being28 02.06.03, 21:31 Ja glosuje na Unie Europejska. A Ty? Precz z cwaniakami!!! LPR, Samobrona do gazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KA Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olnet.pl 02.06.03, 21:37 Ja tez jestem na Tak. A takimi kanapowymi partyjkami jak LPR nie ma co się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 22:18 Ja też jestem na TAK - całym sercem... A podejście, że tymi partiami nie ma co się przejmować... No nie wiem... Społeczeństwo mamy tak durne, że któregoś dnia okaże się, że pan Lepper zacznie nami rządzić... A poza tym - trudno nazywać te partie "kanapowymi" - jednak duża część naszego spłeczeństwa za nimi stoi, niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olnet.pl 02.06.03, 22:59 Z psychologicznego punktu widzenia trzeba mówić, że to sa partie kanapowe, że nikt za nimi nie stoi. To wtedy jak to okresliłaś gł... społeczeństwo pomyśli ,jak są małe to nie trzeba na nie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:05 Jestem zdecydowanie ZA. Moja Rodzina również. Córka przyjedzie specjalnie z Gdańska, żeby wesprzeć swoim głosem akcesję do Unii. A populizm najlepiej eliminować sprawnym i przejrzystym rządzeniem. Z tym jest jednak od 6-ciu lat wyjątkowo żle. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:20 mika_1 napisała: > Idealista... A Ty to niby kim jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:21 Hmmm, no i mnie masz...;) Ale próbuje z tym walczyc, choc to baaaardzo trudne;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:26 mika_1 napisała: > Hmmm, no i mnie masz...;) > Ale próbuje z tym walczyc, choc to baaaardzo trudne;))) Nie walcz, bądź taka zawsze. Konformizm... to nie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:28 Konformizm nie dla mnie i właśnie dlatego muszę staczać boje z Bpkw na sąsiednim wątku....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 02:30 mika_1 napisała: > Konformizm nie dla mnie i właśnie dlatego muszę staczać boje z Bpkw na sąsiedni > m wątku....;) Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym rekonensansem. PoZdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 07.06.03, 09:12 Gość portalu: Ed napisał(a): > Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania > atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym > rekonensansem. > > PoZdrawiam Ale mój przecienik wymiękł:((( I co zrobić;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 07.06.03, 13:04 No i jak tam??? Ja już spełniłam swój obywatelski obowiązek:) A Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:39 Bezsprzecznie tak, i na TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:38 mika_1 napisała: > Gość portalu: Ed napisał(a): > > > Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania > > atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym > > rekonensansem. > > > > PoZdrawiam > Ale mój przecienik wymiękł:((( I co zrobić;))) Ed. Giętkość czasami też ma swoje zalety :-)). Ale tylko czasami :o)). W tych tematach raczej jestem zwolennikiem poglądów Mickiewicza :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Jestem na TAK!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 03.06.03, 00:10 Ja na tak. Ale z tym "do gazu" - dziwnie się poczułem. Była już taka banda nieludzi w brunatnych koszulach, która wysyłała miliony do gazu. Identyfikujesz się z nimi? Chyba głupio Ci się wypsnęło ... :o( Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Jestem na TAK!!! 03.06.03, 08:53 Hitler, Stalin, zwykli ludzie, ale historia dala im szanse i ja wykorzystali. Zdobyli wladze i zaczelo sie. Tak samo moze byc z Lepperem, Giertychem, gdyby dac im wladze zacznie sie koszmar, mordowac nie beda bo juz tak nie mozna, ale bedzie podobnie. Popatrz na Leppera, naczytal sie ksiazek Goebelsa o manipulowaniu ludzmi i robi co chce i jeszcze czesc politykow podaje mu reke. Nawet w takim Olsztynie czytajac GW mozna dojsc do wniosku, ze lekarze, politycy, sedziowie, Policja nie robia tego czego powinni i szybko to sie nie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 11:52 www.innestrony.pl warto poczytac, ale pewnie nikomu sie nei bedzie chcialo, w koncu wspaniale rzeczowe argumenty przedstawil pan prezydent w swojej broszurce Odpowiedz Link Zgłoś
wro0 Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Maryja 03.06.03, 14:44 Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do Ludzi tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem. ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY". Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ? Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z czasem przestaną je robić. Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM. Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem. POCZĄTKI mogą być różne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 17:11 Drogi Beingu, dopóki Lepper jest tylko głupim oszołomem, niech sobie krzyczy. Boleję tak jak i ty, że tylu ludzi wierzy temu popaprańcowi, tak samo jak Giertychowi i spółce. Ale na pewno byłeś w Stuthoffie, Majdanku, Oświęcimiu. Widziałeś efekt tego, że jedni przypisywali sobie prawo do decydowania o życiu i śmierci ludzi tylko w imię tego, że mieli oni odmienne poglądy, wiarę, narodowość. Zawsze, kiedy przechodzę koło komór gazowych, płaczę - nad losem kilku milionów niewinnych ludzi, którzy zginęli w imię panującej ideologii. Mój dziadek był w obozie koncentracyjnym, udało mu się przeżyć. Do dziś pamiętam numer wytatuowany na jego przedramieniu. Dlatego, dopóki Lepper jest krzykaczem - niech krzyczy. Jeśli nie daj Boże dorwie się choć w części do władzy, to za każdy przekręt, machloję - niech go sądzi sąd. Nie tak jak teraz, kiedy Endriu drwi sobie z kolejnych prób pociągnięcia go do odpowiedzialności. Ale okrzykom "do gazu", bo ktoś myśli inaczej niż ja - zawsze będę się przeciwstawiał. Ten zwrot jest naznaczony śmiercią tysięcy Żydów, Polaków, Niemców, Rosjan, Francuzów i wielu innych ludzi. Nie wolno nim szafować. Wiem, że jak to się mówi "z młodej piersi się wyrwało", po prostu palce na klawiaturze były szybsze niż myśli. Znam Cię już trochę, wiem, że to był lapsus. Ustalmy więc, że hasło powinno brzmieć - Lepper na Księżyc, byle jak najdalej od nas. I tej wersji się trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:25 Z tym do gazu to mi nie wyszlo. Jednak Husjan, Kadafi, Moa, kolesie z Korei Pln tez zaczynali od zera i wszyscy wiemy do czego doszlo. U nas takich oszolomow nie brakuje. Wystarczy wystartowac z odpowiednimi postulatami typu chleba, pracy i jestes juz slawny. najgorsze jest to, ze ci wszyscy kolesie nie dzialaja w XI czy XVI wieku tylko w XXI. W swiecie gdzie za przejscie na czerwonym swietle mozna trafic do sadu, za obrone siebie lub bliskiej osoby mozna isc na dlugie lata do wiezienia, a ci wszyscy aferzysci, mega zlodzieje, pseudo politycy moga robic co chca. I trzeba z takim elementem walczyc bo nigdy nie wygrzebiemy sie z tego dolka. Nastepne wybory wygra prawica, nowe mordy dorwa sie do zloba, potem lewica i tak w kolo... Bede oczywiscie pisal inaczej jak sam sie wkrece w to towarszystwo:) Ale (niestety?) nie mam dziadka bylego sedziego stalinowskiego, taty z UB, wujka ktory z zawodu jest dyrektorem ... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:36 Wiecie co, Beingowi rzeczywiście nie wyszło to sformułowanie, mnie jednak bardziej przeraża Wasza wiara w to, że Lepper to taki mało groźny gość. Taki oszołom, który sobie pokrzyczy i tyle. Żebyśmy potem sie nie zdziwili, kiedy premierem zostanie własnie on... Właśnie takich oszołomów nie można igonorwać, tylko ich tępić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:45 I ja jestem ZA, czyli ZA UNIĄ oraz za Lepperem na księżycu. Tymczasem jednak musimy pamiętac, ze to w dużej części od nas, wyborców za niedługi juz czas, zależeć będzie, czy wystrzelimy go na inną galaktyke, czy tez posadzimy na tronie. To my wybieramy Leppera, nie wybierając go bezpośrednio np. nie idąc na wybory. Jestem generalnie ZA ROZUMEM!!! <<<~~~~~~~~~~~>>> Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary 08.06.03, 12:25 wro0 napisał: > Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do Ludzi > > tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem. > ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY". > Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ? > Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z czasem > przestaną je robić. > Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym > rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM. > Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem. > POCZĄTKI mogą być różne ! Ale ja nie mam 36 tys. ton zboza i jak ja mam zaczac krasc? Juz wszystko rozkradziono i zostaje mi tylko kanapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 13:23 wro0 napisał: > Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do > Ludzi tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem. > ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY". Ed. A co pozostawiają po sobie na tej kanapie, to już nie istotne? ;o((. Jedni prezentują interesy rolników, którzy dostali ziemię z reformy za darmo!!! Drudzy reprezentują wizje swoich doktrynerów, których mottem jest, że "byle jakie społeczeństwo nie ma nic do powiedzenia". Wejdź w sytuację tych, którzy nie mając ziemi, majątków czy zreformowanych przedsiębiorstw zostali po tym wszystkim z zafundowanymi bonami reprywatyzacyjnymi dzisiaj już bezwartościowymi, ale swego czasu za całe 20,- dzisiejszych zł. Całe szcęście, że nie sprywatyzowano jeszcze ZUS-u, aczkolwiek coraz bardziej zaczyna funkcjonować po swojemu na tym barbzrzyńskim rynku, który poza nazwą nie ma z tym przyslowiowym rynkiem nic wspólnego. Czyje więc interesy prezentują ci Twoi szanowani ludzie? > Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ? Ed. Forum - jak sama nazwa mówi - jest płaszczyzną swobodnej wymiany poglądów. Paplaniem zazwyczaj określa się wypowiedzi pozbawione jakiejkolwiek argumentacji. Czekam na argumenty a nie na paplanie. > Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z > czasem przestaną je robić. Ed. Czy nie uważasz, że uczyć należy się w szkole? > Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym > rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM. Ed. I Tobie się wydaje, że ten stolarz będzie cierpliwie finansował knoty czeladnika do tego momentu, aż zacznie coś kumać? Załóż sobie firmę i weź sobie takich czeladników. > Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem. Ed. A no to sięgnij do weryfikowalnej historii. Gdzie on tak szalał z tymi czerwonymi sztandarami. W Mlodej Polsce? W Strzelczykach? W Legionach? A może w więzieniach? > POCZĄTKI mogą być różne ! Ed. Faktycznie. Stalin jest wychowankiem seminarium. Jedyne stwierdzenie w calym p;oście, które trzyma sie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
wro0 Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary 11.06.03, 15:33 <http://encyklopedia.pwn.pl/53654_1.html> - cały czas mówię o SZEREGOWYCH CZŁONKACH, także z b. PGR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylaba76 Re: Jestem na TAK!!! IP: *.iweb.pl 03.06.03, 19:13 Ja również będę głosować za wejściem polski do UE. I będzie to moje drugie głosowanie w życiu. Ostatnio byłam na wyborach...nawet nie pamiętam kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Jestem na TAK!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.03, 19:38 Pisze z Niemiec. Jestesmy wiec juz dwa lata w nowej UE. Ze strony kobieta i matki moge powiedziec, ze to byl wielki blad (Tak naprawde to nas nikt sie nie pytal czy chcemy tej wspolnoty!). Wszystko jest nie samowicie drogie. Koszty zycie codziennego zwiekszyly sie o 100 %. Pozytywne jest to, ze wyjezdzajac do Krajow UE nie musze wymieniac pieniedzy, no i oczywiscie przeliczac. Prawie codzienne psiocze na Euro, przeliczam dalej w Markach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonik Re: Jestem na TAK!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 03.06.03, 20:15 a mogłeś Mia się uczyć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Jestem na TAK!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.03, 20:31 Jestem nia. Uczylam sie dosyc. Skonczylam studia w Niemczech i pracuje w swoim zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:48 Oczywiscie tak, ale znajac nasze spoleczenstwo, kazde rozwiazanie okaze sie zle, bedziemy wszystko zwalac na Unie albo na to, ze do niej nie weszlismy (wybor nalezy do Ciebie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Jestem na TAK!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 07.06.03, 07:56 Ja jestem ZA. Nic mnie tak nie cieszy jak wysokie podatki i kupa, sowicie wynagradzanych, urzedasow. Przeciez to strasznie napedza gospodarke. Wystarczy spojrzec na Niemcy jak sie super zaczynaja rozwijac dzieki podnoszeniu podatkow. ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokus Re: Jestem na TAK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 10:19 a ja jestem za NIE i co ciekawe wolno mi... hahahahaha Kocham białorusinów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 13:01 Gość portalu: theedge napisał(a): > Ja jestem ZA. Nic mnie tak nie cieszy jak wysokie podatki i kupa, sowicie > wynagradzanych, urzedasow. Przeciez to strasznie napedza gospodarke. Wystarczy > spojrzec na Niemcy jak sie super zaczynaja rozwijac dzieki podnoszeniu > podatkow. ;-). Ed. Problem leży nie w wysokości podatków, ale w systemie ich wydatkowania. W Danii podatki są wcale nie mniejsze. Oceniam, ze co najmniej na takim samym poiomie. Jednak sposób gospodarowania nimi jest bardzo ściśle regulowany prawem, jawny i poddany kontroli każdego obywatela. W naszych gminach (nie będę tu przytaczał przykładów), gminni notable potrafią zasłaniać "tajemnicą", która może być poddana tylko kontroli radnych! :o((. A że tą bzdurę daje sobie wcisnąć wielu ludzi mających pełne prawo do zapoznania się ze sposobem wydatkowania pieniędzy z naszych podatków, jest tak jak jest. W Olsztynie wiele takich historii było już sygnalizowanaych nie tylko na forum. Kwitowanie spraw stwierdzeniem, że "ci ludzie już nie pracują" nie odpowiada na pytenie dla czego te pieniądze zostały wydane w tak nieefektywny sposób i dla czego podątnicy mają finansować nie wydarzone ambicje czy umiejętności zupełnie przypadkowo dobranych z punktu widzenia fachowości notabli. Emerytkę karze się pół rokiem pozbawiania wolności za zjedzenie batonu w supermarkecie, a w stosunku do frywolnego wydatkowania milinów nawet sprawa nie jest kierowana do prokuratora. Problem polega we wręcz fatalnym stanowieniu prawa i jeszcze gorszej jego windykacji. Do bani z takim systemem. Jeżeli UE nie narzuci swojego kaftanu bezpieczeństwa nad bezmyślnym i nieudacznym gospodarowaniem środków pieniężnych od centrum zaczynając na gminach kończąc, to dotychczasowemu systemowi wiary dać już żadnej nie można. Zresztą UE dała temu swoisty wyraż podejmując się finansowaniaregionów z pominięciem też bardzo udzcznego w tym zakresie centrum. Nie widzę innego wyjścia ani jakiejkolwiek innej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś