Gość: Maciek [...] IP: *.78-99-195.t-com.sk 09.10.09, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: ORMO wraca IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:49 Uwazam, ze to dobre przyzwyczajenia - osobiscie nie mam najmniejszej ochoty scierac sie z baranami ciagle zastawiajacymi co sie da... To nie jest donosicielstwo, tylko domaganie sie egzekwowania swoich praw. A to jest roznica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab...z Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:49 Ale jak słucham tych wszystkich obrońców moralności i postawy obywatelskiej to mi się chce płakać ale żeście porządni uuuu czapki z głów ciekawe ilu z was podeszło i zwróciło uwagę kierowcy, ciekawe…. nie lepiej z za węgła cyknąć zdjęcie i z jęzorem na brodzie na komendę. Ja tez jeżdżę samochodem i widzę co się dzieje nie bądźcie śmieszni płaczecie jęczycie, a jakoś nie widzę żeby zawsze były zajęte miejsca dla niepełnosprawnych i pozastawiane chodniki owszem zdarzają się idioci jak wszędzie. Ale nikt nie pomyśli nie zastanowi się czym jest to spowodowane kiedyś budowano na odpie...u mnie na ulicy są dwa bloki po cztery piętra trzy mieszkania na piętrze, trzy klatki więc 72 rodziny a miejsc parkingowych w jodełkę 30 a reszta co ma zrobić??? Nie mają prawa do samochodu? W uliczce obok to samo dwie uliczki obok też najbliższy parking kilometr dalej. Nikt nie popatrzy ze większość zabudowy polskich miast jest albo PRL-owska albo jeszcze starsza wtedy albo nikt nie miał samochodu albo ich w ogóle nie było, chodniki maja po metr szerokości albo węższe wszyscy mieli w dupie niepełnosprawnych i matki z dziećmi. Czasy się zmieniły wszyscy skrzeczą o swoje prawa a chodniki dalej po metrze szerokości. Ciekawe co pan Miecio zrobił będąc w radzie osiedla dla poszerzenia chodników? Wystarczy poszerzyć chodnik i dać np. 20 cm krawężnik jak u nas we Wrocławiu nikt nie zaryzykuje wjechania a jeśli nawet to tak zarysuje spód, że drugi raz nie spróbuje… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok 1 km do parkingu nie do pokonania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:11 chyba tylko dla kalek i spaślaków z samochodów,którym spaliny wyżarły mózg,że już nigdzie się bez 4 kółek nie ruszą.najchętniej byście parkowali w sypialni,a z niej do kuchni samochodem jechali, tępe ćwoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Opinia kierowcy IP: *.otp.pl 09.10.09, 09:19 Argumenty poniekad sluszne, lecz nie wystarczajace... otoz czasami zdarza mi sie do pracy (we Wroclawiu wlasnie) pojechac na rowerze. Wybieram sciezki rowerowe (jesli mozna je tak nazywac...). Sa one po prostu przerobione czesto na parking. I doslownie zadne argumenty w tym momencie juz do mnie nie trafia. Sam pare fotek strzelilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab...z Re: Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:55 Jest to oczywiste i zawsze będą ludzie którzy zastawiają chodniki tego się ni da uniknąć bo żylibyśmy w społeczeństwie idealnym. Rowerzyści akurat w mojej okolicy nie są zbyt dobrym przykładem bo na Legnickiej jest świetna ścieżka z obu kierunkach a i tak jeżdżą jak im wypadnie a na przejściu pod Magnolią trzeba być czujnym jak Roman Bratny żeby nie oberwać (piszę oczywiście o drodze piechotą). Raczej też nie widzę żeby były pozastawiane samochodami no ale mogę się mylić, ścieżki rowerowe przy osiedlach bywają zastawione owszem trzeba to zrozumieć ludzie nie mają gdzie parkować co nie znaczy ze trzeba im pobłażać. Ale zwróć uwagę czy Kozanów sypialnia Wrocławia ma duży parking czy Nowy Dwór ma duży parking? ludziom pozostaje parkowanie pod blokiem. W mojej okolicy jest parking płatny pod Astrą a później gdzieś z boku Lotniczej. Zresztą mogę i wybieram często drogę pieszo albo tramwajem ale samochód trzeba gdzieś zostawić gdzieś on musi stać. Jak czytam takie wypowiedzi jak tego gościa wyżej to się zastawiam czy ludzie mają mózgi? Można wypierniczyć te samochody które nie stoją nie na parkingu tylko co z nimi zrobić najłatwiej napisać ze kierowcy są durni i mają wypier.... tylko co zrobić z tysiącami samochodów jak nie ma we Wrocławiu parkingów ... i niech mi nikt nie pierniczy że można zaparkować bo nie można owszem mam kilometr do parkingu ale parkingu pod sklepem pod Hala Tęczową mogę tam zaparkować tylko że dostane mandat bo to parking dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab..zz Re: Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:00 Jest to oczywiste i zawsze będą ludzie którzy zastawiają chodniki tego się ni da uniknąć bo żylibyśmy w społeczeństwie idealnym. Rowerzyści akurat w mojej okolicy nie są zbyt dobrym przykładem bo na Legnickiej jest świetna ścieżka z obu kierunkach a i tak jeżdżą jak im wypadnie a na przejściu pod Magnolią trzeba być czujnym jak Roman Bratny żeby nie oberwać (piszę oczywiście o drodze piechotą). Raczej też nie widzę żeby były pozastawiane samochodami no ale mogę się mylić, ścieżki rowerowe przy osiedlach bywają zastawione owszem trzeba to zrozumieć ludzie nie mają gdzie parkować co nie znaczy ze trzeba im pobłażać. Ale zwróć uwagę czy Kozanów sypialnia Wrocławia ma duży parking czy Nowy Dwór ma duży parking? ludziom pozostaje parkowanie pod blokiem. W mojej okolicy jest parking płatny pod Astrą a później gdzieś z boku Lotniczej. Zresztą mogę i wybieram często drogę pieszo albo tramwajem ale samochód trzeba gdzieś zostawić gdzieś on musi stać. Jak czytam takie wypowiedzi jak tego gościa wyżej to się zastawiam czy ludzie mają mózgi? Można wypierniczyć te samochody które nie stoją nie na parkingu tylko co z nimi zrobić najłatwiej napisać ze kierowcy są durni i mają wypier.... tylko co zrobić z tysiącami samochodów jak nie ma we Wrocławiu parkingów ... i niech mi nikt nie pierniczy że można zaparkować bo nie można, owszem mam kilometr do parkingu ale parkingu pod sklepem pod Hala Tęczową mogę tam zaparkować tylko że dostane mandat bo to parking dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Malkontencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:40 wysłałeś choć jedno pismo do właściwego urzędu, by rozwiązać problem miejsc parkingowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab..z Re: Malkontencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:57 myślisz ze bym nie wykupił miejsca parkingowego jakby była taka możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Niestety, bądź stety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:41 muszę stanąć w obronie bohatera artykułu. Mój dom stoi przy chodniku. Mimo parkingu vis a vis oraz zakazu zatrzymywania kierowcy mają przepisy głęboko w d....Nawet nie wyłączają silnika, bo tylko na "chwilę" idą do sklepu obok. Policja z wrodzonego lenistwa nie wszczeła żadnego postępowania mandatowego. Poradzono mi tak jak postępuje pan Mieczysław.Oczywiście zrezygnowałem, gdyż liczne inwektywy na zwróconą uwagę o zakazie, dały mi do zrozumienia, iż szkoda mojej kondycji psychicznej. Tym bardziej podziwiam tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Opinia kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:45 Jeżeli mają pieniądze żeby sobie kupić samochód to naturalnie mają prawo do samochodu. Niestety nie istnieje coś takiego jak prawo do miejsca parkingowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.pse.pl 09.10.09, 08:55 na mojej ulicy biedna, przepracowana straż miejska musiała przy każdej wizycie wlepiać tak dużo mandatów, że przychylono się do prośby kilku 'o znaczącej pozycji' mieszkańców i zdjęto zakaz parkowania!!! Teraz jeździmy po chodniku, bo ze względu na sznur samochodów zaparkowanych na wąziutkiej jezdni inaczej nie da się minąć z jadącymi z naprzeciwka. Ja tylko drżę - kiedy moje dzieci samochody pędzące po chodniku potrącą..... idiotyzm !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piofaf Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 94.228.240.* 09.10.09, 09:06 Brawo dla Pana Mieczysława!! Zastawianei chodników to nie tylko łamanie przepisów kodeksu drogowego lecz takze zwykle chamstwo. Społeczeństwem obywatelskim, na wzór Szawjacarii, zapewne długo jeszcze nie będziemy ale postawa Pana Mieczysława powinna być inspiracją dla tych, którzy sie wstydzą, wachają, a najczesciej po prostu boją, powiedziec GLOSNO "NIE, tak być nie powinno". Marze o dniu kiedy w Polsce takie zachowanie będzie powszechne i uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas28 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:07 to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć parkingowych a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej epoki miciu jestes zwykły kapus Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:10 mecenas28 napisał: > to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee > zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć > parkingowych Nie. Przyczyną złego parkowania jest to, że tak parkujący mają innych ludzi w d*pie. > a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej > epoki miciu jestes zwykły kapus Donosicielstwo to było właśnie w tamtej epoce. Obudź się, bo okoliczności "trochę" się zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amor Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.centertel.pl 09.10.09, 09:16 W duchu tego co piszesz (jeśli to co robi Mieciu jest kapusiostwem) to każdy, kto tego nie robi- tzn. jest świadkiem wykroczenia (złego parkowania) i nie reaguje zgłaszając odpowiednim organom jest odpowiedzialny za ukrywanie wykroczenia- to jest współudział, czyż nie? To oczywiście żart- ale czasem warto się zastanowić co się pisze i czy czasem samemu się nie zakłada pętli na swoją szyję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:23 mecenas28 napisał: > to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee > zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć > parkingowych No i co, jeśli jest? Ma ci wybudować parking? Chciałeś mieć samochód, to trzeba było kombinować, czy go będziesz miał gdzie stawiać, tak żeby inni przez ciebie nie musieli cierpieć. > a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej > epoki miciu jestes zwykły kapus Nie, to w tobie tkwi bandytyzm. Mecenasie28, jesteś zwykłym gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:34 A ty jesteś zwykła gnida. I nieważne z której epoki, po prostu gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon nasz genetyczny bandytyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:19 Warto zauważyć, że nazywanie p. Mieczysława donosicielem to jednoczesne wyznanie swojego szemranego punktu widzenia. Bo to, że nie donosi fałszywie jest oczywiste. Czyli składa zawiadomienie o prawdziwym wykroczeniu, a osiedlowe cwaniaczki, przez których trzeba wózkiem zjeżdżać na ulicę i które mają to gdzieś, czują się nagle zagrożone takim słusznym donosem. A ci, którzy piszą, że tak nie robią, ale nie podoba im się "kablowanie", pokazują, że bliżej im do bandziorków niż do normalnego człowieka. Oby więcej takich Mieczysławów, bardzo Panu dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.mofnet.gov.pl 09.10.09, 09:22 Pan Mietek powinień z taką gorliwością poszukać miejsc do parkowania, bo w tym jest największy problem w centrum każdego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wittiw Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 195.117.48.* 09.10.09, 09:23 To ja się zastanawiam ilu jest strażników i co oni w ogóle robią? 5600 zgłoszeń komunikacyjnych + 7000 innych = 12600 zgłoszeń rocznie 12600 / 250 dni pracujących = 50,4 zgłoszeń dziennie !!! Ilu pracuje strażników w mieście? Załóżmy, że 50 - to daje jedno zgłoszenie dziennie !!! Co oni w takim razie robią poza tym jednym zrealizowanym zgłoszeniem??? Mandaty na 300 000 rocznie?? Ja sam byłbym w stanie tyle zebrać, gdybym miał uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
top80 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:25 Nie potrafię tego zrozumieć. Zarzuca się tu temu panu, że jest donosicielem, a gdy dzieją się jakieś tragedie gdy bite są dzieci przez rodziców, żony przez mężów (lub na odwrót) lub ktoś jest napadany narzekamy na znieczulicę... więc albo "donosimy" albo godzimy się na zło (w takiej lub innej formie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy [...] 09.10.09, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Śmierć donosicielom 09.10.09, 09:35 Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Śmierć donosicielom 09.10.09, 10:02 polld74 napisał: > Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio @polld74 odezwał się bandyta 09.10.09, 11:04 polld74 napisał: > Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Brawo Panie Mieczysławie! Życzę samozaparcia w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:35 słusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.gizycko.mm.pl 09.10.09, 09:36 jestem ciekaw czy znacie takich łowców mandatów z innych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:01 Gość portalu: obywatel napisał(a): > jestem ciekaw czy znacie takich łowców mandatów z innych miast? Wejdź se na google i wpisz "blog parkingowy" :) Polecam warszawski bo tam dowiesz się jakie auto, kiedy zgłoszone i jak wyglądała interwencja straży miejskiej. Wrocławski też jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:37 Zdecydowanie jestem za panem Mieczyslawem.To co dzieje sie na ulicach to makabra.Dlaczego w innych krajach kierowcy moga pomyslec o innych uzytkownikach ulic a u nas jedynie psicza na "donosiciela". Jestem starym kierowca,ponad 50 lat,mam trudnosci z chodzeniem,ale nie blokuje chodnikow.Trudno,pomecze sie sie troche,ale nie robie na zlosc innym. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiennygigant Takich ludzi się leczy a nie robi z nich bohaterów 09.10.09, 09:38 Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i odreagowuje w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha 09.10.09, 09:58 kamiennygigant napisał: > Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i > odreagowuje w ten sposób. Na czym polega jego poważny problem z głową? Na tym, że nie zgadza się na parkingowe chamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juri Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:32 jego poważny problem polega na tym iż nie mając co robić i nie mając miejsca w spoleczeństwie szuka akceptacji,poklasku w walce z wyimaginowanym wrogiem. ma problem ponieważ żyje samą nienawiścią do innych, donoszeniem, nie ma w jego życiu miejsca na takie uczucia jak miłość, przyjaźń etc. skąd to wiem? otóz gdyby doświadczał takich uczuć to nie byłby w swoim wieku taki pełen nienawiści, zaciętości, odpuścił by sobie. Na tym polega jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha 09.10.09, 10:51 Gość portalu: Juri napisał(a): > jego poważny problem polega na tym iż nie mając co robić i nie mając > miejsca w spoleczeństwie szuka akceptacji,poklasku w walce z > wyimaginowanym wrogiem. ma problem ponieważ żyje samą nienawiścią do > innych, donoszeniem, nie ma w jego życiu miejsca na takie uczucia > jak miłość, przyjaźń etc. skąd to wiem? otóz gdyby doświadczał > takich uczuć to nie byłby w swoim wieku taki pełen nienawiści, > zaciętości, odpuścił by sobie. Na tym polega jego problem A może ma dosyć bycia terroryzowanym przez motochamów, co nie patrzą dalej jak czubek własnego nosa. Ale u nas jak ktoś spełnia obywatelski obowiązek to zaraz jest kapuś, kolaborantem, w czasie wojny żydów wydawał itp itd... Jak zazwoni na policję, że ktoś dobiera się do Twojego samochodu to też będzie kapusiem? A jakby nie zadzwonił to byś pewnie pomstował że znieczulica, nikogo nic nie obchodzi itp itd.. Ech hipokryzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co! Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:39 Tak, psycholodzy maja na to nawet określenie. Nazywa się projekcja. Zanim coś nasmarujesz, zastanów się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 12:29 zryty beret po prostu. Ale takich ludzi się nie leczy nie ma sensu bo z taką posraną mentalnością to trzeba się urodzić. W Szczecinie szybko by wybito mu z dyni takie frajerskie zachowanie. Nie jestem kierowcą, też mnie nieraz wkurza jak ktoś zastawi cały chodnik ale to już przesada jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TruR Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.stat.gov.pl 09.10.09, 13:14 Ile ty ćwierćinteligenciku masz lat ??? Piszesz 'w szczecinie by mu wybito z dyni takie frajerskie zachowanie...' zwracanie uwagi na wykroczenie to frajerstwo ??? To ty jestes frajer z takimi poglądami - to przez takich jak ty ludzie łamiący RÓŻNE przeopisy czuja sie bezkarni... pomysl bido następnym razem zanim chlapniesz taką bzdurę i się skompromitujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:38 kamiennygigant napisał: > Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i > odreagowuje w ten sposób. Kup sobie jeszcze jedną komórkę mózgową, ta twoja, bidulka, musi się potwornie nudzić, skoro wymyślasz takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:38 psychol , zomowiec, a moze jako czlonek rady osiedlowej urzadzi dodatkowe parkingi Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:57 Gość portalu: mo napisał(a): > psychol , zomowiec, a moze jako czlonek rady osiedlowej urzadzi > dodatkowe parkingi A co miejsca parkingowe mają do kierowców, którzy mają w d*pie innych ludzi? Naprawdę jesteś pewien, że darmowy (a jakże, musi być darmowy) parking rozwiąże problem braku odpowiedniej ilości miejsc parkingowych 10 metrów od klatki schodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisy Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:39 społeczniaki!!! sprzedawczyki!!! zamiast robić całymi dniami zdjęcia wziął by się do jakiejś pracy!! posprzątał osiedle, pomalował by coś, pozamiatał itp. a taki to woli iść i robić koło d.. ludziom którzy najczęściej nie mają czasu i parkują gdzie jest miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:56 Gość portalu: wisy napisał(a): > społeczniaki!!! sprzedawczyki!!! zamiast robić całymi dniami zdjęcia wziął by > się do jakiejś pracy!! posprzątał osiedle, pomalował by coś, pozamiatał itp. a > taki to woli iść i robić koło d.. ludziom którzy najczęściej nie mają czasu i > parkują gdzie jest miejsce. Co oznacza wprost, że innych ludzi mają w d*pie i stoją wiele poziomów niżej w społecznej hierarchii od pana Mieczysława. Jakoś mi ich nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.09, 09:41 Na pana Mietka jest sposób. Wystarczy go zlustrować w IPN.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno takich psychopatow powinno sie zamykac !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.09, 09:50 kierowcy sa jacy sa ,jedni parkuja lepiej inni gorzej- ale takich zwyrodnialcow jak "mieeetek" powinno sie zamykac!- gdyz pomyslcie sobie...jakby kazdy tak robil?! podpie...l kazdego na kazdym kroku,i to nie tylko za parkowanie,a za glosniejsza rozmowe w mieszkaniu,za nieposprzatana klatke schodowa,za to ,ze sie ktos nie ogolil.....-podobno mamy sobie pomagac a nie sie nawzajem niszczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wittiw Re: takich psychopatow powinno sie zamykac !!!! IP: 195.117.48.* 09.10.09, 10:05 No tak, Polacy są solidarni i pomagają innym, a Mietkowie wszystko psują. Prawda jest taka, że wszyscy mają innych gdzieś (lekko mówiąc), nie zwracają uwagi czy ich działanie komukolwiek przeszkadza, a przepisy są po to by je łamać.. widocznie nie da się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:52 Po większości wypowiedzi widać jaki jest stopień rozwoju cywilizacyjnego polskiego społeczeństwa. Zaparkować swojego rzęcha z demobilu na trawniku, na chodniku, na przejściu dla pieszych i jeszcze pyskować, że ktoś komu to przeszkadza jest kapusiem. Od tego się zaczyna - lekceważenia innych ludzi i przekonania, że jest się najważniejszym na świecie. Bo potem, taki jeden z drugim "kierowca" wsiada po pijanemu do swojego "auta" - niejednokrotnie razem z własną rodziną czy znajomymi - pędzi na złamanie karku łamiąc wszelkie ograniczenia prędkości, zabija kogoś na przejściu dla pieszych albo wpada na przystanek pełen ludzi. A jak wyjdzie z tego bez szwanku, to uważa, że inni są winni: piesi, rowerzyści a nawet drzewa czy latarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juri żałosny dziadek. kto mu dał prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:57 robić zdjęcia cudzych aut? szuka akceptacji i meijsca w społeczeństwie. sfrustrowany starzec który nie ma co robic. cholerna świnia donosząca na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: żałosny dziadek. kto mu dał prawo IP: 82.210.158.* 09.10.09, 10:02 Kto dał im prawo łamać prawo? Poperasz bandytyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: żałosny dziadek. kto mu dał prawo 09.10.09, 10:06 Gość portalu: Juri napisał(a): > robić zdjęcia cudzych aut? Obudź się. Minęło ładnych parę lat od chwili w której to co nie jest zabronione stało się dozwolone. To za komuny trzeba się było zastanawiać CZY WOLNO. Teraz wystarczy się zastanowić czy NIE WOLNO. Otóż każdy ma prawo robić zdjęcia samochodom. ? szuka akceptacji i meijsca w > społeczeństwie. sfrustrowany starzec który nie ma co robic. cholerna > świnia donosząca na innych. O widzisz. I nie obeszło się bez obelg. Znaczy się pan Mieczysław skuteczny. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:01 PRZESZKOLIĆ, DAĆ UPRAWNIENIE I NIECH SAM WYPISUJE MANDATY...SZYBKO JEGO ETET SIE ZWÓCI A I MIASTO ZAROBI DUŻĄ KASĘ..!!! A BARANÓW ŹLE PARKUJĄCYCH NIE BRAKUJE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 82.45.20.* 20.11.09, 18:43 JESTEM CAŁKOWICIE ZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:14 Dać mu uprawnienia i niech zbiera mandaty, i ewentualnie odmowy przyjęcia mandatu. Po co później ktoś ma mieć kłopot z delikwentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policja i SM Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.chello.pl 09.10.09, 10:19 wynika z tego, że Policji i strażników jest mało żeby zająć się papierkową robotą. Sposobem na to jest zmiana nakładania mandatu, gdzie nie trzeba ustalać i wzywać właściciela tylko naklejanie na szybę opłaty za złe parkowanie, jak to robią firmy obsługujące strefy parkowania. Boją się tego posłowie i inni przy władzy, bo nie będą mogli już machać legitymacją lub znajomościami przed nosem funkcjonariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:20 Należy założyć ORMO. Tam jest znakomite miejsce dla frustratów życiowych! Odpowiedz Link Zgłoś