Gość: awarim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikado Re: internetowe zapisy do szkół!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:48 Jaaaaaaaaasne. Kolejny dzieciaczek-tępaczek nie dostał się do wymarzonej szkoły i zrozpaczona rodzinka uruchamia starą śpiewkę o spiskowej teorii dziejów. Widziano ostatnio Kaplę z kielnią, kuratorka jeździ na rowerze, wszystko wiadomo - światem rządzi spisek masonów i cyklistów. Jest tylko kilka ale: 1. Co to jest Wydział Oświaty i Wychowania? Z tego co wiem, nie ma takiej instytucji w Olsztynie. 2. W V LO nie ma i nigdy nie było klasy o profilu medycznym. Może chodzi o I LO? Tam jest taka klasa. 3. Jeśli uczeń nie daje sobie rady w klasie o określonym profilu, sam może przenieść się do innej, bez żadnych protekcji i telefonów. 4. Zapisy drogą internetową funkcjonują tylko w I etapie naboru, potem o przyjęciu lub nieprzyjęciu delikwenta decyduje komisja. Poza tym gratuluję niesłychanego poczucia humoru. Czytając tekścior o starym tapczanie przestałem się dziwić że ktoś tam z rodzinki piszącego nie dostał się do dobrej szkoły. Przy tym poziomie intelektualnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: internetowe zapisy do szkół!? IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.07, 07:55 Ziarno prawdy, jak zwykle jest - zwłaszcza, jeśli chodzi o telefony od wyższych instancji do dyrektorów w sprawie przyjęcia dziecięcia.... Proceder urzędniczy rozpoczyna się już od przedszkoli. A tu się trochę orientuję, więc wtrącę trzy grosze. I osoby z Wydziały Edukacji i Sportu UM Olsztyn, i z Kuratorium Oświaty, i z pozostałych wydziałów ratusza czynią naciski na przyjmowanie dzieci znajomych. Dzieje się to przed posiedzeniami komisji kwalifikacyjnych, ale także już potem, gdy listy do przedszkoli są zamknięte. I inna ciekawostka: komisja odwoławcza w Wydziale Edukacji mimo, że miejsca są zajęte usiłuje - WBREW PRAWU! - dołożyć do oddziałów po jednym, dwoje dzieci - ponad przepisowe 25. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awarim Re: internetowe zapisy do szkół!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:00 Ale mi dowaliłeś !!! he he jeżeli chodzi o to czy to jest wydział oświaty i wychowania czy tez inaczej to sie nazywa nie ma najmniejszego znaczenia ale widze ze odezwała się osoba która może pracuje w tej szkole , może nawet P. Dyrektor bedący na smyczy p. Joli. moje dzieci nie potrzebują prowadzenia na smyczy do wymarzonej szkoły bo uczą się cudownie srednia w 5,5 w szkole sredniej mówi samo za siebie. Ja mam szczęście bo mam bardzo zdolne dzieci, ale inni troszkę mniej- zdolni a też ambitni- nie mieli przez tę osobę szansy i tyle a wypowiadanie się do mojego poziomu to wsadz sobie w buty ZNAM NAZWISKO OSOBY KTÓRA SIĘ TAM DO TEJ SZKŁOY DOSTAŁA!!!! i co Ty na to???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogryzek Re: internetowe zapisy do szkół!? IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.07, 13:03 awarim,strzel makówką w ścianę, przejdzie ci. Pilnuj tegorocznej rekrutacji, bo coś przeoczysz.Goń dzieci do nauki, a nie narzekaj na niesprawiedliwość.Zacznij od abecadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: internetowe zapisy do szkół!? IP: *.ols.vectranet.pl 23.05.07, 13:05 5,5 w średniej? Odpowiedz Link Zgłoś