Dodaj do ulubionych

czy pamięta ktoś...Sp. nr 14

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:03
czy jest tu kto kto kończył SP nr.14.na przeciwko dworca zachodniego już jej
niema na jej mijscu jest teraz gimnazjum.Od dawna nie mieszkam w
Olsztynie ,rzadko tu bywam .ale najsympatyczniejsze wspomnienia mam właśnie
związane z tą szkołą.chętnie powspominam...
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.aster.pl 01.09.06, 17:22
      Tę fantastyczną, choć trochę konkurującą (bez szans), szkołę pamiętają wszyscy,
      którzy chodzili do szkoły nr 7, a tych jest tu sporo. I niejedno wspomnienie
      (raczej ciepłe) poświęcili 14-tce.
      • braciszki2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 01.09.06, 18:11
        BBBBBBBBBBBaaaaaaaaaaaa czy pamiętam!!!!!!!!!!?????????? NIE DOŚĆ ŻE TAM
        CHODZIŁAM TO JESZCZE TAM OBOK MIESZKAM!!!!!!!!!!!

Zgadzam się!!!!! wspomnienia są mi bardzo bliskie........... Wkońcu to moja
        pierwsza szkoła!!!!!!!! To miło że ktoś tu ruszył te wspomnienia????
        Tą szkołę kończyła nawet moja mama..........
        Ja ukończyłam ją w roku.........??????ojej kiedy to było..... ;) 1994 rok klasa
        p.Ciombor [;)]
        • Gość: mir-mur Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:48
          Pamietam sporo ludzi z 14 chodziłem razem z nimi na religie do katedry.
          Zawsze razem z nimi łaziłem do schronów które były koło waszej szkoły.
          Podaje link do strony z fotkami szk.7-ki ale są tam trzy zdjęcia zrobione w
          sierpniu 1975r. gdy wasza szkoła dostała patrona (łysego) i z 7-ki. został
          wysłany poczt sztandarowy pod dowódctwem p.Brzozowskiego.(FILUTA)
          pozdrawiam mir-mur
          • Gość: mir-mur Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:50
            ups...
            home.arcor.de/szkpnr7/mir-mur_7/slides/14ka_08_75a.html
            Przeglądać w prawo.
            • Gość: trefl Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.06, 21:57
              A pamiętacie panią od biologi Halinę O.Co aktualnie robią byli nasi nauczyciele.
              • braciszki2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 02.09.06, 23:13
                No jak nie pamiętamy jak pamiętamy.........
                Odkąd szkły 14 i 10 zostały spokrewnione [w jednej podstawówka w drugiej
                gimnazjum] to wszyscy nauczyciele zostali pomieszani..... Ale wyobraźcie sobie
                że co niektóre do dziś pracują. Ach te czasy>>>>....p. od Biologii historii czy
                od WOSu nie wspominając o..... FIZYCE.
                JAKIŚ ROCZNIK KLASY "A" Z WYCHOWACTWA POCZĄTKOWEO OD P.ZOFII R.???? mOŻE SIĘ
                ZNAJDZIE TU....
    • danabr Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 03.09.06, 18:58
      kończyłam 14-tkę.. wieki temu ;) To była naprawdę świetna szkoła. Plus
      ciekawostka: za moich czasów nie trzeba było nawet nosić żadnych podręczników do
      szkoły: były na miejscu :)))

Mam nieodparte wrażenie, że jeżeli się nauczyłam czegoś w jakiejkolwiek
      szkole... a nie - bo bardzo sama chciałam - to tylko tam.
    • Gość: TL Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:08
      Na dlugiej przerwie chodzilo sie na rajskie jabluszka rosnące tuz przy dworcu
      zachodnim, albo na perony podkladać na tory 20-sto groszówki. Jak przejechal po
      tym pociąg z monety robiła się taka fajna cienka blaszka. Kto miał większą ten
      wygrywał ;). Kiedys wypatrzyl nas tam dyro ale, że w porę daliśmy nogę to i
      wszystkim upiekło się. Oczywiscie pamiętam niektórych nauczycieli z lat 70 -
      tych:
      - Pana M.G. - wuefistę. Na jego lekcjach graliśy głównie w rękę i kosza.
      Drużyna, która przegrywała robiła 100 przysiadów. Cóż to były za mecze...
      - Panią H.O. - uczyła biologii. Wspaniała nauczycielka. W pracowni u niej
      znajdowały się akwaria, wypchane ptaszydła i ryby. W rogu stał nawet prawdziwy
      szkielet będący postrachem dziewczyn z naszej klasy.

Ech długo można by gadać.....
    • Gość: ted Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.06, 19:43
      Czy ktoś pamięta?
      Dnia 04.09.inaguracja roku szkolnego w Olsztynie wiele o tym w mediach mówi
      się i pisze.
      Pokazuje się problemy uczniów- nauczycieli-szkół.
      Jednakże nikt nie wspomni -pozdrowi nauczycieli -seniorów -emerytów -zaprosi
      na inagurację.
      Tych pedagogów co kiedyś pokazywali mam w elementarzu litery - uczyli
      czytać-pisać
      "Ala ma kota -to jest kot Ali".
      Kochani zrobiliście " fajną robotę" daliście mam wiedzę.
      Pamiętamy - mile z dozą nostalgi wspominamy.
      Łezka się w oku kręci
      Serdecznie z szacunkiem pozdrawiam.
      uczeń

• Gość: jf Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.06, 22:41
      czternastka byla w latach szescdziesiatych nasza najwieksza rywalka w pilce
      recznej.pamietam Slawka Szymanskiego i Marka Sliwinskiego.z Markiem plywalem na
      hornecie na przystani Warmii.niezapomniane czasy.niestety kontakty sie pourywaly.
      jf--byly siodemkowicz
      • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 05.09.06, 09:29
        Jak miło powspominac.
        Ja tez uczyłem sie w 14 tce.
        .....a czy pamietacie sklepik na pierwszym piętrze?
        • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 05.09.06, 09:40
          A moze jest ktos kto konczył szkołę w w roku 1972...........?
          • Gość: Braciszki2 Kto kończył tą szkółkę w roku 1993?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:19
            Pamiętam sklepik, pamiętam salę biologiczną i obie panie p.O. i p.D. Pamiętam
            WIELKIE "BIURKO" NA ŚRODKU SALI pod tablicą w sali od fizyki. I szatnie
            takie.........fajne zawsze było gdzie się chować. Sale techniczne też niczego
            sobie......
            Jak fajnie było..........
            Wiecie co ja mam to do dziś mieszkam tam i już wkrótce moje dzieci będą też tam
            chodzić.
      • Gość: TL Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:10
        a w latach siedemdziesiątych bylismy nawet zapleczem drużyny szczypiorniaka KS
        Budowlani grającej bodajże w trzeciej lidze. Na arenie szkół podstawowych w
        tamtym okresie najbardzej zażarte boje toczyliśmy z dwunastką. Zresztą lata
        siedemdziesiate miały również swoje ciemne strony, ze wspomnę tak zwanych
        gitowców przesiadujących najczęściej na Pekinach (nieistniejących już koszarach
        przy ul. Grunwaldzkiej)lub w parku nad Łyną. Troszkę ich w szkole było a też i
        spotkania z nimi nie należaly do przyjemnych. Pamiętam fajne lodowisko wylewane
        co roku na boisku w parku. Szkoła sprawowała nad nim opiekę. Jeździło się tam
        do nocy, teren był oświetlony i grała nawet muzyka puszczana ze szpulowego
        magnetofonu w takim małym kiosku. Po kiosku już nie ma śladu a boisko niestety
        znajduje się w opłakanym stanie.
        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.07, 15:23
          Hallo TL, napewno cie znam, Grales z L. Goslawskim albo generacja pozniej z R.
          Sobotko?
      • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.07, 15:21
        co jest z P. Michalem Glowackim z WfU , gdzie jest ten co gral w pilke reczna w
        14 i w Budowlanych?
    • Gość: fredka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:56
      sklepik,to była dopiero zabawa ,prowadziły go dzieciaki samodzielnie po
      zaopatrzenie jeździlo sie do malego cukierniczego sklepu na
      przeciwko "Koktailu", miło wspominam moja pierwszą wychowawczynię
      p.Piotrowską ,która prowadziła drużynę zuchów, pamiętam coroczne święto
      pieczonego ziemniaka,lodowisko szkolne i tor saneczkowy, który co prawda długo
      nie przetrwał,budowali go rodzice.Lubiłam tę szkołę ,chciałabym, żeby moje
      dzici tez tak miło wspominały swoja podstawówkę.Do 14 chodziłam w latach 1970-
      1978.
      • Gość: Fredek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.l.pppool.de 06.09.06, 20:24
        Oh wow ...
        Moja rowiesnica.
        Ja tez 1970-78 w podstawowce , tylko ze w "Siodmece".

Jakos z "14-stka" nie dalo sie nam zaprzyjaznic.
        Za to jako dlugoletni ministrant w Garnizonowym , musialem czesto obok waszej
        szkoly przechodzic.

Pozdrowienia
        • Gość: mamut Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.dsl.bell.ca 06.09.06, 21:52
          No prosze jak sie pieknie watek o 14-tce rozkreca.. moze i wam sie temat
          rozrosnie.. warto.. dzieki naszemu znow mialem szanse spotkac tylu starych
          przyjaciol po latach.. a w koncu zycie rozsialo nas po roznych stronach
          swiata.. Gratuluje i zycze owocnych wspomnien.. 14-tka to byla spora buda wiec
          moze sie znajda chetni na pogaduszki.. radze wam zerknac na nasze forum i moze
          strone siodemkowiczow ... zdziwilibyscie sie jak sie nam temat rozwinal.

Pozdrawiam byly siodemkowicz. A tak swoja droga to co sie z waszym Karolkiem
          stalo? Tym co stal przed buda... w zime ubieral bialy beret ;) Pamietacie???

czuwaj
          • Gość: TL Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:53
            Z tego co pamiętam Karolek trafił bodajże do Barczewa na działkę czy też do
            ogródka na prywatną posesję. Ponoć miał się o niego upomnieć sam autor. Było o
            tym jakiś czas temu w GO ale dawno i mogę być w błędzie.
          • Gość: jd Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.aster.pl 06.09.06, 22:54
            Ja pamiętam to boisko-lodowisko. Fantastyczne, chyba nawet trochę lepsze niż
            lodowisko na boisku Siódemki. A w wakacje grywałem tam w nogę.
            • Gość: DD Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: 62.29.133.* 06.09.06, 23:00
              A ja dostałem w prezencie od uczniów z 14 pierwsze ( i na razie jedyne) "limo"
              za kibicowanie drużynie szczypiornistów z siódemki (mecz na terenie
              czternastki). Powrót chłopaków siódemkowiczów z religii z katedry przez tereny
              czternastkowe zawsze był z lekką adrenaliną.
              • Gość: mamut Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: 74.12.153.* 07.09.06, 23:32
                no to nie ladnie z ich strony... ale moze DD zasluzyles ;)

no to do gory
                • Gość: jd Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.aster.pl 07.09.06, 23:38
                  Nie zasłużył. To chyba jest opisane w wiadomym miejscu.
                  Bardzo ładnie i słusznie współtroszczymy się o interesy 14-tki na tym forum.
                  • Gość: zyby Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:42
                    Ja poniekąd też chodziłem do Sp.nr14 ale dopiero na studiach, mieliśmy tam w
                    pracowni ZPT ćwiczenia z technologii drewna czy coś w tym stylu.
            • danabr Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 09.09.06, 10:46
              Lodowisko było super, a jak ważne towarzysko :))) Nie do przecenienia.
          • Gość: Czternastkowicz Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:05
            Nasz Karolek namierzony ;-)
            img471.imageshack.us/img471/9836/200704032bl3.jpg
    • Gość: zuza Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.aster.pl 08.09.06, 23:22
      Do "14" wprawdzie nie chodziłam ale byłam baaardzo zakochana a jednym z jej
      absolwentów rok ukonczenia szkoły bodajże 88 ale właśnie dlatego darzę tę
      szkołę ogromnym sentymentem.
      Pozdrawiam
      • Gość: jaskółka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.ols.vectranet.pl 09.09.06, 21:11
        Witam, również uczęszczałam do "14". Co prawda nie trwało to długo - tylko jeden ostatni rok - 8 klasa. Zmiana szkoły i to w ostatnim roku to niemałe przeżycie, pamiętam ten stres czy zaakceptuje mnie klasa, nikogo tam nie znałam. I o dziwo, wszystko było OK, spotkałam się z pełną sympatią i akceptacją klasy. Wspomnnienia związane ze szkołą - bardzo pozytywne. Co prawda nie pamiętam już nazwisk nauczycieli którzy mnie uczyli, pewnie z tego powodu, że 1 rok nauki to trochę za mało ale kolegów i koleżanki z klasy przypominam sobie doskonale. Pamiętam jak chodziliśmy na wagary, pamiętam mecze piłki ręcznej, pierwsze sympatie, zabawy szkolne ... Niestety, losy rzuciły nas do róznych szkół średnich, kontakty wygasły. Pozdrawiam serdecznie swoją klasę 8 "B" - rok ukończenia szkoły 1976 i pozostałych absolwentów 14. Może ktoś przeczyta i się odezwie, miło by było powspominać :)
        • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 10.09.06, 00:12
          Widze tu same młodsze roczniki:)
          Czyzbym tylko ja był tak starym piernikiem konczacym w 72 roku?:)
          • Gość: jaskółka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.06, 17:57
            A pamiętacie obowiązkowe fartuszki szkolne - temat na czasie ... W mojej poprzedniej szkole nie obowiązywały. Pamiętam jak przed lekcjami dyżurny stał przed wejściem do szkoły, czasami również z jakimś nauczycielem i sprawdzali - obuwie na zmianę i fartuszek koniecznie z tarczą :)

P.S.
            Do shift2 - właśnie uświadomiłeś mi że mija piękna 30 rocznica ukończenia szkoły przeze mnie - jaki z Ciebie piernik? Pozdrawiam serdecznie.
            • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 10.09.06, 21:51
              Pamietam te sprawdzanie tarcz i kapci.
              Był tez tam wozny nazywalismy go <Gerwazy>............zapamietałem go bo był
              postrachem dla rozrabiających i potrafił nawet dyskretnie przyłozyc.
              Był taki ogrodek na skarpie przy boisku i czesto tam wpadała piłka wiec trza
              było po nia isc ale tak by <Gerwazy > niewidziala bo zaraz sie zjawiał , a
              spotkan z nim nie wspominam miło.

Były tez pierwsze zabawy szkolne
              pierwsze sympatie ktore pamietam do dzis:):):)

Pamietam ze przed zabawą klasową zawsze wczesniej były proby........
              echhh miło powspominac:):):)

Jaskółka dzieki za otuche ale jednak jestem tym najstarszym piernikiem
              piszacym tutaj:)
              ale jakos nie czuje tych latek i chetnie poganiałbym za piłką jak za szkolnych
              lat.
              Pozddrowka dla wszystkich
              • Gość: jaskółka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.06, 22:30
                Shift2 lat mamy tyle na ile się czujemy - ja również swoich nie czuję. Wspominajmy dopóki jestesmy młodzi i pamiętamy.
                Jak napisałeś o próbach przed zabawą, mnie przypomniały się inne próby ... próby które dotyczyły naszej szkoły i pozostałych podstawówek. Na myśli mam pochód 1-Majowy kończący się paradą na Stadionie Leśnym. Coś mi się przypomina - my dziewczyny miałyśmy białe bluzeczki trykotowe i spódnice dwukolorowe tak fajnie uszyte - na zewnatrz niebieskie od spodu zielone. Już na Stadionie podczas pokazu, otoczone kółkiem przez chłopaków, przykucałyśmy i zmieniałyśmy spódniczki na drugą stronę.
                Warto było ...
                • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 12.09.06, 08:09
                  Cos mało tych uczeszczajacych do 14 tki zaglada na to forum.........
                  • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 12.09.06, 08:12
                    Teraz mieszkam w innej dzielnicy ale czesto przechodze w okolicach szkoły
                    poniewaz jest tam jeszcze moj rodzinny dom
          • danabr Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 14.09.06, 20:32
            niektóre "pierniki" kończyły w 69 :))) Jeszcze zyją...
    • Gość: fredka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:42
      do szkoły chodziłam ze starówki 3 trasami przez park powroty bywały długie bo
      tyle ciekawych rzeczy było po drodze 2-trasa ul Grunwaldzkądłużej ale po drodze
      była budka .gdzie można było kupić dropsy albo groszko w takim żółtym okragłym
      pudełku z dziurką 3-trasa kło zamku tez ciekawie...
      • zbyszek07 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 15.09.06, 07:29
        Ukonczylem 7-ke,
        zawsze z 14 rywalizowalismy...
        Tez mieliscie przy szkole schrony przeciwlotnicze,
        zagladal tam ktos?
        :-)
        • shift2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 15.09.06, 08:35
          Widziałem ze w tym co stał przy ulicy jakas pani handlująca trzymała skrzynki z
          warzywami , a w tym blizej szkoły była kupa smieci i nie zachecała do wejscia.
          • braciszki2 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 05.10.06, 20:41
            to znowu ja!!!!!!!!! Nie mówcie żeś z was pierniki bo czuję sie nie
            swojo.......... Boże kiedy ja skończyłam tą szkołę???????????????????????????
            Niech no ja policzę???????? Ile ma się lat jak się kńczy podstawówkę bez
            przeszkód????????? Ale numer?? Już wiem!!!!! MÓJ ROCZNIK TO 1994
            ZAKOŃCZENIE???? Może jest ktoś????? Z co niektórymi trudno mi się nie spotykać
            jak wspomniałam..... mieszkam obok. Z ludźmi z 14 pracuję do dziś przelotem.
            Mało tego!!!!! Po zakończeniu szkoły zerwał mi się kontakt z jedna z
            przyjaciołek..... Po maturze się spotkałyśmy!!!!!!!! W szkole policealnej!!!!!
            Potem znowu przerwa...............i gdzie się
            spotykamy!!!!!!!!!!!!!!!???????????????? W PRZEDSZKOLU!!!!!!!!!!!! NASI SYNOWI
            CHODZĄ DO TEJ SAMEJ GRUPY. A z jedną ostatnio świętowałam swoje "18"!!!!???

pozdrawiam
            • Gość: OLSZTYNIAK Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.06, 06:16
              Dawno skończyłem SP14.Oj dawno.Polskiego uczyła Pani Oleksiak,matmy
              Dudziakowa,fizy Cymerman (był naszym wychowawcą),w-f Leszek Kleszczynski (z-ca
              dyra).Dyrektorem był Getszberg.Bylismy pierwszymi absolwentami 14.SP nr.14
              wspominam do dziś z sentymentem.Było b.fajnie.
              • balsaminka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 06.10.06, 07:50
                moi bracia tez ukonczyli ta szkole, a ja chodzilam tam tylko do trzeciej klaszy-
                potem wyburzyli nasze slynne bloki i ...szkole trzeba bylo zmienic.
                pamietam tylko jednego nauczyciela...matematyki...pana Jablońskiego.
                Co do schronow- za moich czasow byly one juz splondrowane hahahaha miedzy
                innymi przez moich braci. Po za paroma czaszkami i jakims zlomem z czasow II
                wojny swiatowej- nie bylo tam nic.Nam dzieciom sluzyly one jako zjezdzalnie.
                To wlasnie na jednym z takich schronow siedzialam kiedy przybiegla kolezanka z
                krzykiem ze papiezem zostal Polak.
                Eh...wspomnienia.
                • Gość: hvar Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: 212.160.138.* 06.10.06, 15:03
                  Oj to wychodze na najmłodszego, rocznik ukończenia 1995. Ale pomnik Karola Ś
                  jeszcze stał. Wywieźli go jakoś latem 1991 a i Gerwazy nadal nas ganiał :) Coś
                  chyba musieliście mu podpaść bo nam nie popuszczał ;)
                  • Gość: rocznik'90 koniec Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:37
                    odezwijcie sie ja tez powspominam....................... w 1982 zaczynałem.
                    Schrony znam na pamięć i mnie też już nauczyciele znają na pamięć hi hi hi.
                    Była taka "lista ulubionych uczniów" ( nagany, wagary itp.) JA BYŁEM NUMER 2.
                    Było nas takich na tej liście. Adam K., Piotr M. i inni......... ulubieńcy
                    nauczycieli. No cóż bez wątpienia lata te są na zawsze w mej pamięci.
                    Odezwijcie sie warto zrobić coś dobrego dla tej szkoły a może z tych postów
                    powstaną "wspomnienia na kartce"
                    • Gość: Z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 13:44
                      Olsztyn taki duży.......napewno jest ktoś z 14........ZAJRZYJ TU
                  • Gość: gosiek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.02.07, 20:42
                    Ja też kończyłam Sp. 14 w 1995 roku.Doskonale pamiętam Gerwazego i wielu
                    nauczycieli.A warty przy Karolu pamiętacie?
                    • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 16:54
                      Hi ja skończyłam w 1994 roku. Klasa "a" klasa która miała dość często
                      zmienianego wychowawcę......ostatnia była p>od Fizyki p.C.......

Ruszamy to forum nie wierze że nikt tu nie kończył naszej 14
              • Gość: OLSZTYNIAK Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.06, 15:12
                Mój rocznik ukończył SP nr.14 w roku 1961.
                Dinozaury jesteśmy.Chyba pierwsi absolwenci.
              • Gość: Hespe Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.22, 17:56
                Czesc. Ja jestem drugim rocznikiem który opuścił mury 14-tki. Moją wychowawczynią w klasach 1-4 była Pani Dyro. Super człowiek. W klasach starszych - polonistka Pani Oleksiak .Pan Cymerman to najlepszy fizyk jaki mi się trafił. Ciepło wspominam też Panią Dudziak , dobra nauczycielka, ale bardzo ostra. Jeszcze pamiętam Panią Kijak - uczyła geografii. Spędziłam tu cudowne lata. Pozdrawiam Wszystkich, a szczególnie roczniki 1960 - 1968. Ela Walulewicz
    • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:44
      naprawdę nasza szkoła ma taką słabą
      popularność?????????????????????????????????????????
      • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.07, 15:17
        witam, kto ukoniczyl 14.stke w roku 1981 , bylem w klasie "C"
        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.07, 15:51
          hallooooo, jest tam ktos????
          • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.02.07, 16:17
            Hallo TL, napewno cie znam, Grales z L. Goslawskim albo generacja pozniej z R.
            Sobotko?
            • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 12:01
              Jeżeli ukończyłeś szkołę w 1981 to chyba było to po Ryśku S. Czy Czarek J. z
              Grunwaldzkiej 24a to TY?
              • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 15:14
                Tak to ja, akto Ty jestes?????
              • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 15:19
                w takim razie znasz nasza cala bande z grunwaldzkiej, hurra , narescie kogos
                znalazlem...
                • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 15:21
                  teraz musze uciekac , ale wejde dzis na internet pod wieczur okolo 21.00
                  • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 16:00
                    Znam sporo osób. Szkołę kończyłem rok przed Tobą. Zajrze tu po 22.00
                    • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 19:44
                      jezeli koniczyles 14. rok wczesniej i wychodze z zaurzenia ze miszkales tez
                      tam , to jestes albo Janusz I. albo Leszek B.
                  • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:11
                    coś mi się tu wydaje że faktycznie forum sie rozkręca............. znaczy sie
                    Karasia też musicie znać itd. ja jestem z Konopnickiej
                    • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 19:47
                      Karasia ? a z ktorego rocznika, gdzie lezy ul. Konopnickiej , ja tam nie
                      mieszkam juz od 1983 roku.
                      • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:14
                        szkoła jest na ul. Konopnickiej
                        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:15
                          ok, soory , zapomnialem
                      • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:15
                        Jesteś blisko, ale Janusz i Leszek byli w klasie "a" ja natomiast w "b" i
                        mieszkam w 24 (ten przy ulicy).
                        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:19
                          tam mieszkal jeden Kumpel na 3 albo 4 pietrz imie sorry zapomnialem.
                        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:20
                          masz kontakt albo wiesz co sie z chlopakami stalo??
                          • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:24
                            mam ciebie przed oczami, wysoki z wasikami.
              • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:15
                a może jest kyoś z końcówki roku
                1995?????????????????????????????????????????????? ;(
                • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:23
                  Z częścią osób mam kontakt.
                  Piotrek
                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:25
                    na jezyku miale , witam Piotrku, z kim masz kontakt?
                    • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:27
                      jak tobie leci .mieszkasz jeszcze w okolicy?
                    • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:30
                      Spora część osób mieszka w pobliżu. Więc mam kontakt zarówno z młodszymi jak i
                      starszymi
                      • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:31
                        Mieszkam ciągle w tym samym miejscu
                      • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:34
                        ja mieszkam od 1983 w Hamburgu, ostatni raz w Olsztynie bylem 1995 roku i coraz
                        czesciej mysle o tamtych czasach.
                        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:38
                          z kim masz kontakt z 24a?
                        • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:38
                          To wskazane byłoby zorganizować jakiś zjazd-spotkanie
                          • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:42
                            bysmy zagrali w noge starz przeciwko mlodym,
                          • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 20:42
                            Leszek (obecnie jest trenerem rugbystów), do niedawna mieszkał na parterze w
                            Twojej klatce Krzysiek , Bogusia (siostra Leszka mieszka obecnie w 20a
                            • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:47
                              czemu jest Olsztyn tak daleko ?, 13 Godzin Autem. a jak uciebie zdrowie ? Bo
                              jestesmy juz wszyscy po 40 sce. to sie zaczyna powoli dolegliwosci.
                              • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 20:53
                                nie pacz na moje bledy ortograficzne, nie nacodzien pisze po polsku. A co ze
                                Zdziskiem albo z Januszem ,
                                • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:01
                                  o który budynek chodzi na Konopnickiej. Znam tam wszystkich. pozdrowionka
                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:05
                                    to nie chodzi o ul. Konopnickiej , tylko o Grunwaldzka.
                                    • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:08
                                      acha..............
                                      A z Konopnickiej nikogo nie znacie????? W 14 uczyła się moja babcia, moja mama
                                      ja a teraz moje dzieci................
                                      • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:11
                                        a ja myslalem , ze 14 stki miema juz?
                                        • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:12
                                          a z ktorego rocznika jest twoja mama?
                                        • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:13
                                          i owszem, ale budynek ten sam......tylko połączona z SP 10, a w budynku 14 jest
                                          teraz Gimnazjum.
                                          Ale nauczyciele ci sami.

Tylko nazwa inna
                                          • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:15
                                            jest jeszcze Pani Trawinska od Historie?
                                            • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:18
                                              już na emeryturze................. mnie tez uczyla. Świetna kobicina też od
                                              WOS. A wychowawcą była Pani Ciombor,
                                              • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:21
                                                na emereturze? jestesmy juz tacy starzy ,o Boze. . ona miala wtedy okolo 30 lat
                                                nie wiecej. Ciombor byla nauczycielka w innych klassach.
                                            • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:18
                                              za moich czasow ,na poczatku 80 tych lat byla on najmlodsza nauczycielka,
                                              dlatego jest ona jedyna ktora moge jeszcze znac.
                                          • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 21:20
                                            szkoda że tak mało osób jest aktywnych. Już dawno myślałem o jakimś spotkaniu.
                                            Części osób nie spotykam, a może nie poznaje, a z częścią spotkałem się po
                                            dobrych kilku latach kiedy nasze dzieci zaczęły chodzić do szkoły.
                                            • Gość: z 14 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:25
                                              ja przeprasza że spytam.............to po ile wy macie lat???????
                                              • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:28
                                                41
                                            • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:28
                                              Piotrku, to ci zazdroszcze , ze ich spotykasz, ja marze o takim czyms ale tu w
                                              Hamburgu nigdy sie czegos takiego nie zdarzy , ze na ulicy spotkam ludzi z lat
                                              przed 1983.zazdroszcze ci.
                                            • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:32
                                              takie spotkanie wymago bbbbb duzo pracy i organizacji.
                                              • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 21:45
                                                Zainspirowała mnie do pomysłu spotkania aktywność absolwentów 7 (obecnie po
                                                likwidacji 14 mój syn chodzi do 7).Jak będziesz miał trochę czasu to przejrzyj
                                                te linki
                                                home.arcor.de/szkpnr7/
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=55516881
                                                • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 21:55
                                                  super strona, ale cos takiego tzeba umiec.
                                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.07, 22:22
                                                    Piotrze, pozdrow wszystkich, ktorych spotkasz, odemnie (ktorzy mnie jeszcze
                                                    pamietaja).Wejde najpuzniej we Czwartek pod wieczur w internet. Ale ze Ty mnie
                                                    jeszcze pamietales ze jestem Czarek J. z 24a, to jest mile. cial.
                                                  • Gość: Gość Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 22:47
                                                    Dzięki za pozdrowienia. Osobiście dosyć często przeglądam forum więc jeszcze
                                                    pogadamy.Cześć.
                                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 28.02.07, 15:57
                                                    Witam, Piotr jak spotkarz kiedys Leszka, to sie zapytaj co by powiedzial na
                                                    maly meczyk w noge mlodzi przeciwko starym?
                                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 01.03.07, 21:00
                                                    witam, jest tam ktos?
                                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 03.03.07, 16:08
                                                    jest tam ktos? Wejde o 17.00.
                                                  • Gość: czarek Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.adsl.alicedsl.de 21.03.07, 21:36
                                                    Hallo Piotr, co ,slychac?
                                                  • Gość: agnieszka Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: 88.156.63.* 10.05.07, 00:18
                                                    Cześć Czarek,
                                                    chodziłam z Tobą do klasy. Nasza wychowawczynia była p. Rożek. Mieszkałam na
                                                    Nowowiejskiego i przyjaźniłam się z Anką z Grunwaldzka. Ciekawe czy pamiętasz?
                                                    Pozdrawiam Agnieszka
                                                  • Gość: malina Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 IP: *.dynamic.mm.pl 25.12.22, 19:43
                                                    Dosłownie Alina Rożek również była moją wychowawczyni
    • ajb123 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 03.04.18, 18:04
      Ktoś jest w błędzie własnie się odradza i jest super 14 ma sznsę stać się super szkołą
    • zbyszek07 Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 04.04.18, 10:27
      Tylko Walter już nie patrzy smutnym okiem...
      Miałem w 14 sporo kolegów,
      7 i 14 to często była jedna dzielnica.
      Grałem tam jakiś czas temu (w gimnazjum) w siatkówkę.
      Trzeba zagrywać prawie z boiska,
      ale i tak lepiej niż w auli na poddaszu 7 -ki.
      Teraz 7 - ka ma nową salę i jest ok.
      Pozdrawiam.
      :-)
      • harangos Re: czy pamięta ktoś...Sp. nr 14 24.05.19, 14:21
        14 - stkę ukończyłem w roku szkolnym 1970/71. Jest tu ktoś podobny ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka