Dodaj do ulubionych

A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union

IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.08.09, 20:35
"Są pudła wypełnione dokumentami, dyskietki komputerowe z danymi, wizytówki
klientów, którzy zaufali ACU i telefony dyrektorów firmy."

Zawiadomić policję, o złamaniu ustawy o ochronie danych osobowych.

A swoją drogą, aż przeraża mnie bezmyślność pracowników tej, a także innych
instytucji. Przecież to nie pierwszy raz, kiedy wywalają dokumenty z danymi
osobowymi. Może tak dla przykładu, wywalić takich geniuszy dyscyplinarnie z
pracy, może wtedy inni by pomyśleli co robią następnym razem.
Obserwuj wątek
    • Gość: fred Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.toya.net.pl 02.08.09, 21:04
      Pewnie było tak, że zredukowali pracowników posyłając ich na zieloną trawkę, bo
      niby kryzys jest. A ci mieli wszystko już w d.... to nie będą sobie głowy
      zawracali śmieciami byłego pracodawcy.

pozdrawiam
      f.
      • bezzebnypirat Pewnie bylo nieco inaczej... 07.08.09, 13:55
        Jak to zwykle bywa w korporacjach. Zapraszali pracownikow na spotkanie, gdzie
        dostawali wypowiedzenia, wrocic do biurek juz nie mogli.
    • Gość: czytacz Czemu redaktorek nie powiadomił Policji? IP: *.toya.net.pl 02.08.09, 21:50
      Skoro stwierdził to co opisał, czyli m.in. dokumenty itd, to czemu
      redaktor widząc przestępstwo nie powiadomił Policji?
      Policja powinna się dobrać do dupy CU! Nie ma równych i równiejszych!
    • zbig1113 Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union 02.08.09, 22:31
      Posprzątać na koszt firmy oczywiście. Licząc po najwyższych możliwych
      kosztach. Oczywiście po wcześniejszym zgłoszeniu na policję
      ujawnienia danych osobowych.
    • Gość: mirek A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.toya.net.pl 03.08.09, 07:49
      Jaki tonący statek,zmienili siedzibę i tyle.A redaktorek niedoinformowany jak zwykle w wybiórczej.
    • Gość: djDziadek A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 09:51
      Przede wszystkim nie informuje sie policji, tylko GIODO (Główny Inspektorat
      Ochrony Danych Osobowych), który ma obowiązek sprawdzić złamanie ustawy o
      ochronie danych osobowych i w razie stwierdzenia jej naruszenia powiadamia
      prokuraturę, a tak na marginesie nasi dziennikarze ostatnio szukają sensacji
      na siłę - smietnik w miescie był zawsze - a co powiecie o Arturówku panowie
      piórkowscy, śmietnik w lesie, w którym wypoczywają Łodzianie, od lat
      niezmiennie - ale to nikomu nie przeszkadza, proszę o odpowiedź autora
      artykułu - powiadomiono kogokolwiek???? - czy robicie jak zwykle tanią
      sensację????
    • and_nowak To nie Aviva, tylko MPO 03.08.09, 10:13
      Na zdjęciach widać przepełniony śmietnik. Wywożeniem śmieci zajmuje się MPO,
      albo inna firma, ale nie Aviva.
      Pomijam oczywiście dane osobowe, z tym że faktury to nie są dane osobowe.

Zwrócę też uwagę, że na zdjęciach widać odpady BUDOWLANE. Czyżby i za to
      odpowiadała Aviva?
      Odpady te wyglądają na "wrośnięte w tradycję" - czyli tam od dawna występuje
      problem z wywozem śmieci.
    • Gość: LZS A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:43
      Niech żyje kapitalizm ! Upragnione dziecko "solidaruchów".
    • Gość: gość A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.chello.pl 03.08.09, 11:46
      Tania sensacja i stek kłamstw - redakcja G uczy się od TVNu.
      Za taki artykuł powinien polecieć redaktor biorący za niego wynagrodzenie.
      • Gość: Dario Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:52
        A... sezon ogórkowy w pełni! Chwytliwy tytuł a dalej chłam...
        Za pozostawiony bałagan straż miejska wystawi mandat, jesli ustali
        jego sprawcę (z tego co wiem za walające się puszki z napisem Coca-
        Cola, CO - Company nie ponosi odpowiedzialności).
        Wizytówki - to nie dokumenty z danymi osobowymi...
        Dyskietki - kto dzisiaj przechowuje dane na dyskietkach?
        Gdyby artykuł był krótszy - byłby bardziej bulwersujący, a
        pompowanie na siłę skali sensacji sprawia, że w rzetelność jego
        autora trzeba zwątpić.
    • net_friend A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union 03.08.09, 11:52
      Widać kryzys dopadł ich we śnie:)
      • Gość: bykx Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.retsat1.com.pl 03.08.09, 12:09
        Oto prywatne firmy-dziś są a jutro juz ich nie ma (często z naszymi
        pieniędzmi). Teraz narobiło się tych "spółek"-jakiś pokój, komputer
        i biurko i coś tam przesyłają, nie wiadomo co, ani metra tkaniny
        anie kilo przędzy nie wyprodukują-cwaniaki.
        • joly.roger Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union 03.08.09, 17:45
          No jak można tak prostego tekstu nie zrozumieć to nie wiem. A to ta firma to
          jedno biurko i czy ona zniknęła. Czy tylko zlikwidowała oddział analfabeto
          funkcjonalny?
          A text o przędzy miażdży...
    • Gość: Realista No i dobrze, bezdomni mają szkolenia za darmo IP: *.aster.pl 03.08.09, 12:09
      i nie muszą płacić horrendalengo czesnego w szkołach prywatnych.
      Liberalizm chyba się sprawdza.
    • Gość: kasik A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: 188.33.126.* 03.08.09, 12:33
      wpadki się zdarzają i nie ma co generalizować, w końcu to jeden oddział i nie
      ma co się tak ekscytować. to nie taki znowu skandal jak w przypadku odpadów
      organicznych ze szpitala na śmietniku albo teczek z ipn-u
    • Gość: gosc A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.09, 17:00
      artykul jest bzdurny i poszukiwaniem taniej sensacji,

przeciez nie zamkneli oddzialu tylko przeniesli do nowszego
      biurowca, jezeli sa jakies wycieki danych osobowych to trzeba
      poinformowac iodo, a nie szukac taniej sensacji, nie wiem tylko po
      co w CU im byl plastikowy stol, smieszny prlowski fotel,skad tyle
      organicznych odpadkow i skad wzieli te tony gruzu :D

sadze ze tak powazna i wielka firme musi byc stac na profesjonalne
      firmy niszczace dokumentacje, hmm moze sie myle
      • Gość: szwed Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 23:29
        A najciekawsze z tego jest fakt, że do chwili obecnej na stronie CU są aż dwa
        adresy placówek na placu Wolności 12.
        Firma dość ciekawa. Kupowałem samochód i musiałem bardzo pilnie ubezpieczyć OC.
        Okazuje, że można to zrobić tylko telefonicznie. Wprawdzie wyliczyli mi dość
        niską składkę ale umówienie się na konkretny kontakt telefoniczny skutkował tym,
        że dzwonili parę godzin po terminie lub w ogóle. Szukałem ich na placu Wolności
        bez skutku, znalazłem ich przy Piotrkowskiej i okazało się, że w ich oddziale
        nie można zawrzeć umowy ubezpieczeniowej. To jakaś chora firma skoro nie chce
        pieniędzy. Poszedłem do innej.
        • Gość: Pyk Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:17
          Gość portalu: szwed napisał(a):

> Firma dość ciekawa. Kupowałem samochód i musiałem bardzo pilnie ubezpieczyć OC.
          > Okazuje, że można to zrobić tylko telefonicznie.

To się nazywa UBEZPIECZENIA DIRECT. Tak samo robi Liberty Direct, Axa, Generali
          i wyobraź sobie, że PZU też otwiera oddział Direct!
          Na świecie ludzie ubezpieczają się tak od dekad.
    • Gość: CZesio Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:48
      Zmartwię cie pracuje w CU w innym mieście. Nie ma opcji żeby tam
      były dane osobowe. jest Centralny system Informatyczny gdzie są
      wszystkie dane klientów.(W Warszawie) i wszystkie Dokumenty z danymi
      osobowymi idą do WARSZAWAY. wiec tam na pewno nie ma danych
      osobowych.

A po 2-gie sadze ze wyprowadzając się firma Avila CU nie robiła
      remontu jak widach większość to opakowania po panelach. Skutych
      kafelkach i tynku. I wełny mineralnej.
      Tylko „niewidomy” widzi ze to gruz remontowy.

Sadze ze pracownicy budowlani robią remont a tablica była
      przyczepiona na ścianie to ja wyrzucili podczas remontom od i cal
      historia.
      • Gość: janx Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: 195.164.255.* 04.08.09, 09:00
        Jasne.
        A swistak siedzi i zawija je w sreberka.
        • and_nowak Co jasne? Widziałeś zdjęcia? 04.08.09, 15:05
          Na jednym ze zdjęć dokładnie widać kupę gruzu i innych odpadów BUDOWLANYCH. Nie
          sądzę, aby pracownicy Avivy zajmowali się budowlanką.

Artykuł jest dęty, śmieci wokół śmietnika pochodzą z różnych źródeł, a
          przyczepili się do jednej firmy. Dziwne, że nikt się nie czepia ani MPO, ani
          gospodarza terenu.

Tak przy okazji: jak na twojej posesji ktoś zostawi śmieci, to Straż Miejska (w
          czapce, a jakże) TOBIE każe je uprzątać.
          • Gość: gość Re: Co jasne? Widziałeś zdjęcia? IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:15
            Dokładnie.
            Ewidentnie ktoś w tej ogromnej kamienicy robił remont i większość śmieci z niego pochodzi (gruz/suche tynki), może i stare meble. W takich korporacjach obowiązują standardy wizualizacyjne i takich PRLowskich mebli nie uświadczysz. Oddział w momencie przeprowadzki nie robi remontów, bo i po co.
            Pozostała większość to normalne śmieci. Być może ktoś pozbył się starych dokumentów i jeśli w nich są dane osobowe, to powinno się to zgłosić do GIODO, a nie dmuchać sztuczną aferę.
            Z samego tonu wypowiedzi redaktora aż bije po oczach znajomość z konkurencją i/lub chęć wywołania taniej sensacji.
            • Gość: PR od pudrowania Re: Co jasne? Widziałeś zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:13
              no tak, materiały szkoleniowe też dostali od konkurencji i karteczki z numerami
              telefonów, wizytówki firmowe...
              Widać działa już grupa PR od pudrowania sytuacji kryzysowych. Barwo chłopaki,
              dobra robota
              • Gość: gość Re: Co jasne? Widziałeś zdjęcia? IP: *.chello.pl 06.08.09, 09:19
                Umiejętność czytania w społeczeństwie zanika....szkoda.
    • grastep00 A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union 04.08.09, 10:29
      Należy odpowiedzialnych za flejtuchostwo przykładnie ukarać,nie symboliczną
      kwotą lecz wysoką grzywną.Nazwę instytucji i wysokość kary podać do publicznej
      wiadomości jako przestrogę dla innych.
    • Gość: Jaaja Re: A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.grs-e0.g1.pl 05.08.09, 20:15
      Zapamiętacie?
    • Gość: lizzzz A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: 188.33.25.* 06.08.09, 14:06
      co wy tak wszyscy piszecie cu i cu? od czerwca jest juz aviva, tak zolto na
      miescie od plakatow. przyjdzie pan pikus i da do wiwatu ;)
    • Gość: McAbra A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: 188.33.65.* 06.08.09, 19:59
      "Są pudła wypełnione dokumentami, dyskietki komputerowe z danymi..."
      Dyskietki???
      Majac na celu dobro publiczne uprzejmie prosze autora tego niezwykle wrecz
      poruszajacego tekstu o niezwloczne zbadanie jakie to dane przechowuje Aviva CU
      na dyskietkach, a takze na jakich konkretnie 3`5 czy 5`25. Od tego uzalezniam
      pozostawienie badz nie, swoich skladek emerytalnych w ty OFE. Czy O-Fu? ;P
    • guru133 Wspóczuje przyszlym emerytom których okrada 07.08.09, 00:16
      OFE Aviva Commercial Union.
    • Gość: gość A wstyd!... a nie Aviva Commercial Union IP: *.toya.net.pl 11.08.09, 16:38
      Ubezpieczałem się tam. Chyba trzeba będzie wyciągnąć konsekwencje i zmienić
      ubezpieczyciela....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka