Gość: schab IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:20 dlaczego ci z elbląga są tacy zadufani? piszą jakie to mają piękne miasto. Ja wiem jedno, mówią że łódź jest brzydka ale ja uważem że elbląg jest jeszcze brzydszy. co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: detritus Re: pytanie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:29 Co... Obsobaczyli Cie na Elblagu to szukasz wsparcia po oplotkach? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schab Re: pytanie IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:36 co? ja mam ich w nosie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: pytanie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 10:40 Jakbys mial ich w nosie, to bys tu nie szukal pocieszenia ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleslaw Re: pytanie IP: *.sgh.waw.pl 06.11.02, 11:39 Detritus facet ma racje. co sie czepiasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: pytanie IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 06.11.02, 18:21 Detritus ma rację - to zaczepia jakiś francuz_el, to znowu kto inny rozpętuje głupią "wojnę miast". Skończmy z tym kierując się zasadą "mądry ustępuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: pytanie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 19:52 czemu? najlepiej sie klocic, jak mozna ustapic. oni sa Z ELBLAGA !...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_el JEST I ODPOWIEDŻ:))))))))))))))))))) IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 17:07 Schabik jest po prostu wkurzony prawdą jaką napisałem o jego mieście. Dlatego napisał taki temat na Waszym forum jak i zarówno na naszym inny temacik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oto cytaty (jak ktoś był w Piotrkowie to wie jak tam jest) Moja wypowiedź: """"""""""""Byłem w waszym mieście w tym roku i dwa lata wcześniej, te wasze minibusy są naprawdę kompromitujące, poza tym wygląd miasta, rynku, zresztą sami wiecie jak jest, jakie macie władze w tym mieście??? Oni nie widzą jak jest???, co prawda na Słowackiego nawet leży kostka, która się już w niektórych miejscach zapada, to chyba jedyne co zrobili wasi radni. Stan wszytskich ulic u was jest żenujący (poza nowym odcinkiem Sikorskiego), każda ma koleiny, dziury. Nie sposób przejśc ulicą gdy pada deszcz, żeby nie być ochlapanym przez przejeżdzające samochody. Poza tym bezpieczeństwo w waszym mieście, spacerując wieczorem po waszym mieście nie można czuć się bezpiecznie. Radni Piotrkowa powinni zając się estetyzacją centrum miasta, powinny być odnawiane kamienice wzdłuz Słowackiego, a tymbardziej Rynek powinien u was tętnić życiem. Brakuje u was dobrych pubów, restauracji. Po prostu nie ma miejsca gdzie można dobrze i niedrogo zjeść. Statystyki dla Waszego miasta też kiepsko wygladają, bardzo dużo ludzi po prostu odjeżdza z Piotrkowa, od kilku lat liczba mieszkańców Waszego miasta spada. Życzę poprawy sytuacji w Waszym mieście. Pozdrawiam P.S zlikwidujcie te minibusy i zainwestujcie w tramwaje.""""""""""" Gość: colo IP: 195.117.14.* """""""""""""""Jestem mieszkańcem Piotrkowa od urodzenia, tj. od ładnych paru lat. To co powiedziałeś o naszym mieście, to niestety prawda w 100 % i jeżeli kogoś zabolałyby Twoje słowa, niestety musiałby się pogodzić z prawdą. Stan Starówki, Słowackiego i wielu innych miejsc w Piotrkowie jest kompromitujący. Minibusy to odrębna kwestia. Np. dla mnie i wielu innych minibusy powinny zostać zlikwidowane, a co najwyżej powinno się nimi przewozić buraki na targ. Jest też niestety spora grupa ludzi, dla których minibusy są zbawieniem, czymś, bez czego nie wyobrażają sobie Piotrkowa. Tacy ludzie wg. mnie nie wychylili nigdy nosa dalej niż do Sulejowa (z całym szacunkiem dla tego malowniczego miasteczka) i stąd wydaje im się, że gdzie indziej może być podobnie. Ale niestety wystarczy pojechać do kilku innych miast zbliżonych wielkością do Piotrkowa i porównać sobie. Starówki są poodnawiane, jeżdżą nowoczesne autobusy, kamienice mają nowe elewacje, itp. Aż przyjemnie pospacerować. O pubach, restauracjach nie wspominam, bo takowych w Piotrkowie prawie nie ma, pomijając pojedyncze placówki. O naszych władzach nie chcę się wypowiadać, bo mógłbym być bardzo niegrzeczny i niecenzuralny. Jest to po prostu grupa skostniałych starszych ludzi, dla których najważniejszą sprawą jest ŚWIĘTY SPOKÓJ. Nie wychylać się, siedzieć spokojnie to ich motto. Niestety taki sam jest obecny (mam nadzieję, że jeszcze tylko przez tydzień)prezydent Pol. Dla niego wszystko jest niemożliwe, wciąż powołuje się na istniejące prawo. A miasto, przepraszam za wyrażenie dziadzieje. A najgorsze jest to, że wszyscy narzekają, że jest źle, biednie, a pan Pol ma wciąż olbrzymie poparcie społeczeństwa Piotrkowa. I to w tym wszystkim jest żałosne. Dzięki za konstruktywną krytykę. Pozdrawiam Dalsze wątki są bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Małe sprostowanie 09.11.02, 20:37 Gość portalu: schab napisał(a): > dlaczego ci z elbląga są tacy zadufani? > piszą jakie to mają piękne miasto. Ja wiem jedno, mówią że łódź jest brzydka > ale ja uważem że elbląg jest jeszcze brzydszy. co o tym sądzicie? Mamy tutaj doczynienia z ewidentnym KŁAMSTWEM, nikt nic nie mówił o Łodzi, a o innym mieście. Ale to już w podwątku wątku:) "Jest i odpowiedź". Odpowiedz Link Zgłoś