Dodaj do ulubionych

Za zdrowie ratusza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:25
Szczerze mówiąc w ogóle nie rozumiem istoty problemu... Ukradli komuś te
paczki - sami piszecie, że kupione były za składki pracowników. W czym
problem, że jednym z artykułów był alkohol ? Pili te wino w pracy czy co ?
Sprawa jest banalna, a nazywanie jej skandalem jest śmieszne...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic Re: Za zdrowie ratusza IP: *.olsztyn.net.pl 08.04.06, 02:09
      Oj coś wydaje mi się że to ktoś z ratusza "nie rozumie istoty problemu". Dla
      mnie to zabawna historia. Po pierwsze paczki świąteczne z wódą, po drugie
      związkowiec tłumaczy sie przed Małkowskim jak dziecko i jeszcze sie tlumaczy że
      naraził Małkowskiego na utratę dobrego imienia. Te jego przeprosiny też
      nieprawdopodobne. Kumacz czaczę Rivo? Jakis kompletny czad. Dla mnie to nie
      alkohol jest jedynym bohaterem tej historii ale ta cała otoczka, strach.
      Dlatego nie jest istotne że tego alkoholu nie pili w pracy. Myśl szerzej,
      doszukuj się czegoś więcej a nie tylko zwracasz uwagę że Małkowski nazwał to
      skandalem. Pomyśl jaka tam jest atmosfera w tym ratuszu. I to jest jazda i
      wcale niebanalna sprawa. Pozdro.
      • Gość: fidion Re: Za zdrowie ratusza IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 07:34
        egocentryzm autokratyczny
        • Gość: ted Re: Za zdrowie ratusza IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 08:53
          Chyba ich "pogieło"- odebrało rozum? W obliczu biedy -bezrobocia za pieniadze
          podatników(budzetówka) - pseudo związkowcy "paczkują" się-"delicjami"
          -alkoholem?-i to nie pierwszy raz ?
          Napewno oleju "Kujawskiego" i makaronu w nich nie było. -Dzięki prasie-mediom
          -ujawniono "samarytańskie"- "ludzkie-pańskie "dla swoich"- oblicze związkowców w
          Olsztyńskim "magistracie". Gdzie byłaś -jesteś "władzo " ratusza" . Panie
          Prezydencie pod pana "bokiem" takie "numery"-przeciez deklaruje Pan zawsze
          swoją abstynncję.Być moze abstynenci korzystają z paczek
          bezalkoholowych?Himalaje" skandalu.Jak do tego mają się inicjatywy "banku
          żywności" do zbiórek żywności dla potrzebujacych.Kto ograniczy "rozpasłosć "
          rauszowych związkowców.
          Ps. Nic nie stoi na przeszkodzie aby "biedni"-potrzebujący pracownicy
          olsztyńskiego ratusza otrzymywali pomoc zwiazku-paczki- ale powyższa forma to
          przegiecie - kuriozum.
          • Gość: ja bo niby kto Re: Za zdrowie ratusza IP: 80.54.88.* 08.04.06, 09:13
            "rauszowych" zamiast "ratuszowych"- ta literówka (nawet jesli była zamierzona)
            bardzo mi się podoba :D
            • Gość: ted Re: Za zdrowie ratusza IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 09:27
              Przecież musieli robic-układać "menu" paczek na rauszu- w ratuszu ?-po
              trzeżwemu -jak mawiał - pan Zagłoba do paczek raczej powinni włożyć "olejum"
              pierwszego tłoczenia(dobre na wszystko?)
              • theedge Re: Za zdrowie ratusza 08.04.06, 09:29
                Od razu widac jak wielkie uzasadnienie maja podatki ktore placimy i jak
                doskonale sa one wydawane.
                • being28 Re: Za zdrowie ratusza 08.04.06, 11:04
                  A czyż przypadkiem każdy pracujący nie płaci składek na fundusz pracowniczy i z okazji świąt fundusz ten dał kaskę na prezenty? Na prezenty, których nikt by se nie kupił za pieniadze z wypłaty, czyli dobra wódeczka, martini, a przecie była jeszcze inna paczka.
          • Gość: greg Re: Za zdrowie ratusza IP: 213.195.139.* 10.04.06, 08:14
            przecież to było z ich składek tych 132 ludzi płaciło składki ze swoich
            pieniezy reszta nie więc chyba mają prawo je wydać na co chcą? czy ty się
            zastanowiłeś co piszesz czy tylko piszesz jak te pismaki aby pisać po popularne
            ( ty użyłbym porównania ale pewno zwierze kopytne poczuło by sie urażone)
            pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia
            greg.
            • sam_sob Re: Za zdrowie ratusza 10.04.06, 08:46
              Gość portalu: greg napisał(a):

> przecież to było z ich składek tych 132 ludzi płaciło składki ze swoich
              > pieniezy reszta nie więc chyba mają prawo je wydać na co chcą? czy ty się
              > zastanowiłeś co piszesz czy tylko piszesz jak te pismaki aby pisać po
              popularne
              >
              > ( ty użyłbym porównania ale pewno zwierze kopytne poczuło by sie urażone)
              > pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia
              > greg.

To nie dobrowolne składki, jak sugerujesz, a odpis od wypłaconych kwot
              wynagrodzenia do realizacji regulaminowych form wydatków na cele socjalne. A te
              nie przewidują zakupów alkoholu, którego zakupy są ukrywane "lewymi" rachunkami
              na zakup innych dozwolonych towarów. Jest to proceder kryminogenny, od wielu
              lat praktykowany i tolerowany tak jak przemyt towarów czy czarny rynek pracy w
              myśl zasady, że cel uświęca środki.
              • maretina Re: Za zdrowie ratusza 10.04.06, 09:03
                sam_sob. mylisz pieniadze socjalne ze skladkami zwiazkowym. nie ma obowiazku
                bycia w zwiazku zawodowym.
                • Gość: sam_sob Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:37
                  To że związkowcy "rozdawali" nie jest świadectwem tego, co sugerujesz.

...........................
                  "Samoobrona nie jest przyczyną polskiego kryzysu. Jest jego namacalnym aż do
                  bólu skutkiem". (-) Jan Polkowski (Rz. Nr 112 14.05.04)
                  • maretina Re: Za zdrowie ratusza 11.04.06, 08:34
                    Gość portalu: sam_sob napisał(a):

> To że związkowcy "rozdawali" nie jest świadectwem tego, co sugerujesz.
                    nalezałam w poprzedniej pracy do zwiazkow zawodowych, to wiem jakie sa zasady.
                    proponuje Ci uzupelnic wiedze zanim zaczniesz rzucac b.lotem. zbyt lekko
                    cedzisz ostre slowa w stosunku do innych.internet odziera cie z kultury? a
                    moze po prostu an co dzien jestes taki prostacki?
                    > ...........................
                    > "Samoobrona nie jest przyczyną polskiego kryzysu. Jest jego namacalnym aż do
                    > bólu skutkiem". (-) Jan Polkowski (Rz. Nr 112 14.05.04)
                    • Gość: sam_sob Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:12
                      To, że ktoś do czego należał nie jest żadnym argumentem co do meritum sprawy,
                      która dotyczy zasad wydatkowania funduszy publicznych na cele niezgodnie z
                      przeznaczeniem. Tego nie da sie żadną mniejszą czy większą furią zastąpić.:-)
                      Jest to oczywisty przejaw choroby przeniesionej z PRL w postaci lekceważenia
                      prawa i wadliwego obyczaju społecznego i tylko tyle, a może aż tyle.
                      • maretina Re: Za zdrowie ratusza 11.04.06, 09:41

> To, że ktoś do czego należał nie jest żadnym argumentem co do meritum sprawy,
                        > która dotyczy zasad wydatkowania funduszy publicznych na cele niezgodnie z
                        > przeznaczeniem. Tego nie da sie żadną mniejszą czy większą furią zastąpić.:-)
                        > Jest to oczywisty przejaw choroby przeniesionej z PRL w postaci lekceważenia
                        > prawa i wadliwego obyczaju społecznego i tylko tyle, a może aż tyle.
                        znowu nie wiesz o czym piszesz. pracownik nalezacy do zwiazkow zawodowych placi
                        skladki, ktore sa odtracane z pensji. zatem paczke ma z wlasnych odkladanych
                        skladek. szukaj dziur tam gdzie ione sa a nie robisz afere tam gdzie jej nie ma.
                        • Gość: Alla Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:25
                          Tylko, że wewnętrzne regulacje prawne związków zawodowych precyzują, na jaki
                          cel mogą być wydatkowane składki członków.. i zapewniam cię maretina, nie ma
                          tam nic, że na alkohol ;))))))))
                          • maretina Re: Za zdrowie ratusza 11.04.06, 15:19
                            Gość portalu: Alla napisał(a):

> Tylko, że wewnętrzne regulacje prawne związków zawodowych precyzują, na jaki
                            > cel mogą być wydatkowane składki członków.. i zapewniam cię maretina, nie ma
                            > tam nic, że na alkohol ;))))))))
                            nie precyzuja. skladki mozna wydac nawet na gacie.naprawde sprawdz.
          • maretina Re: Za zdrowie ratusza 10.04.06, 09:01
            paczki byly ze skladek pracownikow.
            czytaj ze zrozumieniem.
            • Gość: sam_sob Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:15
              maretina napisała:

> paczki byly ze skladek pracownikow.
              > czytaj ze zrozumieniem.

Ze zrozumieniem i normalnie to będzie wtedy, jak sobie każdy kupi za swoje
              bez "składki".
              • maretina Re: Za zdrowie ratusza 11.04.06, 09:43

>
                > Ze zrozumieniem i normalnie to będzie wtedy, jak sobie każdy kupi za swoje
                > bez "składki".jak zwykle nie wiesz o czym dyskutujesz i wmawiasz, ze jestes
                alfa i omega. powtorze raz jeszcze: sprawdz zanim napiszesz kolejna bzdure. to
                nie boli. doskonale wiem co mi potracano z pensji. skladka zalezala od
                wysokosci poborow.powtorze po raz ktorys tam: skladka pochopdzi z poborow
                pracownika. rozumiem, ze mi nie wierzysz, niby czemu mialbys to robic..nie
                znamy sie...ale sprawdz to w zrodle. pokazales, ze umiesz korzystac ze
                slownika... moze i to uda ci sie znalesc? DO DZIELA.
                • Gość: sam_sob Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:04
                  maretina napisała:

> skladka pochopdzi z poborow pracownika.

Skoro maretina juz to zrozumiała, to teraz czas na to. by zrozumieć, że związki
                  zawodowe nie maja czego szukać w sprawie tych składek od poborów. Czekam na
                  dalsze informacje z zakresu zrozumienia problemu.:-)
                  • maretina Re: Za zdrowie ratusza 12.04.06, 11:05

> maretina napisała:
                    >
                    > > skladka pochopdzi z poborow pracownika.
                    >
                    > Skoro maretina juz to zrozumiała, to teraz czas na to. by zrozumieć, że
                    związki
                    >
                    > zawodowe nie maja czego szukać w sprawie tych składek od poborów. Czekam na
                    > dalsze informacje z zakresu zrozumienia problemu.:-)

tak jest panie redaktorze kowalewski!
    • Gość: pik "Rauszowe" paczki" w ratuszu? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.06, 09:35
      Co tez jeszcze ratuszowi pretorianie związku wymyślą?
    • Gość: ja Re: Za zdrowie ratusza IP: *.160.234.225.olsznet.ec.pl 08.04.06, 17:45
      czy przepiy nie zabraniają zakupu alkoholu ze związkowych peniędzy?
    • Gość: sam_sob Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 07:54
      Gość portalu: Rivo napisał(a):

> Sprawa jest banalna, a nazywanie jej skandalem jest śmieszne...

Masz oczywiście rację, jako że wieloletnia tradycja zasługuje na szacunek. Ten
      sposób budowania więzi i solidarności zawodowej jest w interesie zatrudnionych,
      bo nic tak nie łączy jak wspólne poczucie winy. Zatem "na zdrowie" w interesie
      związków zawodowych i światłych urzędów:))
      • Gość: J.K. Re: Za zdrowie ratusza IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.06, 18:23
        Jak można tak bez wiedzy Prezydenta Jerzego Czesława Małkowskiego urządzać tak
        niecne czyny.
        Mam nadzieję, że Prezydent Małkowski okaże mądrość i wyciągnie konsekwencje do
        tych pseudozwiązkowców. Pijaństwo?
        Jak mam spojrzeć w oczy urzędnikowi?
        Panie Prezydencie niech Pan wyciągnie surowe wnioski za przynoszenie alkoholu
        do pracy!!!!!!
        Tak być nie może!!!!!!
        Pan - światły i prawy człowiek nie może pozwolić na takie fanaberie!!!!!!
        To rzutuje na Pana wizerunek!!!!!!!
        To specjalne działania przeciwko Panu przed wyborami!!!!!!
        Chcą Pana ośmieszyć!!!!!!!
        Tak być nie może!!!!!!
        Ja protestuję!!!!!!
        Jestem z Panem Panie Prezydencie!!
        • Gość: FUrman Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:39
          Tak mocno,mocno karać tych paskudnych dyngoli!
          Pan jako jedyny prawy CZŁOWIEK w RATUSZU-godny jest szacunku,nagród pieniężnych
          i bogatych w markowy alkohol paczek od gości czy interesantów.
          Dość chowania się Związku i J. Dabrowskiego za plecami tak dobrego NASZEGO
          PREZYDENTA MIASTA OLSZTYN-CZESŁAWA JERZEGO MAŁKOWSKIEGO!

Ps.P{anie Prezydencie to wstyd wielki,bo dziś alkohol a jutro.....?
          Tak sobie myślę i myślę co za kanalia chciała Pana ośmieszyć w oczach
          mieszkanców Olsztyna.A napewno i dokumentacja z Panskiego biurka też ginie!
          No prosze rzecznik Pański zabiera z Pańskiego biurka pismo od Jarosława
          Dąbrowskiego i wysyła do pisaków- po co?
          Ona też chciała Pana ośmieszyć przed WYBORAMI-Koniecznie trzeba ukarać lub
          zwolnić.No tak,przecież Pan sam dał jej to pismo do nagłosnienia tej sprawy-
          zapomniałem z tych nerwów.
          A na koniec mojego listu uprzejmie donoszę,że ja tez jestem z Panem .
          NIECH BĘDĘ POCHWALONY.
          • Gość: Alla Re: Za zdrowie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 01:20
            Ameno
    • Gość: Cezariusz I Re: Za zdrowie ratusza IP: *.b-f.com 18.04.06, 17:35
      Kawe mozna podac a alkoholu nie? Co za absurd - czyzby alkohol bylby produktem
      zakazanym w Polsce? Nie, nie jest zakazany? Wiec o co tu chodzi? Czyzby to
      byl kraj schizofrenikow?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka