Dodaj do ulubionych

In Post - opóźnienia

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.10, 17:54
Faktury za telefon (w tym komórke) i tv kablową przychodzą mi nawet
tydzien po terminie płatności. Odkąd rachunki roznosi In Post co
miesiąc zastanawiam się czy nie obetną mi kablówi lub nie zablokują
komórki. Ludzie narzekają na Pocztę, ale In Post normalnie ssie
totalnie. Do chrzanu z taką firmą.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.10, 20:21
      to nie wina In-Posta, tylko Vectry. Późno ona dostarcza In. przesyłki - można
      płacić je po terminie bez konsekwencji.
      • Gość: Ola Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.10, 20:38
        Dla mnie 3 dni temu in post przynisoł życzenia świąteczne wysłane przez nadawcę
        22 grudnia 2009r. To jakaś nierzetelna firma.
      • Gość: Abonent Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.10, 20:53
        Kiedyś rachunki z Vectry dochodziły na czas więc to chyba
        niekoniecznie wina Vectry. Jak teraz czytam, że takie firmy mają
        przejąć większą część rynku to aż strach.
        • Gość: As Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.10, 20:57
          Proponuję e-fakturę z vectry i po kłopocie:)
          • Gość: Ela Re: In Post - opóźnienia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 21:52
            Opóźnienia w dostarczaniu przesyłek są wyłącznie winą firmy In Post. 10 stycznia
            (niedziela) pracownik w/w firmy wrzucił do mojej skrzynki rachunek za telefon z
            Plusa. Na kopercie widniała data przyjęcia korespondencji przez placówkę
            olsztyńską - 28 grudnia 2009.
            Z moich obserwacji wynika, że w Olsztynie jest dwutygodniowe opóźnienie w
            dostarczaniu korespondencji.
            • Gość: pieczewianka Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.01.10, 09:48
              Mnie też wnerwia,ze co kwartał jest ten sam cyrk. Podejrzewam,że to Vectra za
              późno daje faktury do wysyłki. Nigdy nie otrzymywałam faktur na czas. Kiedyś na
              kablówkę nie było faktur lecz książeczki opłat. Teraz "za karę" lączę 2 m-ce i
              np za styczeń będę płacić po 10 lutym (przy dokonywaniu innych opłat). Nie będę
              biegać specjalnie z fakturą Vectry. Gdyby wszyscy tak zrobili, to pieniążki
              wpływajace do nich z opóźnieniem może by spowodowały myslenie pracowników firmy.
              Kłopot jest tylko taki,że trzeba wypełnić inny blankiet, ale korzyść taka,że
              poczta pobierze jedną opłatę, nie dwie. Namawiam do tego sposobu.
              • ravendom Re: In Post - opóźnienia 21.01.10, 09:21
                Od tepsy i orange też przychodzą opóźnione więc to raczej nie jest
                tak, że te firmy późno prekazują faktury, tylko widać In Post
                przechowuje je dłużej, co by nabrały odpowiedniej mocy urzędowej ;)
                • Gość: Piast Kołodziej Re: In Post - opóźnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 23:44
                  Ja dostaje Inpostowe rachunki z TPSA w terminie i nie mam żadnych problemów
                  • Gość: emerytka Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.01.10, 08:55
                    Z Ery też przynoszą w terminie. Tylko z Vectry nie.
                    • Gość: Treba Re: In Post - opóźnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 23:47
                      To Poczta Polska daje ciała Inpost przynosi w terminie
                      • Gość: emerytka Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.01.10, 10:42
                        Z rachunkami z Vectry i z Ery Poczta Polska nie ma nic wspólnego.
                    • Gość: era Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.10, 19:54
                      Ostatnia faktura z ERY 8 dni od nadania, jeszcze 2 dni przed
                      terminem płatności.
                      • Gość: emerytka Re: In Post - opóźnienia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.10, 09:45
                        Dlatego z Ery otrzymuję w miarę dobrze a z Vectry nie ( dzisiaj jeszcze nie mam
                        za styczeń faktury). Jeden i drugi nadawca nie korzysta z Poczty Polskiej. W
                        związku z powyższym uwazam,że to Vectra za późno wystawia faktury. Tak jest co
                        kwartał - od lat. Idiotyczna firma - Vectra.
                        • Gość: Bug Shot Re: In Post - opóźnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:11
                          no jak vectra za późno faktury wystawia to inpost nie jest w stanie ich
                          dostarczyc przed terminem płatności- nawet, jeśli idą 2 dni
                          ja mam rachunki z TPSA inpostem dostarczane i jest ok
    • Gość: Maleficarum Re: In Post - opóźnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 14:20
      Dziwne, mnie z reguły to poczta właśnie przynosiła rachunki grubo po terminie
      płatności... ale najbardziej mnie denerwowało, jak moje listy trafiały do
      cudzych skrzynek (listonoszom PP często się zdarzało pomylic)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka