Gość: dfgf kolega sku.....yn IP: *.dsl.dynamic.sonic.net 12.04.07, 19:35 mowiac krotko kawal hooya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha zgadzam sie z przedmowca, no txt IP: *.range81-152.btcentralplus.com 12.04.07, 22:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 12.04.07, 21:33 Ten pan nie zajmuje się obsługą klienta lecz prezentowaniem stanowiska firmy w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 12.04.07, 21:40 Odpowiadałem na post, który został na szczęście skasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: 80.48.9.* 13.04.07, 00:14 Już awansowałeś skoro znasz strukturę firmy.Gratulacje.Włazimy, włazimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:34 Nie wiem o ta Pani złego zrobiła- w naszym kraju głupota i brak zrozumienia nie zna granic- całe szczęscie ze jestem emerytką i w tym głupim kraju i z takimi ludźmi nie muszę pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Anonim "klient Macro" 12.04.07, 21:35 - wulgaryzmy zostaw w domu. Kasacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikot2 Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.chello.pl 12.04.07, 22:26 ludzie, Wy chyba powariowaliście. Koleś jest zatrudniony w monitoringu i pilnuje, żebu kasjerzy nie kombinowali z kasą, a wy go nazywacie kapusiem. Pracownica ma jasno powiedziane czego nie moze robic, robi to, a wy sie nad nia litujecie. gdzie ja zyję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo1113 Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: 62.233.185.* 12.04.07, 22:38 Niby tak. Gdyby ukradła te pieniądze, to ok. Ale, że założyła ? Trochę to niesmaczne. Zawsze wydawało mi się, że monitoring ma pilnować złodziei. Złamała ich dziwne zasady, zgoda. Mieli prawo ustalić dziwne zasady, bo to ich firma, zgoda. Ale zwalnianie za coś takiego, jak i wysokość pensji świadczy o tym, że mają nas polaków w d... Ja od dziś też będę ich miał w d... W końcu i mnie konsumentowi wolno też mieć swoje dziwne zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:11 założyłam, pożyczyłam, uratowałam zamieszanie na kasie, wstrzymałam awanturę......i każdy był zadowolony z takiego obrotu sytuacji....wydawało się!!!! Oczywiście prócz Sebastiana...... MUSIAŁ KOLEJNY RAZ ZABŁYSNĄĆ.....Uda ło mu się!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:31 Przyjmuję do wiadomości także słowa krytyki.......tylko że ja nie wzięłam z kasy tych 2,77! Nie pożyczyłam obcemu - tylko pracownikowi który ze mna pracuje. Koleżeńskość - zawsze jest miła prawda? Nie pożyczam 300 zł tylko 2 zł!!!! i na koniec najlepsze........... jeśli uważacie [ktokolwiek że ochroniarz jest cacy] to.........tak dla wiadomości: jaśnie pracownik Sebastian - SAM SIĘ ZWOLNIŁ Z PRACY - BO NIE MÓGŁ WYTRZYMAĆ PRESJI WSPÓŁPRACOWNIKÓW, KTÓRZY JAK TU WIĘKSZOŚĆ MIAŁA GO ZA......SZUJE!!!!! Nawet jego koledzy z ochrony stwierdzili że z lekka przesadził!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc dla wiadomości: nie był podstawiony to już zostało udowodnione przed Sądem, tylko po prostu to taki KONFIDENT KTÓRY KOPIE POD KAŻDYM ZA CHWILE UZNANIA. Nie wspominam że utraciły najwięcej moje dzieci....... Czemu chce tam pracować?????????????? BO NIE ZNAM DRUGIEGO TAKIEGO MIEJSCA GDZIE MIAŁAM TYLU PRZYJACIÓŁ A ATMOSFERA KLIMAT PRACY I CI LUDZIE...................[NIE WSZYSCY ALE CI Z DOKiK TO PO PROSTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak dobiorę odpowiednich słów to napiszę.] Ostatnio byłam z ludźmi z Makro na spotkaniu gdzie pokazali że nadal o mnie pamietają..............ryczałąm jak dziecko - TAK MI ICH BRAKUJE. Pozdr dla Makro ludzi!!!! Dobrze że on juz u Was nie pracuje. Wiem głupio brzmi ten post bo sądzę się z nimi a pozdrawiam......ale ludzie których pozdrawiam wiedzą że chodzi o nich. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Pytanie IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 13.04.07, 09:02 Krótkie pytanie - o co oskarżyłaś Makro? I drugie: czy prawdą jest, że umowa była na czas określony i dopuszczała wypowiedzenie bez uzasadnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:36 PYTANIE PIERWSZE: Na chwilę obecna pozew złożony do Sądu Pracy jest o uznanie rozwiązania stosunku pracy za bezskuteczne w myśl art. 82 KC. [chodzi o wady oświadczenia woli], gdyż............przedstawiając mi całą sytuację i powód rostania ze mną nie potrafiłam się odnaleźć w rzeczywistości po usłyszeniu :"za narażenie Makro na szkodę". Przy czym wadą mego oświadczenia była ograniczona swoboda podjęcia decyzji. Pytanie 2: tak umowa była na czas określony - do 31.01.2008roku czy dopuszczała bez uzasadnienia?? hmmmm tak twierdzi wielce szanowna kadra personalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.04.07, 10:11 Ale to ty nie chiałaś wyjaśnić tej sytuacji u głównego kasjera, mimo że ochroniarz Ciebie o to prosił kilkakrotnie. Uparłaś się i wcisnełaś jakieś ciastka za sprzedaż których miałaś premię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:51 Gość portalu: kris napisał(a): Ale to ty nie chiałaś wyjaśnić tej sytuacji u głównego kasjera, mimo że ochroniarz Ciebie o to prosił kilkakrotnie. Uparłaś się i wcisnełaś jakieś ciastka za sprzedaż których miałaś premię. Otóż: nie to że nie chciałam......JA RATOWAŁAM SYTUACJE NA KASIE....TO BYŁO PRZED ŚWIĘTAMI goraczka zakupów sięgała zenitu, kas jak na Makro było otwartych dużo....głównych kasjerów tylko 2!!! telefony też tylko 2!! I jak wiadomo w Makro nie każdy towar wchodzi prawidłowo na kasę...to też linia telefoniczna była wręcz goraca! Ochroniarz nie prosił mnie o NIC kilkakrotnie !!! Ja sie na nic nie upierałam!!!!!! Zaproponowałam szybkie rozładowanie kolejki po przez dobranie towaru który leży przy kasie [a że przy kasie wtedy leżały tylko towary sugerowane...]. Miał szczęście że miał pod ręką! Nie musiał biegać po hali. tym bardziej że w kolejce coraz więcej było klientów zdenerwowanych.....WIECIE CO TO ZDENERWOWANY KLIENT W MAKRO????? Więc chcąc zapanować nad renomą Makro szybko zaproponowałam że dorzucę z własnej kieszeni te 2,77. GDYBYM WIEDZIAŁA ŻE TYM SAMYM ODBIORĘ SWYM DZIECIOM CHLEB................... To myślicie że bym tak uczyniła.NIGDY!!!!!!!!!! w tej chwili nie cierpie tylko ja....ale i dzieci. jestem bez pracy która gwarantowała by mi normalne życie. Tłumaczenie 4 latkowi że nie stać mnie na to co chce.......jest bardzo trudne. A co do premi za sprzedaż - premie dostają 3 kasjerki z 35. Więc szanse na premie nie sa takie wygórowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.04.07, 10:14 Ale to nie ochroniarz ją zwolnił tylko dyrekcja, więc pretensję nie w tą stronę. Jak się wydało to założyła, ale jakby się nie wydało to może by nie ukradła ale na pewno by podkablowała ochroniarza bo był z tych zauczciwych i trzeba było znaleźć na niego haka. Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? 12.04.07, 23:40 W Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 12.04.07, 23:41 Dokładnie - pani złamała jasną umowę, którą sama podpisała, pracownik nie utrzymał tego w tajemnicy przed własnym pracodawcą, pracodawca nie widzi sensu pracy z tą panią, pani podaje pracodawcę do sądu nie wiadomo o co (albo artykuł nie podaje prawdziwej przyczyny), a forumowicze krytykują wszystkich oprócz pani, która tu jako jedyna zrobiła coś nie tak jak powinna. Coś za bardzo w naszej polskiej świadomości utkwiła normalność oszukiwania za plecami innych i trzymanie gęby na kłódkę. Pracownik informujący o tym co się stało nazywany jest obraźliwie "kablem" - czyli założenie jest, że oczywiście powinien trzymać informacje o tym co się dzieje w tajemnicy. Pracownicy powinni tworzyć spisek przeciwko firmie, to wszystko byłoby w normie. To jest dopiero społeczeństwo, które widzi wszystko na opak. Nie chciałbym prowadzić jakiejkolwiek działalności w takim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: 80.48.9.* 13.04.07, 00:16 Jak najszybciej powinieneś znaleść się w podobnej sytuacji, może już na ciebie ktoś kabluje a ty nie zdajesz sobie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 13.04.07, 00:31 Może ktoś na mnie "kabluje", jeśli mówiłby prawdę nie miałbym mu za złe. Staram się samemu brać odpowiedzialność za własne czyny, a nie ukrywać je. Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? 12.04.07, 23:47 Ten koleś był ustawiony przez przełożonego , tak jak i inni ludzie z monitoringu? ONI WSZYSTKICH mają za nic , chociaż ich ich wynagrodzenie jest niższe od kasjerki? Ktoś im zrobił pranie mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.salbis.net 12.04.07, 22:56 > 2900 pln = 3 miesieczne zarobki. prawie jak lekarze! Może troszkę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamel76 Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.chorzow.n4a.pl 12.04.07, 23:43 Panie i Panowie toż to nemecki syf!!Za 800 zlotych miesiecznie czlowiek wypruwa flaki i jeszcze takie numery odstawiają...żenada wstyd..panowie nemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? 13.04.07, 00:05 Donos.Prawdopodobnie w tej firmie jest zamontowany sprzęt do podsłuchu?Full duplex ? i dostęp z sieci? Kto ma taśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
wkosin Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? 13.04.07, 00:09 ale chu** z tego ochroniarza, ona oferuje pomoc, chce zalozyc pieniadze, a ten donosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.epsa.pl 13.04.07, 06:50 Co znaczy "założyć pieniądze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:59 zygac sie chce. przeciez ten gosc co zakablowal te kasjerke wlasna kolezanke zachowal sie jak lobuz. gdybym byl szefem i mial takiego kapusia w zespole to bym go wywalil na zbity pysk. widac przyswoil znakomite wzorce z czasow PRL. nie ma co pogratulowac lizusostwa i "obywatlskiej odwagii". taki sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:42 on juz nie pracuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) jako powód swego podania o zwolnienie podał: UWAGA!!!!! niezgodność charakteru ze współpracownikami którzy utrudniają mu wykonywanie obowiązków........ A tak po Polsku: zwolnił sie bo miał dość najazdu na jego psychikę....i to nie tylko przez pracowników [ zamykanie na noc w pokoju, najazdy wykończenia i przypomibnania że zrobił jak ostatnia....] ale także od klientów!!!!! Sa tacy którzy widząc go na hali po prostu głośno wypowiadali swą opinię na ten temat!!!!!! Bardzo głośno i jednoznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? 13.04.07, 18:28 Cześć KOBIETO , Ty stawiasz , my płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:26 siemanko. do mnie to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manela Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:09 I od dzisiaj moja noga w Makro nie stanie. Zakładam kartę w Selgrosie. MM. Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Do zwolnionej.... 14.04.07, 10:58 czy ktos Ci pomaga prawnie?- czy masz mozliwosc bronienia sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Do zwolnionej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:14 i przy tej okazji pochwalę się, że lepiej trafić nie mogłam. Otóż mam Mecenasa Lecha Obarę oraz pełnomocnika Stowarzyszenia Poszkodowanych przez Wielkie Sieci Handlowe. Mecenas Obara to dokładnie ten sam który bronił Pani Łopackiej i wiele innych osób które walczą z siecią Biedronka. www.lechobara.pl/index1.html wiadomosci.onet.pl/1334464,2677,kioskart.html To należy do pomocy prawnej.................... gorzej mam z psychicznym wsparciem.............ale są tacy którzy potrafią przywołać uśmiech i na twarzy mej jak i mych dzieci........I są to osoby, przyjaciele z...........MAKRO. Oni są ze mną cały czas ;( zresztą i tu to widać, ale są tacy którzy pomoga bezinteresownie nawet o tym nie wiedząc. WSZYSTKICH BLISKICH MYM SERCU SERDECZNIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Makro Obejrzyj - TVN24 na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:30 www.tvn24.pl/2041696,0,0,1,1,wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z makro Re: Obejrzyj - TVN24 na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:51 no no....Uleńko dasz radę!!!!!!! wierzymy......wiesz kto!!!! sam fakt że Sebastian psychicznie sie tu wykończył i sie zwolnił bo nie miał tu życia daje dużo do myślenia............ konfident j....y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Obejrzyj - TVN24 na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:52 p.s. ładnie wyszłaś.......pozdrowionka dla Maćka i Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostro Re: Obejrzyj - TVN24 na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:47 Takie rzeczy to tylko................. W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Obejrzyj - TVN24 na ten temat IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.04.07, 09:56 Nie konfident tylko jedyny uczciwy w tym całym Makro. Człowiek z zasadami dla którego życie nie jest bezzasadne jak dla niektórych co tu piszą. Poza tym to nie on zwolnił kasjerkę tylko Pani Dyrektor, a o niej tak się nie rozpisujecie, a szkoda, bo mogła nie zwalniać a dać upomnienie albo nagane. A ludzie od monitoringu i ochrony są od tego by pilnować porządku i znajdować słabe punkty w systemie. Tak jak ludzie wykładający towar powinni układać go równo czy też kasjerki które powinny dbać o swoje stanowisko pracy i pilnować kasy. Czy wartownik w więzieniu, który przymknął oko na lukę w systemie w wyniku czego uciekł morderca i zabił wasze dziecko miałby poklask u was? Wiem, że są to dwa skrajne przypadki o różej szkodliwości czynu, ale tym się różni uczciwy człowiek od złodzieja, że wie do czego stworzono zasady i prawa i wie kiedy się je przekracza. Dlatego jeżeli ktoś przekroczył przepisy to powinien umieć się przyznać i ponieść konsekwencje swoich czynów. Oczywiście, że się zgadzam z wami że kara jest niewspółmierna do wykroczenia Pani Uli. Ale powtarzam to nie ochroniarz zwolnił Panią. Dlatego dajcie spokój chłopakowi. A to, że się zwolnił to daje do myślenia jacy ludzie tam pracują z jednej strony dyktatorska dyrekcja a z drugiej strony kombinująca załoga. Ciekawe kto kogo pierwszy upoluje? A do tych, którzy tak współczują Pani Uli to proponuje aby oprócz wykazywania się zdolnościami pisarskimi, wykazali się się sercem i pomogli jej wsposób wymierny. Ja sam chętnie Pani pomogę dlatego proszę o kontakt na maila: hros@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Makro i ja............ ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:04 Zgadzam się po części.....uczciwy pracownik to złoto dla firmy!!! Tyle że to ja za uczciwość i rzetelność otrzymywałam pochwały od klientów, za to że potrafiłam zapanować nad każdą sytuacją na kasie każdym problemem i potrafiłam rozwiązać bez udziału głównego kasjera.....co jest cenne jeśli klient się śpieszy oi nie musi czekać aż się kasjerka dodzwoni na "gorącą linie" głównych. Co do ochroniarza....nie było podstawy do napisania raportu takiej treści jakiej on napisał....Mam go w ręku i nie wierzę......stek kłamstw bez podstaw. Ja o swoje stanowisko dbałam jak najbardziej mogłam.... a także o powierzone mienie. Nie jestem złodziejką tylko osobą o naprawdę uczciwym i życzliwym sercu, która chciała pomoć KOLEDZE Z PRACY. Tyle że "kolega" wywąchał premie za mówienie czegoś czego nie było. Co do Pani Dyrektor - gorąco pozdrawiam i wierzą że w końcu zostanie zauważona strata jaką poniosło Makro. Pozdrowienia dla całej załogi MAKRO......... BYM POWYLICZAŁA BY NIKOGO NIE POMINĄĆ, ALE CZASU MAŁO...... Makro było dla mnie nie tylko pracą......ważniejsza była dla mnie atmosfera klimat ludzi z którymi pracowałam. Dla Makrobardzo wiele poświęciłam. I wiem że moje starania były zawsze zauważone. ***************** B R A K M I W A S ;( ********************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayki Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:33 ale o co tu we wszystkim chodzi bo ja nie rozumiem..............ta dziewczyna została zwolniona bo pomogła koledze???? nie na trzeźwo tego nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 16:05 NIE ZAPIJ SIĘ MAYKI............ i tak nie zrozumiesz inni też tak próbowali - nie da sie tego ani zrozumieć ani pojąć............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayki Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 16:09 rozumiem że to ciąg dalszy tegooooooooooooo miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35185,3841681.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erwin-Kraków Re: Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: *.ver.airbites.pl 15.04.07, 10:19 Bardzo dobrze, że sprawa trafiła przed sąd - wszyscy tak powinni robić. Po drugie dziwie się ludziom, że nie są solidarni - ale co się dziwić jacy ludzie taki kraj - dlatego większość wyjeżdża za granicę. Gościowi z monitoringu bym skopał twarz. Do makro napewno już nie pujdę - niech każdy z nas tak zrobi to będzie już jakaś solidarność - dla zasady, ot co?. pozdrawiam wszystkich Erwin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek rok pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 00:59 Proszę bardzo. onet pisze o roku pracowników, o rosnących pensjach, o braku pracowników. I już są pierwsze efekty. Ta pani zarabiała więcej niż musieli jej dać. Oficjalne minimum na etacie to 930brutto, a dostawała 966brutto. Ciężka kasa. Ile to jest netto? 694,59zł. Dalej nie ma o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: rok pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:24 na dobra sprawę.....ula pracowała tam ponad rok na 1/2 etatu!!!!!!!!!!!!!!! i wcale nie po 4 godziny............. chciała zarobić na dzieci i ile mogła to stała. szkoda mi jej bo odkąd załapała sie do Makro jej życie zmieniło się bardzo......odrodziła się po problemach, których jej nie brakowało. dzieci dodawały jej tylko otuchy a satysfakcja zawodowa wpływała BARDZO KORZYSTNIE NA JEJ POSTAWE WOBEC ŻYCIA. Zreszta korzystało Makro. Ona zawsze starała się wywiązywać ze swych obowiązków powierzonych w miarę możliwości wyróżniająco - zawsze taka jest-każda pochwała mobilizuja ją dalej-wynikiem jej pracy było dość dużo pochwał od klientów no i jak sama sie śmiała potrafiła w miesiącu zgarnąć wszystkie najwyższe nagrody za swą prace tydzień w tydzień. dzięki temu było widać u niej uśmiech............a teraz ciężko go wywołać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniona kasjerka Re: rok pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:24 ktokolwiek to napisał...............bardzo dobrze mnie zna.....DZIĘKUJĘ. Razem z utrata pracy.........straciłam coś co dawało mi energię do zycia, straciłam codzienne kontakty z przyjaciółmi..........bo Makro to wszyscy jak jedna rodzina....;( TĘSKNIĘ ZA NIMI.......... tesknię za ludźmi nie za zasadami.......... nie potrafuię zrozumieć jak mogli mnie tak skrzywdzić.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gondek Zwolniona z Makro za grosze. Będzie ugoda? IP: 88.156.63.* 25.04.07, 18:13 Makro - duże prywatne przedsiębiorstwo, które na każdym kroku łamie wszelkie zasady. Pracownicy zawsze mają tu przerąbane. Nie dość, że praca na 3/4 etatu, mikro zarobki, charuwa za dzisięciu, atmosfera pracy równa zeru z powodu "mobbingu", kablarstwo i "prywatny" wyzysk aby komuś nabić kieszeń. Udręka, na Olsztynie nie ma gorszej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś