Dodaj do ulubionych

Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.10, 20:30
Nauczyciele!!!

Jak Wam nie wstyd ciągle Wam mało i mało.
Uważam, że za minimum tego co dajecie z siebien to i tak macie duże
zarobki. Dlaczego żaden z Was nie poda prawdy ile zarabia. Macie
wszystko i jeszcze Wam mało. Zrównać tą grupę zawodową z resztą
grup. Ja się za was wstydzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.10, 20:52
      Nauczyciele nie mówią prawdy o swoich zarobkach, zapytajcie ile zarabia
      nauczyciel z 10 letnim stażem? Ponad 2,5 tysiąca na rękę. Nikt nie każe
      nauczycielowi brać pracy do domu. Przecież może przyjść do szkoły o 8 rano i
      pracować do 16 szykując to co potrzeba do lekcji. Do tego trzeba dodać
      trwający de facto 3 miesiące urlop (wakacje, ferie, wolne dni przed i po
      świętach ). A z bzdurnymi przepisami zmagają się wszyscy - nie tylko nauczyciele.
      • Gość: wakacje, jak ta la Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:03
    • Gość: dsa Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:02
      "Ja się za was wstydzę."
      Wstydź się za siebie, a nie za innych. Takich bolszewików już wystarczy w naszym kraju. Ewentualnie wstydź się za swoje rozwydrzone dzieci, których nie potrafisz wychować.
    • Gość: ciekawski ile nauczyciel zarabia za godzinę pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:24
      Nie mogę się doczekać kiedy w Polsce tak jak w każdym normalnym kraju w
      Europie płacę będzie się przeliczało na godziny a nie miesiące. Tylko w
      ten sposób dowiemy się ile właściwie nauczyciele zarabiają.
      • Gość: rty Re: ile nauczyciel zarabia za godzinę pracy? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.10, 21:36
        konkretnie to w jakich
      • Gość: nauczycielka Re: ile nauczyciel zarabia za godzinę pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:36
        Pracuję ok. 50 godzin tygodniowo (5 dni). Na rękę mam 2100 zł. netto miesięcznie czyli ok. 14 zł na godzinę.
        Samorząd gminny kazał rozliczyć każdą przepracowaną godzinę (średni wyszło od 48 do 54 godzin tygodniowo.) W piątek jadę z dziećmi na dwudniową wycieczkę, wracam w sobotę (razem ok. 30 godzin czuwania i odpowiedzialności czyli permanentnego stresu- nikt mi nie zapłaci dodatkowo ani grosza. To przykład, aby jacyś ignoranci nie rzucili się ze swoim ujadaniem. Zresztą, zapraszam do szkoły. Założyć się mogę, że nie wszyscy wytrzymają!
        • Gość: endo Re: ile nauczyciel zarabia za godzinę pracy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:21
          Jaki brzydki samorząd kazał ci się rozlczc z pracy-niedobry. Rzuc
          tę robotę w cholere i zacznij uczciwie pracowac!
        • Gość: gość Re: ile nauczyciel zarabia za godzinę pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:20
          No tak, tylko nie chwalisz się, że na te wycieczki jedziesz za
          darmochę, bo dzieciaki sponsorują...
    • Gość: Ja Mam żonę nauczycielkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 23:22
      Do trolli i debili komentujących rzeczy dla nich niezrozumiałe i pozostałych
      niedouczonych bolszewików. Postanowiłem Was obrażać, bo głupotę i prymityw
      należy piętnować.
      Moja żona - nauczycielka mianowana z 7 latami stażu zarabia na rękę ok 1700
      złotych. Przestałem już liczyć czas, jaki poświęca pracy w domu. Skoro
      pieprzycie głupoty, trolle, to czemu nie sprawdzicie, czego nauczyciele
      chcieli podczas protestu? Nie tylko podwyżek, osły, tylko: rzetelnego
      sprawdzenia czasu pracy nauczycieli (od 2008 roku rząd zaniechał badań, które
      były prowadzone - dlaczego? Wyszło więcej niż 40 godzin w tygodniu? Gdyby było
      mniej, wszyscy by o tym wiedzieli). Chcą zmniejszenia liczebności klas,
      przywrócenia szkół zawodowych, większych nakładów na wyposażenie szkół - w
      sumie 21 postulatów. Przeczytajcie najpierw, trolle, potem komentujcie konkrety.
      • Gość: abc Re: Mam żonę nauczycielkę IP: *.uwm.edu.pl 16.06.10, 08:29
        Trolli i debili na tym forum jakoś dziwnie nie brakuje, standard w Olsztynie, bo
        stanowią w tym mieście większość!
        Moja żona jest też nauczycielką. Też chciałem napisać podobny post do Twojego,
        ale byłeś szybszy.
        Zawsze banda idiotów zagłuszy resztę społeczeństwa, bo pustaki najgłośniej
        dzwonią. Kretynów nie sieją - sami się rodzą!
        • Gość: moher Re: Mam żonę nauczycielkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 08:47
          Nie pustakuj po innych, bo moze pustak do Ciebie wrócić.
          Nauczycielce, której nawet wyszło 50 h/tyg - chyba źle pani policzyła.
          Radziłabym wszystkie swoje godziny pracy podzielić przez 48 tyg ( 52 tyg rocznie
          minus 4 tyg.zazwyczaj urlop pracowniczy = 48) i wtedy wyjdzie tygodniowa ilość
          godzin.
          Ludzie, również z wykształceniem, pracujący po 10 godzin dziennie i to na zmiany
          za minimalną płacę też istnieją, bo nie chcą brać zasiłków.
          Nauczycieli z prawdziwego zdarzenia jest coraz mniej. Do tego zawodu trzeba mieć
          powołanie. Zauwazam, ze wiekszość tego nie ma.
        • Gość: ogórek Re: Mam żonę nauczycielkę IP: *.146.247.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.10, 10:07
          Gość portalu: abc napisał(a):

> Trolli i debili na tym forum jakoś dziwnie nie brakuje, standard w Olsztynie, b
          > o
          > stanowią w tym mieście większość!
          > Moja żona jest też nauczycielką. Też chciałem napisać podobny post do Twojego,
          > ale byłeś szybszy.
          Fiuuuu.
          Ale na całe szczęście mamy też równowagę w postaci elokwentnych i
          wysublimowanych intelektualistów. Dzięki o Panie!!

Jeśli kochanej żonie tak strasznie, to niech się zwolni i poszuka normalnej
          pracy. W czym problem?
          Moim zdaniem problem leży w tym, że sitwy takie jak nauczycielska, górnicza,
          policyjna i hutnicza, próbują postawić się ponad innymi.
          Najśmieszniejsze jest to, że zarówno w policji, jak i w edukacji przeważa
          selekcja negatywna. Czyli idą tam ludzie, którzy nie nadają się gdzie indziej.
          Ale im się należy. Trzynastka, czternastka, piętnastka, wolne wakacje, ferie,
          brak możliwości zwolnienia, poza 2 - 3 miesiącami w roku, urlop zdrowotny dla
          przepracowanej pani, emerytura po 20 latach pracy. Mentalnie głęboka komuna. Ot co.
      • Gość: statystyk Re: Mam żonę nauczycielkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 10:39
        Wliczyłeś trollu i debilu do średniej przepracowanych godzin wakacje??
    • Gość: xyz Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: 212.160.172.* 16.06.10, 08:32
      Wszystkim "ujadaczom" proponuję zamianę na miejsce pracy.Niech
      spróbują pracować w takich warunkach jak nauczyciele i np.w klasie
      liczącej 36-38 osób.Szybciutko zamkną buźki!!!! Ja jestem pełna
      podziwu dla pracy nauczycieli i ogromu ich cierpliwości do
      dzisiejszej młodzieży!!!!
      • Gość: stara baba Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 08:50
        Cierpliwość do dzisiejszej młodzieży to za mało,żeby pchać się do szkoły i cudze
        dzieci uczyć.
      • Gość: wilku Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.10, 14:56
        38 ? chyba podczas apelu
    • Gość: emeryt Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 10:15
      Nauczyciele słusznie bronią zapisów Karty N., natomiast przesadzają
      w kwestii zarobków, bowiem przynajmniej w Olsztynie średnia pensja
      nauczycielska to 2500 - 3000 zł netto, a od września zostanie
      podwyższona o 7%, zatem jest to w miarę godziwa zapłata. Te
      idiotyzmy wypisywane na temat czasu pracy świadczą o miernocie
      umysłowej autorów. Ciekawe, że nikogo nie razi armia czarnych
      ideologów, utrzymywana w szkołach (bez wykształcenia pedagogicznego
      i podlegająca prawu ... kanonicznemu), a pobierająca maksymalne
      pensje za indoktrynację prowatykańską.
      • Gość: iksińska Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.10, 21:15
        chciałabym zobaczyć te 3000zł na swoim koncie...skąd wytrzasnąłeś te liczby??
        chyba z dyrektorskiego stołka!!
    • Gość: kary Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.10, 12:33
      Najzabawniejsze jest to że chcieli by pracować i mieć przywileje jak za PRL-u,
      a kasę dostawać jak w kapitalizmie.Niestety prawa rynku są nieubłagane.
      • Gość: ikas Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 13:04
        Zabierajcie swoje dzieci do domu i sami je sobie uczcie i wychowujcie. Tak
        będzie dobrze .
        • Gość: do "pseudorodziców Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:16
          "wychowujcie"?
          Teraz nie ma rodziców z powołania, mało też jest normalnych. Dzieci rozwydrzone,
          aroganckie, agresywne - zamiast kultury, totalne chamstwo. Ale rodzice wlatują
          do szkoły jak furiaci, zamiast merytorycznej dyskusji jak pomóc dziecku,
          najpierw leci stos obelg, potem żądania i szantaż.
          Na koniec pretensje o wyniki, poziom nauczania i dlaczego nie jest wzorowe,
          dlaczego nie ma czerwonego paska. Banda idiotów!
        • Gość: endo Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:03
          Jak zabiorę to pójdziesz na bruk, gdzie jest twoje miejsce.
    • Gość: xx Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.pzu.pl 16.06.10, 13:28
      Podam jeden przyklad: w szkole publicznej nauczyciel dostaje ok 100zł
      dodatkowo za wychowawstwo, a w szkole prywatnej proponuja 1000zl i nie ma
      chetnych. Poczekajcie jak szkoly zrobia sie prywatne, pieprzoni kapitalisci, i
      zobaczycie ile bedziecie bulic. Teraz to wymagacie aby nauczyciel wasze
      rozwydrzone dzieciaki wychowal, bo sami nie dajecie rady i to jeszcze maja
      zrobic za darmo !! Na zachodzie za wysoki standard nauczania wysoko sie placi.
      Jezeli nauczyciele beda godziwie zarabiac to recze wam ze pojawia sie
      nauczyciele powolani do tego zawodu.
      PS.
      jezeli ktos zazdrosci ze nauczyciele maja tyle wolnego, to nic prostszego:
      wyksztalcic sie na nauczyciela i zatrudnic sie w jakies
      szkole,...............a potem prosze o komentarze na forum :):)
    • Gość: nauczyciel Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 14:55
      To nie wiem jakie dodatki mają ci nauczyciele ( a może oni pracują w
      stolicy?), którzy netto zarabiają 3000zł?! Jestem nauczycielem dyplomowanym i
      po 15 latach pracy w zawodzie, z nadgodzinami i wychowawstwem dostaję netto
      niecałe 2000zł!
      • Gość: gość Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 15:29
        Bo trudno jest sprawdzić tabelę płac brutto. Potem odjąć od tego prawie 40%. Dyplomowany ma brutto 2798 zł, a początkujący ma 2039 też brutto.
    • Gość: konik Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 16:20
      A wiecie ile kasy jest za dyżur nocny w internatach ? Od 11 do 14 zł.
      Wspaniałe , godne wynagrodzenie.
      • Gość: j-23 Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 21:11
        Masz na bułkę a może nawet i masło! i ciesz się, żeś na drogę nauczycielską
        kiedyś wstąpił, bo masz durniu wakacje, nic nie robisz w ferie, obijasz się
        przez parę miesięcy w roku i masz stałą pensję, o której wielu tylko marzyc
        może! I masz pretensje? o co? W d..ie się już wam nie mieści! Wzięlibyście się
        do roboty w końcu! Ma rację Hall - połowa z was powinna polecieć na bruk, nieuki!
        • Gość: iksińska Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.10, 21:22
          wakacji to my mamy tyle samo co wy, którzy określacie się mianem "normalnych",
          bo reszta jest poświęcona na dokształcanie, przygotowanie do następnego roku
          szkolnego, zrobienie planów dydaktycznych , wychowawczych, rozpisania każdej
          lekcji tak, zeby wasze pociechy były dobrze przygotowane do egzaminów na
          zakończenie szkół (bo kształci się przez cały cykl, a nie tylko w ostatniej
          klasie!)...zapraszamy do szkół w charakterze nauczyciela! miejsce jeszzcze by
          się znalazło, tylko że wam krzykaczom się nie chce "użerać" z młodymi, a kłócić
          się potraficie najgłośniej! a potem dziwimy się , skąd młodzi mają taki
          tupet...już wiemy:]
          "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień!"
      • Gość: endo Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:01
        To się zwolnij i idz na ciecia za 5zł.
    • Gość: Bajerek Koncepcja IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.10, 18:28
      W każdym społeczeństwie są klasy. Czy polski nauczyciel ma należeć do
      najniższej ? Takie ma to być państwo ?
      • Gość: moher Re: Koncepcja IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.10, 21:03
        Polski każdy pracownik, nie tylko nauczyciel, chciałby przecież zarabiać tyle co
        na Zachodzie.
        Może warto byłoby zauwazyć,ze najniższa krajowa jest zupełnie za niska i nie
        powinna taka być.
        Ci, co zarabiają po 2-3 tys. nie rozumieją zupełnie,że ludzie są zmuszeni żyć za
        minimalną płacę, bo ta jest odrobinkę za duża, żeby zdechnąć.
      • Gość: endo Re: Koncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:00
        Jaka praca taka płaca!,Ciała pedagogiczne, zawsze żerują przed
        wyborami pogrążny w żałobie Jareczek znowu coś Sniadkowi
        naobiecywał!!!
        • Gość: stara baba Re: Koncepcja IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.06.10, 08:31
          Dobrze byłoby, gdyby stosowano zasadę:JAKA PRACA,TAKA PŁACA. Niestety, tak nie
          jest. Dopóki stanowisk pracy ciągle brak, dopóty nie będzie stosowana ta zasada.
    • Gość: ktosiek68 Ludzie - czytajcie uważnie !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 13:25
      TU CHODZI O PROTEST PRZECIWKO ZNIESIENIU PRZYWILEJÓW DLA NAUCZYCIELI W TYM E
      M E R Y T U R - A NIE O KASĘ. KASY MAJĄ DOŚĆ ALE ŻEBY PRZECHODZIĆ W WIEKU 52
      LAT NA "MR" TO ZGROZA I WOŁA O POMSTĘ DO NIEBA. ŻEBY BYŁO SPRAWIEDLIWIE TO
      WSZYSTKIE MUNDURÓWKI W TYM PKP, POLICJA, SŁUŻBA WIĘZIENNA I RESZTA
      UPRZYWILEJOWANEGO BADZIEWIA RÓWNIEŻ....
    • Gość: allensteiner Nauczyciele bronią swoich przywilejów i protestują IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.06.10, 18:15
      Typowy bolszewizm. Jednym karty, drugim służbowe mieszkania, innym darmo gaz i
      prąd, jeszcze innym bilety kolejowe, temu dłuższy urlop, innemu krótszy
      tydzień, tu ekwiwalent za garnitur, ówdzie za wyżywienie. Może jeszcze
      specjalne sklepy i darmowe wczasy?... A do diabła z tym wszystkim! Po co Pan
      Bóg stworzył pieniądze? - Przeliczyć to wszystko i płacić odpowiednio do pracy
      - wysiłku fizycznego czy umysłowego, potrzebnej wiedzy, czasu itp.
      • Gość: stara baba Re: Nauczyciele bronią swoich przywilejów i prote IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.06.10, 11:08
        Allensteiner, bardzo mądrze napisałeś. Przepisy byłyby jasne i zrozumiałe dla
        wszystkich. A tak? Nie dopilnujesz,nie dopytasz w odpowiednim czasie, już po
        ptokach,znowu coś zmieniono, zakręcono.
    • kubez_z_kawa [...] 19.06.10, 13:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka