Dodaj do ulubionych

Dbam O Zdrowie

IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.11, 16:59
A i owszem, bardzo dbałem i dbam o zdrowie, ale na starość choruję jak każdy inny w tym wieku. Dlatego spędzam czas w przychodniach, szpitalach i aptekach. Chciałem coś usprawnić, ale nie wszędzie jest to możliwe. Wydawało mi się, że w sposób istotny mogę usprawnić zaopatrzenie w leki. W tym celu sięgnąłem do internetu i aptek internetowych. Doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie się związać z siecią „doz”, bo w internecie zamawiam, a następnego dnia, najpóźniej po 14-tej odbieram towar w aptece dwie ulice dalej. Jest parę plusów tego sposobu zaopatrzenia w leki: Po pierwsze, do apteki idę na pewniaka, bo jeśli coś jest w aptece internetowej, to murowane, że będzie. Po drugie, są narzędzia umożliwiające wybór tańszych zamienników. Po trzecie, w asortymencie poza receptowym jest spory wybór – apteki przeważnie wciskają nam rzeczy droższe. Są również i minusy. Firmy farmaceutyczne nie współpracują z niektórymi hurtowniami i tych leków nie ma w internecie. Zdarzają się również przypadki obnażające słabość tego systemu. Przykład ostatni z rzędu. 30 grudnia składam zamówienie (termin gwarantowany 24 godziny). Dostaję mejlem potwierdzenie zamówienia. 31 grudnia zaglądam do apteki, ale dostawy nie ma. Nic to – myślę sobie. 3 stycznia dostaję telefon z apteki, że leki są, ale muszę jeszcze raz je zamówić, bo te muszą wrócić do hurtowni. Rzecz w tym, ze wysłano ze starym VATem a kasa w aptece ma już nowy VAT i nie przyjmuje tego. Tłumaczę, że dla mnie ważny jest lek, a nie zamierzam walczyć z bandytami, którzy bez mojej zgody podnoszą VAT, ale to nic nie pomogło. Napisałem elektronicznie do hurtowni, że 0 16-tej będę odbierał lek „robiony” i dobrze byłoby gdyby do tej pory sprawę załatwiono honorowo. Cisza – przy zamówieniu tkwi status: ”opuściło hurtownię”. Chciałem zakupić leki bezpośrednio w aptece, ale nie udało się skompletować wszystkich. A przecież parę godzin temu wszystkie były zgromadzone w jednym woreczku i zostały odesłane do hurtowni mimo, że klient, ba! pacjent na nie czeka. Co to w zaopatrzeniu w leki też mamy PKP? To jakaś nasza polska specjalność? Nie zamawiam drugi raz, bo pierwsze zamówienie traktuję jak umowę, ale czekam, bo na razie kościelna odpowiedź – cisza... A na zamówieniu dalej radosna wiadomość, że opuściło hurtownię
P.S. Gdy „z kwitkiem” szedłem już do domu, to spotkałem znajomego, który parę dni temu pochował żonę. Pamiętał, że go zapytałem, czy po zmniejszeniu zasiłku pogrzebowego przez ZUS zmniejszyły się koszty kościelnego pogrzebu? Teraz on mnie pocieszył: Cóż chcesz, Pan Bóg nie przestrzega praw człowieka, to dlaczego ma ich przestrzegać Kościół katolicki, lub przedsiębiorca sprzedający leki....
Gdy więc idziesz ulicą i widzisz aptekę, to zastanów się, czy rzeczywiście dbasz o zdrowie.

W dniu 6 stycznia pojawiła się następująca odpowiedź: „Szanowny Panie, Serdecznie przepraszamy za zaistniałą sytuację, sprawa na CITO została przekazana do działu reklamacji w Pana regionie i opiekuna apteki. Odesłane przez aptekę preparaty w dniu jutrzejszym zostaną dostarczone ponownie do apteki, godziny popołudniowe. Jeszcze raz przepraszamy, możemy Pana zapewnić, iż podobny incydent nie będzie miał miejsca w przyszłości. Z poważaniem Zespół Apteki Internetowej www.doz.pl”
Rzecz w tym, że: Po pierwsze, nie mam już recept, bo musiałem medykamenty wykupić; Po drugie, przy zamówieniu zmieniono jego status na „Odebrane przez użytkownika” z datą 2010-12-30 20:51:16, co nie jest prawdą. Komu tu zresztą o prawdę chodzi!
Obserwuj wątek
    • kecawa Re: Dbam O Zdrowie- ja podobnie 06.01.11, 17:11
      i dlatego z byle kim nie wchodzę w dyskurs

choć ludzi szanuję za to już że śą ludźmi nawet tych co na tutejszym forum powiem najłagodniej są różni od pozostałych- czytelniku ty wiesz o kogo chodzi....................
      • Gość: 4król Re: Dbam O Zdrowie- ja podobnie IP: 199.48.147.* 06.01.11, 17:25
        W kecawułkę (odmiana ku... ku...kukułki) się bawisz i nawet w takim wątku swoje jajo podrzucasz?
        • Gość: joi Re: Dbam O Zdrowie- ja podobnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 17:43
          bo ta ku..a to specjalista od wszystkiego, kaczy specjalista
    • Gość: mn Re: Dbam O Zdrowie IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 17:41
      chlałes, paliłeś, byle co żarłeś i tak masz
    • Gość: zafaz Re: Dbam O Zdrowie IP: *.foebud.org 07.01.11, 15:44
      Zobacz tu: forum.gazeta.pl/forum/w,64,118375604,118375604,Biedronka_Ech_ty_za_przeproszeniem_.html to dopiero jest jazda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka