Dodaj do ulubionych

Bullmastiff

06.11.09, 14:08
W przyszla sobote bede jechal aby odebrac szczeniaka.U mnie w domciu
wszystko na niego gotowe.Tak bedzie wygladal po 1 roku
www.youtube.com/watch?v=L-PzkFcxwl4
To sa psy ktore nie rozszarpuja swoich ofiar(klusownikow),one po
prostu na nich leza az lesniczy dojdzie.Tanie nie sa,1000 euro za
tju,tju szczeniaczka.Prosze nie mylic z Mastiffem.Juz widze oczami
wyobrazni,ze skonczy sie dominacja kotow w moich ogrodkach.Moja
sasiadka ma ich chyba kilkanascie,wszystkie czarne i sie
rozmazaja.Kiedys nawet kopulowano na moich oczach!Troche dyscypliny
sie wprowadzi i wszyscy beda zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • hans-jurgen Re: Bullmastiff 06.11.09, 15:17
      alladyn15 napisał:

> www.youtube.com/watch?v=L-PzkFcxwl4
      ---------------------------------------------------------------------
      ---------------------------------------------------------------------
      Nie powiem aby byl brzydki, ale to nie moj typ.

Od kiedy tylko pamietam, zawsze byl pies kolo mnie i zawsze byla
      to " dziewczyna " z owczarkow niemieckich.
      Ostatnia zyla u nas ponad 15 lat, na koniec zachorowala na
      raka pluc ( tak, tak, psy tez na to choruja ) i niestety, kiedy
      choroba sie juz tak daleko posunela, ze bidula tylko cierpiala,
      zdecydowalismy sie ja uspic.
      Oboje z zona tak to przezylismy, ze postanowilismy juz wiecej
      zadnego pieska do domu nie sprowadzac.
      • alladyn15 Re: Bullmastiff 06.11.09, 15:37
        Moja siostra jest bardzo anty temu psu.Tak samo jak Ty,nie jest w
        jej typie.A co? Do kina ma z nim chodzic i sie pokazywac?To jest
        pies angielski,a ja jestem 98% tej krwi.
        Smutno czytalem Twoje wspomnienia o 15 letnim owczarku
        niemieckim.Pociesza mnie to,ze Bullmasiffs zyja okolo 10 lat.
        • hans-jurgen Re: Bullmastiff 06.11.09, 15:51
          Wlasciwie lubie wszystkie zwierzeta, zas psy i konie w szczegolnosci.

U mnie z pieskami to tak jak z kobietami, lubie wszystkie i kazda
          mi sie podoba, ale najbardziej brunetki, tak tez najbardziej
          lubie owczarki niemieckie.
          • alladyn15 Re: Bullmastiff 06.11.09, 17:50
            Tutaj wlasnie pewna brunetka(Wloszka)lata jak zwariowana za
            owczarkiem niemieckim
            www.youtube.com/watch?v=g0vABj_I-7c&feature=related
            Gdybym wiedzial o tym wczesniej,to kupilbym sobie owczarka i na
            pewno wtedy,czesto wychodzilbym z nim na spacery.Osobiscie tez
            brunetki pasuja mi najbardziej.
            • alladyn15 Re: Bullmastiff 06.11.09, 18:14
              Od nastepnej soboty,koniec z tymi kociakami u mnie w ogrodku
              www.youtube.com/watch?v=my3fjZ6bZJw&feature=related
              No ilez mozna?
              • rita100 Re: Bullmastiff 06.11.09, 21:26
                Zwierzątka zawitały na Forum ;)
                Nie, nie pozbywajcie się kotów, nie zamieniajcie ba psy. Przecież i pies i kot
                mogą fajnie ze sobą żyć. Kot musi być, bu myszy nie rajcowały w domu, a pies też
                musi być, bo to jedyny przyjaciel człowieka:)

• rita100 Re: Bullmastiff 06.11.09, 21:31
        hans-jurgen napisał:

> Oboje z zona tak to przezylismy, ze postanowilismy juz wiecej
        > zadnego pieska do domu nie sprowadzac.

Nie wiem czy warto tak myśleć.
        Jak nam kota zabiło auto, to też nie chciałam mieć już innego, ale jednak córka
        przekonała - mówiąc - kotce było u nas dobrze, trzeba by innego zwierzaczka
        zdobyć by dać mu radość. I tak zaraz wyciągnęłam ręce po pierwszego lepszego
        kota dachowca - a teraz jesteśmy w domu jego wspaniałymi poddanymi. Bo władcą
        jest kot.
    • rita100 Re: Bullmastiff 06.11.09, 21:33
      alladyn15 napisał:

> W przyszla sobote bede jechal aby odebrac szczeniaka.U mnie w domciu
      > wszystko na niego gotowe.

Obowiązki, obowiązki i obowiązki. Mam nadzieje , ze wiesz co robisz.
      Nie zapomnij o weterynarzu, też powinien być w gotowości.
      • hans-jurgen Re: Bullmastiff 06.11.09, 21:56
        rita100 napisała:

> alladyn15 napisał:
        >
        > > W przyszla sobote bede jechal aby odebrac szczeniaka.U mnie w domciu
        > > wszystko na niego gotowe.
        >
        >
        > Obowiązki, obowiązki i obowiązki. Mam nadzieje , ze wiesz co robisz.
        > Nie zapomnij o weterynarzu, też powinien być w gotowości.
        -------------------------------------------------------------------
        Wlasnie, sprowadzenie do domu zwierzaka, to nie tylko radosc,
        ale przedewszystkim obowiazek, a jak sie juz dozylo pewnego
        wieku i ze zdrowiem nie najlepiej, to sie nie chce obciazac
        dodatkowymi obowiazkami.
        Zreszta, mam po sasiedzku kilka zaprzyjaznionych pieskow,
        z ktorymi zawsze moge sie spotkac i pobawic.
        • rita100 Re: Bullmastiff 06.11.09, 22:23
          Dokładnie Jurgenie. Kiedy moją owczarkę niemiecką trzeba było uśpić, miała już
          10 lat, a weterynarz powiedział, że to jest dobry wiek dla psów rasowych, bo
          czym większy pies, tym krócej żyje ponoć, a jeszcze rasowe to tym bardziej
          delikatne. Żywot ich nie jest długi i najczęściej zapadają na różne dolegliwości.

Pies to obowiązek i faktycznie na stare latka nie ma co sobie nim zaprzątać
          głowę, zbierać kupki itp. Tutaj koty górują, zero obowiązków a radości ogrom.

• alladyn15 Re: Bullmastiff 07.11.09, 16:38
            Koty u mnie jak do tej pory mialy jazde.Nawet je podtuczalem
            troszeczke.Nie sraly w poblizu mojego domku i dobrze.Bylo to
            ich,zapewnione terytorium.Normalny,zdrowy kotek-obiezyswiat,to
            potwornie smierdzace kupki wywala na obcych terytoriach.Oczywiscie
            bede nauczal pieska aby nie bal sie kotow i byl przyjazny dla nich.
            Cos takiego jak;przyniosl bullmasiff ogonek kota do domu,to odpada.
            • hanys_hans Re: Bullmastiff 08.11.09, 09:14
              https://www.fun.net.pl/Zabytki_From_Hell/2002/2002-02-21/pieseczki.jpg
              • alladyn15 Re: Bullmastiff 09.11.09, 15:29
                Nie mam jeszcze imienia dla tego psa.Odbiarac mam go w te sobote o
                13-tej.Prawie dwie godziny jazdy samochodem bedzie w jedna strone,a
                jeszcze nie mam dla niego imienia.Kupilem juz obroze oraz linewke
                (smycz) o dlugosci 1m.
                Tak sobie mysle,ze ladne i pasujace imie moze byc:
                - Boss
                - Dylan
                i tego,nie mam pomyslow wiecej.Moze cos pomozecie?Pamietajcie!Nie
                robie tego dla siebie,tylko dla chwilowego szczeniaczka,ktory
                wyrosnie na duza,grozna i odrazajaca bestie,ktorej wszyscy slazacy w
                Anglii beda sie bac a ja tylko 1%.
                • hanys_hans Re: Bullmastiff 09.11.09, 17:23
                  alladyn15 napisał:

> Nie mam jeszcze imienia dla tego psa.Odbiarac mam go w te sobote o
                  > 13-tej.Prawie dwie godziny jazdy samochodem bedzie w jedna strone,a
                  > jeszcze nie mam dla niego imienia.Kupilem juz obroze oraz linewke
                  > (smycz) o dlugosci 1m.
                  > Tak sobie mysle,ze ladne i pasujace imie moze byc:
                  > - Boss
                  > - Dylan
                  > i tego,nie mam pomyslow wiecej.Moze cos pomozecie?Pamietajcie!Nie
                  > robie tego dla siebie,tylko dla chwilowego szczeniaczka,ktory
                  > wyrosnie na duza,grozna i odrazajaca bestie,ktorej wszyscy slazacy w
                  > Anglii beda sie bac a ja tylko 1%.

jak mo jusz byc´kooniecznie ze podwujnym ss to dej KUBISS a jak ze pojedynczym s
                  to dej STIX...
                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 09.11.09, 17:48
                    Dziekuje Hanys,ale te dwie nazwy odpadaja.Jakbym tak wolal Kubiss
                    (wymawiane Kabis po angielsku) to wszyscy by mysleli,ze na taksowke
                    wolam.Kab,to taryfa a "Kab is",to taryfa juz jest,znaczy.Tak wolajac
                    gdziec na polach,to nazjezdzalo by sie ich troche.
                    Przykro mi pisac,ale Stix,tez odpada.W Anglii oznacza to
                    paleczke.Duzo ich sie do dupy wklada jak ma sie zatwardzenie.Tez nie
                    moge tak po polach wolac!
                    Tutaj roznica pomiedzy bullmastiff a kotem udomowionym;
                    www.youtube.com/watch?v=QhbY-r6zSvI
                    • hanys_hans Re: Bullmastiff 09.11.09, 18:20
                      https://cache3.asset-cache.net/xc/200132357-001.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=F5B5107058D53DF5F12B4B6D077A940979F5CC6734C985E2B5E867EAF17E40A26529E79887609E4F
                      • alladyn15 Re: Bullmastiff 09.11.09, 18:27
                        To jest po prosu piekne,co ten bezimienny pies bedzie robil.
                        www.youtube.com/watch?v=QhbY-r6zSvI
                        • alladyn15 Re: Bullmastiff 09.11.09, 18:29
                          O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil
                          www.youtube.com/watch?v=_9vybAV_9Rg&feature=related
                          • rita100 Re: Bullmastiff 09.11.09, 21:56
                            To jak dajesz na imię pieskowi Alladynie - może 'Lampa'tak po polsku ?
                            • rita100 Re: Bullmastiff 09.11.09, 21:57
                              Moj pierwszy pies miał na imię 'Bibek'. Teraz już nikt takiego imienia nie daje.
                              Może warto by odrodzić.
                          • hanys_hans Re: Bullmastiff 09.11.09, 22:28
                            alladyn15 napisał:

> O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil
                            > www.youtube.com/watch?v=_9vybAV_9Rg&feature=related

Brzidki je tyn film! Chcesz tego pjeska wychowac´n a rasiste? Noo bo stego filmu
                            tak to wyniko. Twoje suowa "O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil" tysz robioom z
                            ciebie rasiste...
                            • hanys_hans Re: Bullmastiff 09.11.09, 22:30
                              alladyn15 napisał:

> O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil
                              > www.youtube.com/watch?v=_9vybAV_9Rg&feature=related

Brzidki je tyn film! Chcesz tego pjeska wychowac´n a rasiste? Noo bo stego filmu tak to wyniko. Twoje suowa "O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil" tysz robioom z ciebie rasiste...
                              • rita100 Re: Bullmastiff 09.11.09, 22:38
                                hanys_hans napisał:

> alladyn15 napisał:
                                >
                                > > O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil
                                > > www.youtube.com/watch?v=_9vybAV_9Rg&feature=related
                                >
                                > Brzidki je tyn film! Chcesz tego pjeska wychowac´n a rasiste? Noo bo stego f
                                > ilmu tak to wyniko. Twoje suowa "O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil" tysz robi
                                > oom z ciebie rasiste...

>
                                ---------------------------------------------
                                Barzo brzitke brzidastfo
                            • rita100 Re: Bullmastiff 09.11.09, 22:38
                              hanys_hans napisał:

> alladyn15 napisał:
                              >
                              > > O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil
                              > > www.youtube.com/watch?v=_9vybAV_9Rg&feature=related
                              >
                              > Brzidki je tyn film! Chcesz tego pjeska wychowac´n a rasiste? Noo bo stego film
                              > u
                              > tak to wyniko. Twoje suowa "O,o to mi chodzilo.Tak bedzie robil" tysz robioom z
                              > ciebie rasiste...
                              ----------------------------------------------------------
                              Barzo brzitke brzidastfo
                              • alladyn15 Re: Bullmastiff 10.11.09, 18:39
                                Przede wszystkim jest bullmastiff podobny do mnie.Jest taka
                                teoria,ze tak wlasnie psy sie wybiera,po wygladzie paszczy.Na pewno
                                nie bedzie rasistowsko wychowywany.Bedzie aportowal slazakow,to fakt
                                bo malo ich gdzie mieszkam.Czlowiek czasami chce sobie w gwarze
                                pogadac.
                                • rita100 Re: Bullmastiff 10.11.09, 20:25
                                  To nie lepsza będzie do tego papuga ? Na dodatek wytyczysz papudze autonomie i
                                  zamkniesz klatkę ;))))))

• alladyn15 Re: Bullmastiff 10.11.09, 21:40
                                    Nie,bedzie bulmastiff zamiast papugi.Wszystko juz przygotowane.Domek
                                    przedswiatecznie wysprzatany,wszystkie scienne pajaki zwalczone
                                    odkurzaczem i wsysane.Jakbym chcial znalesc jakas mysz,aby sie
                                    wystraszyc,to jej nie ma.Dwie poduszki czekaja na niego,tego
                                    bezradnego.Jedna popsikalem mocno dezodorantem Dzidzi(silnie na mnie
                                    dziala) a druga nic.Zobaczymy co sie stanie.
                                    • rita100 Re: Bullmastiff 10.11.09, 22:31
                                      hehehe, a czy przygotowałeś już odświętnie udekorowane wrota swojej zagrody ?
                                      Czy wyścieliłeś schody czerwonym dywanem ?
                                      No i najważniejsze, czy postawiłeś po drodze bramki gdzie będziesz mógł raczyć
                                      ludzi po drodze flaszeczką 'Psiajuchy' domowego wyrobu ?

To dokładnie kiedy będziesz wiózł swego króla do domu ?
                                      Może jaką uroczystość, mowę powitalną przygotujesz ?
                                      • sloneczko1 Re: Bullmastiff 11.11.09, 11:24
                                        jusz to widza wszystko obślinione w doma:(
                                        to jo jusz wola koty:)
                                        • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 18:47
                                          Ach,Rita,Rita!Nie masz serca dla tego odrarzajacego psa.Odbieral go
                                          bende o 13-tej w sobote.Bede jechal z moja siostra,bo ma sat-nav i
                                          sie na nim zna.Tez jest wstrzasnieta moim wyborem i ze tak powiem,ma
                                          uraz "a conto" do tego szczeniaczka.Zrobilem wodke,jak Rita radzila
                                          i postalem troche przed domkiem.Zajelo mi jakies 46 minut aby sie
                                          kapnac,ze mieszkam daleko od szosy.
                                          Sloneczko,odrarzajacy pies i kot to tak beda u mnie
                                          www.youtube.com/watch?v=LK8mrgKKXqA&feature=related
                                          • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 18:56
                                            E tam, nawet skunks jest piękny, nie ma brzydkich stworzeń, zwyjatkiem pająka.
                                            To na zdrowie psa Alladyn. Z okazji dzisiejszego dnia życzę mu wolności ponad
                                            miarę, wolności, wolności i dużo jedzenia oraz dobrego pana. Do soboty już nie
                                            daleko. Wciepniesz zdjęcia do galerii,prawda ?

Acha, zapomniałam napisać, że pan upodabnia się do swojego psa. Mam nadzieję ,
                                            że wiesz co robisz :)
                                            • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:05
                                              Jasne,ze wiem co robie Rita.Kupuje psa na swoje podobienstwo.Zdjecia
                                              wciepne na galeria,ale moje juz tam jedno jest!Bede duzo
                                              koncentrowal sie na jego tresurze,zeby takie hece robil
                                              www.youtube.com/watch?v=bjxruwpQb00
                                              • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:22
                                                A to przecież każde zwierze ma genach, to znaczy kot to ma, za psa to będziesz
                                                musiał sam zbierać kupki, tego pies za Ciebie nie zrobi.
                                                Kot jak kopie dołki to zakopuje, a pies jak kopie dołki to sam w nie bedziesz wpadał
                                                • sloneczko1 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:32
                                                  myślisz Rito,że Alladyn tysz zacznie sie ślinić jak tyn pies?
                                                  jo lubia kożdo zwierzina ale te leconce ślimty z pyska to mie jakoś obrzidzajom
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:48
                                                    sloneczko1 napisała:

> myślisz Rito,że Alladyn tysz zacznie sie ślinić jak tyn pies?
                                                    > jo lubia kożdo zwierzina ale te leconce ślimty z pyska to mie jakoś obrzidzajom
                                                    >

Tak, dokładnie, dlatego z niecierpliwością czekam na jego zdjęcia ;))
                                                • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:33
                                                  Nie Rita,o nie!Za wszelka cene nie!Pies nie bedzie kopal dolkow abym
                                                  specjalnie w nie wpadal.Taki nawet policyjny pies,to nie kopie
                                                  dolkow dla kryminalistow aby w nie wpadali.Ogolnie,to bede zbieral
                                                  kupy do plastikowej torebki marki Tesco.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:45
                                                    Dobrze wytrenowany pies to tak robi
                                                    www.youtube.com/watch?v=1u02mlBAzNo
                                                    Potem trzeba sie tylko szybko ulatnaiac,co wlasnie piesek
                                                    uskutecznia.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:52
                                                    alladyn15 napisał:

> Dobrze wytrenowany pies to tak robi
                                                    > www.youtube.com/watch?v=1u02mlBAzNo
                                                    > Potem trzeba sie tylko szybko ulatnaiac,co wlasnie piesek
                                                    > uskutecznia.

Nie przystoi Alladyn, we własne gniazdo
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 19:49
                                                    Alladyn, miałeś Ty kiedy psa ? To bedzie Twój pierwszy raz ?
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 20:13
                                                    Nie,psa nie mialem.Mialem zwiazki z kobietami,gdzie zawsze bylem
                                                    wierny i posluszny jak pies.Teraz chce zobaczyc jak to z ich strony
                                                    wyglada.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 20:16
                                                    Nie , Alladyn, nie chce. Nigdy nie wiadomo co Tobie strzeli.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 11.11.09, 20:22
                                                    Widocznie te przejścia z kobietami na Ciebie za mocna zadziałały
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 20:48
                                                    Kiedys szedlem z kobieta przez przejscie i cos jej strzelilo do
                                                    glowy.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 11.11.09, 23:43
                                                    Bullmasiff z laseczka;
                                                    www.youtube.com/watch?v=mHsHnUaGPGY
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 15.11.09, 23:44
                                                    Niecierpliwi czytacze!Przywiozlem go do domu w sobote.Wialo
                                                    strasznie,ulewa byla a ja,nic,ciolem autostrada.Faktycznie tak
                                                    bylo!!!No i tego,wszystko robie z nim u siebie w domciu jak
                                                    nalezy.Nie wiem czy ktos ogladal program amerykanskiej TV,Dog
                                                    Whisperer?Na informacjach od tego experta bazuje.Szczeniaczek ma 10
                                                    tygodni i zaczynam ksztaltowac go.Psy tej rasy osiagaja wage 70kg. i
                                                    nim te wage osiagna,powinny raczej wiedziec o co chodzi w tym
                                                    swiecie.Moja siostra,ktora tylko uzylem dla sat-nav,bardzo zaczela
                                                    pieska lubiec w podrozy i potem tez.Kobiety maja w sobie ten
                                                    Instyknt Maciezynski pobudzany,kiedy widza jakies malenstwo.Nie
                                                    uwierzycie ile razy bylem zawstydzany w intymnych sytuacjach juz
                                                    przez kolezanki z Liceum.
                                                    Przesle zdjecia tego malego,bo one sa po prostu piekne.

Piesek na razie jest bez imienia,ale cos nadam mu w tym tygodniu.
                                                  • 1fatum Re: Bullmastiff 16.11.09, 04:22
                                                    alladyn15 napisał:

> Nie,psa nie mialem.Mialem zwiazki z kobietami,gdzie zawsze bylem
                                                    > wierny i posluszny jak pies.Teraz chce zobaczyc jak to z ich strony
                                                    > wyglada.
                                                    *************************************************************

Najlepiej o tym wszystkim opowiedzieć swojemu psychiatrze, a gdybyś jeszcze
                                                    takowego nie posiadał, to najwyższy czas odwiedzić lekarza tej specjalności. Nie
                                                    posiadam doświadczenia w kontaktach z czubkami, jednak całokształt forumowej
                                                    działalności pozwala wysnuć wniosek, że medyczna pomoc jest ze wszech miar
                                                    wskazana.

Aby zyskać jego większe zainteresowanie problemem, najlepiej do gabinetu wejść
                                                    na czworaka, obwąchać przedmioty i na koniec zadzierając nogę obsikać mu nogawkę
                                                    spodni.
                                                    Kiedy zacznie się cofać przed sikami, niespodziewanie zacząć gryźć go po
                                                    kostkach groźnie warcząc i wołając na przemian: "Jestem Bullmastiff!".
                                                  • hans-jurgen Re: Bullmastiff 16.11.09, 14:12
                                                    1fatum napisał:

> Najlepiej o tym wszystkim opowiedzieć swojemu psychiatrze,
                                                    --------------------------------------------------------------------
                                                    Aladyn lacha z Ciebie drze, a Ty dajesz sie podpuszczac.

Super aladyn, tak trzymaj!
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 17.11.09, 14:54
                                                    Kochany piesek
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=20
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 17.11.09, 14:56
                                                    Uwielbiany piesek
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=21
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 17.11.09, 14:58
                                                    No i Dzidzia
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=19
                                                  • bratjakuba Re: Bullmastiff i jego pan. 17.11.09, 15:27
                                                    Czterech posiadaczy Bullmastiffów tych wielgachnych i mądrych psów spotkało się na spacerze w parku.
                                                    Z zainteresowaniem oglądało nawzajem swoje psy.
                                                    Po chwili przystanęli i przedstawili się sobie.
                                                    Okazało się,że jeden jest inżynierem,drugi księgowym,trzeci chemikiem a czwarty zawodowym politykiem,
                                                    teraz na wysokim,państwowym stanowisku.
                                                    Rozmowa,a jakże dotyczyła mądrości i inteligencji
                                                    ich czworonogich przyjaciół.
                                                    Inżynier twierdził,że jego pies jest najmądrzejszy ze wszystkich mądrych psów. Twierdził nawet,że potrafi rysować.
                                                    Widząc niedowierzanie na twarzach swoich rozmówców,zwrócił się do psa aby przyniósł papier i narysował kółko,prostokąt i trójkąt.
                                                    Pies inżyniera uporał się z tym z łatwością i w zadziwiającym tempie.
                                                    Księgowy chcąc się pochwalić zdolnościami swojego pieszczocha poprosił aby kupił opakowanie
                                                    herbatników i porozdzielał je na stosiki po 4 sztuki.
                                                    Z uznaniem patrzyli wszyscy jak zgrabnie piesek rozwiązał zadanie.
                                                    Chemik z uznaniem pokiwał głową ale stwierdził,że jego pupil jest inteligentniejszy.
                                                    Nakazał psu przynieść litr mleka i odlać cwierć litra do półlitrowego kubka.
                                                    Ani się obejrzeli gdy zadanie zostało precyzyjnie wykonane.

W efekcie panowie uzgodnili,że ich psy są jednakowo inteligentne.

Ale za chwilę zwrócili się do polityka,który stał milcząc z boku, trzymając swego psa na smyczy.
                                                    A pana pies? Czy też coś potrafi?
                                                    Polityk odpiął smycz,i rzekł do psa: no pokaż teraz co potrafisz!
                                                    Pies powąchał herbatniki i natychmiast pożarł je wszystkie.
                                                    Następnie wypił mleko,nasrał na papier z rysunkami,obwąchał pozostałe psy i wydutkał je po kolei.
                                                    Po tym zawył,że niby go postrzykło w biodra i kark,zaczął narzekać
                                                    na pieskie warunki,kazał załatwić sobie zwolnienie lekarskie
                                                    i pobiegł do domu.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff i jego pan. 17.11.09, 18:03
                                                    Czaruj-wymaluj,to bedzie moj pies,braciejakuba.
                                                  • hans-jurgen Re: Bullmastiff 17.11.09, 18:36
                                                    alladyn15 napisał:

> Kochany piesek
                                                    > schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=20
                                                    Fajny piesek, jak bym byl mlodszy tez bym sobie takiego kupil.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 18.11.09, 19:44
                                                    Widzicie ile obowiązków z tym fajnym pieskiem ? Już zaczynają się schody. Teraz
                                                    Alladyn nie ma juz czasu na nic.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 19.11.09, 17:29
                                                    W cale nie tak duzo obowiazkow Rita.Takie mlode pieski duzo spia.On
                                                    ma teraz prawie 11 tygodni.Dam mu cos zezrec 4x w ciagu dnia,dam mu
                                                    odczekac 5 minut i ciach,na sranko z nim do ogrodka.Jak tylko sie
                                                    obudzi z dluzszej drzemki,to ja ciach do ogrodka z nim.Ze srankiem
                                                    dalem zlapac sie ze 3 razy,ale to z samego rana.Ladnie smierdza te
                                                    psie kupy jak sie w nie wdepnie.Doslownie po 5 do 8 sekund wech mi
                                                    sie wlacza i wiem,ze jestem nosicielem.Wlaczalem swiatlo nim
                                                    wstawalem z lozka,obserwowalem dywan w sypialni i szedlem na
                                                    pewniaka.Pieskie kupy jakos kamufluja sie do koloru wzorzystego
                                                    dywanu.Teraz biore to na wech,autentycznie.Nim wstane to wesze,a moj
                                                    piesek ze mna.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 19.11.09, 18:05
                                                    Hans-Jurgen,pamietaj,ze z tego szczeniaczka wyrosnie odrarzajaca
                                                    bestia z potworna sila zgryzu.Gdzies dwa razy tak jak Owczarek
                                                    Alzacki.Wczoraj,lezac sobie na sofie i ogladajac TV zaprosilem go
                                                    pierwszy raz na sofe,bo sofa jest moja a nie jego i trzymam pewna
                                                    dyscypline w domu.Od razu jak pomoglem mu sie wspiac to dobieral sie
                                                    do moich jajec i to dwukrotnie.To jest bestia ten pies!Osobiscie
                                                    kapie sie jak cieplej wody starczy,tak,ze nie mam mowy o zapachach.
                                                  • hans-jurgen Re: Bullmastiff 19.11.09, 18:25
                                                    alladyn15 napisał:
                                                    Od razu jak pomoglem mu sie wspiac to dobieral sie
                                                    > do moich jajec i to dwukrotnie.To jest bestia ten pies!Osobiscie
                                                    > kapie sie jak cieplej wody starczy,tak,ze nie mam mowy o zapachach.
                                                    Mysle, ze tu nie o zapachy chodzi, on poprostu podgladal Cie,
                                                    jak brales zimny prysznic aby sie orzezwic, a teraz wie gdzie
                                                    nalezy sutka szukac.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 19.11.09, 18:53
                                                    Calkiem mozliwe Jurgen,calkiem mozliwe.
                                                    A teraz fotka z czescia kotow mojej sasiadki
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=22
                                                    ona ma ich chyba z osiem.
                                                  • hans-jurgen Re: Bullmastiff 19.11.09, 19:24
                                                    alladyn15 napisał:

> schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=22
                                                    Aladynie, widze, ze Twoj pupilek ostro zabral sie za ustalenie
                                                    gdzie kto ma swoje miejsce, wprawdzie cos tam na dachu probuja
                                                    knuc, ale mysle ze jednak nic nie wskoraja.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 19.11.09, 19:26
                                                    Fantastyczny widok mają koty, no i bezpieczeństwo zapewnione.

https://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/thumb_DSCF2317_Medium.JPG
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 19.11.09, 19:31
                                                    Ale najweselsze jest to, że Alladynie, bedziesz miał na piętnaście lat temat
                                                    pisania na Forum. Widać , że znasz się na wychowaniu psów i kotów. Poświęcasz
                                                    się całkowicie ich wychowaniu.

Jesli mogę Ci doradzić, to obserwuj te kupki bacznie, bo nóż a widelec jakieś
                                                    białe robactwo w nich jest. To wiesz co wtenczas ......hehe

No i jakie ma imię ten brytan ? Może jednak coś z goralskiej nazwy, jaki Pikuś,
                                                    Mikuś, Feluś. Feluś jest ładne.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 20.11.09, 18:38
                                                    Koty bez zaproszenia przychodza do mojej kuchni,od tylu bo nie
                                                    wierza,ze mam psa.Moj Cesar chce sie z nimi bawic,nawet zaprasza do
                                                    zabawy.Ten pies nie bedzie wrogiem kotow i tak bede staral sie go
                                                    wychowywac.Starsze koty dobrze wiedza,ze to jest szczeniak i malo
                                                    maja Cesar`a w powazaniu.Lezal sobie piesek pod moimi nogami
                                                    wczoraj,a tu trzy koty przyszly po swoja porcje gotowanej szynki.Ja
                                                    jak swiety turecki ciach do lodowki i rzucilem im pare kawalkow
                                                    plasterka.Pies oczy wywala,a one sobie jedza metr metryczny od niego.
                                                    Ten pies nie jest na koty.On jest na klusownikow!
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 20.11.09, 19:37
                                                    To masz teraz AlladyN zabawę ze zwierzakami. A czy ta piękna Dama leżąca na
                                                    kanapie choć trochę pomaga Ci ?

A rozpieszczasz strasznie i koty i psa. To Cezar to jest.
                                                    Jeszcze Cie bawi, bo szczeniak. Szykujesz już jakieś prezenty mikołajowe dla
                                                    nich ? Kość z gumy, myszka z pluszu ?
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 20.11.09, 23:46
                                                    Jaka tam zaraz piekna Dama,to moja siostra.Przydala sie z powodu Sat-
                                                    Nav i tyle.Moj pies nie jest Cezar tylko Cesar(po angielsku Siizar).
                                                    Na prezent Mikolajowy wlasnie kupilem mu przez internet,obcinaczke
                                                    do paznokci.Bedzie sie chyba cieszyl.
                                                    Moj pies bedzie dehumanizowany i juz nawet jest,choc malo.Malosc
                                                    moze sie zwiekszac lub zmniejszac w zaleznosci od stosowanego wzorca.
                                                    Na razie ma u mnie slabe minus,minus bez numerka.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 21.11.09, 01:43
                                                    Bullmasiff i nikt nie zgadnie co sie na koncu stalo.To jest po
                                                    prostu straszne
                                                    www.youtube.com/watch?v=e-BjvKmiZWg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 21.11.09, 19:45
                                                    alladyn15 napisał:

> Bullmasiff i nikt nie zgadnie co sie na koncu stalo.To jest po
                                                    > prostu straszne
                                                    > www.youtube.com/watch?v=e-BjvKmiZWg

Dziekuję, że uprzedzasz, nie mam zamiaru patrzeć na to strasznie okrutne.
                                                  • hans-jurgen Re: Bullmastiff 21.11.09, 19:56
                                                    rita100 napisała:

> Dziekuję, że uprzedzasz, nie mam zamiaru patrzeć na to strasznie okrutne.
                                                    Rita, zapewniam Cie filmik jest wspanialy, tak jak
                                                    oba pieski, warto popatrzec jakie sa szczesliwe.
                                                    Szkoda, ze nam ludziom tak czesto brakuje takiego
                                                    " zezwierzecenia ".
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 19:55
                                                    hans-jurgen napisał:

> Szkoda, ze nam ludziom tak czesto brakuje takiego
                                                    > " zezwierzecenia ".
                                                    -----------------
                                                    Ludzie są jacy są i ciężko na takie pytanie odpowiedzieć. Mocnego filozofa tu
                                                    potrzeba, ale coś mi się kołacze z Kołakowskiego i jego bajeczka. Zaraz ,
                                                    zaraz......

Coś zwierzęcego posiadamy, na pewno coś w sobie znajdziemy :)))
                                                    Jeno to dobre, że zwierzęta nie znają alkoholu ani smaku pieniędzy i nie muszą
                                                    znać historii świata :)
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 21.11.09, 19:52
                                                    Nie lepiej powiedzieć, że to kuzynka, zazwyczaj większość tak określa kobiety.
                                                    Powinien się ciszyć Cezal za ten prezent, obcinaczka do paznokci może służyć
                                                    wszystkim i jak dobrze pójdzie to możesz go wytresować , by to on wam obcinał
                                                    paznokcie ;))))

https://supergify.pl/images/stories/psy/p54.gif
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 21.11.09, 23:50
                                                    Autentycznie to moja siostra.W mojej rodzinie wszyscy ladnie
                                                    wygladaja.Ma kobieta pewna wade bo jest dominujaca.Cesar okrelilby
                                                    ja jako suczke Alfa.
                                                    Rita!Moj pies to nie Cezal tylko Cesar(Siizar)!!!Dobrze,ze psy nic
                                                    nie premedytuja.Nie ma u nich tego,ze jak urosne to tej Ricie pokaze!

A teraz filmik jak wytrenuje swojego pieska.Wlasciciel mowi "lez
                                                    Maggie,lez",potem nawet powie,ze jest dobra dziewczynka,az tu nagle
                                                    krew go zalala.
                                                    www.youtube.com/watch?v=zRr0t7XpZjQ
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 22.11.09, 07:10
                                                    Zaczynam tego psa uwielbiac,no popatrzmy:
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=22
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=24
                                                    Pierdzi zapachowo tak samo jak i ja,czyli przyjemnie dla innych.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 22.11.09, 23:02
                                                    Widać , że pieszczoch z niego. Masz gdzie teraz zainwestować swe uczucia ;) I to
                                                    są najprawdziwsze uczucia.
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 23.11.09, 08:30
                                                    https://193.93.173.26/photos/15cf3c020059c6b9c05bfaf3c7421bf7_detail.jpg
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 23.11.09, 10:54
                                                    Ten Hanys to zawsze cos znajdzie :)
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 23.11.09, 11:05
                                                    Tak jest Rita.W szczeniaczku lokuje swoje uczucia ktore sa
                                                    bezmierne,doslownie jak Pacyfik(to taki Ocean).Moja Zuzia co chwile
                                                    jezdzi na spotkania z co inna kolezanka ktorej 20 lat widziala,a ja
                                                    taki sam w domu i opuszczony.Ten piesek to przynajmniej bedzie
                                                    wychodzil kiedy ja postanowie.Swietlanie patrze sie w przyszlosc.
                                                  • lech_niedzielski Re: Bullmastiff 23.11.09, 11:20
                                                    alladyn15 napisał:

> Tak jest Rita.W szczeniaczku lokuje swoje uczucia ktore sa
                                                    > bezmierne,doslownie jak Pacyfik(to taki Ocean).Moja Zuzia co chwile
                                                    > jezdzi na spotkania z co inna kolezanka ktorej 20 lat widziala,a ja
                                                    > taki sam w domu i opuszczony.Ten piesek to przynajmniej bedzie
                                                    > wychodzil kiedy ja postanowie.Swietlanie patrze sie w przyszlosc.

Słyszałem kiedys takie powiedzenie, jeśli chcesz byc kochany prawdziwą i szczera miłościa to kup sobie psa, to prawda - pies potrafi kochać bezinteresownie i nawet jeśli czasami go skarcimy nie bedzie się gniewał. Pies jest prawdziwym przyjacielem człowieka, a przykładem niech bedzie prawdziwa historia małego terierra o imieniu Bobby, który pokochał swego pana, szkockiego pasterza Johna Grey'a bezgraniczną miłością. Gdy John Grey zmarł nagle w 1858 roku, Bobby od momentu pogrzebu przez kolejnych 14 lat wiernie czuwał przy Jego grobie a odchodził od niego tylko raz dziennie, równo w południe i szedł do pobliskiej gospody w której od dawna go znano i karmiono. Gdy Bobby znany juz wówczas w całym kraju umarł, mieszkańcy Szkocji postawili mu pomnik obok cmentarnej bramy.
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 23.11.09, 19:40
                                                    https://streemo.pl/Image/15551_m.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:05
                                                    hehehe , można przy Hanysie zwariować ;))))
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:04
                                                    Fantastycznie to opisujecie. Fakt, bardzo ważne jest ulokować swoje uczucia w
                                                    kimś co nigdy nie zdradzi, a na dodatek bez względu na charakter i impulsywność,
                                                    wytrzyma do końca :)

W Krakowie jest pomnik psa Dżoka, który czekał na rondzie Grunwaldzkim na
                                                    właściciela, który tam w tym miejscu zmarł. I tak miedzy samochodami krązył i
                                                    czekał na rondzie.
                                                    "Historia Dżoka jest przez niektórych uważana wręcz za jedną z legend Krakowa.
                                                    Opowiada o psie – czarnym mieszańcu, którego właściciel w tragicznych
                                                    okolicznościach zmarł na atak serca w pobliżu Ronda Grunwaldzkiego. Pies czekał
                                                    tam na swojego pana. Dokarmiany przez mieszkańców Krakowa, budził zdziwienie i
                                                    sympatię. Po około roku oczekiwania, pozwolił się przygarnąć nowej właścicielce,
                                                    Marii Müller, żonie Władysława Müllera. Kobieta zmarła w 1998, zaś zwierzę
                                                    uciekło i wałęsając się po terenach kolejowych zginęło pod kołami jadącego pociągu."

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Pomnik_psa_D%C5%BCoka.jpg/250px-Pomnik_psa_D%C5%BCoka.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 19:58
                                                    alladyn15 napisał:

> Ten Hanys to zawsze cos znajdzie :)

Prawda ? :)
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:08
                                                    Alladyn tysz sie bydzie musiou poleku upodobnic´ do swojego pjeska bo to zwykle tak bywo...

https://trendz.pl/files/imagecache/new_295_230/files/doggiedog1.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:17
                                                    Poleku, poleku, czas pokaże, kto bardziej bedzie się zmieniał ;)
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:35
                                                    https://www.pasieka.rostkowski.info/images/humor/pies_pszczelarz.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:46

Miodzio obrazecek Jego panu to pewnie życie miodem i mlekiem płynie

hanys_hans napisał:

> https://www.pasieka.rostkowski.info/images/humor/pies_pszczelarz.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 23.11.09, 20:50
                                                    https://www.kostenlos-grusskarten.de/ecard/gute-nacht1.gif
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 19:57
                                                    Pies tańczy, ale się wesoło robi...

bądź pan łaskaw , nalej ćwiartkę
                                                    bo mój panie piłem tylko herbatkę

https://193.93.173.26/photos/15cf3c020059c6b9c05bfaf3c7421bf7_detail.jpg
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 23.11.09, 22:42
                                                    Kule na mole,ten Hanys to ma nosa.Juz sie powoli przystosowuje i ze
                                                    tak powiem bylo to spontaniczne.
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=25
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 23.11.09, 23:00
                                                    Oj, włosy poszły precz. Skóra na głowie robi się gładka.
                                                    No a jednak, widać już wpływ szczeniaka na pana :)
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 24.11.09, 00:29
                                                    Uwazam,ze ladnie bedziemy na policyjnych zdjeciach wygladac.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 24.11.09, 00:41
                                                    Wlasnie chcialem napisac wierszyk,ale piesek puscil wiatr i
                                                    arcydzielo przeszlo mi kolo nosa.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 24.11.09, 01:04
                                                    Lepiej tak:chcialem napisac cos o pustce Pacyfiku a tu nagle...
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 24.11.09, 20:04
                                                    żyjesz ? Czy sztorm na psim Pacyfiku ;)
                                                    Pożar pies, pożar
                                                    został tylko gar
                                                    i nie ma Alladyna
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 25.11.09, 00:37
                                                    Juz umowilem pieska do klasy treningowej dla szczeniakow.Ostatnie
                                                    szczepienie ma zadzialac jutro na mur-beton.Fajnie mi sie z
                                                    kierowniczka osrodka treningowego rozmawialo przez telefon.Pierwszej
                                                    nocy,przepraszam dnia,poswieci 30 minut na gadke do mnie a potem mi
                                                    pokaze...to i tam.Mamy byc o 13-tej.Nie moge sie juz doczekac.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 25.11.09, 19:47
                                                    Biedny Cezal, będzie tresowany i wykonywał zadania Pana. A nie może być
                                                    odwrotnie ? Chociaż czy ja wiem, czy ta kierowniczka nie zacznie treningu od
                                                    Pana, a dopiero Pan będzie Cezala trenował. Dobra zabawa, do kiedy nie nastąpi
                                                    kara. A jakie kary i nagrody przewidujesz ?
                                                    Mój kot sam sie wytrenował, bo mam bardzo mądrego i inteligentnego nawet
                                                    domyślnego i zwinnego leniucha. Dziś nad ranem śpiewał pod moimi drzwiami
                                                    serenadę mruczandkę. Była to 6 rano. W ten sposób dawał znać , że chce wyjśc na
                                                    pole.
                                                    I to wszystko bez treningu, po prostu rozumiemy się

• alladyn15 Re: Bullmastiff 26.11.09, 00:21
                                                    Jak jeszcze raz napiszesz Cezal,to atomowo-rakietowo zbombarduje
                                                    Twojego kota!
                                                    Piesek,ktory nazywa sie Cesar(Siisar)nie bedzie tresowany.On bedzie
                                                    nauczany.Najsampierw musze zrobic sie w jego oczach jako przewodnik
                                                    stada.Stado chwilowo nie jest duze.Jestem ja,jako pies Alfa + jeden
                                                    szczeniaczek,czyli on.W moim nauczaniu nie ma kar,sa tylko szybkie
                                                    reakcje dlonia z rozczapierzonymi palcami imitujace ugryzienie przez
                                                    jego mame no i robie taki dzwiek "psziiit".Dziala swietnie.Za
                                                    wyjatkiem tego dzwieku nic do niego nie mowie aby oduczyc zlego
                                                    zachowania.Za dobre zachowanie otrzymuje takie malutkie,specjalne
                                                    smakolyki treningowe.Kupy na dywanie w sypialni to robi juz tak
                                                    troche z boku,juz nie na mojej drodze do drzwi.Kupy sa
                                                    zwarte,ciemnego koloru i odpowiednio smierdzace.Tak przecietnie to
                                                    wysadzi 3 okolo 6-cio centymetrowe paleczki.Przygladam sie nim z
                                                    ciekawoscia a potem szybko ciach do plastikowej torebeczki nim
                                                    zlapie mnie odruch wymiotny.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 26.11.09, 02:58
                                                    Tutaj Bullmasiff na spacerku z Elwira.Elwirka wszystko zle robi,ale
                                                    coz,od 16-tego roku zycia juz miala to.Pies nie powinien byc w
                                                    przodzie,bo wtedy on zabiera wlasciciela na polowanie.Powinien byc z
                                                    boku albo,za.Ogolnie to Elwirka zgrabna i postanowilem chodzic za
                                                    nia.
                                                    www.youtube.com/watch?v=0Nivt-DZ4BQ&feature=related
                                                    Acha,muzyke trzeba wyciszyc,bo jest do kitu.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 26.11.09, 03:13
                                                    A tutaj Elwirka zneca sie nad Bullmasiff
                                                    www.youtube.com/watch?v=Ls65Dn3sFeA&feature=related
                                                    Postanowilem,ze moj szczeniaczek bedzie mowil tata.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 26.11.09, 03:49
                                                    Szczeniak Bullmastiff wyraza sie z niezadowoleniem do kota,odnosnie
                                                    kto jest wlascicielem tej sofy
                                                    www.youtube.com/watch?v=Ls65Dn3sFeA&feature=related
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 26.11.09, 11:52
                                                    Piekny Bullmastiff dopiero co przebudzony
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=26
                                                    a teraz troche kapujacy,ze rosnie szybko
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=684&pos=27
                                                    Nie jedna bedzie chciala z nim chodzic...to gwarantuje.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 26.11.09, 22:37
                                                    > Nie jedna bedzie chciala z nim chodzic...to gwarantuje.

Ale tylko w kagańcu
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 26.11.09, 22:54
                                                    alladyn15 napisał:

> Szczeniak Bullmastiff wyraza sie z niezadowoleniem do kota,odnosnie
                                                    > kto jest wlascicielem tej sofy
                                                    > www.youtube.com/watch?v=Ls65Dn3sFeA&feature=related

Dla mnie to jest to drażnienie się z psem.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 26.11.09, 22:50
                                                    Pies nie powinien byc w
                                                    > przodzie,bo wtedy on zabiera wlasciciela na polowanie.Powinien byc z
                                                    > boku albo,za.Ogolnie to Elwirka zgrabna i postanowilem chodzic za
                                                    > nia.

No to ładnie, a mnie dwa psy ciągły na spacerze. I dwa na osobnych smyczach. Nie
                                                    raz się rzuciły na przechodnia, ale tylko na tego co mi się kłaniał czy
                                                    kłaniała. No ale nie były tresowane.

Gratulacje dla Elwirki, duzo możesz ją nauczyć jako nauczyciel :)
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 26.11.09, 22:46
                                                    Alladyn, dla mnie ten Twój pies będzie Cezalem, bo w myśl demokracji jak go zwał
                                                    tak go zwał , a ja będę zwać Cezal. I swojej decyzji nie zmienię. Tresujesz psa,
                                                    a nie mnie przecie ! hej!

Rozumiem, że Ty będziesz przywódcą stada. No widzisz jak ładnie. To sobie
                                                    wyobraź, że masz już dwa psy Cezara i Cezala i Cesara jako trzeciego. I już
                                                    błyskawicznie stado nam się powiększyło. Dodam jeszcze mojego Fylka i już
                                                    porządne stado nam się robi.

Dobra, postrasze tym dzwiękiem kota - psziit
                                                    Dobra, jedziemy dalej.

Kupy sobie podarujemy na Mikołaja;)))))
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 12:41
                                                    Czy nie pisalem,ze kazda bedzie chciala z nim chodzic?
                                                    www.youtube.com/watch?v=v9-IwU0gOwc&feature=related
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 15:47
                                                    Bulmasiff i jego dwie kolezanki z polskiej kadry olimpijskiej w
                                                    boksie
                                                    www.youtube.com/watch?v=XYHKEVm8tyU&feature=related
                                                    To jest sliczne.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 16:28
                                                    Do takiego skandalu nie dojdzie,albo nie nazywam sie Alladyn
                                                    www.youtube.com/watch?v=T0WoxtxjA_M
                                                    Tutaj wlasnie Flytek z Cezal
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 16:39
                                                    Tutaj wlasnie Flytek prowokuje Bullmastiffa do ataku,aby potem
                                                    przegryzc mu krtan.Afrykanskie lwy tez tak robia.
                                                    www.youtube.com/watch?v=9J_xRDPvhjg&feature=related
                                                    Taka niby zabawa,a konsekwencje straszne.
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 17:02
                                                    Tutaj wlasnie dominujacy pies odbiera zabawke od kogos mniej waznego
                                                    w stadzie.Zwroccie uwage,ze pies Alfa o nic nie walczy.W pierwszym
                                                    przypadku czeka az Bullmastiff podlegly porzuci zdobycz,a w drugim
                                                    przypadku czeka na swoje.
                                                    www.youtube.com/watch?v=ABX7H4tQ8i4&feature=related
                                                    Tutaj wlasnie nauka dla nas,nie ma co psu z geby wydzierac!
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 17:04
                                                    alladyn15 napisał:

> Tutaj wlasnie Flytek prowokuje Bullmastiffa do ataku,aby potem
                                                    > przegryzc mu krtan.Afrykanskie lwy tez tak robia.
                                                    > www.youtube.com/watch?v=9J_xRDPvhjg&feature=related
                                                    > Taka niby zabawa,a konsekwencje straszne.

Tak, jak to kotek potrafi pięknie zachęcać psa do zabawy, jak się przed nim
                                                    korze, przewraca , by tylko dać do zrozumienia, ze chce się z nim pobawić, że
                                                    chce mieć jego za przyjaciela i żyć z nim w zgodzie.

Alladyn pokazujesz film, a ja Ci przeczytam jeden uryweczek z Fiodora
                                                    Dostojewskiego, w którym opisuje jak więzień na katordze zaprzyjaźnił się z
                                                    psem, któremu los nie szczędził też krzywd.
                                                    I psy mają mokre oczy i właściciele. Ale mam juz łikend, książka idzie na bok.
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 16:57
                                                    alladyn15 napisał:

> Do takiego skandalu nie dojdzie,albo nie nazywam sie Alladyn
                                                    > www.youtube.com/watch?v=T0WoxtxjA_M
                                                    > Tutaj wlasnie Flytek z Cezal

To jest numer łan z tych wszystkich filmów. Az cała gamba sie smieje z tego jak
                                                    to kot wytresował sobie psa. Tak, to jest wspaniały film
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 16:55
                                                    alladyn15 napisał:

> Bulmasiff i jego dwie kolezanki z polskiej kadry olimpijskiej w
                                                    > boksie
                                                    > www.youtube.com/watch?v=XYHKEVm8tyU&feature=related
                                                    > To jest sliczne.
                                                    -------------
                                                    Akuratnie, nic w tym slicznego nie ma
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 16:53
                                                    alladyn15 napisał:

> Czy nie pisalem,ze kazda bedzie chciala z nim chodzic?
                                                    > www.youtube.com/watch?v=v9-IwU0gOwc&feature=related

śliczniutkie
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 18:21
                                                    Dzisiaj rano o 08:30 bylismy na pierwszym prawdziwym specerze w
                                                    parku.Wial w miare mocny wiatr i piesek sie co chwile
                                                    zatrzymywal.Dojzalem dwie kobiety w oddali + piesek.Smialo podazalem
                                                    w tym kierunku.Obydwie ladne byly,jedna blondynka z czarujacym
                                                    usmiechem a druga czarnulka z buldogiem francuskim.Niby,ze
                                                    przechodze mimo chodem a tu ciach,do konwersacji mnie
                                                    zapraszaja.Tego psa to sie juz nigdy chyba nie pozbedne.A na koniec
                                                    jeszcze bylo;do spotkania(czarnulka to powiedziala).
                                                  • alladyn15 Re: Bullmastiff 27.11.09, 18:50
                                                    Badz teraz szczera Rita,jak juz bedziemy razem to nie bedziesz drzec
                                                    kotow o jakiegos psa,pra?
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 20:05
                                                    alladyn15 napisał:

> Badz teraz szczera Rita,jak juz bedziemy razem to nie bedziesz drzec
                                                    > kotow o jakiegos psa,pra?

No cóż, teraz tresuje swojego kota, bo na nauki nigdy nie jest za późno. Ma
                                                    dopiero dwa latka i każe sie nosić na rączkach dalej.

Psa już nie chcę, bo wiem jaka to odpowiedzialność. Te wyjścia na spacery z
                                                    duszą na ramieniu, czy ugryzie kogoś czy nie, to już jest za dużo na moje nerwy.
                                                    Pies mie porywał swoją siłą i żle się to kończy dla innych milusińskich.

Kiedyś mój wilczur rzucił się na innego wilczura i tak się gryźli ze sobą, ze ja
                                                    wobronie swojego rzuciłam się między nie i one mnie chciały pogryź, ledwo
                                                    uszłam z życiem. Dzięki temu , że była to zima i była ubrana w porządną kurtkę.

Tak Alladyn, dam Ci nauczkę - ciepło się ubieraj na te spacerki z Cezalem :)

• hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:24
                                                    https://www.jwlo.ch/humor/animals/hund%20beisst%20nicht.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:26
                                                    https://images.zeno.org/Bildpostkarten/I/500-321/MPK02539.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:27
                                                    https://www.swelpe.de/wp-content/uploads/2006/12/witz.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:28
                                                    https://www.members.a1.net/calyx/homepurk1eck/humor/bilder_sigi600/Tischgebet_Hund_t-01.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:32
                                                    https://www.hunde-bar.de/images/2008-03-24_hyundai-coupe-hunde-zunge-werbung.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:34
                                                    https://www.allgaeu-humor.de/2007-wanderungen/hier_wache_ich1.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:36
                                                    https://potassium.1338.at/upload/pictures/vorsicht_vor_dem_bisschen_hund_21.06.2007_small.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 09:37
                                                    https://www.blech-schilder.de/Humor115.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:07
                                                    https://www.shv-bg.de/humor/hum18.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:07
                                                    https://www.shv-bg.de/humor/hum17.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:08
                                                    https://www.shv-bg.de/humor/hum16.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:09
                                                    https://www.shv-bg.de/humor/hum5.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:11
                                                    https://wedeln.files.wordpress.com/2008/04/hund-online.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:17
                                                    https://www.schipperkes.ch/images/Humor/witz050.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:22
                                                    https://www.doggenstefan.de/images/stein1.jpg
                                                    --
                                                    o00o-//{ ´°`(_)´°` }\\-o00o
                                                    ╔╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╗
                                                    ╚╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╝
                                                    hanys_hans
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:24
                                                    https://www.myyou-fm.de/contents/3/0/9/1/5/0/0/0/0/0/picture/137443.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:27
                                                    https://niederfellabrunn.at/Akt/HundRegn.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:32
                                                    https://www.hundefreunde24.de/86852191.jpg/image_preview
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:33
                                                    www.praxis-info.ch/cartoons/musikant_hund.gif" border="0" alt="https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:Ww605_BxVwNJmM:www.praxis-info.ch/cartoons/musikant_hund.gif">
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 11:34
                                                    https://www.praxis-info.ch/cartoons/musikant_hund.gif
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 28.11.09, 20:26
                                                    https://www.offthemarkcartoons.com/cartoons/2008-10-06.gif
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 28.11.09, 21:28
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1258121416_by_Maxksiu_500.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 28.11.09, 21:27
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1258019645_by_CzarnaPaskuda_500.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 28.11.09, 21:25
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1258049619_by_kicikici_500.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 28.11.09, 21:23
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1257961424_by_Yamaszkie_500.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 27.11.09, 19:59
                                                    No tak Alladyn, chcesz towarzystwa , to kup sobie psa. Teraz spacerki, stałe
                                                    spotkania i niby przypadkowe. Aleś to wykombinował.
                                                    Nie wiadomo kto bedzie ta bestia czy Ty czy pies ? ;)))))))

• rita100 Re: Bullmastiff 28.11.09, 23:12
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1256588500_by_domi620_500.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:01
                                                    https://kotburger.pl/uploads/1259407916_by_overday_500.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:06
                                                    https://rlv.zcache.com/bullmastiff_dad_paw_print_1_tie-p151427189879121531td9w_210.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:08
                                                    https://images.cafepress.com/product/73579033_400x400_Front.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:10
                                                    https://www.no634.com/wp-content/uploads/2009/11/pet3.jpg
                                                  • hanys_hans Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:13
                                                    https://www.no634.com/wp-content/uploads/2009/10/joelharley2.jpg
                                                  • rita100 Re: Bullmastiff 29.11.09, 22:20
                                                    To już wiadomo dlaczego Alladyn chce mieć takiego właśnie pieska.

Poznałam fajnego przymilskiego, ma na imie Ferik i jest bardzo przyjazny.
                                                    Widzicie jak sie uśmiecha

https://schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_k-P1012063.JPG