Dodaj do ulubionych

Kto rządzi w judo, piłce nożnej i jeździectwie

IP: *.ols.vectranet.pl 07.05.04, 14:14
STOMIL OLSZTYN FOREVER!

JEDNO MIASTO, JEDEN KLUB!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Kto rządzi w judo, piłce nożnej i jeździectwi IP: *.proxy.aol.com 08.05.04, 20:18
      Dobrze powiedziane - jedno miasto - jeden klub - WARMIA OLSZTYN - TYLKO
      WAREMKA!!!
    • Gość: JOLA DYWITY ROLNIK Z SAMOOBRONY I ZŁA KOSIARKA IP: *.dywity.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 10:57
      Kosiarka samojezdna z plakatem Samoobrony skonfiskowana bezprawnie przez
      olsztyńskich policjantów.

W dniu 5 maja w godzinach około 18.30, dwóch policjantów (jeden z nich
      przypominający z wyglądu i zachowania Pac-Mana na sterydach, drugi zawzięty,
      nie przyjmujący do wiadomości żadnych argumentów) dokonali w obecności świadków
      bezprawnego zaboru mienia, będącego własnością rolnika - kosiarki samojezdnej o
      max. prędkości do 6km/h na z przyczepką posiadającą homologację przeznaconą do
      przewozów towarów i pasażera. Na sprzęcie zamieszczony był plakat z logo
      Samoobrony. Zdarzenie miało miejsce w odległości około 150 metrów od
      gospodarstwa. Policjanci dokonali tego czynu przy wezwaniu posiłków i
      zastosowaniu przemocy fizycznej w stosunku do mnie, mojego męża i małoletniego
      dziecka. Zdarzenie to, trwające około 2 godzin bardzo niekorzystnie wpłyneło na
      psychikę dziecka, któremu policjanci wmawiali że mama i tata są przestępcami a
      jego zabiorą do szpitala albo do izby dziecka. Pomimo stanu, w jakim było
      dziecko, nie pozwolono mi odprowadzić je do domu. Fakt zabrania sprzętu ma
      znamiona kradzieży, ponieważ policjanci pomimo wielkrotnych próśb nie
      wylegitymowali się a "laweciarz" nie wystawił żadnego pokwitowania przejęcia
      mojej własności. Potwierdzenia tego zaboru nie wystawiono do dnia dzisiejszego,
      a brak sprzętu uniemożliwia wykonywanie prac rolnych oraz prac w pielęgnacji
      sadu. Od odebrania sprzętu mineło kilka dni, a policja "nabrała wody w usta",
      nie odnosząc się w ogóle do sprawy. W/w kosiarka brała udział w proteście
      rolniczym w 2002 roku i funkcjonariusze zapowiedzieli że spotkają nas szykany z
      powodu naszej działalności politycznej. Merytorycznym powodem zabrania nam
      sprzętu rolniczego były plakaty z logiem Samoobrony które w tajemniczych
      okolicznościach "wyparowały" na parkingu policyjnym. Mimo stanowczych próśb o
      ich zwrot, nie otrzymaliśmy ich do dnia dzisiejszego. W powyższym przypadku
      widać jasno i wyraźnie że funkcjonariusze lekceważą ustawę o policji, nie
      szanują zdrowia i godności obywateli, przekraczają swoje uprawnienia,
      dezorganizują pracę w rolnictwie, co rzutuje na merytoryczną ocenę ich
      działania przez społeczeństwo.

Ostatnie doświadczenia dowodzą że tylko lobby medialno-prasowe stanowi ostatnią
      instancję ostoi sprawiedliwości w naszym kraju

Jolanta Janiszewska
      Dywity Diernowa 26 Dywity
      tel. 697259317

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka