Dodaj do ulubionych

Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląsku

29.01.06, 21:08
No tak Leclerc jak zwkle pokazał się od tej swoje "dobrej" strony - dbałość
o klienta jest już chyba u nich legendarna...a w REAL-u nie widziałam żeby
coś się działo - pomijam już milczenie dachu budynków na Nagaórkach...te
które widzę z okien...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.06, 06:46
      Administracje Osiedli społdzielczych olewają sprawy związane ze śniegiem na
      dachach.Na Pojezierzu nie widziałem higdy aby pracownicy Adm.Os.I odsnieżali
      dachy.Kierownictwo AOI czeka tylko aby pobrac wynagrodzenie.Tak bylo za Procyka
      i tak jest za Barańskiego.Nikt nie zwraca uwagi na potężne sople lodowe
      zwisające z dachów i zagrażające życiu innych.KierowniczkaAOI przechodziła
      (swego czasu)przy budynku na którym wisiały metrowe,grube sople i reakcji
      jakiejkolwiek nie bylo.Nie przysłała nikogo aby usunąc zagrożenie.Zdała się na
      matkę naturę.
    • Gość: gość Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.eu.org 30.01.06, 06:47
      dobrze byłoby wypiąć się na nich i... przestać robić tam zakupy. No ale chyba
      to nie w naszym kraju...
      ja w każdym razie odpuszczam sobie, choć mam do leclera 2 kroki.
    • balsaminka Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs 30.01.06, 08:18

• Gość: Widz Max Duet w zeszłym roku mało brakowało :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:50
        Napisali, że inwentaryzacja, a dziwnym przypadkiem po tej "inwentaryzacji" na
        hali pojawiło się mnóstwo nowych stalowych słupów podtrzymujących konstrukcję
        dachu. Już wtedy mówiło się, że coś tam popękało, dach czy te słupy, które
        były. Widziałem też, że w tym roku zwalają śnieg z dachu :-)
        I mały kamyk - stała się tragedia, ale jak będziemy tak na prawo i lewo szastać
        żałobą narodową to będzie jakiś absurd. Umiera Papież - żałoba. Zawala się
        hala, bo jakiś matoł jeden z drugim coś zawalił, nomen omen, też żałoba. Jaka
        skala i gdzie umiar? I jeszcze jedno: niestety, dogadywanie się budowniczych
        hal z nadzorem, aby obniżyć koszty i u nas jest jak widać popularne.
        • Gość: naka Re: Max Duet w zeszłym roku mało brakowało :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:12
          To są efekty kilku czynników, przetargi wygrywa najtańszy, architektura nie
          dostosowana do naszych warunków klimatycznych. Kto wymyśla płaskie dachy, na
          spadzistych dachach się nie utrzymuje śnieg, teraz na chura wszyscy będą usuwać
          śnieg z dachów do momentu aż dojdzie do nieszczęścia i ktoś spadnie.I znowu
          podniąsą larum że pracownicy usuwający śnieg z dachów nie mieli badań
          wysokościowych.Bo pracodawcy są bez wyobrażni przecież wydając polecenie
          narażają nie swoje życie a cudze.A pracownik bojąc się o pracę wykona każde
          polecenie.A propo żałoby narodowej to w czasie ostatnich mrozów zamarzło 200
          osób gdzie żałoba narodowa?.
    • Gość: Helmi Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:39
      Wg mnie sama głupota osób odpowiedzialnych powinna być już karalna i to nie
      tylko finansowo lecz zależnie od ewentualnych konsekwencji. Lekceważenie
      przepisów bezpieczeństwa jest nagminne w tym kraju, wynikłe z tego oszczędności
      trafiają do prywatnych kieszeni. Nikt tu nie liczy się z człowiekiem jako
      jednostką. Godząc się na to stajemy się bezpośrednio ofiarami takich praktyk.
    • Gość: @ Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.06, 12:44
      jak zwykle "Polak mądry po szkodzie"
      • Gość: xyz Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.01.06, 13:12
        leclerc własnie stracił 1 klienta -mnie.
        • Gość: Helmi Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:18
          Ja tez sie dołącze :-) to uż jes ich 2.
          • Gość: MK Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:13
            I ja. Już trzech...
            • luna37 Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs 30.01.06, 23:26
              z mojej rodziny już od dawna tam nikt nie robi zakupów...to już o 3 więcej...:))
              • tralala33 Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs 01.02.06, 17:29
                Z telegazety: Inspekcja nadzoru budowlanego w Olsztynie wykryła, że jeden z
                elementów konstrukcyjnych w hipermarkcie Leclerc jest uszkodzony. Nakazano
                wykonanie naprawy do piątku. Hipermarket nie został zamknięty.' Nie robiłam tam
                nigdy zakupów - i robić nie będę. To jest nas coraz więcej.
    • Gość: mak Czyścimy i chyba dziurawimy? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.06, 13:56
      Trwa akcja "dach" na wszelki wypadek czyści sie wszędzie tam gdzie
      płasko-gdzie trzeda i nie potrzeba.Widziałem ja czyściciele "walą" w
      zalegający śnieg łomani ,łopatami.UWAGA niedługo akcja "powódź"-
      uszkodzone-dziurawe dachy będą ciec-zalewać -co z tego wyniknie?
    • being28 Re: Kontrole olsztyńskich hal po tragedii na Śląs 30.01.06, 13:58
      Ciekawe czy straznicy miejscy moga pracowac na wysokosci? Nie kazdy moze wejsc
      na dach.

W Rosji 2 lata temu zawalil sie aquapark, 2 tygodnie temu w Niemczech
      lodowisko, w Polsce hala targowa - wala się obiekty bez filarów w srodku
      konstrukcji wiec nie ma raczej sensu sprawdzac marketow i podobnych budynkow.
      • sss9 Re: hala przed katastrofą 30.01.06, 15:58
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=733&w=35832935
        • luna37 Re: hala przed katastrofą 30.01.06, 23:37
          a więc jednak jakieś słupy były. Moim skromnym zdanie zaważył tu jednak czynnik
          ludzki - człowiek człowiekowi zgotował ten los. Brak odśnieżania + konstrukcja
          niedostosowana do naszych warunków klimatycznych + najtańsze materiały +
          niechęć do zauważania widocznych symptomów zbliżającej się katastrofy
          ( wcześniejsze awarie dachów , pęknięcia podłogi,wygięcie się dachu) +
          oszczędności na ochronie - zamknięcie wyjść awaryjnych = tragedia wielu
          ludzi.Co do żałoby - uważam że dobrze że została ogłoszona - co prawda powinna
          być ogłoszona w trochę innej formie, ale...I nie zgadzam się że jest to
          szafowanie tą formą. Takie czasy mamy...
          • Gość: Helmi Re: hala przed katastrofą IP: 83.9.68.* 31.01.06, 15:56
            W naszym kraju żałoba powinna potrwać aż ludzie zmądrzeją. Przykro mi, że tacy
            głupcy zajmują tak odpowiedzialne stanowiska. Nie dbają o innych, patrzą tylko
            na siebie. Liczą zarobione pieniądze nie bacząc na życie drugiego człowieka.
            Czują się bezkarni. Dlaczego konieczna jest tragedia by ktoś zauważył problem?
            Wiele by szukać przykładów głupoty i nieodpowiedzialności. Dlaczego np. akcja
            karania właścicieli psów biegających bez kagańca odbywa jak już dochodzi do
            głośnych pogryzień, a potem już umiera wszystko śmiercią naturalną. Dlaczego
            np. Kontrole tirów na drogach odbywają się dopiero jak dojdzie do kilku
            poważnych wypadków. Dlaczego nikt z decydentów nie chce myśleć? Czy nikt im za
            to nie płaci??

"Wzystko umiera śmiercią naturalną"
            • Gość: sam_sob Re: hala przed katastrofą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:17
              Gość portalu: Helmi napisał(a):

> W naszym kraju żałoba powinna potrwać aż ludzie zmądrzeją. Czy nikt im za
              > to nie płaci??

W naszym kraju płaci się za popieranie, a nie zamyślenie. Tak będzie dopóty,
              dopóki nie straci na znaczeniu: "nasz człowiek", "kumoter", "ziomal" itp. i itd.
              • Gość: Helmi Głupoty ludzkiej cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:55
                wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=179733
                • Gość: Helmi Re: Głupoty ludzkiej cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:09
                  I nastepny bez zabezpieczen
                  miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3141239.html
                  • Gość: Helmi Re: Głupoty ludzkiej cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:21
                    I kolejny przykład jak jedna głupota tworzy kolejne głupoty w Polsce. Jak
                    pojedyńcze osoby beda spadały z dachu to już nie jest tragedia?? Bo to nie w
                    jednym miejscu tylko w całej polsce??
                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3140044.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka