krzywelustro 10.04.12, 11:05 Największa polska tragedia po II wojnie światowej to rządy kurdupli, panie pośle Szmit. Cała reszta jest tylko konsekwencją tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do krzywelustro Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: 88.220.103.* 10.04.12, 11:15 Prezydent Lech Kaczyński był naszym Prezydentem i nie godzi się obrażać Jego pamięci. Pokój Jego Duszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś 10.04.12, 11:54 Jak ktos byl SB-ekiem i sowieckim slugusem to niewaptliwie dla takiego "delikwenta" 2-lata rzadow moherow z PIS mogly byc najbardziej stresujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:19 To kim ja jestem jeśli nie byłem ani SB-kiem ani ruskim slugusem a rządy PIS również były najbardziej stresujące? Złodziejem, komuchem, masonem czy zdrajcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskę kocham Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:24 Kim jestes? Debilem jesteś jak nie potrafisz uszanować tragedii narodowej w której miedzy innymi zginął Prezydent wolnej Polski. mam nadzieję, że również twojej Polski matole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.12, 12:32 A Ty kim jesteś ? - kretynem - który "gra na trumnach". Wszystkie inne określenia nie pasują . Nawet zmarłym nie dajecie wiecznego odpoczywania. Liczy się GŁUPIA polityka - i dążenie "po trupach do władzy". Dlaczego ten samolot wystartował - jak wiedział co się dzieje na lotnisku docelowym - tym bardziej,że opóźniony lot nie zostawiał marginesu dolotu na lotnisko zapasowe. Spróbuj sobie odpowiedzieć na to pytanie !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:00 Pokaż moherowa szmato gdzie napisałem cokolwiek o tragedii narodowej. Chyba że nazywasz tak rządy kurdupli. To normalne że pisowski imbecyl nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś 10.04.12, 13:24 Jezeli faktycznie uwazasz ze wsrod ponad polwiecznej historii Polski 2 lata rzadow PIS byly najgorsze to pisanie kim jestes zwyczajnie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 18:05 Autor: Gość: ciekawy Odpowiedz To kim ja jestem jeśli nie byłem ani SB-kiem ani ruskim slugusem a rządy PIS również były najbardziej stresujące? Złodziejem, komuchem, masonem czy zdrajcą? ---------------------------------------------------------------------- Bez obrazy,Jesteś nikim i sam sobie jesteś winien. W społeczeństwie są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: god moim zdaniem wszyscy jesteście organiczeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 13:36 umysłowo jak i mentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokida 9 maja 1987 roku IP: *.Red-79-158-191.staticIP.rima-tde.net 10.04.12, 14:09 Największa polska tragedia? Wedle jakich kryteriów? Obiektywne jest tylko to związane z ilością ofiar. Po II wojnie światowej najtragiczniejszym zdarzeniem była katastrofa w lesie kabackim 9 maja 1987 roku, kiedy w jednej chwili zginęły 183 osoby. Zbliża się 25 rocznica tej tragedii. Warto o niej pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: 9 maja 1987 roku 10.04.12, 14:35 A wymordowanie kilku tysiecy AKowcow przez sowietow i ich polskich przydupasow to niby co? Radocha na kolach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 9 maja 1987 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 17:58 Tam zostali wymordowani nie tylko akowcy. Jednocześnie zapominamy o wymordowaniu setek tysięcy obywateli polskiego pochodzenia i nie tylko przez Ukraińców i o tym politycy zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Największą tragedią 10.04.12, 14:13 było dopuszczenie Kaczyńskich do władzy, w czym wcale nie mały udział ma sam Kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik "To największa polska tragedia po II wojnie świ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 18:01 A dlaczego największa? Przecież w lasku kabackim w Warszawie zginęło prawie dwa razy tyle ludzi, czyżby tamci ludzie byli gorsi od tych co zginęli pod Smoleńskiem? Ja uważa, że każde życie człowieka jest warte tyle samo, czy to prezydent czy zwykły szeregowy Kowalski. Dlaczego dzielimy obywateli na władców i niewolników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobre.... Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 10:14 Wszyscy jestesmy równi, mamy takie same żołądki, itd. itp. Zacznijmy od siebie co dalismy z siebie Polsce czy drugiemu człowiekowi. Nie życzę sobie porównań ludzi zasłużonych i powszechnie szanowanych do tuptusiów spod budki z piwem. Juz raz byliśmy wszyscy równi. I co z tego wynikło. Właśnie tego konsekwencją są te durne podziały, dyskusje i przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Największa nieodpowiedzialność polityków po II W.S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 17:31 Ale przecież wśród tych co zginęli w lesie kabackim też byli ludzi bardzo wartościowi a tymczasem porównujesz wszystkich do tych spod budki z piwem. A to dlaczego przy urnie wyborczej nie ma podziału tylko wszyscy mają jeden głos i ten z piedestału i ten spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Kabaty też ruskie 11.04.12, 19:45 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > Przecież w lasku kabackim w Warszawie zginęło prawie dwa razy tyle ludzi Pominę konkurs "kto da więcej trupów", a skupię się na winowajcach kabackiej masakry. Rosjanach. Nad Kabatami nastąpiła swego rodzaju "eksplozja" turbiny silnika. Oś turbiny to wał podobny do rury o zmiennej średnicy wewnętrznej. Taki wewnętrzny otwór jest wykonywany na obrabiarce i musi zapewnić "sfazowane", gładkie przejście z jednych średnic na drugie. To nie mogą być przejścia ostre, gwałtowne - bo w tych miejscach wał będzie drastycznie osłabiony. Statystycznie się jednak przytrafia zjawisko "narośnięcia jakiejś zgęstki" (zapomniałem już fachowej nazwy tego zjawiska) ściętego metalu na nożu obrabiarki. Wtedy się zdarza, że kształt "wyciętego" kanału nie ma sfazowanych przejść między średnicami, a właśnie ostre. Jedyne co można zrobić, to porządnie kontrolować rentgenem wykonane wały. I pies jest właśnie pogrzebany w tym słowie "porządnie". Ruskie "porządnie" świetnie było zademonstrowane na smoleńskim lotnisku. Ta "wieża kontrolna", te lampy bez żarówek, te metody pracy kontrolerów (których pierwsze zeznania i rozpacz, na gorąco, czyli jeszcze przed odgórnymi naciskami) ruscy prokuratorzy kazali uznać za "niebyłe". Słowo określające ich porządki, czyli "bardak" jest ruskie przecież. Co do zamachu, to należałoby mnie dopiero przekonać, ale w ruski "bardak" wierzę tak jak w nasz! Ktoś z pisarzy dawno stwierdził, że Rosja mogłaby rozpętać wojnę w odwecie za czyjeś uporczywe twierdzenia, że jeden z lejtnantów, w trakcie defilady na Krasnoj Płaszczadzi, miał odpięty guzik. Oni zieją nienawiścią na jakikolwiek zarzut błędu. Polscy specjaliści stwierdzili właśnie pęknięcie wału turbiny, co spowodowało "rozpryśniecie" się jej łopatek na kształt odłamków eksplodującego pocisku. Cały kadłub, wszystkie instalacje były zmasakrowane tymi odłamkami-łopatkami turbiny. Oczywiście na wyniki badań było nałożone polecenie "morda w kubeł" - wiadomo z jakich powodów. Z powodów podobnych do obecnych - co potwierdza tezę o nie za wielkich zmianach relacji polsko-ruskich. Skąd wiem o takich szczegółach badań przyczyn katastrofy "kabackiej"? Zdumiewające! Z wydrukowanego jeszcze w PRL-u "przecieku" (może celowego?), w gazetce przeznaczonej właściwie dla dzieciarni, ale bardzo rzetelnej w przedstawianej wiedzy, czyli "Młodym Techniku". Możliwe, że Miodowa nie celowała swym argusowym okiem w tak niepoważny obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Post scriptum 11.04.12, 19:46 Niestety moje zbiory roczników "Młodego Technika" (i "Horyzontów Techniki") przekroczyły zapewne 100kg i rodzina mnie zmusiła do pozbycia się ich. Może Ktoś z Was, miał lepsze warunki lokalowe i ocalił stare roczniki "Młodego Technika"? Może by znalazł artykuł o katastrofie kabackiej, zeskanował i zamieścił w tutejszym pod-forum "Zdjęcia". Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Tfu, ale faux pas! 11.04.12, 20:24 Nie Miodowa oczywiście, ale Mysia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kabaty też ruskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:29 Zapoznałem się z protokółami komisji powypadkowej obu katastrof /w lesie kabackim i wcześniejszą z 14 marca 1980 roku/ jeszcze za czasów PRL-u. Nie są to dokumenty tajne. Jeśli chodzi o katastrofę Iła z 1980 roku to dość dokładnie była opisana w Horyzontach Techniki nr 11 z 1980 r. Tytuł artykułu "Algorytm katastrofy". Jak do tej pory nie słyszałem żeby ktoś podważył wyniki badan i ustaleń przyczyn tych katastrof. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Kabaty też ruskie 11.04.12, 22:02 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > nie słyszałem żeby ktoś podważył wyniki badan No, ale podziel się wiedzą o tych wynikach. Pijany pilot? Zderzenie z bocianem? Knowania imperialistów? - ale broń Boże nie Ruscy niechluje? Ja dość dobrze pamiętam te nie sfazowane przejścia pomiędzy odcinkami (o różnych średnicach) kanału wewnętrznego wału turbiny i zdewastowanie płatowca rozpryśniętymi łopatkami turbiny. Nie skąpiłem zapamiętanej informacji, a Ty coś jakby ją cedzisz przez zęby. PS a jeśli chodzi o twoje "nie słyszenie", to właśnie słyszysz ode mnie, z powołaniem się na źródło (prawda, że bez roku i numeru, bo z pamięci. Tyle pamiętam, że spory czas po katastrofie. Rok? Kilka?) Informacje w miarę bieżące były zapewne dobrze kontrolowane przez Mysią. Znasz określenie "zapis cenzury"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kabaty też ruskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 18:27 14 maja 1980rok- Katastrofa IŁa 62 Przebieg katastrofy dokumentują dość dokładnie film: youtu.be/XcjRPwtrnXg youtu.be/D9Q-ZVPMDIs Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Kabaty też ruskie 13.04.12, 21:56 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > 14 maja 1980rok- Katastrofa IŁa 62 > Przebieg katastrofy dokumentują dość dokładnie film: > youtu.be/XcjRPwtrnXg > youtu.be/D9Q-ZVPMDIs Dzięki! Zapewne eksperci, którzy wspominali obie katastrofy z "eksplodującymi" turbinami, mieli kogoś zaufanego w "Młodym Techniku" i tym (nie podejrzanym ideologicznie) kanałem dali "przeciek", który jeszcze za PRL-u czytałem. Być może to ten sam facet, który do filmu mówi o "zadziorze" na nożu obrabiarki, podał to samo przed laty w tekście do "Młodego Technika" (a ja walcząc z własną pamięcią, użyłem zastępczo określenia "jakaś zgęstka") Ale i tak jestem dumny ze stopnia szczegółowości w mej pamięci! Co do ruskiej winy, to (z uszanowaniem dla zasadniczej różnicy rangi!) nasuwa się skojarzenie z chamskim, wieloletnim przeczeniem własnej winie - coś jak w sprawie katyńskiej, a w sprawie kabackiej - wspomina się w ostatnich minutach filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kabaty też ruskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:12 Katastrofę w Horyzontach Techniki napisano na podstawie wywiadu z dyrektorem do spraw technicznych PLL LOT.mgr inż. Jan Kujawa. Nie była to wówczas żadna tajemnica. I trzeba powiedzieć że wyjaśniono przyczynę katastrofy bardzo szybko / Katastrofa nastąpiła 14 marca 1980 roku i godzinie 10.15 a informację o zakończeniu pracy komisji badającej katastrofę wraz z podaniem przyczyny i jej przebiegu można było znaleźć w gazetach z dnia 24-25 /sobota- niedziela/ maja 1980rok Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Kabaty też ruskie 14.04.12, 21:36 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > informację o zakończeniu pracy komisji badającej katastrofę wraz z podaniem > przyczyny i jej przebiegu można było znaleźć w gazetach z dnia > 24-25 /sobota- niedziela / maja 1980rok Piszesz o gazetach w liczbie mnogiej, więc posiadasz dostęp do co najmniej dwóch gazet z tego dnia - ponieważ piszesz z pewnością siebie osoby widzącej te notki na własne oczy. Skoro zaś "diabeł tkwi w szczegółach", to czy mógłbyś spełnić moją prośbę o zeskanowanie fragmentu mówiącego o ruskiej winie (błędzie technologicznym przy wytaczaniu wewnętrznej powierzchni wału) i dodanie tego skanu jako zdjęcia na tutejszym forum? Ja żyłem w PRL-u i (jeśli to możliwe) wolałbym zobaczyć na własne oczy jak Trybuna Ludu i Gazeta Olsztyńska pisały w 1980 czarno na białym o ruskiej winie w kabackiej tragedii. Zarzucając tym samym kłamstwo rosyjskim przyjaciołom! Bo przyjaciele łgali przecież w tej sprawie w żywe oczy - o czym mowa w 8 minucie i 5 sekundzie filmu pod podanym przez Ciebie linkiem youtu.be/D9Q-ZVPMDIs Ich tysięczne łgarstwa z katyńskim na czele, a i kabackim nielichym - fundują właśnie naszą uzasadnioną nieufność do rosyjskich ekspertów z Anodiną na czele. PS proszę o skan, bo ty te gazety masz, a ja ich nie mam. Nawet GO, która swego czasu oferowała PDF-y swych archiwalnych numerów na stronie, zaniechała tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz "To największa polska tragedia po II wojnie świ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 18:09 "To największa polska tragedia po II wojnie światowej" Kto to stwierdził? obowiązuje powiedzenie: "Umarł król niech żyje król". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 20:06 ja skromnie dodam, że to ilu ma zwolenników ten jebnięty koleś kaczor to jest największa tragedia Polski od kilkudziesięciu lat i porażka polskiej oświaty również niestety Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek "To największa polska tragedia po II wojnie świ... 11.04.12, 10:11 Zgadzam się !! Kaczyńscy - to największa polska tragedia po II wojnie światowej !!I Jarosław jak Kain - bratobójca. Żądam opublikowania zapisu rozmowy telefonicznej braci K. przed lądowaniem !! Otrzymaliśmy to przecież od duńskich służb natowskich. "Każ im lądować. Od czego masz Błasika" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halinka Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.12, 11:04 Mocne jeśli prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
normalny8 Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś 11.04.12, 14:44 Gość portalu: Halinka napisał(a): > Mocne jeśli prawdziwe... ----- Wysoce prawdopodobne. Rzeczywiście, jeżeli są takie dowody to w imię bezpieczeństwa państwa należy to opublikować. I raz na zawsze skończy się tą błazenadę w wydaniu małego nie tylko wzrostem człowieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 17:37 Wątpię!!! Gdyby to było prawdziwe to TVN i wyborcza tylko o tym by mówiły i pisały. To jest raczej szeptana propaganda przeciwników PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: "To największa polska tragedia po II wojnie ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 20:57 dzisiaj prof. Środa zapytała jak czułby się wczoraj Jezus wśród tych ludzi na Krakowskim .... może pan michalik odpowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Niewiadome i pewne 11.04.12, 21:06 Gość portalu: joi napisał(a): > jak czułby się wczoraj Jezus wśród tych ludzi na Krakowskim .... Apostołów wciąż zaskakiwał, a bywało, że i "objechał", więc nie silmy się na domysły o niewiadomym: jak by się czuł? Pewne jest jednak, że TAM by Ludzie przyklękli, w odróżnieniu od URM, gdzie w ślad za Premierem niechętnym do klękania - zapewne mało Kto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re:Środa to największa polska tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:10 Środa to nie jest żaden autorytet a szczególnie jeżeli chodzi o wiarę katolicką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re:Środa to największa polska tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:40 jest to jednak mądra kobieta a pytanie , które postawiła dzisiaj powinno wzbudzić refleksję jak widać nie u wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re:Środa to największa polska tragedia 11.04.12, 22:10 Gość portalu: joi napisał(a): > jest to jednak mądra kobieta a pytanie , które postawiła dzisiaj powinno wzbudz > ić refleksję > > jak widać nie u wszystkich Jeszcze jedna moja refleksja: - Ludzie na Krakowskim nie byliby chyba przerażeni. On by się (także chyba!) pobłażliwie uśmiechnął nad ich zapalczywością. Zastanawiam się nad uczuciami pani Środy, gdy Jego spojrzenie przenikałoby ją do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re:Środa to największa polska tragedia 11.04.12, 22:18 mobi masz dzisiaj wyraźny dołek intelektu daj na luz marudo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re:Środa to największa polska tragedia IP: *.cdma.centertel.pl 11.04.12, 22:26 Jaka akcja, taka reakcja PS odpisuję niezalogowany, bo tylko wtedy widzę twoje wpisy. Zauważyłem w liście wątków godzinę nowszą niż ostatni, widziany przeze mnie post - więc zrozumiałem, co to oznacza. "Od wielkiego dzwona" zerkam niekiedy na niewidocznych dla mnie, wylogowując się. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol mobi , mobi walnij się w dekiel 11.04.12, 22:36 smutna pierdoło ogarnij się na starość zostaniesz żałosnym pisiorem ? prof. Środa twierdzi, że kaczor dopiero się rozkręca czy to co robi ten menel i jego przydupasy służy Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Trzeba go najpierw mieć 11.04.12, 23:17 Początkowo traktowałem mobydickazolsztyna, jako nieporadnego jeszcze w piśmie i mowie uczniaka do momentu, w którym zaczął się chwalić własną parafią pod Olsztynem. Nie wiem, na ile jest to jego własna i ułudy nie mam zamiaru jego pozbawiać. W końcu chyba tyle mu pozostało, skoro okazał się starym prykiem operującym wizją ucznia szkoły podstawowej wspomagającej się czasami cytatami z życiorysu Marka Twaina: Jeden ze znajomych zanudzał Marka Twaina zanudzał go opowieściami o swojej bezsenności - Nic mi nie pomaga, absolutnie nic. Twain wówczas spytał: - A nie próbował pan rozmawiać sam ze sobą? W wypadku mobydickazolsztyna jest to niemożliwe tak samo, jak w wypadki kecawa, by myślał co mówi a nie mówił co myśli. Dla niektórych ludzi pewne bariery są nie do przeskoczenia. Pozdrawiam Yadolu i nie przejmuj się, bo życie też ma swoje barwy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Rządy PO to największa polska tragedia po wojnie IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 19:22 vod.gazetapolska.pl/1515-ii-rocznica-apel-o-pomnik-w-krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekler Re: Rządy PO to największa polska tragedia po woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 21:47 Używanie określenia polegli jest nadużyciem. Oni nie polegli Oni zginęli w katastrofie. Pomnik powinien upamiętnić nieudolność rządu RP organizatorów tej podróży jak również nie sprowadzenia wszystkich przedmiotów związanych z katastrofą. Jeżeli chodzi o upamiętnianie tych co zginęli to już wystarczy bo zaczyna to przypominać Korę Północną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Tragedią tego kraju IP: *.vectro.com 14.04.12, 00:00 jest towarzystwo Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halinka Re: Tragedią tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 09:15 I pomyśl sobie. Jak dużo lepiej byłoby Polsce gdyby z tej Odessy tylu żydów nie emigrowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odessa kiedyś ZSRR Re: Tragedią tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:25 A może ich za mało wyemigrowało z tej Odessy i dlatego jest tak kiepsko. Znałem takich dwóch. Po marcu 68 roku wyjechali szukać lepszego miejsca na ziemi, lepszego życia /Izrael, USA, Kanada/ a po dwóch latach spotykam ich mówią mi, że wszędzie dobrze ale nie tak dobrze jak w Polsce. No ale to było za Gomułki a właściwie już za Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halinka Re: Tragedią tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:37 Kacze dziady i ojce to odeskie żydy są, dlatego putin daje im sobie lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odessa Re: Tragedią tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 19:34 A jakie to ma znaczenie? Ja u siebie naliczyłem,że w moich żyłach płynie krew pięciu narodowości i co mam w związku z tym zrobić? Czy mam prawo być Polakiem? Czy mogę odnaleźć się w polityce? Czy mam w ogóle prawo żyć i mieszkać w Polsce? A może nie powinienem zabierać głosu na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Żądamy prawdy o katastrofie Titanica! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.04.12, 09:39 > Dziwne jest, jak bardzo szybko przyjęto, że "Titanic" zatonął po zderzeniu z górą lodową. Wciąż nie wiadomo jednak, jak góra z zamarzniętej wody i to taka, która szybko topniała w wiosennej temperaturze, mogła rozerwać stalowe poszycie potężnego liniowca. Według znanego polskiego specjalisty, doktora nie-fizyki Jarosława Kaczyńskiego wystarczy przeprowadzić prosty eksperyment, biorąc metalową łyżkę do lodów i wbijając ją w porcję lodów - to przecież lody są przecięte, nie łyżka. Kolejną tajemnicą jest sam moment zderzenia. Jak mogło dojść do tego, że pomimo zauważenia góry lodowej statek - wcześniej swobodnie manewrujący w wąskich portach - nie mógł wykonać uniku? Czyżby wcześniej został "obezwładniony" w wyniku dwóch silnych wstrząsów? > Dziwne jest także, że tak silnie lansowaną hipotezę o górze lodowej stworzono bez znalezienia wraku, i to pomimo tego, że pozycja statku w momencie zderzenia była znana. Według opracowanych w polskim parlamencie, przy udziale znanych amerykańskich profesorów, nowoczesnej teorii żadnej katastrofy nie da się całkowicie wyjaśnić, nie posiadając wraku. Nie wyjaśniono także innych okoliczności - nie przebadano ciał ofiar, nie przeprowadzono w ogóle sekcji zwłok! Nie przekopano miejsca zdarzenia! Co więcej, dopuszczono, aby zarówno wrak, jak i ciała zostały dokładnie obmyte przez ocean, niszcząc w ten sposób kluczowe dowody w sprawie. Przyjęta przez mainstreamowe media hipoteza o śmierci kapitana "Titanica" w katastrofie bez formalnego aktu zgonu i nawet bez odnalezienia ciała musi dziś budzić zastrzeżenia. Dlaczego śledczym tak spieszyło się zakończyć śledztwo i stwierdzić, że główny świadek zdarzenia nie żyje? Dlaczego już dzień po tajemniczym zatonięciu założyli, że kapitan nie przeżył zatonięcia transatlantyku? > W Wielkiej Brytanii duże znaczenie miały grupy polityczne godzące się na politykę ustępliwości, nieprzywiązane do idei obrony suwerenności Zjednoczonego Królestwa. Czyżby pasażerowie "Titanica" zostali zdradzeni po zachodzie? Wrak Royal Mail Steamer "Titanic", odkryty w 1985 r., w dalszym ciągu nie został zwrócony Wielkiej Brytanii, co więcej - prawo do niego uzyskała spółka amerykańsko-francuska. Jest to niebywała kompromitacja rządu sprawującej wówczas funkcję brytyjskiego premiera Margaret Thatcher i jej polityki zagranicznej. Dla jej oceny nie mają przecież znaczenia takie szczegóły jak wzrost gospodarczy, zawarte umowy międzynarodowe czy reformy budżetowe - o skuteczności polityki decydują wraki i sprowadzenie tychże do kraju. Popularność Żelaznej Damy w brytyjskim społeczeństwie i jej wygraną w kolejnych wyborach w Wielkiej Brytanii tłumaczyć można tylko bezczelnym kłamstwem establishmentu. Więcej... wyborcza.pl/1,76842,11533632,Kaczynski_o__Titanicu____cala_prawda_o_katastrofie.html#ixzz1s5nHqiPv Odpowiedz Link Zgłoś