lemoniadowy_anzelm 12.04.15, 15:53 biznes.pl/kraj/rosati-czy-polska-wzorem-grecji-powinna-domagac-sie-reparacji-za-ii-wojne-swiatowa/lj14pt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hans-jurgen Re: Czas upomnieć się o swoje 12.04.15, 19:35 lemoniadowy_anzelm napisała: > biznes.pl/kraj/rosati-czy-polska-wzorem-grecji-powinna-domagac-sie-reparacji-za-ii-wojne-swiatowa/lj14pt --------------------------------- --------------------------------- Rosati ma racje, nie ma potrzeby otwierac Puszke Pandory, tym bardziej, ze moze sie okazac iz Polska wiecej straci niz zyska. Odpowiedz Link Zgłoś
lemoniadowy_anzelm Re: Czas upomnieć się o swoje 12.04.15, 20:52 Czyli Polska powinna Niemcom dopłacić. To słuszna koncepcja. Zresztą to już się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Czas upomnieć się o swoje 12.04.15, 21:33 lemoniadowy_anzelm napisała: > Czyli Polska powinna Niemcom dopłacić. To słuszna koncepcja. Zresztą to już się > stało. ---------------------------------- ---------------------------------- ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 20:48 Jak pan to rozumie,czyje swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
lemoniadowy_anzelm Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 20:53 Wszystko jest niemieckie. Słusznie uświadomił mi to HJ. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 20:56 to jest panska odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 21:30 lemoniadowy_anzelm napisała: > Wszystko jest niemieckie. Słusznie uświadomił mi to HJ. ------------------------------- ------------------------------- Nie wkladaj mi w usta slow ktore nie wypowiedzialem, to raz, a po drugie, odpowiedz mi dlaczego nie mamy do tej pory Traktatu Pokojowego z Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 22:46 "dlaczego nie mamy do tej pory Traktatu Pokojowego z Niemcami?" Jakże można zawrzeć traktat pokojowy z kimś, kto napadł bez wypowiadania wojny (razem z Ruskimi)? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: " upomnieć się o swoje " 13.04.15, 04:48 firiduri2 napisała: > "dlaczego nie mamy do tej pory > Traktatu Pokojowego z Niemcami?" > > Jakże można zawrzeć traktat pokojowy z kimś, kto napadł bez wypowiadania wojny > (razem z Ruskimi)? ------------------------------------------ ------------------------------------------ Wcale nie mialem Polski na mysli pytajac o traktat pokojowy. Polska jako kraj przez wojne poszkodowany ma prawo skladac wnioski ale bezposrednim negocjatorem nigdy nie bedzie, podobnie jak nie byla w Poczdamie, a takze podczas konferencji dwa plus cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Hans-Jurgen 13.04.15, 07:46 my to znaczy kto? Nie wkladaj mi w usta slow ktore nie wypowiedzialem, to raz, a po drugie, odpowiedz mi dlaczego nie mamy do tej pory Traktatu Pokojowego z Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Hans-Jurgen 13.04.15, 09:29 petronella.kozlowska napisała: > my to znaczy kto? > > > Nie wkladaj mi w usta slow ktore nie wypowiedzialem, to raz, > a po drugie, odpowiedz mi dlaczego nie mamy do tej pory > Traktatu Pokojowego z Niemcami? ----------------------------- ----------------------------- Mozesz napisac wprost o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 21:32 szwampuch58 napisał: > Jak pan to rozumie,czyje swoje? ----------------- ----------------- ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 21:42 ktorego slowa pan nie rozumie"czyje" albo "swoje"? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: " upomnieć się o swoje " 12.04.15, 21:59 szwampuch58 napisał: > ktorego slowa pan nie rozumie"czyje" albo "swoje"? ----------------- ----------------- " Czyje " co jest? Co jest " swoje "? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: " upomnieć się o swoje " 13.04.15, 08:48 hmmm,w kontekscie greckich pretensji wojenno-finansowych i braku odpowiedzi na moje pytanie autora watku..... moze temu panu chodzi o koze albo widly dziadka(czyje) i domaga sie odszkodowania(swoje) za "skarby" dziadka ? Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri2 Re: " upomnieć się o swoje " 14.04.15, 13:31 "moze temu panu chodzi o koze albo widly dziadka(czyje) i domaga sie odszkodowania(swoje) za "skarby" dziadka ?" Czyżby Pampunio twierdził, że Niemcy zorganizowały wyprawę wojenną po widły i kozę? No niezłe świadectwo poczytalności umysłowej szanowny Pampunio dowalił Niemcom.Tak trzymać. Myślę, że jeszcze głębszy sens utoczyłby z tej wypowiedzi ziranko i balyzd przy wsparciu primofatumana. Odpowiedz Link Zgłoś
unkel_anzylm3 Re: " upomnieć się o swoje " 14.04.15, 12:18 Swoje, czyli odszkodowanie za wojnę, zabitych ludzi, zabór sowiecki. Tylko nie mowcie mi, ile to Polska dostała od Niemców. Rozszabrowane, zniszczone, to co odbudowali i tak slużyło Ruskim, bo do nich pchało się za bezdurno statki, materialy węgiel, stal. A te wasze oslawione zabytki na Dolnym Śląsku. Z czego miano je utrzywmywać i jaki dochód mialy przynosić Polsce. Polska do lat siedemdziesiątych ledwo podniosla się z kolan po hekatombie II wojny. Do tego cyckana przez "przyjaciól "Moskali. Teraz oczywiście nawet Niemcy by coś uszczknęli, bo przecież to ich. ŻYDZI do nas kierują roszczenia. A kto zniszczył ich kamienice w czasie wojny? Jaś z Małgosią? Nasi "przyjaciele" Niemcy i Rosjanie wymordowawszy ludzi myślących tzw. Elitę, spowodowali, że Polską rządzą Tuski, Bule Komorowskie, Wałęsy i inne parchy. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: "uwielbiam" gdybanie " 14.04.15, 13:49 achaaaa,czyli wszystko po staremu , wieczne pretensje do wszystkich ,wiecznie pokrzywdzonych,hehehehe "gdyby" nie te Zydy,komuchy,ruskie,masony,ufoludki,cyklisci,krasnoludki to ho-ho-ho Odpowiedz Link Zgłoś