Gość: Eol Brawo Gazeta!!! IP: 212.69.76.* 20.12.03, 10:03 Jak przeczyta Wasze optymistyczne rokowania, to na pewno mu sie poprawi. Skoro juz wyszedl to dajcie mu szanse, a nie wypisujcie ze na pewno znow to zrobi. W pogodni za tania sensacja pogarszacie problem siejac niezdrowe zamieszanie. Stoczyliscie sie nizej od Super Ekspresu, jestem naprawde zazenowany tak niskim poziomem Waszego brukowca. Jego przeszle czyny sa obrzydliwe, ale Sad skazal go na taka kare a nie inna i kara ta sie skonczyla. Jest wolnym czlowiekiem. To niesamowite jak nisko ceniona jest praworzadnosc w tym brukowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14 eol co ty piszesz za bzdury? IP: 82.139.15.* 20.12.03, 10:59 Z twojego tekstu wynika, że uważasz że to społeczeństwo jest winne bo denerwuje tego kryminalistę. Gdybyś był/była sędzią to facet dostał by 2 lata w zawieszeniu (bo to dziewczynki go drażniły). Sędzia ewidentnie spieprzył sprawę. Teraz należy go jako niebezpiecznego psychopatę umieścić w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym (to tylko kwestia odpowiednich badań i orzeczenia - przykład już jest - pokazywano w telewizji program o przeciwnikach Leppera tak potraktowanych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eol Re: eol co ty piszesz za bzdury? IP: 212.69.76.* 20.12.03, 13:39 Gość portalu: 3,14 napisał(a): > Z twojego tekstu wynika, że uważasz że to społeczeństwo jest > winne bo denerwuje Nie odpowiadam za to, co dla Ciebie wynika z mojego tekstu :). Dla mnie wynika z niego co innego. > > tego kryminalistę. Gdybyś był/była sędzią to facet dostał by 2 lata w > zawieszeniu (bo to dziewczynki go drażniły). Mylisz sie. Jakbym byl sedzia to zrobilbym to co nakazuje prawo. Natomiast jakbym byl ustwodawca 20 lat temu, to uchwalilbym prawo, ktore by sprawilo, ze ten czlowiek by zawisl - podejrzenie o niepoczytalnosc by go nie uratowalo. Poczytaj moje posty w innych watkach, to sie przekonasz. > Sędzia ewidentnie spieprzył sprawę. Chyba nie rozumiesz roli Sedziego w panstwie prawa. Sedzia porusza sie w ramach prawa, i zasadzil najwyzsza kare przewidziana przez prawo w tamtych czasach za taka zbrobnie w tych okolicznosciach. Czego sie spodziewasz, ze Sedzia zlamie prawo? To smieszne :)))). To wlasnie tacy jak Ty sa przyczyna slabego prawa kryminalnego w Polsce. Plujecie na sedziow, ktorzy sa Bogu ducha winni, zamiast na politykow, ktorzy nie czuja zadnej presji, aby zmienic prawo. > Teraz należy go jako niebezpiecznego psychopatę umieścić w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym (to tylko kwestia > odpowiednich badań i orzeczenia - przykład już jest - pokazywano w telewizji > program o przeciwnikach Leppera tak potraktowanych). To kwestia dyskusyjna czy nalezy. Prawo nie dziala wstecz. A to co proponujesz pachnie mi linczem. Gazeta Wyborcza nie jest od wydawania wyrokow, ani Ty ani ja. To co napisali nie sluzy nam, poniewaz zmniejsza szanse, ze ten bandyta sie uspokoi - i to wszystko co chcialem powiedziec. Chwilowo jest on na wolnosci - mozesz sie wsciekac, ale to prawda. I trzeba sie w zwiazku z tym zachowywac odpowiedzialnie, a nie pisac byle co tylko po to, zeby sprzedac Gazete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lh Re: IP: *.lunar.com.pl / 192.168.111.* 20.12.03, 10:46 Kastrowac nie ma innych metod a ta jest najskuteczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLEK SWOJE ODSIEDZIAŁ-ODPIERDO... SIE OD NIEGO IP: *.lublin.mm.pl 20.12.03, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurgan Re: olo - ty też pewnie recydywa IP: *.nat1.kon.tvknet.pl 20.12.03, 11:24 W mroźny grudniowy wieczór do drzwi dwóch samotnie mieszkających sióstr zapukał zziębnięty wędrowiec.Kobiety zaprosiły Go do wspólnej wigilijnej wieczerzy.Po posiłku długo jeszcze słychać było z ich okna słowa pięknych polskich kolęd.Wśód nocnej ciszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario156 Re: SWOJE ODSIEDZIAŁ-ODPIERDO... SIE OD NIEGO IP: *.dyn.optonline.net 20.12.03, 17:02 nie, nie odsiedzial swojego, w ogole nie powinien siedziec, powinien zawisnac za wlasne jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: SWOJE ODSIEDZIAŁ-ODPIERDO... SIE OD NIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:40 Podaj swój adres, masz moze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek SPOŁECZENSTWO MUSI BYC PRZYGOTOWANE NA ZEMSTE . IP: 62.111.207.* 20.12.03, 12:49 NIE ZDZIWIE SIE JEZELI ZABIJE NAWET NIE ZE WZGLEDU NA POTRZEBY SEKSUALNO - MANIAKALNE , ALE ZE ZWYKLEJ ZEMSTY NA SPOŁECZENSTWIE ZA 25 LAT KICIA I BRAK ZWOLNIENIA WARUNKOWEGO . WSZYSTKICH NA DOZYWOCIE NIE MOZNA SKAZAC , PROBLEM W TYM JAK Z TYM CZLOWIEKIEM SIE POSTEPUJE , CO ON SPOTYKA NA WOLNOSCI : 1) czy ma do kogo lub czego wracać ? 2) zamykali go jak gierek był przy wladzy , czy ten czlowiek zostal przygotowany do zycia w obecnej rzeczywistosci ? 3) czy nie mozna np. nakazac mu 3 razy na tydzien wizyt na policji ? zakazu opuszczania miejsca zamieszkania ? 4) jak nie ma rodziny , meldunku , srodkow do zycia to jaka jest ze strony panstwa pomoc ? juz sam brak w/w rzeczy moze byc przyczyna ponownego przestepstwa . 5) dlaczego w polsce kraju 39 mln jest wiecej wiezniow niz w ok 80 mln niemczech ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek niemcy ok. 80mln = mniej wiezniow niz 39 mln polska. IP: 62.111.207.* 20.12.03, 12:52 w temacie podalem wskaznik ktory wszystko mowi o naszym systemie karnym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza i tyle IP: *.chello.pl 20.12.03, 14:48 I tak nie zajmie się tym nikt, do czasu kiedy stanie się coś złego osobie bliskiej kręgów władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosferato Re: IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 15:48 zostawcie w spokoju biednego wampira ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Aran Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 15:52 a ilu wychodzi co roku' proszę sprawdzić wypuszczanych po odsiedzeniu 10; 15 i 25 lat - oni wracają do "społeczeństwa" ; i co są inni......? nic z tego są zmęczeni i mają wroga - społeczeństwo co ich "wsadziło" sprawdzcie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Gdyby dostal k.smierci teraz byloby 1 zagrozenie mniej IP: *.ks.k.pl 20.12.03, 16:44 Gdyby dostal karę śmierci teraz mielibyśmy o jedno zagrożenie życia i zdrowia mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Po chrześcijańsku mu WYBACZCIE ! IP: *.ks.k.pl 20.12.03, 16:52 On przecież szczerze żałuje. Siostry i bracia - pokażcie, że jesteście prawdziwymi chrześcijanami A jesli znów kogoś pozbawi życia to przecież od tego jest spowiedź, zeby mógł przed Panem stanąć czysty... Nie widzę problemu. Ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut 25 LAT ODOSOBNIENIA ----I CO DALEJ? IP: *.sympatico.ca 20.12.03, 17:37 Bravo! Takiego ruchu na forum to nie widzialem przez dobry miesiac albo i wiecej... ale ozywienie. Co do tematu... Przez 25 lat zycia wieziennego czlowiek zmienia sie straszliwie...To co ja widze problemem to aklimatyzacja tego czlowieka w kompletnie dla niego nieznanym srodowisku...25 lat bez jakiego kolwiek kontaktu ze swiatem zewnetrzynym zostawia powazna luke w umysle swiezo zwolnionego wieznia... Kompletne niezrozumienie nowego srodowiska, brak pracy, brak planu na przyszlosc (nawet jesli wampir mial jakies plany jeszcze w wiezieniu co do swojej przyszlosci to niewiele z nich sie bedzie pokrywac z realiami - on ich po prostu nie zna). To wszystko bedzie mialo wplyw na jego nastepne kroki... Jak moze zadzialac wiezien po 25 latach surowej kary? Nie wiem.... Wiekszosc ucziwych czlonkow naszego spoleczenstwa nie bedzie wiedziec... to juz tylko zalezy od niego... czy doceni wolnosc... czy wolnosc jest tym czego tak bardzo pragnal przez 25 lat odosobnienia... Czy powtorzy zbrodnie???? Wedle prawa zaplacil za swoje winy.. My powinnismy miec respekt dla prawa i pogodzic sie tym. Kazdy z nas moze miec odmienne zdanie na ten temat.... Kary wiezienne czy tez kary smierci... wszystko zalezy od naszego pogladu... Ja osobiscie uwazam iz kara smierci jest czyms co ma potworny wplyw na cale nasze spoleczenstwo. I dlatego z kara smierci sie nie zgadzam. NIe zawsze zdajemy sobie z tego sprawe iz nasz osobisty stosunek do zycia jest budowany takze poprzez nastawienie kulturowe spoleczenstwa do o wartosci Zycia. Nauka i wiedza coraz czesciej pozwalaja nam zrozumiec geneze problemu zbrodni i w ten sposob czesto przeciwdzialamy negatywnym wydarzeniom. Wielu ludzi ktorzy dokunuja gwaltow lub zbrodni na tleseksualnym to ludzie ktorzy czesto sami byli ofiara seksualnych molestacji lub gwaltow... Wielu z nich to bardzo nieszczesliwi wewnetrznie ludzie... Potrafimy obrzucic kamieniami zbrodniarzy, ale czy my jako cywilizacja i spoleczenstwo nie jestesmy po czesci winni tych zbrodni... Mowi sie czesto iz osoby samotne (czesto tzw. odlutki lub dziwaki) dokonuja okrutnych zbrodni, czy my jako spoleczenstwo nie ponosimy czasem winy za to iz bylismy po czesci winni ich samotnosci lub dziwactw... Jak wielu mieszkancow z twojego budynku mieszkalnego czy osiedla znasz czytelniku. Ilu z nich pozdrowisz lub zagadasz idac lub wracajac z pracy... Jak czesto odwzajemniacie usmiech lub pozdrowienie... Wiem , wiem. zbyt zaganiani jestesmy , zycie jest zbyt stresujace ...po co sie wysilac? Poprzez wiele lat nieobecnosci w kraju bylem wstanie zrozumiec iz my polacy nalezymy do nie co ponurych typow...Wiem wiem generalizuje ale nie protestujcie., po czesci tak jest... Jestesmy zamknieci w sobie i czesto pesymistyczni... ale to moze byc zmienione o ile otoczenie jest otwarte, przyjazne i pomocne... Mozna sie przeprogramowac z pesymisty na optymiste.. i wcale wiele do tego nie jest potrzebne... Ci z was ktorzy sa bardziej przyjazni i weseli, ktorzy np. z usmiechem pozdrowia ekspedientke w supersamie , krotkim wesolym zartem lub komentarzem umila komus chwile dnia, otworza drzwi sasiadce ktora wnosi akurat ciezkie torby z zakupami ....Ci ludzie wiedza iz tego typu styl zycia przyciaga pozytywne energie i profity ... Badzmy wiec bardziej przyjazni, bardziej opiekunczy, weseli i uprzejmi... Zmienmy sie troche na lepsze... to wiecej lepszego bedzie i nas otaczac... Co do Was mili czytelnicy, ciesze sie iz forum ozywilo was... bardzo by bylo milo gdyby wasza uwaga dla forum byla czestsza i nie tylko sprowokowana negatynymi te Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnostyk Re: Po chrześcijańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 14:31 To chrześcijanie znieśli karę śmierci i krzyczą o prawch dla zboczeńców....ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario156 Dane zabojcy IP: *.dyn.optonline.net 20.12.03, 17:01 Chcialbym wiedziec gdzie on mieszka i znac jego zdjecie!!!! Mam rodzine na Mazurach, i chce to wiedziec! Przeciez ten smiec nie powinien juz od dawna chodzic po tej ziemii, a przynajmniej nie powinien miec juz jaj. Co wy ktorzy go wypusciliscie sobie myslicie??? czemu podkladacie nam taka bombe??????? Zadam jego danych i fotki!!!!!!!!!!!!! i na pewno nie tylko ja, cala ludnosc warmii i mazur zapewne tez!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Dane zabojcy IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 20.12.03, 17:39 WIDAC ZE W POLSCE NIC SIE NIEZMIENILO TAK JAK BYLO TAK JEST. WSPOLCZUJE PANIOM NOSCIE NOZE ZE SOBOM OTWARTE A I PANOW OSTZEGAM PO 25 LATACH W MAMRZE TO I MOZE PANOW WOLI . A TERAZ POWAZNIE TO SA JAJA ON NIGDY NIE POWINIEN SWIATLA DZIENNEGO ZOBACZYC, A JAK NA WOLNOSC TO BEZ JAJ ZBOCZENCA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Dane zabojcy IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 18:12 Dane? poco tobie jego dane, dostal wyrok ,odsiedzial i dajcie mu spokoj.Tobie powinni obciac jaja bo ty mi cos wygladasz na zboczenca.Juz ja sie dowiem kto jest Marcin , ja ciebie niedlugo odwiedze .Ja tobie dam bombe,dlugo bedziesz sie nad tym zastanawial.Zostawcie mojego brata w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario156 Re: Dane zabojcy IP: *.dyn.optonline.net 20.12.03, 18:29 chloptasiu, nie odsiedzial, powinien gryzc ziemie od 25 lat, nie powinnismy juz o nim slyszec od dawna. Niech cos jeszcze zrobi , to my wszyscy ciebie odnajdziemy, petaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Piotrowski - Kat Popieluszki- IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 17:38 na wolnosci juz dawno. Ile w nim bylo nienawisci. Czy to lepszy bandzior, niz ten z Mazur? Kto (dziennikarzynki z GW) zapytal tego z Mazur, co on zamierza dalej robic? Kto mu z was zaproponowal pomoc? Facet nie byl na wolnosci od 25 LAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Piotrowski - Kat Popieluszki- IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 18:05 mysle ze kare odsiedzial i ludzie powinni go zostawic w spokoju,pomoc? jaka? jedyna pomoc z mojej strony to moge mu jaja obciac, albo go powiesic w lesie zeby go nie znalezli.Czy to malo jezeli chodzi o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: IP: *.pl / 192.168.4.* 20.12.03, 17:54 Poczwórne morderstwo i tylko 25 lat!!!!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara smierci TAK !!! KASTRACJA IP: *.lublin.mm.pl 20.12.03, 18:49 i tylko kastracja nie ma innych metod ! ewentualnie jeszcze kula w leb, krzeslo, badz wstrzykniecie trucizny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pohybel Tylko Kilim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:35 I tak po 25 latach karmienia chwasta w pierdlu z kasy uczciwych ludzi kolo dostał szansę by znów się wykazać. A oto okazja dla przeciwników kary śmierci- zwłaszcza tych posiadających córki- wysyłajcie dzieci na zimowiska i wakacje na Mazury- najlepiej do rodzinnej wioski tego już świetnie zresocjalizowanego dewiata(może ma gospodarstwo agroturystyczne???) w dowód swej humanitarnej postawy wobec zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Głupawe prawo czy ludzie je tworzący ? IP: 212.244.107.* 20.12.03, 19:50 Życie przewyższa prawo i życiowe przepisy powinny zabezpieczać ludzi przed takimi bandytami nawet kosztem ich wolności czy życia. Jak ktoś zginie to twórcy tego prawa albo się nie przyznają i wzruszą ramionami albo zaczną bełkotać coś o niemożności stworzenia takich praw które zabezpieczą społeczeństwo przed takimi zboczeńcami. Co jest więcej warte, życie normalnego człowieka czy wolność mordercy? W naszym kraju wolność bandyty ma większą wartość bo ktoś wymyślił, że należy zawsze dać szansę nawet mordercy. Nie wpadł jednak w swej genialności na to, że nie daje szansy zwykłym uczciwym ludziom. Ale to można zrozumieć. "Ludzi uczciwych jest znacznie więcej niż morderców więc można się nimi nie przejmować." Chyba taki jest tok rozumowania tworców tak głupich praw. Jka zwykle gdy ktoś ucierpi nie będzie winnych. Za to będzie sprawa, temat dla prasy o dziarskiej policji, adwokatach broniących, sędziach geniuszach itd. Prawo powinno mówić przede wszystkim. Jesli ktoś podnosi rękę na innego bez powodu zrzeka się tym samym wszelkich praw obronnych wobec siebie. To powinno być prawo podstawowe. Atakujący musiałby zawsze udowodnić że miał prawo do ataku a obrońca musiał by udowodnić że nie sprowokował w zaden sposob atakującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Eliminacja - nie kastracja IP: *.mad.east.verizon.net 20.12.03, 19:59 Gość portalu: Swiatek napisał(a): > a ja jestem za chemiczna kastracja!!!!!Ludzie czy wy czekacie az zgwalci i > zamorduje kolejna dziewczyne???!!! Moze to byc wasza corka.... :((((((( Tak myslisz? Czy wydaje Ci sie ze decyzja o trawalym okaleczeniu innego czlowieka w swietle prawa jest rzeczywiscie sprawiedliwa? Natomiast za zabojstwo w normalnym kraju eliminuje sie czlowieka ze spoleczenstwa. Biedniejsi skazuja na kare smierci a bogatsi po prostu daja dozywocie. Juz pisalem wiele razy, ze w takich wypadkach nie ma mowy o sprawiedliwosci. Taki czlowieczek w prawniczej todze nie jest autorytetem dla mnie by decydowac czy dac 12 lat czy 25 lat za zabojstwo. Jesli tak to dlaczego nie moglbym byc sam autorytetem czy go nie ukarac za glupote (np. tego sedziego)? W wypadku zabojstwa na tle seksualnym po prostu trzeba wyeliminowac delikwenta ze spoleczenstwa, bo nie ma juz zadnych nadziei ze nie dokona podobnych czy gorszych czynow w przyszlosci. Podobno za drugim razem jest juz o wiele latwiej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.S Re: "Mazurski wampir" na wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:37 Podajcie jego adres Odpowiedz Link Zgłoś