Gość: JA IP: *.ols.vectranet.pl 12.03.08, 10:33 Czy ktoś może polecić, gdzie w Olsztynie można wstawić implant zęba? jeżeli tak to gdzie i jak kształtują sie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ol4 takie imlanty ma leon.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:36 najlepiej go sie spytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: pytanie o implanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:09 Wstawiłem swego czasu na os. Generałów u R. Muczyń, chirurg szczękowy, i przeżyłem :-) ceny teraz to pewnie ok 4000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 12.03.08, 12:47 Dobrze się zastanów nim się zdecydujesz na wstawienie implanta. Ja wstawiłam jeden i dziś żałuję. W czasie zabiegu uszkodzono mi nerw, zapłaciłam 2300 zł a do tego jeszcze proteza 2400 zł. Zgłosiłam się na drugi etap, żeby wziąść miarę na protezę, ale ból był niesamowity. Wcześniej chodziłam i zgłaszałam, że coś jest nie tak, że za długo to tra, to usłyszałam, że tak ma być , że to może potrwać kilka miesięcy i że jestem histeryczką. Do dzisiaj nie mogę normalnie myć zębów i leczyć pozostałych. Nie mówiąc już o malowaniu ust.Lekkie muśnięcię ust i przeszywający ból, a o całowaniu to już zapomnij. Skończyłam na pierwszym etapie. Najgorsze, że jeżeli będziesz miała powikłania to zostaniesz pozostawiona sama sobie. Na moje żądanie dostałam z łaski skierowanie na laseroskopię, która pomogła na 2 tygodnie. Zgłosiłam się do neurologa, który mnie "pocieszył", że może już tak zostać na całe życie. Przepisał mi jakieś lekki przeciwpadaczkowe, które mają bardzo dużo skutków ubocznych. Dużo by o tym pisać bo o innych niedogodnościach już nie wspominam, choćby o dyskomforcie przy jedzeniu. Może nie wszyscy mają takiego pecha jak ja, ale adresu ci nie podam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 12.03.08, 19:35 Dziękuję za informację, a raczej przestrogę i żałuje tylko, że nie podasz mi adresu, gdzie spotkał Cię ten pech....Dużo zdrówka życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamek Re: pytanie o implanty IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.08, 20:16 Witam, klinika dr Szymańskiego na oś. Generałów (pętla "15") Wstawiałem "1" górną, koszt w sumie około 5000 zł - ale opłaca się :)))) luz, blues :) płatne w dwóch ratach. Najpierw szczegółowe badania - zdjcia , wszczepienie implantu (na stole (żywcem ;) ale pod znieczuleniem :) potaem zrośnięcie się ok. 3 miesięcy i wstawienie protetyki :) obsługa świetna (ceny troszkę za duże), ale cena nie gra roli w porównaniu z komfortem :) Protezkę nosiłem przez 2-3 miesiące - makabra (protefix nie pomagał :) dzisiaj od pół roku luzik :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 12.03.08, 23:24 Miałeś szczęście, ja takiego nie miałam a o tej samej klinice mówimy. Implant miałam wstawiony 9 m-cy temu i nie wiem czy doczekam się protezki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: pytanie o implanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:10 Dodam, że u mnie nie poszło gładko dopiero druga śruba się utrzymała. Myślę, że to była kwestia wieku i tego, że palę ( u palaczy się dłużej goi). Mam już prawie rok implant i nie żałuje, że go zrobiłem. Co do uszkodzenia nerwu to tez o tym słyszałem. Podobno makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanula83 Re: pytanie o implanty IP: *.torun.mm.pl 08.10.14, 09:10 Może się zdarzyć, że nie wszystko pójdzie dobrze. Ryzyko zawsze jest. Ja długo się zastanawiałam do kogo się udać, przewertowałam wiele opinii w Internecie. Brałam pod uwagę specjalistów z innych miast i tak dotarłam do Olsztyna do gabinetu dr Sujki. Mój implant się przyjął i wszystko jest w porządku. Na początku odczuwałam dyskomfort, ale myślę, że to siedziało gdzieś w głowie. Znieczulenie zadziałało, nic podczas zabiegu nie czułam. Teraz cieszę się nowym ząbkiem, który nie odróżnia się od reszty. Oczywiście trzeba o niego dbać jak o resztę zębów, ciągle jest monitorowany przez stomatologa. Mam nadzieję, że zainwestowane pieniądze nie pójdą w błoto. Już czuję, że to dobra decyzja, ale wszystko może okazać się jeszcze w praniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pytanie o implanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 12:34 Myślę, że od 12 marca 2008 czyli przez 6 lat pytający znalazł już odpowiedni gabinet. Po prostu wykopki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanula83 Re: pytanie o implanty IP: *.torun.mm.pl 01.12.14, 20:24 A ja widzę, że cały czas pojawiają się opinie (patrz niżej), więc nie rozumiem problemu. Uważam, że temat jest cały czas ważny, więc czemu go nie uaktualniać. Dzielę się przeżyciami z tym tematem związanymi i mam nadzieję, że komuś pomogę, kto zagląda tu tak jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natemat Re: pytanie o implanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.14, 13:54 Jeszcze proszę uaktualnić wszystkie pozostałe wątki na forum - może komuś się przyda. Jeśli chodzi o opinie nt stomatologów to proponuję poszukać wśród znajomych, a nie na forach i wtedy nie trzeba będzie wstawiać implantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 13.03.08, 12:51 Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Implant to poważna sprawa nie tylko zdrowotna ale i kosztowna, choć efekt jest pewnie tego wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacco Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 13.03.08, 17:39 Ja napiszę tylko tyle.Mój brat cioteczny ma jeden z najlepszych gabinetów stomatologicznych w Olsztynie i powiedział mi że w Olsztynie u nikogo osobiście nie dałby sobie wstawić implantu.Widać chyba troche racji ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: pytanie o implanty IP: *.ols.vectranet.pl 13.03.08, 21:37 Implant był pierwszą opcją do przemyślenia. Ubytek zęba to poważna sprawa i zastanawiam się czym można uzupełnić jego brak. Implant- ryzyko odrzutu+spore koszty+ewnetualne powikłania, których niestety nie da się wykluczyć; koronka-szkoda jest mi spiłować dwa zdrowe zęby obok, nie zawsze są szczelne. Jak ma ktoś lub miał podobne problemy i jakieś doświadczenia bardzo prosze o podzielenie się swoimi przemyśleniami. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja2 Re: pytanie o implanty IP: *.cable.ubr04.wake.blueyonder.co.uk 01.05.08, 21:12 Wertuje stronki internetowe i jestem już zupełnie zdezorientowana jedni piszą,że są bardzo zadowoleni z implantów,a inni ,że to niebezpieczne.Sama zastanawiam się co zrobić z moimi brakami ,szukam dobrej kliniki lub stomatologa w Poznaniu.Czy ktoś zna klinike Dental Prestige w Poznaniu? jeśli tak(ktoś robił tam implanty???) prosze o napisanie o nich opinii i swoich doświadczen)Do JA jeśli brakuje ci jednego żeba to nie jest tak zle,przede wszystkim koszt:( Wyliczyłam sama orientacyjny koszt poprostu masakra finansowa ale obiecałam sobie,że to zrobie.Pozdrawiam wszystkie Natki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA3 Re: pytanie o implanty IP: *.gprs.plus.pl 24.05.08, 13:17 Tak znam. Zacząłem chodzić bo mam co nieco do podreperowania zanim będzie można wstawić implanta. Może i w środku ladnie ale... niech wystarczy Ci że... dalej szukam kogoś kto dokończy co trzeba a potem wstawi implanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda21 Re: pytanie o implanty IP: *.cable.ubr04.wake.blueyonder.co.uk 28.05.08, 16:57 ale co...?za drogo czy nie solidnie? stronke internetową mają super wiem,że cenny przerażają no ale ...czym jest wysoka cena w porównaniu z jakośćią i zadowoleniem. Teraz nie wiem co robić jutro miała być data wizyty ustalona. Niech ktoś mi pomoże !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA3 Re: pytanie o implanty IP: *.gprs.plus.pl 04.06.08, 11:38 stronka internetowa to nie wszystko... nie, wcale nie za drogo. Ale wiesz, ocenianie to rzecz subiektywna. Więc zobacz sama. Nie chcę nikogo zrażać gdyż każdy ma prawo do własnego zdania. Jeżeli chcesz - podziel się opinią po wizycie. Ja w każdym razie będę kontynuował leczenie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA3 Re: pytanie o implanty IP: *.gprs.plus.pl 04.06.08, 23:51 wiadomość z popołudnia - chyba znalazłem - Sobotadent. Ale polecać będę dopiero jak już będzie po wszystkim. A póki co, nieco uspokojony wewnętrznie planuję tam wizytę. Jeśli ktoś z Was zna ten gabinet - to napiszcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kesse Re: pytanie o implanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 17:32 Moja mama miała robione 2 implanty w dental prestige.Jezdzilam z nia.W srodku naprawde super i kawka poczestuja itp.... Mama była bardzo zadowolona z leczenia ,szczegolnie z organizacji -tzn nie jezdzila 100 razy itd.I robia tam barzdo solidnie bo korony zakladaja na implanty po jakims czasie a nie odrazu gdyby cos nie grało.Mama polecila swojej znajomej i jak narazie ona tez jest zadowolona. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitek Re: pytanie o implanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 22:19 Pytanie: Po jakim czasie od wyrwania zęba powinno się zakładać mostki lub koronki? Pytam, bo mi po tygodniu od wyrwania zęba już zaproponowano koronkę - czy to aby nie za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: pytanie o implanty IP: *.olsztyn.mm.pl 22.10.08, 18:51 witam chcem wstawic implanty mogla by mi pani podac nazwe tej kliniki w ktorej pani mama wstawiala zgory bardzo dzekuje Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: pytanie o implanty 22.10.08, 19:36 www.google.pl wpisujesz Dental Prestige Poznan i masz wszystkie dane, powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolicja Re: pytanie o implanty IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.13, 11:56 Ja trafiłam bardzo dobrze jeśli chodzi o implant. Robiałam w Olsztynie w gabinecie Rojek Dental. Nic mnie nie bolało, żadnych większych nieprzyjemności po zabiegu też nie było. Co prawda koszt takiego zabiegu to ponad 2000, ale myślę, że warto. Po zabiegach zawsze mogłam przyjść na wizytę, jeśli coś się działo. Nikt mi nie powiedział, że to normalne itp. Naprawdę bardzo dobra opieka. Teraz czuję się dużo bardziej pewnie i wiele rzeczy zaczęło mi sprawiać przyjemność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pytanie o implanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.14, 15:53 Ja miałem implant w Pro Dentis na Kanta - zaraz obok pubu do którego czasem zaglądam :-) fajni ludzie więc się nawet nie denerwowałem. pełen luzik! wszystko bez bólu i bardzo sprawnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula olsztyn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.15, 14:40 Doktora Rojka i ja polecam. Rzeczywiśćie profesjonalnie potrafi przeprowadzić pacjenta przez kazdy z etapów zakładania implantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Implant "1" górnej IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.15, 19:41 Witam wszystkich, mam pytanie: kto z Was, prócz kolegi na samej górze wątku (adamek?) miał implant górnej jedynki? Mnie lekarz powiedział, że to najtrudniejszy do zrobienia ząb ze względu na możliwość cofnięcia się dziąsła = utraty estetycznego wyglądu. Czy macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kipuro Re: pytanie o implanty 09.07.17, 20:00 Ponawiam temat-implanty. Czy jest ktoś, kto robił implanty u dr. Muczynia w Olsztynie. Zależy mi na odpowiedzi, bo jest to mój stomatolog od ponad 10 lat i do tej pory byłam zadowolona. Teraz, gdy zdecydowałam się na wstawienie implantu i poczytałam wypowiedzi na forum, zwątpiłam, czy dobrze robię, decydując się na zabieg w tym gabinecie, może są w Olsztynie lepsi lekarze za tą samą cenę ( u Muczynia 4 tys.) Odpowiedz Link Zgłoś
mikulitek Re: pytanie o implanty 03.08.17, 08:24 Ja straciłam dwa zęby w wypadku samochodowym, strasznie to przeżyłam, dlatego od razu zdecydowałam się na wstawienie implantów. W ogóle nie widać, że zęby nie są moje, są bardzo naturalne. Robili mi je w gabinecie Sujka. Polecam, jestem bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
wioletka87 Re: pytanie o implanty 02.07.18, 09:30 Mówisz, że polecasz? Ja rok temu miałam usuniętego zęba, właśnie noszę się z pomysłem założenia implantu. Znajomi mi właśnie Sujkę polecają Odpowiedz Link Zgłoś
asieczekesz Re: pytanie o implanty 19.07.19, 23:35 Osobiście mogę polecić ci klinikę Sujka i panią dr.Elżbietę, cudowna i profesjonalna kobieta, bardzo bałam się wszczepienia implantów (a robiłam aż 2), ale pani doktor wszystko dokładnie mi wytłumaczyła i wyjaśniła, jestem już 3 miesiące po zakończeniu leczenia i bardzo się cieszę, że podjęłam taką a nie inną decyzję. Ząbki prezentują się idealnie! Odpowiedz Link Zgłoś