Dodaj do ulubionych

mieszkanie

13.04.07, 02:41
Hej tam. Mieszkalem w szczytnie do czasów studiów w Warszawie... Ostatnio
myslalem, by z wlasną już rodziną powrócić w rodzinne strony (wlasnie konczymy
studia, wychowujemy dzidziusia). Podczas ostatniej Wielkanocy próbowalem
rozejrzeć sie za jakimś lokalem. Raczej do kupna niż do wynajęcia... Ceny
podrosly sporo, ale bardziej niż ceny przeraża mnie brak wyboru, brak
nowo-budowanych mieszkań, brak w ogóle czegokolwiek, na co można by zerknąć
okiem. Dzwonienie po telefonach z Kurka sensu wiekszego nie ma, mieszkania do
sprzedaży wychodzą chyba zanim wyjdzie Kurek... No i tak nawet jak czlowiek
chce spróbować zagnieździć sie gdzieś to skazany jest na mieszkanie z
rodzicami... Chyba pozostaje wyjazd za granice...
Czemu od czasów budowy na Boh. Września buduje sie tylko domki jednorodzinne?
Przy takim popycie, moim zdaniem, dwa nowe bloki moglyby mieć wzięcie...
Obserwuj wątek
    • mati_77 Re: mieszkanie 13.04.07, 11:46
      Zelbo buduje nowy dom mieszkalny na granicy Kamionka z ul. Podgórną. Nie wiem
      jak teraz z ceną za m2, bo było 2200. Ale to było w listopadzie ub.r. Telefon do
      Zelbo (089) 624 22 89.
      Ale z tego co wiem oni jedyni coś budują. Sam miałem pomysł żeby wybudować coś
      takiego, ale wstępny kosztorys przerósł moje możliwości.
      • anna2002 Re: mieszkanie 13.04.07, 19:47
        myślę, że obecnie ( nie wiem, jak długo to potrwa ) bardziej opłaca się
        wybudować, niż kupić mieszkanie. Ludzie przeliczją każdy grosz i wstępna
        kalkulacja kupna mieszkania w bloku wygląda przerażająco. Nie dość, że spłacasz
        potem kredyt, to dochodzą wszelkie opłaty, w tym najgorsza : czynsz. Na życie
        zostaje niewiele. Ponadto ceny za metr kw. przeszły same siebie. Nawet w takim
        małym miasteczku, jak Szczytno.
        • samerek81 Re: mieszkanie 14.04.07, 15:20
          Wlaśnie, wlaśnie. Lepiej byłoby się wybudować. Cena za metr wyszlaby lepiej. Ale
          na budowę trzeba czasu... A to skazuje mnie na mieszkanie z rodzicami, czego
          wolałbym uniknąć... lub ewentualnie wynajem. Wolałem zacząć od mieszkania...
          Zostaje jeszcze wynajem, a tu do czynszu zaplacić trzeba jeszcze
          właścicielowi... No i kolo się zamyka...
          • anna2002 Re: mieszkanie 14.04.07, 17:50
            jeśli Cię to pocieszy, to powiem Ci, że ja juz 10 rok mieszkam na stancji.
            Ostatnio chcieliśmy wziąć kredyt, ale po obliczeniu wysokości rat...
            zrezygnowaliśmy. Czasem z wynajem można dobrze trafić... już sama nie wiem co
            lepsze: wynajem czy z rodzicami. Mimo wszystko życzę Wam powodzenia.
      • samerek81 Re: mieszkanie 14.04.07, 15:23
        dzięki za info. Sprawdzę.
        • barbabietola Re: mieszkanie 18.04.07, 10:52
          hmmmm skad ja znam ten problem?....sami szukalismy pare miesiecy, z trudem, ale
          sie udalo, nic pieknego bo to te stare i ohydne bloki, ale okolica fajna,
          spokojna i co wazne wszystko blisko - przedszkole, przychodnia, sklepy, apteka,
          basen....marzy nam sie domek, ale to jak dzieci urosna i beda bardziej
          samodzielne :)))) szukaj cierpliwie i w kurku i w internecie np. www.gratka.pl
          czasem sa to mieszkania w blokach czy kamienicach (uwaga na lokalizacje) czy
          tez w domkach (czasem z udzialem w dzialce - ale tez uwaga na sasiada,
          zwlaszcza przy remontach i modernizacjach). zycze cierpliwosci i powodzenia.
          pozdrawiam
          • kozafa Re: mieszkanie 22.04.07, 13:49
            My też próbowaliśmy rozejrzeć się za jakimś mieszkankiem na początek wspólnej
            drogi :). Mieliśmy nadzieję, że TBS wybudują jeszcze jakiś blok, ale okazało
            się, że w ciągu najbliższych 3 lat nie planują budowy mieszkań...
            • samerek81 Re: mieszkanie 24.04.07, 20:40
              A wlasnie kupilismy 50m2. Co prawda polowicznie jeszcze, ale jest. Sprzedawca
              mowi, ze co dzien ma pelno telefonow po tym jak juz sie z nami dogadal...
              Polecam kurka i energiczne działanie w środy... Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
              • anna2002 Re: mieszkanie 25.04.07, 14:33
                no to super GRATULACJE!!! Oby się Wam dobrze mieszkało!!!
    • padam10 Re: mieszkanie 17.03.16, 14:36
      Polecam EKOBUD, pod każdym względem, zobaczcie sami - www.ekobud.ostroda.pl/sprzedaz_mieszkan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka