i czy po poprowadzeniu torów za
              krańcówka dziewiątki planowano likwidację torów prrzy al Unii. W zasadzie na
              pierwsze pytanie można by uzyskać odpowiedź ścinając kilka drzew lub pobierając
              z nich odwiertowe próbki, ale mam nadzieję, że nie będzie trzeba uciekać się do
              tak drastycznych środków :)

pozdrawiam
          • Gość: Ja Re: wątek poboczny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 19:05
            Gość portalu: łażej napisał(a):

> Szkoda, że tego nie zrobiono. Tramwaj jadący przez park na Zdrowiu wyglądałby
            > cudnie. Kiedy były takie plany?? I czy po ewentualnym wybudowaniu linii za
            > krańcówką 9 planowano likwidację linii wzdłuż al. Unii??
            Spoko. Byndzie wonskotorowa kolejka i parowozownia a wszystko będzie napędzać
            zadowolony hipopotam mieszkający w basenie "Fala" :) Tyle, że kolejka pewnie
            będzie z traktora, bo w końcu Kropiwnicki musi jakoś pokazać, kto (i z jakim
            gustem) tu rządzi.
      • Gość: J.S. Zdrowie IP: *.pai.net.pl 21.11.03, 19:33
        W latach 80-tych bodajze planowano zrobic linie okolna (Al. Unii - Srebrzynska -
        Biegunowa - Krakowska - Konstantynowska) obslugiwana taborem historycznym.

J.S.
        • yarro Re: Zdrowie 21.11.03, 23:47
          Czyli mój pomysł nie był pierwszy... :]
    • Gość: Ciemny Brat Re: po co te daszki IP: *.vline.pl 21.11.03, 21:56
      Miala byc linia idaca na Rokicie.
      Jak sie przejdziesz za Obywatelska nad Jasien, zobaczysz
      dwa betonowe mosty pod tory tramwajowe.

Pozdrowienia, Ciemny
      LHS.pl
      • Gość: J.S. Linia na Rokicie IP: *.pai.net.pl 21.11.03, 22:01
        Gość portalu: Ciemny Brat napisał(a):

> Miala byc linia idaca na Rokicie.
        > Jak sie przejdziesz za Obywatelska nad Jasien, zobaczysz
        > dwa betonowe mosty pod tory tramwajowe.

Konkretnie w ktorym to miejscu? (tj w poblizu jakiej ulicy)

J.S.
        • Gość: bombardier ngt6 Re: Linia na Rokicie IP: *.toya.net.pl 22.11.03, 12:42
          dwa mosty betonowe znajduja sie w okolicach ulicy laskowickiej ( odchodzacej od
          obywatelskiej )-kiedys kilka lat temu zastanwailo mnie to do czego niby mialy
          slyzyc te mostki ( na samochód za ciasne )a tu jest rozwiazanie:) mostki te juz
          wtedy byly mocno zarosniete trawa nie wiem jak wygladaj teraz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka