Dodaj do ulubionych

prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:09
mam pytanie do wszystkich studentów politologii, którzy egzamin u
prof.Malendowskiego mają już za sobą - czy naprawdę jest tak ciężko zdać jak
wszyscy straszą? i na co trzeba szczególnie zwrócić uwagę? jeśli ktoś jest w
stanie choć trochę mnie uspokoić to bardzo proszę...
Obserwuj wątek
    • agnes.g Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 01.02.05, 09:24
      Co prawda u Malendowskiego prawo zdawałam jakieś 7 lat temu, ale pamiętam jak
      do niego zakuwałam. No inaczej tego nauczyć sie nie dało, zasada 3xZ! Każdy z
      nas miał jakieś sciągi - ja też;). Metoda na kolankach poskutkowała, zdałam,
      choć przyznam, że to co wykułam też było i pewno dlatego egamin zdałam:).
      Pytania były doś proste, nie ogólne, ale konkretne, trzy. Po roku zrezygnowałam
      z politologii i przeniosłam się na medialną. Tobie życzę powodzonka, nie
      przejmuj się, aaaaa, gość chodzi na egzamie po sali. nie wiem jak teraz będzie,
      wiesz dziadek się postarzał:)
      • Gość: jijk Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.icpnet.pl 01.02.05, 13:37
        naucz sie podrecznika - to podstawa - jak bedzie widzial, ze sie uczyles,
        powinno byc dobrze. ja bardzo mile wspominam ten egzamin i moim zdaniem nie
        warto nim straszyc bo na politologii sa duzooooo gorsze sprawy do zdania -
        chociazby Bryla czy Stelmach. A u Malendy tylko jedna ksiazka, pytania
        konkretne, uczciwie ocenia - ale podrecznik to podstawa!

pozdro
    • mdiak Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 01.02.05, 15:22
      Podobno to różnie bywa z tym jego uczciwym ocenianiem i ostatnio dużo zależy od
      jego humoru :(. Egzamin lekki nie jest, ale wg mnie Stelmach jest łatwiejszy.
      Przygotuj ściągi - dokładnie z książki - on to lubi.
      • Gość: destiny Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 02:21
        dzięki za wszystkie rady, chyba nie pozostaje mi nic innego jak modlić się,
        żeby trafić na w miarę przystępne pytania no i oczywiście dobre ściągi też
        muszą być ;) a może ktoś ma dobrą pamięć i przypomni sobie jakie mial pytania?
        • Gość: s Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.icpnet.pl 02.02.05, 15:57
          na pewno byla odpowiedzialnosc, pamietam tez prawo kosmiczne, byly te kwestie
          zwiazane z konwencjami haskimi, a na jakies poprawce trafily sie wspolczesne
          tendencje rozwoju prawa... prawo morza, ciesniny...

ogolnie slyszalam plote, ze malenda bierze tytuly rozdzialow z podrecznika i
          losuje sobie trzy na dana godzine - biorac pod uwage moje doswiadcznie, to
          mogloby sie zgadzac ;)

jeszcze jedno - jak zdawalam zapisalam sie na ostatnia grupe i chyba dobrze
          zrobilam bo przedluzyl nam czas i chyba mu juz bylo wsio rowno co sie dzieje na
          sali- a czas to wazna kwestia bo na te trzy pytania nie za krotkie byla tylko
          godzinka
          • Gość: destiny Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:39
            no proszę, a u nas mają być 2 pytania i 1,5 godziny na napisanie, może będą
            jeszcze bardziej obszerne... no cóż, dzięki za pomoc, zdaje się że na tym
            egzaminie wszystko może się zdarzyć...
    • 1kinia1 Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 11.02.05, 08:15
      ja mam za sobą trzy egzaminy z tym wykładowcą...
      prawo międzynar. publiczne
      prawo dyplomatyczne i konsularne
      stosunki międzynarodowe

jeśli wiesz coś na kazdy temat poruszany w książce to luzik...
      pamiętam że zaskakuje pytaniami...
      • Gość: ja Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:25
        masakra oblał mnie 2 raz choć wszystko jak w ksiązce miałem. chory człowiek!!!!
    • Gość: wisnia Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.um.poznan.pl 08.07.05, 15:10
      Egzamin miałem 6 lat temu - pamiętam że stres był.Wszyscy straszyli ze bezie
      koszmar a nie było tak źle. Chodził co prawda po sali ale nikt chyba nie
      ściągał -tak się wszyscy bali. Były 3 grupy.JA byłem w tej pierwszej - pytania
      łatwe - 1.Umowy międzynarodowe-podział. 2. Rodzaje granic. 3. nie pamietam.
      Pisałem jak głupi (wykuć książkę to podstawa - choć mi wystarczyły moje notatki
      z wykładu bo i tak na wykładzie czyta książkę) Ledwo zdążyłem. Dostałem 3,5 i
      cieszyłem się jak dziecko. Późniejsze grupy miały już większe "kosmosy".
      Ostatnia dostała pytanie którego nie było na wykładzie - wykłócili się i tego
      pytania nie liczył.Ale z 3grupy ponad połowa oblała - zmienił skubany
      punktacje. W mojej grupie na 30 osób były tylko 3 buty. No ale do tej pory
      niektórzy nie mówią na niego inaczej jak "Malenda to była menda". Polecam się
      na przyszłość - mój mail WISNIA1980@yahoo.pl
    • Gość: lala Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.grodziec.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 14:17
      nie było żle, ale to nie znaczy, że jest łatwo. To że ktoś zna cały podręcznik
      doskonale nie jest żadną gwarancją, że się zda egzamin. Powodzenia poprawka
      bardzo często oznacza już warunek!!!!
      • Gość: sici Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.icpnet.pl 29.10.05, 23:12
        Jak to podrecznik do niego obowiazuje z tego przedmiotu?
        Z gory dzieeki za info :)
        • my_destiny Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 02.11.05, 21:29
          R. Bierzanek, J. Symonides "Prawo międzynardowe publiczne"
          aha i zdalam za pierwszym razem, wcale nie bylo tak strasznie :)
    • wielka_stopa Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 05.11.05, 11:49
      Zdanie u niego to masakra, musisz miec obryty jego podręcznik. Pozdrawiam :)
    • fadziu Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 06.11.05, 23:32
      I pamietaj zeby przypisy tez czytac podczas nauki.
    • teriza1 Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski 07.11.05, 11:01
      witam ! u Malendowskiego zdawałam trzy egzaminy (wszystkie za pierwszym
      podejściem, całe szczeście!) i powiem jedno, podręczniki to podstawa, więc
      musisz je przeczytać i jak najwięcej z nich zapamiętać. Możesz tez liczyć na
      odrobinę szczęścia i ściągi, znam takich którzy w ten spodób przebrnęli przez
      Malenowskiego. Pozdrawiam, i życze powodzenia.
    • Gość: mlody Re: prawo międzynarodowe publiczne -Malendowski IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 02:03
      na poczatku wykladow powiedzial nam zebysmy nie pytali ile razy trzeba
      przeczytac podrecznik bo ON uwaza ze conajmniej 50..... zdalem za pierwszym
      razem ale ulal mnostwo ludzi a na poprawkach to wycial wszystkich. Jestem na
      stosunkach WSNHiD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka