Dodaj do ulubionych

Szkoła Nr 7 część 63

IP: *.l.pppool.de 04.02.07, 23:23
Dla nowych dla latwiejszego znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
No i te ostatnie sportowe zdjecia przeslane przez Mir-mura:
szkpnr7.fasthoster.de/Mir-mur_15/index.html
Pozdrowienia :))
Obserwuj wątek
    • Gość: mir-mur Re: Sala gimnastyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 07:59
      Pełna lista inwestycji do wykreślenia, które zaproponował prezydent Olsztyn
      Czesław Małkowski.
      miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3895557.html?as=3&ias=3&startsz=x
      I w ten sposób szkoła nasz ponownie zostanie pozbawiona nowej sali
      gimnastycznej,szkoda :(
      A może razem zaczniemy protestować wysyłając na początek listy protestacyjne z
      całego świata i jaśnie wielmożny pan prezydent się zastanowi.
      Pozdrawiam wszystkich umiłowanych w siódemce i sporcie mir-mur
      • Gość: gaga Re: nowe zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 08:28
        Witam wszystkich siódemkowiczów, ogladałam nowe zdjęcia i jestem pod
        wrażeniem.Wspaniale, że się zachowały w archiwach i w ten sposób możemy
        odświeżyć wspomnienia. Zdjęcie nr 5 "i ja tam byłam " pochód 1-go Maja, tarczę
        szkoły niosą Marysia Jabłońska, Jola Młotek z tyłu za nimi Grażyna Caruk nie
        bardzo pamiętam i rozpoznaję kto niesie siatkę, za nimi przy krawężniku to ja.
        Ten pochód utkwił w mojej pamięci gdyż z chodników witały nas okrzyki "niech
        żyją rybacy".
        Grażyna.
        • Gość: Jurek Re: nowe zdjęcia IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.07, 12:27
          Witam wszystkich siodemkowiczow.Przenosze sie z cz.62 na cz.63-zawsze tu jest
          razniej bo wiecej ludzi.Zdjecia fantastyczne.Co prawda jestem rocznikiem
          starszym ale dziewczyny ze zdjecia nr 12 rozpoznalem.Czesto spotykalismy sie
          przelotem na swojej osiedlowej ulicy lub na szkolnych przerwach.Rowniez
          p.Pawlowska zostala rozpoznana.Troche gorzej z chlopakami idzie rozpoznanie ale
          jak sie kilkakrotnie popatrzy to cos sie zapewne przypomni.Poprzednie fotki
          nadeslane tez nie byly trudne do rozpoznania(szczegolnie dziewczyny)no i
          p.Dziankowska.Co do J.Kaim - to ja tez bym trzymal sie wersji ze to jest ona.
          Oczywiscie czekamy na kolejne fotki z naszej SP7.
          Wracajac do meczu finalowego MS w pilce recznej to jest pewien niedosyt ze nie
          ma zlota ale i tak doszli wysoko.
          Ogladalem zdjecia z pochodu i mialem klopoty z rozpoznaniem siodemkowiczow ale
          gaga po dzisiejszej info pomogla poznac naszych.
          Gaga-czy juz masz sprawna swoja strone bo odpowiedz zwrotna ciagle jest
          nieczytelna(brak rozpoznania)??
          Pozdrowienia dla wwszystkich siodemkowiczow.
          • Gość: miki Re: nowe zdjęcia IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.07, 16:21
            zdjecia Mir-mura:

01 z fryzury ,pan przecinajacy przypomina trochę wojewodę Moczara.

07- rower w środku ,to sławny polo lux, którego byłem szczesliwym posiadaczem

08- ten po lewej to na 99% Rajmund Pakmor.

pogratulować Mir-Mur !!!!
            trafiłeś akurat z tymi zespołami piłki ręcznej.
            ale ja nie lubiłem grać w "rękę".
            piłeczka za twarda i bolało
            • Gość: Fredek Re: nowe zdjęcia IP: *.static.qsc.de 05.02.07, 17:50
              No wlasnie Miki ... na 7 zdjeciu Polo Lux a przy nim moj mlodszy braciszek.

Bo to byl wlasnie nasz Polo Lux.

Szkod ze go nie widac z boku.

Bo tam wlasnie ojciec wspawal taka popryeczke na wymocnienie.

Malego Szwejka tez na zdjeciu y Rajmundem widac.

Pozdrowienia z Karlsruhe
              • ak_7 Re: nowe zdjęcia 07.02.07, 20:48
                Gość portalu: Fredek napisał(a):

> No wlasnie Miki ... na 7 zdjeciu Polo Lux a przy nim moj mlodszy braciszek.
                >
                > Bo to byl wlasnie nasz Polo Lux.
                >
                > Szkod ze go nie widac z boku.
                >
                > Bo tam wlasnie ojciec wspawal taka popryeczke na wymocnienie.
                >
                > Malego Szwejka tez na zdjeciu y Rajmundem widac.
                >
                > Pozdrowienia z Karlsruhe

Hej Fredek,
                kto ci wcisnął anglosaską tastaurę? Jak tam w SAPach? Jeszcze żyją?
                Wróciłem właśnie z roboty (20:30 :(((( ) i odbieram pocztę więc zajrzałem i tu.
                Fajne zdjęcia wstawiłeś ostatnio. Myślę, że jak będę znowu w Olsztynie, to
                przeszukam stare zbiory lub raczej to co z nich jeszcze zostało u rodziny, i
                zeskanuje co się da.
                Pozdrowienia
          • lets2flyag7 Re: nowe zdjęcia 02.11.07, 21:29
            Czesc Jurek! Chyba Wilk? Widzielismy sie ostatnio 12 lub 13 lat temu
            pod marketem w dzielnicy Podgrodzie kolo dawnego szpitala
            wojewodzkiego. Miales wtedy frme wstawiajaca nowe okna ,albo
            zaluzje, nie pamietam dokladnie. Jak leci? Zdrowie dopisuje? Czy
            jestes na zdjeciach z jubileuszu szkoly? Chyba nie? W kazdym badz
            razie, chyba poznalbym cie?
        • Gość: Bozenna Re: nowe zdjęcia IP: *.ols.vectranet.pl 05.02.07, 18:30
          Witam wszystkich siódemkowiczów, zdjęcia odświeżyły wspomnienia, co do zdjęcia
          nr 5 pochód 1-go Maja, tarczę szkoły niosą Marysia Jabłońska, Jola Młotek z tyłu
          za nimi Grażyna Caruk, w środku siatkę trzyma Lucyna Nosowicz po prawej stronie
          jest Grażyna Bujło w drugim rzędzie po śrotku Bożena Fatyga po prawej ręce
          Bożeny jestem ja brakuje jeszcze dwóch koleżanek ale obiektyw ich nie objoł,
          faktycznie z chodników witały nas okrzyki "niech żyją rybacy".
          Bożenna
          • Gość: zyby Re: nowe zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:51
            Szwejka na "Flamingu", z którego był bardzo dumny...
            • Gość: ryba696 Re: nowe zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:13
              I ja obejrzałam zdjęcia łezka sie zakręciła... Czy może mi ktoś powiedzieć zdjecie 04-05 z jakich lat są te zdjęcia? słabo u mnie widać na komputerze ale czy na tym zdjeciu 04 w pierwszysm rzędzie obok "0" jestem ja?? Nie jestem do końca pewne, dziewczyny obok znam z widzenia więc pewnie to moje lata. A na tym zdjęciu z rowerem to nie młody Szwejk tylko starszy Jarek, młody chodził ze mna do klasy - Fredku.Pozdrawiam
              • Gość: mir-mur Re: nowe zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 08:47
                Witam.
                Ryba fotka 04 była chyba zrobiona w 1967roku, tak więc to raczej nie jesteś
                uwieczniona na tym zdjęciu .
                Pozdrawiam mir-mur.
                • Gość: ryba696 Re: nowe zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:41
                  Dzięki za wiadomość. Pozdrawiam..
                  • ak_7 Re: nowe zdjęcia 07.02.07, 20:51
                    Coś dziwnego z sortowaniem w tym forum - wrzuciło mnie w środek, zamiast
                    doczepić na końcu, ale może po prostu jestem zmęczony.
                    • Gość: Fredek Re: nowe zdjęcia IP: *.l.pppool.de 07.02.07, 23:08
                      Ja tez zmeczony ...

ICE 3 (ten niby najnowszy i najszybszy wynalazek kolejki federalnej) dal rade
                      miedzy Mannheimem a Frankfurtem (calkiem niedaleko) 35 minut opoznienienia zrobic.
                      Dzieki temu inne pociagi mi uciekly , i zamiast wczesniej ... wyszlo pozniej.

Ale jestem wreszcie w domu i jutro napisze sprawozdnie ze spotkania z LP.

A do Allana : SAP dalej tworzy swoje ... a sluchaczy bylo bardzo duzo ...
                      Czesciowo ciekawie ... czesciowo troche mniej.

Dobranoc
                      • Gość: jd Re: nowe zdjęcia IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 23:16
                        Jak to? Przecież pociągi niemieckie chodzą tak jak przedwojenne pociagi
                        polskie - czyli dokładniej od zegarka.
                        • Gość: Fredek Re: nowe zdjęcia IP: *.l.pppool.de 07.02.07, 23:26
                          Niestety nie ... przynajmniej dzisiaj :)
      • Gość: Szkoda gadać.. Re: Sala gimnastyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:06
        Widzę, że nikt nie podjął tego wątku. A szkoda. :-(( Aż wstyd, że w szkole, w
        której dzieci odnoszą tyle zwycięstw (piłka siatkowa, unihokej, piłka nożna)
        nie było normalnej sali gimnastycznej! Pan prezydent chyba na oczy nie widział
        naszej starej sali, więc nie wie jak jest ona potrzebna! Drużyny, które
        odwiedzają nas w ramach meczów rewanżowych reagują na nią albo ironicznym
        uśmiechem, albo złością, że muszą grać w takich fatalnych warunkach!
        • Gość: jd Re: Sala gimnastyczna IP: 193.0.64.* 08.02.07, 12:58
          To jest bez wątpienia słuszne, ale proszę w imię tej słuszności, nowych potrzeb
          i nowych wyzwań, nie dyskredytować absolutnie nadzwyczajnej i fantastycznej
          starej sali. W końcu to ona wychowała wielką sztafetę gimnastyczno-sportowych
          pokoleń, a że nie do końca nadaje się ona na pełnowartościową, pełnowymiarową
          salę gimnastyczną...
          • Gość: mamut Re: Sala gimnastyczna IP: 74.12.158.* 09.02.07, 03:04
            W tym wypadku raczej aktualnie rodzice terazniejszych siodemkowiczow rumoru
            powinni narobic w tej sprawie..wlacznie z nauczycielami.. jak tak pozbierac
            rodzinny licznej szkolnej braci to pewnie pare tysiecy luda wyjdzie... wtedy
            faktycznie moze cos sie uda wtedy zrobic. moze ktos powinnien jakis wzor
            listu/petycji okreslic i niech sie rodzice i rodziny podpisuja i sla do
            prezydenckiego offisu prosby o te sale gimnastyczna. Bylo nie bylo sila piora
            podobno silniejsza niz tysiac altetow... w tym wypadku tysiac atletow moze
            wyszloby z tej szkoly jakby taka placowke wybudowano.

czuwaj
            • Gość: Fredek Re: Sala gimnastyczna IP: *.neue-westfaelische.de 09.02.07, 09:30
              mens sana in corpore sano ...

Tak caly czas uczyli: W zdrowym ciele , zdrowy duch.

Sala by sie przydala nie tylko dla szkoly.
              Po poludniu i wieczorami mogly by z niej cluby sportowe i ludzie z osiedla uzywac.

A siedzenie przed TV , Playstation czy Komputerem nie sprzyja za bardzo zdrowiu.

Miasto czyni to bardzo krotkowzrocznie , jesli teraz sale sportowa skresla.

W koncu siatkarze z Olsztyna sa slawni na skale swiatowa.
              Moze znalazlo by sie nawet wiecej talentow.

Pozdrowienia
              • Gość: olsztyniak Re: Sala gimnastyczna IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.07, 11:55
                Nie macie racji koledzy z SP7 -bo inne inwestycje zostaly skreslone z
                realizacji a liczycie ze dla was znajda sie pieniadze na budowe sali
                gimnastycznej.....ale pomazyc kazdy moze.Ale glosowalo spoleczenstwo na JCM i
                teraz maja to co chcieli!!Pozdrawiam.
    • Gość: Fredek Zdjecia Bozenny IP: *.neue-westfaelische.de 09.02.07, 14:23
      Bozenna uruchomila w domu jej nowy "kombajn" ...

I to z tego wyszlo ...

szkpnr7.fasthoster.de/Bozenna/index.html
      Milych wspomnien
      • Gość: miki Re: Zdjecia Bozenny IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.07, 15:41
        Fantastyczne zdjecia !!
        na 2 tam gdzie Czesiek, widac stara stację benzynową na Bałtyckiej.
        za to pierwsze zdjecie plaży miejskiej bardziej przypomina j.Kortowskie.
        Filut w latach 60 i 80 wygladał tak samo ,może taki sie urodził ! hehehe
        a paczka z Al.Przyjaciół wyglada na grozną i niebezpieczna hihihihi !
        • Gość: jd Re: Zdjecia Bozenny IP: *.acn.waw.pl 09.02.07, 17:37
          Zdjęcia absolutne fantastyczne, a zwłaszcza: drewniane płoty, plaża miejska w
          pełni zabudowy, dom nauczycielski w budowie (ja to pamiętam), Stadion Leśny, no
          i wszystko inne, o czynniku ludzkim nie wspominając.
          • Gość: mamut Re: Zdjecia Bozenny IP: *.dsl.bell.ca 10.02.07, 14:58
            NO to w gore bo spadamy...

czuwaj
            • Gość: Jurek Re: Zdjecia Bozenny IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.07, 11:38
              Mam problem z rozpoznaniem zdjecia pt.Paka z Al.Przyjaciol-moze ktos mi
              podpowie kto jest kto.Ja sam czesciowo dochodze ale czekam na odpowiedz ze
              strony siodemkowiczow.Z gory dzieki.
              • Gość: wskh Foty IP: *.stb.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 11.02.07, 12:04
                Zdjecia Czesiek i Grazynka maja nieprawdopodobna wymowe. "Oskar" dla Autora!
                • Gość: siodemkowicz Re: Foty IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.07, 16:15
                  Do RYBY-jak tam Twoj pies sie chowa???
              • Gość: Bozenna Re: Zdjecia Bozenny IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.07, 19:29
                Rysiek, Czesiek,Ela,Zdzisiek,Rysiek i Stasiek
                • Gość: gaga Re: Zdjecia Bozenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 07:47
                  Bożenna zdjęcia rewelacja, nawet nie wiedziałam że masz moje zdjęcie. Gdy je
                  zobaczyłam nastąpiła salwa śmiechu. Na zdjęciu z Cześkiem to jest Andrzej Nowak
                  (tak mi się wydaje).
                  Grażyna.
                  • Gość: ryba696 Re: dla siodemkowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:14
                    Pies a właściwie suka chowa sie super. Jutro powinnam wysłąć zdjęcia do Fredka żeby wreszcie wam pokazał na forum jak moje cudo wygląda. Pozdrawiam
                    • Gość: siodemlowicz Re: dla siodemkowicza IP: *.olsztyn.mm.pl 12.02.07, 15:38
                      Wielkie dzieki -Ryba696-i czekamy na fotki.Pozdrawiam.
                      • Gość: Jurek Re: dla siodemkowicza IP: *.olsztyn.mm.pl 12.02.07, 16:32
                        Do gagi-czy juz Twoja strona jest czynna w stopniu zadawalajacym.Pozdrawiam.
                        • Gość: Jurek Re: dla siodemkowicza IP: *.olsztyn.mm.pl 12.02.07, 17:36
                          Do Bozenny-jesli mozesz to podaj swoje nazwisko to bedzie wiecej jasnosci no i
                          pytanie zasadnicze czy jeszcze mieszkasz na os.Jez.Dlugie.Pozdrawiam.
                  • Gość: Bozenna Re: Zdjecia Bozenny IP: *.ols.vectranet.pl 12.02.07, 19:32
                    Na naszym osiedlu nie ale bardzo blisko i bardzo często jestem tam Potocka
                    • Gość: miki Re: ksiądz Mirek IP: *.olsztyn.mm.pl 13.02.07, 17:54

wpadł mi w ręce folder sanktuarium "Swiety Gaj".
                      przegladam....
                      To miejsce,gdzie nasi przodkowie (niecnoty i bezbożnicy) zrobili dziurę dzidą
                      pewnemu Czechowi , który pchał sie nie na swoje podwórko bez zaproszenia.

Czecha tego zwą teraz św.Wojciech.

no i na ost stronie jest napisane kto jest kustoszem tego miejsca.
                      a jest nim Mirek Bułecki z Bałtyckiej .mój sąsiad i kolega klasowy.
                      Mirek był na 50-tce.w eleganckim garniturze i koloratce.a panny wodziły za Nim
                      oczami, bo wygladał zabójczo !!
                      a kustosz to jest ktoś !!
                      to nie jakis tam ksiądz dyrektor !
                      Kustosz to jest GOŚciU !!!

za kilkanascie lat może ktos z nas z poważna miną udzieli wywiadu TVN 24
                      i powie :

Taak ....nowy papież to mój szkolny kolega .

przecież kazdy nosi buławe w plecaku ....nie ?

Swiety Gaj . sanktuarium - miejsce meczenstwa SW Wojciecha.
                      Kwietniewo 45. tak miedzy Dzierzgoniem a Pasłekiem.
                      jest 40 miejsc noclegowych jakby co.

a teraz napisze maila do Mirka,i wskazę Mu własciwy kierunek,czyli adres na
                      strone 7 .
                      • Gość: Tomek Re: ksiądz Mirek IP: *.pools.arcor-ip.net 13.02.07, 20:33
                        Miki pozdrow Mirka od Tomka K byloncego mieszkanca Baltyckiej 71.
                        • Gość: zyby Re: ksiądz Mirek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 23:02
                          Pamiętam jak w czasie 50-lecia szkoły Szwejk (Jarek) ku zgorszeniu publicznemu
                          zawołał do księdza Mirka "Buła choć na piwo na boisko", i przyszedł...i może
                          będę mógł kiedys powiedzieć:

Taak...nowy papież, piłem z nim kiedyś piwo...
    • Gość: Fredek Piesek Ryby .... IP: *.neue-westfaelische.de 14.02.07, 12:00
      Ryba przeslala zdjecia swojego pieska.

Naprawde sympatyczna psina :)

szkpnr7.fasthoster.de/Sunia/index.html
      • Gość: miki Re: Piesek Ryby .... IP: *.olsztyn.mm.pl 14.02.07, 16:49

Ja w kwesti formalnej...do szkolnych kolezanek...

Poniewaz dzis jest "to" imperjalistyczne swięto...

więc nie chciałbym być nienowoczesny i przegapić jakąś "okazje" ,

byc moze ostatnią..

więc spiewam na melodię zespołu Filipinki :

Waalentyna ! Waalentyna !

to pieerwsza w świecie podnieebna miss

Byyły kwiaty dla Gagarina

a WALENTYNA twista maaaaa !

to spiewałem ja . Jarząbek......
        • Gość: mamut Re: Piesek Ryby .... IP: *.dsl.bell.ca 14.02.07, 23:54
          Sympatyczna mordka ten piesek..

czuwaj
          • Gość: sodemkowicz Re: Piesek Ryby .... IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.07, 10:23
            Bardzo sympatyczny piesek....Dzieki za fotki.Czekamy na dalsze jak juz stanie
            sie psem...doroslym...
            • Gość: siodemkowicz Re: Piesek Ryby .... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.07, 14:09
              HOP HOP- do gory bo spadamy.
              • Gość: @ Re: Wolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 07:58
                Rafał wraca do Olsztyna.
                miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3922196.html
                • Gość: Fredek Re: Wolski IP: *.l.pppool.de 17.02.07, 08:22
                  Witamy Rafala w Olsztynie !!!

No i bardzo dobrze , ze ktos z wielkim miedzynarodowym doswiadczeniem taka pozycje
                  dostal.
                  Olszyn potrzebuje takich ludzi.

• ak_7 Re: Wolski 17.02.07, 21:11
                    Gość portalu: Fredek napisał(a):

> Witamy Rafala w Olsztynie !!!
                    >
                    > No i bardzo dobrze , ze ktos z wielkim miedzynarodowym doswiadczeniem taka pozy
                    > cje dostal.
                    > Olszyn potrzebuje takich ludzi.

Zgadzam się całkowicie i popieram tak pomysł zatrudnienia na takie stanowisko
                    jak i wybór kandydata. Gratulacje.Miejmy nadzieję że ruszy się więcej w regionie.
                    Pozdrowienia
                    • Gość: maamut Re: Wolski IP: *.dsl.bell.ca 18.02.07, 20:24
                      no to w gore bo spadamy... a jak tam wasze letnie plany co do wakacji w
                      Olsztynie.. ktos przyjezdza?

czuwaj
                      • Gość: Iwona Do Fredka IP: 88.156.63.* 18.02.07, 20:30
                        Proszę o podanie strony na jaką można przesyłać nowe hasła czy inne informacje
                        lub zdjęcia. Zainteresowani są absolwenci sp-7 Wszystkich pozdrawiam Iwona
                        • Gość: Fredek Re: Do Fredka IP: *.l.pppool.de 19.02.07, 07:22
                          Przesylajcie material na E-Mail ktory jest na nieoficialnej Stronie siodemki.

home.arcor.de/szkpnr7/

(Na dole strony :))
                          • Gość: jd Re: Do Fredka IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 23:27
                            A nowe hasła i informacje pisane - najlepiej tutaj, żeby wszyscy mogli od razu
                            przeczytać. Ja to wszystko zbieram i niedługo będzie kolejna aktualizacja
                            Encyklopedii.
                            • Gość: siodemkowicz Re: Do Fredka IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.07, 19:37
                              Do gory!!!!!!!!!!!
                            • Gość: LP Re: Do Fredka IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.07, 20:12
                              Czekamy Janusz ,czekamy.
                              • Gość: Teresa Re: Do Fredka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.07, 18:21
                                Hallo Fredek i Siodemkowicze!!!
                                przesylam pare zdjec portretowych z rocznika 67/68
                                od lewej Bozena Terlecka, Ela Murawska, Lech Makowski, Roman Podbielski i Jan
                                Kalenski. Mysle ze nikogo nie pomylilam.
                                I jeszcze jedno zdjecie z ulicy Swierkowej 12
                                Pozdrawiam i czekam na nowa wersje encyklopedii.
                                • Gość: LP Re: Do Fredka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.07, 19:38
                                  Fredek zobacz czy doszly do ciebie dwa zdjecia na alfred@krezek.de
                                  • Gość: Fredek Zdjecia IP: *.l.pppool.de 22.02.07, 00:13
                                    Zdjecia Teresy i Leszka doszly.

Postaram sie w dzien je wstawic na strone.

Leszek te zdjecie na motorze jeszcze brakuje ...

Dobranoc
                                    • Gość: Fredek Re: Zdjecia IP: *.neue-westfaelische.de 22.02.07, 10:42
                                      Zdjecia LP:

szkpnr7.fasthoster.de/LP/index.html
                                      Zdjecia Teresy:

szkpnr7.fasthoster.de/Teresa_3/index.html
                                      (Mam nadzieje ze nie pomieszalem nazwisk :)
                                      • Gość: Do Fredka Re: Zdjecia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.07, 12:10
                                        Fredek, dzieki za tak szybkie umieszczenie zdjec. Prosze jednak o korekture
                                        portret 3 - Lech Makowski
                                        portret 4 - Roman Podbielski
                                        portret 5 - Jan Kalenski
                                        Serdeczne pozdrowienia Teresa
                                        • Gość: Fredek Re: Zdjecia IP: *.neue-westfaelische.de 22.02.07, 12:23
                                          OK juz zmienilem.
                                      • zbyszek07 Re: Zdjecia 26.02.07, 10:40
                                        nawet i ja sie zalapalem na zdjeciach LP...
                                        dopiero teraz zauwazylem...
                                        Dzieki,
                                        nie mialem tego zdjecia.
                                        :-)
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.l.pppool.de 22.02.07, 23:00
      Allan ... Gratulacje dla Werder Bremen ...

Ajax Amsterdam wywalic z Pucharu Uefa to cos ...
      Ogladalem akurat mecz.
      Wasz bramkarz Tim Wiese byl wspanialy.
      Mam nadzieje ze Werder dojdzie do finalow ... A Schalke zdobedzie ten inny Tytul.

PS: Jak znajdziesz czas ... pamietaj o zdjeciach ...
      • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.l.pppool.de 24.02.07, 08:33
        Allan jakos nie zaglada ...

Ale hop do gory.
        • ak_7 Re: Szkoła Nr 7 część 63 24.02.07, 12:10
          Nie zaglądał bo maiał znowu "krytą pływalnię" w robocie. Jak się siedzi 10-12
          godzin przed kompem, to w domu już się nie ma nawet cienia ochoty :(
          Teraz pościągałem maile z całego tygodnia i muszę je jeszcze wieczorem
          przerobić, bo nawet po wywaleniu spamu jest tego od czorta czyli dobrze ponad
          100. O zdjęciach pamiętam i postaram się jak najszybciej. Teraz lecę wypocić się
          trochę na rowerze, bo po takim tygodniu trochę ruszać się trzeba, a że jeszcze
          nie pada, więc 30 km po wałach przeciwpowodziowych jak zanlazł. Potem prysznic,
          coś przegryść i zobaczymy jak się dzień rozwinie.
          Pozdrowienia
        • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.07, 12:15
          Czesc
          czy moze ktos wie co lepiej funkcjonuje ,a mianowicie chodzi o komputer.Mam w
          tej chwili 3karty pamieci 64 128 i 256 .Podobno ta najmniejsza blokuje te
          wieksze .Czy mam te 64 i 128 wywalic ?
          • Gość: TenSam Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.hsd1.fl.comcast.net 24.02.07, 21:29
            Zagubilem moje haslo wiec jestem gosciem...
            Jezeli chodzi o pamiec to sprawdz czy karty sa tego samego rodzaju.
            pozniej wejdz na Command Prompt i sprawdz czy wszystkie 3 karty sie sumuja
            wpisz: C:\mem i wcisnij{enter}
            o ile zobaczysz ze nie sklada sie to do sumy = 64 + 128 + 256
            usun zla karte i zastap nowa
            ....ufff..chyba jakos wytlumaczylem sadze...
            Pozdrawiam 7-kowiczow

TenSam

www.flickr.com/photos/25675027@N00/sets/
            • Gość: karolina Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.piorunek.pl 25.02.07, 09:34

Witam
              Dawno mnie tu nie było.muszę nadrobic zaległości i wejść w temat.
              Serdecznie pozdrawiam.By
              • Gość: Teresa Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.07, 21:34
                Hallo Karolina, fajnie ze znowu sie zameldowalas. Pozdrow Marka B. i powiedz mu,
                zeby zagladna na strone. Jest pare nowych zdjec z naszej klasy. Ciao Teresa
                • zbyszek07 Re: Szkoła Nr 7 część 63 26.02.07, 10:37
                  zanim poszedlem do 7
                  bylo przedszkole...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,57590283,58042064.html
                  • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.acn.waw.pl 26.02.07, 23:30
                    W sprawie płyty z jubileuszu, który to temat pojawił się na górze (archiwum),
                    najlepiej pytać niezawodnego Fredka, a w razie czego i ja tam byłem, jadłem i
                    piłem i za sprawą Fredka również płytę zdobyłem i jakoś chyba mogę ją
                    upowszechnić.
                    • Gość: mamut Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dsl.bell.ca 27.02.07, 04:39
                      Fajne fotki Ten Sam i Zbyszek. Cos ktos tu mowi o zjezdzie ja chyba
                      przegapilem.. kiedy i gdzie.. ciekaw jestem

czuwaj
                      • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.acn.waw.pl 27.02.07, 22:21
                        Temat zjazdu pojawił się w katalogu na górze, nad spisem bieżących wątków, tam
                        gdzie jest: SP nr 7 (7788)
                        • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: 217.233.243.* 28.02.07, 20:18
                          Niedawno kupilem (EBAY) CD na ktorym ma byc 900!!zdjec Olsztyna z przed wojny i pozniejszego.Jak przyjdzie to dam znac.

• Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.03.07, 12:12
                            Czekamy......i trzymamy za slowo.....
                            • Gość: ryba696 Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:20
                              Ludki do góry bo spadamy...
                              • Gość: siodemkowicz Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.07, 06:37
                                Gora............
                                • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.07, 15:20
                                  Czesc
                                  moze ktos wie gdzie znalesc czesc nr.1 naszego forum?
                                  Zbyszek widziales te zdjecia na lodzie,mialem jeszcze jakies z tamtego okresu ale na razie nie moge ich nigdzie znalesc.
                                  • Gość: jd Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.acn.waw.pl 03.03.07, 18:59
                                    Na górze jest takie coś: "Szukaj na tym forum". I jak tam się wejdzie, to można
                                    szukać postów w różnych latach, autorami, tytułami wątków itp. Powodzenia.
                                    • Gość: absolwent Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.07, 16:45
                                      Weekendowa cisza dlatego trzeba sie ....podniesc i wspiac do gory ...
                                      • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.07, 20:56
                                        CD z Olsztynem jeszcze nie dotarlo!
                                        • Gość: mamut Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dsl.bell.ca 06.03.07, 23:37
                                          Cicho cos dzisiaj.. a wiec w gore.

czuwaj
                                          • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.l.pppool.de 07.03.07, 07:17
                                            Cicho juz od dobrego tygodnia , bo tak dlugo nie zagladalem.

"Nowych" starych zdjec nikt tez nie przeslal.

Mamut a ty masz ta plyte ze spotkania na 50-lecie Siodemki ?
                                            Cos kiedys do Kanady przesylalem , ale chyba tylko dla LM.

Pozdrowienia
                                            • Gość: LP Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.07, 20:17
                                              Przyszly zdjecia! Jest tego naprawde duzo ,ale sporo powtorek , ratusz ,dworzec
                                              ,katedra ,i tak w kolko.
                                              Fredek gdzies posialem twoj adres ,wrzuc prosze mi na t-online to ci wysle cale
                                              to CD .Mysle cos sie tam wybierze.
                                              • Gość: ryba696 Re: Dzień Kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:36
                                                Chłopaki coś sie ociągacie z życzeniami...
                                                Pamiętacie jak było czczone to święto w szkole, chłopcy zawsze coś ciekawego wymyślali i te pierwsze promyki słońca i wiosna, ptaszki i miłość....
                                                • Gość: Fredek Re: Dzień Kobiet IP: *.l.pppool.de 08.03.07, 14:25
                                                  A ja powtarzam co rok temu napislalem ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=37926782&a=38118719
                                                  Tutaj prawie nikt Dzien Kobiet nie swietuje (najwyzej w bylych NRD)
                                                  ot taka pozostalosc socjalizmu.

Ale niech wam bedzie ...

Po gozdziku ...
                                                  • Gość: kobieta Re: Dzień Kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:45
                                                    Wkurza mnie to przypominanie, jak to było w socjaliźmie... Przecież Dzień
                                                    Kobiet został ogłoszony w USA, a nie żadnym komunistycznym kraju należącym do
                                                    ZSRR!! I to dużo wcześniej niż nasz kochany socjalizm! Czy Wy mężczyźni z
                                                    lenistwa to robicie, czy nas w ogóle już nie kochacie?!
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Dzień Kobiet IP: *.olsztyn.mm.pl 08.03.07, 16:31
                                                    A pamietacie jak to bylo dawniej:
                                                    -klapa-raczka-buzka-gozdzik-i tak kazdej kobiecie(w zakladzie pracy)w dniu ich
                                                    swieta!!!
                                                  • Gość: zyby Re: Dzień Kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:57
                                                    Dla wszystkich naszych pięknych koleżanek i...w ogóle wszystkich kobiet
                                                    najlepsze życzenia w dniu ich święta...życzy kominiarz
                                                    -należy się 20 zł...
                                                  • Gość: kobieta Re: Dzień Kobiet IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.07, 18:09
                                                    Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać po tych głupich wypowiedziach psełdo facetów
                                                  • Gość: Bartek Re: Dzień Kobiet IP: *.olsztyn.mm.pl 08.03.07, 18:37
                                                    pseŁdo powiadasz.....
                                                    to chyba raczej płakać

• Gość: Fredek Re: Dzień Kobiet IP: *.l.pppool.de 08.03.07, 18:46
                                                    No tak z jednej strony ma byc emancypacja , rownosc kobiety i mezczyzny ,
                                                    a jak jest "dzien kobiet" to trzeba je obsypywac kwiatami.

pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Kobiet
                                                    W niemieckiej wersji wikipedii jest troche inny opis.

de.wikipedia.org/wiki/Internationaler_Frauentag
                                                    1921 roku w Moskwie postanowili ze 8 marca ma byc miedzynarodowym dniem kobiet.
                                                    No a Lenin to potwierdzil.

A kiedy jest dzien faceta ?

W Polsce jest dzien chlopaka. Tutaj takiego czegos nie ma.

Jest Dzien Matki i Dzien Ojca.

Kochanej kobiecie , ktora na to zasluguje mozna zawsze podarowac bukiet kwiatow.
                                                    A nie koniecznie z okazji "Miedzynarodowego Dnia Kobiet".

Dla mnie niestety kojarzy sie dzien Kobiet z tym starym socjalistycznym swietem
                                                    , gozdzik w reke.

Sorry Kobieto ze Cie urazilem ...
                                                  • Gość: zyby Re: Dzień Kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:11
                                                    ja bym tylko dodał, że nie my wymysliliśmy równouprawnienie...
                                                  • zbyszek07 Re: Dzień Kobiet 09.03.07, 06:54
                                                    Uwazam ze Dzien Kobiet powinien byc przez caly rok,
                                                    a nie od swieta
                                                    ;p
                                                    a i chlopom tez sie cos nalezy...
                                                    Czyli swieto zbedne,
                                                    ale traktowanie swiateczne na codzien wskazane.
                                                  • Gość: Fredek Re: Dzień Kobiet IP: *.l.pppool.de 09.03.07, 06:58
                                                    Zbychu popieram ...
                                                  • Gość: ryba696 Re: Dzień Mężczyzn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:13
                                                    Dzień Mężczyzn wypada 10 marca (40 męczenników) i ja Wam Panowie życze abyście dzień Kobiet obchodzili przez cały rok tak jak to deklarujecie. Lubie facetów i życie bez Was było by smutne tak więc wszystkiego najlepszego Męczennicy. dobrze że Wasze święto nie zostało wymyślone za czasów komunistycznych bo nikt by Wam nie chciał składać życzeń ... Buziaki :)))))

• Gość: Fredek Re: Dzień Mężczyzn IP: *.l.pppool.de 09.03.07, 11:32
                                                    Dzien Meczennika nie bede obchodzil ...
                                                    Chociaz kiedys dosyc sie nameczylem.

A za buziaki dziekuje :)
                                                  • zbyszek07 Re: Dzień Mężczyzn 09.03.07, 12:52
                                                    a se kupilem piwo...
                                                    a co...
                                                    poobchodze sobie...
                                                    kazda okazja dobra...

Dziekuje za zyczenia.
                                                    nastrajaja do dalszego meczenia
                                                    ;p
                                                  • Gość: zyby Re: Dzień Mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:44
                                                    a ja własnie idę do domu gdzie będę warzyć piwo...
                                                  • Gość: karolina Re: Dzień Mężczyzn IP: *.piorunek.pl 10.03.07, 10:09
                                                    Witam!
                                                    Choć Swięto młode to i tak wszystkim mężczyznom moc całusków i uścisków od
                                                    kobitek,które nie polemizują czy obchodzić ,czy ignorować, niech już będzie -
                                                    WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI-na całym Świecie.Miłego piwkowania-BY
                                                  • Gość: Bozenna Re: Dzień Mężczyzn IP: *.ols.vectranet.pl 10.03.07, 10:19
                                                    Najserdeczniejsze życzenia naszym kochanym mężczyznom i tym małym i tym dużym
                                                    szczęścia, zdrowia, miłości, radości.
                                                  • Gość: karolina Re: Dzień Mężczyzn IP: *.piorunek.pl 10.03.07, 16:11
                                                    Ponownie witam!
                                                    Właśnie wróciłam ,z uroczystości pogrzebowej sTp.Mojego nieodżałowanego trenera
                                                    Andrzeja Siennickiego.Spotkałam wiele osób z moich młodzieńczych lat a
                                                    wieczorem mam spotkanie grupy zawodników A.S.(każdy ma przynieść zdjęcia i
                                                    jakieś pamiatki).Na podobieństwo spotkań klasowych.
                                                  • Gość: nat Re: Dzień Mężczyzn IP: *.bulldogdsl.com 10.03.07, 22:12
                                                    Nie mam nic do powiedzenia, ale zajrzalam tutaj i chce byc nr 100! No i
                                                    podciagne Was do gory przy okazji.x
    • Gość: Fredek Re: Szkoła Nr 7 część 63 IP: *.l.pppool.de 11.03.07, 09:10
      Zamykam czesc 63 i otwieram 64.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka