Dodaj do ulubionych

SM Pojezierze zakończyła sezon grzewczy

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.05.10, 16:46
Pomimo chłodu i deszczu na dworze.Temperatura w mieszkaniach gwałtownie spada,
a wilgoć w nieogrzewanych łazienkach rośnie.To szczyt samowoli władz
spółdzielni,dobry przykład na to że w spółdzielczych molochach, od czasów
komuny, nic się w lekceważącym traktowaniu spółdzielców przez władze
spółdzielni, nie zmieniło.Władza wymyśliła sobie datę 14 maja jako koniec
sezonu grzewczego i choćby padał śnieg i chwycił mróz, od daty tej nie
odstąpi.Sama pojedzie sobie po pracy,spółdzielczymi toyotami do swoich
posiadłości i włączy sobie ogrzewanie gazowe, a spółdzielcy mogą sobie marznąć
w nieogrzewanych mieszkaniach. Dlatego wzywam spółdzielców do odpowiedniego
potraktowania władz spółdzielni w nadchodzących wyborach.Dosyć samowoli i
lekceważenia nas!
Obserwuj wątek
    • jana2706 Re: SM Pojezierze zakończyła sezon grzewczy 18.05.10, 17:58
      Siedzę w domu,w ciepłym dresie,na stopach grube skarpetki i ciepłe
      bambosze.Noce są chłodne,bo tylko 4-5 oC,teraz za oknem +8 oC.
      Chyba faktycznie 'spółdzielnia' mieszkająca w swoich wygodnych
      luksusowych domach zapomniała,komu te wygodne domy zawdzięcza i że
      ma rolę służebną w stosunku do Spółdzielców.
      • Gość: olo Re: SM Pojezierze zakończyła sezon grzewczy IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.10, 18:39
        U mnie ciepło, jak cholera, siedze se na golasa i chłodnego browara żlopie. A
        jedna z pracownic spoldzielni wachluje mnie jakimś wielkim liściem i ładnie się
        usmiecha - w końcu od tego oni tam są, żeby nam dogadzać nie? W koncu to
        wszystko jest za MOJE pieniądze.
        przesada żenada przesada żenada przesada żenada
        ale upał, ja pitole
    • Gość: Jurek spółdzielca Re: Pani Poseł Staroń liczę na Panią! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.05.10, 18:48
      Bo ja głupi myślałem, że żyję w cywilizowanym kraju ,który okres komuny ma
      daleko za sobą.Myślałem tak ;jak na dworze jest zimno a ja chcę mieć we własnym
      mieszkaniu ciepło, to płacę i to mam ciepło .Ale głupi byłem, w Polsce do
      takiego myślenia jeszcze lata świetlne.W Polsce, to jeszcze ciągle tacy Barańscy
      decydują czy ja we własnym mieszkaniu mam mieć ciepło czy zimno, nawet jak płacę
      cały rok niemałe pieniądze.To skandal, że w XXI wieku w środku Europy ,ciągle
      jeszcze istnieją takie komusze molochy, w których autorytarną władzę mają
      prezesi bezwzględni.Czy na takie obrzydliwe relikty komuny nie ma naprawdę siły?
      • Gość: ??? Re: Pani Poseł Staroń liczę na Panią! IP: 87.205.147.* 18.05.10, 21:07
        Z tego, co pamiętam, to chyba taka między innymi była idea budowy sieci cieplnej
        przez Procyka: aby spółdzielcy mieli ciepło - po pierwsze tańsze (co się
        potwierdziło) oraz wówczas, gdy będą mieli taka potrzebę, by w swoich
        mieszkaniach grzać, ale Barański tego nie rozumie.....
        • Gość: pieczewianka Re:wyłączone ogrzewanie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.05.10, 21:54
          "Gość: Jurek spółdzielca 18.05.10, 18:48 Odpowiedz
          Bo ja głupi myślałem, że żyję w cywilizowanym kraju ,który okres komuny ma
          daleko za sobą."

Mnie się wydawało,że w okresie komuny to sezon grzewczy był w okresie 15X-15IV.
          Teraz jest maj. Czy się mylę?
          U mnie w mieszkaniu grzeją (SM Jaroty). Chyba ze 2 dni w cieplejsze dni było
          wyłączone ogrzewanie, ale szybko przywrócono.
    • Gość: Marek Re: SM Pojezierze zakończyła sezon grzewczy IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.10, 06:24
      Ciepełko reguluje spółka utworzona przez SM (czyt.Barańskiego),której szefuje
      p.K (nota bene mąż jednej z pracownic SM,która umoczyła sie na
      przekrętach).Rąsia rąsięmyje,ze wszystkiego można brac pieniądze a o tych którzy
      utrzymuja to całe towarzystwo to się nie mysli .Niech sobie marzną w domach i
      czekaja aż się ociepli.Pogonic panów K;B;CH;M;
      Ostatnio kierowniczka Kormorana robi przed walnymi zgromadzeniami spotkania
      instruktażowe z pracownikami.Oświadcza m.inymi,że prezes wie kto z pracowników
      jest jemu przeciwny i co maja robic na zebraniach.
      Stare działa nadaj a Alka nic się nie zmieniła i służy wiernie ale nastepnemu
      królowi.
    • Gość: spóldzielca Re: SM Pojezierze zakończyła sezon grzewczy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.05.10, 06:34
      Grzeją w Jarotach,grzeją w Olsztyńskiej,tylko w cudownie zarządzanym Pojezierzu
      nie.Pytam dlaczego?Czyżby tu był inny klimat?Coś mi się wydaje że
      tak.Barańskiemu się we łbie przewróciło,bo mu rada nadzorcza z rączek jadła.To
      robi co chce,totalnie lekceważąc spółdzielców.Teraz to widać jak na dłoni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka