Dodaj do ulubionych

Nocny pożar zabytkowej willi w Warszawie. Straż...

IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 13:41
Rozwiązanie jest proste. Należy zastrzec, że w danym miejscu nie może stać nic innego od obiektu tożsamego z daną budowlą. Wtedy nawet całkowite zniszczenie obiektu nic nie zmieni, bo nie będzie można tam nic innego wybudować.
Obserwuj wątek
    • three-gun-max Wyborcza pomawia 28.09.10, 13:49
      Mam nadzieję, że deweloper puści ją z torbami.
      • Gość: Piotr Developerzy to przeciez aniolki IP: *.cwd.waw.pl 28.09.10, 14:07
        I z dobrego serduszka napewno za wlasne pieniadze nie dosc ze nie zburzy budynku, ktory blokuje mu inwestycje za kilkadziesiat milionow zlotych. Nie. Wyremontuje ja, i pewno przekaze dla jakiegos sierocinka, by dzieciaczki nie mialy.
      • Gość: heil_eris Re: Wyborcza pomawia IP: *.stacje.agora.pl 28.09.10, 14:57
        O co pomawia? Przecież nigdzie nie pada stwierdzenie, że deweloper podpalił. Opisuje tylko ciekawe losy zabytku ;)
      • Gość: T. Re: Wyborcza pomawia IP: *.aster.pl 28.09.10, 15:12
        Pomawia?
        Cytuje raport Straży Pożarnej, może to Straż pomawia? ;)
      • Gość: mert Re: Wyborcza pomawia IP: *.chello.pl 28.09.10, 21:12
        A ja w tym artykule nie dopatrzylem sie pomowienia. Dziennikarz przytoczyl tylko stan faktyczny wlasnosci budynku. Ewentualna sugestia moze byc tylko nastepujaca - developer nie uzyskal zgody na rozbiorke budynku, wiec nie pilnuje posiadlosci. Z racji braku stalych mieszkancow zapewne dochodzi do podpalen z powodu 'glupich kawalow' czy pijanych/pod wplywem narkotykow osob. Moim zdaniem developer raczej nic nie zyska na podpaleniu - bo sadze, ze budynek wytrzyma, a jedyne co ulegnie zniszczeniu to elementy drewniane ktore i tak bedzie musial potem naprawic.
    • Gość: przybleda Re: Nocny pożar zabytkowej willi w Warszawie. Str IP: *.netia.pl 28.09.10, 13:54
      W Toruniu w podobny sposob pozbyto sie zabudowan Tormiesu... "przypadkowy" pozar, potem juz nie bylo problemu :/
      • Gość: PO_tworek W W-wie poszły również z dymem obiekty pod TESCO IP: *.147.228.212.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 15:17
        Tesco na Gocławiu.

www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/warszawa;gigantyczny;pozar;hurtowni;zabawek,25,0,271129.html
    • Gość: Arek"Aiwa-Platz" Jak Mokotów to Prokuratura Rejonowa z Wiktorskiej. IP: 178.56.133.* 28.09.10, 15:11
      Problem w tym, że z góry wiem o umorzeniu. Jaka prokuratura - taka dociekliwość a jeszcze jak majętny deweloper w tle, to zero szans na wyjaśnienie.
    • anasz Re: Nocny pożar zabytkowej willi w Warszawie. Str 28.09.10, 16:42
      mieli kamerki.
    • Gość: niew Kolejny niezadbany, zniweczony zabytek?? Koszmar IP: *.chello.pl 28.09.10, 16:50
      Od lat nie powinno się zezwalać deweloperom na budowanie na historycznych terenach a tym bardziej w miejscu gdzie są zabytki, dawne domy, obiekty czy stare kamienice, które powinny być odrestaurowane!!!!!!! Warszawai wiele miast polskich są zlepkami architektonicznymi, w który dominuje niejednokrotnie miszmasz, pomieszanie stylów, brak gustu, niszczejące niestety zabytki i masa tandetnych reklam, świecących diod i bioboardów.
    • dr.jimmy Sataniści 29.09.10, 09:17
      Jest to opuszczony stary dom, często zbierali się tam sataniści, ćpuny, menele. Może to ktoś z nich zaprószył.
    • jhbsk Nocny pożar zabytkowej willi w Warszawie. Straż... 29.09.10, 09:44
      Nie wierzę w takie przypadki.
      • Gość: borewicz Re: Nocny pożar zabytkowej willi w Warszawie. Str IP: 194.153.115.* 29.09.10, 10:16
        Ja myślę, że to byli szataniści. Tak to byli szataniści, bo inaczej bym coś, bym coś zauważył. Ja i pies Azor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka