Dodaj do ulubionych

Potrzebny pas dla autobusów

IP: *.olsztyn.net.pl 09.09.08, 20:20
ta wypowiedź mi się podoba - czekać tylko na realizację, można też przemyśleć
kilka bardziej drastycznych metod - np dopuścić do subwencji prywatnych
przewoźników i ogłaszać przetargi na obsługę przewozów, na obsługę linii
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Potrzebny pas dla autobusów IP: *.ols.vectranet.pl 09.09.08, 21:33
      tak apropos klimatyzacji - bardzo ciekawi mnie jedna sprawa: dlaczego w
      godzinach wieczornych, przy padajacym deszczu wielmozny pan kierowca wlacza
      nawiew w autobusie, natomiast w upale i spiekocie wentylator jest wylaczony?
      spotkalo to juz mnie w kilku modelach autobusow i do dzisiaj mnie zastanawia.
      poza tym gratuluje prezesowi zakupu niebieskich "jamnikow" bez mozliwosci
      otwarcia okna. proponuje aby pan prezes przejechal sie takim piekarnikiem w
      porze najwiekszej spiekoty w garniturze, pod krawatem. to skandal, ze do pracy
      trzeba jezdzic takim transportem. trudno policzyc ilu omdlen bylem swiadkiem w
      tym roku.
    • Gość: Lukas Potrzebny pas dla autobusów IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.08, 15:48
      Jeszcze poruszyłbym jedną kwestie, a dokładnie linii nocnych, a raczej ich brak, jak na miasto wojewódzkie i na dodatek studenckie to MPK w nocy to porażka. W innych miasta wychodzi się w nocy z pubu, klubu i wiadomo, że maksymalnie w ciągu 30 minut będzie autobus w stronę sypialni miasta. W Olsztynie można nawet poczekać 90 minut zanim autobus przyjedzie. Może warto by zwiększyć częstotliwość 100 tak co 30 minut zniknął by problem przeładowanych autobusów, chodź by tylko w weekend. MPK przydałoby się bardziej elastyczne zarządzanie i wiadomo więcej pieniędzy z miasta. Poważne ośrodki miejskie inwestują w komunikacje miejska bo wiedzą jak ważną rolę pełni.
      • Gość: GOSĆ Re: Potrzebny pas dla autobusów IP: *.ols.vectranet.pl 11.09.08, 18:41
        W nocy się śpi kolego nie wałęsa po ulicach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka