Gość: OKS! IP: *.ols.vectranet.pl 07.05.04, 14:14 STOMIL OLSZTYN FOREVER! JEDNO MIASTO, JEDEN KLUB! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bart Re: Kto rządzi w judo, piłce nożnej i jeździectwi IP: *.proxy.aol.com 08.05.04, 20:18 Dobrze powiedziane - jedno miasto - jeden klub - WARMIA OLSZTYN - TYLKO WAREMKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA DYWITY ROLNIK Z SAMOOBRONY I ZŁA KOSIARKA IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 10:57 Kosiarka samojezdna z plakatem Samoobrony skonfiskowana bezprawnie przez olsztyńskich policjantów. W dniu 5 maja w godzinach około 18.30, dwóch policjantów (jeden z nich przypominający z wyglądu i zachowania Pac-Mana na sterydach, drugi zawzięty, nie przyjmujący do wiadomości żadnych argumentów) dokonali w obecności świadków bezprawnego zaboru mienia, będącego własnością rolnika - kosiarki samojezdnej o max. prędkości do 6km/h na z przyczepką posiadającą homologację przeznaconą do przewozów towarów i pasażera. Na sprzęcie zamieszczony był plakat z logo Samoobrony. Zdarzenie miało miejsce w odległości około 150 metrów od gospodarstwa. Policjanci dokonali tego czynu przy wezwaniu posiłków i zastosowaniu przemocy fizycznej w stosunku do mnie, mojego męża i małoletniego dziecka. Zdarzenie to, trwające około 2 godzin bardzo niekorzystnie wpłyneło na psychikę dziecka, któremu policjanci wmawiali że mama i tata są przestępcami a jego zabiorą do szpitala albo do izby dziecka. Pomimo stanu, w jakim było dziecko, nie pozwolono mi odprowadzić je do domu. Fakt zabrania sprzętu ma znamiona kradzieży, ponieważ policjanci pomimo wielkrotnych próśb nie wylegitymowali się a "laweciarz" nie wystawił żadnego pokwitowania przejęcia mojej własności. Potwierdzenia tego zaboru nie wystawiono do dnia dzisiejszego, a brak sprzętu uniemożliwia wykonywanie prac rolnych oraz prac w pielęgnacji sadu. Od odebrania sprzętu mineło kilka dni, a policja "nabrała wody w usta", nie odnosząc się w ogóle do sprawy. W/w kosiarka brała udział w proteście rolniczym w 2002 roku i funkcjonariusze zapowiedzieli że spotkają nas szykany z powodu naszej działalności politycznej. Merytorycznym powodem zabrania nam sprzętu rolniczego były plakaty z logiem Samoobrony które w tajemniczych okolicznościach "wyparowały" na parkingu policyjnym. Mimo stanowczych próśb o ich zwrot, nie otrzymaliśmy ich do dnia dzisiejszego. W powyższym przypadku widać jasno i wyraźnie że funkcjonariusze lekceważą ustawę o policji, nie szanują zdrowia i godności obywateli, przekraczają swoje uprawnienia, dezorganizują pracę w rolnictwie, co rzutuje na merytoryczną ocenę ich działania przez społeczeństwo. Ostatnie doświadczenia dowodzą że tylko lobby medialno-prasowe stanowi ostatnią instancję ostoi sprawiedliwości w naszym kraju Jolanta Janiszewska Dywity Diernowa 26 Dywity tel. 697259317 Odpowiedz Link Zgłoś