Dodaj do ulubionych

tabu w telewizji

25.12.04, 23:43
Czy istnieje tabu w polskiej telewizji?
czy są jeszcze jakieś tematy, których się nie porusza? bo Drzyzga to już
chyba o wszystkim rozmawiała :-) szczególnie zależy mi na opiniach o telewizji
publiczniej i filmach jakie są wyświelane. Z góry dzięki za pomoc!
Czy istnieje tabu w polskiej telewizji?
czy są jakieś tematy, których się nie porusza? bo Drzyzga to już chyba o
wszystkim rozmawiała :-) szczególnie zależy mi na opiniach o telewizji
publiczniej i filmach jakie są wyświelane. Z góry dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuna Olinowata Tak . Jest takie tabu :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 04:33
      Nikt nie chce w TVP zlecić produkcji programu z serii "Benefis z ..." . z
      Władimirem Ałganowem. Ałganow miałby prawo zaprosić z okazji rocznicy pracy w
      Polsce, wszystkich swoich polskich przyjaciół i współpracowników.
    • Gość: z Re: tabu w telewizji IP: *.e-lider.pl 26.12.04, 15:05
      W TV nikt nie odwazy sie powiedziec, ze papierz kiedys umrze.
      • Gość: vicky Re: tabu w telewizji IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 26.12.04, 15:45
        Papież, matołku.Ty też, jak każdy człowiek, też kiedyś umrzesz. Przypomina się
        o tym co roku w środę popielcową.
        • mafik Re: tabu w telewizji 26.12.04, 16:16
          Upominam. Nie nazywajmy się w tym miejscu matołkami. Też nie zgadzam się z vicky'm, ale można bez inwektyw, o co proszę.
        • Gość: z Re: tabu w telewizji IP: *.e-lider.pl 27.12.04, 12:08
          e, spox mafikos, uwagi cymbalow mnie nie ruszaja:)
          • Gość: gibenrath Jan Paweł II, chrześcijaństwo, katolicyzm itd. IP: *.chello.pl 30.12.04, 18:44
            to są tabu absolutne
          • Gość: gibenrath i jeszcze Piłsudski IP: *.chello.pl 30.12.04, 18:45
      • Gość: PAPO DO NIEBA CZAS To nie jest papiez tylko jakis klon czy tez robot! IP: *.79.41.170.adsl.vbr.tiscali.dk 30.12.04, 19:00
        Wydaje mi sie ze papa juz dawno kitnal, a na jego miejsce dali jakiegos klona
        podtrzymywanego podobno lekami z plodow ludzkich. Wszystko w celach
        komercyjnych, oczywiscie!!!!
        A tak nawiasem, to jak widze tego kolesia w bialym kitlu, ktory rzekomo jest swiety i
        nieomylny, to mi sie niedobrze robi... To ja juz tam wole byc omylny i nieswiety... :D
        A poza tym, to jak mozna byc glowa tak zbrodniczej organizacji jak kk? - trzeba chyba
        na prawde nie miec duszy...

"I przyjda czasy, ze ze slowami Jezusa na ustach narzedzia smierci beda blogoslawic i
        zabijac..."

PROPHET
        • Gość: P-77 Re: To nie jest papiez tylko jakis klon czy tez r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 22:58
          > Wydaje mi sie ze papa juz dawno kitnal, a na jego miejsce dali jakiegos klona
          > podtrzymywanego podobno lekami z plodow ludzkich. Wszystko w celach
          > komercyjnych, oczywiscie!!!!
          > A tak nawiasem, to jak widze tego kolesia w bialym kitlu, ktory rzekomo jest s
          > wiety i
          > nieomylny, to mi sie niedobrze robi... To ja juz tam wole byc omylny i
          nieswiet
          > y... :D
          > A poza tym, to jak mozna byc glowa tak zbrodniczej organizacji jak kk? -
          trzeba
          > chyba
          > na prawde nie miec duszy...
          >
          > "I przyjda czasy, ze ze slowami Jezusa na ustach narzedzia smierci beda
          blogosl
          > awic i
          > zabijac..."
          >
          > PROPHET
          Prośba do administratora - proszę o skasowanie tego postu.
          • Gość: hermitt Re: To nie jest papiez tylko jakis klon czy tez r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:43
            > Prośba do administratora - proszę o skasowanie tego postu.

Prosty przykład na to, że tabu jednak istnieje.
      • Gość: dżizas Re: tabu w telewizji IP: 212.160.172.* 03.01.05, 15:36
        jak umrze to tez nie powiedzą że umarł???
      • Gość: Poll Re: tabu w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:13
        To straszne ale w tv są już przygotowane materiały na ten moment:((((
    • Gość: Giordano Re: tabu w telewizji IP: 80.51.233.* 26.12.04, 19:52
      Nie uświadczysz krytyki kościoła katolickiego, papieża, watykanu.
      Jest to jedna z wielu cech państwa wyznaniowego.
      • Gość: bubuś katolik zatoleruje na śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:51
        prof.Środę katolicy już zatolerowali gazetami na śmierć
    • Gość: ejj Re: tabu w telewizji IP: 195.136.112.* 27.12.04, 09:51
      Nie puszczą np filmu "Ksiądz"! A szefowie telewizji będą mają zadziwiającą
      skłonność podlizywania się politykom. Oczywiście rekordem była Kwiatkowszczyzna
      a wydaniu Wiadomości Pieńkowszczyzna czyli swiat na czerwono ale teraz tez jest
      wesoło. Np taki całkiem sympatyczny pomysł jak program "Warto rozmawiać" -
      tylko dlaczego widać na kilometr jakie poglądy ma Pośpieszalski i dlaczego tzw
      felietony są prawie zawsze tendencyjne?
      • Gość: chybil Re: tabu w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:27
        PAPIEŻ - temat tabu i nie chodzi mi o jego śmierć i jego choroby, ale o krytykę
        poglądów, wystąpień,przesłania. W wielu programach politycznych po haśle że
        papież jednak myśli inaczej a mianowicie: "XYZ". Politycy i zaproszeni goście
        wycofują sie w popłochu i starają się nie narażać.
    • Gość: Andrzej Re: tabu w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:46
      Oczywiście tak jak w każdym kraju wyznaniowym jest to religia, a w Polsce
      religia katolicka i oczywiście samobójstwem byłoby wątpić w mediach w
      nieomylność papieża.A kiedyś śmieszyło nas ze chińczycy studiują myśli Mao.
    • Gość: Buka Re: tabu w telewizji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 17:52
      Ja też że katolicyzm i jego ciemne strony.
    • Gość: realista Wbrew pozorom nie papież, nie papież :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 17:57
      Problemem nie jest jakieś konkretne tabu, ale beznadziejny prowincjonalizm
      naszej telewizji. Polska telewizja publiczna (a i inne też) nawet nie próbuje
      przybliżać nam świata. Obejrzyjcie np. jakikolwiek program publicystyki
      kulturalnej. Jeżeli będzie tam cokolwiek o sztuce spoza Polski, to tylko z
      okazji jakiejś wystawy w naszym kraju. O jakiejś syntezie, o umiejscowieniu
      zjawisk kulturalnych w szerszym kontekście można zapomnieć.
      • Gość: ejj Re: Wbrew pozorom nie papież, nie papież :-) IP: 195.136.112.* 02.01.05, 21:00
        Swięte słowa, choć prywaciarzy bym sie nie czepiał. Mają zarabiac i juz. Niskie
        to ale taka jest rzeczywistość.
    • narko2 Re: tabu w telewizji : legalizacja 30.12.04, 17:58
      Bardzo mało jest programów traktujących o nie tyle narkotykach, co legalizacji
      "softu". Zazwyczaj tv wrzuca wszystko do jednego wora i udaje, że sprawy nie ma.
      Tymczasem badania pokazują, że 80% populacji poniżej 50 roku życia chociaż raz
      miało kontakt (zapaliło) z marihuaną. Jest więc chyba o czym dysqtować
      >tymczasem do programów tego typu zazwyczaj zaprasza się terapeutów, którzy z
      uporem świętej inkwizycji, wciskają społeczeństwu, że jak odważysz się spróbować
      1 skręta to bankowo skończysz jako makowy chłopiec dworcowy. Nie jestem temu
      przeciwny, ale uważam, że do dysqsu powinno zapraszać się 2 strony, i jak
      zapraszamy Don Kichotów to zaprośmy również wiatraki. Tymczasem bez żadnej
      cenzury i reżyserii zapraszam na forum:
      LEGALIZACJA MADE IN POLAND
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21024
    • Gość: oczywiscie Re: tabu w telewizji IP: *.chem.cornell.edu 30.12.04, 18:03
      nikt nie rozmawia w TV o rzeczywistych dochodach KOSCIOLA!!!!!!
    • Gość: jotabe Re: tabu w telewizji IP: 217.153.61.* 30.12.04, 18:21
      Oczywiście; głównym tabu jest kościół katolicki, jego wszystkie agendy (z
      Watykanem i papieżem, który z załozenia ma rację, działalnościa Opus Dei etc.)
      kościelne finanse i conajmniej niejasne związki z władzą i biznesem; tabu jest
      widoczna gołym okiem służalczość administracji i sądownictwa wobec aktualnie
      rzadzących (niezależnie od koloru, czerwone czy czarne bez różnicy_); tak
      naprawde prawdziwym problemem zmiatanym starannie pod dywan jest przerażająca
      wręcz zaściankowość, wtórność i parafiańszczyzna wjezdżające triumfalnie z
      programami typu sitcom i pozornymi dyskusjami o niczym, z góry załozonymi
      wnioskami, gdzie nikt nikogo i niczego nie słucha i nie słyszy, i idąca za ta
      zacietrzewioną miałkością i nijakościa nachalna inwazja złego gustu i jeszcze
      gorszego wychowania. Wszystko co choćby śladowo zahacza o samodzielne myślenie
      jest podejrzane, rugowane na daleki margines i spychane w niebyt "ramówki",
      doczekanie sie czegoś wymagającego od widza choć odrobiny intelektu wymaga
      siedzenia do bladego świtu; ciekawe, skąd tyle pogardy dla widzów i
      lekceważenia; skąd przeświadczenie, ze poza "centrum" istnieje tylko pustka, i
      nie ma na kuli ziemskiej nic poza ulicą Wiejską w Warszawie i Białym domem w
      Waszyngtonie, który jedyny czasami zastępuje Watykan? Błagam o pirackie stacje
      opozycyjne!!!
      • Gość: czy Ty to widzisz? Bo Polska ma byc kolonia religijna !!!! IP: *.79.41.170.adsl.vbr.tiscali.dk 30.12.04, 19:23
        Taki jest niestety scenariusz...:( Polska ma byc krajem biednym z rodzinami
        wielodzietnymi i niewyksztalconymi, z bogata parafia i nieomylnym, bezkarnym
        plebanem, powiazanym oczywiscie z wladzami...
        Ludzie w krajach kolonialnych maja byc przede wszystkim slabi zeby sie nie zbuntowali
        przeciw niesprawiedliwosci (tu decydujaca role odgrywa katolicyzm!), niewyksztalceni i
        najlepiej rozpici alkoholem. Musza byc tez egoistami, bez skrupulow, co potem
        tlumacza, ze takie prawa rynku... Duza wiekszosc w swej bezsilnosci i frustracji ma byc
        na kolanach wierzac w zycie wieczne i zawsze z poczuciem winy, grzechu, zla,
        niedoskonalosci (bo przeciez stworzenia boze musza byc bublami...;)), a na mysl o
        wolnosci i byciu szczesliwym, nie kiedys tam w zaswiatach, tylko tu w tym zyciu, ma ich
        chwytac w zoladkach, bo to juz zakrawa, wedlug cierpientniczej mysli chrzescijanstwa,
        na egoizm...
        Pytanie: dlaczego telewizja tak malo wymaga od swoich widzow?
        Odp: Bo ludzie maja nie myslec tylko sluchac i wierzyc w to co pleban powie, a
        telewizja juz dawno jest w rekach proboszczy!!!

WSZYSTKIE KRAJE KATOLICKIE NA SWIECIE, GDZIE JEST MOCNY I BOGATY
        KOSCIOL, SA SKRAJNIE BIEDNE. BO WLASNIE NA TYM KOSCIOL BAZUJE!!!

Ludzie w koloniach sluza do niewolniczej pracy dla bogatych, a nie po to zeby mysleli...
        • smutas3 A ja jestem ciekaw,co się dzieje... 31.12.04, 13:37
          A ja jestem ciekaw,co się dzieje w sprawie senatora Stokłosy - najpierw
          dziennikarze podnieśli wrzask na cały kraj,a po kilku dniach zapanowała
          absolutna cisza ! A przecież ten pan popełnił ewidentne przestępstwo !
          Zastanawiem się,czy nasze wolne media faktycznie są takie wolne ?
          • Gość: P-77 Re: A ja jestem ciekaw,co się dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:05
            Temu kto uważa, że Polska to państwo wyznaniowe proponuję aby odwiedził np.
            Arabię Saudyjską.
            JA wymieniłbym dwa tematy tabu - depresja poporodowa i sieroctwo społeczne.
    • Gość: helga Re: tabu w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:41
      Nie ma się co zasłaniać Arabią Saudyjską. Powiedziano prawdę.
    • braineater Re: tabu w telewizji 04.01.05, 19:13
      1) Zawsze religia - i nie chodzi tu o brak krytyki czy wytykanie błędów -
      brakuje jakiegokolwiek obiektywizmu w mówieniu o tejże
      2) Kobiety - nie istnieją w telewizji poza paniami minister, wampami sceny i
      dzierlatkami o miałkich wokalnych talentach
      3) Śląsk przed polski - temat którego nie ma nawet w Katowickiej telewizji
      regionalnej - nie wiem czy to obawa przed oszołomami z Ruchu Autonomii czy też
      strach przed odkłamywaniem historii - vide afera dookoła Wiezy spadochronowej
      4) Sex - i nie mówię tu o filmach po 22 (choć też jest nędznie:)ale o
      jakimkolwiek podejściu do tego tematu - zawszeć kończy się to na bijatyce
      ortodoxów z liberałami a wniosków tudziez elementów wychowawczych w tym żadnych
      5) Sztuka jakakolwiek inna niż zaaprobowana przez odpustowców z Niną T. na czele
      6) Młodziez w ujęciu innym niz prze pryzmat programu redakcji katolickiej RAj
      czy z drugiej strony inna niż w rowerze Błażeja
      Generalnie telewizję mamy taką jaka polaków chowanie - zaściankową, często
      irytująco głupią, pełną postaci z niewiadomokąd i niewiadompoco, pozbawioną
      jakiejkolwiek misji edukacyjnej i zapełnioną masową sieczką dla
      wolnoprzezuwających...
      Pozdrowienia:)
    • Gość: ania Re: tabu w telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:05
      telewizja nie jest obiektywna lecz polityczna z tym sie wiaze zawsze jakies
      tabu, ktore za jakis czas juz tabu nie bedzie...

1.konwencja pokazywania prezydenta i jego swity jak w serialu brazylijskim,
      wlasciwie to dotyczy wiekszosci poltykow..moze poza przypadkami ktore trudno
      byloby ukryc ( lepper, unger, miller itp)
      2.wyborcza poprawnosc...czyli krytyka Izraela ( w uproszczeniu) = antysemityzm,
      co dla osoby logicznie myslacej jest bzdura ..poniewaz jak dobrze wiemy nikt
      nie jest idealny,
      3.rzetelna edukacja seksualna, nie wystarczy rozmawiac ..dobrze jest jeszcze
      przekazac jakas mysl,
    • Gość: piecuch Re: tabu w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:19
      A nie uważacie ze naprawde najwiekszym tabu nie tylko w tv ale we wszystkich
      dziedzinach (i nie tylko w Polsce) jest problem zydowski. Ze nie ma w ogóle
      mowy zeby ktos na forum publicznym skrytykował Zyda, nie tylko jeśli nie chce
      być ogłoszonym antysemitą, ale po prostu jeśli mu życie miłe.
      • Gość: z Re: tabu w telewizji IP: *.e-lider.pl 21.01.05, 14:00
        Bo krytykowanie Zydow za to tylko, ze sa Zydami uwazam za skraj debilizmu. I tu
        akurat sie nie dziwie, ze nie ma tego, po po co jakies naziolskie klimaty w
        telewizji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka