Dodaj do ulubionych

My, Ślązacy!

09.11.06, 10:19
to galeria naszych tanich gości zza granicy. w nienachalny sposób informują,
że niektórzy z nich już się dorobili:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/150835richi_53_radjo.jpg
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/005423my_bmw_z-4.jpg
nawet jako inwalidzi:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/114250test.jpg
albo turyści-oglądacze, którym pozwolono usiąść:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/122556hubert__galeri.jpg
inni ciągle na dorobku:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/130128opa_na_motorze_(1)_640x480.jpg
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/220740obraz_086.jpg
jeszcze inni żywią się tym co uda im się wyłowić:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/131028dsc00650.jpg
są jak "pączki w maśle":
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/192818nicky.jpg
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/133341portret.jpg
albo wręcz przeciwnie:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/200922133_3314.jpg
krasnale są już passe:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/193424imgp0033.jpg
niektórym się nie powiodło:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/235631p7190182.jpg
ale to wszystko betka, najważniejsze, że duch patriotyzmu w nich nie gaśnie:
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/00275320c1scd.jpg
slonskyradio.eu/galeria/obrazy/222349slonzacy.jpg
wszystkie opisy zdjęć fanów śląskiego radia są w języku... no właśnie, co to
za język?
slonskyradio.eu/galeria/galeria.php?start=0&kategoria=1
Obserwuj wątek
    • Gość: Olo Re: My, Ślązacy! IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.06, 10:51
      no i klaro a ty sssyczaca nienawiscia dziewiatko zaspiewej sie:Bo wszyscy
      Polacy to wielko rodzina....Buhahaha,pozor co by ci dupa nie pekla
      • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 10:58
        nienawiścią? toć to My, nasz pot i nasza krew. :)
        odnalazłeś się na którymś ze zdjęć?

ja też ciebie pozdrawljaju. ;)
        • rico-chorzow Re: My, Ślązacy! 23.11.06, 16:29
          sss9 napisał:

> nienawiścią? toć to My, nasz pot i nasza krew. :)
          > odnalazłeś się na którymś ze zdjęć?
          >
          > ja też ciebie pozdrawljaju. ;)

He,he,tak toć to My "Polacy",którzy dostawali,no i jeszcze dostają niemieckie
          paszporty,cieszyliśmy się przywilejami w Niemczech tak zazdroszczonym przez My
          Polaków,robiliśmy,robimy zdjęcia lepsze-gorsze,no cóż:)Panie sss9,może Pan
          pokaże zdjęcia swojej najbliższej okolicy,ludzi - może ja mam poszukać i pokazać
          do jakiego - w pocie i krwi,krwi było chyba więcej - "rozkwitu"
          ekonomiczno-ekologicznego etc. My Polacy region tych My "Polaków" doprowadziliśmy?

• plac_piastow Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 10:57
      Pan Antoni za długo pracował przy odpadach radioaktywnych.
      slonskyradio.eu/galeria/obrazy/140528antoni46.jpg
    • plac_piastow Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:03
      Kiery mi poddupcył moja szwajsmaszina?

slonskyradio.eu/galeria/obrazy/132740juppi.jpg
      • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:07
        18/24h przed monitorem robi swoje - ziemista cera, błędny wzrok i wory pod
        oczami. a wszystko to dla szwagerek z laband.
        • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:23
          sss9 napisał:

> 18/24h przed monitorem robi swoje - ziemista cera, błędny wzrok i wory pod
          > oczami. a wszystko to dla szwagerek z laband.

pacz pan, zapomniouech wrazić fota:
          slonskyradio.eu/galeria/obrazy/212027bild_30.jpg
    • plac_piastow Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:08
      w temacie łączności Krystian lubi być na bieżąco.
      slonskyradio.eu/galeria/obrazy/192851img_0003.jpg

• sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:16
        plac_piastow napisał:

> w temacie łączności Krystian lubi być na bieżąco.
        > slonskyradio.eu/galeria/obrazy/192851img_0003.jpg
        >
        :)))
        ja nazwałbym to zdjęcie: "Chris o poranku"
    • plac_piastow Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 11:15
      Wytęż wzrok i znajdź 10 szczegółów różniących 2 postacie z obrazka.
      slonskyradio.eu/galeria/obrazy/171817p9220412.jpg
    • placidus Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 12:17
      Skoro SSS9 tak bardzo pragnie relacji pomiedzy Slaskiem a Polską w moim temacie
      to bardzo proszę. Uważam , że naśmiewanie się z Ślazków jest prymitywna formą
      krzewienia nienawiści pomiędzy Ślazakami i Polakami. Aby udowodnić , że tak
      właśnie jest podaję przykład kandydata na prezydenta w jednym z miast polskich.
      Wypisz wymaluj prezentuje on poziom który powinien zastanowić SSS9 do szukania
      tak niskich instynktów. Zauważam tu relację pomiędzy problemem naśmiewnia się z
      Ślązków i Polaków - .

www.youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
      SSS9 miłego oglądania
      • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 12:23
        kandydatura tego facia udowadnia, że demokracja funkcjonuje. :)
        Tomasz Kandziora, kandydat z listy RAŚ wg ciebie też "krzewi nienawiść pomiędzy
        Ślazakami i Polakami", więc lepiej się zastanów nad tym co i komu chcesz
        przykleić.:)

a poza tym, napisz to jeszcze raz, po polsku.
        • placidus Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 12:43
          SSS9 tobie nikt nie dogodzi .Nikomu nic nie przyklejam tylko zauważam
          fakty.SSS9 w tym temacie napisałeś kilka linków i postów , które w oczywisty
          sposób poruszają na " poziomie " relacjie Ślązków i Polaków. Skoro tego
          niezauważasz - to dej se pokój . Moralność i etyka w twoim wykonaniu przypomina
          mi poziomem wystąpienie pana Kokonowicza.Tylko , że ten chłop jest przynajmniej
          szczery.
          Jeżeli jednak kandydatura owego pana jest tylko dowodem na demokrację - to
          zrywanie sejmików w I R. Szlacheckiej też było dowodem wolności. Do czego to
          doprowadziło mądralo to chyba wiesz ? Może z historii jeszcze tego nie
          przerabiałeś.Wszystko przed tobą.
          • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 13:06
            słabyś placek i tyle. tobie wydaje się, że zrobisz mi przykrość pokazaniem
            jakiegoś biednego idioty. :)
            ale grubo się mylisz, bo ja nie biorę odpowiedzialności za każdego Polaka i nie
            odczuwam wstydu za ich głupotę czy małość. ty natomiast, co obserwuję z rosnącym
            rozbawieniem postanowiłeś odpowiadać za wszystkich Ślązaków i bronić ich "czci i
            honoru", powodzenia. :)))
            te twoje odbijanie piłeczki w rodzaju "a u was są głupsi", to wybacz -
            schodzenie poniżej mojego poziomu, o którym raczysz się wypowiadać jako
            prostackim. ;)
            • placidus Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 13:22
              SSS9 ja nie mam kompleksów . Udowadniam Ci , że w każdym społeczeństwie są
              wykształceni i inteligentni inaczej. Jest to truizm. Ty jednak bawisz się
              kosztem nas Ślązaków więc ja bawię się kosztem Polaków. Uwierz mi , mam o wiele
              więcej powodów do takiego ubawu. Jednak pytanie brzmi po co ?
              Tak a propo mesjanizmu - to z polskiej literatury on płynie ? Jest mi ideowo
              obcy.
              W związku z twoim poziomem - wybacz ale schodzenie poniżej twego poziomu jest
              niemożliwe. Pytałeł Kononowicza - ograł Cię podobno w szachy.
              • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 13:38
                już poznałem co przeżywał podczas niegdysiejszej rozmowy z tobą bartoszcze.
                ufff... :)))

nie sądziłem, że ocenisz tych Ślązaków ze zdjęć na równi z p.Kononowiczem. ja
                bym się nie posunął tak daleko, ale coż... odbijaj dalej tę piłeczkę, klaunie:
                slonskyradio.eu/galeria/obrazy/134304danusia-richie-karnawal.jpg
                ;)))
                • placidus Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 13:54
                  Czy słowo "klaunie "- jest etapem prowokowanie czy utraty spokoju - bo będzie
                  mi przykro ponownie w nowym temacie nazywać Cię kłamcą. Poza tym twoje opisy
                  zdjęć pełne są sarkazmu . Czy ja znowu się mylę ? Więc dlaczego nie moge
                  pokazać filmu z ciekawym Polakiem . Ślązaków z tych zdjęć oceniam wyżej niż
                  pana Kokonowicza .Chyba się nie dziwisz ?
                  Co do pana Bartoszcze - pisał ,że jest prawnikiem . Powinien wiedzieć , że
                  prawo zostało ustanowione ze względu na moralność społeczną. To proste :
                  moralność kreowała i kreuje prawo. No bo jak inaczej i po co , tworzyć ponowne
                  debaty ,nad ustanawianiem bądż nie zmian w przepisach prawa karnego - np Polska
                  ( temat kary śmierci ). Prawo ewolułuje dzięki moralności , jej zmianom. Z tym
                  bartoszcze polemizował i tego nie chciał zrozumieć lub raczej udawał ,ze nie
                  rozumie. Poniał
                  • sss9 Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 14:06
                    placidus napisał:

> Czy słowo "klaunie "- jest etapem prowokowanie czy utraty spokoju - bo będzie
                    > mi przykro ponownie w nowym temacie nazywać Cię kłamcą.

:))) nie, no skąże. tobie różne insynuacje wypadają lekko, jak krowie kupy spod
                    ogona. nie robią na mnie wrażenia.

Poza tym twoje opisy
                    > zdjęć pełne są sarkazmu . Czy ja znowu się mylę ? Więc dlaczego nie moge
                    > pokazać filmu z ciekawym Polakiem .

ależ pokazuj, czy gdzieś ci tego zabraniam? zakazuje tego "kodeks Setta", znowu
                    kłopoty z rozumieniem?

Ślązaków z tych zdjęć oceniam wyżej niż
                    >
                    > pana Kokonowicza .Chyba się nie dziwisz ?

dziwię się, bo przecież twój wątek jest odpowiedzią na ten. poczułeś się
                    dotknięty chociaż nie ma tam fotki podpisanej "placidus". cierpisz za miliony.:)
                    przesypujesz piasek łopatką czy wiaderkiem?

> Co do pana Bartoszcze - pisał ,że jest prawnikiem . Powinien wiedzieć , że
                    > prawo zostało ustanowione ze względu na moralność społeczną. To proste :
                    > moralność kreowała i kreuje prawo. No bo jak inaczej i po co , tworzyć ponowne
                    > debaty ,nad ustanawianiem bądż nie zmian w przepisach prawa karnego - np Polska
                    >
                    > ( temat kary śmierci ). Prawo ewolułuje dzięki moralności , jej zmianom. Z tym
                    > bartoszcze polemizował i tego nie chciał zrozumieć lub raczej udawał ,ze nie
                    > rozumie. Poniał

wątpię, aby bartoszcze "poniał". z tego co pamiętam, zwyczajnie odpuścił dalszą
                    wymianę, bo z Wańką Wstańką się po prostu nie da inaczej. :)))
                    • placidus Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 14:23
                      Moze logika szwankuje - to się zdarza. Przecież twoje teksty

> :))) nie, no skąże. tobie różne insynuacje wypadają lekko, jak krowie kupy
                      spod
                      > ogona. nie robią na mnie wrażenia
                      robia na mnie wrażenie. Jak brak argumentu to wulgaryzm i krzyk. Tak reagują
                      ludzie maluteńcy.
                      Co do kodeksu seta to zauważasz , że polemizuję z twoim opisem Ślązaków.
                      Polemizuję ( min ) poprzez ten film . Tak więc film ma związek ze Śląskiem -
                      jest argumentem , że wszędzie są "różni" ludzie .
                      Ja nie cierpię - szczerze to mam ubaw , że popsułem Ci ta głupią zabawę kosztem
                      Ślązaków . Nawet taki "erudyta" jak ty po takim filmie poczuje piach w gębie -
                      i śmiech ze Ślązaków ma już inny wymiar .
                      Co do pana Bartoszcze - to nieskromnie powiem - znam wielu prawników i jak
                      wszędzie sa tacy którzy są normalni i " normalni ".Cóż tu do zrozumienia :
                      zanim powstało pierwsze słowo pisane ludzie karali innych ludzi względem regół
                      kastowych i moralnych . Tak więc one są pierwotnym źródłem prawa. Do dzisiaj
                      społeczne protesty lub poparcie sądażowe umożliwia zablokowanie pewnych ustaw
                      prawnych lub ich wprowadzenia. To proste jak cep. No nie dla wszystkich.
                      Pa
                      • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 09:26
                        placidus czy ty zjadłeś pieroga z haszyszem? chyba tak, bo ewidentnie masz
                        halucynacje.
                        nie wiem gdzie zobaczyłeś wulgaryzm, a już to, że usłyszałeś krzyk, to z
                        pewnością wynik jeśli nie przedawkowania, to mocnego haju. uważaj. :)

co do kontekstu...:) przecież każdy twój post świadczy, o tym że nie rozumiesz o
                        czym piszesz. owszem, bardzo chcesz przekonać kogoś, że swoim przykładem
                        kandydata z białostockiego zepsułeś mi zabawę, utarłeś mi nosa, że zgrzyta mi
                        piasek w ustach...:))) tak patetycznie to ująłeś: "śmiech ze Ślązaków ma już
                        inny wymiar":))) nie jestem w twoim wymiarze, nikt chyba nie jest.
                        tak bardzo potrzebujesz tego sukcesu, że mimowolnie zmusiłem cię jak widzę, do
                        warowania do późnej nocy na forum na straży swojej wyimaginowanej racji. :)))
                        ale na bozię, czy ty nie czytałeś już wcześniej, że mnie to nie dotyka, że mnie
                        także ten gość rozśmieszył i lituję się nad nim tak jak nad tobą?
                        różnica między nami polega na tym, że ja potrafię się śmiać ze wszystkiego co na
                        to zasługuje, a ty masz blokadę - ciebie nie jest w stanie rozśmieszyć nic co
                        dotyczy Ślązaka. podobny w tym jesteś do Kaczyńskich, dla nich także kpiny z
                        Polski i z nich samych, to sprawa "racji stanu", "zamachu na godność". :)
                        jesteś placku śmiesznym pajacykiem, któremu wszystkie kończyny nerwowo
                        podskakują ilekroć ktoś zadrwi ze Ślązaka. nie masz dystansu. to żałosne.

acha, od dłuższego czasu nie odnoszę się do niektórych twoich zdań. nie, nie
                        pomyśl, że są mi niewygodne - po prostu krępuję się dociekać co chciałeś mi tak
                        nieudolnie, że zupełnie niezrozumiale przekazać. ;)
                        • placidus Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 10:12
                          Widzę , że wróciłeś z nocnej zmiany SSS9 - kopalnia co ?
                          Ja śmieję się zawsze z kawałów na poziomie . Te dotyczące Śląska i Ślązaków też
                          mnie śmieszą. SSS9 ty jednak masz obsesję i pogardę względem Ślązaków. Jak tak
                          jesteś ambiwalentny to pokaż mi twój temat na tym forum gdzie w sposób wyważony
                          a przynajmniej taktowny poruszyłeś temat relacji śląsko -polskich , bez jadu i
                          nienawiści? Czekam niecierpliwie aż nużkami przebieram.
                          Kolego wiele z moich przemyśleń nie zrozumiesz - nie jest to kwestia " pieroga
                          z haszem " tylko twojego poziomu wykształcenia i wiedzy.Tak więc nie dziwię
                          się , że
                          "acha, od dłuższego czasu nie odnoszę się do niektórych twoich zdań. nie, nie
                          > pomyśl, że są mi niewygodne - po prostu krępuję się dociekać co chciałeś mi
                          tak
                          > nieudolnie, że zupełnie niezrozumiale przekazać. ;)"

No własnie co ty w tym tekście chciałeś napisać - że jesteś "symplicjusz " ?
                          Pamiętaj -ja się staram ,pisz zdanie zaczynając od dużej litery. Zbyt często Ci
                          się to zdarza.
                          • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 10:29
                            :)))) jeszcze cię trzyma...

nie, to nie nocna szychta, ale życie rodzinne i takie tam różne inne
                            przyjemności, o których nie możesz mieć pojęcia warując od rana do nocy na forum. :)

to jest forum Silesiana. zapomniałeś? po dużych dawkach haszu kłopoty z pamięcią
                            i kojarzeniem podobno nie są niczym niezwykłym. nie przejmuj się.

" No własnie co ty w tym tekście chciałeś napisać - że jesteś "symplicjusz " ?
                            Pamiętaj -ja się staram ,pisz zdanie zaczynając od dużej litery. Zbyt często Ci
                            się to zdarza. "

:)))już nie jednokrotnie zwracano ci uwagę na swoistą bełkotliwość twoich
                            quasi-filozoficznych wywodów.
                            no właśnie, zastanów się jaki sens mają te dwa zdania. bo mnie wychodzi na to,
                            że pierwszym odpowiedziałeś sobie na drugie. sobie. :)
                            • placidus Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 11:23
                              " No własnie co ty w tym tekście chciałeś napisać - że jesteś "symplicjusz " ?
                              > Pamiętaj -ja się staram ,pisz zdanie zaczynając od dużej litery. Zbyt często
                              Ci
                              > się to zdarza."

To są moje 2 zdania , które cytujesz. Zwracam w tym cytacie uwagę na słówko "
                              ty". Adresuję więc te zdania do Ciebie SSS9.

"no właśnie, zastanów się jaki sens mają te dwa zdania. bo mnie wychodzi na to,
                              > że pierwszym odpowiedziałeś sobie na drugie. sobie. :)"

Tu cytuję twój komentarz do tych dwóch zdań.NIe pisz dwa razy "sobie" bo to
                              głupio wygląda - jeszcze ktoś pomyśli , że nie umiesz pisać.
                              Nie mogłem odpowiadać sobie - skoro adresowałem te zdania do Ciebie. Wiem -
                              jest to pełen "komplikacji filozoficznych" tekst , który z braku intelektu
                              tak oto recenzujesz

"swoistą bełkotliwość twoich
                              > quasi-filozoficznych wywodów."

SSS9 nie chcę się pastwić nad tobą . Mnie też zdarzają się błedy - ale nie
                              krytykuj innych za bełkot , skoro w jednym tekście odwalasz taką kichę.
                              • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 11:49
                                :))) kiwaczek, jak cię mogę... :)))
                                ty chyba na serio jesteś przekonany o swojej przewadze :))))

chyba już pisałem ci o wyjątkowej zdolności szlezierów do samodzielnego
                                poklepywania się po plecach. nawet w sytuacjach beznadziejnych, bez oparcia, z
                                nosem tuż nad powierzchnią bajora. istny Czarny Rycerz ze "Świętego Graala"
                                Pythonów. :)
                                • placidus Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 12:21
                                  No SSS9 cóż za wspaniała odpowiedź .Pełna jest argumentów w stosunku do mojego
                                  ostatniego postu. Kolego jestem pewien , że ten pieróg z haszem to u ciebie
                                  główne danie od sierpnia zeszłego roku.

> :))) kiwaczek, jak cię mogę... :)))
                                  > ty chyba na serio jesteś przekonany o swojej przewadze :))))
                                  >
                                  Masz poczucie wartości nie powiem . Elokwencja też wysokich lotów. Ważne
                                  chłopie , że i wizje Cię nie opuszczają - ktoś Ci się kiwa . Może tak trochę
                                  konkretów . Jak ich brakuje to pojawia się

istny Czarny Rycerz ze "Świętego Graala"
                                  > Pythonów. :)
                                  SSS9 ty się nie podniecaj , że on jest czarny . "Pythonom " chodzi o coś
                                  więcej - uwierz mi.Skup się na ich tekstach. Co ja piszę ty prostych tekstów
                                  nie kumasz . Chmm...może dlatego tak bardzo strona wizualna "Pythonów " rajcuje
                                  SSS9.
                                  Dalej walisz kichę .Starsz się mieć intelektualny loty z

> nosem tuż nad powierzchnią bajora.

Niestety po tych twoich tekstach to proponuję nie oddychaj przy tym locie -
                                  jest zbyt niski.
                                  SSS9 postaraj się odpowiedzieć rzeczowo na mój ostatni post lub na jakikolwiek
                                  post.Wiem , że to trudne. Lepiej pisać o bajorach , czarnych rycerzach itd.
                                  Żenada gościu.
                                  • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 13:36
                                    jeśli pragniesz, aby ktoś analizował twój bełkot, to zgłoś się z wydrukami
                                    swoich "przemyśleń", uwag i konstatacji do jakiegoś specjalisty z dziedziny
                                    psychiatrii.
                                    ja nie mam aż takich kompetencji, a nawet gdybym miał, to przez twoje chorobliwe
                                    uprzedzenie do mnie i tak nie uwieżyłbyś w diagnozę.
                                    od kilku już postów w mniej lub bardziej finezyjny sposób starałem dać ci do
                                    zrozumienia coś, co inni zauważają, a dla ciebie niestety jest to ciągle poza
                                    zasięgiem.
                                    możesz jeszcze skomentować fotki i ich opisy, te moje i autorskie. może zrobi
                                    się mniej duszno. ;)
                                    ja podążę śladem wytyczonym przez bartoszcze. :)
                                    • placidus Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 14:00
                                      Zwasze warto pisać w tak " wyrafinowanej" formie jak ty. Odpowiadasz zawsze
                                      zgodnie z tekstem , który był pisany pod twoim adresem.Sorry za sarkazm ale
                                      bierz odpowiedzialność za swoje słowa, żebys później nie musiał wypisywać
                                      tekstów oderwanych od dyskusji.
                                      Nie zasłaniaj się też "innymi" - pisałem do Ciebie. Jeżeli gdzieś nie mam racji
                                      to napisz konkretnie gdzie . Tylko nie zaczynaj w stylu " czarnych koni ,
                                      bajora , bełkotu " bo taką argumentację nie przyjmie nawet dziacko.
                                      Co do bartoszcze - to ten facet dokładnie wie w czym się nie zgadzamy. Jemu w
                                      tej kwesti zajady powstały a ja byłem szczęśliwy - bo mnie nie.
                    • bartoszcze Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 12:37
                      sss9 napisał:

> wątpię, aby bartoszcze "poniał". z tego co pamiętam, zwyczajnie odpuścił
                      > dalszą wymianę, bo z Wańką Wstańką się po prostu nie da inaczej. :)))

zgadza się, poza tym miałem już zajady od śmiechu:D
                      • Gość: Olo Re: My, Ślązacy! IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.06, 12:50
                        Panowie ulanki(sss9,bartki itp)wy tu gadu gadu a herosow poszukuja w gazecie,na
                        koniki, za sza tfu piora.
                      • placidus Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 12:58
                        Bartoszcz ty masz zajady i bez śmiechu.
      • Gość: van deer [...] IP: *.icm.edu.pl 09.11.06, 15:31
        Poczucie humoru nie opiera sie na bezinteresownej zlosliwosci, nasmiewac nalezy
        sie z tych, ktorzy sobie na to zasluzyli a ten gosciu najwyrazniej zasluguje,
        nurtuje mnie tylko, bo sprawdzilem, ze taki komitet wyborczy jak Podlasie XXI
        wieku rzeczywiscie funkcjonuje, czy zdaje on sobie sprawe, ze spece od PR-u
        (slownie: pi-aru) nie sa tak drodzy jak dawniej? Sadzac z blyskotliwosci i
        lotnosci w swobodzie wyrazania nie mniej odkrywczych mysli, nie wie, ze czasy
        Albina Siwaka minely bezpowrotnie, ale nie uswiadamiajmy go. Mnie ten gosc nie
        obraza:) Tak samo gdyby to byl Slazak musialbys sie pogodzic z faktem jego
        istnienia, nie odbierajac Polakom prawa do wysmiania pacjenta, to tak na
        wypadek nieznajomosci pojecia moralnosc Kalego, ktorym slusznie cie nieraz
        uraczylem, co cieszyc moze, ze przyswoiles chyba nawet swiadomie. Zdravim:)
        • placidus Re: [...] 09.11.06, 15:45
          Mnie ten gośc też nie obraża. Zastanawia raczej sytuacja absurdu wyborczego w
          tym kraju. Niby wszyscy mogą kandydować. Tylko czy słowo "wszyscy" nie jest
          rechotem historii tego kraju.
          Podany pan K. jest przykładem swego rodzaju kuriozum. Faktem jest , że
          niezależnie od tego kim by nie był , stanowi chwilę zdumy nad rzeczywistością
          Polski.
          Co do moralności Kalego to okazuje się ,że powinna być ,szczególnie na tym
          forum , swego rodzaju katarzis . Na marginesie -pojęcie moralności Kalego
          przyswoiłem sobie w wieku około 9 lat w związku z pewną lekturą. Z całym
          szacunkiem - wtedy jescze się nie komunikowaliśmy. Cześć
          • Gość: van deer Re: [...] IP: *.icm.edu.pl 09.11.06, 21:31
            placidus napisał:

> Co do moralności Kalego to okazuje się ,że powinna być ,szczególnie na tym
            > forum , swego rodzaju katarzis .

Nie odwaze sie podewziac proby zglebienia rozumienia tego pojecia, pisowni juz
            nie komentujac. No chyba, ze proponujesz swego rodzaju homeopatie, trucizna
            leczyc zatrucie, no ale probujcie towarzyszu - beze mnie jednak:)

> Na marginesie -pojęcie moralności Kalego przyswoiłem sobie w wieku około 9
            > lat w związku z pewną lekturą.

Pokroj literacki autora nie jest wiazacy, poza tym o "rozumieniu" jest wyzej:)

> Z całym szacunkiem - wtedy jescze się nie komunikowaliśmy.

Niepowetowanie tego zalujmy;)

> Cześć

Ano czesc!
            • placidus Re: [...] 09.11.06, 21:42
              Odys jak wrócił z podróży kazał odsiarczyć dom. Co do katarzis ( katharsis -
              purysto ) nie mam na myśli kataru.Próbować warto. Podobno ogień zwalcza się
              ogniem - ale mądrze.
              • Gość: van deer Re: [...] IP: *.icm.edu.pl 09.11.06, 21:49
                Dostrzeglem pewne podobienstwo ideowe do programu podlasianina, on tez chce
                zlikwidowac cale zlo, likwidujac wszystko. Pewnie pozary w OSP 95-cioma
                oktanami gasil, dajmy moze na wstrzymanie, bo nie odczuwam przyjemnosci w
                obnazaniu czyichs slabosci, przynajmniej kogos, kto zdaje sie mnie szanowac:)

Milego!
                • placidus Do van deer 09.11.06, 22:00
                  Czyżbyś sądził ,że chcę likwidować całe zło ? Nie zamierzam. Nie zamierzam też
                  siedzieć cichio gdy ktoś depta wartości , które powinien szanować każdy
                  normalny człowiek.Nie jestem też zwolennikiem mesjanizmu.Są jednak momenty gdy
                  mówię dość. Różnie mi to wychodzi - ale staram się.
                  Nie zamierzam też ukrywać , że jestem Ślazkiem . Wszystko co jest z tym
                  związane przyjmuję - cały majdan ( ten dobry i ten wstydliwy ). Mam poglądy
                  które różnią się często z poglądami tzw polonusów. Nie uważam tego za coś
                  złego .
                  Obnażanie czyichś słabości to nie moja specjalność.Nie sprawia mi to żadnej
                  radochy. Czasami jednak pokazanie komuś , że jest słaby powinno go wzmacniać ,
                  lub przynajmniej uczyć pokory.
                  No to cześć
    • plac_piastow Re: My, Ślązacy! 09.11.06, 13:01
      jak to sie u was mówi? acha - "to bouo yno do szpasu!"

slonskyradio.eu/galeria/obrazy/153758dscn0056a-1-1.jpg
      • Gość: dan czy to Renia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:20
        ma dużo ciała:)
        • Gość: Polak Re: to jest świństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:44
          Panie Settembrini Ty słyszysz i nie grzmisz ?
          Gdzie nozyce ?
          • placidus Re: to jest świństwo 09.11.06, 14:52
            Może konkretniej panie Polak - co jest świństwem - nabijania się ze Ślazków
            czy z Polaków. Może jednak moralność ma taki sam wymiar. Panie Polak jak SSS9
            nabijał się z Ślązaków to było cacy ale jak udowodniłem , że wszędzie
            są "inteligentni" to już boli. Oj moralność Kalego. Polak skup się raczej nad
            przylotem F - 16 . Nareszcie doleciały. Sądziłem ,że nazwa "jastrząb "jest
            chyba na wyrost. Proponował bym " kura ". Biorę pod uwagę długość lotu.
            • Gość: Polak Re: Masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:04
              przepraszam, chciałem bronić tylko niewinnych ludzi z tej galerii.

• Gość: neostrada pasuje na FGGG IP: *.centrum.brewet.pl 09.11.06, 20:56
          do tematu "nasze frelki".

slonskyradio.eu/galeria/obrazy/223030000_0169.jpg
          Gebisy z rajchu 10 razy lepsze!

• placidus Re: pasuje na FGGG 09.11.06, 21:16
            gościu twój facet powinien przyciąć wąsa
      • sss9 Re: My, Ślązacy! 11.11.06, 14:38
        ten wąsik, ach! ten wąsik!
        schlesien.nwgw.de/board/download.php?id=100
        • Gość: Lekarz dyzurny Re:do sikusia9 - My, Ślązacy! IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.06, 15:09
          Koniec przerwy !!!
          Wszyscy polscy wariaci i psychopaci (sikus9 - ty przede wszystkim !!)spowrotem
          do cel !!!!
          Lekarz dyzurny
        • rybniker Re: My, Ślązacy! 12.11.06, 14:25
          Gdybys chodz polowe tego umiol co Hanys !,to szloby z tobom pogodac.

P.S
          I jak tam sss9 zy nasza soloweczka ? moze byc nawet na twoim terenie !
    • Gość: q Re: My, Ślązacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:50
      Kolego, opublikuj jakieś zdjęcia swojej rodziny, na pewno też uda się nam
      dopatrzeć jakiegoś krzywego zęba, pomalowanych na różowo paznokci, tipsów ze
      Statuą Wolności za 3,5 złotego. Współczuję krawężnikowego poczucia humoru. Żenada.
    • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 15:34
      z taką tważą tu nie włażą:
      schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_0010%7E0.jpg
      • Gość: van deer Re: My, Ślązacy! IP: *.icm.edu.pl 10.11.06, 15:44
        sss9 napisał:

> z taką tważą tu nie włażą:
        > schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_0010%7E0.jpg

O ile dobrze pamietam to jeden z zalozycieli ulubionego forum gliwickiego,
        sugerowalbym ostroznosc w wydawaniu osadow, wszak doskonaly jest _malo_ fto:)
        • sss9 Re: My, Ślązacy! 10.11.06, 15:56
          niektórym się wydaje, że niezalogowani są nierozpoznawalni. ;)
        • cirano Re: My, Ślązacy! 12.11.06, 10:02
          Wiydzcie gorole, że prziszli dyrektorzy ftorzy po wojnie na Ślonsku stanowiska
          obejmowali, jeszcze gorszymi mordami świyciyli. Ale ci przibyli z głymbokij
          polskij wsi
          • Gość: neo Re: My, Ślązacy! IP: *.centrum.brewet.pl 12.11.06, 14:21
            No widzisz a od tego czau minęło 60 lat... A wasze buziuchny ciągle takie
            same... Czyzby odnalazło sie zaginione ogniwo teorii Darwina?
            • Gość: hermann [...] IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.06, 15:27
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Klimperni Kastlik Re: My, Ślązacy! IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.06, 16:58
              Szkoda, ze Darwin nie prowadzil swych badan w Polsce. Bo wtedy udowodnil by
              swoja teorie bez problemu!
              Pozdro
              Klimperni Kastlik
              • sss9 Re: My, Ślązacy! 13.11.06, 07:46
                Gość portalu: Klimperni Kastlik napisał(a):

> Szkoda, ze Darwin nie prowadzil swych badan w Polsce. Bo wtedy udowodnil by
                > swoja teorie bez problemu!
                > Pozdro
                > Klimperni Kastlik

tak, tak... ciebie stworzył Bóg. zaledwie wczoraj. :)))

"(...)oto słowa pastora Johanna Wilhelma Pohle z Tarnowskich Gór wypowiedziane w
                1791 roku:

"Dotąd tylko nas łajali: odmawiali nam nie tylko rozumu ludzkiego, ale nawet
                postaci ludzkiej, uważali nas zaledwie za pół ludzi, nie wychowanych,
                pijaków, leniwców: opisali nas jako stworzenia z głeboko osadzonymi oczami,
                czołami zarosłymi (...), ale nikomu na myśl nie przyszło zbadać to, co się o
                nas mówi, czy jest prawdą. Uroili sobie Górnoślązaka tak, jak sobie życzą,
                żeby był, aby go porządnie móc wyłajać, więcej o nas nie wiedzą, albo raczej,
                co prawda, nie chcą wiedzieć, ani widzieć, ani słyszeć. Śmiesznym jest, gdy
                się czyta, że robią nam zarzut, że źle po polsku mówimy, gdy na śląsku Dolnym
                prosty chłop bardzo marną gada niemczyzną. Nie podlega żadnej wątpliwości, że
                Górnoślązak o wiele lepiej mówi po polsku, anieżeli Dolnoslązak po niemiecku
                (...). Nieprawda, że Górnoślązak jest głupi, nieprawda że nie posiada
                zdolności, nieprawda, że jest niedołężny (...), w przypuszczeniu, że jest
                bydlęciem, traktowano go też jak bydlę" (...)"
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=46662782&a=46662782
                • Gość: Hermann Re: My, Ślązacy! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.06, 11:22
                  Ssssiusiaku - alez sie napracował. Buuuuuhhhhahhhhhaaaaaaa. Pole w dole. Pole
                  pole. Alez to dumnie brzmi hhhehhhhehhehhhehe. Meine gott Lech und
                  Jaroslaw.Kocham Romana i endriu. Wielki Ludwik jest mi wzorem. pójde za polską
                  chcbcby powiesili mnie za ziobro.
                  BBBBBBBBBBBBbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuhhhahhhhaaaaaaaaa.
                  • sss9 Re: My, Ślązacy! 13.11.06, 11:24
                    sorry, sorry... napisałem, że Bóg stworzył cię zaledwie wczoraj - pomyliłem się,
                    On ciebie wciąż tworzy i niespecjalnie mu idzie. :)
                    • Gość: Wasz Marjanek Re: My, Ślązacy! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.06, 19:52
                      Siusiek9 !
                      co ty w ty twojim pacanowskim debilizmie jusz njy chytosz kaj je rzeczywistosc -
                      toch wjedziol.
                      Ale co ty nawet wjysz, co Pon Buczek teroski robi - tego ech njy wiedziol !
                      Dobrze cie tam wyszkolyli w tym SB (sorry UOP)!
                      Tosz kapuj dalij. Debile zawsze robjyli karjera w "organach"
                      Pyrsk!
                      Wasz Marjanek
                      • Gość: neo Re: My, Ślązacy! IP: *.centrum.brewet.pl 13.11.06, 20:21
                        a ty biedny Waschmar Janku, jak nie o WUML-u to o partii, jak nie o SB to UOPie,
                        a to znowu rosyjską mową gawarisz niemnożko... Tęsknica nachodzi w tym twoim
                        ukochanym rajchu? Z naturą nie wygrasz! Dumał nie dumał carom nie budjesz!
                        • pit-zeolit Re: My, Ślązacy! 14.11.06, 19:22
                          Gość portalu: neo napisał(a):

> a ty biedny Waschmar Janku, jak nie o WUML-u to o partii, jak nie o SB to
                          UOPie
                          > ,
                          > a to znowu rosyjską mową gawarisz niemnożko... Tęsknica nachodzi w tym twoim
                          > ukochanym rajchu? Z naturą nie wygrasz! Dumał nie dumał carom nie budjesz!

Kajzerem tym bardziej. Carowie to Niemcy i kazjzery także. Szlyzjera mają w
                          rzici. Dla nich to chłop albo robol i tyle.
    • sss9 Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 15:22
      mama chciała córeczkę, a wyszedł willi:
      slonskyradio.eu/galeria/zoom_image.php?sort=id&id_phot=422&start=50&limit=16&kategoria=1&fraza=&album=
      • rybniker Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 15:28
        mama chciala chlopaka,tata dziewczynke

wiec powstal obojniak czyli sss9 z Gliwic

www.uglypeople.tv/ugly-people/ugly-girls-3.jpg
        • sss9 Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 15:33
          ślązaczka na uglypeople.tv?
          slonskyradio.eu/galeria/zoom_image.php?oper_inf=3&sort=id&start=65&limit=1&kategoria=2&album=&fraza=&#dolne
    • Gość: sorki Re: My, Ślązacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:55
      eeeee...wiem ze niektorzy prymitywni ludzie umieja sie posługiwać komputerem,
      ale zeby az tak prymitywni jak sss9....SZOK W TRAMPACH

weź ten swoj narodowo-fasztstowski tyłek i przenies go na inne
      forum,dszjenkuje,jakszemasz
      • rybniker Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 17:36
        sss9 to taka osiedlowa pi..,chciałem z nim solowke to wypekal.
        • sss9 Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 19:46
          solówkę gra się samemu, boroczku. :)
          • rybniker Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 20:12
            sss9 napisał:

> solówkę gra się samemu, boroczku. :)

madry jestes zza monitora
          • rybniker Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 20:36
            cie cycna roz bez pysk to sie poskladosz jak colsztok :)
            i skonczy sie bazgranie po forach.

SSS robisz kajs ? czy dalej zerujesz na rodzicach ?

podobno roznosisz ulotki z reala ?
    • amoremio Re: My, Ślązacy! 20.11.06, 23:45
      Ales sie namahol eSeS.
      Widac, kompleksowy kolcszpliter siedzi glymboko.
      Abo ino edipus, szica, erekcyjno dysfunkcja ?

Legnij sie na mamusia, bierz flacha
      abo kaltdusza, idz dugo szpacirn.
      To pomogo, synek.

A Slonzoków lostow jake som.
      Bo som dobre. HerrGott ich kocho.

• sss9 Re: My, Ślązacy! 21.11.06, 11:05
        widzę, że stosujesz, ale żeby ci pomagało, to już nie widzę.
    • oberschlesier1921 polski emigrant 23.11.06, 15:41
      short4u.de/4565b2eea21b6
      • 0ppelner_os Re: polski emigrant 23.11.06, 18:29
        Mam wrażenie, że to raczej niemiecki kibic? Emigrant to raczej tu:

slonskyradio.eu/galeria/zoom_image.php?sort=id&id_phot=425&start=58&limit=16&kategoria=1&fraza=&album=

• oppelner_os Witaj gorolski klonie! 23.11.06, 20:56
          • 0ppelner sssisik jest nadzwyczaj kreatywny:)))) 23.11.06, 21:04
    • sss9 Re: My, Ślązacy! nasze frelki 11.12.06, 09:36
      tańczą labada, śląskiego walczyka

www.leonardnimoyphotography.com/images/2/fullbody/Zz300.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka