Dodaj do ulubionych

Jestem na TAK!!!

02.06.03, 21:31
Ja glosuje na Unie Europejska. A Ty?
Precz z cwaniakami!!! LPR, Samobrona do gazu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KA Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olnet.pl 02.06.03, 21:37
      Ja tez jestem na Tak.
      A takimi kanapowymi partyjkami jak LPR nie ma co się przejmować.
      • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 22:18
        Ja też jestem na TAK - całym sercem...
        A podejście, że tymi partiami nie ma co się przejmować... No nie wiem... Społeczeństwo mamy tak durne, że któregoś dnia okaże się, że pan Lepper zacznie nami rządzić...
        A poza tym - trudno nazywać te partie "kanapowymi" - jednak duża część naszego spłeczeństwa za nimi stoi, niestety:(
        • Gość: AK Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olnet.pl 02.06.03, 22:59
          Z psychologicznego punktu widzenia trzeba mówić, że to sa partie kanapowe, że
          nikt za nimi nie stoi. To wtedy jak to okresliłaś gł... społeczeństwo
          pomyśli ,jak są małe to nie trzeba na nie patrzeć.
          • bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:05
            Jestem zdecydowanie ZA. Moja Rodzina również. Córka przyjedzie specjalnie z
            Gdańska, żeby wesprzeć swoim głosem akcesję do Unii. A populizm najlepiej
            eliminować sprawnym i przejrzystym rządzeniem. Z tym jest jednak od 6-ciu lat
            wyjątkowo żle.
            • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:08
              Idealista...
              • bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:20
                mika_1 napisała:

> Idealista...

A Ty to niby kim jesteś ?
                • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:21
                  Hmmm, no i mnie masz...;)
                  Ale próbuje z tym walczyc, choc to baaaardzo trudne;)))
                  • bpkw Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:26
                    mika_1 napisała:

> Hmmm, no i mnie masz...;)
                    > Ale próbuje z tym walczyc, choc to baaaardzo trudne;)))

Nie walcz, bądź taka zawsze. Konformizm... to nie dla Ciebie.
                    • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 02.06.03, 23:28
                      Konformizm nie dla mnie i właśnie dlatego muszę staczać boje z Bpkw na sąsiednim wątku....;)
                      • Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 02:30
                        mika_1 napisała:

> Konformizm nie dla mnie i właśnie dlatego muszę staczać boje z Bpkw na
                        sąsiedni
                        > m wątku....;)
                        Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania
                        atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym
                        rekonensansem.

PoZdrawiam
                        • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 07.06.03, 09:12
                          Gość portalu: Ed napisał(a):

> Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania
                          > atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym
                          > rekonensansem.
                          >
                          > PoZdrawiam
                          Ale mój przecienik wymiękł:((( I co zrobić;)))
                          • mika_1 Re: Jestem na TAK!!! 07.06.03, 13:04
                            No i jak tam???
                            Ja już spełniłam swój obywatelski obowiązek:)
                            A Wy??
                            • Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:39
                              Bezsprzecznie tak, i na TAK!
                          • Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:38
                            mika_1 napisała:

> Gość portalu: Ed napisał(a):
                            >
                            > > Ed. Mika_1, to nie boje. Zaaranżowana wymiana poglądów wymaga rozpoznania
                            > > atutów przeciwnika :-)). Swada nie zawsze musi być negatywnie przyjmownaym
                            > > rekonensansem.
                            > >
                            > > PoZdrawiam
                            > Ale mój przecienik wymiękł:((( I co zrobić;)))

Ed. Giętkość czasami też ma swoje zalety :-)). Ale tylko czasami :o)).
                            W tych tematach raczej jestem zwolennikiem poglądów Mickiewicza :-))
                            Pozdrawiam
    • Gość: pioter Re: Jestem na TAK!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 03.06.03, 00:10
      Ja na tak. Ale z tym "do gazu" - dziwnie się poczułem. Była już taka banda
      nieludzi w brunatnych koszulach, która wysyłała miliony do gazu. Identyfikujesz
      się z nimi? Chyba głupio Ci się wypsnęło ... :o(
      • being28 Re: Jestem na TAK!!! 03.06.03, 08:53
        Hitler, Stalin, zwykli ludzie, ale historia dala im szanse i ja wykorzystali.
        Zdobyli wladze i zaczelo sie. Tak samo moze byc z Lepperem, Giertychem, gdyby
        dac im wladze zacznie sie koszmar, mordowac nie beda bo juz tak nie mozna, ale
        bedzie podobnie. Popatrz na Leppera, naczytal sie ksiazek Goebelsa o
        manipulowaniu ludzmi i robi co chce i jeszcze czesc politykow podaje mu reke.
        Nawet w takim Olsztynie czytajac GW mozna dojsc do wniosku, ze lekarze,
        politycy, sedziowie, Policja nie robia tego czego powinni i szybko to sie nie
        skonczy...
    • Gość: h Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 11:52
      www.innestrony.pl
      warto poczytac, ale pewnie nikomu sie nei bedzie chcialo, w koncu wspaniale
      rzeczowe argumenty przedstawil pan prezydent w swojej broszurce
    • wro0 Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Maryja 03.06.03, 14:44
      Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do Ludzi
      tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem.
      ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY".
      Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ?
      Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z czasem
      przestaną je robić.
      Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym
      rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM.
      Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem.
      POCZĄTKI mogą być różne !
      • Gość: pioter Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 17:11
        Drogi Beingu, dopóki Lepper jest tylko głupim oszołomem, niech sobie krzyczy.
        Boleję tak jak i ty, że tylu ludzi wierzy temu popaprańcowi, tak samo jak
        Giertychowi i spółce.
        Ale na pewno byłeś w Stuthoffie, Majdanku, Oświęcimiu. Widziałeś efekt tego, że
        jedni przypisywali sobie prawo do decydowania o życiu i śmierci ludzi tylko w
        imię tego, że mieli oni odmienne poglądy, wiarę, narodowość. Zawsze, kiedy
        przechodzę koło komór gazowych, płaczę - nad losem kilku milionów niewinnych
        ludzi, którzy zginęli w imię panującej ideologii.
        Mój dziadek był w obozie koncentracyjnym, udało mu się przeżyć. Do dziś
        pamiętam numer wytatuowany na jego przedramieniu.
        Dlatego, dopóki Lepper jest krzykaczem - niech krzyczy. Jeśli nie daj Boże
        dorwie się choć w części do władzy, to za każdy przekręt, machloję - niech go
        sądzi sąd. Nie tak jak teraz, kiedy Endriu drwi sobie z kolejnych prób
        pociągnięcia go do odpowiedzialności.
        Ale okrzykom "do gazu", bo ktoś myśli inaczej niż ja - zawsze będę się
        przeciwstawiał. Ten zwrot jest naznaczony śmiercią tysięcy Żydów, Polaków,
        Niemców, Rosjan, Francuzów i wielu innych ludzi. Nie wolno nim szafować.
        Wiem, że jak to się mówi "z młodej piersi się wyrwało", po prostu palce na
        klawiaturze były szybsze niż myśli. Znam Cię już trochę, wiem, że to był
        lapsus. Ustalmy więc, że hasło powinno brzmieć - Lepper na Księżyc, byle jak
        najdalej od nas. I tej wersji się trzymajmy.
        • being28 Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:25
          Z tym do gazu to mi nie wyszlo. Jednak Husjan, Kadafi, Moa, kolesie z Korei Pln
          tez zaczynali od zera i wszyscy wiemy do czego doszlo. U nas takich oszolomow
          nie brakuje. Wystarczy wystartowac z odpowiednimi postulatami typu chleba,
          pracy i jestes juz slawny. najgorsze jest to, ze ci wszyscy kolesie nie
          dzialaja w XI czy XVI wieku tylko w XXI. W swiecie gdzie za przejscie na
          czerwonym swietle mozna trafic do sadu, za obrone siebie lub bliskiej osoby
          mozna isc na dlugie lata do wiezienia, a ci wszyscy aferzysci, mega zlodzieje,
          pseudo politycy moga robic co chca. I trzeba z takim elementem walczyc bo nigdy
          nie wygrzebiemy sie z tego dolka. Nastepne wybory wygra prawica, nowe mordy
          dorwa sie do zloba, potem lewica i tak w kolo...

Bede oczywiscie pisal inaczej jak sam sie wkrece w to towarszystwo:)
          Ale (niestety?) nie mam dziadka bylego sedziego stalinowskiego, taty z UB,
          wujka ktory z zawodu jest dyrektorem ...
          • mika_1 Re: Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:36
            Wiecie co, Beingowi rzeczywiście nie wyszło to sformułowanie, mnie jednak bardziej przeraża Wasza wiara w to, że Lepper to taki mało groźny gość. Taki oszołom, który sobie pokrzyczy i tyle. Żebyśmy potem sie nie zdziwili, kiedy premierem zostanie własnie on... Właśnie takich oszołomów nie można igonorwać, tylko ich tępić!!!
            • brzoza2 Re: Lepper na Ksiezyc 03.06.03, 18:45
              I ja jestem ZA, czyli ZA UNIĄ oraz za Lepperem na księżycu.
              Tymczasem jednak musimy pamiętac, ze to w dużej części od nas, wyborców za
              niedługi juz czas, zależeć będzie, czy wystrzelimy go na inną galaktyke, czy
              tez posadzimy na tronie. To my wybieramy Leppera, nie wybierając go
              bezpośrednio np. nie idąc na wybory.
              Jestem generalnie ZA ROZUMEM!!!

<<<~~~~~~~~~~~>>>
      • being28 Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary 08.06.03, 12:25
        wro0 napisał:

> Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do
        Ludzi
        >
        > tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem.
        > ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY".
        > Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ?
        > Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z
        czasem
        > przestaną je robić.
        > Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym
        > rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM.
        > Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem.
        > POCZĄTKI mogą być różne !

Ale ja nie mam 36 tys. ton zboza i jak ja mam zaczac krasc? Juz wszystko
        rozkradziono i zostaje mi tylko kanapa.
      • Gość: Ed Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 13:23
        wro0 napisał:

> Osobiście nie będę szedł ani za Samoobroną, ani za Radiem Maryja - ale do
        > Ludzi tam działających (nie chodzi mi o "Wodzów") odnoszę się z szacunkiem.
        > ONI PO PROSTU "PODNIEŚLI DUPĘ Z KANAPY".
        Ed. A co pozostawiają po sobie na tej kanapie, to już nie istotne? ;o((.
        Jedni prezentują interesy rolników, którzy dostali ziemię z reformy za darmo!!!
        Drudzy reprezentują wizje swoich doktrynerów, których mottem jest, że "byle
        jakie społeczeństwo nie ma nic do powiedzenia". Wejdź w sytuację tych, którzy
        nie mając ziemi, majątków czy zreformowanych przedsiębiorstw zostali po tym
        wszystkim z zafundowanymi bonami reprywatyzacyjnymi dzisiaj już
        bezwartościowymi, ale swego czasu za całe 20,- dzisiejszych zł. Całe szcęście,
        że nie sprywatyzowano jeszcze ZUS-u, aczkolwiek coraz bardziej zaczyna
        funkcjonować po swojemu na tym barbzrzyńskim rynku, który poza nazwą nie ma z
        tym przyslowiowym rynkiem nic wspólnego. Czyje więc interesy prezentują ci
        Twoi szanowani ludzie?

> Zastanówcie się, czy Wy aby nie zajmujecie się tylko paplaniem na forum ?
        Ed. Forum - jak sama nazwa mówi - jest płaszczyzną swobodnej wymiany poglądów.
        Paplaniem zazwyczaj określa się wypowiedzi pozbawione jakiejkolwiek
        argumentacji. Czekam na argumenty a nie na paplanie.

> Tamci wg mnie robią błędy, ale w ogóle COŚ ROBIĄ. Ci co robią błędy, z
        > czasem przestaną je robić.
        Ed. Czy nie uważasz, że uczyć należy się w szkole?

> Czeladnik stolarza robi knoty, ale kiedyś przestanie, może zostać dobrym
        > rzemieślnikiem. Kto NIC nie robi, będzie na pewno NIKIM.
        Ed. I Tobie się wydaje, że ten stolarz będzie cierpliwie finansował knoty
        czeladnika do tego momentu, aż zacznie coś kumać? Załóż sobie firmę i weź
        sobie takich czeladników.

> Młody Piłsudski szalał z rewolwerem pod czerwonym sztandarem.
        Ed. A no to sięgnij do weryfikowalnej historii. Gdzie on tak szalał z tymi
        czerwonymi sztandarami. W Mlodej Polsce? W Strzelczykach? W Legionach? A może
        w więzieniach?

> POCZĄTKI mogą być różne !
        Ed. Faktycznie. Stalin jest wychowankiem seminarium. Jedyne stwierdzenie w
        calym p;oście, które trzyma sie kupy.
        • wro0 Re: Z szacunkiem do Ludzi Samoobrony i Radia Mary 11.06.03, 15:33
          <http://encyklopedia.pwn.pl/53654_1.html>

- cały czas mówię o SZEREGOWYCH CZŁONKACH, także z b. PGR
    • Gość: Sylaba76 Re: Jestem na TAK!!! IP: *.iweb.pl 03.06.03, 19:13
      Ja również będę głosować za wejściem polski do UE. I będzie to moje drugie głosowanie w życiu. Ostatnio byłam na wyborach...nawet nie pamiętam kiedy...
    • Gość: Mia Re: Jestem na TAK!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.03, 19:38
      Pisze z Niemiec. Jestesmy wiec juz dwa lata w nowej UE. Ze strony kobieta i
      matki moge powiedziec, ze to byl wielki blad (Tak naprawde to nas nikt sie nie
      pytal czy chcemy tej wspolnoty!). Wszystko jest nie samowicie drogie. Koszty
      zycie codziennego zwiekszyly sie o 100 %. Pozytywne jest to, ze wyjezdzajac do
      Krajow UE nie musze wymieniac pieniedzy, no i oczywiscie przeliczac. Prawie
      codzienne psiocze na Euro, przeliczam dalej w Markach.
      • Gość: sonik Re: Jestem na TAK!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 03.06.03, 20:15
        a mogłeś Mia się uczyć!!!!
        • Gość: Mia Re: Jestem na TAK!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.03, 20:31
          Jestem nia. Uczylam sie dosyc. Skonczylam studia w Niemczech i pracuje w swoim
          zawodzie.
          • Gość: koza Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:48
            Oczywiscie tak, ale znajac nasze spoleczenstwo, kazde rozwiazanie
            okaze sie zle, bedziemy wszystko zwalac na Unie albo na to, ze do
            niej nie weszlismy (wybor nalezy do Ciebie).
            • Gość: theedge Re: Jestem na TAK!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 07.06.03, 07:56
              Ja jestem ZA. Nic mnie tak nie cieszy jak wysokie podatki i kupa, sowicie
              wynagradzanych, urzedasow. Przeciez to strasznie napedza gospodarke. Wystarczy
              spojrzec na Niemcy jak sie super zaczynaja rozwijac dzieki podnoszeniu
              podatkow. ;-).
              • Gość: Lokus Re: Jestem na TAK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 10:19
                a ja jestem za NIE i co ciekawe wolno mi... hahahahaha
                Kocham białorusinów
              • Gość: Ed Re: Jestem na TAK!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 13:01
                Gość portalu: theedge napisał(a):

> Ja jestem ZA. Nic mnie tak nie cieszy jak wysokie podatki i kupa, sowicie
                > wynagradzanych, urzedasow. Przeciez to strasznie napedza gospodarke.
                Wystarczy
                > spojrzec na Niemcy jak sie super zaczynaja rozwijac dzieki podnoszeniu
                > podatkow. ;-).
                Ed. Problem leży nie w wysokości podatków, ale w systemie ich wydatkowania. W
                Danii podatki są wcale nie mniejsze. Oceniam, ze co najmniej na takim samym
                poiomie. Jednak sposób gospodarowania nimi jest bardzo ściśle regulowany
                prawem, jawny i poddany kontroli każdego obywatela. W naszych gminach (nie
                będę tu przytaczał przykładów), gminni notable potrafią zasłaniać "tajemnicą",
                która może być poddana tylko kontroli radnych! :o((. A że tą bzdurę daje sobie
                wcisnąć wielu ludzi mających pełne prawo do zapoznania się ze sposobem
                wydatkowania pieniędzy z naszych podatków, jest tak jak jest. W Olsztynie
                wiele takich historii było już sygnalizowanaych nie tylko na forum. Kwitowanie
                spraw stwierdzeniem, że "ci ludzie już nie pracują" nie odpowiada na pytenie
                dla czego te pieniądze zostały wydane w tak nieefektywny sposób i dla czego
                podątnicy mają finansować nie wydarzone ambicje czy umiejętności zupełnie
                przypadkowo dobranych z punktu widzenia fachowości notabli. Emerytkę karze się
                pół rokiem pozbawiania wolności za zjedzenie batonu w supermarkecie, a w
                stosunku do frywolnego wydatkowania milinów nawet sprawa nie jest kierowana do
                prokuratora.
                Problem polega we wręcz fatalnym stanowieniu prawa i jeszcze gorszej jego
                windykacji.
                Do bani z takim systemem. Jeżeli UE nie narzuci swojego kaftanu bezpieczeństwa
                nad bezmyślnym i nieudacznym gospodarowaniem środków pieniężnych od centrum
                zaczynając na gminach kończąc, to dotychczasowemu systemowi wiary dać już
                żadnej nie można. Zresztą UE dała temu swoisty wyraż podejmując się
                finansowaniaregionów z pominięciem też bardzo udzcznego w tym zakresie centrum.
                Nie widzę innego wyjścia ani jakiejkolwiek innej alternatywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka