Dodaj do ulubionych

Prośba o adres emailowy do Praktikera

IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.08, 21:10
Mam do opisania skandaliczną akcję w Praktikerze, ale najpierw chciałbym z
kimś odpowiedzialnym z Firmy o tym podyskutować. Nie mogę znaleźć czynnego
adresu. Napisałem na kontakt@praktiker.pl ale udają głupa i powraca z Niemiec.
Może ktoś zna. Bardzo proszę.
Obserwuj wątek
    • utalia Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera 06.08.08, 23:10
      jeśli chcesz na razie porozmawiac to moze zadzwon najpierw a potem
      napisz pismo tradycyjna poczta wysalen. Do takiego pisma maja
      obowiazek sie ustosunkowac a mailiki...hm moga wlasnie udawac glupa
      jak piszesz.
    • Gość: we Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera IP: *.olsztyn.mm.pl 07.08.08, 14:50
      Próbowałem wszystkich, jakie znalazłem w Google. Ale tną w ch... Próbowałem do
      OBI - bez problemu.
      • utalia Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera 08.08.08, 09:00
        to opisz te sytuacje w gazecie lokalnej. Moze beda zainteresowani
        takim opisem, w koncu to jest na temat, tego co dzieje sie w
        miescie. I chyba tak bedzie nawet najlepiej. Dowie sie znacznie
        wiecej osob niz planowales. I napisz, ze dlatego tak jawnie bo
        zadnego kontaktu z nimi nie ma.
        • Gość: we Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.08, 10:05
          Obawiam się, że Twoje rozumowanie ma pewien słaby punkt. Istnieje ciche
          porozumienie między prasą a oligarchami. Czy widziałaś, żeby przed desperackim
          (i pewnie dobrze opłaconym przez konkurencyjnych oligarchów) pociągnięciem M.K.
          z „Rz” ktoś napisał cokolwiek o JCM (oczywiście poza panegirykami). Przecież
          Ratusz to zagłębie zleconych ogłoszeń. Podobnie jest z supermarketami. Teraz
          warto działać połowicznie – upowszechnić prawdę, że np. OBI jest tańsze, bo do
          tego, żeby namówić biedne polskie społeczeństwo do bojkotu obcych supermarketów
          to na razie mowy nie ma. Przecież redakcje przeczesują fora internetowe w
          poszukiwaniu tematów i mogą zaznaczyć, że są czymś zainteresowane.
          Przecież w Praktikerze nagminnie zdarza się, że cena ze stoiska nie pokrywa się
          z ceną w kasie. Czy ktoś się tym zainteresował? Czy PIH o tym nie wie? Wątpię.
          • utalia Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera 08.08.08, 20:36
            Pewnie masz racje ...ale , ale ja bym sprobowała. MOże akurat?
            trzeba miec nadzieje
    • Gość: gj Re: Prośba o adres emailowy do Praktikera IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.08, 15:15
      To teraz ja opowiem swoją przygodę. W Praktikerze w Olsztynie, dokonałem zakupu
      dwóch rzeczy: Zawór napełniający i wężyk elastyczny, za cenę 22,28 zł. W sprawie
      zaworu zasięgnąłem opinii sprzedawcy, pytając go, czy to jest standard.
      Potwierdził, że tak i będzie pasować do każdego typu o bocznym napełnianiu.
      Dobrałem wężyk z właściwą nakrętką. Zapłaciłem kartą i ten dokument zapłaty, z
      godziną i datą zachowałem. Nie mam pojęcia, co stało się z paragonem.
      W domu okazało się, że to wszystko nie pasuje. Zawór jest 3/8”W, wężyk 3/8”W z
      obu stron a kran 1/2”W. Powinienem znać się na tym, ale jestem humanistą i
      dlatego pytałem fachowca w sklepie. Gdyby chociaż wątpliwość zasiał to wziąłbym
      stare części na wymiar.
      Wróciłem do sklepu proponując, żeby wymieniono mi wszystko na wielkość 1/2"W,
      albo tylko wężyk na wielkość 1/2”W x 3/8”W. Niestety odmówiono mi zamiany z
      powodu braku paragonu. Zażądałem zaświadczenia, że odmawia mi się zamiany mimo
      przedstawienia dokumentu kasowego. Otrzymałem taki dokument. Podpisał Pan P. K.
      Sprawa raczej była prosta, ale nikt nie poszedł na rękę klientowi.
      Wstrząsnęło mną również uzasadnienie: „A skąd my wiemy, czy nie kupił pan tego w
      OBI”?
      Pojechałem więc do OBI, aby to zrozumieć. Zakupiłem właściwy wężyk (z
      doradztwem) i zapłaciłem ponad 3 złote mniej (za ową część). Straciłem na tym
      kilka biletów autobusowych, sporo nerwów i 6 godzin. Pozostał mi zbędny wężyk na
      wielkość 3/8”W x 3/8”, który podaruję temu, kto zobowiąże się omijać łukiem
      Praktikera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka