Dodaj do ulubionych

slazacy we wlasciwych mundurach

23.05.07, 21:45
Generalleutnant der Luftwaffe - Belz Josef
14.02.1893 Oppeln/Oberschlesien
23.12.1942 - Ritterkreuz (zelazny krzyz)

Oberleutnant der Luftwaffe - Donth Rudolf
* 16.02.1920 Schreiberhau, Krs. Hirschberg/Schlesien
Ritterkreuz am: 14.01.1945

General der Flieger - Fiebig Martin
* 07.05.1891 Rösnitz, Krs. Lobschütz/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 08.05.1940
Kommandierender General VIII.Fliegerkorps

Major der Luftwaffe - Gerlach Heinrich
* 18.12.1912 Liegnitz/Niederschlesien
Ritterkreuz am: 19.09.1943

Major im Generalstab - Grote Frhr. Horst
* 12.05.1912 Gleiwitz/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 21.07.1940

General der Flieger - Hoffmann v. Waldau Otto
* 07.07.1898 Bankau/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 28.06.1942
Fliegerführer Afrika

Generalmajor - Höhne Otto
* 30.04.1895 Woinowitz (Weihendorf) Kr. Ratibor/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 05.09.1940

Oberleutnant - Marscholek Hans
* 13.02.1917 Gleiwitz/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 31.10.1944

Hauptmann - Roehrig Hans
* 04.11.1919 Hindenburg/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 02.10.1942

Hauptmann - Stronk Wolfram
* 17.11.1919 Oppeln/Oberschlesien
Ritterkreuz am: 18.10.1944

etc.
etc.
etc.
Obserwuj wątek
    • oberdeutscher komentarz 23.05.07, 21:52
      post moj jset odpowiedzia, na post, elementu naplywowego, zwiacego sie braid.
      braid przedstawia nam dwoch slaskich pilotow, walczacych przeciwko niemcom w czasie II wojny swiatowej.
      ja przedstawiam wam tak na szybko 10 wysokich oficerow Luftwaffe urodzonych slazakow, nosicieli najwyzszego orderu "Ritterkreuz" - krzyza rycerskiego.
      w sumie bylo ich setki, jak troche pogooglujecie na niemieckich stronach to znajdziecie ciekawe informacje, prz dziesiatym odechcialo mi sie juz pisac.
      jak widac, to polska teoria ze slazacy to "Kannonenfutter" mieso armatnie sie nie zgadza.

gruß - zapraszam do dyskusji
      • Gość: polak Re: komentarz IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.07, 22:03
        jeszcze jeden madry slazak z niemiec
        • oberdeutscher Re: komentarz 23.05.07, 22:13
          danke, aber ich weiß dass ich klug bin.
        • Gość: madry Slazak Re: komentarz IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.07, 09:46
          no, polak nareszcie zrozumiales ze madrzy Slazacy mieszkaja w Niemcach.
          twoj styl tez sie poprawil.tylko dalej tak. Nicht nachlassen!
          • Gość: Wehrwolf Re: "Nur für den Kampf geboren! IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.07, 09:58
            ritterkreuz.heim.at/nkg/bialetzki.htm
            Nasch Karlus aus Bogutschütz-Kattowitz! odznaczony wszystkimi mozliwymi
            najwiekszymi dznaczeniami!!
            • oberschlesier1921 Re: "Nur für den Kampf geboren! 25.05.07, 21:56
              pieronie, to jest held!
              powinni mu pomnik we bogucicach postawic.

komandos, bez wyksztalcenia, prosty synek, rozwalil niezliczone bunkry, dziesiatki czolgow, walczyl na wszystkich frontach, skakal na zaplecze wroga, niesamowity gostek, chyba dziadek supermana.
              odznaczen mo wiency jak jo we battlefield 2, zaslug wiency lod rambo, a po wojnie zmieniol nazwisko i mieszko na slonsku.

uwazej herr bialetzki, zeby cie ino gorole nie dopadly.
              lepi przijedz do nos przinajmi fajno rynta dostaniesz, a i coponiektore lyse cie na rykach bydom dzwigac.
          • pit-zeolit Re: komentarz 25.05.07, 07:45
            Gość portalu: madry Slazak napisał(a):

> no, polak nareszcie zrozumiales ze madrzy Slazacy mieszkaja w Niemcach.

I niech tam w tych Niemcach ci "mądrzy" Ślązacy mieszkają na wieki.
            • Gość: POLAK Re: komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:07
              na pewno bez trudu wtapiają się w "inteligencję" niemiecką HA>HA>HA
              • alojs Re: komentarz 28.05.07, 13:38
                Gość portalu: POLAK napisał(a):

> na pewno bez trudu wtapiają się w "inteligencję" niemiecką HA>HA>HA
                No Pewnie my sie brzidzymy Polska! Pfuj
          • Gość: zs D U P Y i tchórze, którzy ojczyznę sprzedali za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 01:36
            euro.
            • oberschlesier1921 Re: D U P Y i tchórze, którzy ojczyznę sprzedal 31.05.07, 15:20
              zs debilu, gdyby nie te euro, tobyscie do dzisiaj w kolejkach za papierem toaletowym stali, a twoja stara, zamiast podpasek by cipe gazeta owijala.
              www.polskaludowa.com/foto/80/jpg/kolejka_wroclaw_83-4.jpg
              my pracujecie za euro, wy zebracie o euro, a reszta amerykancom dupaka daje za obiecane dollary. buhahahahahahaa!
        • rico-chorzow Re: komentarz 24.05.07, 14:59
          Gość portalu: polak napisał(a):

> jeszcze jeden madry slazak z niemiec

Nie każdy może być mądrym Polakiem z Niemiec,niektórzy nawet nie chcą.....być.
    • alojs Re: slazacy we wlasciwych mundurach 24.05.07, 12:52
      Alfons Bialetzki to ein Held jakich mało we Bogucicach powinno mu
      sie wystawic Pomnik!!organizacje byłych deutsche Fallschirmjäger szukali go
      we Kattowitz i Bogucicach podobno jak zyje jeszcze to kolo Kattowitz-Wesoła
      lub pochowany na cmyntorzu na Wesoły musza to poszukac gozi jak sie przemianowoł
      po wojnie to bydzie schwer ale napewno zyjom krewni to cos wyschperom!!
      • murcek Re: slazacy we wlasciwych mundurach 24.05.07, 13:25
        Ze tez nie dostrzegacie ironii losu.
        Tak narzekacie, ze Polska was traktuje po macoszemu, a jak to nazwac?
        Tylu Slazakow przelalo krew za Niemcy a Niemcy traktuja Slazakow gorzej jak
        bydlo. W koncu nie jeden raz doswiadczyliscie tego na wlasnej skorze (stad taka
        frustracja u Szlyjzierow).
        No i kto was traktuje gorzej??!!
        • rico-chorzow Re: slazacy we wlasciwych mundurach 24.05.07, 15:05
          murcek napisał:

> Ze tez nie dostrzegacie ironii losu.
          > Tak narzekacie, ze Polska was traktuje po macoszemu, a jak to nazwac?
          > Tylu Slazakow przelalo krew za Niemcy a Niemcy traktuja Slazakow gorzej jak
          > bydlo. W koncu nie jeden raz doswiadczyliscie tego na wlasnej skorze (stad taka
          >
          > frustracja u Szlyjzierow).
          > No i kto was traktuje gorzej??!!

Pan Murcek,to ci dopiero gnida.
          • murcek Re: Do zaslepionych Schlesierów 25.05.07, 09:27
            rico-chorzow napisał:

> murcek napisał:
            >
            > > Ze tez nie dostrzegacie ironii losu.
            > > Tak narzekacie, ze Polska was traktuje po macoszemu, a jak to nazwac?
            > > Tylu Slazakow przelalo krew za Niemcy a Niemcy traktuja Slazakow gorzej j
            > ak
            > > bydlo. W koncu nie jeden raz doswiadczyliscie tego na wlasnej skorze (sta
            > d taka
            > >
            > > frustracja u Szlyjzierow).
            > > No i kto was traktuje gorzej??!!
            >
            > Pan Murcek,to ci dopiero gnida.

Drogi zaslepiony Rico,
            zanim zaczniesz obrzucac kogos, kto Twoje poglady nie podziela, inwektywami to
            sie zastanow.
            Ta gnida, ktora tak nazywasz, jets nie tylko rodowitym Slazakiem nie tylko od
            27 lat pracujacym w Niemczech, w tym 12 lat na kopalni (jestem inzynierem
            gornikiem po Politechnice Slaskiej) ale takze aktywnym politycznie.
            Przez 12 lat bylem radnym miejskim (Stadtverordneter) jednego z wiekszych miast
            niemieckich. Przez te lata mojej aktywnosci politycznej w moim biurze radnego
            przyjalem setki jesli nie wiecej moich rodakow ze Slaska, ktorym w miare
            mozliwosci moglem pomoc w ich problemach albo niektorym nawet pomoglem znalezc
            prace. Przy tej okazji nasluchalem sie tysiace skarg czy narzekan na los
            Slazakow w Niemczech, wiec wiem co mowie.
            Niestety poziom tego forum, za sprawa niektorych dyskutantow osiagnal dno, wiec
            nic tu po mnie. Bezpodstawnie obrazac sie nie pozwole.
            Wiec zegnam a co poniektorym zycze, zeby sie udlawili ich nienawiscia.
            PS. Settembrini, upowazniam Cie, zebys zbanowal moj nick, zeby nie bylo
            watpliwosci, ze mysle powaznie.!!!!!!
            >
            >
            • rico-chorzow Re: Do zaslepionych Schlesierów 25.05.07, 09:39
              > Drogi zaslepiony Rico,
              > sie zastanow.
              > 27 lat pracujacym w Niemczech, w tym 12 lat na kopalni (jestem inzynierem
              > Przez 12 lat bylem radnym miejskim (Stadtverordneter) jednego z wiekszych miast
              >
              > przyjalem setki jesli nie wiecej moich rodakow ze Slaska, ktorym w miare
              > prace. Przy tej okazji nasluchalem sie tysiace skarg czy narzekan na los
              > Niestety poziom tego forum, za sprawa niektorych dyskutantow osiagnal dno, wiec
              >
              > nic tu po mnie. Bezpodstawnie obrazac sie nie pozwole.
              > Wiec zegnam a co poniektorym zycze, zeby sie udlawili ich nienawiscia.
              > PS. Settembrini, upowazniam Cie, zebys zbanowal moj nick, zeby nie bylo
              > watpliwosci, ze mysle powaznie.!!!!!!

Teraz rozumiem,co prawda nie potrafię sięgnąć moimi 4-ma klasami szkoły
              podstawowej pańskiego tytułu inżyniera,ale wspieram pańską decyzję,Tschüss:)

Ps.Jaki to był resort?,aha,górniczy,rozumiem.
            • oberschlesier1921 Re: Do zaslepionych Schlesierów 25.05.07, 22:23
              a ja studiowalem w angli, francji i ameryce, naleze do skulls and bones, i jestem w zarzadzie mensy, pracuje jako szef dzialu konstrukcyjnego boeninga.
              oto prace ktorymi zarzadzam:
              www.thyssenkrupp.com/ml/pb/bilder/268/Boeing.jpg
              a moja ciotka byla mutter teresa.

widze ze jestes stukniety: " Przy tej okazji nasluchalem sie tysiace skarg czy narzekan na los Slazakow w Niemczech, wiec wiem co mowie"
              co za bzdury!
              ja tez znam kupe slazakow, 90% z nich nie uzywa wogule jezyka polskiego! i zaden z nich niemial problemow z niemcami, ba nimi tez sa.
              ja nie moge powiedziec zlego slowa na moich niemieckiech ziomali.

mieszkam od ponad 30 lat w niemczech, przyjechalem tu jako male dziecko i nigdy nie mialem jakis nieprzyjemnych wydarzen z powodu mojego slaskiego pochodzenia.
              jedynie kogo gnoja niemcy (prymitywi, tacy i tez sa) to pijacy, turasy, ludzie niepotrafiacy sie dostosowac i ddr-owcy - tak DDR-owcy!

my niemieccy slazacy, mamy opinie: pracowitych, zawzietych, dozacy do celu, oprzadnych, lubiacych sie bawic, zawsze wesolych, i zawsze pomocnych obywateli.

Schlesier Glück auf!
              wenn du ein Schlesier bist - scheisse nicht in dein eingenes Nest!
            • chrisraf Murcek 25.05.07, 23:59
              Du bist seit 27 Jahren in Deutschland und 12 Jahre arbeitest Du im Bergwerk?
              Das ist sehr interessant. Dazu schilderst noch, dass Du seit 12
              Stadtverordneter bist. Es fällt mir, recht schwer dieses zu glauben, jedoch muß
              mich auf Dein Wort verlassen. Gejammert wird überall. Die jenigen, die am
              lautesten jammern wurden auch wo anders Probleme haben. Das hat nichts mit
              einer negativen deutschen Einstellung gegenüber Schlesiern zu tun, sondern mit
              der Tatsache, dass viele von ihnen sich für die ausgeben, die sie gar nicht
              sind.

Bis Du nicht der Auffassung das sich hier um ein gänzlich antivalentes
              Problematikum handelt, dessen Ursprung sehr ambivalent das Deutsche tangiert,
              obwohl gerade auf ihn die eigene Selbstverständlichkeit fixiert zu sein scheint?

Was meinst Du?

Gruß
        • Gość: mhm Re: murcek we sokolowym kabsoku i kanciatej mycce. IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.07, 23:39
          murcek perzeston wajac.godej mi do .upy bo mie uszy bolom
          • murcek Re: murcek we sokolowym kabsoku i kanciatej mycce 25.05.07, 09:29
            To samo do Ciebie mhm
            sie zastanow.
            27 lat pracujacym w Niemczech, w tym 12 lat na kopalni (jestem inzynierem
            Przez 12 lat bylem radnym miejskim (Stadtverordneter) jednego z wiekszych miast
            przyjalem setki jesli nie wiecej moich rodakow ze Slaska, ktorym w miare
            prace. Przy tej okazji nasluchalem sie tysiace skarg czy narzekan na los
            Niestety poziom tego forum, za sprawa niektorych dyskutantow osiagnal dno, wiec
            nic tu po mnie. Bezpodstawnie obrazac sie nie pozwole.
            Wiec zegnam a co poniektorym zycze, zeby sie udlawili ich nienawiscia.
            PS. Settembrini, upowazniam Cie, zebys zbanowal moj nick, zeby nie bylo
            watpliwosci, ze mysle powaznie.!!!!!!
            • bonbon1 Re: murcek we sokolowym kabsoku i kanciatej mycce 25.05.07, 09:37
              Zapomniales jeszcze dodac, ze jestes honorowym dawca krwi i dwa razy wszedles
              na Mount Everest, w tym jeden raz bez butli tlenowych i w "zandalach" ;)

Pozdrowienia!
              • oberschlesier1921 Re: murcek we sokolowym kabsoku i kanciatej mycce 25.05.07, 22:35
                no i zapomnial tez napisac, ze ma o 0,5 cm dluzszego fiuta, od Long Dong Silver.

buahahahahahahaaaaaa!
            • Gość: do murcka Re: murcek und Deutschland IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 14:22
              panie murcek, moment ja nie nazwalem cie gnida!
              .
              Z panskiego postu wynika ze jest pan Polakiem, albo opcji polskiej.
              Nie ma w tym zadnego problemu. Jestes tym kim jestes!
              .
              Ale ty byles sprytny. Jak w Polsce w 1980 roku wszystko sie zawalilo,
              to wyciagnales niemieckie papiery i dales dyla do RFN.
              Tam od razu dostales niemieckie obywatelstwo i wynikajace z tego wszystkie
              Ulgi , bo miales pochodzenie.
              ( Polskie Obywatelstwo oczywiscie zatrzymales bo jestes Polakiem )
              .
              Jako sprytny czlowiek zaczales sie angazowac politycznie,aby do korytka.
              Doswiadczenie miales jeszcze z ZMS i PZPR. Niemcy byli wtedy bardzo przychylni
              uchodzcom z Ostbloku, a Polakom szczegolnie tez poprzez polskiego papieza!
              .
              Pozniej, jak pomoce sie skonczyly i trzeba byl sie zabrac do pracy to przestalo
              ci sie podobac w Niemczech. Po nawale, "najezdzie" Polakow od 1986-1996 bez
              znajomosci jezyka zaczales jako SPRYTNY opiekowac sie urzedowo przesiedlencami
              z pochodzeniem i bez. Zalatwiales sprawy!
              Po kradziezach samochodow na masowa skale, wlaman, napadw na banki itd.i
              wzrostem bezrobocia skonczyla sie ogolna sympatia Niemcow do wschodnich
              przybyszow.
              Dla niektorych przybyszow w tym tez Slazakow nie spelnily sie marzenia.
              Nie osiagneli celow bo nie mieli zawodow nowoczesnych tzn. zwiazanych z
              Computerem. To przede wszystkim ci kaleczac jezyk skarza sie ze ich Niemcy nie
              rozumia! Zamiast sie uczyc jezyka robili fuche zeby zarobic na starego Opla!
              Od czasu jak Polska jest w UE nie potrafisz sobie miejsca znalesc na tym
              swiecie. Zarowno Niemcy jak i Polacy maja cie w Powazaniu bo choragiewkowcow
              nikt nie powaza. Dlatego wymyslasz takie tematy.
              Deine Zeit ist abgelaufen. Ich wünsche Dir trotzdem alles Gute!
              Fahre mal ein bißchen durch Deutschland und überzeuge Dich, dass es genügend
              Leute gibt,die uns Schlesiern sehr gut gesonnen sind!
              • fyrlok Re: murcek und Deutschland 25.05.07, 16:41
                Od czasu jak Polska jest w UE
                to >>>Polska<<< nie potrafi sobie znalesc
                swojego miejsca w Unii.
              • oberschlesier1921 Re: murcek und Deutschland 25.05.07, 22:47
                jawohl, murckas Charakterschilderung, würde ich als sehr zutreffend bezeichnen, sogar als exakt definiert.
                arbeitest du vielleicht für die Kripo als Profiler? :)

Gruß

Lächelnd zu provozieren reizt auf, nur nicht zum Lachen.
            • oberschlesier1921 Re: murcek we sokolowym kabsoku i kanciatej mycce 25.05.07, 22:30
              znasz jakis synonim slowa inwektywa? bo poslugujesz sie nim tak czsto jak stary testament bibli.
              widac ze jestes polskim imbecylem, ktory nauczyl sie dwoch wyrazow obcych i uzywajac ich probuje zaszokowac publike.
              po pierwsze, gdybys byl tym za kogo sie podajesz nie napisalbys ani jednego postu na forum silesiany.
              • chrisraf oberschlesier1921 26.05.07, 00:12
                "....po pierwsze, gdybys byl tym za kogo sie podajesz nie napisalbys ani
                jednego pos tu na forum silesiany."

Bardzo mnie mnie to zaciekawilo, dlaczego?

Glück auf!
                • oberschlesier1921 Re: oberschlesier1921 31.05.07, 15:25
                  ciekawosc droga do piekla.
                  sprobuj sie domyslec, a jak sie nieuda, to nie zawracaj sobie glowy - przejdz do zycia codziennego.
            • chrisraf Murcek, 26.05.07, 00:01
              ...to juz pisales...
        • fyrlok Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 16:38
          Kajs to czytol ? wprost ?
        • oberschlesier1921 Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 22:01
          " a Niemcy traktuja Slazakow gorzej jak bydlo...."
          a to fto ci pedziol? sekretorz partyjny? czegos gupszego jeszcze zech nie slyszol.

ty mosz na mysli tych pijanych goroli co we reichu na czorno robiom, lod rana lozarte ino kurwujom.
          takich to tyz mom za bydlo.
        • chrisraf Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 23:41
          Tak narzekacie, ze Polska was traktuje po macoszemu, a jak to nazwac?
          > Tylu Slazakow przelalo krew za Niemcy a Niemcy traktuja Slazakow gorzej jak
          > bydlo.

Murcek,

niy fandzol takich banialukow... Jak zych Ci wjyla rozy pisou, mom kontakt ze
          Sloonzokami ze Chorzowa, Katowic, Wroclawia, Opola i inkszych miast. Wiedzie
          sie wszystkim dobrze. To co Ty zukej szkryflosz niy czimie sie ani kupy
          ani...kofra. :)

Glück auf!
    • poglodzio Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 16:34
      chwałą ślązakom którzy walczyli z komunizmem, ale wieczna hańba tym co zabijali
      własnych braci
      • fyrlok Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 16:37
        blabla
      • oberschlesier1921 Re: slazacy we wlasciwych mundurach 25.05.07, 22:57
        jakich wlasnych braci?

mosz na mysli mordercze bojowki terrorystow korfantego?

Jetzt kenn' ich das gelobte Land,
        Wonach so lang' der Sinn mir stand.

Schlesier Glück auf!

• poglodzio Re: slazacy we wlasciwych mundurach 26.05.07, 11:03
          mam na mysli ślązków którzy brali udział w pacyfikacji polskiej
          partyzantki,pilnowali obozów koncentracyjnych oraz ślązaków z UB ( wiadomo
          organizacji zbrodniczej)
          • Gość: R Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.07, 17:52
            poglodzio napisał:

> mam na mysli ślązków którzy brali udział w pacyfikacji polskiej
            > partyzantki,

Wojna to wojna, a oddziały partyzanckie to oddziały zbrojne. Godne potępienia to
            np. pacyfikacje ludności cywilnej.

> pilnowali obozów koncentracyjnych

Tu się zgadzam

> oraz ślązaków z UB ( wiadomo organizacji zbrodniczej)

To w UB byli Ślązacy? Chyba tylko w charakterze przesłuchiwanych i torturowanych.

Ciekawy z Ciebie koleś. Słowo "Ślązaków" piszesz z małej litery, a "UB" z dużej.
            Z daleka można wyczuć sympatie polityczne.
            • poglodzio Re: slazacy we wlasciwych mundurach 27.05.07, 17:08
              Ślązacy brali udział w wysiedleniach ludności z zamojszczyzny, reszta żołnierzy
              Śląskich była wzorowa i pomagała polakom,zaś Ślązacy prowadzili np. tajne
              nauczanie min. prof. Jan Kłapa, do obozów się nie będę odnosił zaś co do tego
              ostatniego to w UB zapewne kilku ślązkaków się znalazło podobnie jak Polaków (
              nie licząc tych z zagłebia których cała Polska nie lubi) za ciekawośc do mnie
              dziękuję, co do pisowni postaram się pisać mieszkańców tego rejonu z duzej (
              nie wiedziałem że ktoś zwraca na to uwagę) zaś UB napisałem z dużej bo jest to
              organizaja a w dodatku skrót
            • poglodzio Re: slazacy we wlasciwych mundurach 27.05.07, 17:09
              Jakie sympatie polityczne czujesz?? możesz strzelać ja chętnie ci odpowiem :)
      • Gość: R Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.stk.vectranet.pl 26.05.07, 17:44
        poglodzio napisał:

> chwałą ślązakom którzy walczyli z komunizmem, ale wieczna hańba tym co zabijali
        > własnych braci

masz na myśli tzw. powstańców.
        • poglodzio Re: slazacy we wlasciwych mundurach 27.05.07, 17:10
          Nie, ich uważam akurat za bohaterów ponieważ rozpoczeli walkę w trudnym okresie
          dla Polski ( bolszewicy,ukraińcy, na południu czechosłowacja zabiera nam sląsk
          cieszyński)
          • Gość: alojs czyzby znowu?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.07, 17:14
            poglodzio napisał:
            "... zabiera nam sląsk cieszyński..."

czyzby znowu polski hitlerek? ilu was wlasciwie jest?
            • poglodzio Re: czyzby znowu?! 28.05.07, 14:57
              w 1919 czesi najeżdżają śląsk cieszyński zamieszkany w większości przez Polaków
              • alojs Re: czyzby znowu?! 28.05.07, 15:01
                poglodzio napisał:

> w 1919 czesi najeżdżają śląsk cieszyński zamieszkany w większości przez
                Polaków
                Poglodzio tys jest durna-koltuniasta Pała totalna ciemia!! Buhaha
                >
              • Gość: !!! Re: czyzby znowu?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.07, 15:20
                tak, tak...
                a jak Polakow bylo za malo, to sie wypedzalo ludnosc autohtoniczna. wy
                polaczkowie jestescie wilkami w owczej skorze....
                • poglodzio Re: czyzby znowu?! 29.05.07, 15:50
                  taka jest prawda, poczytajcie trochę historii bezmózgi, najazd na śląsk
                  cieszyński był przyczyną późniejszego udziału Polski w rozbiorze
                  czechosłowacji, Polacy żyją tam do dziś i mają się świetnie
    • alojs Re: slazacy we wlasciwych mundurach 29.05.07, 20:27
      www.silesia.biz/bilder-impressionen-os-20-02.htm
      • pit-zeolit Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więzienny 29.05.07, 20:38
        • oberschlesier1921 Re: Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więz 30.05.07, 15:37
          nieeee, cos ty! - nieszloby wtedy, nas od polakow odroznic.

buahahahaaaaa!
          • pit-zeolit Re: Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więz 31.05.07, 07:52
            oberschlesier1921 napisał:

> nieeee, cos ty! - nieszloby wtedy, nas od polakow odroznic.
            >
            > buahahahaaaaa!

No dobra Ober, żeby szło odróżnić to szlyzjerom można dać pomarańczowe
            uniformy, takie jakie noszą kamraty Krycha Gontscharskyego w Guantanamo.
            • oberschlesier1921 Re: Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więz 31.05.07, 15:12
              przejda ci humorki jak zoboczysz w internecie, jak polskim zolnierzom w afganistanie, dzikusy glowki nozykami obcinac beda - za lizanie dupy bushowi.
              a tak pozatym to ty jakis humanitarny pajac jestes, normalnie to wy polacy wszystkich byscie do komur gazowych powsadzac (j.k.mikke, kaczynscy, giertych, etc. - promotorzy kary smierci).

P.S.
              w dwa tygodnie was zdeptalismy, juz zapomnial? historia rozumu nie nauczyla?
              podskakujecie jakbyscie jakas potega byli.
              3/4 amerykanow nie wie nawet co to poland i czym to sie je.
              • pit-zeolit Re: Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więz 31.05.07, 15:34
                oberschlesier1921 napisał:

> przejda ci humorki jak zoboczysz w internecie, jak polskim zolnierzom w
                afganis
                > tanie, dzikusy glowki nozykami obcinac beda - za lizanie dupy bushowi.
                > a tak pozatym to ty jakis humanitarny pajac jestes, normalnie to wy polacy
                wszy
                > stkich byscie do komur gazowych powsadzac (j.k.mikke, kaczynscy, giertych,
                etc.
                > - promotorzy kary smierci).
                >
                > P.S.
                > w dwa tygodnie was zdeptalismy, juz zapomnial? historia rozumu nie nauczyla?
                > podskakujecie jakbyscie jakas potega byli.
                > 3/4 amerykanow nie wie nawet co to poland i czym to sie je.

Mogą też obcinać głowy i żołnierzom niemieckim. A co do historii to widzę że
                szlyzjery żadnych wniosków z bolesnej lekcji nie wyciągnęły w przeciwieństwie
                do Niemiec.
              • grba Re: Najlepszy mundur dla szlyzjera to pasiak więz 31.05.07, 17:35
                w dwa tygodnie was zdeptalismy, juz zapomnial? historia rozumu nie nauczyla?
                > podskakujecie jakbyscie jakas potega byli.

Ujawnił się spadkobierca Adolfa Alojzowicza...

• Gość: Patriota Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.centertel.pl 18.06.07, 20:28
      Powiedzcie o tych swoich "bohaterach" tym którzy gnili w obozach
      koncentracyjnych. Powiedzcie o nich tym którzy byli bici w szkole kiedy nie
      chcieli mówić po niemiecku. Powiedzcie harcerzom z wieży spadochronowej i
      żołnierzom z 1939 i 1945 roku.

Takie "walyczne szlązoki" strzelały zza węgła gdy w 1939 Polacy bronili Śląska.

To byli zwykli zdrajcy.

• ballest Re: slazacy we wlasciwych mundurach 18.06.07, 21:37
        Poloki zwinyli ogony, a Slonzoki mieli bronic polskosci Slonska, jakiego konika
        chcesz tu ustrugac, ze Slonzoki mieli za Polskou umierac?
        Idz do Twojego Jankiela, tyn ci powie, czym ues do niego je !
      • brandenburgerzbv Re: slazacy we wlasciwych mundurach 19.06.07, 10:17
        Gość portalu: Patriota napisał(a):

> Powiedzcie o tych swoich "bohaterach" tym którzy gnili w obozach
        > koncentracyjnych. Powiedzcie o nich tym którzy byli bici w szkole kiedy nie
        > chcieli mówić po niemiecku. Powiedzcie harcerzom z wieży spadochronowej i
        > żołnierzom z 1939 i 1945 roku.
        >
        > Takie "walyczne szlązoki" strzelały zza węgła gdy w 1939 Polacy bronili
        Śląska.
        >
        > To byli zwykli zdrajcy.

> www.opfergang.de/ok970.jpg
        Ty Patriota jestes polskim durniem nikt nikogo nie zdradzil zrzucilismy
        Polskie wstretne jarzmo które uciskalo nas do 1939 Potem przyszli nasi
        rodacy w mundurach Wehrmachtu jako gospodarze tych ziem i Slazacy witają
        oswobodzenie spot polskiej okupacji masz tutaj dowody baranie jak witają
        Kattowitzer swoich nie siej tutaj propagandy Polskiej nikt w to nie wierzy!!!
        >
        >
        >
        • Gość: Patriota Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.centertel.pl 19.06.07, 22:16
          To z rodzinnego albumu wyciągnąłeś?
          • Gość: Chater! Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.07, 22:17
            czyzbys mnie unikal? polaczku?!
            • Gość: Patriota Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.centertel.pl 19.06.07, 22:50
              A co masz dwa nagie miecze? :))))

Obudź się. Jest 2007 rok, nie 1937.
              • Gość: Hater Re: slazacy we wlasciwych mundurach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.07, 23:02
                no wlasnie! a ty nadajesz nadal z twego klepiska!!!!:)
                ps.
                a moze zabrales jakiemus niemieckiemu prowowitemu wlascicielowi jego majatek?!
                jezeli tak, to uwazaj!!! bo znowu wyladujesz w ziemiance!!!
                :)
    • Gość: eurofanatik szmuglowanie pogladow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.07, 23:48
      Niemiecki wehrmacht popelnial zbrodnie przeciwko ludzkosci na okupowanych
      terenach. Dlatego duma z tej akurat armii jest lekko mowiac niesmaczna i wiele
      mowiaca na temat tendencji osob wychwalajacych ja.
      • Gość: Chater Re: szmuglowanie pogladow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.07, 23:55
        czyzby Polacy - nie tylko wojskowi, ale tez cywilni- nie popelniali zbrodni?!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka