Gość: now7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 00:37 bardzo prosze o opinie, zastanawiam sie nad wyslaniem tam dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 22:32 a moze jednak ktos sie podzieli opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 06:38 Biorąc pod uwagę fakt, że od stycznia odeszło 80% kadry, jest się nad czym zastanawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:35 no wlasnie nic mi o tym nie bylo wiadomo:( dziecko zapisalam. A moze jakies konkrety co takiego sie tam dzialo(dzieje)? Czy rykoszetem obrywaja tez dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:53 tyle dzieci chodzi do tego przedszkola a zaden rodzic nie chce sie podzielic opinia? Czasami warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.11, 21:58 Nie pamiętam dokładnie co mojej sąsiadce nie pasowało, ale po 3 miesiącach zabrała córkę. Jeśli jeszcze się wahasz, mogę zapytać o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 21:47 bardzo poprosze o szczegoly:)bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 11:46 Członkiem zarządu organu prowadzącego to przedszkole jest niejaki p. Wiliński Janusz, który był prezesem szkoły 101. Rodzice oraz nauczyciele 101 przez kilka miesięcy domagali się odwałania tego człowieka z piastowanego stanowiska i od września 2010r. w szkole jest nowy zarząd i na szczęście nowy prezes. Warto się dowiedzieć dlaczego w 101 powstał związek zawodowy pracowników za kadencji pana prezesa i jak p. Wiliński traktował zarówno nauczycieli jak i rodziców. Ponadto p.o. dyrektora w tej samej szkole była niejaka pani Joanna Kileńska, która aktualnie jest dyrektorem w przedszkolu Art School- ze 101 została zwolniona a podczas jej krótkiego dyrektorowania pozastawała w konflikcie z radą pedagogiczną, która bezwzględnie domagała się zmiany osoby na powyższym stanowisku. Aktualnie obydwoje zarządzają przedszkolem, z którego odeszło 80% personelu- to chyba daje do myślenia. Poza tym zarząd Olsztyńskiej Grupy Edukacji Dziecięcej Edu sp. z o.o. liczył w 2010r pięć osób. Została jedna- p. Wiliński, warto się dowiedzieć dlaczego reszty już nie ma i w jakiej atmosferze ludzie się z nim rozstają. A jeśli ktoś twierdzi, że rotacja personelu w przedszkolu nie szkodzi dzieciom, to już jego osobisty pogląd. Z tego co wiem w przedszkolu nie ma już pierwotnego składu kadry: p. dyrektor, asystentki dyr., trzech nauczycielek, dwóch pomocy i jednej kucharki. Kilkudziesięciu rodziców w 101 złych? nauczyciele ze 101 źli? Kadra w przedszkolu art school, której już nie ma zła? członkowie zarządu Edu, których już nie ma źli? Czy może to jednak problem dwóch osób? Odpowiedz Link Zgłoś
mmascarpone Re: przedszkole art-school 25.08.11, 13:03 Znam 2 chłopców,którzy uczęszczają do tego przedszkola- i oni,i rodzice są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 19:36 I są tacy , co chwalą, bo nie maja wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaw. Re: przedszkole art-school IP: 212.160.105.* 26.08.11, 15:05 A ja polecam:) świetna kadra, bardzo miłe i kontaktowe panie, super warunki. Pomijam zajęcia- pomysłowe i rozwijające, moje dziecko jest bardzo zadowolone. Na razie nie zdarzyło się nic, na co mogłabym narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 23:13 widze prawdziwy, ze jestes niezle poinformowany o sytuacji kadry:) Troche duzo pytan, na ktore nie znam odpowiedzi. Faktem jest, ze Pan W ma dosc konfliktowy charakter ale z tego co wiem prowadzil chor, ktory mimo tego zbieral bardzo dobre opinie, a przeciez nikt tam na sile nikogo nie trzymal. Co do przedszkola trudno mi jeszcze cos konkretnego powiedziec. Panie (no moze oprocz jednej) wydaja sie bardzo mile, dyrekcja tez...niedlugo ma byc spotkanie z rodzicami, wiec moze dowiem sie cos wiecej? A moze jeszcze jacys rodzice wymienia sie swoimi spostrzezeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.08.11, 16:45 Zwracam uwagę na wykształcenie kadry. A tam nie ma nauczycieli po skończonych wyższych studiach pedagogicznych. Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 10:36 gdyby nie było kadry wykształconej to by Ci ludzie nie byli zatrudnieni, wydaje mi się że każdemu właścicielowi placówki zalezy na dobrej renomie i nie pozwoliłby na zatrudnienie niewykwalifikowanych nauczycieli. Zapewniam że każdy nauczyciel jest po studiach wyższych pedagogicznych, personel jest młody wiec nie dość ze nauczyciele mają już pokończony pierwszy szczebel edukacji to dalej sie kształcą, te młode nauczycieli sa bardzo kreatywne świeżo po studiach i lepiej zadbają o rozwój dziecka niż starsze kobiety które mają jeszcze starodawne poglądy na wychowanie. Moje dziecko chodzi tam do przedszkola zarówno on jak i ja jesteśmy zadowoleni z tej placówki. zawsze chodzi chętnie do przedszkola, zna mnóstwo piosenek, pieknie rysuje, tańczy rozwija sie tam w 100% POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 19:38 I będzie taki jak kadra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 08:56 Aby pisać coś na temat wspmnianego chóru trzeba znać realia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 22:12 nie wiem jakie byly choralne realia ale wiem, ze chor byl chwalony (zreszta sama mialam okazje go sluchac) no i jakos nie wydaje mi sie, zeby byl jakis przymus spiewania-przeciez to nie byl szkolny chor...no ale moze bylo inaczej...jak wiesz to napisz a co do przedszkola to zapytam o wyksztalcenie kadry, skoro padl taki zarzut, ze panie sa nie wyksztalcone- w sumie mam prawo wiedziec kto bedzie mial kontakt z moim dzieckiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.08.11, 11:46 Jeśli chodzi o chór prowadzony przez W., to powoli się rozpada - odchodzą z niego śpiewacy. Natomiast jeśli chodzi o wykształcenie kadry pracującej w przedszkolu Art School, to radzę sprawdzić, ale niekoniecznie w sekretariacie przedszkola, bo odpowiedź będzie jedynie taka, że przedszkole nie nigdy nie pozwoliłoby sobie na zatrudnienie osób niekompetentnych, a akt osobowych nikt Wam nie pokaże, co jest oczywiste. Radzę zapytać każdą nauczycielkę z osobna o nazwę ukończonej uczelni i kierunek, a potem sprawdzić nawet telefonicznie. Pozdrawiam PS Jestem zniesmaczona dyrekcją wspomnianej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 23:17 niestety mialas racje-nie wszyscy zatrudnienie sa po studiach:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaw Re: przedszkole art-school IP: 212.160.105.* 01.09.11, 10:23 czyli po czym są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 22:22 scislej mowic sa na studiach, prawo zezwala na zatrudnianie takich osob, a jak juz ktos tu wspomnial dyrekcja tylko mowi, ze sa to ludzie z pasja. No coz, nie u wszystkich zauwazam ta pasje:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 22:38 Myslę, że nie ma nic złego, jeśli dziewczyny, oczywiście nie wszystkie;) są w trakcie studiów. Z tego co pamiętam, to własnie okres kiedy człowiek jest pełen pasji, podchodzi do wszystkiego nadzwyczaj serio i poważnie. Sama pracowałam na studiach ( z dziećmi) i wiem jak się do tego podchodzi. Myslę, że to plus. Przecież nauczyciele ze stażem, to przeważnie z coraz większym BAGAŻEM zniechęcenia, frustracji, nerwów i czego tam jeszcze. Praca z dziećmi nie jest łatwa i trzeba wiele optymizmu by nie wejść w rutynę, a to takie częste! wsród nauczycieli. Trzeba świeżego!! spojrzenia, cierpliwości, wielkiej życzliwosci i serdeczności. Poza tym, studia to ten wspaniały moment, gdzie bez przeszkód można korzystać z WIEDZY fachowej. Każdą rzecz można przetrawić i faktycznie, i teoretycznie. O to bym się nie martwiła:) Kto nie zgadza się z tym, pewnie nie był na studiach:] a swoją drogą, chyba dużo tu blondynek albo zgnuśniałych mamusiek, bo wypisujecie tu rzeczy, wypisz - wymaluj jak opinie babć z radia maryja. Te takie babstwo odpychające, o wąskich rozumkach .. dużo tu takich opinii:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.09.11, 16:06 Proszę nie obrażać Radia Maryja i starszych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala Re: przedszkole art-school IP: *.204.65.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.11, 10:27 witam, moja corka chodzila do tego przedszkola od samego poczatku jego powstania - na poczatku nie moge nic zlego powiedziec - bylo super, po okolo polowie miesiaca dyrekcja zlamala zasade ,ktorą jak mowili nigdy w życiu nie zlamią i zaczela przyjmowac dzieci ponizej drugiego roku życia (PAMIETAJCIE ,ZE W WIEKSZOSCI PRZEDSZKOLI PRYWATNYCH ZAWSZE CHODZI O KASE NIE O DOBRO DZIECI) - niektore byly jeszcze w pampersach - to totalnie rozwalilo grupe - byl slyszany tylko placz dzieci, moja córa mila wtedy 3,5 roku i byla w grupie z dziecmi mlodszymi niz dwa lata jak i z dziecmi 5-letnimi - ogolny balagan panowal w tej grupie. Po interwencji rodzicow pani dyrektor podzielila dzieci na dwie grupy - tylko ,ze opiekunek przypadalo az...jedna na grupe . Moje dziecko budzilo sie z placzem i pytalo czy dzis znowu musi isc do przedszkola. Jeszcze jedno- mowili , ze zapewnią dzieciom wszystkie niezbedne dodatkowe zajecia jak logopeda itp. Po 2 miesiacach wywieszono kartke kolo sekretariatu ,ktore dzieci potrzebuja pomocy logopedy - na dole widnial zapisik , ze umowy nalezy podpisac w sekretariacie , wiec poszlam tam i wlasnym oczom nie moglam uwierzyc - GODZINA Z LOGOPEDĄ KOSZTOWAŁA DODATKOWO 50zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dodam jeszcze ,ze atmosfera w tym przedszkolu jest straszna - wszyscy sie fałszywie uśmiechają i są mili ,najbardziej draznil mnie tam pan dyrektor ,ktoremu nawet przez gardlo dzien dobry nie przechodzilo sama bylam swiadkiem jak babki sie darly na dzieci ktore nie chcialy spac SZCZERZE NIE POLECAM TEGO PRZEDSZKOLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 23:27 ups, troche mnie przestraszylas...najchetniej to usiadlabym z dzieckiem na tydzien i poopserwowala co sie dzieje za zamknietymi drzwiami, bo dzrzwi otwarte czy inne tam zachecacze nie pokaza codziennego dnia. To co i mi rzucilo sie juz w oczy to falszywe usmieszki-niby hiper super, a jakos tak nie do konca- niestety ta sztucznosc wyczuwa sie od razu. Ja zapisalam dziecko ze wzgledu na zajecia dodatkowe takie jak warsztaty teatralne, rytmike i angielski, ktore badz co badz prowadzone sa przez profesjonalistow czego nie bardzo moge powiedziec o kadrze. I jeszcze jak dotad nie zauwazylam zbytniego zaangazowania Pani wychowawczyni-czasem jak to widze to mam wrazenie, ze to taka przechowalnia dzieci a Pani czeka kiedy zaprowadzi je na kolejne zajecia... natala a czy Twoja corka juz tam nie chodzi? W umowie jest napisane, ze mozna ja rozwiazac 3 mce wczesniej-tez tak mialas? A czy w ogole jest w Olsztynie jakies przedszkole z prawdziwego zdarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.09.11, 21:53 Jednak w końcu rodzice zaczynają dzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat przedszkola i to jest bardzo dobre.To normalne,że dyrekcja przedstawi rodzicowi wszystko w samych superlatywach i będzie uśmiechać się od ucha do ucha.Rzeczywiście(jak ktoś wcześniej napisał)- tam liczy się tylko kasa ,więc gdyby mogli to przyjmowali by i młodsze dzieci.Wygląd zewnętrzny przedszkola-to nie wszystko.Dlaczego tak dużo personelu odeszło w tak krótkim czasie?Pewnie nie był tak wykształcony i kompetentny jak obecny(:)?Osobiście nie polecam nikomu tego przedszkola,tej atmosfery napiętej i fałszywych uśmieszków dyrekcji i niektórych osób zatrudnionych tam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: przedszkole art-school IP: 212.160.105.* 06.09.11, 15:48 Jak można pisać takie bzdury? Czy kadra pedagogiczna może nie mieć formalnych kwalifikacji do prowadzenia przedszkola? Wydaje się że konkurencja bardzo się boi tego przedszkola a może zwolnieni niekompetentni pracownicy są rozżaleni na utratą pracy? Jeżeli teraz w 101 –ce jest tak dobrze to dlaczego tyle dzieci odchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 19:33 Witam. do Gościa: Mam nieodparte wrażenie, iż ten komentarz napisała sama dyrekcja Art Schoola :) Nikt tutaj nie opisuje bzdur, a jedynie sprawdzone informacje. Co do kadry, to czy szanowna pani Kileńska ma świadomość, iż naprawdę wspaniałym nauczycielkom z pasją i z powołaniem pozwoliła odejść, a na ich miejsce zatrudniła wiadomo kogo (jw.)? Czy naprawdę o studentkach można powiedzieć, że są sprawdzoną i najlepszą kadrą? Jeśli tak, to gratuluję zarówno dyrekcji (odwagi?) i rodzicom wyboru takiej placówki. Jeśli chodzi o konkurencję, to Art School pod względem choćby wspomnianego doboru pracowników nie stanowi zagrożenia dla innych placówek, bo rodzice doskonale orientują się kto tam pracuje, co sobą reprezentuje i co potrafi. Poza tym z tego co wiem (a jest tego sporo), to pani Kileńska zwolniła tylko jedną osobę i na pewno nie z uwagi na brak kompetencji, natomiast reszta zespołu odeszła sama, bo miała już dość, albo nie mała ochoty na dalszą pracę z taką dyrektorką. Natomiast jeśli chodzi o szkołę 101, to uczniów jest coraz więcej, a odchodzą nieliczni jak zwykle z różnych powodów. Nabór w tym roku był znacznie większy niż choćby w ubiegłym, tak więc dzieci jest więcej teraz, niż w tedy, gdy pani Kileńska była p.o. dyrektora szkoły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wifi Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 22:16 :D :D :D i tu akurat wiadomo, że pisze jakaś poszkodowana :D Tyle "faktów, sprawdzonych informacji" to jasne, że ktoś się mocno orientuje:D :D oj... forum schodzi na konkretną prywatę;/ Powinniście to rozgrywać gdzie indziej. Całe szczęscie wiadomo, jak odrożnić fakty od urażonych ambicji:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 22:34 Ci co ODESZLI cieszą się ,że ich już tam nie ma i nie uczestniczą w tym cyrku-żadna urażona duma.A widać niektórych boli prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 22:23 Brawo ONA! Bardzo dobry komentarz-potwierdzam,że prawdziwy.Rodzice czekają na prawdę i w końcu ona do nich dociera.Książkę można napisać o przedszkolu Art School,choć tak krótko funkcjonuje.Więcej prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wifi Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 22:49 o jaką prawdę Wam chodzi? ?? "rodzice by chcieli" itd. Jesli by chcieli, to by zapytali i byłoby wiadome. Gdyby było coś nie tak, byłoby oficjalnie wiadomo. Takie rzeczy się roznoszą. Ktoś tu coś nakręca. Pewnie tylko pewnej, lub pewnym osobom chodzi O TĘ JEDYNĄ PRAWDĘ- ich prawdę, którą chcą usłyszeć. Jesli ktoś ma wątpliwosci, niech sobie je osobiście rozwiązuje. Ech wstyd;/ i szkoda, że forum traci wartość przez subiektywnosć forumowiczów. Ale to takie częste wsród polaków;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.09.11, 10:11 do "wifi": 1. domyślam się, że pracujesz w Art School'u i dlatego się "oburzasz" ale to nie powód do obrażania polaków; 2. prawda zawsze jest tylko jedna natomiast różne mogą być tylko opinie o niej; 3. jeśli faktycznie jesteś pracownikiem tego przedszkola, to zainteresuj się jego historią - mogę Ci podpowiedzieć, że konkretne informacje posiadają dwie osoby, które pracują tu najdłużej; 4. oficjalnymi grogami również możesz się dużo dowiedzieć, tylko trzeba poszukać; 5. na forum generalnie opinie są subiektywne (inne być nie mogą bo to nie jest Sąd), bo przecież wyrabiamy je sobie na podstawie dobrze nam znanych faktów. Poza wszystkim czytanie tego forum nie jest obowiązkowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wifi Re: przedszkole art-school IP: 212.160.105.* 07.09.11, 11:36 do "ona": 1. nie jestem tam zatrudniony. Ale Twoje "domyślam się" czyli jestem pewna? świadczy o Twoim poziomie logicznego łączenia faktów, tylko pogratulować:] 2. nie obrażam polaków, stwierdzam fakty. 3. Prawda nie jest jedna. Poczytaj książki, widać brakuje Ci podstawowej wiedzy, którą posiada student każdego pierwszego roku uczelni państwowej w tym kraju. Ale to też jasne, nie każdy Polak ma podstawowe wykształcenie filozoficzne i etyczne. 4."jeśli faktycznie jesteś pracownikiem tego przedszkola" Faktycznie nie jestem pracownikiem, czytam to forum, bo mnie rozbawia zaciekłość jego użytkowników. 5. za to Ty z pewnością "nie pracujesz i nie pracowałaś w przedszkolu" bo - "mogę Ci podpowiedzieć, że konkretne informacje posiadają dwie osoby, które pracują tu najdłużej" - mówi samo za siebie :] 6. Wasze opinie, czy komentarze do opinii, wskazują na to, że powinnyście coś wziąć na wściekliznę:D, psycholog jest konieczny! rozmiar waszego "zaangażowania" czyli wściekłości i bezsilnego rozżalenia jest niebotyczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.11, 20:40 wreszcie coś logicznego. Widać ze przedszkole komuś przeszkadza. O biedronce kiedyś tez źle pisali a teraz wszyscy tam kupują. Co to za forum. Ci co piszą źle są ok a ci co dobrze to dyrekcja. Dlaczego jest tyle zjadliwych i personalnych wpisów. Wg mnie widać ze na forum walczą dwie frakcje byłych i obecnych pracowników a prawda? Pewnie jak zwykle .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedszkolanka Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 07:53 Do wifi Obraźliwe i złośliwe komentarze pod adresem innych forumowiczów nie wnoszą do dyskusji niczego dobrego, wręcz przeciwnie... obnażają najgorsze cechy ludzkiego charakteru! Najbardziej subiektywne opinie można przedstawić w sposób cywilizowany z poszanowaniem rozmówców o poglądach, wykształceniu itp. odmiennych niż nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.20, 22:06 Jest. Nazywa się Leluki na ul. Artyleryjskiej! Wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: przedszkole art-school IP: *.centertel.pl 24.12.20, 00:08 Dziwne, robienie reklamy na cudzym poście... serio? Żenada Leluki, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.09.11, 19:56 w budynku wynajmowanym przez Olsztyńską Grupę Edukacji Dziecięcej EDU, która prowadzi przedszkole Art School w tym samym budynku, pani dyrektor przedszkola wynajmuje(a przynajmniej wynajmowała) pomieszczenie, w którym urządziła prywatny gabinet logopedyczny LOGOS - którego jest właścicielką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:23 ja to nawet nie mam nic przeciwko zatrudnianiu studentow, bo pewnie niektorzy sa swietni,ale zawsze jest jakies ale... dlaczego np na stronie przedszkola mozna przeczytac jak sie nazywa i jakie wyksztalcenie ma np pani dyrektor, pani pedagog czy nawet wymienione sa z nazwiska panie kucharki czy pomoce pan przedszkolanek a nie ma ani jednego slowa o kadrze-przeciez jezeli byliby to naprawde ludzie sprawdzeni i pelni pasji to chyba chluba przedszkola byloby wymienienie ich z nazwiska i wyksztalcenia. Ja jednak wole gre w otwarte karty. Bardziej odpowiadaloby mi jakby dyrekcja powiedziala, ze zmienila sie kadra bo stara odeszla, zwolnila sie czy jak ja tam zwal i ma taka a nie inna kadre niz owijanie w bawelne i ciemnienie ludziom, ze wszyscy ztrudnieni sa zgodnie z przepisami. Mysle, ze wiekszosc rodzicow nie ma zielonego pojecia, ze prywatne przedszkola moga zatrudniac osoby bez studiow Mam nadzieje, ze dla dobra naszych dzieciakow bedziemy wymieniali sie dalejswoimi spostrzerzeniami i w razie co bedziemy uderzac w wysokie tony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.09.11, 10:50 gabinet logopedyczny prowadzony przez dyrektorkę przedszkola Art School logosolsztyn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.09.11, 10:52 ... oczywiście proszę wejść na stronie logosu w zakładkę kontakt Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 12:16 a ja poprosze bez klotni :) mnie interesuje moje dziecko i inne maluchy uczeszczajace do tego przedszkola. To im ma byc super i tak naprawde w nosie mam czy pani dyrektor ma tam gabinet czy nie. Dalej poprosze o wymiane spostrzezen i konkretow(jezeli ktos je zna)dotyczacych przedszkola, zajec itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 22:40 i co tak raptem wszyscy ucichli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedszkolak Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.11, 23:36 A o czym tu pisać. Przedszkole jak przedszkole, jednym odpowiada innym nie. W internecie wiele prawd się nie dowiesz bo tutaj sami krytykanci i frustraci wylewają wzajemne żale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.09.11, 14:04 moja cóka juz tam nie chodzi co do umowy: CZYTAJCIE JĄ BARDZO UWAŻNIE!!!!!!!!!!!!!!! jest tak sformulowana ,ze okres wypowiedzenia wynosi az 3 miesiace, a wypowiedzenie jest wazne z koncem miesiaca!!! czyli skladam wypowiedzenie 2-ego powiedzmy wrzesnia to tak jakbym zlozyla wypowiedzenie od pazdziernika - masakra, placilam 3 miesiace za nic , przysylali mi przedsądowe wezwania do zaplaty itp., jeszcze zeby moja corka tam chodzila to ok, ale oddawanie kasy za nic to jakies nieporozumienie, ale za glupote trzeba placic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkk Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.14, 18:53 Witam serdeczne, mój syn chodzi do tego przedszkola. Codziennie rano nie może doczekać się chwili wyjścia z domu. Uczęszczał do niego nawet przez część mojego urlopu (płakał, że chce do przedszkola). Nie interesuje mnie, kto z kim i co zrobił. Moje dziecko jest uśmiechnięte, codziennie opowiada, że coś ciekawego było w przedszkolu, zdobył dużo umiejętności i wiadomości, lubi swoje pani, a reszta mnie nie interesuje. W pani dr podoba mi się to, że do dzieci zwraca się po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim. Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.09.11, 15:03 Nie posłałam tam dziecka, niestety za dużo negatywnych opinii. Są inne przedszkola, które są świetne, a dzieci zapisałam na dodatkowe zajęcia rytmiczno - muzyczne do Yamahy, mają tam programy dopasowane wiekowo i umiejętnościowo do dziecka, więc moje dzieci świetnie się tam bawią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now7 Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 23:03 a mi podoba sie zestaw zajec dodatkowych w przedszkolu ale coraz wiecej jest pytan na ktore nie moge otrzymac konkretnej odpowiedzi...oprocz oczywiscie tej, ze wszystko jest zgodnie z...i tu wymienia sie poszczegolnie pasujace rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 10:30 Jeżeli chodzi o przedszkole Art-school jest to placówka godna polecenia, jest tam przemiła atmosfera, dyrekcja i prezes nie żałują ze tak się wyrażę pieniędzy na to przedszkole żeby mogło poprawnie funkcjonować. Pani dyrektor jest przemiłą, życzliwą osobą która uwielbia dzieci zawsze zwraca się do nich z miłością i szacunkiem nie wyróżnia żadnego dziecka co jest bardzo ważne dzieci mogą czuć się tam bezpiecznie. a jeżeli chodzi o kadre to dopiero teraz jest solidna, odpowiedzialna, życzliwa, wykształcona, kochająca prace z dziećmi. Te 80% pracowników które odeszło nie nadawało się na wychowawców dzieciaczków więc decyzja została podjęta słusznie, a teraz wypowiada sie negatywnie na forum gdzie kompletnie jest to nieprawdą. Uważam że osoby prowadzące to przedszkole doskonale nadają się na to stanowisko. Wszystkie zajęcia które sa tam prowadzone są organizowane z myślą o najmłodszych, stawia sie tam na rozwój emocjonalny i intelektualny dziecka, co jest bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 22:39 a czy Pani nie jest przypadkiem jego pracownikiem? Nie mam tu oczywiscie nic przeciwko temu, ale takich peanow na czesc tego przedszkola to dawno nie slyszalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 21.10.11, 07:29 w wyniku takich wpisów trace wiare w ludzi. chcesz reklamowac swoja działalnosc to daj reklame a nie wykorzystujesz watek tu.... dyrekcja tego przedszkola fałsz i obłuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak... Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.11, 13:58 Popieram w 100%! Ja również uważam, że dyrekcja to czysty fałsz z dodatkiem wazeliny. Obłudny i fałszywy według mnie jest prezesik Art Schoola. Ten jego nieszczery uśmiech 0_0. Tfu!!! Kiedyś się jeszcze mówiło: "na psa urok". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oloP Re: przedszkole art-school IP: 195.205.114.* 21.10.11, 08:02 Łubu dubu, łubu dubu ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek W. Re: przedszkole art-school IP: *.204.28.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 08:25 Pani Joanno, Czy to ładnie pisać takie peany o samej sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 22:41 a skad wiadomo, ze to p.Joanna? Zawsze mnie to zastanawialo... Ostatnio ogladalam tv, gdzie w/wymieniona pani twierdzila, ze ma juz zapisy na rok 2015 wiec niby reklama zbedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś W Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.11, 10:03 To ten niepowtarzalny styl, który rozpozna każdy kto zna Panią Joannę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 21:26 to ja rzeczywiscie jeszcze go nie znam:) a moze jeszcze ktos chetny podzieli sie opiniami o przedszkolu, bo skoro bywa tu dyrekcja to warto pisac, bo w przedszkolu nikt nie chce sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toJa Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.10.11, 14:10 Wydaje mi się, że z powyższych komentarzy można się nieco dowiedzieć o "szanownej" dyrekcji Art School'a, ale również o nieciekawej atmosferze, która w nim panuje. Natomiast jeśli chodzi o zapewnienia p. Joanny co do zapisów prowadzonych na rok 2015, to czysta fikcja i doskonale przemyślany tzw. pijar (a w dość swobodnym tłumaczeniu dawna - propaganda) dla placówki. Dokładnie tak samo robiła będąc p.o. dyrektora w szkole 101, zanim ją wyrzucili. Tak więc zupełnie nie warto przejmować się "brakiem wolnych miejsc" w przedszkolu i na spokojnie przemyśleć decyzję o zapisaniu tu dzieciaczka. Mam tylko pytanie do "mhm": kto w przedszkolu nie chce słuchać i czego? Nie ukrywam, że zaintrygowało mnie to. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 09:05 odpowiadam na pytanie kto i czego nie chce sluchac...dyrekcja zawsze powtarzala, ze jezeli cos jest nie tak to trzeba do niej przyjsc i powiedziec a wiec kilku odwaznych juz bylo i chcialo podzielic sie swoimi uwagami na temat pracy przedszkola, zajec lub ich braku. Wysluchani to moze i byli ale niestety bez zrozumienia bo dyrekcja lub pani sekretarka zawsze miala gotowe odpowiedzi. Moze podam tylko jeden przyklad-w jednej sali nie ma otwieranych okien, wiec prosze sobie wyobrazic grupe, ktora ciagle siedzi i nawet nie mozna tej sali przewietrzyc, ale przeciez wszystko jest zgodnie z przepisami...albo ostatnia impreza pasowania, na ktora zwolani zostali wszyscy "wielcy" a rodzice nie mieli gdzie usiasc...oj nazbieralo by sie tych przykladow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.11, 14:16 Co do atmosfery, to się nie zgadzam. Na pewno nie jest miła i sympatyczna - a fałszywa i nieszczera - dotyczy to np. pani sekretarki, która podobno kocha dzieci, czego akurat w jej relacjach z maluszkami nie zauważyłam. Dyrektorka też nie jest taka wspaniała na jaką pozuje, bo że jest to tylko jej udawanie, to wiem bo uczyła moje dziecię w szkole 101 zanim z niej zniknęła. Akurat ten fakt uważam za najlepsze co mogło się przydarzyć. Teraz za to męczą się z nią rodzice w Art Schoolu. Prawdziwym minusem jest tutaj fakt, iż dobro dzieci nie kkoniecznie jest stawiane na pierwszym miejscu. Szanowna "zadowolona" jeśli uważasz, że cyt. "osoby prowadzące to przedszkole doskonale nadają się na to stanowisko" to jest to kompletna bzdura gdyż: dyrektorka wyleciała z hukiem ze szkoły 101 w trakcie roku szkolnego, a prezesik został również z wielkim hukiem zwolniony z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu Towarzystwa Przyjaciół Szkół Społecznych 101 w Olsztynie. Już chyba nic nie muszę dodawać. 1- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Areczek G. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.11, 17:22 Proszę Pani, To co Pani wypisuje jest niemoralne. Tak nie można. To są bardzo mili ludzie, którym zrobiono wielką krzywdę i teraz dopiero mogą realizować swoje marzenia. Trochę więcej szacunku i etyki... Tak etyki, to bowiem jest podstawa. Trzeba ufać ludziom. Oni kochają dzieci tylko ludzie nie wszystko chcą zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.11, 15:00 Szanowny Panie Areczku, dwa pytania: kto tym "miłym ludziom" zrobił wielką krzywdę i co to za krzywda? Nie ukrywam, że mnie Pan tym rozbawił, bo doskonale znam te osoby i wiem również, że właśnie w obecnym czasie mają duże problemy z udowodnieniem swoich kryształowych serc i dokonań różnym instytucjom. Pisze Pan, że powinnam okazać więcej szacunku itd. nie da rady. Dokonania prezesika i dyrci są naprawdę zbyt imponujących rozmiarów, aby można było spojrzeć na nich łaskawszym okiem. Jeśli zaś chodzi o miłość do dzieci - jestem przekonana, że w tych 2 przypadkach po prostu nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka S. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.11, 20:55 Zgadzam się z Panem Arkiem. To kryształowi ludzie, po prostu świat ich nie rozumie i jeszcze Ci wredni zawistnicy. To straszne jak można być takim nieludzkim. Pan Prezes to dyrygent ludzkich serc i jednocześnie znany wirtuoz finansów (tak mówił o nim kiedyś wiceprezes) na rozpoczęciu roku szkolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Z. Re: przedszkole art-school IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 08:30 Święte słowa, święte słowa. To zacni ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiunia K. Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.10.11, 09:13 Poczęstujcie tymi prochami, które bierzecie, to może też inaczej na nich spojrzę. Poza tym fajne inicjały - kojarzą się m.in. ze 101-ką? Hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Z. Re: przedszkole art-school IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 14:29 Proszki jak proszki, rani zielony, wieczorem żółty .... albo odwrotnie, kurka zapomniałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia O. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.11, 20:48 To absolutny przypadek. Żadna tam zbieżność. Myślę, że największą szansą na rozwój tego przedszkola jest połączenie sił z przedszkolem "Akademia prymusa" Razem to dopiero będzie jakość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.10.11, 13:26 Oj tak połączenie super! Nawet może zabójcze! He he... nie wiem tylko która z nich przeżyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widze Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 23:15 ze rozmawiaja znawcy tematu he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.11.11, 21:46 można by rzec, że to jakaś tragifarsa, ale zważywszy na ilość skrzywdzonych osób przez "duet zarządzający" należy raczej stwierdzić, że to tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulala Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.11.11, 10:24 Brawo akacjo za trafne spostrzeżenia! Również wiem co nieco na temat 101 i przedszkola Art School, ale wiem także, że całe to towarzystwo wzajemnej adoracji (Kileńska i Wiliński) robi z siebie pośmiewisko. Mam tu na myśli nowe umowy o naukę. Na ich miejscu wstydziłabym się coś takiego pokazać rodzicom, bo to tylko jest na niekorzyść przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniuszek D. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.11, 22:20 Tak sobie dociekałem i moja dociekliwość prowadzi do wniosku, że Ci wszyscy niby pokrzywdzeni, niczego nie rozumieją. Pan Prezes i Pani Dyrektor to cudowni ludzie, którzy nie skrzywdzili by nawet muchy. Kochają dzieci, tylko zawsze znajdzie się ktoś kto narzeka. Ludzie są okrutni. Pani Dyrektor uratowała poprzednią szkołę przed tragedią i Pan Prezes też, a jak im się odpłacono? No jak ... ? Cóż za okrutni i źli ludzie co to nic nie rozumieli mogli się tak źle zachować. Ale teraz jest już dobrze. Własne prywatne przedszkole powala się realizować i dzieci wreszcie są szczęśliwe. To cud, że są jeszcze na świcie tacy dobrzy ludzie. Składam Państwu hołd i wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamia Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 11:25 Bardzo chetnie podziele sie opinia na temat przedszkola art school. Otoz moja corka obecnie uczeszcza juz do 3 przedszkola i moge smialo powiedziec ze p[rzedszkole art school bylo najgorsza placowka do jakiej chodzilo dziecko. Oczywiscie pod wzgledemwizualnym nie ma sobie rownych, wszystko jest na wysoki polys ale tez i trudno sie dziwic skoro oplaty sa tak wysokie ( w granicach 700 zl), jednak kadra, opieka i dyrekcja pozstawia wiele do zyczenia. Po pierwsze, nauczycielki zmieniaja sie jak rekawiczaki. Okazalo sie ze dyrekcja zalega z wypaltami dla nauczycieli, wciaz zatrudniaja nowe, coraz mlodsze panie... Nie wyssalam sobie tego z palca bo podczas jednego z zebran dla rodzcow w tym przedszkolu przyszedl maz jednej z nauczycielek i rozpetal wojne z pania dyrektor o niezapłacenie pieniedzy. Niezla byla afera, jeszcze czegos takiego nie przezylam! Poza tym o salbej organizacji pracy moglabym mowic godzinami. Panie niczego nie pilnuja, nam zginely cztery sztuki odziezy. Panie nie reagowaly na uwagi meza, zaczely szukac ich dopiero po mojej stanowczej interwencji. Jedna bluze naszego dziecka oddaly ... innemu chlopcu i dopiero szperajac miedzy wieszakami ja odnalazlam. Oczywiscie Pani nauczycielka twierdzila ze to bluza tego chlopca. To samo bylo ze szczoteczka do zebow. Od poczatku swej edukacji w tym przedszkolu dziecko ani razu nie umylo niaz zebow bo jak sie okazalo na koniec ... gdzies zaginela. Oczywiscie nauczycielka twierdzila ze nie dawalam dziecku szczoteczi z pasta ale chyba ja lepiej wiem co dawalam dziecu a czego nie! Najistotniejsze jednak jest to iz umowa skonstruowana przez to przedszkole jest niezgodna z polskim prawem. Przeanalizowalam dokladnie umowe tego przedszkola i jak sieo kazalo wiele jej punktow jest wykroczeniem. M.in. to ze przedszkole bierze oplate wpisowa i zastrzega sobie ze jest ona bezzwrotna a tymczasem rodzic ma prawo odzyskac pieniadze nawet jak zrezygnuje dzien przed poslaniem dziecka do przedszkola. To samo z trzymiesieczym okresem wypowiedzenia. My mielismy pl\roblem bo kierowniczka chciala od nas wyludzic pieniadze za ostatni miesiac kiedy dziecko juz wcale nie chodzilo chociaz zgdnie z prawem gdy dziecko nie chodzi przez dluzszy czas do przedszkola, placowka taka nie ma prawa żądać pieniedzy za uslugi ktorych nie zrealizowala. My nie zaplacilism, bylismy sklonni skierowac sprawe do sadu ale po miesiacu przyslano nam pismo z Urzedu Ochrony Praw Konsumentow ze umowa byla zla i ze nic nie musimy placic. Takze drodzy rodzice nie dajcie sie nabnrac na praktyki stosowane przez to przedszkole! Takie sprawy sa do wygrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka B. Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.11, 13:06 To co Pani pisze to jawna niesprawiedliwość i oszczerstwo. Ja dobrze Pamiętam Pana Prezesa i Panią Dyrektor z czasów i zaangażowania w Stojedynką. To byli cudowni ludzie. Wszyscy tęsknili za nimi, gdy odeszli. W szczególności grono pedagogiczne tej placówki. Pani opinia jest bardzo krzywdząca. Oni są stworzeni do prowadzenia edukacji dzieci i dyrektorowania i jeszcze do dyrygowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyniak Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 13:12 A ja pamiętam pana prezesa jak handlował lodówkami. Może do tego bardziej się nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do BeatkaB Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.12.11, 13:35 Tak, tak do DYRYGOWANIA ludzmi oni są wprost stworzeni-nie mają sobie równych,to im najlepiej wychodzi.A co do 101 to dlaczego WYLECIELI --chyba nie przez "swoje złote serce i oddanie"???????????????????????????//Chyba sama nie wiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mamamia Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 00:12 do jakiego przedszkola wyslalas w koncu dziecko? Mnie atmosfera przestaje sie tez podobac, sale super ale cos w srodku peka. Po ostatnich spotkaniach z rodzicami niezadowolenie wzrasta... nie wiem gdzie wyslac dziecko a nie chce eksperymentowac kolejnym przedszkolem bo przeciez nie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podnosze Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 13:13 moze cos zaproponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przedszkole art-school IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 16:37 Witam, temat ciągnie się jak "flaki z olejem". Widać, że odpowiadają osoby powiązane jakimiś byłymi/lub teraźniejszymi "stosunkami " z Panią i Panem, którzy zarządzają przedszkolem. Szkoda, bo wątek jest przez to mało wartościowy i przede wszystkim mało przydatny rodzicom. Mój syn chodzi do tego przedszkola już długi czas, tzn od lutego 2010 roku. I jestem bardzo zadowolona. Zaliczyliśmy wcześniej inne przedszkole prywatne , gdzie pozostały nam tylko przykre wspomnienia. Wracając do tematu, w tym przedszkolu dostałam wsparcie jako matka. Mimo, że Panie się zmieniały( i z tego co przeczytałam we wczesniejszych postach powstały różne konflikty) jako rodzic widziałam zaanagażowanie pracujących tam osób oraz absolutnie nie wyczułam "kwaśnego" klimatu. To duży plus, ze"byłe " Panie były nienaganne w stosunku do dzieci. Teraz jest tak również. Mój syn nie był i nie jest "kolejnym " dzieckiem tzn bezosobową jednostką. Mam wrażenie, że dzieci są tam traktowane jako indywiduum. Z tego co wiem/co widziałam rodzice mający wątpliwości mogą przebywać z dzieckiem w sali. Panie udzielają informacji obiektywnych co sie działo np. Tomek uderzył Piotrusia, ale Piotrus niestety popsuł mu wieżę. Dzięki ciepłemu stosunkowi do mojego dziecka, konsekwencji i zaangazowaniu Pani Dyrektor, nauczycielek problemy jakie miał mój syn poszły w niepamięć. Wspomniane we wcześniejszych wątkach pamietne zebranie z mężem którejś z Pań obecnie juz niepracujacych traktuje jako nietakt. Byłam również na tym zebraniu, czułam się zażenowana postawą ojca/ męża pracownicy (należy pamiętać, że na wszytsko jest czas i miejsce). Wiem natomiast, że Pani Dyrektor wykazała się dużym profesjonalizmem w stosunku do dzieci "problemowych" , dla rodziców zorganizowała szkolenie z Panią psycholog ( na temat adaptacji dzieci i ich postaw) Ponad to przedszkole organizuje szkołę dla rodziców we wspólpracy z poradnią pedagogiczno- psychologiczną do której z checią uczęszczam. Pani Dyrektor , co jest godne uwagi, zna każde dziecko, nie rzadko widziałam ją również w grupach. Przedszkole się rozwija. Dzieci jest naprawdę dużo. Zajęcia są świetne: angielski, dogoterapia, basen, teatr, tańce itd. Jestem bardzo zadowolona i jeśli komuś się przyda moja odpowiedź : to polecam szczerze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: przedszkole art-school IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 09:44 Pani Asiu, wstyd tak reklamować, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przedszkole art-school IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 11:30 Hmmmm..... szkoda, że post , który wczoraj dodałam....sprawił, że wniosek z tego taki, iż na pewno pisała to Pani Dyrektor.....żenada..... osobom, które naprawdę są zinteresowne zdaniem rodziców odradzam tu zaglądać, bo wychodzi na to, że toczy tu się jakaś "internetowa wojenka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przedszkole art-school IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 11:41 Reklamować? nie zajmuję się reklamą, dodałam swoje zdanie będąc matką synka, który uczęszcza do przedszkola. Wstyd? czy to wstyd napisać o kimś / o czymś , że jest naprawdę w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.12, 21:04 k.... skonczcie z tą tanią reklamą. Znane są juz metody tej dyrekcji. Żenada. Kobieto nie stać cię na coś bardziej orginalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestancie Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 23:07 sie tak jatrzyc czemu jak ktos cos chce napisac to od razu musi byc dyrekcja? A ja tam wierze, ze to matka dziecka, ktora jest zadowolona, a czemu nie? Ja mam bardzo mieszane uczucia odnosnie tego przedszkola, ale tu rzeczywiscie toczy sie jakas wojna wiec chyba nie ma sie sensu wypowiadac a szkoda, bo czy wiecej opinii tym lepiej dla rodzicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: przedszkole art-school IP: *.homebroker.pl 25.01.12, 11:12 Szanowni Państwo, powiem krótko. Przedszkole o którym się rozpisujecie jest przedszkolem prywatnym. Czyli jak się nie podoba to do widzenia jak się podoba to zapraszamy. Ja mam tam syna a od września posyłam drugiego. Macie inne pomysły na prowadzenie przedszkola, zapraszam do urzędu miasta, zarejestrujcie działalność gospodarczą, potem znajdźcie lokal pod działalność, potem promocja i czekać.....a może ktoś wam zaufa i odda dziecko pod opiekę. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.12, 22:08 hej,również mam problem z tym przedszkolem a mianowicie z 3 miesięcznym wypowiedzeniem-każą nam płacić za nic,jutro idę po poradę prawną. MAMAMIA gdzie i do kogo kierowałas pismo w tej sprawie? jeśli to przeczytasz bardzo proszę o kontakt kandigirl@wp.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajka Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 21:28 o, widze, ze nie tylko ja mam problem. Mysle, ze jak w koncu rodzice glosno zaczna mowic, ze przedszkole robi sobie z nas jaja to moze sie obudza bo na razie zyja w glorii ze dzieci wala do nich drzwiami i oknami. A odnosnie wypowiedzenia to ostatnio byla nowa umowa-jezeli jej nie podpisalas to mozesz spokojnie opuszczac przedszkole, bo stara umowa jest niewazna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama w opresji Art School czy Akademia Prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.12, 12:08 Poradźcie, czy lepiej oddać dziecko do Przedszkola Art School czy do Akademii Prymusa? Jestem w rozterce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Art School czy Akademia Prymusa IP: 195.205.114.* 04.02.12, 21:41 Ze zdziwieniem przeczytałam wpisy tym temacie. Przecież są inne przedszkola w Olsztynie, można spokojnie wybrać takie jakie uważamy za najbardziej odpowiednie. Mój synek chodzi do przedszkola Bajkowy Dom. To naprawdę bajkowe miejsce. Kto szuka najwłaściwszego miejsca dla swojej pociechy to polecam to przedszkole, można je znaleźć w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrka Re: Art School czy Akademia Prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 22:29 osobiscie nie polecam art schoola-duze obietnice w praktyce uciekaja,Mi najbardziej przeszkadzalo ze dzieci bardzo rzadko lub prawie w ogole nie wychodza na dwor, bo ciagle jest cos...w salach upal, nawet nie ma kiedy ich przewietrzyc, wiec te maluchy kisza sie i ciagle ktores choruje. Pani dyr mila w obyciu absolutnie nie liczy sie ze zdaniami i uwagami rodzicow -generalnie wszystko jest zgodnie z prawem...Jakby ta strone odwiedzalo wiecej rodzicow to mysle, ze dowiedzialabys sie duuuuzo wiecej i to wcale niemilych rzeczy Akademie prymusa widzialam-sale ok, duza aula, co jest ogromna zaleta, bo w art scholu mie ma z dziecmi gdzie zrobic imprezy typu pasowanie czy tym podobne, bo nie wspomne o klitce w ktorej to sie odbywa-wiem tylko, ze oba te przedszkola prowadza panie, ktore nie palaja do siebie sympatia, wiec pewnie cos na zasadzie rywalizacji moze byc-oby na korzysc dziecka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Art School czy Akademia Prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 10:15 Ani tu ani tu Polecam super przedszkole Promyczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.12, 14:54 A mi udalo sie rozwiązać umowę z Art School bez większych problemów,nic nie musimy płacić,ale fakt umowę mieliśmy starą tzn.podpisaną we wrzesniu może dlatego? Z dyrekcją zawsze miałam dobry kontakt-bardzo mili ludzie,nie wiem skąd tyle negatywnych opinii,moje dziecko chodzilo od września i właściwie wszystko było ok,byliśmy bardzo zadowoleni tyle że ciągle chorowało to juz inna sprawa,dlatego go wypisaliśmy. Opłaty wysokie to fakt no i te umowy i 3 miesieczny okres wypowiedzenia,ale to przedszkole prywatne,więc...widzisz co podpisujesz. Ogólnie polecam-jeśli masz kasę:)))) A o co chodzilo z tymi starymi umowami,chodzi o ta klauzulę?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka1002 Re: przedszkole art-school 17.02.12, 14:09 przedszkole odstąpiło od 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia,teraz obowiązuje 1 miesiąc, dano aneksy do podpisania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: przedszkole art-school IP: *.homebroker.pl 17.02.12, 14:32 Wszystkie umowy zostały poprawione i są zgodne ze wszystkimi standardami. Szczególnie dotyczy to okresu wypowiedzenia, w środę 15.02. podpisywałem aneks zmieniający na jedno miesięczny okres wypowiedzenia. Więc kwestia złych umów została zamknięta. Osobiście polecam przedszkole. Oczywiście zawsze można coś zmienić, ja miałem chwilę zawahania bo w nowej umowie był wpis o opłacie wpisowej (400 zł), jednak okazało się że nie dotyczy to osób przedłużających umowy. Osobiście przygotowałbym dwa wzory umów, dla rodziców którzy mają dzieci w przedszkolu (z automatu przedkładam umowy bez wpisowego, wtedy nie ma niepotrzebnych pytań) a nowi rodzice dostają umowy z wpisowym. Dobrą firmę rozpoznaje sie po tym że się uczy na błędach a nie trwa w nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie i nie Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 22:28 a ja nie polecam tego przedszkola-wlasnie rozwiazalismy umowe i bardzo sie z tego ciesze-moje dziecko chyba jeszcze bardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.12, 09:10 Oooo to super,zmiana na pewno na plus,jeden miesiąc można jeszcze przeżyć;) Tylko żeby jeszcze czesne obniżyli hehehe ;) Jak skończą się problemy zdrowotne mojego dziecka to nie wiem czy nie zapiszę go tam z powrotem:) "Nie i nie" dlaczego zabralaś dziecko? coś bylo nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie i nie Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 22:30 tak wiele rzeczy mi nie odpowiadalo, to, ze grupa zarzadzajaca (czyt dyrektor, sekretarka, wspolwlasciciel itp) robili dobre miny do zlej gry,mimo kierowanych uwag od roznych rodzicow nic sobie z tego nie robili( mimo ciaglych zapewnien ze zawsze sa do naszej dyspozycji i mozna na biezaco zglaszac wszelkie uwagi ) imprezy przygotowane np na dzien babci czy pasowanie to lekki niewypal( mam porownanie bo widzialam przedstawienia w innych placowkach zrobione nawet przez dzieci 2,5 letnie) Dzieci siedza w salach, gdzie kaloryfer hajcuje pelna para i nawet nie ma kiedy tego przewietrzyc bo dzieci bardzo rzadko wychodzily na dwor-oczywiscie nie mam na mysli ostatnich mrozow. Zajecia wpisane w plan nie zawsze odbywaly sie i chyba nigdy nie bylo informacji, ze z jakis powodow sie nie odbeda a jednak pieniadze ciagle byly placone takie same. Chor wpisany w grupe bodajze 3latkow w ogole nie mial miejsca bo pani o zgrozo stwierdzila, ze dzieci sa z male! Mialam wrazenie ze najwazniejsze w tej placowce nie sa dzieci a promocja przedszkola-jak wchodzilam na strone to zawsze wszystko ladnie wygladalo, w praktyce gorzej. Mysle, ze czesci rodzicow jest wygodnie bo prowadza dziecko rano i odbieraja wieczorem i tak naprawde maja je z glowy, innym brakuje odwagi na konfrontacje z wlascicielami, ktorzy maja swoje i tylko swoje niezmienione zdanie. Ci co rozmawiali doskonale wiedza o co mi chodzi:) Jeszce jedna rzecz na ktora zwrocilam uwage ja i inni rodzice, ktorzy juz zabrali swoje dzieci, ze dziecko nie rozwijalo sie Ja moge smialo powiedziec, ze moje to nawet sie cofnelo. Z wielkich hasel na stronie przedszkola typu dbalosc o zachowanie przy stole, prawidlowe poslugiwanie sie sztuccami zostawaly puste slowa bo dzieci jadly kotlety na widelcu i dopiero jak dzeicko dopominalo sie o pokrojenie to ktos podchodzil, sikanie i wychodzenie w spodniach nie do konca ubranych to taz standart. oj rozpisalam sie. Mialam watpliwosci czy zabrac dziecko ale dzis wiem, ze byla to bardzo sluszna decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.12, 10:54 "nie i nie'' może nie ze wszystkim co piszesz się zgadzam,ale masz duuużo racji:) Nie zauważylam co prawda aby moje dziecko sie cofało ale bolalo mnie to że jest w "3 latkach młodszych"-prawie najstarszy i również starszy od "3 latkow starszych"-nie wiem kto i na jakiej podstawie zrobił taki podział, z większością dzieciaków "nie miał o czym gadac":))))) jeśli wiesz co mam na myśli;) Co do tego siusiana masz rację... No i kapcie na odwrót,nikt nie zauważał:) W imprezach nie podobal mi się tylko brak miejsca,ścisk i tłok,dlatego to wszystko tak wyglądało. A co do spacerow mysle że tu był winny zly rozklad planu zajęć i nie wystarczalo czasu-taką zawsze slyszałam odpowiedź Pani gdy pytalam czy byli na spacerze. Myślę że dla nas mam w każdym przedszkolu będzie niewystarczająco dobrze dla naszych pociech,chyba trzeba obnizyc poprzeczkę;)nigdzie nie jest idealnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie i nie Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 20:54 najpier co do spacerow-wielu rodzicow zglaszalo sie do dyr w tej sprawie Na poczatku bylo-co Panstwo opowiadaja przeciez dzieci ciagle chodza na podworko itp itd W koncu ktoras policzyla i wyszlo na to, ze w jednym miesiacu byly chyba tylko 2 razy-no to wtedy byly tlumaczenia, ze jest nadmiar zajec:) Zawsze mozna cos wytlumaczyc.Niestety dla mnie siedzenie przez miesiac w jednej sali jest pomyslem ze wszech miar chorym Pomijam fakt, ze dzieci sa nie zahartowane, nie wybiegane i niestety bez oddechu na swiezym powietrzu-niestety w zime po godz 15 jest juz ciemno wiec nawet taki spacer jest juz do luftu.Poza tym kto uklada taki plan, ze dzieci nie maja czasu wyjsc na dwor-porazka. Ja mam na to inna odpowiedz-nie chce sie ubierac dzieci i tyle. Z kolei w lato, poniewaz nie ma juz zajec typu teatry, psy itp to dzieci albo siedza na podworku albo nudza w sali. Niestety pisze same takie minusy, poniewaz z tych rodzicow, ktorych znam osobiscie nie bylo ani jednej zadowolonej osoby. Chodzi szczegolnie o zajecia dydaktyczne. Najmniej zastrzezen albo i w ogole bylo co do wyzywienia. Uwazam, ze jak na taka cene przedszkola to zajecia powinny byc na najwyzszym poziomie i nie powinno tu byc mowy o jakims zlym planie zajec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.14, 08:28 To znaczy ze zmieni się dyrektor przedszkola? Przecież osoba prowadząca musi przedstawić oświadczenie o niekaralności rejestrując placówkę oświatową. Skoro skazana wyrokiem sądu karnego to co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.08.14, 21:28 "Nie posłałam tam dziecka, niestety za dużo negatywnych opinii." A ja właśnie żałuję, że nie uwierzyłam w Wasze opinie, ale taka nagonka na Art School wydawała się być podejrzana. Teraz mam nauczkę na przyszłość. Kilku z Was dawniej pisało o problemie ze spacerami: "Mi najbardziej przeszkadzalo ze dzieci bardzo rzadko lub prawie w ogole nie wychodza na dwor, bo ciagle jest cos" "nawet nie ma kiedy tego przewietrzyc bo dzieci bardzo rzadko wychodzily na dwor-oczywiscie nie mam na mysli ostatnich mrozow" "A co do spacerow mysle że tu był winny zly rozklad planu zajęć i nie wystarczalo czasu-taką zawsze slyszałam odpowiedź Pani gdy pytalam czy byli na spacerze." "W koncu ktoras policzyla i wyszlo na to, ze w jednym miesiacu byly chyba tylko 2 razy-no to wtedy byly tlumaczenia, ze jest nadmiar zajec:)" Czy ktoś z Was może potwierdzić podobne sytuacje w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.09.14, 16:08 Witam posłałam swojego synka do nowo otwartego przedszkola w warmia tower i juz żaluje niestety przychodzę np.po dziecko o godzinie 15 a oj syn placze oczywisie nie widze zeby pani sie tym w ogóle interesowala rano przyprowadzam swojego synka patrze a innyy chlopiec siedzi na dywanie i placze nikt nawet się tym nie interesuje na drugi dzien ta sama sytuacja chlopiec caly z gilami oblizuje a pani stoi i sobie rozmawia i nic z tym nie robi nawet nie podejdzie do dziecka nie wsponę ze w grupie ma swojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
dietetyk85 Re: przedszkole art-school 16.10.14, 22:55 witam do Gościa Ania, proszę o kontakt ze mną bo posłałam tam synka i faktycznie ciągle płacze, irena_roman@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: przedszkole art-school IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 09:45 Jedna z mam polecała Przedszkole Promyczek Ciekawe czy jest takie super? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wadera Re: przedszkolepromyczek IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.12, 21:09 Moje dzieci chodza od roku do Promyczka i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Miła kadra, pełna świeżych pomysłów, duże przestronne sale, pyszne jedzenie(własna kuchnia),duzy własny plac zabaw, dzieci ucza sie angileskiego, maja rytmike sa tez zajecia do wyboru.Na miejscu jest opieka logopedy,często są róznego rodzaju imprezy tematyczne. Dodam że mam skale porównawcza gdyz wczesniej dzieci chodziły do przedszkola panstwowego nr 12 na dworcowej i cieszę sie ze zrezygnowalismy z niego, w 12 panie były ospałe brakło im wigoru, byc moze to tez fakt iz wiekszosc kadry byla w podeszłym wieku, sale male dzieci byly w nich zapocone, najczestsze choroby jakie pamietam to oskrzela lub zapalenie płuc, przedszkole w którym cały tydzien dzieci albo malowały albo rysowaly a wszytsko t lumaczone brakiem pieniedzy.....ubikacja dla najmlodszych na holu blisko drzwi wejsciowych ktore zawsze byly otwarte dla kazdego i nie raz z nich wialo.w zime okna przy minusowych temperaturach otwierane przy bawiacch sie dzieciach a do tego wszytskiego bardzo nieprzyjemna dyrektorka odsztyftowana w młodziezowe ubranka która nie czuła przemijającego upływu czasu, wykazywała sie brakiem przygotowania do wypowiedzi na zebraniach -zawsze czytala z kartki i wiecznie marudzila ze przedszkole nie ma na to czy tamto pieniędzy.Jednym zdaniem Promyczek tak, panstwowe nr 12 NIEEEEEEEEEEEEE. Odpowiedz Link Zgłoś
brittany82 Re: przedszkole art-school 21.02.14, 18:50 Ale masz na myśli tylko czesne, a nie pełną kwotę łącznie z wyżywieniem? Wiem, że pytam z dużym opóźnieniem, ale mam kilka dni na decyzję o zapisaniu dziecka na kolejny rok i dopiero trafiłam na ten wątek. Czy jest wśród Was ktoś, kto obecnie (w roku szkolnym 2013/2014) ma dziecko w Art School? U mnie jak na razie wrażenia są pozytywne i mogę się przyczepić tylko szczegółów, o których nawet nie a sensu pisać... przynajmniej na razie. Nie znam też sytuacji szkoły 101, więc wolałabym zapoznać się z opiniami rodziców z doświadczeniami już z przedszkolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.02.12, 10:42 Witajcie. Widzę, że rośnie grupa niezadowolonych rodziców. Szkoda, że takie fajne przedszkole jest tak kiepsko prowadzone według opinii rodziców. Ja może nie w temacie ale ponieważ interesuje mnie los przedszkola, to jestem ciekawa jaki jest finał sprawy w Sądzie Karnym odnośnie sposobu prowadzenia placówki przez dyrektorkę. Może ktoś z Was drodzy rodzice wie, to proszę o informację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.12, 11:00 Pierwsze słyszę aby była jakaś sprawa w sądzie karnym,ale również chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: przedszkole art-school IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 14:20 Była ale nie wiem, czy wyrok jest prawomocny (sprawa o wykroczenie w zakresie naruszenia praw pracowniczych). Jak będę miał wiedzę, czy orzeczenie jest prawomocne to dam znać. Póki co mamy w naszym ukochanym kraju domniemanie niewinności i słusznie. Każdy jest niewinny, dopóki nie udowodni się jego winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: przedszkole art-school IP: *.homebroker.pl 21.02.12, 09:30 No tak bo przecież Dyrekcja nie odpowiada tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.12, 21:57 Ja wiem. Oboje, dyrektorka i prezes przegrali sprawy w sądzie karnym, a ich wyroki są prawomocne. Taka kadra zarządzająca - to po prostu skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc: Re: przedszkole art-school IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.15, 09:28 To maja wyroki karne i normalnie funkcjonuja? Ja bym nigdy dziecka tam nie poslala, bo slyszalam o tym przedszkolu niezle historie, zreszta przeczytanje calego forum daje pelen obraz tej organizacji.....ponoc PATOLOGIA jest tam wspierana a nie likwidowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: przedszkole art-school IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.03.12, 22:02 Słyszałam, że gdzieś na Redykajnach powstało przedszkole. Czy ktoś z Was może coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.09 Re: przedszkole art-school 02.10.14, 14:35 a czy ktos z was poslal swoje dziecko do zlobka Art School????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: przedszkole art-school IP: 217.153.212.* 03.09.15, 11:58 ART SCHOOL JANOWICZA - omijać szerokim łukiem! Naprawdę szczerze radzę. Moje dziecko uczęszczało tam ponad trzy lata, niestety nie chciałam go przenosić ze względu na zmianę środowiska. Zero profesjonalnego personelu!!! Młode dziewczyny zatrudnione po licencjacie (zero doświadczenia z dziećmi). Po godzinie 15:30 trzy grupy łączone są w jedną pod opieką tylko jednej studentki (którą i tak pewnie trzymają za darmo na stażu). Oszczędzają na jedzeniu. Za tak duże pieniążki jakie otrzymują od rodziców, nie są wstanie kupić nawet kawałka ryby, tylko paluszki rybne (dwie sztuki porcja dla dziecka). Inny hit z menu (pozwalający jak najwięcej zaoszczędzić) to same kluski śląskie z cebulką (na mięso już przecież byłoby za dużo wydane) albo kopytka ze skwarkami, czy łazanki to często powtarzające się hity. Podwieczorek - jedna śliwka lub parę chrupek kukurydzianych. Ale Pani dyrektor twierdzi, że zawsze można brać dokładki, ale jak dziecko pyta o jeszcze to już po prostu nie ma. W wakacje opieka fatalna, wszystkie grupy łączone - PRZECHOWALNIA. Poza tym jest brudno (toalety, sale). Art School to instytucja nastawiona na zarobek, a nie działająca dla dobra dzieci. Naprawdę nie dajcie się nabrać opowieściom Pani Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
zaratustra40 Re: przedszkole art-school 04.11.15, 13:35 Ja rownież nie polecam. Masakryczna obsługa, o opiece nad dziećmi nie maja pojęcia, wyżywienie pozostawia wiele do zyczenia podobnie jak opieka. Prowizorka jeśli chodzi o ta instytucje, nie nie i jeszcze raz nie Odpowiedz Link Zgłoś
mamma34 Re: przedszkole art-school 06.09.16, 19:19 Porażka, pani dyrektor to kłamliwa,fałszywa osoba, dla której dzieci ani trochę się nie liczą. Przyjmuje dzieci niepełnosprawne (wiadomo - ma za to pieniądze), które nie mają nauczyciela wspomagającego. Około godz przepędzane są po salach. (niektóre nawet nie zdążą zjeść drugiego dania). Ponadto ciągną się za nią nieciekawe sprawki, jak niewypłacone pensje pracownikom, sprawy sądowe z rodzicami. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.mm.pl 30.04.22, 10:44 Ta szkoła to koszmar. Są tylko mili w dniu podpistwania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
magroj Re: przedszkole art-school 21.01.17, 12:28 Dołączam do grona niezadowolonych rodziców. Mam dwójkę dzieci w Artschool i z początku nie narzekałam. W dyskusji na grupie fb zdecydowanie twierdziłam, że jestem zadowolona, jednak to co się dzieje ostatnio jest niedopuszczalne. Kadra zmienia się z dnia na dzień dosłownie. W ciągu ostatniego roku zmieniły się wszystkie wychowawczynie i opiekunki. Starszy syn 6 lat ma już trzecią od początku wychowawczynię, 4 latek ma też trzecią. Dyrekcja nie informuje rodziców o zmianie wychowawczyń. Nie ma zebrań w tej sprawie z rodzicami. Zaprowadzasz dziecko do przedszkola i wita się z tobą nowa Pani. Jedna wychowawczyni była 4 dni!!! Nie mają doświadczenia w pracy z grupą dzieci, tuż po studiach i to nie koniecznie pedagogicznych. Trzeba uważnie czytać ogłoszenia na tablicy, bo nie zawsze Panie informują. Zmienił się nauczyciel od angielskiego-zero informacji dla rodziców. Kiedyś jedna mama na spotkaniu powiedziała Pani dyrektor, że nie otrzymujemy infofmacji na co P. Dyrektor stwierdziła że rodzice nie czytają informacji na tablicy. Sale duszne i nie wietrzone. Jak jeszcze dojdą rodzice na warsztaty to człowiek wychodzi mokry.Kosmiczne ceny za sesje zdjęciowe, 30 zł za odbitkę 10x15. Dzieci wracają głodne z przedszkola. Kilka razy były awarie kanalizacji, smród na całe przedszkole, dzieci w salach na górze, oczywiście przedszkole normalnie otwarte. Podsumowując NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbra Re: przedszkole art-school IP: *.dynamic.mm.pl 30.04.22, 10:50 Rotacja nauczycieli w przedsxkolu i szkole. Czasem przez kilka tygodni nie ma lekcji,bo nie maja nauczyciela. A ci odchodza po kilku dniach,w trakcie roku szkolnego. Nawet mowia,ze sa chorzy i musza sie leczyc,a jednak szybko znajduja prace w normalnych szkolach. Pani dyr bardzo toksyczna,cwana. Nie ma z nia dyskusji,nie slucha rodzicow. Dzieci traktuje,jak zlo konieczne. Jak uslyszy,ze jest orzeczenie,to usmiech od ucha do ucha (czyt 5 tys.zlotych miesiecznie). Pan Wilinski to samo,tak niemily,ze az strach go spotkac.dobrali sie we dwoje jak w korcu maku. Ogolnie maja opinie slabej szkoly specjalnej!!! Nie puszczajcie tam swoich dzieciaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
bagieta6 Re: przedszkole art-school 09.03.17, 15:16 Witam,jesli ktos chce żeby dziecko miało co pół roku nowa pania to trafił idealnie,moja córka chodzi tam trzeci rok i ma juz piátà nauczycielke!Dzieci najpierw sie stresuja,że nowa Pani a jak zaczna sie przyzwyczajac i lubic to one odchodzà!Przychodza młode osoby bez doświadczenia,czesto i bez wykształcenia i zaczynaja sie uczyc na tych dzieciach,przeciez nauczyciel powinien dobrze znac swoich podopiecznych,ich mocne i słabe strony,rodziców,a tu takie tempo zmiany,że nie ma o tym mowy.Do tego Panie pomocnice tez sie ciagle zmieniaja!Rano i po 15 godz dzieci ze wszystkich grup sa łàczone w jednej sali i wtedy moja córka ma do czynienia z kolejnymi nowymi osobami!Ja jak jà odbieram,za kazdym razem widze nowe twarze i nie wiem kto to jest czy nauczycielka,czy pomoc?To jest przechowalnia,dawno bym dziecko stamtàd zabrała,ale ona nie chce sie rozstac z kolezankami,wszyscy maja takà sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalinka Re: przedszkole art-school IP: *.play-internet.pl 24.12.20, 00:27 Przedszkole RADOŚĆ TO TO SAMO CO ARTSCHOOL Także rozważcie swoje decyzje koleżanki i koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: przedszkole art-school IP: *.play-internet.pl 24.12.20, 00:36 Jak sie nie podoba wam przedszkole... To zawsze możecie zmienic, ja przeniosłam do Patryka i jestem zadowolona. Płacę 400 zł z wyżywieniem i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miranda Re: przedszkole art-school IP: *.centertel.pl 31.12.20, 03:19 Tylko 400 tak jak w cenniku??? Ten? przedszkolepatryk.pl/ nie doliczają wyżywienia??? I faktycznie jak płacę 400 zł to odliczam 8 zl za dzień nieobecnosci??? Odpowiedz Link Zgłoś