IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:04
Która szkoła jest lepsza pod względem nauczania?
Obserwuj wątek
    • Gość: jann Re: 9 czy 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 19:59
      Obie są niestety słabe!
      polecam III i XXI
      • Gość: ADAM Re: 9 czy 20 IP: *.toya.net.pl 28.06.09, 23:07
        Prawda jest taka, że obie szkoły nie są słabe. Nauczyciele w tych szkołach
        efektywniej uczą, bo mają do czynienia ze słabszą młodzieżą- punktacja na
        wejście poniżej 100. W III i XXI renomę robią uczniowie, którzy na wejściu mają
        po 150 punktów. Nauczyciele wcale się nie starają. Znajoma w III przez cały rok
        miała 1 test kompetencji czytelniczych i 2 prace stylistyczne pisane pod kątem
        matury. Ja w IX miałam 6 testów i 5 prac stylistycznych. Nie musiałam też "robić
        w portki" ze stresu, jak to w III, wśród snobów. Czapki z głów dla tych liceów,
        które dostają zdecydowanie słabszą młodzież, a wyniki matur aż tak bardzo się
        nie różnicują. Gdzieś te dobre szkoły gubią potencjał tej "wspaniałej
        młodzieży"! Pozdrawiam.
        • Gość: Ania IX LO sentymentalnie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 15:50
          Ja konczylam IX LO. Biol-chem. Wszyscy dostali sie na farmacje, zdecydowanie
          gorzej z lekarskim, tylko 1 osoba... Angielskiego uczyla mnie prof. Ewa
          Jastrzebska - suuuper. Wcale sie do matury nie musialam przygotowywac dodatkowo,
          poszlo jak z platka. Prof. Kolasinski z chemii jest swietny. Do pewnej Pani od
          biologii nie zakladaj krotkich spodniczek bo cie usadzi momentalnie (jakis
          kompleks chyba ma czy co, wredna jest).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka