oberschlesier1921
18.03.08, 15:24
Wpis Poloka imieniu marek, we ksionzce gosci jedny slonski strony.
cytat:
"Polaku, spotkasz Slonzoka w Niemczech napluj mu w pysk, tak jak robia to w Bawarii z Polakami , gdzie pracuje na budowie jako pomocnik ekipy sanitarnych .
Jest na sto 6 chlopakow ,mieszkamy w kontenerze na budowie.
W godzinach nocnych lubimy sie zabawic.
Np. kto z chlopakow zapie.. wiecej maszynek typu Hilti, Makita itp.
Zabawa superancka ! Ostatnio to ja wygralem , 4 Hilti i 2 Bosze- mysle ze w kraju dostane za nie jakies 3500 zl. bedzie znowu za co dac w zyle i zajarac .
I wam powiem ze te Niemcy to durny narod, gdyz taki drogi sprzet zostawiaja w balbudach gdzie tak latwo sie wlamac.
Ostatnio to Slawka zlapali w markecie “ a ja mu mowilem ze go przeszkole, pokaze gdzie sa kamery , ale on madry no i juz go deportowali do kraju- a taki to byl dobry chlopak , a i dziennie sie modlil pacierze.
Tak ! Tak ! Opluwaja nasz te szkopy zawszone ,ale za to co my zapie..my to nasze.
Slazacy to tez durny narod ,no bo jak inaczej niby to Polacy, ale z nami to oni nic do czynienia nie chca miec .
Ostatnio spotkalem Gerchada ktory byl zemna w wojsku w Zaganiu . Ale dupek z niego “ myslalem ze moze mnie gdzies wkreci do jakiej lepszej roboty , postawilem mu flache i zagryche ,ale on wielki Pan mowi ze wodki nie chce .
Mozecie to sobie wyobrazic ! Nie chcial zemna wypic !!!
On to ma dobrze, pracuje legalnie ,bo jak mowil to jego przodkowie ze strony ojca wywodza sie z Nadrenii od strony matki z Prus wschodnich . Pie..na szwabska swinia !
Tak se pomyslalem ze tez takiego Szwaba wzieli do Polskiego Woja ?
Przeciez On teraz moze zdradzic jakies wazne tajemnice wojskowe , szczescie ze jestesmy juz w NATO.
Aha, tak sie rozpisalem ze zapomnialem o tym pluciu .
Sku..synskie Szwaby ..e , opluwaja nas na kazdym kroku ale tak jak mowilem kasa plynie a jak zjedziemy to sie odgryziemy, ale nigdy nie zapomnimy szwabskiej niewoli i robot przymusowych .
Moja babka opowiadala jak pracowala we rajchu u balera- dupy mu dawala i za to miala jeszcze dobrze, a niedawno dostala nawet 12 tys zl. odszkodowania za prace przymusowa , nasza rodzina to 3 tygodnie balowala za ta kase. A wnukowi Romkowi to nawet babka rower kupila , taki co to i w gorach mozna jezdzic.
Babka mowi ze dawala dupy bauerowi bo to byl wdowiec i zal j jej bylo zeby taki ogier sie marnowal.
A tu niespodzianka “ po 50 latach jeszcze kasa za przyjemnosc. Swaby to po..y narod ,nie da sie ich zrozumiec.
Jak juz zjade do kraju to moi wszechpolscy kompani tylko czekaja “ postawie pare flaszek , prochow rzuce i i zadyma gotowa ,a co zaden Niemiec nie bedzie plul nam w twarz , ani dzieci nam germanil .
Polska dla Polakow ! Precz z komuna ! Szwaby za odre ! Zydzi do Izraela ! Murzyni do Afryki !
O ku.. ! Sory...... rzygac mi sie chce “ sory .
O juz lepiej, znacznie lepiej.
Tak niemieckie scierwa to palanty ! Dosc ze toleruja nasza prace na czarno to jeszcze i pozrec dadza.
No tak codziennie idziemy do heimu tom wydawaja darmowe zarcie i nikt sie o nic nie pyta.
Dobre i darmowe.... w zyciu tak sie nie najadlem , maja mamuska to tez gotowala jak byla trzezwa“ nie powiem , ale jak przyszedl Kazik - konkubent mamuski ,to i dla mnie nic sie nie zostalo .
U na s w Kieleckim to tak juz zawsze bylo biednie ale przytulnie .
No ale co tam , teraz jeszcze w zyle i balanga .
( Idziemy dzisiaj na nowa budowe- pewnie sie oblowimy )
A ten laptop to tez zdobyczny “z budowy , jakis swabski inzynierek zostawil go na parapecie poszedl sie odlac , przychodzi a tu tragedia ,kumple gadali ze wszystkie szwaby lataly jak po..e, policje wzywali ,bo tam jakies wazne dane byly.
Mowie Zenek zrob cos z tym wiec sformatowal dysk i po sprawie , a pozniej gadali ze ten inzynierek to dawal nagrody 2000 EU za te dane.
Holera by mnie wziela ! Wku..lem sie na Zenka i mu przy..em -zeba wybilem taki bylem wku..ony
O Zbychu przyszedl“ idziemy do heimu pozrec.
marek"
P.S.
nic dodac, nic ujac.