Dodaj do ulubionych

kolejny łódzki śmieciarz

22.05.09, 10:24
chciałem poinformować, że w Łodzi działa kolejny słupowy *śmieciarz*
ogłoszenia tej wątpliwej jakości firmy można znaleźć na każdym słupie (dosłownie KAŻDYM) na różnych osiedlach - dziś wypatrzyłem na Karolewie, kilka dni temu na Chojnach.

Firma ta to www.aok-driver.pl/

PS: pytanie do władz miasta: naprawdę nie można nic zrobić z takimi śmieciarzami? przypominam, że Łódź niebawem będzie gościła ważne wydarzenia sportowe i kandyduje do ESK! nie wiem jak WY, ale ja w dniu dzisiejszym wstydzę się Łodzi, i bezmyślności władz.
Obserwuj wątek
    • al.ki Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 10:33
      Z nimi oraz z innymi nie da zrobić się NIC. Prawo jest tak skonstruowane, że
      trzeba sku...ela dorwać podczas przyklejania ogłoszenia. W przeciwnym wypadku -
      "to nie ja, to konkurencja robi aby mnie oczernić! Zróbcie coś z tym, bo cierpi
      moja reputacja".

Inną strategią jest "na fana" lub "na klienta": "nie mogę ponosić
      odpowiedzialności za to co robią moi klienci. Dajemy im wlepki aby przyklejali
      sobie na zeszyty, deskorolki, na wacka, na czoło ale oni naklejają w autobusach,
      na latarniach, wszędzie tylko nie na tam gdzie powinni. Karanie nas za takie
      coś, to jak karanie producenta noży za to, że ktoś tym nożem zabił. Jesteśmy
      niewinni".

Policja ma ważniejsze rzeczy na głowie niż łapanie tego typu ludzi, straż
      miejska to ogólnie straż miejska a ich patrole są ślepe jak nie wiem co, na
      plecach można by im nakleić a oni i tak nie zauważą.

Jedyne rozwiązanie to łapać i donosić. Potem można poczytać na forum gazety jak
      jakieś kundelki szczekają: ormo istnieje dalej i trzyma się mocno. I ch....
      Przynajmniej kilka świstków mniej na mieście.
      • pontus_euxinus Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 10:40
        al.ki napisał:

> Prawo jest tak skonstruowane, że
        > trzeba sku...ela dorwać podczas przyklejania ogłoszenia.

a może to własnie MY społeczeństwo powinniśmy dobitniej domagać się zmiany tego
        prawa?!

Podobała mi się akcja z naklejaniem na te ogłoszenia naklejek "nielegalna
        reklama", może warto dalej naklejać?! Ja chętnie chciałbym naklejać je - gdzie
        można je dostać?
        • al.ki Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 10:53
          W sprawie naklejek wysłałem Ci mejla na gazetową skrzynkę.
          • markus.kembi Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 11:07
            Ja też wysłałem - co za zbieg okoliczności :-)
            • al.ki Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 11:09
              Pytanie, czy dysponujemy tym samym zakresem wiedzy ;]
        • al.ki Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 11:08
          My jako społeczeństwo to se możemy. Nie popiera nas prezydent, politycy to
          politycy - wyższa pie...ncja tak naprawdę IV-rzędowego miotu, która nauczyła
          się, że polityka to pewny zarobek i przepustki do lepszego świata. Musimy
          patrzeć na kogo głosujemy.

Ogólnie, nawet gdyby mieć możliwości zmiany prawa to co zmienimy? Karanie
          zleceniodawców wcale nie jest takie genialne w prostocie. Znając naszą
          "polskość", myślę że podkopywanie konkurencji byłoby na porządku dziennym i
          byłoby to wybitnie niesprawiedliwe aby karać firmę z ogłoszenia.

Tu trzeba robić podjazdy, podawać się za ciula, który chce dorobić, sprowokować
          informację "nalepiaj gdzie się da, najlepiej na latarniach i przystankach" i w
          takiej sytuacji dojebać 5000 zł grzywny. Ale oczywiście nie będzie tak różowo,
          bo na takie podjazdy... prawo nie pozwala, nawet straż miejska nie może bawić
          się w takie klocki. Poubierani w kamizelki odblaskowe nigdy nie złapią gnoja z
          butelką kleju w łapie, bo widać ich z odległości 50 metrów.

Tutaj wielkie pole do popisu ma społeczeństwo obywatelskie ale przecież nie, bo
          to ormo i jak to tak....
      • Gość: niepokorna Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.134.rev.vline.pl 08.07.09, 19:39
        al.ki mylisz się Straż Miejska nie jest ślepa. Babcie handlujące pietruszką lub
        truskawką zawsze wyczają a jeszcze jak jest pani z Urzędu to wszystko z daleka
        widzą.
    • markus.kembi Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 10:41
      To stary śmieciarz i to poczwórny, bo ma jeszcze szkołę językową, kursy dla maturzystów & gimnazjalistów i uniwersytet trzeciego wieku.

A co do samej szkoły jazdy - ciekawe, czy uczy jazdy zgodnej z prawem.
      • pontus_euxinus Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 10:42
        markus.kembi napisał:

> A co do samej szkoły jazdy - ciekawe, czy uczy jazdy zgodnej z prawem.

Auto ma /miał/ porządnie trzaśnięte, więc... :)

Marcin
      • brite Re: kolejny łódzki śmieciarz 22.05.09, 12:02
        > To stary śmieciarz i to poczwórny, bo ma jeszcze szkołę językową,
        kursy dla mat
        > urzystów & gimnazjalistów i uniwersytet trzeciego wieku.

Ten z budynku YMCA? To buc pierwszej wody, kiedyś przyniosłem mu
        trochę jego śmiecia na biurko, strasznie się pieklił. Czas zatem
        odwiedzić go znów.
    • zamek W razie czego - na szczeblu instytucjonalnym 22.05.09, 11:19
      Zdarzyło się w czasach, gdy byłem szefem biura promocji w jednej z łódzkich
      uczelni, iż legendarny już śmieciarz - szkoła tańca - wywiesił u nas plakat.
      Dodzwoniłem się, zapytałem, czy mają zezwolenie od prorektora. Oczywiście - ależ
      skąd. Oświadczyłem, że ogłoszenie zrywam, tym razem nie zgłaszam wykroczenia,
      ale niech się nie ważą przyjść z makulaturą po raz drugi, bo wtenczas już
      odnośne organa będą powiadomione. Nie pojawili się do dziś, a minęły ponad 2 lata.
      • al.ki Re: W razie czego - na szczeblu instytucjonalnym 22.05.09, 11:30
        Zamku, nie na wszystkich działa tzw. "uh!". Przestrzeń publiczna dla
        zdecydowanej większości mieszkańców to przestrzeń niczyja. Dopóki do walki o
        porządek nie włączą się właściciele nieruchomości atakowanych przez ten (hehe)
        "analogowy spam", tak grożenie paluszkiem nie bardzo pomoże. Po prostu np. taki
        Marek Gosławski, właściciel "GOCAR" to niewyleczalny twór, który wie, że kleić
        należy tam, gdzie w łeb za swoje postępowanie nie dostanie. I tu - jak widać -
        ma rację.
        • zamek Re: W razie czego - na szczeblu instytucjonalnym 22.05.09, 11:54
          Wiem, i właśnie mój post miał na celu unaocznienie zarządzającym ową
          przestrzenią publiczną, że mają wpływ na jej stan i dysponują w tym celu
          stosownymi narzędziami. Trzeba tylko chcieć z nich skorzystać.
          • Gość: smieciarzeprecz <a href="http://www.czystemiasto.uml.lodz.pl/forum.php" target="_b IP: 67.159.5.* 22.05.09, 20:34
            To tak w temacie przestrzeni publicznej. Tam urzędaski z początku zdawali się
            być nią zainteresowani, z czasem jednak wróciło do normy, czyli "to nie my to
            koledzy". Szkoda. Na początek chyba trzeba takie urzędy posprzątać i urzędasków
            zamienić na takich, którym naprawdę się będzie chciało coś więcej niż odesłać do
            mapki.
        • Gość: tomi Re: W razie czego - na szczeblu instytucjonalnym IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 23:48
          Pan Marek Gosławski to historia chyba łódzką
          - wszystkich straszy policją i sądem
          - wiele zgłoszeń na policji przez Pana Marka
          - przed sądem sie tez procesuje non stop
          - jak widać z wieloma osobami nie żyje za dobrze

A za swoje czyny nie potrafi nie odpowiada
          www.youtube.com/watch?v=vVCt-7n6Rrs
          Znane sa też historie pobicia przez Pana Marka jak inne niezbyt miłe zachowania

Jak widać śmieci lubi smieciarz
    • Gość: smieciarzeprecz A ten? komp.as IP: 67.159.5.* 24.05.09, 11:17
      picasaweb.google.pl/lh/photo/uIuu3ozUWZs5D85xwIlrng
      Pojawił się w ciągu ostatnich dni wszędzie: na latarniach, szafach
      telefonicznych, murach, rynnach, słupach, licznikach elektrycznych itd itd.

Chyba należy mu się potężny kop.w ass
      • Gość: ktos kolejny - tym razem Agra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:31
        wprawdzie teraz ostatnio nie widziałem, ale były ogloszenia tej szkoly
        rozklejane na przystankach, a na stronie internetowej bezczelnie piszą: "JAKOŚĆ
        ULOTKI świadczy o jakości szkoły"

www.agma.auto.pl
        • brite Re: kolejny - tym razem Agra 08.07.09, 12:53
          W zeszłym roku kilka razy zachodziłem do agmy z pęczkiem ich kolorowych śmieci z
          prośba o zaprzestanie.
          Trzeba będzie się przejść znów.
          • Gość: tomek Re: kolejny - tym razem Agra IP: *.toya.net.pl 08.07.09, 21:10
            I co? Przestali? Nie przestali.
    • Gość: Ania Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 23:53
      A pan Marek Gosławski ulubieniec z firmy GOCAR nadal szaleje ze swoimi śmieciami

Do tego wszystkich straszy policja i sądami
      • Gość: kolo Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 00:16
        Kogo straszy? O co chodzi? Błagam, napisz co wiesz, błagam!!!!
        • Gość: Ania Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.09, 23:22
          Pan Marek jak tylko wpada w jakieś problemy straszy wszystkich policja i sądem

- teść to emerytowany policjant
          - siostra rodzona żony pracuję w sądzie

Dobre zaplecze do działania...
          Pan Marek w kilku sprawach siedzi po uszy

• Gość: kolo Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 23:25
            Dobrze wiedzieć. Gość będzie się pieklił gdy w końcu zbierze mi się ochota na
            zarobienie 1000 zł.
            • Gość: lipok Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.opera-mini.net 03.12.09, 01:27
              ochote to mozesz miec, z realizacja gorzej bo jestes przyspawany do forum ;)
              • Gość: kolo Re: kolejny łódzki śmieciarz IP: *.toya.net.pl 03.12.09, 11:57
                I do paru innych stron też. Nie zmienia to faktu, że miewam napady dbania o
                własne podwórko ;] Na gocara polowałem już trzy razy, ale coś nie mam szczęścia
                do niego :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka