szpiro 24.10.05, 15:49 kiedy zamkna kina :Kopernk,Awangarda i Polonia? W jakiej kolejnosci sie to odbedzie? Pierwszy pojdzie pod noz ten gierkowski moloch nieopalany zima Copernicus. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pati Helios górą - YES!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:01 Czytałam w prasie lokalnej, że jako pierwsze zostanie zamknięte kino Polonia, potem Kopernik. Jeśli chodzi o Awangardę to podobno ma zostać! Jestem jak najbardziej za! Starówka powinna mieć kameralne kino. Jednak musi się tam trochę zmienić. Niestety zapachy zawilgoconego, zagrzybionego pomieszczenia nikomu raczej nie przypadają do gustu. Przedpotopowe fotele to z pewnością nie jest to czego oczekuje kinoman. Właściciel kina powinien trochę zainwestować w Awangardę a nie bazować na tym co jest totalnie wysłużone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Helios górą - YES!!!!! IP: *.skane.se 25.10.05, 01:22 Co wymisli Lenkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Re: Helios górą - YES!!!!! 25.10.05, 08:05 Polonia czeka na kupca, jak sie znajdzie to zostaje sprzedana, tylko ze nie ma za duzo chetnych na razie, a Kopernik ma byc otwarty dopoki beda ludzie chodzic, czyli pewnie niedlugo, a w Awangardzie tez trzeba siedziec w zime w kurtce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoul Re: Helios górą - YES!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:27 Multikino, kolejny fast food z wiadrami popcornu i wiadrami coca coli :> Nie mam opczywiście nic przeciwko repertuarowi... tego było nam trzeba. Ale, żeby niszczyć Kopernika?? Zniszczyć to trzeba ludzi się nim zajmujących bo przez nich to kino jest nierentowne. Co do wielkości ekranu chyba nikt nie będzie dyskutował w którym kinie jest lepiej;) Poza tym to doskonałem miejsce na organizowanie mega premier. Ja za Kopernikiem będe tęsknił.. to dobre kino. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharif Re: Helios górą - YES!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 11:39 Za awangarda chyba bede tesknil najbardziej, nie chodzi mi oczywiscie o komfort ogladania filmow (tych 2 trzeszczacych kolumn i zaslaniajacego widok z dalszych rzedow balkonu nie mam oczywiscie na mysli) ale o repertuar. Filmostrada ostatnia odbyla sie miedzy innymi tam o paru innych filmach miedzy innymi Smaku Życia nie wspomne. Pewnie nigdy w zyciu bym o wielu z nich nawet nie uslyszal gdyby nie ich wyswietlanie w kinie Awangarda. Jednak aby sens jego istnienia byl musi sie zmienic i to wiele. Takie kino kameralne wrecz musi zastac ale raczej na pewno nie na takich zasadach jak obecnie. Co do Kopernika to szkoda naglosnienia i ekranu, ale fakt jest taki ze jedynie ze 3 razy do roku sie kino zapelnialo w 100%, wiekszosc seansow to ilosc widzow mniejsza niz w kosciele na mszy o 6, zimno, brudno, foteliki wysluzone zeby nie powiedziec zdezelowane. Ktos wczesniej powiedzial aby odbywaly sie tam premiery "z pompa", byc moze jakies zaproszenia aktorow badz rezyserow, jestem za tylko ktos "z jajami" musi sie tym zajac a odpowiednich ludzi osobiscie sam nie widze. Byc moze za malo sie znam lub jestem za mlody :D POlonia, jedno okreslenie jakie mi sie cisnie na usta to zeskok dla skoczkow narciarskich. Jakby dostawili jescze skoncznie to bysmy mogli zawody Pucharu Swiata ogladac w centrum miasta. O odwolanych seansach, niedowiezionych filmow na czas, "nadmiarze" miejsca jak w maluchu na tylnym siedzeniu (poza jednym rzedem) nie ma co wspominac. Dobrze sie stalo ze zostanie ono zamkniete bo ceny Europejskie a warunki Spartanskie. Osobiscie licze ze Helios zapelni luke, glownie chodzi mi o seanse nocne, seanse laczone i seanse poranne. Wiadomo ze jest to masowka wiec sie cudow nei spodziewam, aczkolwiek licze na zdecydowanie bardziej zroznicowany repertuar niz mialo to miejsce do tej pory. Czy tak sie stanie??? Sadze ze tak!!! Olsztyn "stac" na pewno na posiadanie 3 kin, zdrowa konkurencja jescze nikomu nie zaszkodzila a wielu pomogla. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Re: Helios górą - YES!!!!! 25.10.05, 11:49 awangardy nikt nie zamyka, a Lenkiewicz nie jst wlascicielem tylko dzierzawi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Helios górą - YES!!!!! IP: *.crowley.pl 25.10.05, 11:53 Szkoda, ze po zamknieciu Kopernika i reszty badziewia nie bedzie jakiejkolwiek konkurencji dla Heliosa. Beda mogli robic co beda chcieli. Dowolne ceny biletow, rozny repertuar. Ale pozyjemy, zobaczymy. Ja w kinie to juz bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Helios górą - YES!!!!! 25.10.05, 12:21 no nie wiem, kino to nie spożywczy gdzie kupować musisz. jeśli po upadku reszty kin Helios podniesie ceny, obniży poziom repertuaru (choć to jest względne, ale przy pięciu salach raczej zawsze znajdzie się miejsce na coś wartościowego, przynajmniej taką mam nadzieję:), część klientów na pewno straci. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Kina w Elblągu 25.10.05, 14:56 W Elblągu jest łącznie 8 sal kinowych w dwóch kinach. 6 sal w niedawno otwartym Multikinie w Centrum Handlowym Zielone Tarasy 2 sale w kinie Światowid (nie rózniące się standardem od multipleksów) Pozostałe kina są zamknięte, tj. Orzeł i Syrena (standart olsztyński) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati do posejdon_el IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:09 Kogo obchodzą kina w Elblągu? Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: do posejdon_el 29.10.05, 00:00 posejdon_el napisał: > Zapewniam Ciebie, że wiele osób. niedlugo wybieram sie do Elblaga. Odpowiedz Link Zgłoś