zbyszek07 13.10.06, 06:54 Wszystkiego najlepszego wszystkim Nauczycielom z okazjii Ich swieta! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lustroo Re: Nauczycielom! :-) 13.10.06, 07:49 i żeby mieli więcej cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fansld Re: Nauczycielom! :-) IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.06, 08:00 Z uwagi na marne zarobki do zawodu z reguly trafiaja zyciowi nieudacznicy, intelektualne mieroty konczace najslabsze studia w Polsce. Trudno od takich wymagac czegokolwiek, a cierpliwosci w szczegolnosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Nauczycielom! :-) 13.10.06, 10:45 Gość portalu: fansld napisał(a): > Z uwagi na marne zarobki do zawodu z reguly trafiaja zyciowi nieudacznicy, > intelektualne mieroty konczace najslabsze studia w Polsce. Trudno od takich > wymagac czegokolwiek, a cierpliwosci w szczegolnosci :-) Nie przeczę, że tacy też mogą być a nawet są. Potwierdza to obecność 100 nauczycieli na egzorcystycznym szkoleniu zorganizowanym przez nasz rodzimy Krk. Uogólnianie jednak ocen jest nie uprawnione. Czy wszyscy maturzyści warci są amnestii Giertycha? Ze swej strony nauczycielom życzę jak najszybszego powrotu do normalnych warunków pracy bez egzorcystów, Giertychów czy Handkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Nauczycielom! :-) IP: 213.25.179.* 13.10.06, 10:48 Coś pięknego.A kto organizował to szkolenie?W ramach dokształcania ciała pedagogicznego? Giertych(stary) ośmiesza Polske w Brukseli,młody ośmiesza się w Warszawie a gdzie osmieszali się nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Nauczycielom! :-) 13.10.06, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=50241740 O miejscu takiego szkolenia nauczycieli-egzorcystów nie wspomniano. Przypuszczam, że też w Warszawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Tu jest więcej na ten temat :o(( 13.10.06, 12:41 wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8549014&rfbawp=1160680407.267&ticaid=127e4 Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Nauczycielom! :-) 15.10.06, 03:50 Na pomysł wpadła łódzka kuria. Wykład "Rozeznawanie duchów i egzorcyzmy w procesie wychowania" odbył się w kaplicy św. Urszuli Ledóchowskiej w Łodzi. Był to jeden z wielu wykładów jakie organizuje tamtejsze duszpasterstwo nauczycieli. www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=16&news_id=104889&layout=1&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nauczycielom! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:45 "Z uwagi na marne zarobki do zawodu z reguly trafiaja zyciowi nieudacznicy, intelektualne mieroty konczace najslabsze studia w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nauczycielom! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:31 i oczywiscie jak zwykle wypowiadaja się i obrazaja nauczycieli ci, co nie maja zielonego pojecia o ich pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fansld Re: Nauczycielom! :-) IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.06, 12:49 Nie boj sie wszyscy wiedza jak ciezki i odpowiedzialny jest ten zawod, dlatego podwojnie smutny jest fakt ze wiekszosc tzw. "pedagogow" ta ludzie przypadkowi, o niskich kwalifikacjach, bez powolania, cierpliwosci, itd. itp. Trudno sie jednak dziwic ze do szkol masowo ida pracowac glaby ktore z uwagi na niedorozwoj umyslowy powinny miec zakaz kontaktu z mlodzieza skoro ta niezwykle odpowiedzialna i stresujaca praca jest tak skandalicznie marnie oplacana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nauczycielom! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:52 ok, tylko ze ja jestem nauczycielem i dlatego zabolalo mnie to uogolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fansld Re: Nauczycielom! :-) IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.06, 13:01 Nikt tu nie uogolnia. Wszyscy wiemy ze sa nauczyciele o ktorych sie pamieta cale zycie, ktorzy dzieki swojej ciezkiej wspanialej pracy potrafia nie tylko uczyc ale co nieporownywalnie wazniejsze wychowac mlodego czlowieka, zaszczepic w nim chcec do zdobywania wiedzy a nie bezmyslne wtlaczac do glow setki ton niepotrzebnej nikomu wiedzy. Jest to wazne szczegolnie teraz kiedy rodzice nie maja praktycznie czasu juz na nic. Dlatego wypada zyczyc i nauczycielom i sobie aby tych prawdziwych pedagogow bylo jak najwiecej i aby zyli nam sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Nauczycielom! :-) 13.10.06, 13:30 Wszystkim Nauczycielom cieple zyczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Nauczycielom! :-) IP: 62.29.133.* 14.10.06, 17:01 daj spokój - fansld to nieudacznik życiowy który ma radoche w pisaniu tego typu postów...wtedy dowartościowuje sie choc trochę...tego człowieczka sie ignoruje...Nie czuję się ani uposledzona umysłowo ani tym bardziej osoba jaką on opisuje...też nie wiem skąd on bierze te swoje dziwne informacje... a co najdziwniejsze na każdy temat wie najlepiej... A ja nam wszystkim życzę pomimo wszystko cierpliwości i dobrze wychowanych uczniów - a nie typu fanslda... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 13.10.06, 14:04 wydarzenia.wp.pl/odtwarzacz.html?vid=5371137&fvid=&wid=8548761&podstrona=video2&WMPsrc=/av.asx%3Fwid%3D8548761&isPluginF7=true&advplayer=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.06, 17:34 gdybyście mądrze głosowali to nie byłby Giertych tym ministrem, a może i lepiej, że tak jest, przynajmniej światło dzienne ujrzały takie różne sprawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: 62.29.133.* 13.10.06, 19:29 G..o wiecie o edukacji i Giertychu. Macie w ogóle pojęcie o jego decyzjach, rozporządzeniach, które już weszły w życie? Ja mam, bo muszę się do nich stosować i poznawać na bieżąco. Nie było dotąd tak dobrego i mądrego ministra edukacji, który pracę ułatwia i porządkuje zamiast wprowadzać chaos jak np. pani Łybacka. Nie wiecie - siedźcie cicho bo się ośmieszacie pokazując swoją niewiedzę. Wyśmiewacie np. egzorcyzmy - zapomnieliście, że tak wielbiony przez nasz Naród (słusznie zresztą) Karol Wojtyła był najpotężniejszym egzorcystą i egzorcyzmów przeprowadził tysiące??? Moje życzenie - wszystkim nauczycielom trochę sprawniej myślących uczniów, takich, którzy zamiast wlepiać wzrok w tv i łykać jak kaczki wszystko co tam podadzą, zanalizują fakty i sami dojdą do niektórych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-lka Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: *.piorunek.pl 13.10.06, 23:02 To święto przypada dopiero jutro-14 x :-) mniej "jełopów " a juz pracować będzie lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 13.10.06, 23:56 Idąc w sukurs - życzył bym w tym temacie reaktywacji szkół specjalnych. Jak prasa donosi, ok. 50% młodzieży szkolnej legitymuje się lekarskimi zaświadczeniami o odchyleniach od normy. Stworzenie szkół dla takiej dzieciarni z zaświadczeniami lekarskimi rozwiązalo by sprawę korzystnie dla obydwu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 13.10.06, 23:52 Gość portalu: myk napisał(a): > G..o wiecie o edukacji i Giertychu. Mógł bym powiedzieć po prostu zmykaj z tym swoim "G..o". Twoje "G..o", to wąchaj je sam ;(( > Macie w ogóle pojęcie o jego decyzjach, > rozporządzeniach, które już weszły w życie? Ja mam, bo muszę się do nich > stosować i poznawać na bieżąco. No, to rzeczywiście masz wielkie pojęcie jak koń o bacie! > Nie było dotąd tak dobrego i mądrego ministra > edukacji, który pracę ułatwia i porządkuje zamiast wprowadzać chaos jak np. > pani Łybacka. Bardzo proszę o konkrety a nie jakieś nic nie mówiące uogólnienia własnych wywodzące się z własnych zamiłowań czy słabostek. Rozumiem, że dwumetrowy koń potrafi nie jednre indywidualne potrzeby załatwić. Ale to tak na marginesie tego "G..o". A końkretnie, w jaki to niby sposób ułatwia i porządkuje Giertych pracę nauczyciela w szkole? Nie sądzę, by do tej kategorii można bylo zaliczyć egzorcyzmy i bicie :( > Nie wiecie - siedźcie cicho bo się ośmieszacie pokazując swoją > niewiedzę. No to wrzeszcz i pokaż tę swoją wiedzę. Mówimy o konkretach a nie o pyskówce! > Wyśmiewacie np. egzorcyzmy - zapomnieliście, że tak wielbiony przez nasz Naród > (słusznie zresztą) Karol Wojtyła był najpotężniejszym egzorcystą i egzorcyzmów > przeprowadził tysiące??? Czy też jesteś po egzorcyzmach? Wtedy taki post byłby zrozumiały chyba dla wszystkich ;( > Moje życzenie - wszystkim nauczycielom trochę sprawniej myślących uczniów, I najlepiej już po sdzkole podstawowej pomijając te trafione w "G..o" gimazjum. Taką ocenę słyszałem nie niednokrotnie. > takich, którzy zamiast wlepiać wzrok w tv i łykać jak kaczki wszystko co tam > podadzą, zanalizują fakty i sami dojdą do niektórych wniosków. Ta... i zamiast rodziców, nauczyciele będą pilnować i wychowywać dzieci w ich domach ;(( Nie wiem, kto kogo porąbał. Ale mnie się wydaje, że nauczycieli też należy zaliczyć do kategorii ludzi, którzy mają prawo do życia prywatnego a nie tylko do pracy wychowując nieudaczną dzieciarnię prawdopodobnie - jak z tego postu wynika - wcale nie mniej udacznych rodziców ;(( Pomyśl nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: 62.29.133.* 14.10.06, 13:42 " Bardzo proszę o konkrety a nie jakieś nic nie mówiące uogólnienia własnych > wywodzące się z własnych zamiłowań czy słabostek. Rozumiem, że dwumetrowy koń > potrafi nie jednre indywidualne potrzeby załatwić. Ale to tak na marginesie teg > o > "G..o". > A końkretnie, w jaki to niby sposób ułatwia i porządkuje Giertych pracę > nauczyciela w szkole? Nie sądzę, by do tej kategorii można bylo zaliczyć > egzorcyzmy i bicie :(" Proszę bardzo, oto przykład: Dyrektor szkoły musiał do tej pory sporządzać kilkudziesięcio stronicowe sprawozdanie o dupie maryni. W tej chwili sprawozdanie ogranicza się do stron KILKU i zawiera TYLKO istotne informacje. Oszczędzenie kilkunastu godzin pracy dyrektora szkoły. Jeżeli więc ktoś nie ma pojęcia o pracy w szkole i nie dotyczą go rozporządzenia, nie orientuje się w temacie - niech lepiej nie zabiera głosu. "> Czy też jesteś po egzorcyzmach? Wtedy taki post byłby zrozumiały chyba dla > wszystkich ;(: nawet nie zniżę się do polemiki. "> I najlepiej już po sdzkole podstawowej pomijając te trafione w "G..o" gimazjum. > Taką ocenę słyszałem nie niednokrotnie." czyżbyś sądził, że gimnazja stworzył Giertych??????? > Nie wiem, kto kogo porąbał. Ale mnie się wydaje, że nauczycieli też należy > zaliczyć do kategorii ludzi, którzy mają prawo do życia prywatnego a nie tylko > do pracy wychowując nieudaczną dzieciarnię prawdopodobnie - jak z tego postu > wynika - wcale nie mniej udacznych rodziców ;(( > > Pomyśl nad tym. rozumiem, że jestem "nieudacznym" rodzicem, tak? Otóż błąd. A nauczycieli mam w rodzinie, wiem jaki do kawałek chleba i dlatego popieram pana ministra, bo chce by ich młodzież wreszcie szanowała oraz aby oni mieli odpowiednie narzędzia (które zlikwidowała wspomniana przeze mnie pani Łybacka) by walczyć z chamstwem w szkole. "Spier...laj ku...o" - cytat pewnego ucznia szkoły podstawowej do nauczycielki. Nie uważasz, że czas z tym skończyć? A może Tyś jeden z nich??? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 14.10.06, 15:30 Gość portalu: myk napisał(a): > Proszę bardzo, oto przykład: Dyrektor szkoły musiał do tej pory sporządzać > kilkudziesięcio stronicowe sprawozdanie o dupie maryni. W tej chwili > sprawozdanie ogranicza się do stron KILKU i zawiera TYLKO istotne informacje. > Oszczędzenie kilkunastu godzin pracy dyrektora szkoły. > Jeżeli więc ktoś nie ma pojęcia o pracy w szkole i nie dotyczą go > rozporządzenia, nie orientuje się w temacie - niech lepiej nie zabiera głosu. A kto te "kilkudziesięcio stronicowe sprawozdanie o dupie maryni" wprowadził, jak nie podobne reformatoły reformujące Naszą Najjaśniejszą od 17 lat? > rozumiem, że jestem "nieudacznym" rodzicem, tak? Otóż błąd. A nauczycieli mam > w rodzinie, wiem jaki do kawałek chleba Tym bardziej dziwi mnie taka postawa. > i dlatego popieram pana ministra, bo chce by ich młodzież wreszcie szanowała > oraz aby oni mieli odpowiednie narzędzia (które zlikwidowała wspomniana przeze > mnie pani Łybacka) I dla tego Giertych wprowadził amnestię dla matur w miejsce likwidacji klas 40-osobowych?. Nic, tylko pogratulowa takiego idola :) > by walczyć z chamstwem w szkole. "Spier...laj ku...o" - cytat pewnego ucznia > szkoły podstawowej do nauczycielki. Nie uważasz, że czas z tym skończyć? Pisałem o wychowaniu w środowisku domowym w poprzednim poście. Powróć do niego sposem korelacyjnym umiejętności czytania ze zrozumieniem. W przeciwnym razie podpisz się pod swoją poniższą insynuacją. A może Tyś jeden z nich??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: 62.29.133.* 14.10.06, 16:20 > A kto te "kilkudziesięcio stronicowe sprawozdanie o dupie maryni" wprowadził, > jak nie podobne reformatoły reformujące Naszą Najjaśniejszą od 17 lat? I właśnie o to chodzi, by teraz po tych reformatorach (Wiatr, Łybacka itp.) posprzątać. A jak ktoś w końcu chce to zrobić to źle. Pisałem o wychowaniu w środowisku domowym w poprzednim poście a masz w ogóle dzieci, że się na temat wychowania wypowiadasz? Jak patologiczna rodzina ma 8 dzieci i co drugi to potencjalny bandyta, nie uznający autorytetów to co masz do powiedzenia o takim "środowisku domowym"? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 16.10.06, 02:55 A kto do tej patalogii namawia swoje duszyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" 13.10.06, 23:36 Oj "ja". Gdybyś mnie wspierała w wyborach, nie byli byśmy zmuszeni do udziału w tym kabarecie. I jak z tymi uogólnieniami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gorące życzenie - "Giertych musi odejść" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:57 Za wszystko mimo wszystko dziękuję. Nauczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Nauczycielom :-) 17.10.06, 15:15 Szkoda ze wszystko czego bysmy nie dotkneli zamienia sie w polityke... ech... Wszystkiego dobrego zycze NAUCZYCIELOM, Tym co ucza tych malych, tych wiekszych i tych calkiem duzych... :-) Odpowiedz Link Zgłoś