27.09.04, 19:52
nadesłane przez dobrego człowieka - może kto jeszcze nie wie:

www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040924/REGION04/40923022/-1/REGION

www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73185135314171&Avis=GW&Dato=20040923&Kategori=REGION04&Lopenr=40922010&Ref=AR
Obserwuj wątek
    • viki1976 Re: niusy ??? 27.09.04, 23:44
      Pracowałam w pewnej firmie ... leżącej po środku tej obwodnicy...nie dość, że
      dojazdy autobusem były nierealne (miałam prywatny transport) to jeszcze od
      czasu rozpoczęcia tego remontu były duże komplikacje i utrudnienia...
      Miałam dosyć....błoto, chałas, piach...ciągłe zmiany, a co do prędkości prac to
      podobno wygląda to impomująco bo to w tamtych rejonach żadkość taka szeroka
      droga - dwa pasy w jedną i w drugą....
      Moim skromnym zdaniem - wolno pracują i nie wiem czy zdążą,,,a jak kaska
      przepadnie to chyba nałożyłabym wysokie sankcje z powodu nie dotrzymania
      terminu realizacji umowy....pewnie można wytoczyć sprawę i tyle a kasa i tak
      popłynie z powrotem do UE...Tak, smutne ale tylko Polak tak potrafi - być
      mądrym po szkodzie...
      Przygnębiło mnie to...w Ełku drogi jak dla mnie są zbyt wąskie....
      • freeman8 Re: ale poziom ortografii! 28.09.04, 08:44
        O poziomach nie dyskutuje się szczególnie w ortografii.
        Pewnie ten "chałas" jest wynikiem jazdy warszawskimi tramwajami a narzekanie na
        Polaków wyrazem "żadkiego" malkontenctwa.
        Pozdrawiam Panią, Pani Magister.
        Tajemniczy, tylko licencjonowany, Sikun z "tamtych rejonów" czyli Ełku.
        • viki1976 Re: ale poziom ortografii! 29.09.04, 01:22
          freeman8 napisał:

> O poziomach nie dyskutuje się szczególnie w ortografii.
          > Pewnie ten "chałas" jest wynikiem jazdy warszawskimi tramwajami a narzekanie
          na
          >
          > Polaków wyrazem "żadkiego" malkontenctwa.
          > Pozdrawiam Panią, Pani Magister.
          Dziękuję za milusińskie pozdrowienia jak widzę Cię na forum to też mi się miło
          robi!!! :)
          Przepraszam (wszystkich co czytają) za błędy ortograficzne a szczególnie
          freeman8 - jeśli Cię uraziłam - nabazgrałam tak późnym wieczorem a kiepsko mi
          pisze się nocami...Specjalnie dla Ciebie postaram się nie robić byków ale miej
          trochę tolerancji...
          Jestem tylko człowiekiem...i mgr ekonomii...
          Rzadko mi się to przytrafia a hałas powoduje że zasypiam...:)Żyję w miejskim
          hałasie od urodzenia - w spalinach, smrodzie i nie przeszkadza mi to! Wiesz to
          pewnie Cię zdziwi, ale jestem zdrowa, mam głowę , dwie ręce i nogi...długie
          zgrabne nogi!
          Nie wiesz czym jeżdżę po W-wie więc uświadomię Ci jedno - tramwaje są cichsze
          od autobusów i samochodów...taka prawda wpadaj tu częściej to sam zobaczysz...
          Twoje kpienie z moich błędów spowoduje, że będę czytać to co piszę - mam
          nadzieję, że prędko nie dam Ci powodu do uszczypliwej krytyki...
          Jeżeli sprawia Ci to satysfakcję to bardzo współczuję...
          Miłego dnia życzę!

• horny7 Re: niusy ??? 28.09.04, 09:15
        viki1976 napisała:

> od czasu rozpoczęcia tego remontu były duże komplikacje i utrudnienia...
        > Miałam dosyć....błoto, chałas, piach...ciągłe zmiany, a co do prędkości prac
        > to podobno wygląda to impomująco bo to w tamtych rejonach żadkość taka
        > szeroka droga - dwa pasy w jedną i w drugą....

Wybacz, ale tego typu prac nie da się zrealizować po cichu, pod osłoną
        nocy i jeszcze żeby utrudnień nie było... Nawet we Farsiafie :-))

> Moim skromnym zdaniem - wolno pracują i nie wiem czy zdążą

Mylisz się. Zapierniczją, aż miło patrzeć :-) Szczególnie na odcinku
        od mostu do planowanego ronada na Suwalskiej.

> ,,,a jak kaska
        > przepadnie to chyba nałożyłabym wysokie sankcje z powodu nie dotrzymania
        > terminu realizacji umowy....

Zapewniam Cię, że w umowie wykonawca ma określone kary za niedotrzymanie
        terminów...

> Tak, smutne ale tylko Polak tak potrafi - być
        > mądrym po szkodzie...

Eeee.... Marudzisz. ;-)

> Przygnębiło mnie to...w Ełku drogi jak dla mnie są zbyt wąskie....

???

Pozdrawiam.

&
      • ralston Re: niusy ??? 28.09.04, 09:35
        viki1976 napisała:

> Przygnębiło mnie to...w Ełku drogi jak dla mnie są zbyt wąskie....

Spróbuj dróg w tym prowincjonalnym Londynie. Wcale nie są szersze. Spójrz też
        sobie na przedwojenne zdjęcia Warszawy i popatrz jakie wtedy były ulice. Ja,
        mimo to dziś żałuję, że tamto nie ocalało, bo można byłoby mówić o niebrzydkim
        mieście - a tak...

Rals o zbyt wąskich horyzontach
      • mobb Re: niusy ??? 28.09.04, 09:35
        a jak mnie kurde przygnębiają za wąskie drogi w warszawce.
        od tego stania w korkach zacząłem z nudów palić...
        nie ma co gadać, przygnebiają mnie te rejony jak cholera :)
        chyba wyjadę tam, gdzie drogi są szersze
        • ralston Re: niusy ??? 28.09.04, 15:06
          mobb napisał:

> a jak mnie kurde przygnębiają za wąskie drogi w warszawce.
          > od tego stania w korkach zacząłem z nudów palić...
          > nie ma co gadać, przygnebiają mnie te rejony jak cholera :)
          > chyba wyjadę tam, gdzie drogi są szersze

Jak tak dalej pójdzie to jeszcze zaczniesz pić w korkach z tego przygnębienia.
          A wtedy to już przerąbana sprawa. Trzeba poszukać takiego miejsca na świecie
          gdzie drogi są szerokie inaczej człowiek się stoczy zupełnie.
          W Mińsku są na ten przykład szerokie ulice. Miasto tak budowali, coby się
          ewentualna fala uderzeniowa po wybuchu nuklearnym w mieście nie zatrzymała,
          tylko na wieś sobie poszła, więc jej szerokie prospekty 'postroili' Ciekawe
          czy Viki tam była? Tam to dopiero człowiek oddycha. Żadnych przygnębień. Dodam
          że nie chodzi o Mińsk Mazowiecki ;)
          • viki1976 Re: niusy ???Viki była... 29.09.04, 01:05
          • viki1976 Re: niusy ??? 29.09.04, 01:08
            Viki była w Mińsku na Białorusi...drogi szerokie i ogromne dziury...niestey...
            przywiozłam sobie kiedys dwa motory m-72 i dniepra...jeżeli wiesz o jakich
            pisze ...są cieżkie bo z koszami i niestey urwaliśmy przez dziurę zawieszenie...
            wspomnienia cudowne wycieczki krajoznawczej nie polecam...
            ale nie ma wąskich dróg i wstawionych rowerzystów na drogach jak w niektórych
            znanych wszystkim miasteczkach...
            • ralston Re: niusy ??? 29.09.04, 13:30
              A ja wręcz przeciwnie - wycieczkę krajoznawczą polecam. Białoruś to piękny
              kraj. Warto zobaczyć Nowogródek, wybrać się nad Niemen do Bohatyrowicz, nad
              jezioro Świteź, do Puszczy Nalibockiej i w wiele jeszcze innych miejsc. Tylko
              na luksusy raczej nie ma co liczyć...
              • spec5150 Re: niusy ??? 29.09.04, 14:58
                a Mir? ktoś był?
                w pomieszczeniu gdzie się odbiera wizy w Bstoku na ścianie wisi plakat Mira - to
                chyba jakiś ichni większy zabytek czy jak.
                • ralston Re: niusy ??? 29.09.04, 15:26
                  W Mirze jest zamek. Nie byłem tam, ale jeśli zdarzy mi się jeszcze pojechać, to
                  postaram się odwiedzić. Podobnie pałac Radziwiłłów w Nieświeżu i parę innych
                  miejsc, których jeszcze nie widziałem...
                  • spec5150 Re: niusy ??? 29.09.04, 15:32
                    ralston napisał:

> W Mirze jest zamek. Nie byłem tam, ale jeśli zdarzy mi się jeszcze pojechać, to
                    > postaram się odwiedzić. Podobnie pałac Radziwiłłów w Nieświeżu i parę innych
                    > miejsc, których jeszcze nie widziałem...

fajna stronka o Mirze (genealogia żydowska)
                    darkwing.uoregon.edu/~rkimble/Mirweb/Mir98Castle.html
                    jak pomyślę o rzeczach które chciałbym odwiedzić do głowa boli - życia nie starczy.
    • manio15 Re: niusy 28.09.04, 12:43
      to dopiero nius :

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040924/prawo/prawo_a_2.html
      to kompletna klapa ZOZu !
    • marcopl Re: niusy 28.09.04, 20:50
      Jak mozesz freeman i inni ublizac dla viki tylko dlatego, ze sie z nia
      niezgadzacie. Viki jest Warszawianka. Przyzwyczajona jest do zycia
      wielkomiejskiego. Przez rok mieszkala w Elku i miala okazje dokonac porownania.
      Jako osoba inteligentna i wyksztalcona oraz bywala w swiecie widzi wiecej niz
      sfrustrowany freeman zasiedzialy w Elku, ktory nigdzie nie byl i nic nie
      widzial.
      Jako mieszkaniec wielkiego miasta doskonale rozumiem viki i zgadzam sie z nia.
      Nie wspomne juz niektorym adwersarzom o ich kulturze osobistej
      i "gentelmenskich manierach", ktore pozwalaja im obrazac dziewczyne.

marco
      • freeman8 Re: niusy 29.09.04, 23:20
        marcopl napisał:

> Jako osoba inteligentna i wyksztalcona oraz bywala w swiecie widzi wiecej niz
        > sfrustrowany freeman zasiedzialy w Elku, ktory nigdzie nie byl i nic nie
        > widzial.
        >
        > marco

Jak zwykle ogólniki i połajanki Adamie? Światowcze?
      • horny7 Re: niusy 30.09.04, 08:37
        marcopl napisał:

> Jako osoba inteligentna i wyksztalcona oraz bywala w swiecie widzi wiecej
        [...]

Nie wolno tak zartowac z Kolezanki :)

&
    • mobb ech ci ludzie... 28.09.04, 21:04
      ... te brudne świnie, co napletli o mojej dziewczynie... :)
      • ralston Re: ech ci ludzie... 29.09.04, 13:28
        ... to ci co innym wtykają szpilki - to nie ludzie - to wilki ;)
    • ralston A z njusów... 29.09.04, 17:01
      ... to obok mnie wybuchł biurowiec Kolmexu. Na siódmym piętrze ktoś podłożył
      ładunek wybuchowy. Przez wybite okna fruwają firanki...
      Warszawa zakorkowana, bo policja wstrzymała ruch w pobliżu. Mobb wykurzy dziś
      całą paczkę zanim dojedzie do domu. Ja będę musiał rozważyć zaczęcie palenia,
      bo też mnie czeka dłuższa przejażdżka...
      W Ełku ulice może i węższe, ale za to bomby wybuchają rzadziej. ;)
      • spec5150 Re: A z njusów... 29.09.04, 17:22
        ralston napisał:

> ... to obok mnie wybuchł biurowiec Kolmexu. Na siódmym piętrze ktoś podłożył
        > ładunek wybuchowy. Przez wybite okna fruwają firanki...
        > Warszawa zakorkowana, bo policja wstrzymała ruch w pobliżu. Mobb wykurzy dziś
        > całą paczkę zanim dojedzie do domu. Ja będę musiał rozważyć zaczęcie palenia,
        > bo też mnie czeka dłuższa przejażdżka...
        > W Ełku ulice może i węższe, ale za to bomby wybuchają rzadziej. ;)

teraz zaczynanie nałogów jest niemodne. jeśli już chcesz należy stosować modną
        numenklaturę - np. zamiast zaczęcie palenia - rzucenie niepalenia. i od razu
        inaczej brzmi prawda?

a z tymi oknami również można bardziej pozytywnie: zamiast mówić że na siódmym
        piętrze są wibite okna, można powiedzieć, że na piętrach 1-6 okna są całe. Nie
        siej tutaj defektywizmu :)
        • viki1976 Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 29.09.04, 18:35
          Smutne jest to co się dzieje...też jechałam w tych korkach...
          W Ełku bomby wybuchają rzadziej lub WCALE więc możecie się cieszyć...
          Nikt chyba nie lubi wojen, przemocy i terroryzmu więc potraktuję to: "W Ełku
          ulice może i węższe, ale za to bomby wybuchają rzadziej. ;)" jako żart w
          kategorii tych, których niestey nie rozumiem i mnie nie bawią...
          Jak wróciłam do W-wy to w pierwszych dniach września obserwowałam to miasto i
          ono wcale nie jest przygotowane na obroną przed terrorystami...jest tak samo
          bezbronne jak Ełk i inne miasta - trzeba mieć nadzieję, że nie będzie nas to
          spotykało...warto jednak być czujnym - tylko nie przesadzajcie bo popadniecie w
          psychozę...
          Myślę, że to były jakieś porachunki np. mafijne za długi...
          • cynmada Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 29.09.04, 22:07

> Myślę, że to były jakieś porachunki np. mafijne za długi...

no po co ten wielokropek ? kto miał za długi i co ?

tak nawiasem mówiac to wieszasz na tym ełku same psy , zapominajac jakie miałaś
            świetne pomysły pare miesięcy temu. i co ? i gówno wyszło. Sama widzisz, że
            łatwiej sie żyje w Twojej Warszawie , co innego radzić , a co innego samemu
            spróbować... lubisz tłok i głupi pęd ( o wszechobecnym wpychaniu sie na chama
            nie wspominam bo to podobno pchaja się wsioki z Ełku) i tego głównie Ci
            brakowało. Tym bardziej winnas szacunek tym , którzy mimo trudności i ogólnego
            zgnusnienia nie uciekaja , cokolwiek próbują.
            I potrafią przetrwac bez spalin w nosie i hipeeeeeeeeeeeeeeermarkietóf :)))))))))))

mad
            • viki1976 Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 29.09.04, 23:05
              Nie wieszam psów na Ełku tylko to jednak nie jest moja bajka jeżeli chodzi o
              życie i pracę !!! Brakuje mi wszystkiego co mialam w moim mieście - zakupy
              lubię robić i w moich sklepach, lubię pewne marki - a w Ełku ich nie ma...
              Nic na to nie poradzę - ten świat jest nie dla mnie!
              Wyobraź sobie, że pomimo żadnych znajomości znalazłam sama w Ełku pracę!miałam
              plany (również na własną działalność) ale koszty obłożenia podatników są bardzo
              duże a w Ełku jest biednie...nie zbiłabym kokosów tylko dokładałabym do
              interesu a po jakimś czasie plajta...
              Tłoku (nie pędu bo w Ełku nikomu się przecież nie śpieszy) w Ełku
              doświadczyłam - jechałam jakimś rozpadającym się autobusem nr 12 z Baranek i
              był taki straszny tłok, czego tutaj w Warszawie nie doświadczyłam...W Warszawie
              ludzi zwłaszcza starsi się nie myją i niestey: śmierdzą ale w
              Ełku!!!!!!!!???????????również i nie są wcale inni!!!!!!!!!!!!!!!!pod tym
              względem!
              Brakowało mi rozwoju - wiedzy - jakiejś nauki - zaliczyłam w Ełku też kilka
              kursów ale nie takich jak chciałam i mnie interesowały tylko takie jakie BYŁY!
              "( o wszechobecnym wpychaniu sie na chama > nie wspominam bo to podobno pchaja
              się wsioki z Ełku) " TAK, pchają się bo tak żadko jeżdżą w Ełku autobusy że
              zawsze jest w nich tłok!!!a już żeby dostać się do firmy na obwodnicy, to
              pozostaje jedynie samochód - bo rozkład autobusowy jest na prawdę chory!!!!!!!!
              A przejedź się czasami po Ełku - i zobacz jakie spaliny wypuszczają samochody
              lub autobusy jeżdżące na olej opałowy - co jak pewnie doskonale wiesz jest
              zabronione i jak puści z rury wydechowej te piękne spalinki to cudownie je czuć
              w samochodzie!!!! :)
              Cudeńko - tak wszyscy w Ełku szanują środowisko!
              Szcerze - współczuję tym, którzy zostają bo siedzą w depresji, nie mają
              perspektyw na rozwój i myślisz że są szczęśliwi???
              Poznałam wielu ludzi z Ełku ( po co mam kłamać...) od razu mi mówili jak tam
              jest np. z pracą, sklepami...
              Kiedyś po 22 chciałam kupić czerwoną fasolkę w puszce i wiesz co???
              Nie kupiłam bo żaden sklepik w Ełku o tej godzinie nie działał...
              a jak czasami po 17 chciałm zajrzeć i coś kupić w normalnych ełckich
              sklepikach - to były punkt 17 zamknięte...
              Przygnębiłam się tylko tym co tutaj napisałam...Bo przypominają mi się ełckie
              klimaty które mnie delikatnie określając - wkurzały...
              Najlepiej było jak szukałam pracy - kupowałam w poniedziałek z samego świtu
              wyborczą bo potem nie było już nigdzie i wysyłalam faceta żeby jeździł po
              wszystkich stacjach CPN w Ełku a nawet w okolicach...
              Nie pasowało mi to, że nie mogłam kupić poniedziałkowej wyborczej np. o
              godzinie 15 po południu...w Warszawie mogę ją dostać zawsze - nawet do 23 w
              nocy - waśnie w hipermarkecie ...Tutaj rynek jest nasycony wszystkim!
              A to właśnie lubię!
              Ci co tam mieszkają od dziecka to może już do tego przywykli i dla nich
              otwarcie stacji BP to sensacja i powód do dumy...W Warszawie jest ich tak
              wiele, że nie jest to wręcz zjawiskowe...
              Jest a nie stanowi czegoś wyjątkowego!
              Viki :) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>...
              • horny7 Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 30.09.04, 08:34
                viki1976 napisała:

> Tłoku (nie pędu bo w Ełku nikomu się przecież nie śpieszy) w Ełku
                > doświadczyłam - jechałam jakimś rozpadającym się autobusem nr 12 z Baranek i
                > był taki straszny tłok, czego tutaj w Warszawie nie doświadczyłam...

To z Ciebie szczesciara na "maxa"!!! Polecam linie 520 ok. 17.00.
                Tlok jak diabli, ledwo jadacy rozwalajacy sie Ikarus z rura wydechowa
                do wewnatrz... od razu czuc europejski poziom ;-)

> Brakowało mi rozwoju - wiedzy - jakiejś nauki - zaliczyłam w Ełku też kilka
                > kursów ale nie takich jak chciałam i mnie interesowały tylko takie jakie BYŁY!

Totalnu bezsens! Po co robilas te kursy? Dla "papieru"???

> TAK, pchają się bo tak żadko jeżdżą w Ełku autobusy że
                > zawsze jest w nich tłok!!!

Przeciez we Stolycy jest JESZCZE gorzej!

> A przejedź się czasami po Ełku - i zobacz jakie spaliny wypuszczają samochody
                > lub autobusy jeżdżące na olej opałowy

He... Zapewniam Cie, ze warszawscy cierpiarze w dislach tez jezdza
                na ojeju opalowym :). Ja tam ich rozumiem... ;-) co do wplywu na srodowisko
                nie maroznicy na ktory oleju jezdzisz...

> Cudeńko - tak wszyscy w Ełku szanują środowisko!

Ze niby co???? Napisz jeszcze ze W wawie szanuja srodowisko, to
                chyba bedzie najwiekszy bezsens tej wypowiedzi...

> Kiedyś po 22 chciałam kupić czerwoną fasolkę w puszce i wiesz co???
                > Nie kupiłam bo żaden sklepik w Ełku o tej godzinie nie działał...

Nawet "surdykowska" kolo dworca i "witaminka"??? chyba sciemniasz,
                ona ma otwarte nawet w Wigilie :))

> Najlepiej było jak szukałam pracy - kupowałam w poniedziałek z samego świtu
                > wyborczą bo potem nie było już nigdzie i wysyłalam faceta żeby jeździł po
                > wszystkich stacjach CPN w Ełku a nawet w okolicach...
                > Nie pasowało mi to, że nie mogłam kupić poniedziałkowej wyborczej np. o
                > godzinie 15 po południu...w Warszawie mogę ją dostać zawsze - nawet do 23 w
                > nocy - waśnie w hipermarkecie ...Tutaj rynek jest nasycony wszystkim!

Bzdury.

> A to właśnie lubię!

Tak, tak... dla Viki niezwykle wazne jest: mozliwosc kupienia fasoli
                po 22, Gazety Wybiorczej po 23, jakichs tam fatalaszkow po 17, pachnace
                warszawskie spaliny... Viki postaraj sie o lepsze argumenty, bo te sa,
                delikatnie mowiac zenujace...

> Ci co tam mieszkają od dziecka to może już do tego przywykli i dla nich
                > otwarcie stacji BP to sensacja i powód do dumy...

??????????????

Ech... niektorzy to maja problemy :-))

&
              • cynmada Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 30.09.04, 09:48
                nic nowego nie napisałaś , nawet błędy ort. robisz ciągle tak samo szokujace ( a
                obiecałaś uważniej pisać). Jeśli nie możesz żyć bez Wyborczej z poniedziałku (
                choć moim zdaniem wydanie olsztyńskie jest zupełnie kaszaniaste) i czarnej
                fasoli to faktycznie beznadziejna sprawa.
                jak sama widzisz nawet "kursy niektóre" nie dają szans. Ze znajomościami też
                przesadzasz , płace są niskie ze znajomościami czy bez.Po znajomości to
                dostaniesz pracę w urzędzie czy szkole - a to też nie kokosy. Obracałaś sie
                widocznie jdynie w kręgach bezrobotnych bez inicjatywy , na tle których mogłaś
                brylować. No butików z markowymi ciuchami i hipermarketów to się chyba nawet rok
                temu nie spodziewałaś? Szukasz dziury w całym. Jesteś szczęśliwa w warszawie ?
                To dobrze , ale nie traktuj że pozostały świat to dno i wodorosty. bo to zbyt
                "warszaskie" i za to głównie was nie za bardzo lubimy.

• viki1976 Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 30.09.04, 21:59
                  Tak – co do Ełku jednak zdania nie zmienię – miejsce świetne i piękne latem,
                  wiosną i jesienią – ale właśnie ze względu no to, że nie mogę zrobić tego lub
                  tego – a do tego byłam przyzwyczajona w W-wie – nie uważam, że moim znajomi,
                  którzy nie mieli pracy w Ełku byli ludźmi bez inicjatywy – mieli wszyscy wyższe
                  studia, znali przynajmniej jeden język dobrze – potem zaczęli wyjeżdżać za
                  granicę bo nie mieli cierpliwości do kupowania (tej jak
                  piszesz) „kaszaniarskiej” wyborczej!!! Lub odwiedzania urzędu pracy...Pomimo
                  znajomości (i zdziwiłabyś się jak dużych – nie mogli znaleźć pracy w Ełku)
                  siedzieli i tracili czas na szukanie pracy...Płacą kiepsko to fakt, ale ja
                  prywatnie uważam, że żadna praca nie hańbi a lepiej coś robić i szukać dalej
                  niż nie robić nic tylko być życiowo sfrustrowanym!!! Czasy są ciężkie i trzeba
                  liczyć samemu na siebie – to pewnie wie już od dawna każdy!!!
                  Ř Nie jadam czarnej fasoli tylko czerwonej – wiem, że objechaliśmy
                  samochodem wszystkie możliwe sklepy i były pozamykane...Mój ukochany chciał mi
                  dogodzić i ponad pół godziny szukaliśmy... wszystko było zamknięte...
                  Ř Jak pracowałam na dwie zmiany godzinowe na przemian od 7 do 15 lub od 9
                  do 17 to niestety byłam zła, że sklepy są już zamknie...jak chciałam coś z
                  ubrań kupić...trudno – ubierałam się nadal w Warszawie w swoich markowych
                  sklepach, do których się przywiązałam ze względu na jakość...
                  Ř Pewnie macie rację-w W-wie nie jest tak kolorowo jak mi się na razie
                  wydaje...ale tutaj jest o 100% więcej możliwości – dosłownie we wszystkim!
                  Ja nie potrafiłam w Ełku żyć – pomimo drobnych sukcesów czułam, że się tam
                  UDUSZĘ!!! Również za sprawą niektórych ełczan, którzy byli bardziej pewni (że
                  we wszystkim mają rację) siebie niż ja na tym forum...
                  Nie chcę nikogo obrażać lub powodować, aby czuł się gorszy tylko dlatego, że
                  mieszka w małym mieście.
                  Mi było ciężko w Ełku, bo zaczęło mnie trochę nudzić życie w miejscu, gdzie nie
                  mogę robić tego, co lubię i sprawia mi to przyjemność...
                  Mając dużo wolnego czasu spacerowałam długo z psem nad jeziorem, miałam czas na
                  przemyślenia, uprawiałam rośliny doniczkowe i balkonowe oraz paliłam namiętnie
                  papierosy...Pewnie potrzebowałam trochę dymu i spalin JJJ
                  Teraz mam mniej wolnego czasu – ale robię to co lubię i sprawia mi frajdę!!!
                  Jestem szczęśliwa, tylko teraz czasu mi na wszystko nie starcza!
                  I nie palę bo dosłownie NIE MAM KIEDY!!!
                  Ludziom w Ełku odpowiada Ełk taki, jaki jest – mam wrażenie, że boją się zmian,
                  bo może jak ich świat, by się raptownie bardzo zmienił to nie potrafiliby tam
                  nadal żyć...
                  A mnie wkurzało to i to i koniec...Czułam, że się duszę i uduszę jak nie wyjadę
                  i swojego życia nie zmienię...
                  Nie potrafię żyć rutynowo – a moje życie stało się tam bardzo
                  monotonne...urozmaicałam je np. częstymi wyjazdami samochodem po okolicach i
                  podziwianiu przyrody...
                  Przykre, ale zaczęłam czuć się tam bardzo nieszczęśliwa i samotna...Może nie
                  miałam dostatecznego wsparcia? A może za bardzo wybiegłam w przyszłość i
                  zobaczyłam obraz siebie za kilka lat mieszkania w Ełku? To nie moje miasto –
                  dzisiaj przeszłam się po Starym Mieście w Warszawie, pojechałam na Pragę przez
                  Wisłę, byłam na dobrych lodach i kawie – w swoich miejscach i poczułam, że żyję
                  i jest mi wreszcie dobrze!

Postaram się nie robić błędów ortograficznych – wiem, to bardzo żenujące....
                  zdołowałam się bo chyba się cofnęłam w rozwoju....
                  (a papierki z kursów zawsze mogą się przydać - nigdy nie wiesz tak naprawdę
                  kiedy...)
                  • cynmada Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 01.10.04, 14:06
                    i nikt nie ma Ci za złe, że nie podoba sie Ełk , a przynajmniej niektóre z
                    istotnych aspektów życia w nim. Nie zwalaj jednak winy na to czego nie ma, nie
                    było i nie będzie . O tych niedostatkach wiedziałaś doskonale już od początku i
                    "nie miej do garbetego pretensji ,że ma proste dzieci". To czym sie zachwycasz
                    jest dla wielu udręką i bezproduktywnym przemijanem w ciągłej pogoni. I na tym
                    polegają różnice . Z czasem inaczej spojrzysz na czas spędzony w zaścianku i
                    lepiej będziesz pamietała miłe chwile niz rozczarowania. Zwolnij czasem bo nie
                    zauważysz jak mija czas i szanse na odrobine prywatności ....
                    pzrd
                    madA
              • freeman8 Re: A z njusów... tomograf 30.09.04, 12:22
                1.Trzeba było spróbować w Wołominie lub innym Radzyminie.
                2.Tak w ogóle to wyszedł prawdziwy obraz jak w tomografii komputerowej, bo
                dotychczas myślałem, że to Twoje USG.
                3.Płyciutko, płyciutko!!
          • horny7 Re: A z njusów... dzisiejsza bomba... 30.09.04, 08:36
            viki1976 napisała:

> Jak wróciłam do W-wy to w pierwszych dniach września obserwowałam to miasto i
            > ono wcale nie jest przygotowane na obroną przed terrorystami...

Podobnie jak inne swiatowe metropolie NY, Madryt, Stambul, Moskwa...

&
    • marcopl Re: niusy 30.09.04, 19:06
      Napastliwa reakcja niektorych forumowiczow na posty viki jest zenujaca i
      smieszna. Powinniscie byc ciekawi jak Was i Wasze miasto widza mieszkancy
      duzych aglomeracji miejskich. Viki jako rodowita warszawianka, ktora spedzila
      rok w Elku miala okazje dokonac porowniania zycia w wielkim miescie i na
      prowincji. Viki zauwazyla to co rzuca sie w oczy dla kazdego przybysza z
      wielkiego miasta. Jej spostrzezenia i uwagi pokrywaja sie w wiekszosc z mojimi.
      Natomiast Wasza histeryczna reakcja swiadczy o Waszej zasciankowosci i
      egoizmie. Dlaczego nie potraficie przyjac konstruktywnej krytyki i przyznac
      sie, ze nie wszystko w Elku jest w porzadku.

marco
      • ralston Re: niusy 30.09.04, 21:50
        A kto tu Adamie mówi, że wszystko jest w Ełku w porządku?
      • manio15 Re: niusy 01.10.04, 09:55
        marcopl napisał:

> Napastliwa reakcja niektorych forumowiczow na posty viki jest zenujaca i
        > smieszna. Powinniscie byc ciekawi jak Was i Wasze miasto widza mieszkancy
        > duzych aglomeracji miejskich. Viki jako rodowita warszawianka, ktora spedzila
        > rok w Elku miala okazje dokonac porowniania zycia w wielkim miescie i na
        > prowincji. Viki zauwazyla to co rzuca sie w oczy dla kazdego przybysza z
        > wielkiego miasta. Jej spostrzezenia i uwagi pokrywaja sie w wiekszosc z mojimi.

i kto to pisze ? magahisteryk ? Koń by się uśmiał !
        jakbys bywał czasem wieśkiemt , to mam dla niego jeszcze jeden njus : lokal w
        Czaplach zlikwidowany ! Właścicielowi wybito zęby i połamano obydwie nogi , a
        inwentarz żywy zapakowano i wywieziono w nieznanym kierunku. Masz szczęscie że
        akurat (przypadkowo) Cię tam nie było , nie mógłbyc odkurzać o kulach a i
        angielski bez zębów byłby jeszce bardziej kulawy.

pozdrowienia dla wszystkich klonów obojga płci

• marcopl Re: niusy 02.10.04, 10:01
          manio15 napisał:

> i kto to pisze ? magahisteryk ? Koń by się uśmiał !
          > jakbys bywał czasem wieśkiemt , to mam dla niego jeszcze jeden njus : lokal w
          > Czaplach zlikwidowany ! Właścicielowi wybito zęby i połamano obydwie nogi , a
          > inwentarz żywy zapakowano i wywieziono w nieznanym kierunku. Masz szczęscie że
          > akurat (przypadkowo) Cię tam nie było , nie mógłbyc odkurzać o kulach a i
          > angielski bez zębów byłby jeszce bardziej kulawy.
          >
          > pozdrowienia dla wszystkich klonów obojga płci
          >

Nareszcie lokal w Czaplach doczekal sie rzecznika medialnego ktorym zostal
          manio. Bedzie zarzucal teraz forum korespondencjami z lokalu z agencji
          towarzyskiej w Czaplach. Masz teraz robote i sasiedzi przestana mowic, ze
          zajmujesz sie ciemnymi interesami.
      • horny7 Re: niusy 01.10.04, 10:58
        marcopl napisał:

> duzych aglomeracji miejskich.

taaa... tylko jesli ktos patrzy przez pryzmat czerwonej fasoli czy
        kupienia poniedzialkowej gazety wybiorczej, to wybacz. Dla mnie to belkot
        z elementami daleko posunietej grafomani.

&
        • ralston Re: niusy 01.10.04, 11:02
          Tym bardziej, że z możliwością kupienia Wyborczej późnym popołudniem w
          Warszawie wcale nie jest tak różowo jak Viki pisze. Nieraz mi się zdarzało, że
          nie tylko w żadnym z kiosków, ale również na stoiskach w tych molochach typu
          Leclerc, czy Carrefour też już nie było. Ale żeby z tego powodu ronić łzy?
          • horny7 Re: niusy 01.10.04, 11:24

Prawda.
            A dla spoznialskich pozostaje je elektroniczna wersja.
            Ona jest prawie zawsze dostepna :-).

&
            • ralston Re: niusy 01.10.04, 11:54
              Gorzej z elektroniczną wersją czerwonej fasolki. Nie każdy to lubi ;)
              • horny7 Re: niusy 01.10.04, 15:51
                ralston napisał:

> Gorzej z elektroniczną wersją czerwonej fasolki. Nie każdy to lubi ;)

Nie probowalem, wiec sie nie wypowiadam :)

&
                • ralston Re: niusy 01.10.04, 15:57
                  No widzisz... nawet nie spróbowałeś a już się czepiasz koleżanki ;)
            • luego Re: niusy 01.10.04, 17:53
              Jakbys nie wiedzial, Horny ze chodzilo jej o ogloszenia nt. pracy. Po jakiego
              grzyba sie tyle znecac nad dziewczyna?
      • cynmada Re: niusy 01.10.04, 13:56
        marcopl napisał:

> duzych aglomeracji miejskich. Viki jako rodowita warszawianka, ktora spedzila
        > rok w Elku miala okazje dokonac porowniania zycia w wielkim miescie i na
        > prowincji. Viki zauwazyla to co rzuca sie w oczy dla kazdego przybysza z
        > wielkiego miasta. Jej spostrzezenia i uwagi pokrywaja sie w wiekszosc z mojimi.
        >
        > Natomiast Wasza histeryczna reakcja swiadczy o Waszej zasciankowosci i
        > egoizmie. Dlaczego nie potraficie przyjac konstruktywnej krytyki i przyznac
        > sie, ze nie wszystko w Elku jest w porzadku.
        >
        > marco

o Tytanie intelektu i kultury ! powalasz jak zwykle swoimi cennymi i jakże
        trafnmi, konstruktywnymi i inteligentymi uwagami. Masz rację, fasolą i Wyborczą
        ( chroń oczy jak pisze horny) żyje prawdziwy mieszkaniec aglomeracji. Kto mysli
        inaczej jest zaściankowym ciemniakiem i fasolowym egoistą ! Nasze stanowcze nie
        bezmyślnym pożeraczom fasoli ! Ja fasoli nie pożeram z troski o środowisko
        naturalne ( emisja gazów cieplarnianych) i tylko z tego wynika moja bezmyślne
        czepianie sie świetlanych rad.
        • ralston Re: niusy 01.10.04, 14:13
          cynmada napisał:

Ja fasoli nie pożeram z troski o środowisko
          > naturalne ( emisja gazów cieplarnianych) i tylko z tego wynika moja bezmyślne
          > czepianie sie świetlanych rad.

Ha! I tu wychodzi cała Twoja zaściankowość!!! To nie wiesz, że spożywanie
          czerownej fasoli zamiast białej zmniejsza emisję gazów cieplarnianych? ;)
      • luego Re: niusy 01.10.04, 17:50
        Blagam! Nie uzywaj slowka „dla” tam gdzie jest to niepotrzebne. DLA przykladu:
        nie pisze sie: „dla kazdego przybysza” ale „kazdemu przybyszowi”, („dla Viki” -
        ale „Viki”). Ok, czepiam sie, ale nie zdzierzylam. Ile mozna?
        Po stylu ich poznacie...
        • ralston Re: niusy 01.10.04, 18:15
          Lu, nie ułatwiaj sprawy, bo jeszcze nie poznamy kolejnych klonów i co?
          • luego Re: niusy 01.10.04, 18:25
            Rals, kto powiedzial, ze ma byc latwo? :)
            I tak poznasz klona. Bo wyglada... jak klon. Heh.
            • ralston Re: niusy 01.10.04, 18:44
              Ale te 'dla' było takie słodkie. Jakby się nie starał zbudować sobie jakieś nowe
              story, jakąś nową osobowość, to zawsze, wcześniej czy później to 'dla'
              wyskakiwało :)))
              • luego Re: niusy 01.10.04, 18:53
                Masz racje, troche pokpilam sprawe. Licze jednak na to, ze styl to rzecz
                niezmienna. :)
                • ralston Re: niusy 01.10.04, 19:49
                  luego napisała:

> Masz racje, troche pokpilam sprawe. Licze jednak na to, ze styl to rzecz
                  > niezmienna. :)

Podbonież jak i słoma w butach - jak byś nie zawijał zawsze wylezie ;)
                  • viki1976 Re: niusy>>>>>>>>>!!!!!!!!!!!!! 02.10.04, 03:43
                    Kpicie ale mi to nie przeszkadza...Nie gniewam się. Nie ma za co.
                    Każdy w sumie jest inny i trochę dziwny – każdego dnia (czy w Ełku czy w W-wie)
                    uczę się tolerancji – bo jestem wybuchowa i język mam ostry...Potrafię sprawiać
                    przykrość chociaż nie chcę... Mam natomiast jedną zaletę: mówię co myślę i nie
                    zmieniam poglądów, chyba że argumenty są naprawdę przekonywujące... Tutaj
                    takich nie znalazłam ale chyba to nie linia XXX tylko ełckie forów na którym
                    grono ziomalów ma podobne opinie...
                    Nie byłam w ciąży ale czasami mam napad jedzenia i ochotę na fasolkę czerwoną z
                    puszki w nocy a nie np. jak pewnie normalni ludzie – na sex.
                    Może to dziwne i jestem inna ale tak mam i nie zamierzam tego zmieniać.
                    Czasami widzę, że pomimo czystego powietrza dusiłam się bo jestem inna i często
                    nie potrafię się przystosować do tego co jest i jak jest (pewnie w W-wie
                    też...zapomniałam bo dawno mnie tutaj nie było) i przyjąć jest TAK więc MUSI
                    być TAK...Krytykuję i kombinuję jak można byłoby to zmienić...nie wszystkim
                    jednak może to odpowiadać...
                    Każdy żyje w swojej bajce :)
                    Pozdrawiam wszystkich Ełczan z tego forum !!!
                    wreszcie jest weekend - o tyle mam teraz trudno, że mam dwa domy i jak jestem
                    tu to tęsknię tam - jak tam to tęsknię tu...
                    • nikolettajasnowlosa Re: niusy 02.10.04, 16:18
                      w wielu miejscach zgadzam sie z Viki.
                      bez dobrej pracy i na glodowej stawce jest tylko egzystencja a nie zycie. moze
                      wielu ludziom wydaje sie ze to normalne ze pracy nie ma bez znajomosci a ze
                      znajomosciami tylko marna.. i to jest do zaakceptowania. otoz nie. to zenada!!!
                      wielu ludzi pytalo mnie jak studiowalam czemu nie wracam do Elku. przeciez
                      moglabym bez problemu uczyc w podstawowce!! rewelacja. za 700 zlotych. szkoda
                      sie uczyc 18 lat zeby tyle dostawac.
                      niektorym w glowie sie nie miesci ze mozna wyjechac stad i czuc sie dobrze.
                      dostalam sie na studia i w Lodzi i w Bialym (zdawalam asekuracyjnie) i wielu
                      ludzi pytalo dlaczego jade do Lodzi?? w Bialym kierunek marny ale jak blisko i
                      w domu z mamusia na kazdy weekend. a po studiach z powrotem mozna sie
                      wprowadzic do pokoju z dziecinstwa! swietna perspektywa.
                      teraz mieszkam w nieduzym miescie ktore ma zalety Elku - cisza, wszedzie
                      blisko, kontakt z natura - obok morze, wiewiorki skacza po ogrodku - za to nie
                      ma wad - pracy jest w brod, mozna uczyc sie chyba z 20 jezykow (moja kolezanka
                      chciala sie uczyc wloskiego w Elku... grupa sie nie zebrala), biblioteka z
                      wszystkimi nowosciami, duzo sklepow, barow, restauracji... tylko ze wiem ze
                      male miasta w Polsce jeszcze dlugo tak nie beda wygladac (moze nigdy??)
                      z drugiej strony trudno krytykowac Elk za to ze jest pipidowka bo czym ma byc
                      przeciez nie metropolia. zamiast jednak porownywac je z Warszawa - co nie ma
                      najmniejszego sensu - wystarczy porownac je z miastami np. w Wielkopolsce.
                      jesli ktos mieszka w miescie podobnej wielkosci gdzies indziej niech wtraci 3
                      grosze.
                      • viki1976 Re: niusy 02.10.04, 21:13
                        Niestey - mieszkając w wielkim mieście - gdzie jest wiele możliwości realizacji
                        siebie, zainteresowań itd...- zapominamy o małych miastach - a cała kaska idzie
                        zawsze tam gdzie jest rząd, politycy itd...
                        Szkoda, bo są różne miasta, które powinny być wspierane i promowane właśnie
                        przez te mocniejsze. Żeby mogły się rozwijać np. turystycznie jak Ełk.
                        Chciałabym, aby w Ełku było więcej pracy i firm, ale sytuacja w naszym kraju
                        jest wszystkim znana i boją się inwestycji, a jak już zaryzykują to oszczędzają
                        na wszystkim bo jest ciężko.
                        Może kiedyś się to zmieni.
                    • ralston Re: niusy>>>>>>>> 02.10.04, 23:32
                      viki1976 napisała:

> Kpicie ale mi to nie przeszkadza...

No tym razem, to akurat nie z Ciebie. Kpimy tu nieraz i z samych siebie i z
                      siebie nawzajem... ale najczęściej chyba z pewnego osobnika spoza oceanu i jego
                      licznych klonów.
                      • viki1976 Re: niusy>>>>>>>>??? 06.10.04, 19:09
                        O co chodzi z klonami? Proszę trochę jaśniej - odrobinkę :)
                        Jak mieszkałam w Ełku to moi znajomi mówili często:
                        - Powiem dla niego....Zajadę do sklepu...Zajechałem do ...Oddam dla ...np.
                        Iwony książkę, którą mi pożyczyła...;
                        Nie kłame...oraz coś co mnie najbardziej wkurzało: słowo "wpierw"...
                        Ktoś coś mi opowiadał i nagle mówi: Wpierw byłem ...tu i tu....Wpierw...
                        Z tego co mi wiadomo nie ma takiego słowa jak owe "wpierw" w słowniku polskim i
                        mnie nigdy nie uczono takich sformułowań...
                        Jak przypomnę sobie WPIERW zamiast NAJPIERW to robi mi się gorąco...oczywiście
                        z pewnych emocji...:)
                        Viki
                        • horny7 Re: niusy>>>>>>>> 07.10.04, 08:59
                          viki1976 napisała:

> Nie kłame...oraz coś co mnie najbardziej wkurzało: słowo "wpierw"...
                          > Ktoś coś mi opowiadał i nagle mówi: Wpierw byłem ...tu i tu....Wpierw...
                          > Z tego co mi wiadomo nie ma takiego słowa jak owe "wpierw" w słowniku polskim
                          > mnie nigdy nie uczono takich sformułowań...
                          > Jak przypomnę sobie WPIERW zamiast NAJPIERW to robi mi się
                          gorąco...oczywiście

Mylisz sie.
                          Slowo WPIERW jak najbardziej wystepuje w slowniku jezyka polskiego
                          i jest to poprawna forma jezykowa. Oznacza tyle co "w pierwszej kolejności;
                          najpierw, wprzód, przede wszystkim". Podobnie slowo NAJPIERW.

Pozdrawiam,

&
        • manio15 Re: niusy 02.10.04, 19:37
          luego napisała:

> Blagam! Nie uzywaj slowka „dla” tam gdzie jest to niepotrzebne. DLA
          > przykladu:
          > nie pisze sie: „dla kazdego przybysza” ale „kazdemu przybyszo
          > wi”, („dla Viki” -
          > ale „Viki”). Ok, czepiam sie, ale nie zdzierzylam. Ile mozna?
          > Po stylu ich poznacie...

uswiadamiałem któremus ze wcieleń ze to typowy dla naszego regionu rusycyzm ,
          który wywołuje salwy śmiechu np. w Krakowie czy Katowicach. Jak zwykle reakcją
          klona był kubełek pomyj zamiast podziękowań. Nie liczyłbym więc i tym razem na
          reedukację , i jak pisze ralston , to bardzo dobrze. Jakby to klon napisał "móij
          rozum wie leopijeij" - gdzie nie wie jakie i - stawia dwa . I też bardzo dobrze
          , dostatecznie.

• luego Re: niusy 03.10.04, 15:38
            Szczerze mowiac, do tej pory sadzilam ze to rusycyzm charakterystyczny dla
            Bialostocczyzny, gdzie faktycznie naduzywaja tego nieszczesnego „dla”.
            Wczesniej nigdy tego nie slyszalam w Elku!
            • spec5150 Re: niusy 03.10.04, 16:23
              o co dla Ciebie chodzi? :)
              • nikolettajasnowlosa Re: niusy 05.10.04, 18:42
                sama slyszlam kiedys wypowiedziane z niedowierzaniem: no no ty nie pier... dla
                mnie!
                • cynmada Re: niusy 05.10.04, 22:18
                  nikolettajasnowlosa napisała:

> sama slyszlam kiedys wypowiedziane z niedowierzaniem: no no ty nie pier... dla
                  > mnie!

mała jest Twoja wiara : słyszałaś widocznie wiadomego osobnika , jak komus
                  właśnie nie dowierzał ....
      • andrzejwuzel Re: niusy 10.10.04, 17:50
        Nareszcie powazna wymiana postów
        Ale miałem zaległosci :)

Z racji charakteru i miejsca pracy ( etat w Gizycku, wczesniej w Orzyszu) i
        nieopanowanej checi pozostania w Ełku - ciagle TU mieszkam, mogę dołozyc "do
        ognia"
        "Napastliwa reakcja niektorych forumowiczow" nie jest zenujaca raczej
        faktycznie nie na miejsbu ale Viki tez nie uzywa konstruktywnych do końca
        argumentów
        :)))Lubie czerwona fasolke i zawsze zdaże kupić ją w Ełku - jest przynajmniej
        KILKA sklepów czynnych po 22 i to nie tylko w centrum tzn w obrebie WP i Armii
        Krajowej.Wracam z pracy czesto po 18 i faktycznie z Wyborcza jest problem ale
        mozna w koncu dogadac się z pania (panem) w kiosku to zostawi;)
        spróbujcie kupić cos wieczorem w Orzyszu lub w Gizycku poza sezonem :))
        Spedziłem kilka lat w duzym Polskim miescie i nigdy nie miałem kompleksów że
        pochodze z Ełku, pracowałem w miescie wojewódzkim (straciło juz ten przywilej)
        i poziom usług , dostep do kultury i rozrywki nie był wcale wiekszy i
        łatwiejszy a dojazd do warszawy na premiere to tylko kwestia czasu w samochodzie

Pamietam boom na autobusy na gaz i to w Elku a hałas i zanieczyszczenie na
        obwodówce to ciagle pikus przy ruchu np w Łodzi - to sa subiektywne odczucia :)
        a najbardziej konstruktywne sa chyba fakty ze ciagle przyjezdza tu "warszawka"
        szukajac ciszy i wygód i jeszcze fakt zakupów w markowych sklepach - żenujące
        dla mnie było spotkanie kolezanki z W-wy w sklepie w Elku bo tutaj jest taniej
        (sic)zreszta wszystko i tak jest produkowane na Tajwanie lub w Chinach
        Pozdrawiam
        ...kolejny raz z Gizycka

a i jeszcze - mozna w Ełku wypić dobra kawe wprawdzie nie na Starówce ale
        zawsze.
        • viki1976 Re: niusy 10.10.04, 22:34
          Witam! Fajnie, że pojawia się dla mnie - nowa osoba!!!
          Nie chciałam urazić nikogo z Ełku - moim zamiarem jest ukazanie pewnych braków,
          które może i nie są ważne ale jednak są i jak ktoś był przyzwyczajony do innych
          wygód - to trochę go to denerwuje....
          Kawę lubię pić w Smętku a w Żądle piwo i polecam placek po węgiersku!!!Pycha -
          przywieziony z Asa - ale jest rewelacyjny!!! Pozdrawiam szefową - Magdę!!!i jej
          Goldena!
          Miły jest widok z tych miejsc na wodę...dobrze, że nie mam takiego w W-wie bo
          pewnie nie wychodziłabym z domu tylko kontemplowałabym nad tym, jak żyć
          konstrukcyjnie a nic w sumie nie robić...
          W zasadzie to nie muszę pracować - tylko chcę...
          Potrzebuję rozwoju (a wszędzie nie można go mieć w takim samym stopniu), nowych
          doświadczeń i wszystkiego co jest najlepsze dla mnie!!!
          Czystego powietrza także !!!
          :)
          Pozdrawiam wszystkich!
          • andrzejwuzel Re: niusy 10.10.04, 22:56
            kawe wole w Alasce albo w Colloseum
            w smętku piwo ( tylko oni w Ełku maja ALE) a jedzonko to rybe i ziemniaczki
            placek z ASA ok
            pozdrawiam
            • viki1976 Re: niusy :) 10.10.04, 23:43
              Kawa w Alasce? Jadłam tam deser lodowy - ale trochę za głośno z
              ulicy...zwłaszcza jak na światłach hamują TIR-y...piwo w smętku - w środku za
              dużo dzieciaków - nie lubię czuć się jak w szkole...i nie jadłam tam - jakoś
              nie wiem czemu zle nie mam zaufania do smętkowej kuchni...
              Lubię za to pizzę w Da Fiori - na WP i "chemicznego Alego" !!!
            • viki1976 Re: niusy :) 10.10.04, 23:43
              Kawa w Alasce? Jadłam tam deser lodowy - ale trochę za głośno z
              ulicy...zwłaszcza jak na światłach hamują TIR-y...piwo w smętku - w środku za
              dużo dzieciaków - nie lubię czuć się jak w szkole...i nie jadłam tam - jakoś
              nie wiem czemu zle nie mam zaufania do smętkowej kuchni...
              Lubię za to pizzę w Da Fiori - na WP i "chemicznego Alego" !!!
              pozdrawiam
    • ralston Re: niusy 10.10.05, 15:37
      Rok temu przechodziliśmy gładko od problemów z obwodnicą do czerwonej
      fasolki. :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka