Gość: zainteresowany czy ktos jest mi w stanie... IP: *.szuwarowa.krakow.pl 28.07.04, 07:19 podać podstawę prawną na jakiej państwo domaga się opŁaty dla JEDNEJ wybranej telewizji? przecierz moge ogladać tylko polsat lub tvn i słuchać tylko prywatnych stacji. Przecierz pieniążki nie sa równo dzielone między wszystkich, no nie?? czy to aby jest zgodne z konstytucją? czy to nie jest przypadek nierównego traktowania podmiotów gospodarczych? zdaje się że wszyscy działaja na tym samym rynku? może jakiś odważny prawnik zrobi z tym wreszcie porządek? przecierz to jest upaństwowione oszustwo. tak. a póki co, panowie kontrolerzy s.pierdlać!. po moim trupie dostaniecie cokolwiek. banda upaństwowionych wydrwigroszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry obywatel. Re: czy ktos jest mi w stanie... IP: *.proxy.aol.com 28.07.04, 07:52 Czy moglibyscie mi podac adres TVP i Radia. Poczulem sie w obowiazku im zaplacic za sluchanie radia na net w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysł mi przyszed Re: czy ktos jest mi w stanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 08:31 W telewizji same stare programy, to jak ktoś mnie przyjdzie sprawdzać to pokażę mu stary kwit opłaty abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 28.07.04, 08:35 nie mędrkuj, wcześciej czy później zapłacisz, zapłacisz abonament, zaległości i odsteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 14:18 A wlasnie, czy ktos z tu obecnych zostal w ten czy inny sposob zmuszony do zaplacenia i tych karnych odsetek tez? O odsetkach w artykule chyba nic nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys A ja dam w lape mojemu znajomemu listonoszowi IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 28.07.04, 08:42 Dam mu 100zl i moga mi naskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart A ja wam mówię: Za co my płacimy abonament? IP: *.bci.net.pl 28.07.04, 09:22 Zapytuję wszystkich, którzy płacą abonament - za co? Za taką beznadziejną szmirę którą serwuje nam gniot pod nazwą "Telewizja Publiczna" nie warto zapłacić ani grosza. Najświeższy przykład: Wczoraj w godzinach meczu eliminacji Ligi Mistrzów z udziałem Wisły Kraków, która odniosła efektowne zwycięstwo strzelając 8 bramek w TVP leciały jakieś odgrzewane powtórki serialu obyczajowego, który TV nadaje dosłownie o każdej porze (pamiętam z programu jakieś powtórki gdzieś w środku nocy lecące :) Za co więc płacimy: Za brak profesjonalizmu, upolitycznienie, lekceważenie nas - telewidzów i komercję, której wszak w Telewizji Publicznej z zasady nie powinno być? Odpowiedzcie sobie sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrolerkiler Rada IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 28.07.04, 09:22 a co z odbiornikami w samochodach i radiobudzikach??? Czyżby OSŁOWIE pominęli ten jakże ważny segment rynku? Policja powinna zatrzymywać samochody z antenami i karać kierowców mandatem w wysokości abonamentu i karnych odsetek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: hebhe wlasnie na to licza emerytowane ubeki IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:31 jak dorobic do emerytury po 15 latach dup&* siedzenia pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Rada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 14:27 A mi jakis debil odkrecil niedawno antene z samochodu, wiec juz nie bede musial placic za sluchanie radia w samochodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śliwka Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 217.11.147.* 28.07.04, 09:50 A kiedy będzie abonament za używanie żelazka albo kuchenki gazowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.07.04, 09:58 a co w pzypadku jak mam wieżę i chcąc nie chcąc jest w niej wbudowane radio. Wieży uzwam tylko do słuchania płyt - jak mam udowodnić, że nie słucham radia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śliwka Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 217.11.147.* 28.07.04, 10:12 Niestety, masz radio i koniec - płacić. Chyba, że je popsujesz. Boże, co za kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rere Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:57 Ciekawe ile wynosi wynagrodzenie za umowę-zlecenie dla kontrolerów bo rozumiem, że do wynagrodzenia mają dodatek w postaci prowizji od każdego "nakrytego" na posiedaniu telewizora i ciekawe z jakiej puli dostana wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefuncio Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.krak.tke.pl 28.07.04, 10:11 ZA CO MAMY IM PLACIC? ONI NAWET MECZU DO EL. LIGI MISTRZOW NIE POTRAFIA WYKUPIC! PIENAIDZE SA ROZKRADANE I WYDAWANE NA JAKIES KRETYNSKIE BALE I GALE NA KTORYCH WRECZAJA SOBIE NAWZAJEM STATUETKI, A NIKT TEGO NIE CHCE OGLADAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Mam pytanie !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:12 Czy właściciel mieszkania płaci abonament czy posiadacz telewizora? Sytuacja jest następująca: Dziadek skończył 75 lat i ma w książeczce "misia" że nie musi płacić abonamentu, jednak w międzyczasie przepisał mieszkanie na mnie, ale nadal jest zameldowany. To czy obowiązek płacenia abonamentu przechodzi automatycznie na mnie, czy nie? I drugi problem: Czy mając kartę radiowo- telewizyjną w komputerze też trzeba płacić abonament jak w przypadku telewizora? (co byłoby bardzo logiczne, bo niczym to się nie różni od korzystania z telewizora). Proszę o pomoc w tych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: plac za kretynizm jest doplata 100% IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:37 hehe trzeba domeldowac 75 latkow :-PPPP i nie placic albo postawic w domu urne z przodkiem i zarejestrowac ksiazeczke na zmarlego buhaaaaaaaaaaaaaaa przeciez tak lubil klan i durczoka ze nawet po smierci zyczyl sobie slyszec te mile glosy z tvp a przeciez wola zmarlych rzecz swieta pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry6 Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 213.195.173.* 28.07.04, 10:21 Czy ludzie niesłyszący i niewidomi też mają płacić? Przecież jest ustawa ,że są zwolnieni.Coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 81.210.16.* 28.07.04, 10:33 Czyli, jeżeli tracę pracę to powinienem sprzedać TV i radio (bo za co opłacać?), a regiony o dużym bezrobociu staną się coraz bardziej nierozwojowe i bez świadomości co się dzieje w kraju, ... Fakt może alternatywą jest taki cwajnos, tylko czy o to chodzi?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: a za co chcesz zyc ? moze i sprzedasz cudzy:-P IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:39 jak cie rzad przycisnie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p 15,40 za tewizor? proponuje rozwiązanie troszke IP: *.polsl.katowice.pl 28.07.04, 10:36 inne: tuner satelitarny cyfrowy +pakiet polsatu (przez 3 miesiace 20zl, potem 35zl) - wszystkie kanaly publiczne wchodza w sklad pakietu+kilkanascie innych polskojezycznych w tym 5 naukowych. telewizor roztrojony, tuner satelitany nastrojony. tym samym pakiet polsatu mamy za maks. 20zl. czepiac sie nie powinni - w koncu nie moga brac abonamentu za korzystanie z satelity, tak jak nie moga brac kasy za sluchanie radia publicznego (np Trojki) przez real playera (przez internet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: a dlaczego maja nie brac jak polacy durnie IP: *.cegs.itesm.mx 28.07.04, 10:43 wybieraja lajdakow i pozwalaja sie okradac wybieraja ponownie buzka na funkcje publiczne !!!!! tak dalej a mullera wybiora na prezydenta :-[[[[[[[[[ pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościutek Re: 15,40 za tewizor? proponuje rozwiązanie trosz IP: *.chello.pl 28.07.04, 11:22 Ej, lepiej uważaj... Bo jeszcze któryś dupek z Sejmu przeczyta i każą płacić abonament za posiadanie komputera :/ W końcu WinAmpa czy RealPlayera można zainstalować w każdym... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
niezlejaja Dziendobry, Poczta Polska, przynioslem paczke! 28.07.04, 10:40 wpuszczacie, faceta z paczka lub listem poleconym do domu, a on: o telewizorek widze, a z ta paczka to sie pomylilem, a placa panstwo abonament??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalapitek Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.port.gdynia.pl 28.07.04, 10:43 Cała KRRiT to złodzieje, a ja mam im płacić na ten syf co leci na jedynce, czy dwójce? Jak nie będzie tych pierd...nych reklam to może zapłace. Co to za idiotka wypowiada sie na forum, że to żadne pieniądze? To sobie kaciało policz razy pare milionów i co ty z tego masz. Mam w dupie tvp1, tvp2 itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk W Polsce jest milion wrogow abonamentu IP: *.netserv.net / *.netserv.net 28.07.04, 10:59 Dam Wam rade nie majacy pieniedzy uzytkownicy polskiej telewizji panstwowej.Nigdy nikogo pod zadnym pozorem nie wpuszczajcie do domu.My home is my castle. Odpowiedz Link Zgłoś
jeerzy Re: Listonosz sprawdza telewizory 28.07.04, 11:14 placic ale dlaczego tak duzo czy zdajecie sobie sprawe jakie pieniadze wchodza w gre zgadzam sie ze w innych krajach sie placi ale czy jest to porownywalne z naszymi dochodami wezmy chocby 10 mil. rodzin to po zlotowce jest to 10 mil. zl.co miesiac a po 18 zl. kto wyzeknie sie takich pieniedzy w Polsce dba sie tylko o swoje interesy a reszte niech szlak trafi tylko mozni tego swiata nie zdaja sobie sprawy ze kiedys tych co na noch pracuja moze zabraknac i co wtedy albo przyjdzie nowa fala komunizmu i znowu trzeba bedzie ryzac panoczkow niech sie nad tym zastanowia bo narod ucisniony wytrzymuje do pewnego momentu jestem za tymi co nie placa niech nas wszystkich wsadza do wiezienia i pocaluja nas w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
vxy Abo-na-menty telewizyjne 28.07.04, 11:35 Zgodnie z art. 51 ust. 3 ustawy o radiofonii i telewizji do wykonywania kontroli stosuje się przepisy Kodeksu postępowania administracyjnego. Czyli wszczęcie postępowania na piśmie i doręczenie go - może być przez pocztę - koszty własne poczty. Zawiadomienie o przeprowadzeniu dowodu z oględzin - też na piśmie i w terminie 7 dni PRZED planowanymi oględzinami. A potem jak coś znajdą to decyzja ustalająca opłatę, od której NALEŻY się odwoływać, bo z tego co widzę listonosze procedury nie przestrzegają. Więc do uchylenia itd. Nb. ciekawe na co te pieniądze idą, czyżby zgodnie z tematem powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
aniko oplata przez Internet jest MOZLIWA!!! 28.07.04, 11:26 wszystkich zainteresowanych informuje, ze jest mozliwosc zaplacenia abonamentu nie tylko na poczcie! HURA ;-) ale i Internetem. Na odwrocie wezwania jakie dostalam w kwietniu jest stempelek Rejonowego Urzedu Poczty (w moim przypadku Warszawa-Srodmiescie) i jest numer konta! Przyznaje sie, zaplacilam, za caly rok, nawet z odsetkami w wysokosci 0,90 PLN. I co? Dostalam drugie wezwanie, ze owszem abonament otrzymali, ale odsetki wynosza 1,10! to chyba powinnam doplacic te cale 30 groszy, bo jak mi nalicza za nie odsetki, to do piatego miejsca po przecinku sie nie wyplace.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościrad Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.04, 11:42 Za parę lat cała telewizja przejdzie na system cyfrowy. Nie będzie w ogóle programów nadawanych w systemie analogowym. W niektórych krajach ten proces już się rozpoczął. Do odbioru naziemnej tv cyfrowej (sygnał nie z satelity i nie z kabla, a z anteny naziemnej) potrzebny jest dekoder. Mamy zatem proste rozwiązanie problemu: sygnał jest kodowany. Chcesz oglądać program? Płacisz. Nie chcesz? Nie płacisz i nie oglądasz. Polska ma nawet swój wkład w rozwój cyfrowej tv: www.adb.pl Walka z nie płacącymi abonamentu teraz to gwóźdź do trumny SLD. Myślę, że nie odważą się na to teraz. Sądzę, że oni spróbują zostawić tego kartofla następnej ekipie, żeby ludziom się zdawało, że to nowi są winni, a nie czerwoni. Jak znam życie, to listonosz będzie się bał cokolwiek zrobić np. facetowi, który wyszedł z więzienia i nie płaci abonamentu. Wystarczy, że pogrozi listonoszowi, że mu mordę obije. Pokażcie mi listonosza, który będzie chciał oddać życie za abonament. Zwyczajnie odhaczy, że faceta nie było w domu i nie sprawdził. Pewnym problemem jest ustalenie stawki, jaką będą brać listonosze za stwierdzenie, że danej osoby nie było w domu. W mojej okolicy listonosze już dzisiaj się nie wyrabiają. Niektórych większych listów nie przynoszą do domu, tylko zostawiają na poczcie. Tak! I wcale nie mówię tu o listach poleconych. Dostałem parę razy awizo na zwykłą przesyłkę! Albo listonosz dzwonił i mówił, że przesyłka jest na poczcie. Teraz dołóżcie im jeszcze obowiązek sprawdzania telewizorów i możecie zapomnieć o otrzymywaniu przesyłek. --- "Dzień dobry, jestem listonosz przyszedłem sprawdzić pani biustonosz ... Nie ma pani? Proszę pokazać." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościrad P.S. IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.04, 11:48 Oczami wyobraźni widzę już demonstrację listonoszy w Warszawie. Idą z transparentami "Nie chcemy umierać za abonament!" :) A swoją drogą, dlaczego listonosze dotąd nie demonstrowali? Przecież mają takie ciężkie torby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka listonosz i telewizory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:17 Może ktoś mi wytłumaczy za co dokładnie zawiera abonament?: jeśli mam kablówkę - wersja podstawowa to płacę już rachunek za prąd wykorzystany - opłatę pobiera Zakład Energetyczny Telewizor - kupiłam sobie sama TO ZA CO JEST TEN HARACZ??? telewizja publiczna powinna dogadać sie z kablówkami tylko ze teraz juz za pozno. bo pewnie w państwie prawa i bez głowy ktoś juz x-lat temu zrobił na tym interes... a reszta płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.bphpbk.pl 28.07.04, 12:28 Każdy grosz zabrany obywatelowi w postaci podatków, abonamentów, składek itp.powinien być skrupulatnie przed tym obywatelem rozliczony. Jeśli Państwo tego nie robi to znaczy że jest państwem ......złodziejskim. A urzędnicy wykonujący swoje obowiązki niezgodnie z prawem powinni stanąć przed sądem. To nie tylko TVP to również NFZ, kancelarie Prezydenta i Premiera, Sejm, Senat, Policja, Wojsko i wiele, wiele innych instytucji - wszystkie powinny sprawozdawać obywatelowi w jaki sposób wydają jego pieniądze. Jeśli tego nie robią to znaczy, że obywatel nie jest Państwu do niczego, poza opłacaniem danin, potrzebny. Tak więc obywatelowi pozostaje .....nieposłuszeństwo obywatelskie i czekanie na skutki tego bałaganu. A jaki będzie finał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.tom / *.tom-net.int.pl 28.07.04, 12:33 czy jesli mam 3 telewizory w domu to za kazdy mam placic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacaques Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.07.04, 16:18 Banda zlodziei. Place za kablówke i nie bede 2-gi raz placil za to samo. Kablowka placi TV za transmisje ich programow - a jak nie to niech sie biora za kablowke a nie za biednych ludzi chamskie sk...syny. Tu trzeba albo UOKiK albo Rzecznika praw obywatelskich albo Trybunal Stanu - a jak nie pomoze to jeszcze jest Trybunal w Strasburgu. Jestem w stanie zrozumiec idee abonamentu, ale nie wsytuacji gdy publiczna TV nadaje reklamy i nie gdy juz place raz za to samo kablowce. Zreszta patrzac na panstwowa TV to ona juz dawno przstala zaslugiwac na abonament. Wszyscy powinni przestac placic ten haracz na opasle swinie z Krajowej Rady....itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: 62.233.185.* 28.07.04, 23:00 W jakim państwie my żyjemy????- jakie prawo mnie zmusi do oglądania TV1 i TV2 mając do dyspozycji super programy z telewizji kablowej. Kara na zasadzie domniemania, że te programy odlądam!!!!! Co na to Pan rzecznik praw obywatelskich???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linke Re: Listonosz sprawdza telewizory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 23:51 WREŚCIE Co na to Rzecznik Praw Obywatelskich? Dlaczego taką Ustawę podpisał pan prezydent RP??? I wreście co na to Trybunał Konstytucyjny-przecież Polska to ponoć panstwo PRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś