Dodaj do ulubionych

Są nowe Volvo!

IP: *.toya.net.pl 18.12.03, 14:21
Dzisiaj widziałem nowiutkie Volvo 7000 z numerem 3301 (a więc z tegorocznej
dostawy) na linii 60. Wyróżnia się świecącymi na żółto, bardzo dobrze
widocznymi wyświetlaczami.

pzdr,
luki
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Re: Są nowe Volvo! IP: *.prokom.pl 18.12.03, 14:26
      Opisywalem te wyswietlacze. Sa juz obecne od pewnego czasie w Wawie.

Zbudowane z matryc wysokowydajnych diod LED o kolorze okreslanym w katalogach jako orange. (Pomaranczowo Zolte). Wysoka jasnosc, dobry kontrast nawet przy bezposrednim oswielteniu sloncem. Poniewaz sam wyswieltacz jest zrodlem swiatla wiec nie jest podswieltany, a wiec znika problem z rozpraszaniem swiatla na szybie przed wyswietlaczem.

Co ciekawe, LED'y ale zielone sa w Citkach i warszawskich tramach. Porownanie jest na korzysc koloru pomaranczowo-zoltego. Zwlaszcza w sloneczny dzien.

Brawo jesli chodzi o wyswietlacze.

• michal.ch Re: Są nowe Volvo! 18.12.03, 14:44
        Jest też na 76.
        • Gość: STUDI Tu o displayu IP: *.prokom.pl 18.12.03, 14:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=9745424&a=9745793
          • Gość: mch Re: Tu o displayu IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.12.03, 15:51
            STUDI, uważaj bo jeszcze ktoś Cię weźmie za konstruktora tych ledów,
            ewentualnie przedstawiciela producenta, przez tak dokładne objaśnienia. :)))
            • Gość: STUDI Re: Tu o displayu IP: *.prokom.pl 18.12.03, 16:20
              Jezu maria, to jesli wiem co to jest LED, jak swieci, jak sie zachowuje wzrok to juz dowod kryptoreklamy producenta ktorego nawet nie znam?
              to mi przypomina uwage geografa, ktory sugeruje ze jesli jestem informatykiem to mam nie wiedzic nic nt komunikacji, tego o czym planuja spolki, urzedasy?

Mnie to dziwi. Czyzby ta oglupiajaca amerykaniacja juz nas zmanierowala co odbuja sie tym ze czlowiek ma miec jedynie wiedze i zaniteresowania tlyko w bardzo waskim wycinku?

To jak sa skuteczne te displaye widac.
              Jak dzialaja - mozna sie dowiedziec.
              Reszta to tylko uzycie szarych komorek.

Dodam jedno - mimo iz zawodu obecnie jestem informatykiem specjalizujacym sie w UNIX, firewall, Informix, MQ Sieries to z wyksztalcenia jestem inzynierem inzynierii chemicznej i procesowej (czyli specem od pedzenia bimbru). Dodam do tego moje zainteresowania elektronika. A i jeszcze jedno w liceum (XXI LO w Lodzi) uczeszczalem do klasy o profilu biologiczno-chemicznym.
              Teraz juz calkowicie zamotalem........
              • Gość: Bart o IP: *.tpnets.com 18.12.03, 21:55
                o widzisz, ja też chodziłem do tego liceum.
    • krzyskup Re: Są nowe Volvo! 18.12.03, 19:29
      Ja widziałem 3302 na linii 83. To ta nowa partia? Czyżby dzisiaj po raz
      pierwszy wyjechały na ulice?

Pozdrawiam,
      Krzyskup

--
      Zapraszam na forum poświęcone Panu Samochodzikowi i jego przygodom
      • geograf Re: Są nowe Volvo! 18.12.03, 20:29
        krzyskup napisał:

> Ja widziałem 3302 na linii 83.

czy to znaczy,że na 76,85 puszczają krótkie autobusy?
        ale co się dziwić...na 57 też takie widuje,na szczescie jeżdże długimi..
        bzdura!
        • Gość: łażej Re: Są nowe Volvo! IP: *.retsat1.com.pl 18.12.03, 21:00
          geograf napisał:

> czy to znaczy,że na 76,85 puszczają krótkie autobusy

Na 76 poza godzinami szczytu krótkie autobusy to dobre rozwiązanie. Ale ogólnie
          pomysł z zakupem dwunastometrowców był poroniony.
        • Gość: Tomas Re: Są nowe Volvo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:40
          akurat na 76 to dobry pomysł, bo nigdy nie widziałem jakiegos dużego tłoku w
          tym autobusie
    • Gość: Tomas Widziałem 3305 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 19:47
      .. jadąc sterlinga juz przy Rewolucji widziałem ten wyswietlacz. W połowie
      drogi miedzu Rewolucji a Jaracza widziałem już, że to linia 60. Dojeżdząjąc do
      Jaracza widziałem już nazwę krańcówki. Więcej Led-ów!!! Są dużo lepsze niż
      nasz UV-wski system

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka