Dodaj do ulubionych

Petycja studentów

IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 20.02.04, 03:35
nie dajmy sie! fundacja "pomocy" studentom ZAK z roku na rok coraz bardziej
kpi sobie ze studentow. traktuja nas jak bydlo. kto placac za mieszkanie ma
zakaz trzymania rybek? kto wynajmujac stancje ma prowadzone kontrole gosci i
musi doplacac za jednodniowa wizyte czlonka rodziny? kto majac podpisany
meldunek do 25czerwca moze byc wyrzucony w kwietniu? kogo sie o tym nie
informuje? STUDENTA!!! a ta pieprz..a uczelnia chce wejsc do piatki
najlepszych uniwersytetow??? studiuje piaty rok i widze ze schodzi na psy...
i najwyrazniej panom z tym dodatkiem dr lub prof przed nazwiskiem woda sodowa
do glowy uderzyla! gdzie sie podzial szacunek dla drugiego czlowieka? chyba
zapomnieli o nim decydenci ktorzy dorwali sie do koryta... WY, ktorzy nie
macie nic do roboty poza wymyslaniem tych idiotycznych rozporzadzen OPANUJCIE
SIE!!! POPATRZCIE NA NAZWE FUNDACJI!!! - "FUNDACJA POMOCY STUDENTOM"!!! a nie
fundacja kolesi przy korycie!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl 20.02.04, 11:54
      Czytam wypowiedź szanownego kolegi z DS 119 i wstyd mi za brać studencką.
      Czasem trafia się taki ignorant jak "observer from 119", który kreuje opinie na
      temat inteligencji studentów UWM. Czasem dobrze by było zapoznać się bliżej z
      problemem, porozmawiać z osobami kompetentnymi a nie od razu toczyć pianę z ust
      i lecieć do prasy. Prasa studentowi nie pomoże a takie zachowanie świadczy
      tylko o tym, że ze studentem nie powinno się rozmawiać tylko dawać wytyczne i
      koniec. Sami doprowadzacie do tego,że nikt nie będzie w wami rozmawiał. Chyba,
      że prasa. Oni zawsze przygarną "biednego, pokrzywdzonego studencika, któremu
      nawet rybek nie pozwalają trzymać w pokoju". Szkoda gadać.
      • Gość: piotrekmieszkaniec Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 21.02.04, 03:44
        ignorantem jest pan prezes, gdyż ztatwierdzając decyzję która tak bezpośrednio
        dotyczy studentów, nie raczył poinformować nas o niej oficjalnie, tylko
        pozostwił nas snmych sobie (student wszystko zniesie). Nie zapominajm że
        akdemiki są po to aby biurokracja miała się zczego utrzymywać, a nie po to aby
        studenci mieli gdzie mieszkać.
        w wakacje "ŻAK" zbijaja kokosy na koloniach, a cały dochód przeznaczaja
        na "dopłaty do akademików"(taką wersję słyszałem w TV, w dziekanacie o
        dopłatach nic nie wiedzą).
      • Gość: mieszkaniec_ds_119 Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 21.02.04, 04:10
        być może observer from 119 przesadzil ze swoja opinia. Ale wiekszość jego
        wypowiedzi jest zgodna z prawda. Zas jesli mowisz ze tylko zajmuje sie tym
        prasa to sie grubo mylisz, wkrutce sie o tym przekonasz.
        jesli juz wywelduja nas i zapewnia nam miejsce nawet w nienajlepszych warunkach
        to w jaki sposób mamy do ch.... przenieść swoje rzeczy, skoro nikt nam nie
        zapewni transportu. Wiadomo że jesli ktos zostanie wymeldowany do bratniaka to
        nie bedzie chodził przez całe miastą ze swoimi rzeczami (5 kursów
        zatłoczoną "trojka" po 3,15 w jedna strone ulgowy na studenta i cały za
        bagaż.....wracac można z buta - w najlepszym wypadku wyjdzie to około 15,65zł.)
        jesli zas mowisz o kompetrentych osobach to gdzie one sa(ze świeczka
        szukać......)? Jeśli do kogoś pójdziemy to odprawiaja nas z kwitkiem
        ze "wzruszeniem ramion" i delikatnie mówiąc nas olewają.
        Kończąc dodam że przychodząc na tą uczelnie myślałem że jest to wspaniała
        szkoła ale im dłużej tu studiuje przekonuje się że ten cały Uniwersytet
        Warmińsko - Mazurski nie jest warty nawet złamanego grosza!!!!!!!!!!
      • Gość: observer from 119 Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 21.02.04, 11:46
        Drogi absolwencie! Co upowaznia cie do obrazania mnie i pisania ze jestem
        ignorantem? nie znasz mnie przeciez (a moze sie myle?). i gdzie "kreuje opinie
        na temat inteligencji"? (czyzbys mial problem z czytaniem i zrozumieniem
        tekstu?)zeby ci troche rozjasnic obraz - na uczelni studiuje piaty rok i mam
        naprawde bliski kontakt z wieloma "fiszami", a sam tez nie jestem szarym
        studencikiem. Problem w tym ze w chwili obecnej wladze przestaly sie zupelnie
        liczyc ze studentami. Zadasz rozmow z osobami kompetentnymi... czyzbys uwazal
        ze pani kierownik akademika, albo pan rektor jest osoba niekompetentna? zaluje
        ze nie miales okazji rozmawiac z panem rektorem. wtedy zobaczylbys kto toczyl
        piane i jakie bylo jego podejscie. Ale moze zdania bys nie zmienil, bo wydaje
        mi sie drogi absolwencie ze siedzisz sobie wlasnie gdzies przy korytku i
        wlasnie, tak jak piszesz, "dajesz wytyczne". Zapominasz o tym ze my, studenci,
        jestesmy doroslymi ludzmi ktorzy zadaja po prostu odrobiny szacunku. A prasa?
        powinna sie interesowac! dzieki niej za dwa tygodnie (dopiero, ale zawsze)
        bedzie spotkanie informacyjne w naszym akademiku. Inaczej pewnie nikt by sie
        sprawa nie przejal. Tak jak ty. Moze wypowiedzi moje byly ostre ale z cala
        pewnoscia nie ignoranckie. A ze boli Cie to, ze w koncu studenci podniesli
        glowy... mysle ze jakos przezyjesz!
    • Gość: Mieszkaniec DS119 Re: Petycja studentów IP: 213.184.10.* 20.02.04, 13:03
      Ja mieszkam w DS 119 i nikt nie prosil mnie o podpisanie takiej petycji. Nie
      można wypowiadać się za wszystkich mieszkańców nie znając ich zdania.
    • Gość: piotrekmieszkaniec Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 21.02.04, 04:27
      zgadzam się, UWM powinien znaleźć się wśród 5 TOP-uczelni które są ogarnięte
      korubcją. dlaczego by nie zająć się i tym, tą chołotą która pcha się do koryta
      i śmie pouczać innych. patałachy jedne rządzą!!!!!!!!!!!!
      • ol4 Re: Petycja studentów 21.02.04, 14:56
        Ech ludzie. przyjechaliscie na te studia z Ketrzynow i innych Ban Mazurskich i
        narzekacie. Co wy wiecie o sytuacji na innych uczelniach? Prawda jest taka ze
        macie najladniejsze miasteczko akademickie w Polsce, wygodne i tanie akademiki
        ale i tak nie potraficie tego wykorzystac. Tylko wymagania
        • Gość: observer from 119 Re: Petycja studentów IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 22.02.04, 03:58
          banie mazurskie... a ty co? z wielkiej wawki jestes? no to wbij sobie do lba ze
          nie wazne jest skad jest czlowiek, kazdemu trzeba okazac szacunek! mamy piekne
          miasteczko akademickie? oczywiscie! i ciesze sie z tego .jest tak od kiedy
          studiowali tu moi rodzice. Problem w tym ze kiedys liczyl sie student a teraz
          nic wladze nie obchodzi! A teraz cos dla tych ktorzy chcieliby obszczekiwac
          nas - protestujacych: nie jestesmy przeciw remontowi... Chcemy zeby nasz
          akademik byl taki jak nam obiecywano juz cztery lata temu (ja pamietam a wy
          pewnie nie), ale mozna to zrobic w czasie wakacji, kiedy nikogo tu nie ma, a
          nie wysiedlajac wszystkich w czasie trwania roku akademickiego (i to jak na
          razie bez pewnego kwaterunku zastepczego). Na razie nikt oficjalnie nie
          poinformowal nas o przewprowadzce, ale wczoraj rektor toczyl piane z pyska
          mowiac ze jestesmy aspoleczni... my??? na razie czekamy na oficjalna notke
          ktora trafi do nas pewnie na dzien przed eksmisja. co byscie powiedzieli gdyby
          wam kazano sie wynosic z dnia na dzien? odrobine szacunku prosze! i jeszcze
          jedno - niech pan "absolwent" sie nie wypowiada bo najwyrazniej siedzi teraz
          przy korycie... a do innych szczekaczy - nie jestem juz mlody, mam swoj wiek i
          nie zycze sobie by traktowano mnie jak bydlo! ludzie! gdzie szacunek do nas -
          studentow (podobno to my jestesmy przyszloscia narodu!)???
    • Gość: dupa! Re: Petycja studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:07
      a ja tu widze stado konserwatywnych zgredów, jężeli byliście na studiach to
      chyba dawno temu i wynieśliście dużo nawyków z poprzedniego systemu, od
      protestu do wolności! żadnego oddawania pola....
      • Gość: dany Re: Petycja studentów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:46
        sam jestes zgredem i to chyba tobie sie wydaje ze studiujesz...(no koment)
        • Gość: dany Re: Petycja studentów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:50
          popieram jak najbardziej petycje mieszkańców dsu 119, sam bym ją podpisał ale nie mieszkam w akademiku (lecz w poblizu) i wiem jak sie maja sprawy!!! (a maja sie źle). wielki minus dla kierowniczki ds 119 , negatyw dla pana prezesa i jak narazie neutral dla rektora(jak sie poprawi wystawie mu pozytywa:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka