amoremio 16.10.05, 02:33 infosy o królhuckich hotelach, ja ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoremio Re: infozamlung Chorzów-noclegi 16.10.05, 02:34 www.us.edu.pl/uniwersytet/jednostki/obiekty/tekst/hotele_akademiki.php Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: infozamlung Chorzów-noclegi 16.10.05, 02:36 www.hotelbatory.prv.pl/ abo free.of.pl/h/hotelbatory/ Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: infozamlung Chorzów-noclegi 19.10.05, 11:34 Rozpacz! Pomnik schylkowego Perlu z pretensjami do niewiadomo czego. Mikroskopijna kabina sanitarna, sraczyk na korytarzu, w pokoju wszystko przesiakniete starym, zimnym dymem papierosowym. Przetrwalam (bo nie przespalam) 1 noc w lipcu. W dodatku obledny halas na zewnatrz - dawniej mieszkalam o jakies 200 m stamtad i jakos nigdy nie bylo az tak glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 07:37 felinecaline napisała: > Rozpacz! Pomnik schylkowego Perlu z pretensjami do niewiadomo czego. > Mikroskopijna kabina sanitarna, sraczyk na korytarzu, w pokoju wszystko > przesiakniete starym, zimnym dymem papierosowym. > Przetrwalam (bo nie przespalam) 1 noc w lipcu. W dodatku obledny halas na > zewnatrz - dawniej mieszkalam o jakies 200 m stamtad i jakos nigdy nie bylo az > tak glosno. Dla Pani specjalnie jest w planie Hotel Hilton,stanie nad Rawą,a specjalnością kuchni będą ryby z tej rzeki,one nie robią hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 12:37 nie mam pretensji do Hiltona a ryb (swiezych, prosto z polowu w niezanieczyszczonym OA mam na codzien pod dostatkiem. Czemu pare slow prawdy tak kluje w oczy? Faktycznie, dobrze by bylo , gdyby przynajmniej Batory uczciwy remont zrobil bez proby podskakiwania wyzej nerek, bo Hiltonowi to rzeczywiscie tak czy owak skoczyc moze. Pozdrawiam mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 13:32 a ja sie popieram Felinecaline! kiedys od mojej przyjaciolki goscie spali w tym hotelu - jeden z nich w lozku znalazl kolczyk;-) poza tym mysleli, ze taki "standart" polskich hoteli jest ogolnie przyjety wiec nie marudzili.. mysle, ze nie jest to problem prowadzic czysty hotel, niekoniecznie musi byc na poziomie wspomnianego Hiltona. od dawna hotole to slaby punkt Chorzowa, moznaby to w koncu przelamac! mysle tez, ze jak dla kogos to problem utrzymac hotel na przyzwoitym poziomie, to niech zajmie sie czyms innym Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 17:14 Moje Panie;))),ja też tam spałem,oczywiście Batory nie jest Hiltonem,tylko nie mogę narzekać,prawda,spartańskie,stare wyposażenie,obiegające od zachodnich standartów przeciętnego hotelu,jednak pościel,ręczniki(wykrochmalone) jak i łazienka były czyste,śnidanie na czystych talerzach,krajanka,ser,jajko na mięko/twardo czy jajecznica,kawa,herbata jak i soki.Może,a i z pewnością jest inny odbiór estetyki - feministyczny -,jak mój,chociaż,chyba?;)) do brudasów/ciarachow nie należę,zaś inną sprawą jest kwestia oczekiwań,będąc "tam",ja nie oczekuję wiele,ja to znam,dlatego też nie krytykuję.Proponuję Wam katowicką Silesię,tam też spałem,Panie,nie zdziwcie się -negatywnie;-))),sądzę,tam powinno być wszystko zapięte na ostatni guzik,szkoda,że nie mam -feministycznego- odbioru estetyki,bo z pewnością znalazłbym duże więcej mankamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 18:21 "Batorego" wybralam, bo akurat jak wspomnialam znalam dawniej te dzielnice a ponadto chcialam byc w miare blisko Centrum i moc postawic bezpiecznie samochod na parkingu ((Gosciniec" przy ul. Womnosci mi tego nie mogl zaoferowac. Nie przeszkadzaloby mi stare wyposazenie bo chodzilo o jedna - jedyna noc, jednak wybacz recznikow nie zwyklam krochmalic, wrecz przeciwnie, lubie, kiedy sa jak najbardziej miekkie i puszyste a od hotelowej restauracji mam ciut wieksze wymagania niz czyste talerze - nawet kosztem obfitosci sniadania (zazwyczaj obywam sie sucharkami czy rogalikiem z dzemem ;-D)+ kawa + sokiem. Jednak nieznosny byl panujacy od parteru az po najwyzsze pietro swojski smrodek zimnego dymu z papierosow.Silesie tez znam i malo ona mnie wzrusza, bo na ogol nie korzystam w ogole z hoteli w okolicy, ale zdarzyla mi sie sytuacja podbramkowa. Pamietam, ze latem '92 polecilam Batorego moim tutejszym znajomym i byli zachwyceni tak komfortem jak i obsluga (mieszkali kilka dni w apartamencie). Szkoda, ze moje doswiadczenia po 14 latach byly gorsze, bo teraz nie odwazylabym sie polecic tam nocowac komukolwiek. Swiat ma to do siebie, ze idzie do przodu a ostatnich gryza psy, co stwierdzam ku przestrodze kierownictwu batoremu, ale w najlepszych intencjach. Poza tym mam nadzieje, ze z czasem i Chorzow dorobi sie cichej linii tramwajowej. Krytyke zawsze mozna przyjmowac dwojako: albo sie nadac w obrazie, albo wziac sobie do serca ku poprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 19:14 Tak,zauważyłem,że z krochmaleniem się "przejechałem"(było za późno;)o jakieś dwie stacje,hm,tutaj na myśl przychodzi mi "banka",te ciche znajdziesz,chyba,tylko w Katowicach,albo kursujące między Katowicami i Bytomiem,inne nawet złomem nie idzie nazwać,komuś już też napisałem,w drzwiach tych starych tramwaji są jeszcze odciski moich nóg z lat 70-ch,które nogami otwierałem,sądzisz,że i te banki idzie tak szybko wymienić?,-nie od razu wybudowano Rzym-,nie znam "Batorego" z 1992,znam go z 2004 i nigdzie smrodu nie czułem,a jeżeli chodzi o kolczyk?,który Yasmin_ch podała,pal go 6-ść,wolałbym co na nim wisiało;)) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 19:55 palilbys go 6 gdybys odziedziczyl lozko z otwartym kolczykiem, ktory, jak na zlosliwe przedmioty martwe wbilby ci sie...w Twoja osobista...bizuterie? Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 19:57 co do cichych "banek" to gratuluje chorzowskiemu "Konstalowi" , ze nie nadaza z realizacja zamowien (-skoro starcza tylko na Katowice ;-P...) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:10 haha, juz dawne jako takiego Konstalu nie ma,jest Alstom Konstal i robia duzo tramwajow, ale dla tych ktorzy zamawiaja i placa. widac Chorzow nie sklada zamowien, dlatego bany jezdza stare..i widac miasto nie ma pieniedzy na wymiana torowiska(ciche jest tylko na Wolce, juz jazda od Zlotego Rogu do Batorego to "atrakcja" nie mowiac o Armii Krajowej) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:13 Cała Gliwicka jest przygodą;)i dla samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:18 jednak jazda bana od dworca pkp w Batorym do DTS-u robi wieksze wrazenie niz jazda autem, szczegolnie jak sie w banie stanie z tylu;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:28 Widzę,że szukasz tej największej atrakcji,i pełne zaspokojenie zmysłu równowagi?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 23:13 powiem tak: zazwyczaj nie mam wyboru i musze jezdzic tramwajem, staram sie wiec z tego czerpac jak najwiecej wrazen;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 20:16 felinecaline napisała: > palilbys go 6 gdybys odziedziczyl lozko z otwartym kolczykiem, ktory, jak na > zlosliwe przedmioty martwe wbilby ci sie...w Twoja osobista...bizuterie? Przepraszam,ja mówiłem o przywieszce do tego kolczyka,on sam,może by i zranił moję "biżuterię";)),z czego,z pewnością nie byłbym zadowolony;)),ale tracenie kolczyków,to raczej kobiecy problem,chociaż dzisiaj?,wiem?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 18:47 ale co to jest "feministyczny odbior estetyki"?? i dlaczego nie oczekiwac wiele?czy zawsze Chorzow jest juz skazany na podrzedne hoteliki? hmm Silesia w Katowicach to tez zaden Hilton-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 19:16 Uo jasny pieron!!!,tera jus dwie na mje wsiadły,hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 19:21 yasmin_ch napisała: > ale co to jest "feministyczny odbior estetyki"?? następnym razem napiszę -babski odbiór estetyki;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:12 to juz bardziej zrozumiale;-) bo "feministyczny" - to sam zobacz: www.google.pl/search?hl=pl&q=feministyczny&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 22:32 yasmin_ch napisała: > to juz bardziej zrozumiale;-) > bo "feministyczny" - to sam zobacz: > <a href="www.google.pl/search?hl=pl&q=feministyczny&btnG=Szukaj+w+Google&lr=" target="_blank">www.google.pl/search?hl=pl&q=feministyczny&btnG=Szukaj+w+Google&lr=</a> To ja tutaj tak ładnie,a Ty się -babą- zadowalasz,no coś takiego?;) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: infozamlung Chorzów-noclegi 02.11.05, 23:22 jakbys napisal "kobiecy" to byloby ladnie, ale feministyczny? ;-)) poza tym troche glowny watek sie zagubil: jestem przekonana, ze nie tylko kobieta zalezy na porzadku i jakims tam poziomie hotelu i wstyd to, ze Chorzow nie ma hotelu z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: infozamlung Chorzów-noclegi 16.10.05, 02:38 slaska.zhp.pl/czuwaj noja....ale jak sie to godo? - "suum cuique" :) Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: infozamlung Chorzów-noclegi 16.10.05, 02:38 www.stadion-slaski.com.pl/?mod=hotel Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: infozamlung Chorzów-noclegi 16.10.05, 02:39 www.gosciniec-chorzowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: infozamlung Chorzów-noclegi 01.11.05, 01:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=324&w=25109115&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś