Gość: sari IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 08:04 Gdzie lubicie zjeść w Olsztynie? Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: detritus Moje typy to: IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 12:17 - pizzeria Diavolo, - restauracja chinska w budynku dyrekcji kolei, - bar wietnamski w Leclerc'u :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Jedzenie w Olsztynie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 21:54 Zdecydowanie: 1. "Przystań" na Żeglarskiej potem długo, długo nic i dalej: 2. "Corner Caffe" na Dąbrowszczaków 3. "Diavolo" na Starym Mieście. Z Fast Food-ów pizzerie Tino (na Wyszyńskiego i Żeromskiego) i mimo rozterek Pizza Hut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Jedzenie w Olsztynie IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 00:41 A mi tam nie smakuje :oP > Zdecydowanie: > 1. "Przystań" na Żeglarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Jedzenie w Olsztynie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 01:10 A ja uważam, że w Olsztynie zjeść nie można. Wróciłem właśnie do domu ze spotkania ze znajomym w mieście. O godz. 0.12 jedynym lokalem w stolicy województwa jest stacja benzynowa Statoil. Podążają tam pielgrzymki takich jak ja, żeby zjeść zwykłego (ponoć skandynawskiego) hod-doga. O godz. 22 knajpy podają już tylko piwo, a restauracje są zamknięte. Dla tych, co lubią jeść wcześniej powinna być dostępna sieć mlecznych barów. P.S. A Przystani jakoś specjalnie nie cenię od czasu jak zmęczona obsługa podała mi surowego sandacza w marynowanych kurkach. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Tfu??? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 22:37 A ja nadal zdecydowanie za Przystanią - robią tam obłędne naleśniki z warzywami pod beszamelem. Może mieliście panowie po prostu PeHa??? Ja tam jadam juz od jakiegoś czasu i jeszcze żadnej wpadki nie doświadczyłem. Natomiast w innych knajpkach i owszem - w jednej z podanej mi sałaty wypełz ... ślimak!!! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Znaczy ze salata byla swieza i zdrowa! :o) /bt IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 23:39 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Tfu??? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 00:18 Gość portalu: pioter napisał(a): Natomiast w innych > knajpkach i owszem - w jednej z podanej mi sałaty wypełz ... ślimak!!! :-/ A może była to nieistniejąca już restauracja francuska p. Lipki przy Dąbrowszczaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Tfu??? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 22:07 Nie, to nie było tam... :)Powiedzmy - bliżej USC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romuald Re: Tfu??? IP: *.play-internet.pl 30.12.14, 19:07 z ryb zdecydowanie polecam sandacza i ewentualnie z zup pomidorową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Jedzenie w Olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 11:14 A ja typuję fast foody: 1) najlepsza hamburgerownia w mieście na Dąbroszczaków (nad Corner) 2)szybkie, typowo polsko-domowe żarcie w Dziupli koło Delikatesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benoit Jedzenie w Olsztynie? O zgrozo! IP: 193.11.44.* 19.07.02, 12:35 Wedlug mnie w Olsztynie sa tylko dwa miejsca gdzie jako tako mozna zjesc: Przystan i Corner, ktore sa prowadzone przez tego samego wlasciciela i bodaj najlepszego restauratora w miescie. Zatem na 180 tys. mieszkancow przypadaja dwie normalne restauracje.Reszta lokali, zwlaszcza na starowce przyprawia o zgroze. Wezmy np. popularna Staromiejska. Czy ktos zgadnie jakie ile win jest w karcie w tym lokalu? Az 6! 3 biale i 3 czerwone, w tym dwa klasy Sophia i Egri Bikaver.To jest lokal w ktorym pan gra na fortepianie.Obsluga marna. Nie wiem dlaczego w takim miejscu, gdzie jest mnostwo turystow jest cos tak beznadziejnego. Olsztyn to niestety gastronomiczny zascianek. Najlepiej obrazuje to olsztynska Pizza Hut.W kazdym miescie w Polsce Pizza Hut to restauracja, z kelnerem, ktory nas obsluguje i z karta (o wiele bardziej bogata). U nas to zwykly fastfood dla motlochu, ktory je pizze na papierowych podstawkach, a nie na talerzach. Zgroza. Z taka baza gastronomiczna daleko nam do innych miast w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Jedzenie w Olsztynie? O zgrozo! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 00:54 Muszę dodać kilka słów o nocnym jedzeniu w Olsztynie. Dzisiaj udało mi się zjeść o północy ciepły posiłek w knajpce na Starym Mieście! Jestem pod wrażeniem. Barek jest niewielki i schowany w przejściu między Prostą a Kołłątaja. Nazywa się "Po prostu". Jest niewielki wybór dań, ale całkiem smacznych. Przyjemny barman i spokojna klientela. Muzyka z lat 70- tych trochę mnie irytowała ale poza tym wszystko było o.k. W dodatku dopiero dziś zauważyłem - o czym spieszę Wam donieść - że przy rynku jest otwarta do 2 w nocy szybka jadłodajnia dla spragnionych o niezasobnych portfelach. Jestem więc zmuszony do zmiany ogloszonych wcześniej poglądów, że w Olsztynie o tej porze karmią tylko na Statoilu. pzdr spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normi Re: Jedzenie w Olsztynie? O zgrozo! IP: *.tvk.tpsa.pl 26.07.02, 23:50 A gdzie jedliście ostatnio normalnie przyprawione flaki, schabowego, ziemniaczki z koperkiem - he? A jest takie miejsce, żarcie jak w domu, normalne i zupka i kompocik. Pl.Powstańców Warszawy - pomiędzy Sybiraków a Jagiellońską - palce lizać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Pizzerie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 12:31 Na szczęście w Olsztynie stołuję się prawie wyłącznie w domu :) ale w Olsztynie faktycznie jest nędza pod względem 2 rzeczy ważnych dla studentów: dobrych pubów i pizzerii. w Toruniu mogę wymienić z pamięci kilkanaście pizzerii, z których wszystkie trzymają poziom nie gorszy od Diavolo... a w O. znam tylko Diavolo... może jeszcze Lipka. o pubach nie ma co rozmawiać, zupełnie inny rząd wielkości. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszałek Re: Pizzerie IP: *.tvk.tpsa.pl 27.07.02, 19:04 czemu tylko pizzerie, nie ma innego jedzenia? A goloneczka i seteczka, a kaszanka i kiszka ziemniaczana z sosem grzybowym ( u Pana Mariusza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Jedzenie w Olsztynie IP: 46.77.124.* 27.07.14, 16:51 Mój ulubiony punkt gastronomiczny w Olsztynie to Street Food Point, food track w old schoolowym amerykańskim stylu. Można zjeść do syta, zdrowo i w dobrej cenie. Każdy znajdzie coś dla siebie! Odpowiedz Link Zgłoś