Dodaj do ulubionych

NFZ skąpi na karetki wodne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:01
Z niedowierzaniem czytam ten artykuł płakać sie chce i scyzoryk sie otwiera w
kieszeni za takie decyzje NFZ...Można powiedzieć że "skorzystałem" raz i oby
pierwszy i ostatni!!! z pomocy tych ratowników...naprawde pełen
profesjonalizm i naprawde nie mam bladego pojecia czym sie kieruje NFZ w
wydawaniu takich decyzji??? tym bardzie ze taki WOPR działa tylko na czas
sezonu żeglarskiego (5 miesięcy) wiec duzo pieniedzy na to nie idzie!...żal
d... sciska !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: miko Re: NFZ skąpi na karetki wodne IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 24.04.06, 16:12
      Ciicho...Pan Prezes musi przecież na koniec roku wykazać się zaoszczędzonymi
      funduszami...a nuż jakaś premia wpadnie?
    • mirgiz Re: NFZ skąpi na karetki wodne 24.04.06, 21:12
      Tyle pieniędzy rozpływa się pomiędzy palcami urzędników a tu ,gdzie faktycznie
      daleko jest do ośrodków pomocy doraźnej "oszczędzamy".Parę lat temu stacjonował
      latem w Giżycku helikopter sanitarny i sam byłem świadkiem akcji ratunkowej w
      Zalesiu( każdy wie jaka tam jest droga).Teraz śmigłowca nie ma, tłumacząc bzdurnie
      że normatyw to koło o promieniu 30 km i wtedy wlatywał by na teren Rosjan.Skutek
      helikopter w sezonie stoi w Ełku a tu zabiera się nawet karetki wodne.W ub. roku
      znajomy z Darmstadt był szczerze zbudowany akcją karetki na Bełdanach.Co ja mu
      powiem w tym roku (a w ciągu 30 lat był tu 17 razy) gdy nie doczeka się pomocy?
      • Gość: lek Re: NFZ skąpi na karetki wodne IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.06, 06:32
        A MOżE WYJśCIEM NA LATO BYłYBY KOMERCYJNE-PRYWATNE- KARETKI WODNE?Dlaczego do
        "nielicznych" wodniaków maja dopłacać "wszyscy".Rozsadnym wyjsciem jest karetka
        "helikopterowa"-doleci wszędzie-szybko-sprawnie -zapewni szybki transport do
        szpitala.Dość "karetkowych" wczasów na wodzie.
        • Gość: Henryk Re: NFZ skąpi na karetki wodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:11
          Okoliczne lokale,domy,ziemia wykupione przez gangsterów i oszustów,a ich
          składek w NFZ nie uświadczysz,rozbijają się jachtami i motorówkami po pół
          miliona,a wy chcecie ich jeszcze darmo leczyć i przewozić opoja karetką.
          • Gość: Feliks Re: NFZ skąpi na karetki wodne IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.06, 13:28
            Tak, tak, popatrzcie tylko, jacy to ludzie wykorzystują nasze jeziora! Siedzą,
            palą ogniska na brzegach, śpiewają! Przegonić ich do izby wytrzeżwień, butelki
            sprzedać w punkcie skupu, a pieniądze wpłacić na NFZ!
          • Gość: Eugenia12 Re: NFZ skąpi na karetki wodne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:46
            Popieram ,,Henryka". To niedorzeczne aby ze wspólnej kasy dokładać na opojów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka