Dodaj do ulubionych

Dlo mnie Podolski Andersowiec !

15.06.06, 22:25
Tak se zachowuje !
Moze mody i za gupi!
Obserwuj wątek
    • Gość: ; przeca podolski to gorol!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:29
      • Gość: gość gorol, rzyd i kanibal! IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:00
        a poza tym podglądał w klozecie Angelę Merkel!
        • pit-zeolit Re: gorol, rzyd i kanibal! 16.06.06, 17:02
          Gość portalu: gość napisał(a):

> a poza tym podglądał w klozecie Angelę Merkel!

Gorzej Bezuchu Poldi wzion kase od Janasa. Dziękować Bogu że Szwajcar w
          mninmieckiej drużynie sie znalazł i pokrzyżował gorolski spisek.
          • Gość: gość szkoda,że fater od ballesta IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:05
            stracił jaja pod Monte cassino! on jeden z tą gorolsko-zydowską bandą dałby se
            radę...
            • pit-zeolit Re: szkoda,że fater od ballesta 16.06.06, 17:07

> stracił jaja pod Monte cassino! on jeden z tą gorolsko-zydowską bandą dałby se
              > radę...

Razem z oberszlyzjerem by ograli Boruca i wjebali 12:0.
          • Gość: ballest Podolski to rzyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:07
            Rzydy czynsto majom nazwiska lot rygionuf abo miast!!!!

--
            pyrsk
            Ballest
            • pit-zeolit Re: Podolski to rzyd 16.06.06, 17:09
              Gość portalu: ballest napisał(a):

> Rzydy czynsto majom nazwiska lot rygionuf abo miast!!!!
              >
              >
              > --
              > pyrsk
              > Ballest

Nie dość, że Rzyd to syjonista co chce Mnimce od wewnątrz rozkładać. Na razie
              zaczął od mnimieckiej piłki.
              • Gość: ballest godoom woom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:14
                Max Schmeling tysch miou rzydowfskigo menedzera i dlatygo przegrou walka ze Joe
                Louisym!!!
                --
                pyrsk
                Ballest

• pit-zeolit Re: godoom woom 16.06.06, 17:20
                  Gość portalu: ballest napisał(a):

> Max Schmeling tysch miou rzydowfskigo menedzera i dlatygo przegrou walka ze
                  Joe
                  >
                  > Louisym!!!
                  > --
                  > pyrsk

To jest proste jak świński ryj. Jak nie Żydy to gorole. Zawsze muszom knuć.
                  • mieszkaniec_katowic Re: godoom woom 26.06.06, 11:26
                    pit-zeolit napisał:

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                    >
                    > > Max Schmeling tysch miou rzydowfskigo menedzera i dlatygo przegrou walka
                    > ze
                    > Joe
                    > >
                    > > Louisym!!!
                    > > --
                    > > pyrsk
                    >
                    > To jest proste jak świński ryj. Jak nie Żydy to gorole. Zawsze muszom knuć.
                    • ballest Re: godoom woom 26.06.06, 11:41
                      ;) teraz stoji nom Argentyna w drodze, ta tysz überolujemy.
                • amoremio Re: godoom woom 16.06.06, 18:50
                  Bitelsi tysz - i dlotygo falszowali :)))))))
            • Gość: gość ja, ja IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:09
              Podolski to żydowski gorol z Podola...czymoł tam Slonzoków w niewoli i kozoł im
              robić pod siebie...ballestowi zostało do do dziś...
              • pit-zeolit Re: ja, ja 16.06.06, 17:12

> Podolski to żydowski gorol z Podola...czymoł tam Slonzoków w niewoli i kozoł
                im
                > robić pod siebie...ballestowi zostało do do dziś...

Bezuchu Żydy s Podola to były najgorsze, prawie tak złe jak te z Sosnofca.
                • Gość: gość ale zdolne pierony... IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:14
                  tak sie nauczyć fussbal grać, żeby do niymieckiego manszaftu wlyść ballestowi na
                  złość...to tylko rzydy tak umiom, pra?
                  • pit-zeolit Re: ale zdolne pierony... 16.06.06, 17:17

> tak sie nauczyć fussbal grać, żeby do niymieckiego manszaftu wlyść ballestowi
                    n
                    > a
                    > złość...to tylko rzydy tak umiom, pra?

To zdolna nacja. Jeszcze nie raz Ballestowi podniesie ciśnienie na tym Mundialu.
            • Gość: oberschlesier Re: Podolski to rzyd IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.06, 22:32
              ja rzyd pzes "rz" abo mosze - szyt?
              a hoj z tym!

buahhahhhaaa!
    • Gość: ballest Mosz recht! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:54
      Nie śpiewał pan hymnu niemieckiego.

Nigdy nie śpiewam. Znam, ale nie śpiewam.

Tukej tyn gorol godo ,ze mo kajs niymiecki chymn!!!!

Mamy lepszych piłkarzy

Rozmowa z Lukasem Podolskim, napastnikiem reprezentacji Niemiec

Lukas Podolski
      (c) AFP
      Rz: Pierwszy raz grał pan przeciwko reprezentacji Polski, kraju, z którego
      pochodzi. Serce zabiło mocniej?

Lukas Podolski: Oczywiście, nie tylko mnie. Moja babcia z Gliwic postanowiła
      przed meczem, że będzie po prostu kibicowała wnukowi, bo nie potrafiła znaleźć
      dobrego wyjścia z tej sytuacji. Wasi piłkarze utrudnili mi sytuację, bo
      musiałem przyłożyć rękę do wyeliminowania Polski. Dlaczego przegraliście z
      Ekwadorem? Nie mogę tego zrozumieć. To był taki słaby mecz. Myślałem, że
      wyjdziemy z grupy razem, ale najważniejsze, że przynajmniej nam się udało.
      Meczu w Dortmundzie nie musicie się wstydzić. Graliście dobrze, mądrze. Po
      końcowym gwizdku wymieniłem się koszulką z Irkiem Jeleniem, który był jednym z
      najlepszych na boisku. Czekam teraz, aż Irek przyjdzie do Bundesligi i znów
      zagramy przeciw sobie.

Zaskoczyła pana determinacja Polaków?

Wiedzieliśmy, że zagracie inaczej niż z Ekwadorem: walecznie, ale też bardziej
      nerwowo. Trener Klinsmann powtarzał nam w szatni: - Nie liczcie, że będzie
      łatwo. Miał rację. Polscy piłkarze zablokowali nam na długo drogę do bramki.
      Wyszli bronić bezbramkowego remisu, to było widać. Mieli kilka sytuacji, ale
      groźnych było niewiele. Może nawet chcieliby mocniej zaatakować, lecz my mamy
      jednak lepszych piłkarzy.

W pierwszej połowie trochę pan nam pomagał, trafiając wszędzie, tylko nie w
      bramkę.

Tak to wyglądało? Nie, robiłem, co mogłem, żeby strzelić. Niedużo mi brakowało.

Gdy w drugiej połowie piłka po dwóch kolejnych strzałach odbiła się od
      poprzeczki, nie pomyśleliście, że po prostu tego dnia zwycięstwo nie jest wam
      pisane?

Gdybyśmy tak pomyśleli, to nie byłoby bramki Olivera Neuville'a.

Nie śpiewał pan hymnu niemieckiego.

Nigdy nie śpiewam. Znam, ale nie śpiewam.

Na co stać Niemców w tych mistrzostwach?

Sami nie wiemy. Forma jest, dobra atmosfera również, mówimy sobie, że każdy
      następny mecz to dla nas finał. Zobaczymy, jak daleko nas to zaprowadzi.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/mundial2006_060616/mundial2006_a_9.html?k=on;t=2006061620060616
      • pit-zeolit Re: Mosz recht! 16.06.06, 17:00
        No tak gdyby nie Poldi to byśta Polokom władowali 12:0 Ballest ni ?. Wiesz jak
        Ciebie tutej czytam to zbiera mnie na wymioty.
    • Gość: p Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:35
      Gdy coś idzie nie tak, gazety piszą o beztrosce graniczącej z głupotą, a
      szczerość obraca się przeciw Podolskiemu. Pozostałości polskiego akcentu też mu
      nie pomagają. Nawet poważny "Die Zeit" napisał ostatnio, że język, którym mówi
      urodzony w Gliwicach napastnik, to ani niemiecki, ani polski.
      Raczej "poldisch" - trochę polskich konstrukcji, trochę kolońskiego slangu,
      plus niemiecki przyswojony przez lekturę bulwarowej prasy i oglądanie
      telewizji.
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/mundial2006_060626/mundial2006_a_6.html?k=on;t=2006062620060702

LUKAS PODOLSKI Niemcy mają z nim problem

Serce na dłoni, szeroki uśmiech

W ostatnich dniach był na przemian księciem niemieckiego futbolu i napastnikiem
      specjalnej troski. "Prinz Poldi", ulubieniec kibiców, najgłośniej fetowany na
      trybunach, w gazetach występował jako "pacjent Podolski" - problem do
      rozwiązania dla Jürgena Klinsmanna. Wyliczano mu zmarnowane szanse, kolejne
      mecze bez strzelonej bramki (spotkanie z Polską było czwartym).

(c) AP/CHRISTOF STACHE
      Miroslav Klose rzucił w stronę młodszego kolegi kilka cierpkich uwag: pora
      dorosnąć, biegać, walczyć, bo ja nie będę cały czas na ciebie pracował. Nawet
      Klinsmann zwinął parasol ochronny, przyznając, że sama intuicja na boisku nie
      wystarcza. Podpowiedzi, by Podolskiego odesłać na ławkę i stawiać na Olivera
      Neuville'a, trener puścił jednak mimo uszu i dobrze na tym wyszedł. Jedna
      bramka w meczu z Ekwadorem, dwie dające awans do ćwierćfinału i chory człowiek
      kadry znów jest okazem zdrowia.

Niemcy mają z Podolskim problem. To typowy naturszczyk, nie zastanawiający się,
      co wypada robić i mówić: serce na dłoni, uśmiech od ucha do ucha, brak
      jakiejkolwiek pozy. Kiedy zapięci pod szyję koledzy z kadry dyskutują na
      konferencjach prasowych o nowym niemieckim patriotyzmie, on przybywa w klapkach
      i krótkich spodenkach, huśta się na krześle i nie komplikuje odpowiedzi. "Jak
      jest? Fajnie!" -mówi, prezentując świeżo ufarbowane włosy. Wywiad rzeka, to nie
      z nim. "Powiem wam krótko, żebyście nie musieli dużo pisać" -powitał kiedyś
      dziennikarzy.

Kiedy napastnik kupiony niedawno przez Bayern Monachium strzela bramki, takie
      zachowanie to spontaniczność i młodzieńcza fantazja. Gdy coś idzie nie tak,
      gazety piszą o beztrosce graniczącej z głupotą, a szczerość obraca się przeciw
      Podolskiemu. Pozostałości polskiego akcentu też mu nie pomagają. Nawet
      poważny "Die Zeit" napisał ostatnio, że język, którym mówi urodzony w Gliwicach
      napastnik, to ani niemiecki, ani polski. Raczej "poldisch" - trochę polskich
      konstrukcji, trochę kolońskiego slangu, plus niemiecki przyswojony przez
      lekturę bulwarowej prasy i oglądanie telewizji.

Dla Podolskiego taka fala krytyki to nowa sytuacja. Od 2003 roku, gdy Niemcy
      dostrzegli jego talent, chuchano na niego i dmuchano. Pierwszą bramkę w
      Bundeslidze zdobył jako osiemnastolatek, rok później zadebiutował w
      reprezentacji. W FC Koeln cokolwiek by zrobił, był noszony na rękach, sponsorzy
      ustawiali się w kolejce. Kibice uwielbiali go za talent, ale też za to, że był
      jednym z nich i na treningi długo przyjeżdżał tramwajem. W przeciwieństwie do
      Bastiana Schweinsteigera, kolejnego cudownego dziecka niemieckiej piłki, nie
      bawiły go nocne eskapady, nie widziano go z butelką alkoholu ani papierosem w
      ręku.

Minęły trzy lata szaleństwa na punkcie Podolskiego i lukrowanie bohatera już
      się niektórym znudziło. Związane ze stacją ARD radio każdego dnia mistrzostw
      prezentuje nowy odcinek satyrycznego "Dziennika Lukasa", odczytywanego przez
      aktora, który naśladuje głos piłkarza. Żarty są na poziomie przedszkola i
      Podolski po jednym z odcinków zagroził dziennikarzom ARD bojkotem. Nie potrafił
      się jednak długo gniewać i jeszcze przed meczem ze Szwedami wyciągnął rękę na
      zgodę. A potem pokazał, że jeszcze będzie się śmiał ostatni.

Paweł Wilkowicz

--------------------------------------------------------------------------------
      • arnold7 Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 28.06.06, 21:11
        Ciekawe, ze ten sam akcent Polacy uwazaja za niemiecki:))
      • wilhelm4 Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 28.06.06, 22:56
        > to ani niemiecki, ani polski.

No to posuchejcie np. Neuvilla, tego szwajcarsjiego Wlocha
        - godo jak z Balkanu ! Abo te dwa Mulaty, akurat tysz niy
        krystalicznie-akademicznie. :)
    • oberschlesier1921 ballest - ty dla mnie pedalem jestes, i co z tego? 28.06.06, 21:03
      czy to zle byc gejem ballest, mnie swoim gejostwem nie przeszkadzasz - tylko
      glupimi watkami.
      rozumiesz wogole pojecie "andersowiec"?

pl.wikipedia.org/wiki/Armia_Polska_w_ZSRR
      • Gość: von Nikt nie lubi Ballesta:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:25
        Przerabal sobie u wszystkich:-)
      • Gość: van deer Re: ballest - ty dla mnie pedalem jestes, i co z IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.06.06, 21:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=44158829&a=44180809

Czasem gracie panie oberlojtnant na jednej gitarze z balciem, czasem falszujecie
        inksza nuta niezgodna z naprzemiennymi deklaracjami "tolerancji" inaczej:)
    • wilhelm4 Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 28.06.06, 22:58
      ballest - czy ty wjysz iberhaupt,
      fto to bol tyn "niydobry" gen.Anders ?
      • black.ok Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 29.06.06, 00:46
        Dlo mnie Podolski jest fest Polakiem, uczy pokory swoich niemieckich somsiadów.
    • pit-zeolit Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 29.06.06, 15:57
      Pewnie, że Andersowiec. Walczył jak żołnierz drugiego Korpusu.
      • Gość: slonzok pniok Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:58
        Walcyu jak prowdziwy gorol!
        • pit-zeolit Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 29.06.06, 16:01
          Gość portalu: slonzok pniok napisał(a):

> Walcyu jak prowdziwy gorol!

Pewnie, masz wątpliwości ? Wjebał Szwedom śliczne bramy jak na gorola przystało.
    • wilhelm4 Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 30.06.06, 01:30
      Chyba, ze Anders w synsie "anders"
      = "inny", no bo lepszy :)
      • ballest Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 30.06.06, 06:19
        Czy Tys z bamusu sleciou?
        Przeca wiym fto to je Andersowiec i kogo Slonzoki tak nazywajom!
        To jest Slonzok, co chce byc Polokiem!
        • oberschlesier88 Definicja Andersowca 30.06.06, 08:42
          Andersowiec to taki gorol ftury potrafi przetrzepac skurem Mniemcom we
          uniformach!!! Poprzednikiem Andersowca byl Strzelec Podhalanski w norweskim
          Narwiku we 1940 roku!!! Strzelec Pohalanski pogonil Mniemcuf we uniformach po
          nasypie kolejowym czytej BANDAMIE az do szwyckiej granicy czytej GRENCY!!!

Glueck Auf!
          Oberschlesier88

PS.
          Na pohybel dojczszlezjeskim nazistom i szlyzjerskim ojropejczykom czytej
          NACJONALISTOM!
          • rico-chorzow Re: Definicja Andersowca 30.06.06, 08:57

Z przyczyn czasami całkowicie niezrozumiałych, a czasami jak najbardziej
            zrozumiałych, jest to dla dzisiejszego środowiska 1. Dywizji Pancernej temat
            tabu. O mechanizmach „pozyskiwania” Ślązaków w niemieckich mundurach, owych
            specyficznych „jeńców z odzysku” środowisko 1. DPanc mówić dziś nie chce, gdyż
            mechanizm taki daleko odbiega od mitów, niedorzeczności i propagandy z polskich
            książek poświęconych tej dywizji. Szczątkowych informacji na ten temat trzeba
            szukać u aliantów, którzy byli obserwatorami poczynań polskiej dywizji w
            kampanii normandzkiej.

Tak oto amerykański kapitan, a powojenny sędzia i prokurator, Laughlin E.
            Waters wspomina taki mechanizm. Był żołnierzem walczącym razem z Polakami na
            ulicach Chambois. Waters świadomie używa w opisie liczby mnogiej, gdyż jest to
            zbiorowe doświadczenie kompanii G 2. batalionu 359. pułku piechoty 90. Dywizi
            Piechoty US Army: „Przekonaliśmy się, że polscy żołnierze mieli prosty sposób
            na podjęcie decyzji, co zrobić z Polakami, którzy wstąpili do armii
            niemieckiej. Jeśli Polak był szeregowym żołnierzem dostawał polski (brytyjski)
            mundur i był wcielany do polskich jednostek. Jeśli był podoficerem, lub miał
            wyższą rangę, natychmiast był rozstrzeliwany za współpracę z wrogiem”.

Powyższ opis znajdujemy w książce Johna Colby’ego „War from the Ground Up” na
            str. 223. Książka wydana przez Nortex Press w Austin w 1991 r.

• rico-chorzow Ballest,siy to pieronym dobrze przecytej!!!! 30.06.06, 08:58
              • ballest Maciek byl mordercom ! 30.06.06, 10:28
                "Z przyczyn czasami całkowicie niezrozumiałych, a czasami jak najbardziej
                zrozumiałych, jest to dla dzisiejszego środowiska 1. Dywizji Pancernej temat
                tabu."
                Jou wiym czymu, bo zamordowali 1400 jencow niemieckich!

Nie wiem czymu se to mom przeczytac, przeciez ojciec nigdy nie walczou w
                Normandii a Dywizja Macka nigdy nie stala na przeciw 4 Batalionu I Dywizji
                Spadochroniarskiej Heydricha, do tego ojciec dwa razy z niewoli uciek, roz w
                afryce a drugi roz w Italii.
                Napisz uo co ci chodzi?

Jou ale znom jednego Andersowca co mieszkou we Plawniowicach, miou wprawdzie
                niemieckie nazwisko, ale przekludziou se do andersow.
                Jego syna we Friedlandzie do dom poslali.
                To bou wstyd;)
    • oberschlesier88 Re: Dlo mnie Podolski Andersowiec ! 30.06.06, 08:38
      ballest napisał:

> Tak se zachowuje !
      > Moze mody i za gupi!

Niych te Argentynczyki dzisiaj czytej HOJTE szczylajom we guowa Lehmanna!!!
      Coby uon ze tom swoja guowa zafsze do bramki czytej TORU wpadau!!!
      Mom nadziyja co uon na nastympny raz niy byndzie mugl jusz mniemieckiego hymnu
      spiywac!!!
      Ciykawe czy miszcz go ftedy tysz gupim, zdrajcom i Andersowcem nazwie!!!

Glueck Auf!
      Oberschlesier88

PS.
      Na pohybel dojczszlezjerskim nazistom!

PS2
      Dzisiaj czytej HOJTE kibicuja Argentynczykom, coby uoni Mniemcuf na zielona
      trawka i na rybki posuali!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka