Gość: Albatros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:04 Która szkoła jest lepsza pod względem nauczania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jann Re: 9 czy 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 19:59 Obie są niestety słabe! polecam III i XXI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: 9 czy 20 IP: *.toya.net.pl 28.06.09, 23:07 Prawda jest taka, że obie szkoły nie są słabe. Nauczyciele w tych szkołach efektywniej uczą, bo mają do czynienia ze słabszą młodzieżą- punktacja na wejście poniżej 100. W III i XXI renomę robią uczniowie, którzy na wejściu mają po 150 punktów. Nauczyciele wcale się nie starają. Znajoma w III przez cały rok miała 1 test kompetencji czytelniczych i 2 prace stylistyczne pisane pod kątem matury. Ja w IX miałam 6 testów i 5 prac stylistycznych. Nie musiałam też "robić w portki" ze stresu, jak to w III, wśród snobów. Czapki z głów dla tych liceów, które dostają zdecydowanie słabszą młodzież, a wyniki matur aż tak bardzo się nie różnicują. Gdzieś te dobre szkoły gubią potencjał tej "wspaniałej młodzieży"! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania IX LO sentymentalnie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 15:50 Ja konczylam IX LO. Biol-chem. Wszyscy dostali sie na farmacje, zdecydowanie gorzej z lekarskim, tylko 1 osoba... Angielskiego uczyla mnie prof. Ewa Jastrzebska - suuuper. Wcale sie do matury nie musialam przygotowywac dodatkowo, poszlo jak z platka. Prof. Kolasinski z chemii jest swietny. Do pewnej Pani od biologii nie zakladaj krotkich spodniczek bo cie usadzi momentalnie (jakis kompleks chyba ma czy co, wredna jest). Odpowiedz Link Zgłoś