Dodaj do ulubionych

Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa

• Gość: Maciek [...] IP: *.78-99-195.t-com.sk 09.10.09, 08:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Roland Re: ORMO wraca IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:49
        Uwazam, ze to dobre przyzwyczajenia - osobiscie nie mam najmniejszej ochoty
        scierac sie z baranami ciagle zastawiajacymi co sie da... To nie jest
        donosicielstwo, tylko domaganie sie egzekwowania swoich praw. A to jest roznica!
    • Gość: ab...z Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:49
      Ale jak słucham tych wszystkich obrońców moralności i postawy obywatelskiej to
      mi się chce płakać ale żeście porządni uuuu czapki z głów ciekawe ilu z was
      podeszło i zwróciło uwagę kierowcy, ciekawe…. nie lepiej z za węgła cyknąć
      zdjęcie i z jęzorem na brodzie na komendę. Ja tez jeżdżę samochodem i widzę co
      się dzieje nie bądźcie śmieszni płaczecie jęczycie, a jakoś nie widzę żeby
      zawsze były zajęte miejsca dla niepełnosprawnych i pozastawiane chodniki
      owszem zdarzają się idioci jak wszędzie. Ale nikt nie pomyśli nie zastanowi
      się czym jest to spowodowane kiedyś budowano na odpie...u mnie na ulicy są
      dwa bloki po cztery piętra trzy mieszkania na piętrze, trzy klatki więc 72
      rodziny a miejsc parkingowych w jodełkę 30 a reszta co ma zrobić??? Nie mają
      prawa do samochodu? W uliczce obok to samo dwie uliczki obok też najbliższy
      parking kilometr dalej. Nikt nie popatrzy ze większość zabudowy polskich miast
      jest albo PRL-owska albo jeszcze starsza wtedy albo nikt nie miał samochodu
      albo ich w ogóle nie było, chodniki maja po metr szerokości albo węższe
      wszyscy mieli w dupie niepełnosprawnych i matki z dziećmi. Czasy się zmieniły
      wszyscy skrzeczą o swoje prawa a chodniki dalej po metrze szerokości. Ciekawe
      co pan Miecio zrobił będąc w radzie osiedla dla poszerzenia chodników?
      Wystarczy poszerzyć chodnik i dać np. 20 cm krawężnik jak u nas we Wrocławiu
      nikt nie zaryzykuje wjechania a jeśli nawet to tak zarysuje spód, że drugi raz
      nie spróbuje…
      • Gość: szok 1 km do parkingu nie do pokonania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:11
        chyba tylko dla kalek i spaślaków z samochodów,którym spaliny wyżarły mózg,że
        już nigdzie się bez 4 kółek nie ruszą.najchętniej byście parkowali w sypialni,a
        z niej do kuchni samochodem jechali, tępe ćwoki
      • Gość: Roland Re: Opinia kierowcy IP: *.otp.pl 09.10.09, 09:19
        Argumenty poniekad sluszne, lecz nie wystarczajace... otoz czasami zdarza mi sie
        do pracy (we Wroclawiu wlasnie) pojechac na rowerze. Wybieram sciezki rowerowe
        (jesli mozna je tak nazywac...). Sa one po prostu przerobione czesto na parking.
        I doslownie zadne argumenty w tym momencie juz do mnie nie trafia. Sam pare
        fotek strzelilem...
        • Gość: ab...z Re: Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:55
          Jest to oczywiste i zawsze będą ludzie którzy zastawiają chodniki tego się ni da
          uniknąć bo żylibyśmy w społeczeństwie idealnym. Rowerzyści akurat w mojej
          okolicy nie są zbyt dobrym przykładem bo na Legnickiej jest świetna ścieżka z
          obu kierunkach a i tak jeżdżą jak im wypadnie a na przejściu pod Magnolią trzeba
          być czujnym jak Roman Bratny żeby nie oberwać (piszę oczywiście o drodze
          piechotą). Raczej też nie widzę żeby były pozastawiane samochodami no ale mogę
          się mylić, ścieżki rowerowe przy osiedlach bywają zastawione owszem trzeba to
          zrozumieć ludzie nie mają gdzie parkować co nie znaczy ze trzeba im pobłażać.
          Ale zwróć uwagę czy Kozanów sypialnia Wrocławia ma duży parking czy Nowy Dwór ma
          duży parking? ludziom pozostaje parkowanie pod blokiem. W mojej okolicy jest
          parking płatny pod Astrą a później gdzieś z boku Lotniczej. Zresztą mogę i
          wybieram często drogę pieszo albo tramwajem ale samochód trzeba gdzieś zostawić
          gdzieś on musi stać. Jak czytam takie wypowiedzi jak tego gościa wyżej to się
          zastawiam czy ludzie mają mózgi? Można wypierniczyć te samochody które nie stoją
          nie na parkingu tylko co z nimi zrobić najłatwiej napisać ze kierowcy są durni i
          mają wypier.... tylko co zrobić z tysiącami samochodów jak nie ma we Wrocławiu
          parkingów ... i niech mi nikt nie pierniczy że można zaparkować bo nie można
          owszem mam kilometr do parkingu ale parkingu pod sklepem pod Hala Tęczową mogę
          tam zaparkować tylko że dostane mandat bo to parking dla klientów.
        • Gość: ab..zz Re: Opinia kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:00
          Jest to oczywiste i zawsze będą ludzie którzy zastawiają chodniki tego się ni da
          uniknąć bo żylibyśmy w społeczeństwie idealnym. Rowerzyści akurat w mojej
          okolicy nie są zbyt dobrym przykładem bo na Legnickiej jest świetna ścieżka z
          obu kierunkach a i tak jeżdżą jak im wypadnie a na przejściu pod Magnolią trzeba
          być czujnym jak Roman Bratny żeby nie oberwać (piszę oczywiście o drodze
          piechotą). Raczej też nie widzę żeby były pozastawiane samochodami no ale mogę
          się mylić, ścieżki rowerowe przy osiedlach bywają zastawione owszem trzeba to
          zrozumieć ludzie nie mają gdzie parkować co nie znaczy ze trzeba im pobłażać.
          Ale zwróć uwagę czy Kozanów sypialnia Wrocławia ma duży parking czy Nowy Dwór ma
          duży parking? ludziom pozostaje parkowanie pod blokiem. W mojej okolicy jest
          parking płatny pod Astrą a później gdzieś z boku Lotniczej. Zresztą mogę i
          wybieram często drogę pieszo albo tramwajem ale samochód trzeba gdzieś zostawić
          gdzieś on musi stać. Jak czytam takie wypowiedzi jak tego gościa wyżej to się
          zastawiam czy ludzie mają mózgi? Można wypierniczyć te samochody które nie stoją
          nie na parkingu tylko co z nimi zrobić najłatwiej napisać ze kierowcy są durni i
          mają wypier.... tylko co zrobić z tysiącami samochodów jak nie ma we Wrocławiu
          parkingów ... i niech mi nikt nie pierniczy że można zaparkować bo nie można,
          owszem mam kilometr do parkingu ale parkingu pod sklepem pod Hala Tęczową mogę
          tam zaparkować tylko że dostane mandat bo to parking dla klientów.
      • Gość: ontos2 Malkontencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:40
        wysłałeś choć jedno pismo do właściwego urzędu, by rozwiązać problem miejsc
        parkingowych?
        • Gość: ab..z Re: Malkontencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:57
          myślisz ze bym nie wykupił miejsca parkingowego jakby była taka możliwość?
          • Gość: ontos2 Niestety, bądź stety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:41
            muszę stanąć w obronie bohatera artykułu. Mój dom stoi przy chodniku. Mimo
            parkingu vis a vis oraz zakazu zatrzymywania kierowcy mają przepisy głęboko w
            d....Nawet nie wyłączają silnika, bo tylko na "chwilę" idą do sklepu obok.
            Policja z wrodzonego lenistwa nie wszczeła żadnego postępowania mandatowego.
            Poradzono mi tak jak postępuje pan Mieczysław.Oczywiście zrezygnowałem, gdyż
            liczne inwektywy na zwróconą uwagę o zakazie, dały mi do zrozumienia, iż szkoda
            mojej kondycji psychicznej. Tym bardziej podziwiam tego człowieka.
      • Gość: zzz Re: Opinia kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:45
        Jeżeli mają pieniądze żeby sobie kupić samochód to naturalnie mają prawo do
        samochodu. Niestety nie istnieje coś takiego jak prawo do miejsca parkingowego.
    • Gość: as Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.pse.pl 09.10.09, 08:55
      na mojej ulicy biedna, przepracowana straż miejska musiała przy
      każdej wizycie wlepiać tak dużo mandatów, że przychylono się do
      prośby kilku 'o znaczącej pozycji' mieszkańców i zdjęto zakaz
      parkowania!!! Teraz jeździmy po chodniku, bo ze względu na sznur
      samochodów zaparkowanych na wąziutkiej jezdni inaczej nie da się
      minąć z jadącymi z naprzeciwka. Ja tylko drżę - kiedy moje dzieci
      samochody pędzące po chodniku potrącą..... idiotyzm !!!!
    • Gość: piofaf Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 94.228.240.* 09.10.09, 09:06
      Brawo dla Pana Mieczysława!! Zastawianei chodników to nie tylko łamanie przepisów kodeksu drogowego lecz takze zwykle chamstwo. Społeczeństwem obywatelskim, na wzór Szawjacarii, zapewne długo jeszcze nie będziemy ale postawa Pana Mieczysława powinna być inspiracją dla tych, którzy sie wstydzą, wachają, a najczesciej po prostu boją, powiedziec GLOSNO "NIE, tak być nie powinno". Marze o dniu kiedy w Polsce takie zachowanie będzie powszechne i uniwersalne.
    • mecenas28 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:07
      to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee
      zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć
      parkingowych a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej
      epoki miciu jestes zwykły kapus
      • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:10
        mecenas28 napisał:

> to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee
        > zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć
        > parkingowych

Nie. Przyczyną złego parkowania jest to, że tak parkujący mają innych ludzi w d*pie.

> a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej
        > epoki miciu jestes zwykły kapus

Donosicielstwo to było właśnie w tamtej epoce. Obudź się, bo okoliczności
        "trochę" się zmieniły.
      • Gość: Amor Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.centertel.pl 09.10.09, 09:16
        W duchu tego co piszesz (jeśli to co robi Mieciu jest kapusiostwem) to każdy,
        kto tego nie robi- tzn. jest świadkiem wykroczenia (złego parkowania) i nie
        reaguje zgłaszając odpowiednim organom jest odpowiedzialny za ukrywanie
        wykroczenia- to jest współudział, czyż nie?
        To oczywiście żart- ale czasem warto się zastanowić co się pisze i czy czasem
        samemu się nie zakłada pętli na swoją szyję...
      • Gość: Zenon Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:23
        mecenas28 napisał:

> to co robi jest ok ale jako działacz osiedlowy powinien siee
        > zastanowić czy przyczyną złego parkowania nie jest brak miejsć
        > parkingowych

No i co, jeśli jest? Ma ci wybudować parking? Chciałeś mieć samochód, to trzeba
        było kombinować, czy go będziesz miał gdzie stawiać, tak żeby inni przez ciebie
        nie musieli cierpieć.

> a tak po zatym tkwi w nim duch donosicielstwa z tamtej
        > epoki miciu jestes zwykły kapus

Nie, to w tobie tkwi bandytyzm. Mecenasie28, jesteś zwykłym gnojem.
      • Gość: nie Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:34
        A ty jesteś zwykła gnida. I nieważne z której epoki, po prostu gnida.
    • Gość: Zenon nasz genetyczny bandytyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:19
      Warto zauważyć, że nazywanie p. Mieczysława donosicielem to jednoczesne
      wyznanie swojego szemranego punktu widzenia. Bo to, że nie donosi fałszywie
      jest oczywiste. Czyli składa zawiadomienie o prawdziwym wykroczeniu, a
      osiedlowe cwaniaczki, przez których trzeba wózkiem zjeżdżać na ulicę i które
      mają to gdzieś, czują się nagle zagrożone takim słusznym donosem. A ci, którzy
      piszą, że tak nie robią, ale nie podoba im się "kablowanie", pokazują, że
      bliżej im do bandziorków niż do normalnego człowieka.

Oby więcej takich Mieczysławów, bardzo Panu dziękuję!
    • Gość: judyta Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.mofnet.gov.pl 09.10.09, 09:22
      Pan Mietek powinień z taką gorliwością poszukać miejsc do
      parkowania, bo w tym jest największy problem w centrum każdego
      miasta.
    • Gość: wittiw Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 195.117.48.* 09.10.09, 09:23
      To ja się zastanawiam ilu jest strażników i co oni w ogóle robią?
      5600 zgłoszeń komunikacyjnych + 7000 innych = 12600 zgłoszeń rocznie
      12600 / 250 dni pracujących = 50,4 zgłoszeń dziennie !!!
      Ilu pracuje strażników w mieście? Załóżmy, że 50 - to daje jedno zgłoszenie
      dziennie !!!
      Co oni w takim razie robią poza tym jednym zrealizowanym zgłoszeniem???
      Mandaty na 300 000 rocznie?? Ja sam byłbym w stanie tyle zebrać, gdybym miał
      uprawnienia.
    • top80 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:25
      Nie potrafię tego zrozumieć. Zarzuca się tu temu panu, że jest donosicielem, a
      gdy dzieją się jakieś tragedie gdy bite są dzieci przez rodziców, żony przez
      mężów (lub na odwrót) lub ktoś jest napadany narzekamy na znieczulicę... więc
      albo "donosimy" albo godzimy się na zło (w takiej lub innej formie)
    • Gość: domin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:32
      • unhappy [...] 09.10.09, 10:02
    • polld74 Śmierć donosicielom 09.10.09, 09:35
      Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo.
      • unhappy Re: Śmierć donosicielom 09.10.09, 10:02
        polld74 napisał:

> Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo.

Dlaczego?
      • rysiopysio @polld74 odezwał się bandyta 09.10.09, 11:04
        polld74 napisał:

> Współpraca z policją to jak donoszenie gestapo.
    • Gość: Marek Brawo Panie Mieczysławie! Życzę samozaparcia w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:35
      słusznej sprawie.
    • Gość: obywatel Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.gizycko.mm.pl 09.10.09, 09:36
      jestem ciekaw czy znacie takich łowców mandatów z innych miast?
      • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:01
        Gość portalu: obywatel napisał(a):

> jestem ciekaw czy znacie takich łowców mandatów z innych miast?

Wejdź se na google i wpisz "blog parkingowy" :)

Polecam warszawski bo tam dowiesz się jakie auto, kiedy zgłoszone i jak
        wyglądała interwencja straży miejskiej. Wrocławski też jest niezły.
    • emeryt21 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:37
      Zdecydowanie jestem za panem Mieczyslawem.To co dzieje sie na
      ulicach to makabra.Dlaczego w innych krajach kierowcy moga pomyslec
      o innych uzytkownikach ulic a u nas jedynie psicza na "donosiciela".
      Jestem starym kierowca,ponad 50 lat,mam trudnosci z chodzeniem,ale
      nie blokuje chodnikow.Trudno,pomecze sie sie troche,ale nie robie na
      zlosc innym.
    • kamiennygigant Takich ludzi się leczy a nie robi z nich bohaterów 09.10.09, 09:38
      Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i
      odreagowuje w ten sposób.
      • unhappy Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha 09.10.09, 09:58
        kamiennygigant napisał:

> Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i
        > odreagowuje w ten sposób.

Na czym polega jego poważny problem z głową? Na tym, że nie zgadza się na
        parkingowe chamstwo?
        • Gość: Juri Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:32
          jego poważny problem polega na tym iż nie mając co robić i nie mając
          miejsca w spoleczeństwie szuka akceptacji,poklasku w walce z
          wyimaginowanym wrogiem. ma problem ponieważ żyje samą nienawiścią do
          innych, donoszeniem, nie ma w jego życiu miejsca na takie uczucia
          jak miłość, przyjaźń etc. skąd to wiem? otóz gdyby doświadczał
          takich uczuć to nie byłby w swoim wieku taki pełen nienawiści,
          zaciętości, odpuścił by sobie. Na tym polega jego problem
          • topoll Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha 09.10.09, 10:51
            Gość portalu: Juri napisał(a):

> jego poważny problem polega na tym iż nie mając co robić i nie
            mając
            > miejsca w spoleczeństwie szuka akceptacji,poklasku w walce z
            > wyimaginowanym wrogiem. ma problem ponieważ żyje samą nienawiścią
            do
            > innych, donoszeniem, nie ma w jego życiu miejsca na takie uczucia
            > jak miłość, przyjaźń etc. skąd to wiem? otóz gdyby doświadczał
            > takich uczuć to nie byłby w swoim wieku taki pełen nienawiści,
            > zaciętości, odpuścił by sobie. Na tym polega jego problem

A może ma dosyć bycia terroryzowanym przez motochamów, co nie patrzą
            dalej jak czubek własnego nosa.
            Ale u nas jak ktoś spełnia obywatelski obowiązek to zaraz jest kapuś,
            kolaborantem, w czasie wojny żydów wydawał itp itd...
            Jak zazwoni na policję, że ktoś dobiera się do Twojego samochodu to
            też będzie kapusiem? A jakby nie zadzwonił to byś pewnie pomstował
            że znieczulica, nikogo nic nie obchodzi itp itd..

Ech hipokryzja...
          • Gość: a co! Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:39
            Tak, psycholodzy maja na to nawet określenie. Nazywa się projekcja. Zanim coś
            nasmarujesz, zastanów się nad sobą.
      • Gość: gość Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 12:29
        zryty beret po prostu. Ale takich ludzi się nie leczy nie ma sensu bo z taką
        posraną mentalnością to trzeba się urodzić. W Szczecinie szybko by wybito mu z
        dyni takie frajerskie zachowanie. Nie jestem kierowcą, też mnie nieraz wkurza
        jak ktoś zastawi cały chodnik ale to już przesada jest.
        • Gość: TruR Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: *.stat.gov.pl 09.10.09, 13:14
          Ile ty ćwierćinteligenciku masz lat ???
          Piszesz 'w szczecinie by mu wybito z dyni takie frajerskie zachowanie...'
          zwracanie uwagi na wykroczenie to frajerstwo ??? To ty jestes frajer z takimi
          poglądami - to przez takich jak ty ludzie łamiący RÓŻNE przeopisy czuja sie
          bezkarni... pomysl bido następnym razem zanim chlapniesz taką bzdurę i się
          skompromitujesz...
      • Gość: ??? Re: Takich ludzi się leczy a nie robi z nich boha IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:38
        kamiennygigant napisał:

> Ten człowiek ma poważny problem z głową, szuka akceptacji w społeczeństwie i
        > odreagowuje w ten sposób.

Kup sobie jeszcze jedną komórkę mózgową, ta twoja, bidulka, musi się potwornie
        nudzić, skoro wymyślasz takie bzdury.
    • Gość: mo Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:38
      psychol , zomowiec, a moze jako czlonek rady osiedlowej urzadzi
      dodatkowe parkingi
      • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:57
        Gość portalu: mo napisał(a):

> psychol , zomowiec, a moze jako czlonek rady osiedlowej urzadzi
        > dodatkowe parkingi

A co miejsca parkingowe mają do kierowców, którzy mają w d*pie innych ludzi?
        Naprawdę jesteś pewien, że darmowy (a jakże, musi być darmowy) parking rozwiąże
        problem braku odpowiedniej ilości miejsc parkingowych 10 metrów od klatki schodowej?
    • Gość: wisy Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:39
      społeczniaki!!! sprzedawczyki!!! zamiast robić całymi dniami zdjęcia wziął by
      się do jakiejś pracy!! posprzątał osiedle, pomalował by coś, pozamiatał itp. a
      taki to woli iść i robić koło d.. ludziom którzy najczęściej nie mają czasu i
      parkują gdzie jest miejsce.
      • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:56
        Gość portalu: wisy napisał(a):

> społeczniaki!!! sprzedawczyki!!! zamiast robić całymi dniami zdjęcia wziął by
        > się do jakiejś pracy!! posprzątał osiedle, pomalował by coś, pozamiatał itp. a
        > taki to woli iść i robić koło d.. ludziom którzy najczęściej nie mają czasu i
        > parkują gdzie jest miejsce.

Co oznacza wprost, że innych ludzi mają w d*pie i stoją wiele poziomów niżej w
        społecznej hierarchii od pana Mieczysława. Jakoś mi ich nie żal.
    • Gość: bronek Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.09, 09:41
      Na pana Mietka jest sposób. Wystarczy go zlustrować w IPN....
    • Gość: beno takich psychopatow powinno sie zamykac !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.09, 09:50
      kierowcy sa jacy sa ,jedni parkuja lepiej inni gorzej- ale takich
      zwyrodnialcow jak "mieeetek" powinno sie zamykac!- gdyz pomyslcie
      sobie...jakby kazdy tak robil?! podpie...l kazdego na kazdym
      kroku,i to nie tylko za parkowanie,a za glosniejsza rozmowe w
      mieszkaniu,za nieposprzatana klatke schodowa,za to ,ze sie ktos nie
      ogolil.....-podobno mamy sobie pomagac a nie sie nawzajem niszczyc?
      • Gość: wittiw Re: takich psychopatow powinno sie zamykac !!!! IP: 195.117.48.* 09.10.09, 10:05
        No tak, Polacy są solidarni i pomagają innym, a Mietkowie wszystko psują.
        Prawda jest taka, że wszyscy mają innych gdzieś (lekko mówiąc), nie zwracają
        uwagi czy ich działanie komukolwiek przeszkadza, a przepisy są po to by je
        łamać.. widocznie nie da się inaczej.
    • rita.1 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:52
      Po większości wypowiedzi widać jaki jest stopień rozwoju cywilizacyjnego polskiego społeczeństwa. Zaparkować swojego rzęcha z demobilu na trawniku, na chodniku, na przejściu dla pieszych i jeszcze pyskować, że ktoś komu to przeszkadza jest kapusiem. Od tego się zaczyna - lekceważenia innych ludzi i przekonania, że jest się najważniejszym na świecie. Bo potem, taki jeden z drugim "kierowca" wsiada po pijanemu do swojego "auta" - niejednokrotnie razem z własną rodziną czy znajomymi - pędzi na złamanie karku łamiąc wszelkie ograniczenia prędkości, zabija kogoś na przejściu dla pieszych albo wpada na przystanek pełen ludzi. A jak wyjdzie z tego bez szwanku, to uważa, że inni są winni: piesi, rowerzyści a nawet drzewa czy latarnie.
    • Gość: Juri żałosny dziadek. kto mu dał prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:57
      robić zdjęcia cudzych aut? szuka akceptacji i meijsca w
      społeczeństwie. sfrustrowany starzec który nie ma co robic. cholerna
      świnia donosząca na innych.
      • Gość: x Re: żałosny dziadek. kto mu dał prawo IP: 82.210.158.* 09.10.09, 10:02
        Kto dał im prawo łamać prawo?
        Poperasz bandytyzm?
      • unhappy Re: żałosny dziadek. kto mu dał prawo 09.10.09, 10:06
        Gość portalu: Juri napisał(a):

> robić zdjęcia cudzych aut?

Obudź się. Minęło ładnych parę lat od chwili w której to co nie jest zabronione
        stało się dozwolone. To za komuny trzeba się było zastanawiać CZY WOLNO. Teraz
        wystarczy się zastanowić czy NIE WOLNO. Otóż każdy ma prawo robić zdjęcia
        samochodom.

? szuka akceptacji i meijsca w
        > społeczeństwie. sfrustrowany starzec który nie ma co robic. cholerna
        > świnia donosząca na innych.

O widzisz. I nie obeszło się bez obelg. Znaczy się pan Mieczysław skuteczny. Tak
        trzymać.
    • Gość: LG Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:01
      PRZESZKOLIĆ, DAĆ UPRAWNIENIE I NIECH SAM WYPISUJE MANDATY...SZYBKO JEGO ETET SIE ZWÓCI A I MIASTO ZAROBI DUŻĄ KASĘ..!!!
      A BARANÓW ŹLE PARKUJĄCYCH NIE BRAKUJE..
      • Gość: olsztyniak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 82.45.20.* 20.11.09, 18:43
        JESTEM CAŁKOWICIE ZA!!!
    • Gość: tik Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:14
      Dać mu uprawnienia i niech zbiera mandaty, i ewentualnie odmowy przyjęcia
      mandatu. Po co później ktoś ma mieć kłopot z delikwentami.
    • Gość: policja i SM Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.chello.pl 09.10.09, 10:19
      wynika z tego, że Policji i strażników jest mało żeby zająć się papierkową
      robotą. Sposobem na to jest zmiana nakładania mandatu, gdzie nie trzeba
      ustalać i wzywać właściciela tylko naklejanie na szybę opłaty za złe
      parkowanie, jak to robią firmy obsługujące strefy parkowania. Boją się tego
      posłowie i inni przy władzy, bo nie będą mogli już machać legitymacją lub
      znajomościami przed nosem funkcjonariusza.
    • mineyko Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:20
      Należy założyć ORMO.
      Tam jest znakomite miejsce dla frustratów życiowych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka