Gość: agga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:03 czy jest tu ktoś z Marynki?ile jest potrzebne punktów żeby sie dostać? Strasznie bym chciała ale boje sie ze nie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maturzystka Re: Marynka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 13:43 w zeszłym roku było chyba coś koło 140. a jak już się dostaniesz to ... nie będzie ciężko ;) powwodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
deedee89 Re: Marynka 25.04.05, 19:12 Ja wybieram się do Marynki i szczerze mówiąc to z tego co słyszałam to wcale nie jest trudno się dostać. Szkoła zrobiła na mnie świetne wrażenie. Nie bój się złożyć tam papiery, bo nawet jeżeli się nie dostaniesz to będziesz miała świadomość, że złożyłaś podanie do najlepszej szkoły w Poznaniu. Pozdrawiam i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: Marynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:02 bo zasadniczo to chodze do gimnazjum przy Marcinku,śrenia może będzie koło 4.9,test humanistyczny poszedł super,zobaczymy co z jutrzejszym.zawsze uważałam Marynke za najlepszą szkołe w Poznaniu,a trzy lata spedzone w szacownych murach zakładu numer jeden utwiedziły mnie w tym przekonaniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Marynka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 17:20 skończyłam Marynkę; to fajna szkoła, wielu sympatycznych nauczycieli, przede wszystkim nie trzeba zakuwać przedmiotów, które nie są ważne w danej klasie - dużo zależy od wyboru profilu trudno np. zdawać chemię po humanie, bo nic z tej chemii nie robisz;niektórzy poloniści są dziwni (czytaj: subiektywni), więc trzeba się nastawić na niesprawiedliwe ocenianie (nawet w czasie matur niestety) ale ogólnie jest fajnie; myślę, że masz duże szanse się dostać POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia synka z MM Re: Marynka IP: *.icpnet.pl 28.04.05, 18:32 Drogie dzieci:) to od ilu punktów przyjmuja w danym roku zalezy od tego ile punktow beda mieli potencjalni kandydaci do Marynki ,dwa lata temu przyjmowano od 158 pkt,rok temu od 140,w tym roku moze byc sytuacja ze wszyscy chetni beda mieli 200:)) i wtedy 199 nie wystarczy Głowa do góry :) ps.zlozyć papiery można ,masz 3 licea do wyboru a nuż się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuatara Re: Marynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:48 jestem absolwentka marynki. gdy ja zdawalam, pomyslalam "jak spasc to z wysokiego konia", mielismy tylko jedno l.o. do wyboru- jak sie nie dostalas, nie mialas nic do powiedzenia, trzeba bylo isc tam gdzie byly miejsca. dostalam sie i bylo rewelacyjnie. nauczyciele super, klimat swietny, do dzis tam chodze po pocieszenie do belfrow ;) a co do polonistow to sa wymagajacy i dosc specyficzni, ale da sie ich rozgryzc i ja akurat nie spotkalam sie z jakimis krzywdami na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś