Gość: pepe Adamski o pomysle Szmita IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.09, 16:53 www.debata.olszty.pl Tam tekst Adamskiego na ten temat i link do tekstu Kampani przeciw homofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winier Re: Amen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 17:04 A ja prezydenta popieram. Zyjemy w panstwie demokratycznym i skoro pederasty i geje mogą sobie urzadzac takie festivale publicznie to i mogą sie pojawic glosy przeciwne temu. Teraz bronicie gejow. Czy jak pedofile, animale czy jeszcze inne twory zrobia festival to tez ich bedziecie bronic jak ktos ich skrytykuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My POwcy zwieramy Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 17:01 Drodzy Młodzi Demokraci, Sekretarz generalny PO Grzegorz Schetyna zwrócił się do nas z prośbą o utworzenie grupy ds. monitoringu sieci. Nie muszę chyba tłumaczyć jak wiele dla Stowarzyszenia znaczy prośba z tej strony. To również kolejny gest zestrony Platformy Obywatelskiej, który ma na zadaniu sprawdzić naszą lojalność i faktyczną siłę organizacyjną. Wszystkie ręce na pokład! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 05.12.09, 17:04 a nie pod kołdrę jak dotychczas misie wy moje rozczochrane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krotkapilka Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.12.09, 18:30 "- Miasto nie powinno propagować ideologii gejowskiej - uważa wiceprezydent Olsztyna z PiS. " Moim skromnym zdaniem i zapewne nie tylko moim - miasto nie powinno propagować ideologii PISowskiej!!! Ale to juz moze spotkac sie z oburzeniem pewnych konserwatywnych móżdżków! Panie Szmit, zero tolerancji... dla takich konserw jak Pan. Swiat sie zmienia, a przede wszystkim nalezy okazac choc minimum tolerancji, ale to zapewne Panu jest obce... bo kosciol tego nie toleruje. Nie grzesz czlowieku i nie udawaj, ze krzyzem lezysz, nie takie byly nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 05.12.09, 18:57 :) konserwa prawie pięćdziesięcioletnia lepiej tego nie otwierać ani nie ruszać nie próbujcie sobie nawet wyobrazić tego co jest w środku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.12.09, 18:36 A coś ty się tak facet do kleru przyczepił, hę? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.12.09, 20:41 Prezydent : ,,- Nie znam charakteru tej imprezy i trudno mi się do tego odnieść.,, To stwierdzenie nawet mi się podobał, bo jest szczere i dyplomatyczne. Bo rzeczywiście, jak odnieśc się do czegoś , czego się nie zna. Zupełnie na odwrót niż u Szmita. ,,Muszę najpierw porozmawiać z szefem MOK-u - wyjaśnia Piotr Grzymowicz ,, tu też dyplomatycznie ale ,,Mamy w mieście wiele imprez, a obiekty kulturalne tętnią życiem,, to juz było poniżej pasa. Czy olsztyńskie obiekty kulturalne tętną życiem? Panie prezydencie proponuję panu przejśc po tych naszych obiektach kulturalnych i sprawdzic, może się pan gorzko rozczarowac. Co do Szmita, ciśnie się na usta tylko parę słów: zabobony, pruderi a, współczucie dla niego ( ode mnie). A poza tym kiedyś Stanisław Jerzy Lec powiedział : ,,Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia ,, I tak to właśnie jest z tym panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reserczer Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.12.09, 07:51 Kochani, wyrażając święte oburzenie dla postawy wiceprezydenta Szmita i z taką pasją krytykując jego słowa, wykazujecie się zarazem bezdenną, bezgraniczną i bezbrzeżną - wręcz dziecięcą - naiwnością. Wiadomo wszakże doskonale, że PiS (a z nim Jerzy Szmit) od lat cieszą się w Olsztynie ok 20-proc. poparciem. Wiadomo też, że w przyszłym roku będą wybory samorządowe. Jak sądzicie, dzieciaki, po co J. Szmit - co by nie mówić doświadczony polityk - "wyjeżdża" z kontrowersyjnym poglądem, który ku jego(Szmita) radości wywołuje taką wściekłość na tym szacownym forum. Otóż polityk Szmit ma w nosie Wasze zdanie na temat własnej osoby. On doskonale wie, że i tak na niego nie zagłosujecie. I co, milusińscy, już domyślacie się do kogo chciał dotrzeć ze swoim przekazem wiceprezydent? Jeszcze nie? no to Wam wyjaśnię. Pan Jerzy Szmit chciał przypomnieć się przed wyborami właśnie temu ok. 20-proc. elektoratowi, który zwykle go popiera. Im bardziej więc atakujecie Szmita, tym mocniejszy staje się on wśród "swoich". Ten, Waszym zdaniem, nieudacznik jest w rzeczywistości całkiem myślącym i cwanym gościem, doskonale wiedzącym, że w Olsztynie nie ma szans na prezydenturę, ale na funkcjonowanie jako wiceprezydent jak najbardziej tak. Potrzeba jednak do tego kilku szabel w Radzie Miasta i te 20-proc, do których Szmit się mizdrzy, ma mu to zapewnić. Szmit wie dobrze, że część z Was, najmilsi, i tak oleje wybory, natomiast jego zwolennicy na pewno przy urnach się stawią. Odgłosy dyskusji na temat wypowiedzi Szmita dochodzą do PiS-owskiego elektoratu i umacniają pana Jerzego w tej grupie wyborców. Paradoksalnie, kochane dzieci, włączacie się do sztabu kandydata z partii J. Kaczyńskiego, a właściwie zostałyście właśnie sprytnie do niego włączone. A yadol to nawet stanął na jego czele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 07.12.09, 00:50 reserczer jako jeden z niewielu tu piszących masz chłopie nabiał i porządek pod sufitem bardzo Cię proszę pisz tu więcej , szacun i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 27.12.09, 10:19 a kim ty jesteś chłopczyku yadol, zeby wyrażać na forum publicznym takie wartościujące opinie ? Idx do kibla, stań przed lustrem i tam przemawiaj. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: 217.98.72.* 06.12.09, 08:47 pozostaje Wam ,Olsztynianie,tylko odwołać h..a z ciepłej posadki.Będzie o jednego pisowskiego hipokryty mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uan Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: 89.240.13.* 06.12.09, 08:58 Jak to?Przecierz Kaczory to GEJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrev Lewactwo w czapce błazna czyli Agora w awangardzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:15 daleko z takimi pogladami nie zajada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay z wyboru Zwolnić prostaka. Niedobrze się robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 09:59 gdy człowiek czyta takie bezeceństwa. Nie ma wolności bez gejowskiej solidarności! Odpowiedz Link Zgłoś
starybadacz Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... 06.12.09, 10:17 ja tu gościnnie w waszym mieście, ale działania waszego prezydenta z PIS jakieś niespójne są: - pozwolił na imię dla szkoły autora baśni, który zaliczany jest do artystów o innej orientacji - pozwala na śpiewanie(a zapewne i sam ją wyśpiewuje)roty, której autorką słów jest poetka lesbijka, niestety Jak mu czytanie księżniczki na ziarnku grochu , czy słowa "nie rzucim ziemi") przez usta przechodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
haruki_wawa przykład ignorancji typowy 06.12.09, 10:38 Nie jestem gejem (ani lesbijką) ale taki przykład ignorancji tych środowisk pokazuje jak na prawdę płytkie są horyzonty myślowe naszych polityków. Nie organizujmy imprezy - problemu nie ma .... cóż za cudowna dewiza.... tacy politycy (iloraz inteligencji i wrażliwości społecznej - zero) przez swą otępiałość mam nadzieje szybko zakończą kariery (tylko kiedy ?) Czy my Polacy jesteśmy w stanie zaakceptować fakt że ktoś jestem gejem lub lesbijką i ma również swoje prawa jak każdy obywatel ? (dodam że nie przeczytałem artykułu do końca bo mnie wkurzył) Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak PIS toleruje pedofili w swoich szeregach ???? 06.12.09, 10:55 www.dziennik.pl/polityka/article448845/Posel_PiS_wspiera_brata_pedofila.html Odpowiedz Link Zgłoś
karotka61 Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... 06.12.09, 10:54 Ktoś taki jak Jerzy Szmit powinien zrezygnować ze stanowiska. Z takimi poglądami może jedynie całować w określone miejsce cały kler, ale prywatnie. Nie mieszkam teraz w Polsce, zawsze byłam dumna z moich stron rodzinnych, ale teraz coraz częściej jest mi poprostu wstyd.Brak tolerancji to brak demokracji. To żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Zboczony typek przebiera się w sukienkę 06.12.09, 11:02 za również moje pieniądze? Bardzo proszę: zboczenia - tylko na własny rachunek. Społeczeństwo nie ma powodu dokładać do propagowania świrów. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 06.12.09, 11:18 Przeciez twoje pieniadze ida tez na utrzymanie kosciola, a tam panow w sukienkach bez liku... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 06.12.09, 12:43 Jestem za, niech Watykan utrzymuje swoich zboczków za własne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 06.12.09, 13:30 chłopaki macie jakiś pokrętny tok myślowy facet nie chce, by zboczeńcy biegali za jego podatki, ma prawo (najlepszy sposób - brak finansowania kultury z publicznych pieniędzy), a wy wyskakujecie z Watykanem - może podacie przykład, kiedy Watykan dostał (nie: zostało mu zwrócone) od państwa pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 06.12.09, 14:02 fizykoterapeuta napisał: > chłopaki macie jakiś pokrętny tok myślowy facet nie chce, by zboczeńcy biegali za jego podatki, ma prawo (najlepszy sposó b - brak finansowania kultury z publicznych pieniędzy), a wy wyskakujecie z > Watykanem - może podacie przykład, kiedy Watykan dostał (nie: zostało mu zwrócone) od państwa pieniądze? cytat: "Fundusz Kościelny został powołany na mocy art. 8 ustawy z dnia 20 marca 1950 r. o przejęciu przez Państwo dóbr martwej ręki, poręczeniu proboszczom posiadania gospodarstw rolnych i utworzeniu Funduszu Kościelnego (Dz. U. Nr 9, poz. 87, z późn. zm.) jako forma rekompensaty dla kościołów za przejęte przez Państwo nieruchomości ziemskie." rozumiem, że skoro majątek Kościołowi zwraca się w naturze Fundusz został zlikwidowany a dotacje które państwo wpłaciło do funduszu zostaną przez Kościół zwrócone? Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 07.12.09, 21:30 trochę odwracasz kota ogonem: czerwoni okradli kler i dali im na odczepnego "fundusz" jakby tobie ukradli samochód, ale w zamian złodziej zostawiłby 100 złotych, potem, po wielu latach samochód by Ci oddali, to oddałbyś tę stówę bandycie? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Zboczony typek przebiera się w sukienkę 07.12.09, 22:35 Nie tak bardzo okradli, skoro ten fundusz został utrzymany do dnia dzisiejszego a ziemi i majątków zagarnęli więcej, niż mieli przed wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Brawo dla szmita 06.12.09, 11:05 Homosie w jednym szeregu z niepelnosprawnymi jako grupy poszkodowane to prawdziwy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Brawo dla szmita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 11:30 Homosie jak ich nazwałeś to właśnie inwalidzi. Ludzie skrzywdzeni przez los. Ja osobiście wolałbym stracić jedną nogę niż mieć tak pokieraną seksualność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.sds.uw.edu.pl 06.12.09, 11:13 Występy facetów w rajstopach niespecjalnie mi się podobają i dziwię się, że Miejski Ośrodek Kultury otwiera się na taki dość dwuznaczny performance. To może być dobre dla podrzędnego kabaretu, a nie samorządowej placówki kulturalnej - twierdzi Bożena Ulewicz, znana działaczka Akcji Katolickiej. Ciekawe, czy pani Bożena słyszała o czymś taki jak balet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.09, 11:16 Ze Szmita wylazł Małkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Szmitowi chodzi o to... IP: *.torun.mm.pl 06.12.09, 11:20 ...żeby nie wpuścić Jarka do Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROŚ Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 11:20 PANIE PREZYDENCIE OLSZTYNA, CO TEN PAN JESZCZE ROBI NA STANOWISKU ZASTĘPCY PANA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Homofoby? IP: *.lanet.net.pl 06.12.09, 11:22 Dlaczego nie tolerujecie poglądów tego Pana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.09, 11:49 A co to za "oszołomy" ta Akcja Katolicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr problem w rajstopach? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.10, 18:13 Jak w rajstopach są be, to może bez rajstop niech wystąpią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.09, 11:50 I bardzo dobrze że nie propaguje tej chorej ideologii!!-Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik cytat: 06.12.09, 11:56 "Zastrzeżenia budzi samo zjawisko. Występy facetów w rajstopach niespecjalnie mi się podobają i dziwię się, że Miejski Ośrodek Kultury otwiera się na taki dość dwuznaczny performance. To może być dobre dla podrzędnego kabaretu, a nie samorządowej placówki kulturalnej - twierdzi Bożena Ulewicz, znana działaczka Akcji Katolickiej. - Męsko-damskie przebieranki były uzasadnione w teatrze antycznym i elżbietańskim, bo wiadomo - panie nie miały wtedy wstępu na scenę." już rozumiem dlaczego księża chodzą w sukienkach ale wciąż nie wiem dlaczego to nie razi pani działaczki Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: cytat: 06.12.09, 13:32 pewnie dlatego, że księża chodzą w sutannach, a nie w sukienkach - chociaż to pewnie wiesz, a plujesz tak z przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: cytat: 06.12.09, 13:52 fizykoterapeuta napisał: > pewnie dlatego, że księża chodzą w sutannach, a nie w sukienkach - chociaż to pewnie wiesz, a plujesz tak z przyzwyczajenia nie,nie pluję, po prostu nie znam się na damskiej modzie, rozróżniam jedynie spodnie, spódnice i sukienkę :) cytat za Wikipedią: Suknia, Sukienka – wierzchni strój kobiecy, jednoczęściowy, okrywający tułów i nogi, często także ręce; zwłaszcza strój uroczysty, bogaty. i drugi cytat za PWN: sukienka 1. «wierzchni, jednoczęściowy strój kobiecy» 2. pot. «habit lub sutanna» Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: cytat: 07.12.09, 21:34 (...) 2. pot. «habit lub sutanna» podpowiem, że pot. znaczy potocznie czyli jest równie poprawne jak "poszłem", "cofam się do tyłu", "rozumię", "w każdym bądź razie", itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka potocznie wcale nie znaczy "niepoprawnie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 11:55 Potocznie znaczy tylko, że jest to używane w tzw. "potocznym" czyli codziennym języku. I wcale nie znaczy, ze jest to błędne. A przywoływanie przykładów jakichś błędów językowych to zwykła, brzydka manipulacja. Słowo "sukienka" na określenie stroju osoby duchownej jest spotykane w literaturze polskiej od paru stuleci. I to naprawdę u największych i najważniejszych autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryty Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dla ... IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.09, 12:11 Katole Raus! katole won! katole wy....ć stąd! Polska bez katolstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 06.12.09, 13:33 "tolerancja", co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 06.12.09, 14:10 > "tolerancja", co nie? no co ty, 0 agresji, katole jak inni, tylko na imprezach zamkniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Jerzy Szmit, wiceprezydent Olsztyna: "Nie" dl 07.12.09, 21:35 poproszę zdanie z orzeczeniem, bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś