Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-)

23.05.05, 08:00
Jak dobrze tu byc realnie,
i zagladac wirtualnie...
:-)
Obserwuj wątek
    • brzoza Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 23.05.05, 08:35
      Szczęściarz!
      Ale od czegóż wyobraźnia tych, którzy nieco dalej...
      :-)))
      • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 23.05.05, 20:58
        czyli dwa w jednym - szczęściarz ;)
        Witam w kolejnej części Olsztyna
        Bardzo mamy pogodnie, slonecznie i ciepło.
        Ludzie zaczynają wybierać się z kocami i leżakami za miasto.
        A ja na to tylko patrzę i ewentualnie podam zimmne piwo.
        Chyba nas czeka długi weekend :)
        • muraszka1 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 05:43
          pieknie jest wreszcie :)
          mamy tyle wspanialych zielono-wodnych miejsc,
          ale okoliczna mlodziez "opala sie" na dachach wiezowcow,
          dlaczego nie zabezpieczono wejsc na dachy?!
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 07:05
            Zeby mlodziez mogla sie opalac na dachach!
            ;p
            • lustroo Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 07:27
              Piękna pogoda :)
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 07:43
                a moze poplazujemy w sobote??
                nad Krzywym
                trawka czeka,
                a i boisko do siatki jakies takie nieudeptane?
                • being28 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 10:18
                  Gdzie jest piekna pogoda? Plecki juz czerwone, teraz czas je zabrazowic:) Ale
                  jak to zrobic jak zamierza kropic?

Zrobilem se zdjecie do dowodu - ale ja jestem brzydki, bylem kuzynem ballesta w
                  poprzednim zyciu czy to jakas inna kara? Na szczescie to fotka cyfrowa i mozna
                  ja troche poprawic na przyszlosc:)

Pozdrawiam tym razem z Olsztyna!!!
                  • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 24.05.05, 20:42
                    Pogoda juz idzie, po pochmurnym dniu był dziś cudowny zachód słońca co oznacza,
                    że raniutko obudzimy sie w promieniach słonecznych
                    popatrzcie co znalazłam?

"Jeśli w drodze do pracy, szkoły czy na spacerze zobaczysz kogoś wypisującego
                    wiersze na chodniku, nie przecieraj oczu ze zdumienia, ani nie szczyp się w
                    rękę. Takich chodnikowych poetów jest wielu w całej Polsce

Dziś w 27 miastach Polski - tajemnicza inicjatywa warszawsko-krakowskiego
                    poety, Michała Zabłockiego. Od 2000 roku namawia ludzi, by na chodnikach pisali
                    wiersze. Pierwszy z nich pojawił się oczywiście w Krakowie i był krótką
                    rymowanką :"Ratunku! Idziemy w odwrotnym kierunku". Dwie uczestniczki akcji w
                    Krakowie za "szerzenie poezji", czyli bazgranie po chodnikach - stanęły nawet
                    przed sądem grodzkim... Szczegółów dzisiejszej inicjatywy organizatorzy nie
                    zdradzają: ujawniają tylko, że poza Olsztynem zapoezjowane mają być m.in.
                    chodniki Elbląga, Sopotu, Łodzi i Wrocławia."

Czy też będziecie pisać na chodniku ? - proponuję wiersz:
                    Olsztyn jest piekny
                    w rzeczywistości jeszcze piękniejszy :)
                    • lustroo Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 07:22
                      Ktosiowe imieny jakie były fajne, śpiwewanie, granie, gadanie jedzonko -
                      pychota :)

W piatek eNka, w sobotę może plaża, w niedziele rowery...żyć nie umierać :)
                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 08:41
                        cieszę się..że się podobało..:)
                        klimaty tworza przemili ludzie..:)

:)w czwartek..jeziorko..i siatkóweczka..:);p
                        ale nici z kąpania..;p

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 09:06
                          a w sobote poprawimy!
                          • lustroo Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 10:45
                            W czwartek, jeśli mi się uda. W sobotę na pewno :)
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 15:45
                              W piatek enka o 17,30
                              czyli weekend zaplanowany.
                              (w niedziele rowery)
                              • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 20:36
                                dobra,
                                ja również , jutro wycieczka autem w strone karczmy, po drodze może jakaś
                                rzeczka i widok , widok gór jeszcze śnieżnych :)
                                Pogodę chyba mamy zagwarantowaną :)
                                A więc w drogę ;))))
                                Zbióreczka czwartek 9.00
                                • Gość: sud Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:58
                                  Podobno słońce ma prażyć w ten długi weekend. Więc okazji wiele będzie do
                                  opalania, jeżdżenia na rowerze i spacerów.
                                  A tak było w niedzielę na lotnisku
                                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=25&ido=242
                                  Były szybowce, i samoloty. Ludzie kupowali i natychmiast puszczali latawce.
                                  Niektórzy skakali ze spadochronem i latali samolotami. Byli policjanci i
                                  strażacy. I tylko szkoda że mi energii w akumulatorach zabrakło tuż przed
                                  występem Wodnego Patrolu.
                                  Czy wiedzieliście, że na Posortach jest taki ładny, aczkolwiek zapuszczony park?
                                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=26&ido=241
                                  Po drodze na skróty z ul. J. Tuwima do Reala można taki widoczek zobaczyć
                                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=136&idz=5200, a w
                                  centrum miasta taki
                                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=136&idz=5201
                                  Resztę nowych zdjęć można znaleźć pod czerwonymi odnośnikami.
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 25.05.05, 23:22
                                    bardzo dziekuję, jutro z chęcią i radością zajrzę :)
                                    Ach jak przyjemnie się zrobilo :)
                                    Są nowości dla tych co daleko
                                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:14
                                      Dodałem właśnie zdjęcia ostatniego z 13 nazwanych jezior znajdujących się w
                                      granicach Olsztyna.
                                      Zdjęcia jeziora Sukiel.
                                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=14&ido=243
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 26.05.05, 22:17
                                        witam
                                        Jak wiemy, pogoda słoneczna i ciepła, nawet upalna, wszystkie wycieczki napewno
                                        były udane i moja również - ogromną ilośc wody widziałam - zaporę w Tresnie i
                                        Elektrownię wodną w Porąbce. Byłam również na rzeką, płyciutką i spokojną w
                                        miejscach przypominała jezioro z iskrzącą sie tafla w pełnym słońcu.
                                        Ale niestety inny już klimat :)
                                        www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=14&ido=243&s=0
                                        To stare molo jest dośc ciekawe , nawet mewa na nim usiadła, a jezioro spokojne
                                        i napewno mnóstwo ptaków tam się chowa oraz rozmnaża. Warunki doskonałe.
                                        Czy widzieliście jakieś gniazdo bocianie ?

www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=136&idz=5201
                                        a to zdjęcie z powieszonymi śpioszkami dedykuję dla Angeli :)
                                        pozdrawiam
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 26.05.05, 22:08
                                    I prażyło, bylo cudownie, ale wrócmy do zdjęć :)
                                    Na tym lotnisku w Dajtkach musiała być wielka impreza - dużo ludzi i
                                    samochodów, były też kramy. Ciekawe czy odbywają sie tam także zawody
                                    szybowcowe ?
                                    Park w Posortach . Ciekawe dlaczego jest taka dziwna nazwa tego parku, ale
                                    okazy sa doskonałe szczegolnie drzew, nawet konwalie rosną tylko bez
                                    kwiatów ;)))Urokliwe ścieżki i urokliwe drzewa.
                                    Piękne zdjecia i nie słuchaj sud , jeśli ktoś by je krytykował.
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest Piekny!!! cz. 107 :-) 27.05.05, 22:07
                                      A dziś moje myśli szły nad wodę , nad jeziora, którego wiatr chłodziłby nas w
                                      ten bardzo upalny dzień.
                                      Nie spalcie się bardzo ;))))
    • Gość: jujka Gdyby nie psy co go zasrały byłby piękny Olszztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:53
      przykro mi
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 27.05.05, 22:58
        Uwaga:
        Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz

Było gorąco! Termometry w centrum Olsztyna pokazywały w poniedziałek 25 stopni
        Celsjusza.

We wtorek ma być wprawdzie trochę chłodniej, ale już w długi weekend znowu
        ma "przygrzać". Nikogo to chyba nie martwi: przed budkami z lodami stoją
        cierpliwe gromadki, w fontannach chlapią się dzieci, ławki w
        parkach "oblepione" spragnionymi słońca, a w ogródkach zaczynają pachnieć
        konwalie i bez... Cudna wiosna!
        GW
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 28.05.05, 20:56
          serwus :)
          Upał wyśmienity, grzało dziś slońce,
          woda, woda i nad wodą to ma wzięcie
          i zimne, zimne piwko :)
          A Olsztyn, Olsztyn ciągle na wczasach
          i pewnie zatłoczone brzegi jezior

ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal ....
          • being28 Re: Olsztyn jest piękny 28.05.05, 21:10
            Juz Krakow, w pociagu masakra, teraz wegetacja:)
            • being28 Re: Olsztyn jest piękny 29.05.05, 20:43
              Kolejny dzien żaru z nieba.

Nie bylo nas w Krakowie przez kilka dni, a w tym czasie w Hucie 2 trupy, a jakiś koleś wycina piłą drzewa. Az strach na dłuzej wyjechac.
              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 29.05.05, 22:19
                serwus
                Coś nikogo nie widać, pewnie rozpłyneliście się w wodach jezior olsztyńskich.
                Miłego pływania i opalania :)
                Ja również dołączam do tych widoków i w ogrodzie miseczkę z wodą , która służy
                za widok jeziora ;)))))
                Tak mała antrapa ale bawi ;)haha, może nawet łódeczkę sobie puszczę niech
                pływa ;)))) Dzień Dziecka się zbliża, trzeba świętować :)

Dobrze, ze jesteś being, bo własnie w radio mówili o wielu utonięciach na
                Warmii i Mazurach. Nie martw się Kraków jest cały i mury stoją, tyle , ze są
                one nagrzane i w nocy ciezko wytrzymać , proponuję spać w wannie żeliwnej ;))))
                Ogromna duchota nocna.
                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 07:22
                  Czwartek plaża, pływanie i opalanie i opalanie
                  Piatek Morze (zatoka) - Stegna - pływanie i chodzenie kilometrami po plaży
                  Sobota plaża, pływanie i siedzenie w cieniu :)
                  Niedziela wycieczka rowerowa 10 osób lasami i cit szosą, pływanie,
                  leniuchowanie, ognisko i nowy forumowicz z nami :)
                  50 km w nogach, pupka boli ojoj, żałuję, że poduszeczki nie wzięłam dziś do
                  siedzenia ;) nogi wcale :) Cudnie było.

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 07:27
                    Sobota- plaza nad Krzywym,
                    Niedziela -rowery...
                    Milo i goraco.
                    Mieszanie wody w roznych miejscach,
                    nawet w rzece Paslece.
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 09:26
                      Rita, nic nie mów o tej duchocie, ani się w nocy przytulić, ani nic, bo od razu się mdleje z gorąca.
                      Wanna żeliwna zajęta, bo wsadziłam tam akwarium z chomisiem. Biedak, jak stał na półce tak się rozpaczliwie rozpłaszczył na szybie, że mu jakąś ochłodę wymyśliłam. Miękkie serce mam;)
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 13:39
                        To pływający chomiś? a skafanderek i rurke ma? jak on się zowie, bo zapomniałam?
                      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 14:23
                        inka28 napisała:

>
                        > Wanna żeliwna zajęta, bo wsadziłam tam akwarium z chomisiem. Biedak, jak stał
                        n
                        > a półce tak się rozpaczliwie rozpłaszczył na szybie, że mu jakąś ochłodę
                        wymyśl
                        > iłam. Miękkie serce mam;)

Inka, ja swojej królisi wkładam do klatki plastyczaną butelkę po mineralnej z
                        zamrożoną kranówą, się do niej przytula, a nawet jak nie, to chłodek od takiej
                        flaszki bije jakiś czas. Mam trzy na podmianę. Noże chomikowi też zamroź wodę w
                        jakiejś niedużej plastykowej flaszce.
                        >
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 15:45
                          :))))
                          wszyscy potrzebują ochłody..:)
                          niektórzy łyk zimnej lodowatej wody..
                          niektórzy pływania w jeziorze..
                          na pewno nam pomoże..
                          żeby nie pasc z wycienczenia..na jakims ugorze..
                          gdzie rosnie zboze..;p
                          ale ze jezior duzo mamy..
                          to popływamy..:);p

szalenstwo czasowe..własciwie bezczasowe..
                          tempo meksykanskie..:)
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 16:32
                          Dzięki Andulka, nie pomyślałam o tym, bo to było doraźne rozwiązanie, ale na przyszłość skorzystam:)
                          Lustro, chomiś bezimienny:)
                          • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 16:55
                            burze,deszcze dookola,a Olsztyn nadal upalny
                    • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 23:11

> Sobota- plaza nad Krzywym,
                      > Niedziela -rowery...
                      > Milo i goraco.
                      > Mieszanie wody w roznych miejscach,
                      > nawet w rzece Paslece.
                      > :-)

:) te mieszanie wody w Pasłęce nawet fajnie wyszło na zdjeciach :):):)
                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 23:21
                    Dzis cały wieczor czytałem forum i powoli sobie wszystko układam .
                    Znaczy ze miałem okazje poznac w niedziele <lustroo> i <zbyszka07> :):):)
                    Czesto czytam to forum i znałem tylko po nickach.
          • rico-chorzow Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 18:30
            rita100 napisała:

> serwus :)
            > Upał wyśmienity, grzało dziś slońce,
            > woda, woda i nad wodą to ma wzięcie
            > i zimne, zimne piwko :)
            > A Olsztyn, Olsztyn ciągle na wczasach
            > i pewnie zatłoczone brzegi jezior
            >
            > ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal ....

A kto to używa pozdrowienia - serwus -?,
            opiewając Olsztyn,brzegi wodne,piwne,
            krainy jezior srebrnych słynne,
            gdzie to słowo znajome?,komu?,
            dostanę odpowiedź,
            inaczej idę do domu.
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 19:17
              serwus
              wszystko dostaniesz , tylko muszę ostrzec Krakusów olsztyńskich przed idącą
              nawałnicą od Śląska, ponoć Wrocław pokonany i zmiażdzony przez grad, wichury i
              burze.
              Trzymajcie się wszyscy, Rico może zatrzymaj ten szturm aury ;)))))
              Lecę przywiązać krzewy do ogrodu, ławki i stoliki pochować itd....
              • rico-chorzow Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 19:36
                rita100 napisała:

> serwus
                > wszystko dostaniesz , tylko muszę ostrzec Krakusów olsztyńskich przed idącą
                > nawałnicą od Śląska, ponoć Wrocław pokonany i zmiażdzony przez grad, wichury i
                > burze.
                > Trzymajcie się wszyscy, Rico może zatrzymaj ten szturm aury ;)))))
                > Lecę przywiązać krzewy do ogrodu, ławki i stoliki pochować itd....

Gdym tylko mógł,śpieszę z pomocą,przeciwko tej naturze,jest naprawdą tak źle?
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 20:36
                  Rico,a skąd klikasz ?
                  Popatrz, że nie żartuje
                  z serwisu wroclaw.dolny.slask.pl

wroclaw.hydral.com.pl/41929,foto.html
                  wroclaw.hydral.com.pl/41927,foto.html
                  w Krakowie spodziewany atak o 24.00
                  może zatrzymasz w Katowicach ?
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 20:57
                    Przyda sie burza. Ledwo sie zyje w taki dzien. Moze po deszczu bedzie lepiej?

Rita, nie pisalismy nic o wizycie w Olsztynie - albo nie pamietam o tym. Wiec mały skrót: byliśmy na majowce na lotnisku, upał straszny, latały samoloty, ludzie kupowali latawce itp, po kilku minutach pojechalismy pod Grunwald. Tam wial wiaterek, ale grzało cały czas. Można kupic atrapy mieczy i tarcze do wybory polskie lub krzyżacki, a take rozne inne pamiatki. Ja kupilem rycerza, oczywiscie krzyżaka:)

Bylismy tez na spotkanie - ludzi mało, wykrusza sie ekipa. Zbyszek jak zawsze proponowal rowerki, kajaki, zaglowki, spacer, biegi, maratony ale sie wykrecilismy.

W miedzyczasie byl takze final Ligi Mistrzow w domku na obrzezach Olsztyna.

Ale bylo i sie skocznczyło, czas robic kariere:)
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 21:11
                      serwus, witam Was ostatnio krakowskim powitaniem :)
                      Ależ macie fajnie w te upały, ten wiatr od jezior was chłodzi, te wody zimne
                      was otulają, kiedy my tutaj mamy w lecie dotakowe grzejniki włączone. Zaczynam
                      się martwić o beinga i inkę, nieprzyzwyczajeni do takich gorących murów,
                      cierpią. Tak Kraków na murach stoi i jak przyjdzie noc zaczynają grzać jak
                      centralne ogrzewanie.
                      Zostaje nam jedno wyjście aby zasnąć i tą metodę podaję Olsztyniakom
                      krakowskim. Otóz moi drodzy, zostaje Wam jedno wyjście , namoczyć prześcieradła
                      w zimnej wodzie i się nim przykryć. Zaśniecie błogo , jakbyście spali przykryci
                      falą jeziora Krzywego ;)))))
                      serwus :)
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 21:17
                        "Servus był nauczycielem domowym, który w młodości uczył po domach dzieci na
                        Górnym i austriackim Śląsku. On również zamieszany był w wydarzenia roku 1848 w
                        Austrii, walczył z Węgrami, został wzięty do niewoli" stał już podobno pod
                        szuubienicą, na której miał zawisnąć, ale zdążono z ułaskawieniem. Tak
                        w każdym razie: sam opowiadał, Nosił przydomek Servus, ponieważ każdego witał
                        austriackim pozprowieniem serwus. Był wyśmienitym znawcą górnośląskiej flory
                        i opublikował kilka książek na ten temat. W późniejszych latach Servus wędrował
                        od jednej zaprzyjaźnionej rodziny do drugiej. Z regularnością rozkładu jazdy
                        zjawiał się w określonych interwałach czasowych w tej samej miejscowości,
                        pozostawał u zaprzyjaźnionej rodziny przez kilka tygodni, po czym zaopatrzony w
                        bieliznę, ubranie, z niewielką sumą pieniędzy jechał dalej. Goszczący Servusa
                        chętnie przebywali w jego towarzystwie, gdyż okazał się niezrównanym humorystą
                        i z tej racji zawsze wszędzie chętnie był przyjmowany."

To bylo wyjasnienie dla Rico - jako historyk sam nam powinien wyjaśnić
                        pochodzenie tego powitania, ale Rico, to była lekcja gratis - jako , ze serwus
                        miał humor, to może jakiś konsek w nagrodę włożysz ? ;)))))
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 21:20
                          serwus
                          znając inkę i beinga jestem pewna, ze nie siedzieli w domu, ale , zeby w taki
                          upał aż pod Grunwaldem wylądować to ho, ho ;)))
                          A już sie martwiłam, żebyście na głeboką wodę nie wypłyneli ;)))))

A chomik boi się burzy ?
                          Nie trzeba mu zatykać uszek ?
                        • rico-chorzow Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 21:44
                          rita100 napisała:

> "Servus był nauczycielem domowym, który w młodości uczył po domach dzieci na
                          > Górnym i austriackim Śląsku. On również zamieszany był w wydarzenia roku 1848 w
                          >
                          > Austrii, walczył z Węgrami, został wzięty do niewoli" stał już podobno pod
                          > szuubienicą, na której miał zawisnąć, ale zdążono z ułaskawieniem. Tak
                          > w każdym razie: sam opowiadał, Nosił przydomek Servus, ponieważ każdego witał
                          > austriackim pozprowieniem serwus. Był wyśmienitym znawcą górnośląskiej flory
                          > i opublikował kilka książek na ten temat. W późniejszych latach Servus wędrował
                          >
                          > od jednej zaprzyjaźnionej rodziny do drugiej. Z regularnością rozkładu jazdy
                          > zjawiał się w określonych interwałach czasowych w tej samej miejscowości,
                          > pozostawał u zaprzyjaźnionej rodziny przez kilka tygodni, po czym zaopatrzony w
                          >
                          > bieliznę, ubranie, z niewielką sumą pieniędzy jechał dalej. Goszczący Servusa
                          > chętnie przebywali w jego towarzystwie, gdyż okazał się niezrównanym humorystą
                          > i z tej racji zawsze wszędzie chętnie był przyjmowany."
                          >
                          > To bylo wyjasnienie dla Rico - jako historyk sam nam powinien wyjaśnić
                          > pochodzenie tego powitania, ale Rico, to była lekcja gratis - jako , ze serwus
                          > miał humor, to może jakiś konsek w nagrodę włożysz ? ;)))))

Rito,dziękuję za lekcję,Twój

sługa-służy,

servus Rico;)))
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 21:58
                            serwus
                            wbrew pozorom, bardzo dużo forum uczy i dziękuję za pewne teksty zamieszczane
                            na forach :)
                            Nie da Ci ojciec
                            nie da ci matka
                            tego co może
                            dać Ci dobra gadka ;)))))))
                            • rico-chorzow Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 22:23
                              rita100 napisała:

> serwus
                              > wbrew pozorom, bardzo dużo forum uczy i dziękuję za pewne teksty zamieszczane
                              > na forach :)
                              > Nie da Ci ojciec
                              > nie da ci matka
                              > tego co może
                              > dać Ci dobra gadka ;)))))))

Dlatego serwus się powita,
                              jak i pożegna,też w gościnności,
                              a zapłata,i w usługności też obfita.
                              Są też granice serwusa każdego,
                              gdy goszczony nie dozna serwisu jego.
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 22:43
                                Co Ci mogę powiedzieć Rico ?
                                dziękuję , ze jesteś
                                gdzieś sie widzimy
                                gdzieś przechodzimy
                                ale nigdy sie nie nudzimy :)
                                pozdrawiam
                                • rico-chorzow Re: Olsztyn jest piękny 30.05.05, 23:28
                                  rita100 napisała:

> Co Ci mogę powiedzieć Rico ?
                                  > dziękuję , ze jesteś
                                  > gdzieś sie widzimy
                                  > gdzieś przechodzimy
                                  > ale nigdy sie nie nudzimy :)
                                  > pozdrawiam

Rito moja Droga,Rico pisze głupoty,
                                  zrób z "doznania" lepiej "docenianie"
                                  -na odwroty-

serwus Rico
                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 01:09
                                    Olsztyn już śpi? :)

• lustroo Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 07:36
                                      Robi nas się wiecej na spotkania, bo zawsze wychodziło Zbyszek i ja
                                      do "reprezentacji" ;) teraz jest i Ktosia, i Miki, i Shift, i moze bedzie to
                                      stała ekipa olsztyńska :) Pozdrawiam ekipę krakowską i warszawską i wszystkich
                                      tych, którzy czają się tam gdzieś z boku ;)
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 07:59
                                        Wczorajsza kapiel wieczorna w Podkowce
                                        ....miodzio...
                                        burza nad glowa czaila sie do ataku.
                                        komary nie ciely tylko pod woda...
                                        ech...

Niestety Podkowka to nie jest juz to samo srodlesne jeziorko
                                        ktore bylo kidys...
                                        Redykajny opasaly wzgorza domami...

tylko woda i komary te same...
                                        i przyjemnosc z kapieli...

Siedze na balkonie.
                                        Deszcz w parapet tłucze.
                                        Ciągne piwo z kufla,
                                        orzeszkami sie tuczę.
                                        Ponad głowa chmury,
                                        w sercu słońce świeci.
                                        Miły taki luzik,
                                        miło tak czas leci.
                                        Wspomnisz toń jeziora,
                                        ptasi spiew wieczorny.
                                        Deszcz Cie dzis utuli,
                                        cień nocy pokorny.
                                        30,05,05
                                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 08:42
                                          taak..takie wieczorne kapiele..
                                          w takiej ciepłej wodzie..
                                          w miłym towarzystwie..
                                          nie dadzą się do niczego porównac..:))));p
                                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 11:12
                                            Pływanie, aleeee faaaaaaaajnieee maaaaacie
                                            A ja musiałam pozałatwiać różne sprawy :( i dziś też mnie czeka latać po
                                            mieście i załatwiać :(
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 19:55
                                              serwus Olsztynie
                                              Dobrze lusterko napisała, mamy dużo zwolenników Olsztyna Pięknego, tylko
                                              wszyscy się rozproszyli. Nie wiem dlaczego, skoro wszystkich traktujemy równo i
                                              raczej staramy się przyjmować ich z radością. Może z daleka wydaje się, że
                                              jesteśmy zamkniękci, choć tak nie jest.
                                              Mamy tu taki luz , że żadne tematy nie są nam obce , a i beztematowo też można
                                              rozmawiać. Wystarczy tylko czasmi się odezwać i pokaz choć , że sie zyje , tak
                                              jak zrobiła to Andulka. Rico też weszedł , bo znalazł temat i każdy, komu tylko
                                              Olsztyn Piękny jest drogi na swój sposób może to zrobić. Wcale nie musisz
                                              mieszkać w Olsztynie. Dobrze wiem, że czym więcej sie rozmawia o mieście tym
                                              większa jest ochota jego odwiedzania. Nie mówiąc , ze Zbyszek i cała ekipa jest
                                              doskonałym w realu przewodnikiem po Olsztynie i oklicach, więc niekiedy może
                                              być pomocnym. Dobrze wiemy, że posiadamy swój lokal , czyli pub w Olsztynie w
                                              eNce ul. Dąbrowszczaków gdzie uczęszczają stale nasi miejscowi forumowicze -
                                              czyli miasto dla turystów forumowych nie jest obce. Więc zdobędzcie się na
                                              odwagę i wpadajcie na moment do Olsztyna Pięknego nawet wirtualnie.
                                              pozdrawiam
                                          • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 20:42
                                            ktos2104 napisała:

> taak..takie wieczorne kapiele..
                                            > w takiej ciepłej wodzie..
                                            > w miłym towarzystwie..
                                            > nie dadzą się do niczego porównac..:))));p

Ktosieńko...Ty prowokatorze :)))
                                            co Ty opowiadasz....?
                                            kąpiele...w ciepłej wodzie...wieczorami... :)))))
                                            ech... :)))
                                            pięęęknie :)
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 20:53
                                              wieczorne kąpiele w jeziorze należą do najrzyjemniejszych
                                              a Olsztyniacy mają to na miejscu :)
                                            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:54
                                              To woda już zdatna do pływania?
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 22:04
                                                A coś cię tak Sud późno obudził ?
                                                już dawno wszyscy pływają
                                                pewnie niedługo będą wodorosty i zakaz pływania - jak co roku :)
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 22:30
                                                  Dziś jest Międzynarodowy Dzień Sąsiada - trzeba by na piwo skoczyć :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 22:49
                                                    cooo???Dzień Sąsiada??;p:))))
                                                    szkoda, że nie wiedziałam..
                                                    trzeba bedzie jutro nadrobic..:)
                                                    troszke ich mam:)
                                                    Sud woda jest cieplutka..choc to ochłodzenie..
                                                    pewnie ja zmrozi..:) ale tylko nieco:)
                                                    Następnym razem..zamiast w ence..chyba na plazy:)
                                                    Lusterko tez chętne do pływania:)..
                                                    i Yoanna z południa przyleci..:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 31.05.05, 23:04
                                                    ze skrzynką piwa proponuję ;))))
                                                    Plaża, dzika plaża
                                                    Krzywe dookoła :)
                                                    słoneczka życze
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 07:23
                                                    W tym roku plywam od 17,04
                                                    Woda w roznych miejscach ma rozna temperature,
                                                    ale jest ciepla
                                                    skoro jest miekka,
                                                    gdy byla zimna i twarda
                                                    lyzwiarze mieli uzywanie.
                                                    ;p
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 07:54
                                                    Sud, ciepła woda? Zupa!! Ja w piątek w morzu pływałam, to dopiero było
                                                    lodowisko :) Tylko jeden dzień. A w jeziorze i stawku woda mniam :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 15:59
                                                    jasne Lusterko..:))))
                                                    a jak za zimno..to jakiś kaloryfer podłączyc:);p

Rito..:)napisałaś..
                                                    *Plaża, dzika plaża
                                                    Krzywe dookoła :)*

..miło sobie pływamy..:)
                                                    Ritę..trzeba wołac..:);p
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 17:55
                                                    :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 18:26
                                                    Slonce swieci...
                                                    woda wola...
                                                    jak tu pieknie
                                                    dookola!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 22:04
                                                    Ktosiczko..:)napisałaś..
                                                    *Plaża, dzika plaża
                                                    Krzywe dookoła :)*
                                                    z piszczystego brzegu
                                                    Zbyszek wszystkich wo-ła

twarz przy twarzy
                                                    dłonie w dłonie
                                                    z gitarami
                                                    wędrujemy
                                                    i patrzymy
                                                    w głebię wody
                                                    zamyśleni
                                                    i radośni
                                                    ale
                                                    razem :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 22:08
                                                    Serwus Olsztynie
                                                    Pięknie zbliżamy sie do lata, słonecznie i pogodnie.
                                                    Byliście już na Rynku wspolnie na piwie ?
                                                    Nikt nie pisze jak wygląda molo na Plaży Miejskiej po remoncie ?
                                                    Czy bardzo sie zmieniło ?
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 22:26
                                                    ech..rozmarzyłam się..:)
                                                    miłe twarze ..
                                                    cicho gwarzą..
                                                    wieczór blisko..
                                                    czar ogniska..
                                                    już niedługo..
                                                    do spotkania:)
                                                    lipcowego zatrzymania..:)
                                                    chwili..
                                                    czasu..
                                                    w tle zielonych naszych lasów,
                                                    jezior tych cieplutkich toni,
                                                    gdzie obłoczek drugi goni,
                                                    ....
                                                    skończcie proszę..:)

• ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 22:30
                                                    Rito:)razem tworzyłysmy..:)
                                                    ja w miedzyczasie odbierałam telefon..:)
                                                    ale sens ten sam..:)
                                                    Rito bylismy na Rynku na spacerze..:)
                                                    a na molo...w trakcie remontu..:)
                                                    ale wtedy było bez wiekszych zmian:)
                                                    raczej wymiana starego na nowe:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 01.06.05, 22:53
                                                    czyli takie małe, niewidoczne remonty. Były potrzebne , bo wiesz w tamtym roku
                                                    na molo ubilam sobie palec na wychodzacym gwoździu ;))))
                                                    Ja to sie będę cieszyła ze spotkania jak będe miała bilet w ręce. W tym roku
                                                    mam pewne zmiany w pracy i jeszcze nie mogę nic zaplanować. Ale u mnie tak
                                                    jest, że wszystko we własciwym czasie.
                                                    Czy scena na Rynku gotowa jest już na występy ? W tamtym roku objeły nas noce
                                                    blusowe , jeszcze przed tamtym mieliśmy na rynku przedstawienie, ciekawe co w
                                                    tym roku będzie w czasie naszego zjazdu.
                                                    Martwię sie też o Angele - dziś jej jeszcze nie było :) Czyżby to już ?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 07:39
                                                    Tylko tyle co niżej
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 08:03
                                                    W niedziele rajd rowerowy...
                                                    jedziemy?
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 14:58
                                                    Witam wszystkich .
                                                    zbyszek07.....napiasz cos weicej o rajdzie jak mozesz.
                                                    Niedzielny bardzo mi sie podobał.
                                                    Chyba sie zaraziłem:):):)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 15:39
                                                    Jeszcze nie wiem czy na ten pojade...
                                                    Spotkanie pod Ratuszem o 10,00
                                                    Trasa podobna do tej naszej...
                                                    w ostatnia niedziele...
                                                    dlatego mam watpliwosci czy jechac,
                                                    czy moze jakies kajaczki...
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 15:42
                                                    a zdjecia jakos dostarczyles do Mikiego?
                                                    Moje mam gotowe.
                                                    www.kolodrom.hg.pl/
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 15:49
                                                    Dzieki za wiadomosc.
                                                    Zdjecia mam juz zgrane na płyte i dzis mam sie spotkac z Mikim.
                                                    Fajnie wyszliscie w tej rzeczce:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 18:07
                                                    Troche plytka Pasleka w tym miejscu,
                                                    ale chlodek mily...
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 22:02
                                                    serwus
                                                    Tak, wycieczki rowerowe linią wybrzeża jezior napewno sa niesamowitym
                                                    przeżyciem i relaksem. Dla wczasowiczów mam informację i dla turystów
                                                    oczywiście, ze powstały już wypożyczalnie rowerów. Koszt wypożyczonego roweru
                                                    jest 20zł za dobę. Warto , bo szlaki są bardzo malownicze i ponoć łatwe. To
                                                    właściwie jest wymarzone miejsce na aktywny urlop.
                                                    Witam shifta - możesz się nam przedstawić - piszesz , że nasz czytasz, powiedz
                                                    coś troszeczke o sobie :)
                                                    Jutro piateczek, żeczę wszystkim udanego weekendu, ma być nawet dośc pogodnie.
                                                    U nas zaczyna słoneczko świecić , a wieczorem nawet było całkiem przyjemnie.
                                                    Wróćmy nad jeziora choć na chwilkę
                                                    łuknąć powietrza ociupinkę
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 23:10
                                                    Dzieki < rita100> powitanie:)
                                                    Faktycznie od jakiegos czasu zagladam tu na forum.
                                                    Hm...nie wiem co napisac o sobie.Jestem facetem i mam juz prawie 50 tke na karku.
                                                    Chce i probuje robic rzeczy o ktorych dotychczas marzyłem do tej pory.
                                                    Tu na forum napisałem ze szukam towarzystwa do jazdy na rowerze .No i udało mi
                                                    sie poznac miłych ludzi....... dzieki Mikiemu.
                                                    To tak w duzym skrocie:)
                                                    Pozdrawiam wszystkich
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 02.06.05, 23:22
                                                    To już wszystko wiem - witam Cię w naszych progach i tradycyjnie poczęstuj sie
                                                    chlebem i solą. Doskonale trafiłeś, towarzystwo rowerowe i nie tylko jest
                                                    wyborowe. Jesteś Olsztyniakiem z krwi i kości ? To moje takie tradycyjne
                                                    pytanie , nie przejmuj się tym bardzo i czy jestes tam na miejscu w Olsztynie
                                                    czyli jak mówimy jesteś ciągle na urlopie ? Ponieważ czujecie sie ciągle na
                                                    wczasach. Oczywiście , ze oczejuję, ze będziesz do nas mówił, mówił i mowił...
                                                    a teraz dobranoc :)
                                                    pozdrawiam
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 06:44
                                                    Hahaha...
                                                    Jestem olsztyniakiem od urodzenia i jak to nazwałas ciagle na urlopie.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 07:13
                                                    troche zazdroszcze...
                                                    ja ciagle w pracy...
                                                    ale
                                                    Olsztyn i tak jest piekny!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 07:20
                                                    Wszystkim pracusiom siły :) - pracujcie, a leniuchom mmniejszego lenia ;)
                                                    - wypoczywajcie :)
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 07:23
                                                    :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 07:40
                                                    shift2 napisał:

> :)

Pomyslales o kajakach o ktorych mowilem?
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 07:51
                                                    Tak...
                                                    Dzieki za propozycje ale nic z tego nie wyjdzie z mojej strony:(
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 08:05
                                                    kto ma czas wypoczywać..miłego wypoczynku..:)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 20:26
                                                    serwus
                                                    Plany zrobione na weekend ?
                                                    Widze ,że zbioreczka zrobiona, teraz tylko odlicznie :)
                                                    shift - dalczego nie możesz ?
                                                    Masz alergię na wodę ?
                                                    Kajaczki są piękne
                                                    Ktosiczka - to co wybierasz , rower czy kajaczek ?
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 21:42
                                                    Nie mam alergi na wode tylko sprawy domowe niepozwalaja mi na wypad kilkudniowy.
                                                    A w niedzielę rowerek:)
                                                    Miłego weekendu dla wszystkich.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 03.06.05, 23:17
                                                    so i nd..zajęcia..:(
                                                    ale po zajeciach..;p
                                                    z miłą chęcią..:)
                                                    i ochotą..
                                                    zamelduję jakie plany..:)
                                                    zostały zrealizowane:);p
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 20:24
                                                    serwusik
                                                    Czyli w sobotę wszyscy balangują, a jutro sportowy relaks .
                                                    Widze , ze macie taką ochotę na rowerki, ale uwazajcie na zakwaszenie mięśni,
                                                    chociaż u Was cieżko o nie, ponieważ jazda jest po łagodnych stoczkach , a nie
                                                    jak u nas pog górę ;)))
                                                    Shift - Ty jeździsz z tą grupą co zbiera sie pod Ratuszem ?
                                                    Ktosiczka - a czy w taką pogodę nie mozesz powagarowac ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 20:34
                                                    ale wichura u nas - uważajcie, idzie chyba burza
                                                    niebezpiecznie ....uuuuuu
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 21:12
                                                    www.pkpp.ostbahn.net/Galeria-14_12
                                                    czyż nie ladne ?
                                                    stacyjki w okolicy Olsztyna
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 21:23
                                                    okolo 12:00,zrobilo sie bardzo cieplo,
                                                    byl silny wiatr,troszeczke popadalo,
                                                    a teraz spokojny,piekny wieczor :)
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 21:23
                                                    rita100.........a gdzie Ty mieszkasz?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 22:42
                                                    w Krakowie, gdzie studiują i pracują Inka i Being
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 22:50
                                                    A u mnie pora deszczowa :)
                                                    Wieczorowo..deszczowa...
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 23:00
                                                    Rita, giga Cię szuka, na Czasie relaksu :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.06.05, 23:08
                                                    już lecę, tymczasem pilnujcie by wątek nowy zalożyła yoanna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka